Lediga jobb Semcon Sweden AB i Uppsala

Se alla lediga jobb från Semcon Sweden AB i Uppsala. Genom att välja ett specifikt yrke kan du även välja att se alla lediga jobb i Uppsala som finns inom det yrket.

Teknisk konsult inom Life Science

Är du bekant med Life Science-branschen och vill fortsätta få utvecklas och göra skillnad för både våra kunder och för människor i deras vardag? Nu söker vi dig som vill bli en del av vår avdelning i Uppsala med medarbetare som har bred kunskap inom Pharma och Medtech. Om rollen Som teknisk konsult inom Life science på Semcon kommer du ta dig an varierande uppdrag där du kommer till rätta med din kunskap och kommer i kontakt med en bredd av kunder. Du kom... Visa mer
Är du bekant med Life Science-branschen och vill fortsätta få utvecklas och göra skillnad för både våra kunder och för människor i deras vardag? Nu söker vi dig som vill bli en del av vår avdelning i Uppsala med medarbetare som har bred kunskap inom Pharma och Medtech.

Om rollen
Som teknisk konsult inom Life science på Semcon kommer du ta dig an varierande uppdrag där du kommer till rätta med din kunskap och kommer i kontakt med en bredd av kunder. Du kommer exempelvis arbeta inom något av följande områden;

Validering/Kvalificering, QA, QC, Processteknik, Produktionsutveckling, Teknisk projektledning, Analytisk kemi, Labb, QA IT/datoriserade system, Automation.

Vi söker dig med

- Nyfikenhet på konsultrollen
- Erfarenhet av arbete inom läkemedelsindustrin eller den medicintekniska branschen, alternativt från annan tillverkande industri
- Utbildning inom exempelvis bioteknik, kemiteknik, maskinteknik eller medicinteknik
- En förmåga att arbeta självständigt men även värna om ett gott samarbete och utbyte mellan kollegor


Hos oss på Semcon erbjuds du

- Möjligheter till professionell utveckling genom stöttande ledare som sätter din utveckling i fokus. Samtidigt ges du möjlighet till kontinuerligt lärande genom vår utbildningsportal STEP.

- Trygga villkor enligt kollektivavtal. Därtill erbjuder vi flera förmåner som exempelvis konkurrensmässig månadslön, friskvård samt bonus om du hittar en ny kollega eller nytt uppdrag. Vidare erbjuds en flexibel arbetsplats samt bidrag till ditt hemmakontor för att främja en sund fysisk arbetsmiljö även vid hemarbete.

- Att bli en del av ett företag som ser hållbarhetsarbetet som en integrerad del av hela vår verksamhet och vårt dagliga arbete. Ett exempel är att vi låter våra medarbetare engagera sig i exempelvis CSR-projekt där vi dedikerar 2000h/år till socialt hållbarhetsarbete.


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan
Välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor om tjänsten vänligen kontakta Lina nedan.

Lina Jäderborn
[email protected]

Inom läkemedelsindustrin hjälper vi våra kunder att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och dess processer. Allt för att se till att människor har tillgång till säkra och effektiva läkemedel. Vi utvecklar även medicintekniska produkter som gör det lättare för människor att må bättre. Här sammanför vi vår expertkunskap inom produktutveckling, design, validering och digitala lösningar för att utveckla tekniska lösningar som är använda, säkra och uppkopplade för bästa möjliga upplevelse. Visa mindre

Energikonsult

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt till nutiden och framtidens energilösningar! Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffek... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt till nutiden och framtidens energilösningar!

Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffektivisering, dokumentation och analysarbete. Vi arbetar framförallt med kunder som tillverkar eller distribuerar energi med projekt huvudsakligen inom elkraft, i allt från kärnkraft till vindkraft.

Till vår spännande verksamhet söker vi nu fler konsulter med en teknisk bakgrund och erfarenhet från energisektorn. Du kommer komma i kontakt med olika intressanta bolag och här finns stora möjligheter att vara delaktig i utvecklingen av våra erbjudanden och affärer inom energi. Då vi har en bredd av industrierfarenhet finns även möjlighet att utvecklas inom andra områden såsom läkemedel och annan tillverkande industri.

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet från energisektorn och roller/arbetsuppgifter inom ex.

- Projektledning / Delprojektledning, gärna inom elkraft, kärnkraft, fjärrvärme eller kraftvärme
- Investeringsprojekt med bäring på energi, vatten och avfall
- Underhåll
- Elkonstruktion
- Kartläggning och analys av miljöaspekter, energianvändning samt klimatbelastning
- Energikartläggning
- Energieffektivisering
- Drift inom industri eller fastighet


Troligen har du även en ingenjörsexamen eller liknande, ex. inom Energisystem, Elektroteknik, miljövetenskap eller processteknik. För att trivas på Semcon värnar du om en god gemenskap och trivs att arbeta tillsammans med andra. Du är kvalitetsmedveten, strävar alltid efter att ditt arbete blir gjort på bästa sätt och tänker gärna nytt.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan
Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta Cay nedan.

Cay Åsberg, 0704210611
Team Manager Visa mindre

Elkraftsingenjör

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt nutiden och framtidens energilösningar. Nu söker vi dig som tidigare arbetat inom kraftvärme, fjärrvärme eller kärnkraft och som med din expertis inom energi vill vara med och stärka vårt team och utvecklas vidare ... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt nutiden och framtidens energilösningar.

Nu söker vi dig som tidigare arbetat inom kraftvärme, fjärrvärme eller kärnkraft och som med din expertis inom energi vill vara med och stärka vårt team och utvecklas vidare på Semcon!

Om rollen

Här blir du en del av vårt Energiteam i Uppsala, vi besitter en bred kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffektivisering, dokumentation och analysarbete. Vi arbetar framför allt med kunder som tillverkar eller distribuerar energi med projekt huvudsakligen inom elkraft, i allt från kärnkraft till vindkraft.

I rollen kommer du komma i kontakt med olika intressanta bolag och här sätts du och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och du kommer ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt.

Rollen kommer innebära exempelvis:

- Granskning av underhåll/dokumentation
- Kvalitetsäkring
- Uppdatering av underlag
- Uredningsarbete
- Riskhantering
- Analysarbete

Vi söker dig med

För att trivas på Semcon värnar du om en god gemenskap. Du är kvalitetsmedveten, strävar efter att ditt arbete blir gjord på bästa sätt och tänker gärna nytt. Att vara lyhörd inför kunders och slutanvändares behov är även det en fördel i rollen som konsult.

- Erfarenhet från bolag som tillverkar eller distribuerar energi
- Bakgrund inom kraftvärme, fjärrvärme eller kärnkraft
- Kännedom om elkraftssystem
- Ingenjörsexamen inom elkraft eller motsvarande
- Kunskap om teknisk dokumentation


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta Cay nedan.

Cay Åsberg, 070 421 06 11
Team Manager Visa mindre

Life Science-konsult till teamleveranser

Nu söker vi dig som vill bli vår nästa kollega inom Life Science och vara med och utveckla våra teamleveranser. Vi bygger nu flera interna projektteam där du ges möjligheten att arbeta tätt i projektform med dina kollegor på Semcon tillsammans med olika intressanta företag. På Semcon i Uppsala är vi 50 medarbetare med olika kunskap som arbetar inom Life Science. Här sätter vi dig och din utveckling i fokus, vi erbjuder möjligheter att ta sig an olika type... Visa mer
Nu söker vi dig som vill bli vår nästa kollega inom Life Science och vara med och utveckla våra teamleveranser. Vi bygger nu flera interna projektteam där du ges möjligheten att arbeta tätt i projektform med dina kollegor på Semcon tillsammans med olika intressanta företag.

På Semcon i Uppsala är vi 50 medarbetare med olika kunskap som arbetar inom Life Science. Här sätter vi dig och din utveckling i fokus, vi erbjuder möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller samt en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk och aktiviteter, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen
I denna varierande roll blir du en viktig del i att utveckla våra team-leveranser gentemot våra kunder. Vi bygger just nu flera interna projektteam, i olika omfattning, för att kunna stötta våra kunder på bästa sätt. Våra team kan antingen bestå av flera kollegor eller ett team om två, ofta med en mer senior och en mer junior person. Du kommer själv att delta i och leda team-leveranserna inom exempelvis validering, kvalitet, labb eller projektledning, beroende på ditt intresse och din bakgrund. Rollen kommer även innebära att arbeta med att ta fram strategier och utveckla vårt sätt att arbeta med teamleveranser.

Om dig vi söker
Vi tror att du är en person med en nytänkande förmåga som trivs med att arbeta i projektform och tätt med kollegor för att uppnå bästa möjliga resultat. Vi tror även du är en person som trivs i en ledande/koordinerande roll. För att trivas i denna varierande roll tror vi även du har:

- Examen inom exempelvis bioteknik, kemiteknik, medicinteknik eller motsvarande
- Arbetslivserfarenhet inom Life Science från områden inom exempelvis validering, kvalitet, CSV, labb eller projektledning
- Intresse för att leda/utveckla teamleveranser

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Kontakt
Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan. Vid frågor om rollen vänligen kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund, 0739667521
Team Manager Visa mindre

Systemingenjör

Vi söker nu efter dig som arbetar inom test och system och som med din kunskap vill vara med och göra skillnad för våra kunder och samhället i stort genom att arbeta i Life Science-industrin. Med lång erfarenhet i branschen och kunskap om dess unika krav är vi en stark partner med bred kompetens inom både Medtech och Pharma. På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus, vi erbjuder möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller... Visa mer
Vi söker nu efter dig som arbetar inom test och system och som med din kunskap vill vara med och göra skillnad för våra kunder och samhället i stort genom att arbeta i Life Science-industrin. Med lång erfarenhet i branschen och kunskap om dess unika krav är vi en stark partner med bred kompetens inom både Medtech och Pharma.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus, vi erbjuder möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller samt en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk och aktiviteter, dels för att kunskapsutveckling dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen

Du kommer arbeta med framför allt medicinteknisk utrustning vilket innebär höga regulatoriska krav men också en möjlighet att bidra till att människor mår bättre. Rollen innebär att du befinner dig i gränslandet mellan hårdvara och mjukvara. Du kommer komma i kontakt med en bredd av olika företag och få ta dig an varierande roller. Arbetsuppgifterna kommer bland annat innebära att:

- Planera och skriva välstrukturerade testplaner
- Köra testfall, analysera resultat, följa upp och förbättra processer
- Koordinera testarbete
- Granska och analysera systemkrav
- Göra tekniska undersökningar
- Arbeta lösningsorienterat


Vi söker dig som

Är nyfiken på Life Science-branschen (och gärna har kännedom om den). Vi tror att du har en examen inom exempelvis medicinteknik, elektroteknik, maskinteknik, mekatronik eller motsvarande. Tidigare har du troligen arbetat i en roll som exempelvis testingenjör, verifieringsingenjör eller systemingenjör. Vi tror även du har erfarenhet av några av följande områden:

- Arbete med test och verifiering
- Kravhantering
- Testmetoders verktyg och processer
- Testning av integrerade system och delsystem
- Hårdvara/mjukvara


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Kontakt

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan. Vid frågor välkommen att kontakta Johan nedan.

Johan Lundström, 073 966 73 01
Area Manager Visa mindre

.NET Developer

Ansök    Maj 9    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for a .NET Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe that you have a passion for clean code and clean interfaces. Software does not need to be complicated although it solves complex problems. You will be part of our Digital Services team in the Uppsala area where you will w... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for a .NET Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you have a passion for clean code and clean interfaces. Software does not need to be complicated although it solves complex problems.

You will be part of our Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management and UX/service design to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Write clean, scalable code using .NET programming languages
- Collaborate with team members to produce software design and architecture
- Test and deploy applications and systems
- Revise, update, refactor and debug code
- Improve existing software
- Serve as an expert on applications and provide technical suppor
- Having fun!st


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Strong programming skills in C#,.NET
- Experience with database design / No
- Understanding of agile and lean development methodologies
- Communication skills in Swedish and English


Experience of working with Azure, AWS, CSS, RESTful APIs, React, Javascript or other relevant languages or frameworks is a plus.

At Semcon, we strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
Area Manager
[email protected] Visa mindre

Embedded Software Developer

Ansök    Apr 14    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind. You will be part of our ... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Prototype solutions for smart connected products and systems
- Design and develop software of embedded devices and systems
- Collaborate with team members to provide and receive architecture-level and code-level feedback
- Strive to always improve our way of working
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Strong programming skills in C and/ or C++
- Embedded Linux
- Understanding of wireless communication protocols (Bluetooth, NFC, Wi-Fi)
- Comfortable with agile and lean development methodologies
- Great communication skills in Swedish and English


Experience of working with Python, Java, Azure, AWS or other relevant languages or frameworks is a plus.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran.

Tran Cam
Area Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

Processingenjör Pharma/Medtech

Är du nyfiken på en roll där du kommer hjälpa till att optimera och förbättra produktionsprocesser? Idag står många företag inför betydande förändringar i sina produktionsmiljöer och vår kunskap är högt efterfrågad då vi på Semcon har lång erfarenhet av att arbeta med processteknik och produktionsutveckling. Här blir du en del av Semcon i Uppsala och bidrar till att stötta våra kunder inom framförallt Life Science med din kunskap. Här sätter vi dig och di... Visa mer
Är du nyfiken på en roll där du kommer hjälpa till att optimera och förbättra produktionsprocesser? Idag står många företag inför betydande förändringar i sina produktionsmiljöer och vår kunskap är högt efterfrågad då vi på Semcon har lång erfarenhet av att arbeta med processteknik och produktionsutveckling.

Här blir du en del av Semcon i Uppsala och bidrar till att stötta våra kunder inom framförallt Life Science med din kunskap. Här sätter vi dig och din utveckling i fokus, vi erbjuder möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller samt en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk och aktiviteter, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen
Rollen innebär att du kommer i kontakt med en bredd av företag. Du kommer arbeta som Processingenjör eller i en motsvarande roll, rollen är varierande och kommer förändras kopplat till dina egna mål och intressen. Du kommer bland annat att:

- Arbeta med ständiga förbättringar i produktionsprocesser
- Vara med i nya tillverkningsprocesser
- Framtagande av kravspecifikationer
- Arbete med riskanalyser inför upphandlingar av utrustningar
- Delta i processerna för Commissioning och kvalificering
- Lean-arbete


Om dig vi söker
För att trivas i rollen har du ett tekniskt intresse och även ett intresse för produktionsprocesser. Du är nyfiken på / trivs i konsultrollen, arbetar gärna förbättringsorienterat och är en person som gärna delar med dig av kunskap och erfarenheter till kollegor.

Vi tror även du har:

- En ingenjörsutbildning inom ex. maskinteknik, bioteknik, medicinteknik eller motsvarande
- Erfarenhet från produktion inom tillverkande industri
- Bakgrund inom exempelvis underhåll, processteknik eller automation
- Kännedom om LEAN

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan
Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan. Vid frågor välkommen att kontakta Per eller Johan nedan.

Per Boss, 073 966 73 52
Team Manager

Johan Lundström, 073 966 73 01
Area Manager Visa mindre

Software Developer

Ansök    Apr 14    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for a Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe that you strive working with software development, also with a great user experience in mind. You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skille... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for a Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you strive working with software development, also with a great user experience in mind.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from UX, project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you´ll do

- Develop and implement complete solutions in the cloud
- Programming in for example, Java, Javascript, C#
- Work in different exciting projects, inhouse or at customer site
- Work in industries such as Medical Device, Automotive, manufacturing industry among others.


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Programming skills in Java, C#
- Comfortable with agile and lean development methodologies

- Relevant university degree within IT or similar
- Great communication skills in Swedish and English


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

IF you are interested of joining our team, just apply with your CV or Linkedin below. If you want to learn more, please contact Tran.

Tran Cam
Area Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

UX Designer

At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. Every day we support our customers in creating smart and innovative solutions for the future. By combining digital edge and engineering expertise we develop technology that matters - for people and our planet. We are now looking for a senior or mid-level UX Designer that wants to contribute to a more human-centric world. We believe that you are a person who thrives in a setti... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. Every day we support our customers in creating smart and innovative solutions for the future. By combining digital edge and engineering expertise we develop technology that matters - for people and our planet.

We are now looking for a senior or mid-level UX Designer that wants to contribute to a more human-centric world.

We believe that you are a person who thrives in a setting where a lot of things are happening, want to explore new opportunities, and create great digital experiences.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management, UX/Service design to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you´ll do
You will have the opportunity to work in different customers in various industries. Many of our customers are active in life Science, medtech, energy and work with industrial applications. The projects could be both at customer site and inhouse. At Semcon we put your development first. You will have a present leader, great colleagues and internal networks that enable your journey forward.

Example of work tasks:

- Perform user research
- Analyse and define user needs and requirements
- Design and prototype solutions
- User and usability validation
- Concept development
- Collaborate with team members to provide and receive design feedback


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point

- You have 3+ experience in a UX related position
- You know your UX and service design by heart
- Good knowledge of usability and man-machine interaction
- Visual eye that appreciates craft and attention to detail
- Good prototyping skills
- Experience with Figma, Adobe XD, Sketch, Axure, Invision, Prototypr, Miro, Mural, or similar tools.
- Basic knowledge in software and web development
- Good communication skills in Swedish and English


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives are important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or Linkedin below, or contact Stefan to learn more.

Stefan Blomkvist
Team Manager & UX Designer Visa mindre

DevOps Engineer

Ansök    Apr 14    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon, we believe that the one who understands the end-user best, will create the best solutions. Therefore for us, it’s always people first. Then technology. Now we are looking for a DevOps Engineer with drive and warmth to join us. A person who thrive in a setting where a lot of things are going on. You will focus on facilitate coordination and collaboration among operations, development and testing functions. You will be part of our growing Digita... Visa mer
At Semcon, we believe that the one who understands the end-user best, will create the best solutions. Therefore for us, it’s always people first. Then technology.

Now we are looking for a DevOps Engineer with drive and warmth to join us. A person who thrive in a setting where a lot of things are going on. You will focus on facilitate coordination and collaboration among operations, development and testing functions.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a large team with skills ranging from digital strategy, project management and UX/service design to software development and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

Want to learn more about our offerings and projects within the Digital Services area? Click here. (https://semcon.com/sv/digital-hubb/)

What you’ll do

- Support in-house teams and customers improving their SW development workflow and getting the most out of their CI/CD environment
- Bridge the gap and improve collaboration between operations, developers and testing functions
- Troubleshoot issues with tools, processes, applications and/or infrastructure
- Evaluate current development and operations procedures, recommend and implements tools and practices to increase efficiency and reliability
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- Solid experience developing, testing and deploying software systems
- Previous experience from working with some of the tools that make a state-of-the-art CI/CD environment (e.g. Azure/AWS, Jenkins, Python, Ansible, Kubernetes, Docker, Linux, Gitlab, Bitbucket).
- Enjoy working with new technology
- Excellent knowledge of agile methods
- Great communication skills in Swedish and English.


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
[email protected]
Area Manager Visa mindre

Projektledare Pharma/Medtech

Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt? Kanske har du en mångårig erfarenhet av projektledning eller så har du arbetat i en ingenjörsroll men tänkt att din framtid nog är i en projektledarroll? Vi letar nu efter en teknisk projektledare med intresse för produktion, processer och LEAN som vill bli en del av vårt team och vara med och göra skill... Visa mer
Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt? Kanske har du en mångårig erfarenhet av projektledning eller så har du arbetat i en ingenjörsroll men tänkt att din framtid nog är i en projektledarroll?

Vi letar nu efter en teknisk projektledare med intresse för produktion, processer och LEAN som vill bli en del av vårt team och vara med och göra skillnad inom Life Science. Här blir du en del av ett team av medarbetare med kunskap inom framförallt teknisk projektledning, LEAN och process- och produktionsutveckling.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kunskap dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen
I rollen som teknisk projektledare / delprojektledare kommer du ta dig an roller och uppdrag av olika omfattning och komplexitet. Du kan bland annat komma att jobba med följande arbetsuppgifter:

- självständigt driva och leda projekt enligt uppsatt tidsplan, kvalité och budget

- ansvar för projektekonomi

- upphandling, kvalitetsuppföljning, överlämning och driftsättning

- investeringsprojekt, utvecklingsprojekt eller installationsprojekt som omfattar installation, driftsättning, commissioning och validering

- projektöverlämningar av utrustningar och processer

- utveckla din egen och Semcons projektledarkompetens

Om dig
För att passa i rollen känner du igen dig i nedan punkter/några av nedan punkter:

- Bakgrund inom produktionsutveckling/processhantering

- Erfarenhet av projektledning/delprojektledning

- Förmåga att engagera projektmedlemmar och leda dem

- Erfarenhet av projekt rörande ombyggnationer, investeringsprojekt, utvecklingsprojekt eller installationsprojekt

- Vi ser gärna att du har kännedom om projektmetodiker såsom XLPM eller PPS.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor om rollen vänligen kontakta Per eller Johan nedan.

Per Boss
Team Manager 073 966 73 52

Johan Lundström 073 966 73 01
Area Manager Visa mindre

Elkraftsingenjör

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt nutiden och framtidens energilösningar. Nu söker vi dig som tidigare arbetat inom kraftvärme, fjärrvärme eller kärnkraft och som med din expertis inom energi vill vara med och stärka vårt team och utvecklas vidare ... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt nutiden och framtidens energilösningar.

Nu söker vi dig som tidigare arbetat inom kraftvärme, fjärrvärme eller kärnkraft och som med din expertis inom energi vill vara med och stärka vårt team och utvecklas vidare på Semcon!

Om rollen

Här blir du en del av vårt Energiteam i Uppsala, vi besitter en bred kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffektivisering, dokumentation och analysarbete. Vi arbetar framför allt med kunder som tillverkar eller distribuerar energi med projekt huvudsakligen inom elkraft, i allt från kärnkraft till vindkraft.

I rollen kommer du komma i kontakt med olika intressanta bolag och här sätts du och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och du kommer ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt.

Rollen kommer innebära exempelvis:

- Granskning av underhåll/dokumentation
- Kvalitetsäkring
- Uppdatering av underlag
- Uredningsarbete
- Riskhantering
- Analysarbete

Vi söker dig med

För att trivas på Semcon värnar du om en god gemenskap. Du är kvalitetsmedveten, strävar efter att ditt arbete blir gjord på bästa sätt och tänker gärna nytt. Att vara lyhörd inför kunders och slutanvändares behov är även det en fördel i rollen som konsult.

- Erfarenhet från bolag som tillverkar eller distribuerar energi
- Bakgrund inom kraftvärme, fjärrvärme eller kärnkraft
- Kännedom om elkraftssystem
- Ingenjörsexamen inom elkraft eller motsvarande
- Kunskap om teknisk dokumentation


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta Cay nedan.

Cay Åsberg, 070 421 06 11
Team Manager Visa mindre

Energikonsult

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt till nutiden och framtidens energilösningar! Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffek... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt till nutiden och framtidens energilösningar!

Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffektivisering, dokumentation och analysarbete. Vi arbetar framförallt med kunder som tillverkar eller distribuerar energi med projekt huvudsakligen inom elkraft, i allt från kärnkraft till vindkraft.

Till vår spännande verksamhet söker vi nu fler konsulter med en teknisk bakgrund och erfarenhet från energisektorn. Du kommer komma i kontakt med olika intressanta bolag och här finns stora möjligheter att vara delaktig i utvecklingen av våra erbjudanden och affärer inom energi. Då vi har en bredd av industrierfarenhet finns även möjlighet att utvecklas inom andra områden såsom läkemedel och annan tillverkande industri.

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet från energisektorn och roller/arbetsuppgifter inom ex.

- Projektledning / Delprojektledning, gärna inom elkraft, kärnkraft, fjärrvärme eller kraftvärme
- Investeringsprojekt med bäring på energi, vatten och avfall
- Underhåll
- Elkonstruktion
- Kartläggning och analys av miljöaspekter, energianvändning samt klimatbelastning
- Energikartläggning
- Energieffektivisering
- Drift inom industri eller fastighet


Troligen har du även en ingenjörsexamen eller liknande, ex. inom Energisystem, Elektroteknik, miljövetenskap eller processteknik. För att trivas på Semcon värnar du om en god gemenskap och trivs att arbeta tillsammans med andra. Du är kvalitetsmedveten, strävar alltid efter att ditt arbete blir gjort på bästa sätt och tänker gärna nytt.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan
Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta Cay nedan.

Cay Åsberg, 0704210611
Team Manager Visa mindre

Team Manager - Life Science

Ansök    Mar 28    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Vill du arbeta som ledare på ett företag där du får utveckla båda dig själv, andra människor och Semcons erbjudanden? Semcon i Uppsala växer nu med intressanta affärer, projekt och nya medarbetare. För att lyckas göra det på bästa sätt vill vi nu utöka vår verksamhet med ytterligare en ledare, en nyckelperson som vill vara med på Semcons fortsätta satsning inom Life Science. Rollen som Team Manager är en rolig och avgörande roll då våra ledare är en vikt... Visa mer
Vill du arbeta som ledare på ett företag där du får utveckla båda dig själv, andra människor och Semcons erbjudanden?

Semcon i Uppsala växer nu med intressanta affärer, projekt och nya medarbetare. För att lyckas göra det på bästa sätt vill vi nu utöka vår verksamhet med ytterligare en ledare, en nyckelperson som vill vara med på Semcons fortsätta satsning inom Life Science.

Rollen som Team Manager är en rolig och avgörande roll då våra ledare är en viktig pusselbit för att skapa de bästa förutsättningar för inspiration och utveckling hos våra medarbetare. Du kommer arbeta i ett ledarteam med högt i tak och vilja att ständigt göra saker bättre. Rollens utformning/uppdelning är delvis flexibel, du kommer arbeta med dina ansvarsområden kopplat till Team Manager-rollen samt på deltid i uppdrag som konsult.

Vad innebär rollen?
Du kommer leda ett team med medarbetare som arbetar som konsulter i uppdrag hos våra kunder. Dina medarbetare har kompetens inom exempelvis projektledning, QA/QC, validering och labb. Då vi vet att det är våra medarbetare som gör den verkliga skillnaden för vår och våra kunders verksamhet blir ditt uppdrag som ledare att inspirera, utveckla och coacha dina medarbetare till att leverera ett bra resultat samt se till att de trivs, utvecklas och mår bra.

Beroende på intresse och erfarenhet kommer du ha ett mindre eller större ansvar när det kommer till att utveckla våra kundsamarbeten och erbjudanden. Du kommer att upprätthålla goda relationer med våra kunder, hitta nya sätt att samarbeta och utveckla våra erbjudanden. I din roll som konsult på deltid kommer du ta dig an intressanta uppdrag inom ditt kompetensområde.

Rollen som Team Manager innebär även att du är medlem i avdelnings Core team. Du är med och tar fram avdelningens strategier och budget samt deltar i ledning av den dagliga verksamheten. Du blir en del av ett starkt och kompetent team där ni på daglig basis utmanar och stöttar varandra.

Vem är du?
Vi är nyfikna på dig som har erfarenhet från Life Science.Vi tror att du har erfarenhet från något av följande områden: Projektledning, QA, QC, RA, Validering, eller liknande. Det är meriterande om du sedan tidigare kommit i kontakt med försäljning, ledarskap, rekrytering eller ledarskap. Gärna inom konsultverksamhet.

För att passa i rollen tror vi du gillar att arbeta med människor och affärer i ett högt tempo samt värderar ett nära samarbete med dina kollegor. Vi ser att du som person har ett stort intresse i att leda och engagera andra människor.

På Semcon tror vi starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan
Vi tar emot ansökningar fram till 25/4 och kommer göra ett löpande urval. Vid frågor om rollen vänligen kontakta Elin nedan.

Elin Sins, Area Manager
[email protected] alternativt +46 76 569 81 50

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Life Science Academy

Vi på Semcon drivs av en genuin nyfikenhet på människor och deras beteenden och allt vi gör handlar om människorna som använder våra produkter och lösningar. Inom Life Science är vi experter på kvalitet och validering, produktionsutveckling och processförbättringar. Vi har lång erfarenhet av att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera processer för medicinteknik och läkemedelsproduktion. Här får du chansen att vara med och förbättra människors ... Visa mer
Vi på Semcon drivs av en genuin nyfikenhet på människor och deras beteenden och allt vi gör handlar om människorna som använder våra produkter och lösningar. Inom Life Science är vi experter på kvalitet och validering, produktionsutveckling och processförbättringar. Vi har lång erfarenhet av att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera processer för medicinteknik och läkemedelsproduktion. Här får du chansen att vara med och förbättra människors liv.

Till hösten 2022 startar vi vår årliga Life Science Academy, en språngbräda för dig som söker möjligheter att växa inom läkemedelsindustrin eller den medicintekniska branschen inom roller såsom:

- Validering
- Kvalitet
- Teknisk Projektledning
- Produktionsutveckling / Produktutveckling
- Processteknik
- Analytisk kemi
- Automation
- Test och verifiering

Life Science Academy sträcker sig över 6 månader och innehåller utöver ditt uppdrag även utbildningar, kunskapsutbyten och möjlighet till nätverkande. Du får chansen att fördjupa dig inom exempelvis GMP, validering. CE-märkning eller projektledning i vår egen metodik XLPM. Dessutom får du en mentor i någon av våra kollegor och blir del av våra interna nätverk inom Life Science. Efter programmet övergår du i en tillsvidareanställning hos oss på Semcon och fortsätter din resa.

För att du ska trivas i en konsultroll på Semcon är du en person som gillar att träffa nya människor och har en förmåga att bygga relationer. Vi tror även du är en person som värderar ett gott samarbete och som gärna hjälper till där det behövs. Du trivs med att jobba förbättringsorienterat.

Vi ser att du har en examen inom exempelvis bioteknik, kemiteknik, molekylärbiologi, maskin eller medicinteknik för att få rätt förutsättningar i rollen. Troligen har du kommit i kontakt med Life Science-branschen via ett sommarjobb, extrajobb eller så har du kanske hunnit arbeta något år inom branschen. Alternativt har du erfarenhet från en annan industri men nu intresserad av att börja arbeta inom Life Science. Oavsett så är du nyfiken på vad branschen har att erbjuda.

Vad gör oss unika i en värld av valmöjligheter?
Vi tror att det är vår kultur. En stark, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade. Och det är när vi blir engagerade och inspirerade som vi utvecklar de verkligt framstående produkterna och lösningarna. Läs mer om vår kultur här (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/).

Här (https://semcon.com/sv/life-science/) kan du även läsa mer om vad vi gör inom Life Science.

Ansökan

Är du intresserad av att delta i 2022 års Life Science Academy välkomnar vi dig att skicka in en ansökan. Vi kommer att göra ett löpande urval och programmet är tänkt att starta 1 september men tillträdesdatum kan diskuteras. Vid frågor vänligen kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund, 0739667521
Team Manager Visa mindre

Software as a medical device

Ansök    Mar 16    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
Now we are looking for you who want to be part of making a difference in people's lives by working as a consultant in Life Science! Here you are involved in developing the future of the pharmaceutical and medtech industry. At Semcon, you will have a leader who supports your development and you will be part of a team who works with different types of projects within the Life Science industry. We always look into the needs and behaviors of the end-user when... Visa mer
Now we are looking for you who want to be part of making a difference in people's lives by working as a consultant in Life Science! Here you are involved in developing the future of the pharmaceutical and medtech industry.

At Semcon, you will have a leader who supports your development and you will be part of a team who works with different types of projects within the Life Science industry. We always look into the needs and behaviors of the end-user when we develop products & services. You will work together with skilled colleagues, interesting companies and get the opportunity to take on different assignments and roles.

Depending on the assignment, we work with software as a medical device, validation of processes, GAP analyzes, classification and release of medical technology products. We work according to MDD / MDR, ISO 13485, Design Control, 21 CFR 820 and different QMS. We perform quality controls (QC) and GxP audits.

What you will work with:

- Define high level requirements for electrical equipment/products/apps

- Create system architecture and define system level properties

- Product design and define product properties

- System integration and verification

- Design Verification of electrical equipment/products/apps and systems

- Usability and Design Validation of electrical equipment/products/apps and systems

You bring with you:

You have a good understanding of Medical electrical device, System architecture and CEmark of apps in several of the areas listed below. You communicate well and thrive in a dynamic workplace.

- Application of IEC 62304 or IEC 82304-1

- Software development planning and estimation

- Software architecture and safety segmentation

- Software requirements definition

- Unit, integration and system-level testing

- Automated tools for testing and integration

- Safety risk management

- IEC6060

- Great communication skills in Swedish and English


As a colleague, you are driven by personal development, thrive in an eventful workday and have an open and positive mindset. You enjoy problem solving and has a tendency to turn challenges to creative solutions. You see possibilities and are eager to help where needed.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
Area Manager Digital Services
[email protected]

We look forward to your application! Visa mindre

Hållbarhetsingenjör

Ansök    Mar 10    Semcon Sweden AB    Miljöingenjör
Har du ett intresse för framtidens hållbara lösningar? Vill du arbeta med meningsfulla arbetsuppgifter för att bidra till ett hållbart och cirkulärt samhälle? Vi söker nu dig med bakgrund inom teknik, energi eller miljö som vill utvecklas vidare med oss på Semcon som Hållbarhetsingenjör! Tillgången på hållbar, trygg hantering av tillgängliga resurser är grundläggande för hela samhället. Resurserna kan vara energi, vatten, material (avfall) och andra typer... Visa mer
Har du ett intresse för framtidens hållbara lösningar? Vill du arbeta med meningsfulla arbetsuppgifter för att bidra till ett hållbart och cirkulärt samhälle? Vi söker nu dig med bakgrund inom teknik, energi eller miljö som vill utvecklas vidare med oss på Semcon som Hållbarhetsingenjör!

Tillgången på hållbar, trygg hantering av tillgängliga resurser är grundläggande för hela samhället. Resurserna kan vara energi, vatten, material (avfall) och andra typer av media. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av tillverkningsindustri och energisektorn med vår expertis kopplat till nutiden och framtidens hållbarhetsutmaningar.

Om rollen
Rollen som hållbarhetsingenjör är en spännande och utmanade roll som kommer innebära att stötta våra kunder i olika typer av hållbarhetsfrågor, därtill kommer rollen även innebära delaktighet i utvecklingen av Semcons egna erbjudande inom hållbarhet.

Du blir en del av vårt Energiteam bestående av kompetenta medarbetare med kunskap som sträcker sig från energi- och klimatkartläggning, energieffektivisering, hållbarhet, LCA, dokumentation och analysarbete till projektledning, projektering, drift, konstruktion och underhåll. Vi arbetar med en bredd av olika kunder, stora som mindre bolag inom Life science, verkstadsindustri, energisektorn och den digitala sektorn.

Rollen kommer att innebära att du tar dig an olika typer av uppdrag/projekt och dina arbetsuppgifter kan bland annat innehålla:

- Klimatkartläggning
- Miljöeffektivisering
- Energibalans
- Livscykelanalys
- Materialflödesanalys
- Energiflödesanalys
- Hållbara produktionssystem


Om dig vi söker
För att trivas i rollen har du ett intresse för hållbarhetsfrågor och ser lösningsorienterat på vilka olika sätt vi kan hjälpa våra kunder i deras utmaningar. Att vara lyhörd inför kunders och slutanvändares behov är därför en fördel i konsultrollen. På Semcon värnar vi om ett gott samarbete och vi ser att även du värderar att stötta kollegor samt byta erfarenheter och kunskap.

Vi tror även du har:

- Relevant ingenjörsexamen inom området teknik, hållbarhet, miljö eller energi
- Erfarenhet av att arbeta med hållbarhetsfrågor
- Kunskap inom ex. klimatkartläggning, effektivisering (energi, vatten, avfall), livscykelanalys, materialflödesanalys, energiflödesanalys, miljöledningssystem.


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan
Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansöka. Vänligen kontakta Cay nedan om du har några frågor angående rollen.

Cay Åsberg, 070 421 06 11
Team Manager Visa mindre

UX Designer

At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. Every day we support our customers in creating smart and innovative solutions for the future. By combining digital edge and engineering expertise we develop technology that matters - for people and our planet. We are now looking for a senior or mid-level UX Designer that wants to contribute to a more human-centric world. We believe that you are a person who thrives in a setti... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. Every day we support our customers in creating smart and innovative solutions for the future. By combining digital edge and engineering expertise we develop technology that matters - for people and our planet.

We are now looking for a senior or mid-level UX Designer that wants to contribute to a more human-centric world.

We believe that you are a person who thrives in a setting where a lot of things are happening, want to explore new opportunities, and create great digital experiences.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management, UX/Service design to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you´ll do
You will have the opportunity to work in different customers in various industries. Many of our customers are active in life Science, medtech, energy and work with industrial applications. The projects could be both at customer site and inhouse. At Semcon we put your development first. You will have a present leader, great colleagues and internal networks that enable your journey forward.

Example of work tasks:

- Perform user research
- Analyse and define user needs and requirements
- Design and prototype solutions
- User and usability validation
- Concept development
- Collaborate with team members to provide and receive design feedback


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point

- You have 3+ experience in a UX related position
- You know your UX and service design by heart
- Good knowledge of usability and man-machine interaction
- Visual eye that appreciates craft and attention to detail
- Good prototyping skills
- Experience with Figma, Adobe XD, Sketch, Axure, Invision, Prototypr, Miro, Mural, or similar tools.
- Basic knowledge in software and web development
- Great communication skills in Swedish and English


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives are important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or Linkedin below, or contact Stefan to learn more.

Stefan Blomkvist
Team Manager & UX Designer Visa mindre

QA / Validering Life Science

Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad i människors liv genom att arbeta inom Life Science på Semcon! Här är du med och utvecklar dagens och framtidens läkemedelsindustri och medicintekniska bransch. I rollen blir du en del av Semcon i Uppsala där vi är 50 konsulter som stöttar våra kunder inom framför allt Life Science och Energi men även andra tillverkande industrier. På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter... Visa mer
Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad i människors liv genom att arbeta inom Life Science på Semcon! Här är du med och utvecklar dagens och framtidens läkemedelsindustri och medicintekniska bransch.

I rollen blir du en del av Semcon i Uppsala där vi är 50 konsulter som stöttar våra kunder inom framför allt Life Science och Energi men även andra tillverkande industrier. På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller samt en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kunskap dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen
I rollen kommer du få använda din kunskap inom kvalitet och/eller validering när du kommer i kontakt med en bredd av våra kunder där du får vara med och bidra till deras utveckling och resa framåt. Därtill kommer du vara med och utveckla Semcons interna kunskap inom Life Science och framför allt inom ditt kompetensområde. Konsultrollen är en varierande och utvecklande roll där du på Semcon får stöttning av kollegor samt ges många olika utvecklingsvägar att gå beroende på intresse.

Rollen kommer bland annat innebära arbete med:

- Validering
- Kvalificering av utrustning och system
- Processvalidering
- Kvalitetssäkring
- Release
- Audit
- Avvikelsehantering
- CAPA
- Datoriserade system

Om dig vi söker
För att trivas i rollen inom QA och validering är du kvalitetsmedveten och har en vilja att förbättra i det arbete du tar dig an. Du delar gärna med dig av dina erfarenheter och kunskap till kollegor. Vi tror även du har:

- Erfarenhet av roll som kvalitetsingenjör, valideringsingenjör, QA eller motsvarande inom Life Science eller närliggande industri
- Examen inom bioteknik, kemiteknik alternativt utbildad farmaceut, naturvetare eller liknande

vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan, vid frågor välkommen att kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund, 0739667521
Team Manager Visa mindre

Projektingenjör / Processingenjör Life Science

Är du nyfiken på en roll där du kommer få hjälpa till att optimera och förbättra våra kunders produktionsprocesser? Idag står många företag inför betydande förändringar i sina produktionsmiljöer och vår kunskap är högt efterfrågad då vi på Semcon har lång erfarenhet av att arbeta med produktionsutveckling. Du blir en del av Semcon i Uppsala där vi är 50 konsulter som stöttar våra kunder inom framför allt Life Science med vår kunskap och expertis. Du komme... Visa mer
Är du nyfiken på en roll där du kommer få hjälpa till att optimera och förbättra våra kunders produktionsprocesser? Idag står många företag inför betydande förändringar i sina produktionsmiljöer och vår kunskap är högt efterfrågad då vi på Semcon har lång erfarenhet av att arbeta med produktionsutveckling.

Du blir en del av Semcon i Uppsala där vi är 50 konsulter som stöttar våra kunder inom framför allt Life Science med vår kunskap och expertis. Du kommer bli en del av ett team bestående av bland annat projektledare, processingenjörer och produktionsutvecklare. Här sätter vi dig och din utveckling i fokus. Vi erbjuder möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller samt en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kompetens dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen

Rollen kommer innebära att du kommer i kontakt med en bredd av olika företag och bidrar med din kunskap inom produktionsutveckling och processteknik. Du kommer arbeta som Projektingenjör eller Processingenjör i olika typer av projekt och vara en i teamet som arbetar mot gemensam leverans. Rollen är varierande och kommer förändras kopplat till dina egna mål och intressen. Exempel på arbetsuppgifter är:

- Arbeta med ständiga förbättringar i produktionsprocesser
- Vara med i nya tillverkningsprocesser
- Framtagande av kravspecifikationer
- Arbeta med riskanalyser inför upphandlingar av utrustningar
- Delta i processerna för Commissioning och kvalificering
- Lean- arbete


Om dig vi söker

För att trivas i rollen har du ett tekniskt intresse och kunskap om produktionsprocesser. Du är nyfiken på / trivs i konsultrollen, arbetar förbättringsorienterat och är en person som gärna delar med dig av kunskap och erfarenheter till kollegor. Vi tror även du har:

- En ingenjörsutbildning inom ex. maskinteknik, bioteknik, medicinteknik eller motsvarande
- Erfarenhet från produktion inom tillverkande industri
- Bakgrund inom exempelvis underhåll, processteknik eller automation
- Kännedom om LEAN


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan, vid frågor välkommen att kontakta Per eller Johan nedan.

Per Boss, 073 966 73 52
Team Manager

Johan Lundström, 073 966 73 01
Area Manager Visa mindre

Software Test Engineer

Ansök    Mar 4    Semcon Sweden AB    Testledare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are looking for a software test engineer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe you value great quality and love troubleshooting and finding solutions to complex problems. You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area and work together with kind and skilled individuals ... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are looking for a software test engineer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe you value great quality and love troubleshooting and finding solutions to complex problems.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Review and analyze system requirements
- Plan & write detailed, comprehensive and well-structured test plans
- Write a combination of test cases (automated, exploratory, regression, etc.) to fulfil the contract of those requirements.
- Run test cases (manual or automated) and analyse results
- Follow up & improve test processes
- Coordinate test work
- Stay up-to-date with new testing tools and test strategies
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- Strong knowledge of software test methodologies, tools and processes
- Experience of working with test automation
- Use to work according to agile methods
- Experience in test strategy, test reporting, test documentation & planning
- Great communication skills in Swedish and English


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
Team Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

DevOps Engineer

Ansök    Mar 4    Semcon Sweden AB    Projektledare, IT
At Semcon, we believe that the one who understands the end-user best, will create the best solutions. Therefore for us, it’s always people first. Then technology. Now we are looking for a DevOps Engineer with drive and warmth to join us. A person who thrive in a setting where a lot of things are going on. You will focus on facilitate coordination and collaboration among operations, development and testing functions. You will be part of our growing Digita... Visa mer
At Semcon, we believe that the one who understands the end-user best, will create the best solutions. Therefore for us, it’s always people first. Then technology.

Now we are looking for a DevOps Engineer with drive and warmth to join us. A person who thrive in a setting where a lot of things are going on. You will focus on facilitate coordination and collaboration among operations, development and testing functions.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a large team with skills ranging from digital strategy, project management and UX/service design to software development and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

Want to learn more about our offerings and projects within the Digital Services area? Click here. (https://semcon.com/sv/digital-hubb/)

What you’ll do

- Support in-house teams and customers improving their SW development workflow and getting the most out of their CI/CD environment
- Bridge the gap and improve collaboration between operations, developers and testing functions
- Troubleshoot issues with tools, processes, applications and/or infrastructure
- Evaluate current development and operations procedures, recommend and implements tools and practices to increase efficiency and reliability
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- Solid experience developing, testing and deploying software systems
- Previous experience from working with some of the tools that make a state-of-the-art CI/CD environment (e.g. Azure/AWS, Jenkins, Python, Ansible, Kubernetes, Docker, Linux, Gitlab, Bitbucket).
- Enjoy working with new technology
- Excellent knowledge of agile methods
- Great communication skills in Swedish and English.


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
[email protected]
Area Manager Visa mindre

Software Developer

Ansök    Mar 3    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for a Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe that you strive working with software development, also with a great user experience in mind. You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skille... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for a Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you strive working with software development, also with a great user experience in mind.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from UX, project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you´ll do

- Develop and implement complete solutions in the cloud
- Programming in for example, Java, Javascript, C#
- Work in different exciting projects, inhouse or at customer site
- Work in industries such as Medical Device, Automotive, manufacturing industry among others.


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Programming skills in Java, C#
- Comfortable with agile and lean development methodologies

- Relevant university degree within IT or similar
- Great communication skills in Swedish and English


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

IF you are interested of joining our team, just apply with your CV or Linkedin below. If you want to learn more, please contact Tran.

Tran Cam
Area Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

Energikonsult

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt till nutiden och framtidens energilösningar! Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffek... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt till nutiden och framtidens energilösningar!

Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffektivisering, dokumentation och analysarbete. Vi arbetar framförallt med kunder som tillverkar eller distribuerar energi med projekt huvudsakligen inom elkraft, i allt från kärnkraft till vindkraft.

Till vårt team söker vi nu fler medarbetare med en teknisk bakgrund och erfarenhet från energisektorn. Du kommer komma i kontakt med olika intressanta bolag och här finns stora möjligheter att vara delaktig i utvecklingen av våra erbjudanden och affärer inom energi. Då vi har en bredd av industrierfarenhet finns även möjlighet att utvecklas inom andra områden såsom läkemedel och annan tillverkande industri.

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet från energisektorn och roller/arbetsuppgifter inom ex.

- Projektledning / Delprojektledning, gärna inom elkraft, kärnkraft, fjärrvärme eller kraftvärme
- Investeringsprojekt med bäring på energi, vatten och avfall
- Underhåll
- Elkonstruktion
- Kartläggning och analys av miljöaspekter, energianvändning samt klimatbelastning
- Energikartläggning
- Energieffektivisering
- Drift inom industri eller fastighet


Troligen har du även en ingenjörsexamen eller liknande, ex. inom Energisystem, Elektroteknik, miljövetenskap eller processteknik. För att trivas på Semcon värnar du om en god gemenskap och trivs att arbeta tillsammans med andra. Du är kvalitetsmedveten, strävar efter att ditt arbete blir gjort på bästa sätt och tänker gärna nytt.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan
Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta Cay nedan.

Cay Åsberg, 0704210611
Team Manager Visa mindre

Embedded Software Developer

Ansök    Mar 3    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind. You will be part of our ... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Prototype solutions for smart connected products and systems
- Design and develop software of embedded devices and systems
- Collaborate with team members to provide and receive architecture-level and code-level feedback
- Strive to always improve our way of working
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Strong programming skills in C and/ or C++
- Embedded Linux
- Understanding of wireless communication protocols (Bluetooth, NFC, Wi-Fi)
- Comfortable with agile and lean development methodologies
- Great communication skills in Swedish and English


Experience of working with Python, Java, Azure, AWS or other relevant languages or frameworks is a plus.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran.

Tran Cam
Area Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

Elkraftsingenjör

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt nutiden och framtidens energilösningar. Nu söker vi dig som tidigare arbetat inom kraftvärme, fjärrvärme eller kärnkraft och som med din expertis inom energi vill vara med och stärka vårt team och utvecklas vidare ... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt nutiden och framtidens energilösningar.

Nu söker vi dig som tidigare arbetat inom kraftvärme, fjärrvärme eller kärnkraft och som med din expertis inom energi vill vara med och stärka vårt team och utvecklas vidare på Semcon!

Om rollen

Här blir du en del av vårt Energiteam i Uppsala, vi besitter en bred kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffektivisering, dokumentation och analysarbete. Vi arbetar framför allt med kunder som tillverkar eller distribuerar energi med projekt huvudsakligen inom elkraft, i allt från kärnkraft till vindkraft.

I rollen kommer du komma i kontakt med olika intressanta bolag och här sätts du och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och du kommer ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt.

Rollen kommer innebära exempelvis:

- Granskning av underhåll/dokumentation
- Kvalitetsäkring
- Uppdatering av underlag
- Uredningsarbete
- Riskhantering
- Analysarbete

Vi söker dig med

För att trivas på Semcon värnar du om en god gemenskap. Du är kvalitetsmedveten, strävar efter att ditt arbete blir gjord på bästa sätt och tänker gärna nytt. Att vara lyhörd inför kunders och slutanvändares behov är även det en fördel i rollen som konsult.

- Erfarenhet från bolag som tillverkar eller distribuerar energi
- Bakgrund inom kraftvärme, fjärrvärme eller kärnkraft
- Kännedom om elkraftssystem
- Ingenjörsexamen inom elkraft eller motsvarande
- Kunskap om teknisk dokumentation


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta Cay nedan.

Cay Åsberg, 070 421 06 11
Team Manager Visa mindre

Konsult inom Projektledning och Projektmetodik

Ansök    Feb 4    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt? På Semcon i Uppsala erbjuder vi våra kunder en rad av olika erbjudanden, bland annat expertis inom Projektledning där vi hjälper våra kunder inom framför allt Life Science, Offentlig vsektor och Energi att utveckla sina organisationer. På Semcon finns bred kompetens inom projektledning. Semcon har en ege... Visa mer
Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt?

På Semcon i Uppsala erbjuder vi våra kunder en rad av olika erbjudanden, bland annat expertis inom Projektledning där vi hjälper våra kunder inom framför allt Life Science, Offentlig vsektor och Energi att utveckla sina organisationer. På Semcon finns bred kompetens inom projektledning. Semcon har en egen projektmetodik, XLPM, som har testats framgångsrikt i flera organisationer. Läs mer om vår egen projektmetodik här. (https://semcon.com/sv/erbjudanden/project-excellence/)

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller samt ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk och typer av aktiviteter, dels för att utveckla din kunskap dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen
Som Projektledare på Semcon kommer du arbeta brett med varierande projekt, antingen i våra kunders verksamheter eller i våra inhouse-projekt. Projekten kan vara kopplade till utveckling, verksamhetsutveckling, förändringsledning eller produktutveckling. Det kan även vara investeringsprojekt eller installationsprojekt.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Självständigt driva och leda projekt enligt uppsatt tidsplan, kvalitet och budget
- Ansvara för projektekonomi
- Upphandling, kvalitetsuppföljning, överlämning och driftsättning
- Projektmetodik
- Utveckla din egen och Semcons projektledarkompetens
- Engagera och leda dina projektmedlemmar


Om dig vi söker
För att passa i rollen känner du igen dig i nedan punkter / några av nedan punkter:

- Erfarenhet av projektledning / delprojektledning eller samordning
- Förmåga att leda projektmedlemmar
- Erfarenhet av projekt rörande utveckling, installation, verksamhet, investeringsprojekt eller liknande
- Vi ser gärna att du har kännedom om och har arbetat enligt ngn vedertagen projektmetodik
- Erfarenhet från Life Science är starkt meriterande


I rollen är det viktigt att du är en person som värderar goda relationer och samarbete men också har en förmåga att självständigt driva projekt framåt. På Semcon stöttar vi varandra för att lyckas, vi tror därför du är en person som både är nyfiken på andras kunskap och erfarenheter samt vill dela med dig av dina.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan
Vid frågor är du välkommen att kontakta Elin nedan.

Elin Sins, 076 569 81 50
Area Manager Visa mindre

Life Science Academy

Vi på Semcon drivs av en genuin nyfikenhet på människor och deras beteenden och allt vi gör handlar om människorna som använder våra produkter och lösningar. Inom Life Science är vi experter på kvalitet och validering, produktionsutveckling och processförbättringar. Vi har lång erfarenhet av att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera processer för medicinteknik och läkemedelsproduktion. Här får du chansen att vara med och förbättra människors ... Visa mer
Vi på Semcon drivs av en genuin nyfikenhet på människor och deras beteenden och allt vi gör handlar om människorna som använder våra produkter och lösningar. Inom Life Science är vi experter på kvalitet och validering, produktionsutveckling och processförbättringar. Vi har lång erfarenhet av att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera processer för medicinteknik och läkemedelsproduktion. Här får du chansen att vara med och förbättra människors liv.

Till hösten 2022 startar vi vår årliga Life Science Academy, en språngbräda för dig som söker möjligheter att växa inom läkemedelsindustrin eller den medicintekniska branschen inom roller såsom:

- Validering
- Kvalitet
- Teknisk Projektledning
- Produktionsutveckling / Produktutveckling
- Processteknik
- Analytisk kemi
- Automation
- Test och verifiering

Life Science Academy sträcker sig över 6 månader och innehåller utöver ditt uppdrag även utbildningar, kunskapsutbyten och möjlighet till nätverkande. Du får chansen att fördjupa dig inom exempelvis GMP, validering. CE-märkning eller projektledning i vår egen metodik XLPM. Dessutom får du en mentor i någon av våra kollegor och blir del av våra interna nätverk inom Life Science. Efter programmet övergår du i en tillsvidareanställning hos oss på Semcon och fortsätter din resa.

För att du ska trivas i en konsultroll på Semcon är du en person som gillar att träffa nya människor och har en förmåga att bygga relationer. Vi tror även du är en person som värderar ett gott samarbete och som gärna hjälper till där det behövs. Du trivs med att jobba förbättringsorienterat.

Vi ser att du har en examen inom exempelvis bioteknik, kemiteknik, molekylärbiologi, maskin eller medicinteknik för att få rätt förutsättningar i rollen. Troligen har du kommit i kontakt med Life Science-branschen via ett sommarjobb, extrajobb eller så har du kanske hunnit arbeta något år inom branschen. Alternativt har du erfarenhet från en annan industri men nu intresserad av att börja arbeta inom Life Science. Oavsett så är du nyfiken på vad branschen har att erbjuda.

Vad gör oss unika i en värld av valmöjligheter?
Vi tror att det är vår kultur. En stark, välkomnande och inkluderande företagskultur gör människor engagerade. Och det är när vi blir engagerade och inspirerade som vi utvecklar de verkligt framstående produkterna och lösningarna. Läs mer om vår kultur här (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/).

Här (https://semcon.com/sv/life-science/) kan du även läsa mer om vad vi gör inom Life Science.

Ansökan

Är du intresserad av att delta i 2022 års Life Science Academy välkomnar vi dig att skicka in en ansökan. Vi kommer att göra ett löpande urval och programmet är tänkt att starta 1 september men tillträdesdatum kan diskuteras. Vid frågor vänligen kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund, 0739667521
Team Manager Visa mindre

Teknisk Projektledare - Life Science

Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt? Kanske har du en mångårig erfarenhet av projektledning eller så har du arbetat i en ingenjörsroll men länge tänkt att din framtid nog är i en projektledarroll? Vi letar nu efter en teknisk projektledare med intresse för produktion, processer och LEAN som vill bli en del av vårt team och vara med och göra... Visa mer
Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt? Kanske har du en mångårig erfarenhet av projektledning eller så har du arbetat i en ingenjörsroll men länge tänkt att din framtid nog är i en projektledarroll?

Vi letar nu efter en teknisk projektledare med intresse för produktion, processer och LEAN som vill bli en del av vårt team och vara med och göra skillnad inom Life Science. Här blir du en del av vår avdelning på ca 50 konsulter och ett team av medarbetare med kunskap inom framförallt teknisk projektledning, LEAN och process- och produktionsutveckling.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kunskap dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen
I rollen som teknisk projektledare / delprojektledare kommer du ta dig an roller och uppdrag av olika omfattning och komplexitet. Du kan bland annat komma att jobba med följande arbetsuppgifter:

- självständigt driva och leda projekt enligt uppsatt tidsplan, kvalité och budget

- ansvar för projektekonomi

- upphandling, kvalitetsuppföljning, överlämning och driftsättning

- investeringsprojekt, utvecklingsprojekt eller installationsprojekt som omfattar installation, driftsättning, commissioning och validering

- projektöverlämningar av utrustningar och processer

- utveckla din egen och Semcons projektledarkompetens

Om dig
För att passa i rollen känner du igen dig i nedan punkter/några av nedan punkter:

- Bakgrund inom produktionsutveckling/processhantering

- Erfarenhet av projektledning/delprojektledning

- Förmåga att engagera projektmedlemmar och leda dem

- Erfarenhet av projekt rörande ombyggnationer, investeringsprojekt, utvecklingsprojekt eller installationsprojekt

- Vi ser gärna att du har kännedom om projektmetodiker såsom XLPM eller PPS.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor om rollen vänligen kontakta Per eller Johan nedan.

Per Boss
Team Manager 073 966 73 52

Johan Lundström 073 966 73 01
Area Manager Visa mindre

Software Developer

Ansök    Jan 31    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for a Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe that you strive working with software development, also with a great user experience in mind. You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skille... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for a Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you strive working with software development, also with a great user experience in mind.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from UX, project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you´ll do

- Develop and implement complete solutions in the cloud
- Programming in for example, Java, Javascript, C#
- Work in different exciting projects, inhouse or at customer site
- Work in industries such as Medical Device, Automotive, manufacturing industry among others.


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Programming skills in Java, C#
- Comfortable with agile and lean development methodologies

- Relevant university degree within IT or similar
- Great communication skills in Swedish and English


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

IF you are interested of joining our team, just apply with your CV or Linkedin below. If you want to learn more, please contact Tran.

Tran Cam
Area Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

Elkonstruktör till Energiteam

Nu söker vi dig som har en teknisk bakgrund och som trivs i eller är nyfiken på konsultrollen. Här får du fortsätta utvecklas inom elkonstruktion och på sikt även utvecklas inom andra områden. Vårt Energiteam besitter en bred kunskap som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, konstruktion och underhåll till hållbarhet, energikartläggning, energieffektivisering, dokumentation och analysarbete. Vi arbetar framför allt med kunder som tillverk... Visa mer
Nu söker vi dig som har en teknisk bakgrund och som trivs i eller är nyfiken på konsultrollen. Här får du fortsätta utvecklas inom elkonstruktion och på sikt även utvecklas inom andra områden.

Vårt Energiteam besitter en bred kunskap som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, konstruktion och underhåll till hållbarhet, energikartläggning, energieffektivisering, dokumentation och analysarbete. Vi arbetar framför allt med kunder som tillverkar eller distribuerar energi med projekt huvudsakligen inom elkraft, i allt från kärnkraft till solenergi. Läs mer om vad Semcon gör inom energi här (http://www.semcon.com/sv/energi).

Om rollen

Du kommer få möjlighet till utveckling och variation när du kommer i kontakt med olika intressanta företag och tar dig an uppdrag inom elkonstruktion. Då vi har en bredd av industrierfarenhet finns även möjlighet att utvecklas inom andra roller eller branscher såsom läkemedel och annan tillverkande industri. Här finns även möjligheter att vara med och utveckla Semcons interna kunskap och erbjudanden inom området.

Arbetsuppgifterna kommer att variera men ofta innebära bland annat att:

- Författa / hantera dokumentation och ritningar
- Arbeta i konstruktionsverktyg
- Agera projektdeltagare


Om dig vi söker

För att trivas på Semcon och i vårt team värnar du om en god gemenskap och trivs att arbeta tillsammans med andra. Du är kvalitetsmedveten och strävar efter att utföra ditt jobb på ett bra sätt. Vi tror även du har:

- Tidigare erfarenhet från elkonstruktion
- Kännedom om konstruktionsverktyg såsom Master Concept (EPC) samt Elprocad eller Autocad
- En ingenjörsutbildning inom elkraft, energisystem eller motsvarande


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta Cay nedan.

Cay Åsberg, 070 421 06 11
Team Manager Visa mindre

Laboratorieingenjör inom läkemedelsindustrin

Nu finns en intressant möjlighet för dig som vill utvecklas och göra skillnad inom Life Science. Vi på Semcon i Uppsala växer med intressanta uppdrag och projekt och letar efter en ny kollega till vårt team. Vi är idag 50 medarbetare som med vår kunskap stöttar kunder som arbetar med innovativa lösningar inom framför allt Life Science med att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och processer. Vi är även med och utvecklar medi... Visa mer
Nu finns en intressant möjlighet för dig som vill utvecklas och göra skillnad inom Life Science. Vi på Semcon i Uppsala växer med intressanta uppdrag och projekt och letar efter en ny kollega till vårt team.

Vi är idag 50 medarbetare som med vår kunskap stöttar kunder som arbetar med innovativa lösningar inom framför allt Life Science med att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och processer. Vi är även med och utvecklar medicintekniska produkter som får människor att må bättre.

Som medarbetare på Semcon kommer du i kontakt med olika typer av företag och får möjlighet att bredda din kunskap. Du ges möjlighet att utvecklas i den riktning du önskar, du får en lyhörd ledare och kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Tillsammans utgör vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen

Du kommer få använda och utveckla din kunskap genom varierande uppdrag som laboratorieingenjör. Arbetsuppgifterna kommer att vara varierande och på sikt finns möjligheter att utvecklas inom andra områden beroende på intresse, exempelvis inom validering, QA eller processteknik.

Rollen kommer bland annat innebära att:

- Arbeta på QC-labb
- Utföra och granska av analyser på produkter och råvaror
- Sköta dokumentation och arbeta i rapporteringssystem
- Laborativt arbete
- Arbeta enligt GMP eller annan kvalitetsstandard

Vi söker dig som

För att trivas i rollen har du ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an och delar gärna din kunskap till kollegor. Du är även en person som har ett öga för detaljer och som trivs med att arbeta enligt tydliga rutiner och riktlinjer. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper men vi tror även du har:

- Examen inom naturvetenskap, såsom bioteknik, kemiteknik eller medicinteknik
- Gärna erfarenhet av arbete inom läkemedelsindustrin eller den medicintekniska branschen
- Labbvana, antingen från utbildning eller arbetslivet
- Kännedom om GMP, eller annan kvalitetsstandard ses som en fördel

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan. Vid frågor vänligen kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund, 073 966 75 21
Team Manager Visa mindre

Junior QA Life Science

Har du ett intresse för kvalitetsfrågor inom Pharma och Medical Device? Nu söker vi dig som vill fortsätta utvecklas i en varierande QA-roll och som tycker att just kvalitetsområdets alla områden och utmaningar är extra spännande. Här får du vara med och stötta våra intressanta kunder med din kunskap. I rollen blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är 60 konsulter som stöttar våra kunder inom framför allt Life Science men även annan tillverkande... Visa mer
Har du ett intresse för kvalitetsfrågor inom Pharma och Medical Device? Nu söker vi dig som vill fortsätta utvecklas i en varierande QA-roll och som tycker att just kvalitetsområdets alla områden och utmaningar är extra spännande. Här får du vara med och stötta våra intressanta kunder med din kunskap.

I rollen blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är 60 konsulter som stöttar våra kunder inom framför allt Life Science men även annan tillverkande industri. Här sätts din utveckling i fokus och du får möjlighet att utvecklas i den riktning du önskar genom en lyhörd ledare och kollegor som delar erfarenheter, perspektiv och kunskap. Här får du ett värdefullt arbetsrelaterat utbyte genom nätverk och kunskapsutbyte men också medarbetare som är nyfikna på dig som person. Tillsammans är vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen

I rollen som Junior QA på Semcon kommer du få utveckla och använda din kunskap inom kvalitetsområdet när du kommer i kontakt med olika företag och hjälper dem på sin resa framåt. Som stöd kommer du ha seniora medarbetare på Semcon att vända dig till. I rollen finns möjligheter till olika typer av uppdrag och arbetsuppgifter men du kommer bland annat arbeta med följande:

- Kvalitetssäkring
- Frisläppning
- Audit
- Avvikelsehantering
- CAPA
- Datoriserade system
- Validering
- Delaktig i uppbyggnad av Semcons interna QA-expertis
- Möjlighet finns att hålla i utbildningar


Vi söker dig med

För att passa i rollen har du ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an och du delar gärna med dig av din kunskap till kollegor.
Vi tror även du har:

- Erfarenhet av roll som kvalitetsingenjör, QA eller motsvarande inom Life Science
- God kännedom om att jobba kvalitetssäkrat, såsom GMP
- Ingenjör inom bioteknik, kemiteknik alternativt utbildad farmaceut, naturvetare eller liknande


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor är du välkommen att kontakta Kristin.

Kristin Bolund, 0739667521
Team Manager Visa mindre

Energikonsult

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt till nutiden och framtidens energilösningar! Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffek... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt till nutiden och framtidens energilösningar!

Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffektivisering, dokumentation och analysarbete. Vi arbetar framförallt med kunder som tillverkar eller distribuerar energi med projekt huvudsakligen inom elkraft, i allt från kärnkraft till vindkraft.

Till vår spännande verksamhet söker vi nu fler konsulter med en teknisk bakgrund och erfarenhet från energisektorn. Du kommer komma i kontakt med olika intressanta bolag och här finns stora möjligheter att vara delaktig i utvecklingen av våra erbjudanden och affärer inom energi. Då vi har en bredd av industrierfarenhet finns även möjlighet att utvecklas inom andra områden såsom läkemedel och annan tillverkande industri.

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet från energisektorn och roller/arbetsuppgifter inom ex.

- Projektledning / Delprojektledning, gärna inom elkraft, kärnkraft, fjärrvärme eller kraftvärme
- Investeringsprojekt med bäring på energi, vatten och avfall
- Underhåll
- Elkonstruktion
- Kartläggning och analys av miljöaspekter, energianvändning samt klimatbelastning
- Energikartläggning
- Energieffektivisering
- Drift inom industri eller fastighet


Troligen har du även en ingenjörsexamen eller liknande, ex. inom Energisystem, Elektroteknik, miljövetenskap eller processteknik. För att trivas på Semcon värnar du om en god gemenskap och trivs att arbeta tillsammans med andra. Du är kvalitetsmedveten, strävar alltid efter att ditt arbete blir gjort på bästa sätt och tänker gärna nytt.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan
Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta Cay nedan.

Cay Åsberg, 0704210611
Team Manager Visa mindre

Frontend developer with UX skills

Ansök    Jan 27    Semcon Sweden AB    Frontend-utvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for a senior Frontend developer with skill and drive that really want to kick the tires in the area of future interaction. You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. Always with the end-user in mind. We all come from dif... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for a senior Frontend developer with skill and drive that really want to kick the tires in the area of future interaction.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. Always with the end-user in mind. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from digital strategy, project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

Read more about what we do within the digital services area at Semcon here. (https://semcon.com/digital-hub/)

What you’ll do

- Design and build new services for our clients or in-house projects
- Work in a DevOps culture to build and scale tools and libraries to improve developer and user experience
- Collaborate with team members to provide and receive architecture-level and code-level feedback
- Having fun!


We look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Experience in frontend frameworks such as Angular, React, Vue
- Familiarity with many of the following: Javascript, Sass, Bem, Atomic web design, Typescript, Swift, Java, Css3 2.0, PWA
- Some experience of interface development within IOS and Android
- Familiarity with the principles of agile and lean development methodologies
- Great communication skills in English and Swedish


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

Does it sound interesting? If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
Area Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

Embedded Software Developer

Ansök    Jan 27    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind. You will be part of our ... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Prototype solutions for smart connected products and systems
- Design and develop software of embedded devices and systems
- Collaborate with team members to provide and receive architecture-level and code-level feedback
- Strive to always improve our way of working
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Strong programming skills in C and/ or C++
- Embedded Linux
- Understanding of wireless communication protocols (Bluetooth, NFC, Wi-Fi)
- Comfortable with agile and lean development methodologies
- Great communication skills in Swedish and English


Experience of working with Python, Java, Azure, AWS or other relevant languages or frameworks is a plus.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran.

Tran Cam
Area Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

DevOps Engineer

Ansök    Jan 27    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon, we believe that the one who understands the end-user best, will create the best solutions. Therefore for us, it’s always people first. Then technology. Now we are looking for a DevOps Engineer with drive and warmth to join us. A person who thrive in a setting where a lot of things are going on. You will focus on facilitate coordination and collaboration among operations, development and testing functions. You will be part of our growing Digita... Visa mer
At Semcon, we believe that the one who understands the end-user best, will create the best solutions. Therefore for us, it’s always people first. Then technology.

Now we are looking for a DevOps Engineer with drive and warmth to join us. A person who thrive in a setting where a lot of things are going on. You will focus on facilitate coordination and collaboration among operations, development and testing functions.

You will be part of our growing Digital Services team and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. In our division we all come from different areas of expertise and our ambition is to build a large team with skills ranging from digital strategy, project management and UX/service design to software development and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

Want to learn more about our offerings and projects within the Digital Services area? Click here. (https://semcon.com/sv/digital-hubb/)

What you’ll do

- Support in-house teams and customers improving their SW development workflow and getting the most out of their CI/CD environment
- Bridge the gap and improve collaboration between operations, developers and testing functions
- Troubleshoot issues with tools, processes, applications and/or infrastructure
- Evaluate current development and operations procedures, recommend and implements tools and practices to increase efficiency and reliability
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- Solid experience developing, testing and deploying software systems
- Previous experience from working with some of the tools that make a state-of-the-art CI/CD environment (e.g. Azure/AWS, Jenkins, Python, Ansible, Kubernetes, Docker, Linux, Gitlab, Bitbucket).
- Enjoy working with new technology
- Excellent knowledge of agile methods
- Great communication skills in Swedish and English.


At Semcon, you will have great colleagues who provide new ways of thinking, not necessarily always agreeing with you, but where we all value the same things: collaboration, balance in life, diversity, kindness, getting things done, learning fast, having fun and sharing our knowledge.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
[email protected]
Area Manager Digital Services Visa mindre

Junior konsult Life Science

Nu finns en intressant möjlighet för dig som vill utvecklas och göra skillnad inom Life Science! Vi på Semcon i Uppsala växer med intressanta uppdrag och projekt och letar därför efter en ny kollega till vårt team. Vi är ca 50 medarbetare som med vår expertis stöttar kunder inom framför allt Life Science med att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och processer. Vi är även med och utvecklar medicintekniska produkter som får m... Visa mer
Nu finns en intressant möjlighet för dig som vill utvecklas och göra skillnad inom Life Science! Vi på Semcon i Uppsala växer med intressanta uppdrag och projekt och letar därför efter en ny kollega till vårt team.

Vi är ca 50 medarbetare som med vår expertis stöttar kunder inom framför allt Life Science med att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och processer. Vi är även med och utvecklar medicintekniska produkter som får människor att må bättre.

Som medarbetare på Semcon kommer du i kontakt med olika typer av företag och får möjlighet att bredda din kompetens. Du ges möjlighet att utvecklas i den riktning du önskar, du får en lyhörd ledare och kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Tillsammans utgör vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen
I rollen kommer du få använda och utveckla din kunskap i varierande uppdrag när du kommer i kontakt med en bredd av olika företag. Samtidigt kommer du också vara med och bidra med din värdefulla kunskap för att utveckla Semcons interna erbjudande och kompetens. Du kommer bland annat arbeta inom något/några av följande områden;

- Validering, Kvalificering
- QA
- QC
- Processteknik, Produktionsutveckling
- Teknisk projektledning
- Analysutveckling, t.ex. inom analytisk kemi
- QA IT, Datoriserade system


Vi söker dig med

Som medarbetare på Semcon kommer du ha ett starkt stöd av ledare och dina kollegor när ni hjälper varandra att lyckas i uppdrag, projekt och i er utveckling. För att passa i rollen har du ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an och du delar gärna med dig av din kunskap och dina tankar till kollegor. För att passa i rollen har du även:

- Examen inom naturvetenskap, såsom bioteknik, kemiteknik, maskinteknik eller medicinteknik
- Gärna erfarenhet av arbete inom läkemedelsindustrin eller den medicintekniska branschen
- Kännedom om GMP, eller annan kvalitetsstandard ses som en fördel


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan. Vid frågor vänligen kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund, 073 966 75 21
Team Manager Visa mindre

Analytisk kemist

På Semcon är vi genuint nyfikna på människor och deras beteenden när vi utvecklar processer, produkter och tjänster tillsammans med våra kunder. Nu letar vi efter dig som tidigare arbetet med analytisk kemi och har ett intresse för Life Science! I rollen blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är ca 60 medarbetare som stöttar våra kunder inom framför allt Life Science men även andra industrier. Här sätts din utveckling i fokus och det viktigaste ... Visa mer
På Semcon är vi genuint nyfikna på människor och deras beteenden när vi utvecklar processer, produkter och tjänster tillsammans med våra kunder. Nu letar vi efter dig som tidigare arbetet med analytisk kemi och har ett intresse för Life Science!

I rollen blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är ca 60 medarbetare som stöttar våra kunder inom framför allt Life Science men även andra industrier. Här sätts din utveckling i fokus och det viktigaste för oss är att du utvecklas i den riktning du önskar. Här får du ett värdefullt arbetsrelaterat utbyte genom nätverk och kunskapsutbyte men också medarbetare som är nyfikna på dig som person. Tillsammans är vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen

I rollen kommer du komma i kontakt med en bredd av företag och bidra med din kunskap. Du får möjlighet att ta dig an olika typer av roller och uppdrag inom analytisk kemi. Du kommer få arbeta både inom Medtech/IVD och Pharma. Givetvis blir du även en del av att utveckla Semcons interna kompetens inom analytisk kemi.

Du kommer bland annat jobba med:

- Utveckling samt validering av analysmetoder för läkemedel och medicintekniska produkter
- Kvalificering av laboratorieutrutrustning
- Utvärdera, rapportera och granska analysresultat
- Metod- och analysutveckling


På Semcon finns det även möjligheter att ta sig an andra uppdrag, såsom exempelvis inom QC/QA eller validering inom andra områden.

Om dig vi söker

För att passa i rollen har du ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig en. Du har en analytisk förmåga och du delar gärna med dig av din kunskap till kollegor.

Vi tror även du har:

- Erfarenhet av roll som analytisk kemist eller motsvarande
- Kännedom om metodutveckling för läkemedel, medicintekniska produkter och/eller IVD-produkter
- God kännedom om GMP och/eller GLP
- Praktisk erfarenhet av arbete i laboratoriemiljö
- Relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor är du välkommen att kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund, 073 966 75 21
Team Manager Visa mindre

Projektledare Energi

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt nutiden och framtidens energilösningar. Nu söker vi dig som har en teknisk bakgrund och som vill driva varierande projekt inom energisektorn! Hos energiteamet på Semcon i Uppsala har vi en bred kompetens som sträck... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt nutiden och framtidens energilösningar. Nu söker vi dig som har en teknisk bakgrund och som vill driva varierande projekt inom energisektorn!

Hos energiteamet på Semcon i Uppsala har vi en bred kompetens som sträcker sig från hållbarhet, energikartläggning, energieffektivisering och analysarbete till projektledning och konstruktion. På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och du kommer ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt.

Om rollen
I rollen som teknisk projektledare kommer du leda projekt tillsammans med våra kunder och även i samarbete med dina kollegor på Semcon. Du kommer komma i kontakt med olika företag som tillverkar eller distribuerar energi i projekt som kommer variera i storlek och omfattning. Projekten kommer vara inom framför allt elkraft, kärnkraft, fjärrvärme eller kraftvärme. På Semcon har vi även en ett brett branschutbud vilket möjliggör chansen att kunna driva projekt inom bland annat läkemedelsindustrin eller annan tillverkande industri.

Rollen innebär bland annat att:

- Ansvara för att projekt levereras inom rätt tid, kostnad och med rätt kvalitet
- Upprätthålla kontakt mot beställare, styrgrupp och andra intressenter
- Leda och samordna det operativa arbetet, inklusive uppföljning
- Engagera dina projektmedlemmar


Om dig vi söker
Rollen är en rolig möjlighet för dig som har en teknisk bakgrund inom Energi. För att trivas i rollen har du ett tekniskt intresse och du har en förmåga att engagera och leda projektmedlemmar.

För att passa i rollen tror vi även att du har:

- Minst 3 års erfarenhet av projektledning/delprojektledning eller samordning inom energisektorn
- Arbetat med underhåll eller liknande
- Kännedom om elkraftsystem
- Ingenjörsutbildning eller motsvarande


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan
Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta Cay nedan.

Cay Åsberg, 070 421 06 11
Team Manager Visa mindre

Elkraftsingenjör

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt nutiden och framtidens energilösningar. Nu söker vi dig som tidigare arbetat inom kraftvärme, fjärrvärme eller kärnkraft och som med din expertis inom energi vill vara med och stärka vårt team! Om rollen Här blir... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt nutiden och framtidens energilösningar.

Nu söker vi dig som tidigare arbetat inom kraftvärme, fjärrvärme eller kärnkraft och som med din expertis inom energi vill vara med och stärka vårt team!

Om rollen

Här blir du en del av vårt Energiteam i Uppsala, vi besitter en bred kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffektivisering, dokumentation och analysarbete. Vi arbetar framför allt med kunder som tillverkar eller distribuerar energi med projekt huvudsakligen inom elkraft, i allt från kärnkraft till vindkraft.

I rollen kommer du komma i kontakt med olika intressanta bolag och här sätts du och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och du kommer ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt.

Rollen kommer innebära exempelvis:

- Granskning av underhåll/dokumentation
- Kvalitetsäkring
- Uppdatering av underlag
- Uredningsarbete
- Riskhantering
- Analysarbete

Vi söker dig med

För att trivas på Semcon värnar du om en god gemenskap. Du är kvalitetsmedveten, strävar alltid efter att ditt arbete blir gjord på bästa sätt och tänker gärna nytt. Att vara lyhörd inför kunders och slutanvändares behov är även det en fördel i rollen som konsult.

- Erfarenhet från bolag som tillverkar eller distribuerar energi
- Bakgrund inom kraftvärme, fjärrvärme eller kärnkraft
- Kännedom om elkraftssystem
- Ingenjörsexamen inom elkraft eller motsvarande
- Kunskap om teknisk dokumentation


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta Cay nedan.

Cay Åsberg, 070 421 06 11
Team Manager Visa mindre

QA Pharma/Medical Device

Har du erfarenhet av kvalitetsfrågor inom Pharma och/eller Medical Device och vill arbeta i en varierande QA-roll? Nu söker vi dig som vill utvecklas genom att stötta våra kunder med din expertis och även vara med och utveckla Semcons interna QA-kompetens. I roller blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är 60 konsulter som stöttar våra kunder inom framför allt Life Science och Energi men även andra industrier. Här sätts din utveckling i fokus oc... Visa mer
Har du erfarenhet av kvalitetsfrågor inom Pharma och/eller Medical Device och vill arbeta i en varierande QA-roll? Nu söker vi dig som vill utvecklas genom att stötta våra kunder med din expertis och även vara med och utveckla Semcons interna QA-kompetens.

I roller blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är 60 konsulter som stöttar våra kunder inom framför allt Life Science och Energi men även andra industrier. Här sätts din utveckling i fokus och det viktigaste för oss är att du utvecklas i den riktning du önskar. Här får du ett värdefullt arbetsrelaterat utbyte genom nätverk och kunskapsutbyte men också medarbetare som är nyfikna på dig som person. Tillsammans är vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen

I rollen som QA-specialist på Semcon kommer du få använda din expertis inom kvalitetsområdet när du kommer i kontakt med olika företag och hjälper dem på sin resa framåt. Samtidigt kommer du även att bredda din egen kompetens. I rollen finns möjligheter till olika typer av uppdrag och arbetsuppgifter men du kommer bland annat arbeta med följande:

- Kvalitetssäkring
- Release
- Audit
- Avvikelsehantering
- CAPA
- Datoriserade system
- Validering
- Delaktig i uppbyggnad av Semcons interna QA-expertis
- Möjlighet finns att hålla i utbildningar


Vi söker dig med

För att passa i rollen har du ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an och du delar gärna med dig av din kunskap till kollegor. I denna roll är det även en fördel om du på sikt kan tänka dig att agera mentor.
Vi tror även du har:

- Minst 3 års erfarenhet av roll som kvalitetsingenjör, QA eller motsvarande inom Life Science
- God kännedom om GMP
- Ingenjör inom bioteknik, kemiteknik alternativt utbildad farmaceut, naturvetare eller liknande


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor är du välkommen att kontakta Kristin.

Kristin Bolund, 0739667521
Team Manager Visa mindre

Project Management Life Science

Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt? Kanske har du en mångårig erfarenhet av projektledning och är en riktigt ”tung” projektledare eller så har du nyligen insett att din framtid nog är i en projektledarroll? Vi letar nu efter Projektledare som vill driva projekt inom framförallt Life Science. Projekten kan komma att röra bland annat produkt... Visa mer
Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt? Kanske har du en mångårig erfarenhet av projektledning och är en riktigt ”tung” projektledare eller så har du nyligen insett att din framtid nog är i en projektledarroll?

Vi letar nu efter Projektledare som vill driva projekt inom framförallt Life Science. Projekten kan komma att röra bland annat produktionsutveckling, produktutveckling eller verksamhetsutveckling. Här blir du en del av vår avdelning på ca 60 kompetenta konsulter som tillsammans gör skillnad för våra kunder med vår expertis.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och du kommer ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig möjligheten att delta i olika nätverk, mentorskap och en utbildningsportal att ta del av. Vi anordnar även olika typer av aktiviteter, dels för att utveckla vår kunskap, dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen

I rollen som Projektledare på Semcon kan du komma att driva olika typer av projekt. Utöver Life Science arbetar vi även mot Energi, offentlig sektor och annan tillverkande industri. Rollen innebär bland annat följande arbetsuppgifter:

- självständigt driva och leda projekt enligt uppsatt tidsplan, kvalité och budget
- ansvar för projektekonomi
- upphandling, kvalitetsuppföljning, överlämning och driftsättning
- projektöverlämningar av utrustningar och processer
- vara med och utveckla din egen och Semcons projektledarkompetens


Vad kan då projekten innebära? Uppdragen kan exempelvis innebära att arbeta med förbättringar och effektiviseringar i produktionen som innebär investering och driftsättning av nya produktionsutrustningar. Projekten kan vara investeringsprojekt, utvecklingsprojekt eller installationsprojekt som omfattar installation, driftsättning, commissioning och validering. Det kan även röra produktutveckling och verksamhetsutveckling eller förändringsledning.

På Semcon finns mycket kompetens inom projektledning. Semcon har en egen projektmetodik, XLPM, som är utvecklad av oss själva och har testats framgångsrikt i flera organisationer. Läs mer om vår egen projektmetodik här. (https://semcon.com/sv/erbjudanden/project-excellence/)

Om dig

För att passa i rollen känner du igen dig i nedan punkter/några av nedan punkter:

- Erfarenhet av projektledning/delprojektledning eller samordning
- Förmåga att engagera projektmedlemmar och leda dem
- Erfarenhet av projekt rörande ombyggnationer, investeringsprojekt, utveckling, installationsprojekt eller verksamhet
- Kunskap om branschens regelverk, krav och riktlinjer
- Vi ser gärna att du har kännedom om projektmetodiker såsom XLPM eller PPS


I rollen är det viktigt att du är en person som värderar goda relationer, samarbete men också har en förmåga att självständigt driva projekt framåt.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor om rollen vänligen kontakta Elin eller Johan nedan.

Johan Lundström, 073 966 73 01
Area Manager

Elin Sins, 076 569 81 50
Area Manager Visa mindre

DevOps Engineer

Ansök    Dec 7    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon, we believe that the one who understands the end-user best, will create the best solutions. Therefore for us, it’s always people first. Then technology. Now we are looking for a DevOps Engineer with drive and warmth to join us. A person who thrive in a setting where a lot of things are going on. You will focus on facilitate coordination and collaboration among operations, development and testing functions. You will be part of our growing Digita... Visa mer
At Semcon, we believe that the one who understands the end-user best, will create the best solutions. Therefore for us, it’s always people first. Then technology.

Now we are looking for a DevOps Engineer with drive and warmth to join us. A person who thrive in a setting where a lot of things are going on. You will focus on facilitate coordination and collaboration among operations, development and testing functions.

You will be part of our growing Digital Services team and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. In our division we all come from different areas of expertise and our ambition is to build a large team with skills ranging from digital strategy, project management and UX/service design to software development and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

Want to learn more about our offerings and projects within the Digital Services area? Click here. (https://semcon.com/sv/digital-hubb/)

What you’ll do

- Support in-house teams and customers improving their SW development workflow and getting the most out of their CI/CD environment
- Bridge the gap and improve collaboration between operations, developers and testing functions
- Troubleshoot issues with tools, processes, applications and/or infrastructure
- Evaluate current development and operations procedures, recommend and implements tools and practices to increase efficiency and reliability
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- Solid experience developing, testing and deploying software systems
- Previous experience from working with some of the tools that make a state-of-the-art CI/CD environment (e.g. Azure/AWS, Jenkins, Python, Ansible, Kubernetes, Docker, Linux, Gitlab, Bitbucket).
- Enjoy working with new technology
- Excellent knowledge of agile methods
- Great communication skills in Swedish and English.


At Semcon, you will have great colleagues who provide new ways of thinking, not necessarily always agreeing with you, but where we all value the same things: collaboration, balance in life, diversity, kindness, getting things done, learning fast, having fun and sharing our knowledge.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
[email protected]
Area Manager Digital Services Visa mindre

Embedded Software Developer

Ansök    Dec 7    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind. You will be part of our ... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Prototype solutions for smart connected products and systems
- Design and develop software of embedded devices and systems
- Collaborate with team members to provide and receive architecture-level and code-level feedback
- Strive to always improve our way of working
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Strong programming skills in C and/ or C++
- Embedded Linux
- Comfortable with agile and lean development methodologies
- Great communication skills in Swedish and English


Experience of working with Python, Java, Azure, AWS or other relevant languages or frameworks is a plus.

At Semcon, you will have great colleagues who provide new ways of thinking, not necessarily always agreeing with you, but where we all value the same things: collaboration, balance in life, diversity, kindness, getting things done, learning, having fun and sharing our knowledge.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran.

Tran Cam
Area Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

QA Pharma/Medical Device

Har du erfarenhet av kvalitetsfrågor inom Pharma och/eller Medical Device och vill arbeta i en varierande QA-roll? Nu söker vi dig som vill utvecklas genom att stötta våra kunder med din expertis och även vara med och utveckla Semcons interna QA-kompetens. I roller blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är 60 konsulter som stöttar våra kunder inom framför allt Life Science och Energi men även andra industrier. Här sätts din utveckling i fokus oc... Visa mer
Har du erfarenhet av kvalitetsfrågor inom Pharma och/eller Medical Device och vill arbeta i en varierande QA-roll? Nu söker vi dig som vill utvecklas genom att stötta våra kunder med din expertis och även vara med och utveckla Semcons interna QA-kompetens.

I roller blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är 60 konsulter som stöttar våra kunder inom framför allt Life Science och Energi men även andra industrier. Här sätts din utveckling i fokus och det viktigaste för oss är att du utvecklas i den riktning du önskar. Här får du ett värdefullt arbetsrelaterat utbyte genom nätverk och kunskapsutbyte men också medarbetare som är nyfikna på dig som person. Tillsammans är vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen

I rollen som QA-specialist på Semcon kommer du få använda din expertis inom kvalitetsområdet när du kommer i kontakt med olika företag och hjälper dem på sin resa framåt. Samtidigt kommer du även att bredda din egen kompetens. I rollen finns möjligheter till olika typer av uppdrag och arbetsuppgifter men du kommer bland annat arbeta med följande:

- Kvalitetssäkring
- Release
- Audit
- Avvikelsehantering
- CAPA
- Datoriserade system
- Validering
- Delaktig i uppbyggnad av Semcons interna QA-expertis
- Möjlighet finns att hålla i utbildningar


Vi söker dig med

För att passa i rollen har du ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an och du delar gärna med dig av din kunskap till kollegor. I denna roll är det även en fördel om du på sikt kan tänka dig att agera mentor.
Vi tror även du har:

- Minst 3 års erfarenhet av roll som kvalitetsingenjör, QA eller motsvarande inom Life Science
- God kännedom om GMP
- Ingenjör inom bioteknik, kemiteknik alternativt utbildad farmaceut, naturvetare eller liknande


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor är du välkommen att kontakta Kristin.

Kristin Bolund, 0739667521
Team Manager Visa mindre

Frontend developer with UX skills

Ansök    Dec 7    Semcon Sweden AB    Frontend-utvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for a senior Frontend developer with skill and drive that really want to kick the tires in the area of future interaction. You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. Always with the end-user in mind. We all come from dif... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for a senior Frontend developer with skill and drive that really want to kick the tires in the area of future interaction.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. Always with the end-user in mind. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from digital strategy, project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

Read more about what we do within the digital services area at Semcon here. (https://semcon.com/digital-hub/)

What you’ll do

- Design and build new services for our clients or in-house projects
- Work in a DevOps culture to build and scale tools and libraries to improve developer and user experience
- Collaborate with team members to provide and receive architecture-level and code-level feedback
- Having fun!


We look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Experience in frontend frameworks such as Angular, React, Vue
- Familiarity with many of the following: Javascript, Sass, Bem, Atomic web design, Typescript, Swift, Java, Css3 2.0, PWA
- Some experience of interface development within IOS and Android
- Familiarity with the principles of agile and lean development methodologies
- Great communication skills in English and Swedish


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

Does it sound interesting? If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
Area Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

Energikonsult

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt till nutiden och framtidens energilösningar! Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffek... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt till nutiden och framtidens energilösningar!

Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffektivisering, dokumentation och analysarbete. Vi arbetar framförallt med kunder som tillverkar eller distribuerar energi med projekt huvudsakligen inom elkraft, i allt från kärnkraft till vindkraft.

Till vår spännande verksamhet söker vi nu fler konsulter med en teknisk bakgrund och erfarenhet från energisektorn. Du kommer komma i kontakt med olika intressanta bolag och här finns stora möjligheter att vara delaktig i utvecklingen av våra erbjudanden och affärer inom energi. Då vi har en bredd av industrierfarenhet finns även möjlighet att utvecklas inom andra områden såsom läkemedel och annan tillverkande industri.

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet från energisektorn och roller/arbetsuppgifter inom ex.

- Projektledning / Delprojektledning, gärna inom elkraft, kärnkraft, fjärrvärme eller kraftvärme
- Investeringsprojekt med bäring på energi, vatten och avfall
- Underhåll
- Elkonstruktion
- Kartläggning och analys av miljöaspekter, energianvändning samt klimatbelastning
- Energikartläggning
- Energieffektivisering
- Drift inom industri eller fastighet


Troligen har du även en ingenjörsexamen eller liknande, ex. inom Energisystem, Elektroteknik, miljövetenskap eller processteknik. För att trivas på Semcon värnar du om en god gemenskap och trivs att arbeta tillsammans med andra. Du är kvalitetsmedveten, strävar alltid efter att ditt arbete blir gjort på bästa sätt och tänker gärna nytt.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan
Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta Cay nedan.

Cay Åsberg, 0704210611
Team Manager Visa mindre

Processingenjör

Är du nyfiken på en roll som innebär att bidra med din expertis kring optimering av processer och system? Idag står många företag inför betydande förändringar i sina produktionsmiljöer och flera av våra kunder efterfrågar vår expertis då vi på Semcon har lång erfarenhet av att arbeta med processteknik och produktionsutveckling. Vi söker därför nu efter vår nya kollega som är van i rollen som Processingenjör och som trivs i / är nyfiken på olika typer av br... Visa mer
Är du nyfiken på en roll som innebär att bidra med din expertis kring optimering av processer och system? Idag står många företag inför betydande förändringar i sina produktionsmiljöer och flera av våra kunder efterfrågar vår expertis då vi på Semcon har lång erfarenhet av att arbeta med processteknik och produktionsutveckling. Vi söker därför nu efter vår nya kollega som är van i rollen som Processingenjör och som trivs i / är nyfiken på olika typer av branscher.

I Uppsala blir du en del av 60 konsulter som tillsammans besitter en bred kompetens. Här sätts din utveckling i fokus och du får en lyhörd ledare samt kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Tillsammans utgör vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen som Processingenjör

Rollen kommer innebära att i olika uppdrag stötta våra kunder med din kunskap inom framförallt processteknik. En naturlig del av rollen blir även att bygga vidare på Semcons interna kompetens inom området. Som Processingenjör kommer du arbeta med kreativ problemlösning och det kommer krävas ett förbättringsorienterat arbetssätt för att kunna optimera processer och system.

På Semcon erbjuder vi en bredd av kunder vilket gör att du kan komma att arbeta både inom ex. energi, läkemedelsindustri eller annan tillverkande industri. Arbetsuppgifterna kan därför variera men du kommer bland annat arbeta med:

- Ständiga förbättringar i produktionsprocesser
- Ny-, om- eller tillbyggnationer av anläggningar
- Underlag för beslut och upphandling
- Framtagande av kravspecifikationer och tekniska beskrivningar

Om dig vi söker

För att passa i rollen har du ett intresse för processtekniska frågor och gillar gärna att dela med dig av din kunskap. Du är kvalitetsmedveten och arbetar förbättringsorienterat. Du har troligen en relevant ingenjörsexamen men du kan ha förvärvat kunskaper på annat vis också. Du har erfarenhet från en roll som Processingenjör eller liknande och har även kunskap inom något/några av följande områden:

- Optimering och förbättring av processer och system
- Framtagning av kravspecifikationer och tekniska beskrivningar
- Agera projektmedlem i projekt rörande processer
- Deltagit i om/nybyggnationer av anläggningar
- Projektledning/samordning


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan genom att ansöka nedan. Vid frågor vänligen kontakta Cay nedan.

Cay Åsberg 0704210611
Team Manager Visa mindre

Energiingenjör - fastighet

Ansök    Nov 30    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, bygg
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt nutiden och framtidens energilösningar. Vårt team inom Energi besitter en bred kompetens som sträcker sig från hållbarhet, energikartläggning, energieffektivisering och analysarbete till projektledning och konstruk... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till hållbarhetsutmaningar samt nutiden och framtidens energilösningar.

Vårt team inom Energi besitter en bred kompetens som sträcker sig från hållbarhet, energikartläggning, energieffektivisering och analysarbete till projektledning och konstruktion. På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och du kommer ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig möjligheten att delta i olika nätverk, mentorskap och en utbildningsportal att ta del av.

Om rollen

Vi söker nu en kollega som vill arbeta med energikartläggningar, energieffektivisering och projektledning kopplat till byggnader/fastigheter. I rollen kommer du komma i kontakt med en bredd av företag och få möjlighet att bistå med din expertis för att hjälpa dem framåt med sina utmaningar.

Rollen kommer innebära olika typer av uppdrag, projekt och roller men du kommer bland annat arbeta med:

- Energieffektivisering- och kartläggning avseende främst industrifastigheter
- Implementation av processer, mål och strategier
- Beräkningar och simuleringar av klimatskal
- Analysarbete
- Samordning/projektledning

Om dig vi söker

För att passa i rollen har du ett intresse för hållbarhet, energi och teknik och är van att arbeta med liknande frågor sedan tidigare. Troligen har du även en ingenjörsexamen inom ex. byggnadsteknik, energisystem, elektroteknik, miljövetenskap, processteknik eller motsvarade.

Som person är du kvalitetsmedveten, strävar efter att ditt arbete blir gjort på bästa sätt och du tänker gärna i nya banor. Därtill tror vi du är en person som värnar om god gemenskap då vi på Semcon är övertygade om att samarbete leder till goda resultat.

Vi tror även du har erfarenhet av något av följande områden:

- Energieffektivisering mot fastighet/byggnader
- Energikartläggning mot fastighet/byggnader
- Upphandlingar
- Dokumentation och analysarbete
- Samordning / Projektledning
- VVS

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta Cay nedan.

Cay Åsberg, 070 421 06 11
Team Manager Visa mindre

Frontend Developer with UX skills

Ansök    Okt 27    Semcon Sweden AB    Frontend-utvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for a senior Frontend developer with skill and drive that really want to kick the tires in the area of future interaction. You will be part of our growing Digital Services team in the Stockholm area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. Always with the end-user in mind. We all come from d... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for a senior Frontend developer with skill and drive that really want to kick the tires in the area of future interaction.

You will be part of our growing Digital Services team in the Stockholm area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. Always with the end-user in mind. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from digital strategy, project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

Read more about what we do within the digital services area at Semcon here. (https://semcon.com/digital-hub/)

What you’ll do

- Design and build new services for our clients or in-house projects
- Work in a DevOps culture to build and scale tools and libraries to improve developer and user experience
- Collaborate with team members to provide and receive architecture-level and code-level feedback
- Having fun!


We look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Experience in frontend frameworks such as Angular, React, Vue
- Familiarity with many of the following: Javascript, Sass, Bem, Atomic web design, Typescript, Swift, Java, Css3 2.0, PWA
- Some experience of interface development within IOS and Android
- Familiarity with the principles of agile and lean development methodologies
- Great communication skills in English and Swedish


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

Does it sound interesting? Apply today. If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
Area Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

IT Project Manager

Ansök    Okt 27    Semcon Sweden AB    Projektledare, IT
På Semcon hjälper vi våra kunder med nya perspektiv - att hitta tekniska lösningar för att skapa smarta och hållbara lösningar som gör livet bättre för deras användare och planeten de verkar på. Vi letar nu efter en digital projektledare. En people-person som trivs att arbeta i en varierande roll där mycket händer. Som projektledare på Semcon kommer du att leda tvärfunktionella team med bland annat designers, business analysts och utvecklare för att tills... Visa mer
På Semcon hjälper vi våra kunder med nya perspektiv - att hitta tekniska lösningar för att skapa smarta och hållbara lösningar som gör livet bättre för deras användare och planeten de verkar på.

Vi letar nu efter en digital projektledare. En people-person som trivs att arbeta i en varierande roll där mycket händer. Som projektledare på Semcon kommer du att leda tvärfunktionella team med bland annat designers, business analysts och utvecklare för att tillsammans skapa slutresultat som gör skillnad.

I rollen blir du en del av vårt växande Digital Services-team i Uppsala där du kommer arbeta med kompetenta kollegor, spännande uppdrag och intressanta kunder. I vårt team har vi en bredd av kompetenser och expertis inom bland annat digital strategi, projektledning, UX, mjukvaruutveckling och emerging tech. Vi har även en lång erfarenhet av att arbeta med inbyggda system för att skapa uppkopplade och smarta produkter.

Om rollen

Du kommer arbeta som IT projektledare i våra egna eller våra kunders projekt. Uppdragen och projekten är varierande i innehåll och omfattning. På sikt finns även möjlighet att utvecklas mot andra roller beroende på intresse.

I rollen som IT-projektledare ansvarar du för att driva förstudier och projekt enligt relevant projektmodell och kvalitetskrav. Du ansvarar för resurs- och tidsplaneringen, kostnadsuppföljningar samt har ansvar för rapportering och för leveranser.

För att kunna säkerställa genomförandet av projekten mot uppsatta behov, krav, mål och budgetramar är det viktigt med fördjupade kunskaper inom affärsmannaskap och kundförståelse. Vi ser gärna att du har kunskap om agila metoder och processer.

Vi söker dig med

- Tidigare arbetat i en roll som exempelvis teknisk projektledare, lösningsarkitekt
- Erfarenhet av läkemedelsindustrin och/eller den medicintekniska branschen
- En relevant akademisk examen inom IT, Datateknik
- En vilja att samarbeta och ha roligt tillsammans!


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor vänligen kontakta Tran nedan.

Tran Cam [email protected]
Area Manager Visa mindre

QA / Validering Life Science

Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad i människors liv genom att arbeta som konsult inom Life Science! Här är du med och utvecklar dagens och framtidens läkemedelsindustri och medicintekniska industri. I denna tjänst kommer du till en början stötta en av våra globala kunder som arbetar för att förbättra människors liv genom innovativa lösningar, produkter och tjänster. I rollen blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är ca 60 konsul... Visa mer
Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad i människors liv genom att arbeta som konsult inom Life Science! Här är du med och utvecklar dagens och framtidens läkemedelsindustri och medicintekniska industri. I denna tjänst kommer du till en början stötta en av våra globala kunder som arbetar för att förbättra människors liv genom innovativa lösningar, produkter och tjänster.

I rollen blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är ca 60 konsulter som stöttar våra kunder inom framförallt Life Science och Energi men även andra industrier. Här står din utveckling i fokus och du ges möjlighet att utvecklas i den riktning du önskar, du får en lyhörd ledare och kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Tillsammans är vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen

I rollen kommer du få använda din kunskap inom kvalitet och/eller validering när du kommer i kontakt med våra kunder och bidrar till deras utveckling och resa framåt. I rollen kommer fokusera på en av våra kunder som är ett globalt bolag med medarbetare över stora delar av världen. Därtill kommer du vara med och utveckla Semcons interna kunskap inom Life Science och framförallt inom ditt expertområde. Konsultrollen är en varierande och utvecklande roll där det finns många olika utvecklingsvägar att gå beroende på intresse.

Din roll kommer variera utefter uppdrag/roll men du kommer bland annat arbeta med följande:

- Validering
- Kvalificering av utrustning och system
- Processvalidering
- Kvalitetssäkring
- Release
- Audit
- Avvikelsehantering
- CAPA
- Datoriserade system


Om dig vi söker

För att passa i rollen har du ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an och du delar gärna med dig av din kunskap till dina kollegor. För att passa i rollen som konsult har du en vilja att lära och utvecklas, lära andra men också lätt för att samarbeta, kommunicera och du har även en förmåga att se vart vi på Semcon kan göra skillnad och komma tillrätta med vår expertis. Vi tror även du har:

- Erfarenhet av roll som kvalitetsingenjör, valideringsingenjör, QA eller motsvarande inom Life Science eller närliggande industri
- Ingenjör inom bioteknik, kemiteknik alternativt utbildad farmaceut, naturvetare eller liknande


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor är du välkommen att kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund, 0739667521
Team Manager Visa mindre

IT Project Manager

Ansök    Okt 21    Semcon Sweden AB    Projektledare, IT
På Semcon hjälper vi våra kunder med nya perspektiv - att hitta tekniska lösningar för att skapa smarta och hållbara lösningar som gör livet bättre för deras användare och planeten de verkar på. Vi letar nu efter en digital projektledare. En people-person som trivs att arbeta i en varierande roll där mycket händer. Som projektledare på Semcon kommer du att leda tvärfunktionella team med bland annat designers, business analysts och utvecklare för att tills... Visa mer
På Semcon hjälper vi våra kunder med nya perspektiv - att hitta tekniska lösningar för att skapa smarta och hållbara lösningar som gör livet bättre för deras användare och planeten de verkar på.

Vi letar nu efter en digital projektledare. En people-person som trivs att arbeta i en varierande roll där mycket händer. Som projektledare på Semcon kommer du att leda tvärfunktionella team med bland annat designers, business analysts och utvecklare för att tillsammans skapa slutresultat som gör skillnad.

I rollen blir du en del av vårt växande Digital Services-team i Uppsala där du kommer arbeta med kompetenta kollegor, spännande uppdrag och intressanta kunder. I vårt team har vi en bredd av kompetenser och expertis inom bland annat digital strategi, projektledning, UX, mjukvaruutveckling och emerging tech. Vi har även en lång erfarenhet av att arbeta med inbyggda system för att skapa uppkopplade och smarta produkter.

Om rollen

Du kommer arbeta som IT projektledare i våra egna eller våra kunders projekt. Uppdragen och projekten är varierande i innehåll och omfattning. På sikt finns även möjlighet att utvecklas mot andra roller beroende på intresse.

I rollen som IT-projektledare ansvarar du för att driva förstudier och projekt enligt relevant projektmodell och kvalitetskrav. Du ansvarar för resurs- och tidsplaneringen, kostnadsuppföljningar samt har ansvar för rapportering och för leveranser.

För att kunna säkerställa genomförandet av projekten mot uppsatta behov, krav, mål och budgetramar är det viktigt med fördjupade kunskaper inom affärsmannaskap och kundförståelse. Vi ser gärna att du har kunskap om agila metoder och processer.

Vi söker dig med

- Tidigare arbetat i en roll som exempelvis teknisk projektledare, lösningsarkitekt
- Erfarenhet av läkemedelsindustrin och/eller den medicintekniska branschen
- En relevant akademisk examen inom IT, Datateknik
- En vilja att samarbeta och ha roligt tillsammans!


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor vänligen kontakta Tran nedan.

Tran Cam +46 70 616 91 43
Area Manager Visa mindre

Konsult inom Life Science

Nu finns en intressant möjlighet för dig som vill ta din utveckling inom Life Science till nästa nivå. Vi letar efter skickliga och kvalitetsmedvetna kollegor med intresse för Medtech och Pharma att bli en del av vårt team i Uppsala. Vi är ca 50 konsulter som med vår expertis stöttar våra kunder inom framförallt Life Science med att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och processer. Vi är även med och utvecklar medicintekniska... Visa mer
Nu finns en intressant möjlighet för dig som vill ta din utveckling inom Life Science till nästa nivå. Vi letar efter skickliga och kvalitetsmedvetna kollegor med intresse för Medtech och Pharma att bli en del av vårt team i Uppsala. Vi är ca 50 konsulter som med vår expertis stöttar våra kunder inom framförallt Life Science med att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och processer. Vi är även med och utvecklar medicintekniska produkter som får människor att må bättre.

Som konsult på Semcon kommer du i kontakt med olika typer av företag och får möjlighet att bredda din kompetens. Du ges möjlighet att utvecklas i den riktning du önskar, du får en lyhörd ledare och kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Tillsammans utgör vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen

Som konsult inom Life Science kommer du få använda och utveckla din expertis i varierande uppdrag när du stöttar våra kunder och även vara med och bidra till utveckling av Semcons interna kompetens. Du kommer bland annat att arbeta inom något/några av följande områden;

- Validering/Kvalificering
- QA
- QC
- Process, produkt- och produktionsutveckling
- Teknisk projektledning
- QA IT/datoriserade system
- Automation
- Analytisk kemi
- Labb


Vi söker dig med

Som konsult på Semcon kommer du ha ett starkt stöd av ledare och dina kollegor där ni hjälper varandra för att lyckas i uppdrag, projekt och i er utveckling. För att passa i rollen har du ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an och du delar gärna med dig av din kunskap och dina tankar till kollegor. För att passa i rollen har du även:

- en nyfikenhet på konsultrollen
- erfarenhet av arbete inom läkemedelsindustrin eller den medicintekniska branschen
- Kännedom om GMP
- utbildning inom exempelvis bioteknik, kemiteknik, maskinteknik eller medicinteknik


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan genom att ansöka nedan. Vid frågor vänligen kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund
Team Manager 0739667521 Visa mindre

Frontend Developer with UX skills

Ansök    Okt 20    Semcon Sweden AB    Frontend-utvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for a senior Frontend developer with skill and drive that really want to kick the tires in the area of future interaction. You will be part of our growing Digital Services team in the Stockholm area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. Always with the end-user in mind. We all come from d... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for a senior Frontend developer with skill and drive that really want to kick the tires in the area of future interaction.

You will be part of our growing Digital Services team in the Stockholm area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. Always with the end-user in mind. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from digital strategy, project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

Read more about what we do within the digital services area at Semcon here. (https://semcon.com/digital-hub/)

What you’ll do

- Design and build new services for our clients or in-house projects
- Work in a DevOps culture to build and scale tools and libraries to improve developer and user experience
- Collaborate with team members to provide and receive architecture-level and code-level feedback
- Having fun!


We look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Experience in frontend frameworks such as Angular, React, Vue
- Familiarity with many of the following: Javascript, Sass, Bem, Atomic web design, Typescript, Swift, Java, Css3 2.0, PWA
- Some experience of interface development within IOS and Android
- Familiarity with the principles of agile and lean development methodologies
- Great communication skills in English and Swedish


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

Does it sound interesting? Apply today. If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
Area Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

Embedded Software Engineer

Ansök    Okt 19    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind. You will be part of our ... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Prototype solutions for smart connected products and systems
- Design and develop software of embedded devices and systems
- Collaborate with team members to provide and receive architecture-level and code-level feedback
- Strive to always improve our way of working
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Strong programming skills in C and/ or C++
- Embedded Linux
- Understanding of wireless communication protocols (Bluetooth, NFC, Wi-Fi)
- Comfortable with agile and lean development methodologies
- Great communication skills in Swedish and English


Experience of working with Python, Java, Azure, AWS or other relevant languages or frameworks is a plus.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran.

Tran Cam
Team Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

Energikonsult

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat hållbarhetsutmaningar samt till nutiden och framtidens energilösningar! Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffektivis... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat hållbarhetsutmaningar samt till nutiden och framtidens energilösningar!

Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffektivisering, dokumentation och analysarbete. Vi arbetar framförallt med kunder som tillverkar eller distribuerar energi med projekt huvudsakligen inom elkraft, i allt från kärnkraft till vindkraft.

Till vår spännande verksamhet söker vi nu fler konsulter med en teknisk bakgrund och erfarenhet från energisektorn. Du kommer komma i kontakt med olika intressanta bolag och här finns stora möjligheter att vara delaktig i utvecklingen av våra erbjudanden och affärer inom energi. Då vi har en bredd av industrierfarenhet finns även möjlighet att utvecklas inom andra områden såsom läkemedel och annan tillverkande industri.

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet från energisektorn och roller/arbetsuppgifter inom ex.

- Projektledning / Delprojektledning, gärna inom elkraft, kärnkraft, fjärrvärme eller kraftvärme
- Investeringsprojekt med bäring på energi, vatten och avfall
- Underhåll
- Elkonstruktion
- Kartläggning och analys av miljöaspekter, energianvändning samt klimatbelastning
- Energikartläggning
- Energieffektivisering
- Drift inom industri eller fastighet


Troligen har du även en ingenjörsexamen eller liknande, ex. inom Energisystem, Elektroteknik, miljövetenskap eller processteknik. För att trivas på Semcon värnar du om en god gemenskap och trivs att arbeta tillsammans med andra. Du är kvalitetsmedveten, strävar alltid efter att ditt arbete blir gjort på bästa sätt och tänker gärna nytt.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan
Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta Cay nedan.

Cay Åsberg, 0704210611
Team Manager Visa mindre

DevOps Engineer

Ansök    Okt 19    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon, we believe that the one who understands the end-user best, will create the best solutions. Therefore for us, it’s always people first. Then technology. We create value and impact, innovating sustainable products, services and business models for our customers, enabled by digital capabilities. Now we are looking for a DevOps Engineer with drive and warmth to join us. A person who thrive in a setting where a lot of things are going on. You will f... Visa mer
At Semcon, we believe that the one who understands the end-user best, will create the best solutions. Therefore for us, it’s always people first. Then technology. We create value and impact, innovating sustainable products, services and business models for our customers, enabled by digital capabilities.

Now we are looking for a DevOps Engineer with drive and warmth to join us. A person who thrive in a setting where a lot of things are going on. You will focus on facilitate coordination and collaboration among operations, development and testing functions.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. In our team we all come from different areas of expertise and our ambition is to build a large team with skills ranging from digital strategy, project management and UX/service design to software development and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

Want to learn more about our offerings and projects within the Digital Services area? Click here. (https://semcon.com/sv/digital-hubb/)

What you’ll do

- Support in-house teams and customers improving their SW development workflow and getting the most out of their CI/CD environment
- Bridge the gap and improve collaboration between operations, developers and testing functions
- Troubleshoot issues with tools, processes, applications and/or infrastructure
- Evaluate current development and operations procedures, recommend and implements tools and practices to increase efficiency and reliability
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- Solid experience developing, testing and deploying software systems
- Previous experience from working with some of the tools that make a state-of-the-art CI/CD environment (e.g. Azure/AWS, Jenkins, Python, Ansible, Kubernetes, Docker, Linux, Gitlab, Bitbucket).
- Enjoy working with new technology
- Excellent knowledge of agile methods
- Great communication skills in Swedish and English.


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
[email protected]
Area Manager Digital Services Visa mindre

Energikonsult

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat hållbarhetsutmaningar samt till nutiden och framtidens energilösningar! Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffektivis... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat hållbarhetsutmaningar samt till nutiden och framtidens energilösningar!

Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från projektledning, projektering, drift, hållbarhet, konstruktion och underhåll till energikartläggning, energieffektivisering, dokumentation och analysarbete. Vi arbetar framförallt med kunder som tillverkar eller distribuerar energi med projekt huvudsakligen inom elkraft, i allt från kärnkraft till vindkraft.

Till vår spännande verksamhet söker vi nu fler konsulter med en teknisk bakgrund och erfarenhet från energisektorn. Du kommer komma i kontakt med olika intressanta bolag och här finns stora möjligheter att vara delaktig i utvecklingen av våra erbjudanden och affärer inom energi. Då vi har en bredd av industrierfarenhet finns även möjlighet att utvecklas inom andra områden såsom läkemedel och annan tillverkande industri.

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet från energisektorn och roller/arbetsuppgifter inom ex.

- Projektledning / Delprojektledning, gärna inom elkraft, kärnkraft, fjärrvärme eller kraftvärme
- Investeringsprojekt med bäring på energi, vatten och avfall
- Underhåll
- Elkonstruktion
- Kartläggning och analys av miljöaspekter, energianvändning samt klimatbelastning
- Energikartläggning
- Energieffektivisering
- Drift inom industri eller fastighet


Troligen har du även en ingenjörsexamen eller liknande, ex. inom Energisystem, Elektroteknik, miljövetenskap eller processteknik. För att trivas på Semcon värnar du om en god gemenskap och trivs att arbeta tillsammans med andra. Du är kvalitetsmedveten, strävar alltid efter att ditt arbete blir gjort på bästa sätt och tänker gärna nytt.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta Johan nedan.

Johan Lundström +46739667301 Area Manager Visa mindre

QA / Validering Life Science

Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad i människors liv genom att arbeta som konsult inom Life Science! Här är du med och utvecklar dagens och framtidens läkemedelsindustri och medicintekniska industri. I denna tjänst kommer du till en början stötta en av våra globala kunder som arbetar för att förbättra människors liv genom innovativa lösningar, produkter och tjänster. I rollen blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är ca 60 konsul... Visa mer
Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad i människors liv genom att arbeta som konsult inom Life Science! Här är du med och utvecklar dagens och framtidens läkemedelsindustri och medicintekniska industri. I denna tjänst kommer du till en början stötta en av våra globala kunder som arbetar för att förbättra människors liv genom innovativa lösningar, produkter och tjänster.

I rollen blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är ca 60 konsulter som stöttar våra kunder inom framförallt Life Science och Energi men även andra industrier. Här står din utveckling i fokus och du ges möjlighet att utvecklas i den riktning du önskar, du får en lyhörd ledare och kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Tillsammans är vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen

I rollen kommer du få använda din kunskap inom kvalitet och/eller validering när du kommer i kontakt med våra kunder och bidrar till deras utveckling och resa framåt. I rollen kommer fokusera på en av våra kunder som är ett globalt bolag med medarbetare över stora delar av världen. Därtill kommer du vara med och utveckla Semcons interna kunskap inom Life Science och framförallt inom ditt expertområde. Konsultrollen är en varierande och utvecklande roll där det finns många olika utvecklingsvägar att gå beroende på intresse.

Din roll kommer variera utefter uppdrag/roll men du kommer bland annat arbeta med följande:

- Validering
- Kvalificering av utrustning och system
- Processvalidering
- Kvalitetssäkring
- Release
- Audit
- Avvikelsehantering
- CAPA
- Datoriserade system


Om dig vi söker

För att passa i rollen har du ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an och du delar gärna med dig av din kunskap till dina kollegor. För att passa i rollen som konsult har du en vilja att lära och utvecklas, lära andra men också lätt för att samarbeta, kommunicera och du har även en förmåga att se vart vi på Semcon kan göra skillnad och komma tillrätta med vår expertis. Vi tror även du har:

- Erfarenhet av roll som kvalitetsingenjör, valideringsingenjör, QA eller motsvarande inom Life Science eller närliggande industri
- Ingenjör inom bioteknik, kemiteknik alternativt utbildad farmaceut, naturvetare eller liknande


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor är du välkommen att kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund, 0739667521
Team Manager Visa mindre

Projektledare inom Produktionsutveckling

Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt? Kanske har du en mångårig erfarenhet av projektledning och är en riktigt ”tung” projektledare eller så har du arbetat i en ingenjörsroll men länge tänkt att din framtid nog är i en projektledarroll? Vi letar nu efter en teknisk projektledare med intresse för produktion, processer och LEAN som vill bli en... Visa mer
Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt? Kanske har du en mångårig erfarenhet av projektledning och är en riktigt ”tung” projektledare eller så har du arbetat i en ingenjörsroll men länge tänkt att din framtid nog är i en projektledarroll?

Vi letar nu efter en teknisk projektledare med intresse för produktion, processer och LEAN som vill bli en del av vårt team och vara med och göra skillnad inom Life Science. Här blir du en del av vår avdelning på ca 50 konsulter och ett team med konsulter som arbetar framförallt inom teknisk projektledning, LEAN och process- och produktionsutveckling.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kompetens och dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen

I rollen som teknisk projektledare / delprojektledare kommer du ta dig an roller och uppdrag av olika omfattning och komplexitet. Du kan bland annat komma att jobba med följande arbetsuppgifter:

- självständigt driva och leda projekt enligt uppsatt tidsplan, kvalité och budget
- ansvar för projektekonomi
- upphandling, kvalitetsuppföljning, överlämning och driftsättning
- investeringsprojekt, utvecklingsprojekt eller installationsprojekt som omfattar installation, driftsättning, commissioning och validering
- projektöverlämningar av utrustningar och processer
- utveckla din egen och Semcons projektledarkompetens


Vad kan då projekten innebära? Uppdragen kan exempelvis innebära att arbeta med förbättringar och effektiviseringar i produktionen som innebär investering och driftsättning av nya produktionsutrustningar. Framtagning av koncept för produktionsprocesser och utrustningar, koordinering av leverantörskontakter, säkra budget, inköp samt kvalificering och driftsättning.

Om dig

För att passa i rollen känner du igen dig i nedan punkter/några av nedan punkter:

- Bakgrund inom produktionsutveckling/processhantering
- Erfarenhet av projektledning
- Förmåga att engagera projektmedlemmar och leda dem
- Erfarenhet av projekt rörande ombyggnationer, investeringsprojekt, utvecklingsprojekt eller installationsprojekt
- Vi ser gärna att du har kännedom om projektmetodiker såsom XLPM eller PPS.
- Kunskap om branschens lagar, krav och riktlinjer


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor om rollen vänligen kontakta Per eller Johan nedan.

Per Boss, 073 966 73 52
Team Manager

Johan Lundström, 073 966 73 01
Area Manager Visa mindre

Quality Assurance Specialist (Life Science)

Har du erfarenhet av kvalitetroller inom Pharma och/eller Medical Device och vill arbeta i en QA-specialistroll? Nu söker vi dig som trivs i en varierande roll och vill utvecklas genom att stötta våra kunder med din expertis och även vara med och utveckla Semcons interna QA-kompetens. I rollen blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är ca 60 konsulter som stöttar våra kunder inom framförallt Life Science och Energi men även andra industrier. Här ... Visa mer
Har du erfarenhet av kvalitetroller inom Pharma och/eller Medical Device och vill arbeta i en QA-specialistroll? Nu söker vi dig som trivs i en varierande roll och vill utvecklas genom att stötta våra kunder med din expertis och även vara med och utveckla Semcons interna QA-kompetens.

I rollen blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är ca 60 konsulter som stöttar våra kunder inom framförallt Life Science och Energi men även andra industrier. Här ges du möjlighet att utvecklas i den riktning du önskar, du får en lyhörd ledare och kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Tillsammans är vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen

I rollen som QA-specialist på Semcon kommer du få använda och bredda din expertis inom kvalitetsområdet när du kommer i kontakt med olika företag och hjälper dem på sin resa framåt. I rollen finns möjligheter till olika typer av uppdrag och arbetsuppgifter men du kommer bland annat arbeta med följande:

- Kvalitetssäkring
- Release
- Audit
- Avvikelsehantering
- CAPA
- Datoriserade system
- Validering
- Delaktig i uppbyggnad av Semcons interna QA-expertis
- Möjlighet finns att hålla i utbildningar


Vi söker dig med

För att passa i rollen har du ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an och du delar gärna med dig av din kunskap och dina tankar till kollegor. I denna roll är det även en fördel om du på sikt kan tänka dig att agera mentor och även hålla i utbildningar. Vi tror även du har:

- Bred erfarenhet av roll som kvalitetsingenjör, QA eller motsvarande inom Life Science eller närliggande industri
- Ingenjör inom bioteknik, kemiteknik alternativt utbildad farmaceut, naturvetare eller liknande


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor är du välkommen att kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund, 0739667521
Team Manager Visa mindre

Konsult Pharma/Medtech

Ansök    Sep 9    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Nu finns en intressant möjlighet för dig som vill utvecklas inom Life Science branschen. Vi letar efter skickliga och kvalitetsmedvetna kollegor med intresse för Life Science att bli en del av vårt team i Uppsala. Vi är ca 50 konsulter som med vår expertis stöttar våra kunder inom framförallt Life Science med att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och processer. Vi är även med och utvecklar medicintekniska produkter som får m... Visa mer
Nu finns en intressant möjlighet för dig som vill utvecklas inom Life Science branschen. Vi letar efter skickliga och kvalitetsmedvetna kollegor med intresse för Life Science att bli en del av vårt team i Uppsala. Vi är ca 50 konsulter som med vår expertis stöttar våra kunder inom framförallt Life Science med att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och processer. Vi är även med och utvecklar medicintekniska produkter som får människor att må bättre.

Som konsult på Semcon kommer du i kontakt med olika typer av företag och får möjlighet att bredda din kompetens. Du ges möjlighet att utvecklas i den riktning du önskar, du får en lyhörd ledare och kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Tillsammans utgör vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen

Som konsult inom Life Science kommer du få använda och utveckla din expertis i varierande uppdrag när du stöttar våra kunder och även vara med och bidra till utveckling av Semcons interna kompetens. Du kommer bland annat att arbeta inom något/några av följande områden;

- Validering/Kvalificering
- QA
- QC
- Process, produkt- och produktionsutveckling
- Teknisk projektledning
- QA IT/datoriserade system
- Automation
- Analytisk kemi
- Labb


Vi söker dig med

Som konsult på Semcon kommer du ha ett starkt stöd av ledare och dina kollegor där ni hjälper varandra för att lyckas i uppdrag, projekt och i er utveckling. För att passa i rollen har du ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an och du delar gärna med dig av din kunskap och dina tankar till kollegor. För att passa i rollen har du även:

- en nyfikenhet på konsultrollen
- erfarenhet av arbete inom läkemedelsindustrin eller den medicintekniska branschen
- Kännedom om GMP
- utbildning inom exempelvis bioteknik, kemiteknik, maskinteknik eller medicinteknik


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan genom att ansöka nedan. Vid frågor vänligen kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund
Team Manager 0739667521 Visa mindre

Produktionsingenjör / Processutvecklare Life Science

Är du nyfiken på en roll där du kommer att få hjälpa till att optimera och förbättra våra kunders produktionsprocesser? Idag står många företag inför betydande förändringar i sina produktionsmiljöer och flera av våra kunder efterfrågar vår expertis då vi på Semcon har lång erfarenhet av att arbeta med produktionsutveckling inom framförallt läkemedelsindustrin. I denna roll blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är runt 50 konsulter som stöttar v... Visa mer
Är du nyfiken på en roll där du kommer att få hjälpa till att optimera och förbättra våra kunders produktionsprocesser? Idag står många företag inför betydande förändringar i sina produktionsmiljöer och flera av våra kunder efterfrågar vår expertis då vi på Semcon har lång erfarenhet av att arbeta med produktionsutveckling inom framförallt läkemedelsindustrin.

I denna roll blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är runt 50 konsulter som stöttar våra kunder inom framförallt Life Science och Energi men även ibland andra typer av industrier. Du kommer bli en del av ett team bestående av framförallt projektledare, processingenjörer och produktionsutvecklare som leds av en ledare som hjälper dig i din utveckling framåt. Stämningen på avdelningen avspeglas i vår kultur och våra värderingar där vi vill att alla ska känna sig inkluderade, att man ska våga vara den man är och säga vad man tycker, där vi hjälper och utmanar varandra men också tycker det är viktigt att utvecklas och ha roligt tillsammans på jobbet.

Vad kommer du göra i rollen

Roller kommer innebära att i olika uppdrag stötta våra kunder med din kunskap inom produktionsutveckling och processteknik. Du kommer även vara med och bygga vidare på Semcons interna kompetens inom området.

Du kommer arbeta mycket med frågeställningar som exempelvis ”Vilka möjligheter finns det för att effektivisera produktion?” eller ”vilka förbättringar kan göras gällande underhåll” eller kanske ”Hur anpassar vi oss efter nya regulatoriska krav?”. För att passa i rollen känner du redan nu att sådana frågor är bekanta och intressanta.

Rollen kommer även innebära arbetsuppgifter som exempelvis:

- arbeta med ständiga förbättringar i produktionsprocesser
- vara med och ta fram nya tillverkningsprocesser
- vara med i framtagandet av kravspecifikationer och klassningsdokument
- genomföra riskanalyser inför upphandlingar av utrustningar
- vara en projektmedlem i projekt rörande processer och utrustningar
- vara delaktig i inköpsprocesser och ha leverantörskontakter
- delta i processerna för Commissioning och kvalificering
- Lean


Vem är du som passar i rollen

För att passa i rollen tror vi du har ett intresse för processteknik och produktionsprocesser samt att du har erfarenhet från liknande roller. Det är högst meriterande om det är inom läkemedelsindustrin du har jobbat men även annan tillverkande industri är intressant.

Vi tror även du har:

- En ingenjörsutbildning inom ex. maskinteknik, bioteknik, medicinteknik eller motsvarande
- Arbetat med ständiga förbättringar i produktionsprocesser
- Varit med och tagit fram nya tillverkningsprocesser
- Kännedom om LEAN


För frågar om rollen eller om Semcon är du välkommen att kontakta Johan eller Per nedan.

Johan Lundström, 073 966 73 01
Area Manager

Per Boss, 0739667352
Team Manager

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

DevOps Engineer

Ansök    Sep 6    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon, we believe that the one who understands the end-user best, will create the best solutions. Therefore for us, it’s always people first. Then technology. We create value and impact, innovating sustainable products, services and business models for our customers, enabled by digital capabilities. Now we are looking for a DevOps Engineer with drive and warmth to join us. A person who thrive in a setting where a lot of things are going on. You will f... Visa mer
At Semcon, we believe that the one who understands the end-user best, will create the best solutions. Therefore for us, it’s always people first. Then technology. We create value and impact, innovating sustainable products, services and business models for our customers, enabled by digital capabilities.

Now we are looking for a DevOps Engineer with drive and warmth to join us. A person who thrive in a setting where a lot of things are going on. You will focus on facilitate coordination and collaboration among operations, development and testing functions.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. In our team we all come from different areas of expertise and our ambition is to build a large team with skills ranging from digital strategy, project management and UX/service design to software development and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

Want to learn more about our offerings and projects within the Digital Services area? Click here. (https://semcon.com/sv/digital-hubb/)

What you’ll do

- Support in-house teams and customers improving their SW development workflow and getting the most out of their CI/CD environment
- Bridge the gap and improve collaboration between operations, developers and testing functions
- Troubleshoot issues with tools, processes, applications and/or infrastructure
- Evaluate current development and operations procedures, recommend and implements tools and practices to increase efficiency and reliability
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- Solid experience developing, testing and deploying software systems
- Previous experience from working with some of the tools that make a state-of-the-art CI/CD environment (e.g. Azure/AWS, Jenkins, Python, Ansible, Kubernetes, Docker, Linux, Gitlab, Bitbucket).
- Enjoy working with new technology
- Excellent knowledge of agile methods
- Great communication skills in Swedish and English.


At Semcon, you will have great colleagues who provide new ways of thinking, not necessarily always agreeing with you, but where we all value the same things: collaboration, balance in life, diversity, kindness, getting things done, learning fast, having fun and sharing our knowledge.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
[email protected]
Team Manager Digital Services Visa mindre

Quality Assurance Specialist (Life Science)

Har du erfarenhet av kvalitetroller inom Pharma och/eller Medical Device och vill arbeta i en QA-specialistroll? Nu söker vi dig som trivs i en varierande roll och vill utvecklas genom att stötta våra kunder expertis och även vara med och utveckla Semcons interna QA-kompetens. I rollen blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är ca 60 konsulter som stöttar våra kunder inom framförallt Life Science och Energi men även andra industrier. Här ges du m... Visa mer
Har du erfarenhet av kvalitetroller inom Pharma och/eller Medical Device och vill arbeta i en QA-specialistroll? Nu söker vi dig som trivs i en varierande roll och vill utvecklas genom att stötta våra kunder expertis och även vara med och utveckla Semcons interna QA-kompetens.

I rollen blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är ca 60 konsulter som stöttar våra kunder inom framförallt Life Science och Energi men även andra industrier. Här ges du möjlighet att utvecklas i den riktning du önskar, du får en lyhörd ledare och kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Tillsammans är vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen

I rollen som QA-specialist på Semcon kommer du få använda och bredda din expertis inom kvalitetsområdet när du kommer i kontakt med olika företag och hjälper dem på sin resa framåt. I rollen finns möjligheter till olika typer av uppdrag och arbetsuppgifter men du kommer bland annat arbeta med följande:

- Kvalitetssäkring
- Release
- Audit
- Avvikelsehantering
- CAPA
- Datoriserade system
- Validering
- Delaktig i uppbyggnad av Semcons interna QA-expertis
- Möjlighet finns att hålla i utbildningar


Vi söker dig med

För att passa i rollen har du ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an och du delar gärna med dig av din kunskap och dina tankar till kollegor. I denna roll är det även en fördel om du på sikt kan tänka dig att agera mentor och även hålla i utbildningar. Vi tror även du har:

- Bred erfarenhet av roll som kvalitetsingenjör, QA eller motsvarande inom Life Science eller närliggande industri
- Ingenjör inom bioteknik, kemiteknik alternativt utbildad farmaceut, naturvetare eller liknande


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor är du välkommen att kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund, 0739667521
Team Manager Visa mindre

Embedded Software Developer

Ansök    Sep 6    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind. You will be part of our ... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Prototype solutions for smart connected products and systems
- Design and develop software of embedded devices and systems
- Collaborate with team members to provide and receive architecture-level and code-level feedback
- Strive to always improve our way of working
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Strong programming skills in C and/ or C++
- Embedded Linux
- Understanding of wireless communication protocols (Bluetooth, NFC, Wi-Fi)
- Comfortable with agile and lean development methodologies
- Great communication skills in Swedish and English


Experience of working with Python, Java, Azure, AWS or other relevant languages or frameworks is a plus.

At Semcon, you will have great colleagues who provide new ways of thinking, not necessarily always agreeing with you, but where we all value the same things: collaboration, balance in life, diversity, kindness, getting things done, learning, having fun and sharing our knowledge.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran.

Tran Cam
Team Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

Digital Project Manager

Ansök    Sep 6    Semcon Sweden AB    Projektledare, IT
På Semcon hjälper vi våra kunder med nya perspektiv - att hitta tekniska lösningar för att skapa smarta och hållbara lösningar som gör livet bättre för deras användare och planeten de verkar på. Vi letar nu efter en digital projektledare. En people-person som trivs att arbeta i en varierande roll där mycket händer. Som projektledare på Semcon kommer du att leda tvärfunktionella team med bland annat designers, business analysts och utvecklare för att tills... Visa mer
På Semcon hjälper vi våra kunder med nya perspektiv - att hitta tekniska lösningar för att skapa smarta och hållbara lösningar som gör livet bättre för deras användare och planeten de verkar på.

Vi letar nu efter en digital projektledare. En people-person som trivs att arbeta i en varierande roll där mycket händer. Som projektledare på Semcon kommer du att leda tvärfunktionella team med bland annat designers, business analysts och utvecklare för att tillsammans skapa slutresultat som gör skillnad.

I rollen blir du en del av vårt växande Digital Services-team i Uppsala där du kommer arbeta med kompetenta kollegor, spännande uppdrag och intressanta kunder. I vårt team har vi en bredd av kompetenser och expertis inom bland annat digital strategi, projektledning, UX, mjukvaruutveckling och emerging tech. Vi har även en lång erfarenhet av att arbeta med inbyggda system för att skapa uppkopplade och smarta produkter.

Om rollen

Du kommer arbeta som IT projektledare i våra egna eller våra kunders projekt. Uppdragen och projekten är varierande i innehåll och omfattning. På sikt finns även möjlighet att utvecklas mot andra roller beroende på intresse.

I rollen som IT-projektledare ansvarar du för att driva förstudier och projekt enligt relevant projektmodell och kvalitetskrav. Du ansvarar för resurs- och tidsplaneringen, kostnadsuppföljningar samt har ansvar för rapportering och för leveranser.

För att kunna säkerställa genomförandet av projekten mot uppsatta behov, krav, mål och budgetramar är det viktigt med fördjupade kunskaper inom affärsmannaskap och kundförståelse. Vi ser gärna att du har kunskap om agila metoder och processer.

Vi söker dig med

- Tidigare arbetat i en roll som exempelvis teknisk projektledare, lösningsarkitekt
- Erfarenhet av läkemedelsindustrin och/eller den medicintekniska branschen
- En relevant akademisk examen inom IT, Datateknik
- En vilja att samarbeta och ha roligt tillsammans!


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor vänligen kontakta Tran nedan.

Tran Cam +46 70 616 91 43
Team Manager Visa mindre

Team Manager Life Science

Ansök    Aug 20    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Vill du arbeta som ledare inom Life Science på ett företag där du får utveckla både människor och kundsamarbeten? Semcon i Uppsala växer nu med intressanta affärer, projekt och nya medarbetare. För att lyckas göra detta på bästa vill vi nu utöka vår verksamhet med ytterligare en ledare. Vi söker därför en nyckelperson som vill vara med och bidra till Semcons fortsatta satsning och erbjudande inom Life Science. Rollen som Team Manager är en rolig och avgör... Visa mer
Vill du arbeta som ledare inom Life Science på ett företag där du får utveckla både människor och kundsamarbeten? Semcon i Uppsala växer nu med intressanta affärer, projekt och nya medarbetare. För att lyckas göra detta på bästa vill vi nu utöka vår verksamhet med ytterligare en ledare. Vi söker därför en nyckelperson som vill vara med och bidra till Semcons fortsatta satsning och erbjudande inom Life Science.

Rollen som Team Manager är en rolig och avgörande roll då våra ledare är en viktig pusselbit för att skapa de bästa förutsättningarna för inspiration och kompetensutveckling hos våra konsulter. Du kommer arbeta i ett ledarteam med högt i tak och vilja att ständigt göra saker bättre, här får du inflytande och möjlighet att driva Semcons framtid i regionen. Rollens utformning är delvis flexibel, antingen arbetar du enbart med dina ansvarsområden kopplat till Team Manager-rollen eller så arbetar du även deltid i uppdrag som konsult.

Vad innebär rollen?

Du kommer ha personalansvar för ett team med konsulter som arbetar i uppdrag hos våra kunder. Då vi vet att det är våra medarbetare som gör den verkliga skillnaden för vår och våra kunders verksamhet blir ditt uppdrag som ledare att inspirera, utveckla och coacha dina medarbetare till att leverera ett bra resultat samt se till att de trivs, utvecklas och mår bra. Du kommer givet att vi letar efter nya kompetenta kollegor även vara även delaktig i att hitta våra framtida medarbetare.

Beroende på erfarenhet och intresse kommer du ha ett mindre eller större ansvar när det kommer till att utveckla våra kundsamarbeten och erbjudanden. Du kommer att upprätthålla goda relationer med våra kunder, hitta nya sätt att samarbeta och nya kunder som är i behov av vår expertis. Om du kommer att arbeta delvis som konsult kommer du få ta dig an intressanta uppdrag inom ditt fokusområde där får vara med och göra skillnad med din expertis.

Rollen som Team Manager innebär även att du är medlem i avdelningens Core team. Du är med och tar fram avdelningens strategier och budget samt deltar i ledning av den dagliga verksamheten . Du blir en del av ett starkt team där ni på daglig basis utmanar och stöttar varandra.

Vem är du?

Vi är nyfikna på dig som har erfarenhet från Life Science, Medtech eller läkemedel. För att passa i rollen har du tidigare arbetat med exempelvis Projektledning, QA, QC, RA, Validering, Processteknik, utbildning eller motsvarande. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av sälj, affärsutveckling, ledarskap (gärna personalansvar) och rekrytering. Gärna inom konsultverksamhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med projektmetodiker.

För att passa i rollen tror vi att du gillar att arbeta med människor och affärer i ett högt tempo samt värderar ett nära samarbete med dina kollegor. Vi delar med oss av våra åsikter och tankar i ett öppet klimat. Vi ser att du som person har ett stort intresse i att leda och engagera andra människor, vi vill vara nära våra konsulter och förstå vad de behöver för att trivas och utvecklas. Vi delar med oss av våra åsikter och tankar i ett öppet klimat.

På Semcon tror vi starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Vi tar emot ansökningar fram till 3/9. Vid frågor om rollen vänligen kontakta Elin nedan.

Elin Sins, Area Manager
[email protected] alternativt +46765698150

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Team Manager Life Science

Ansök    Aug 25    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Vill du arbeta som ledare inom Life Science på ett företag där du får utveckla både människor och kundsamarbeten? Semcon i Uppsala växer nu med intressanta affärer, projekt och nya medarbetare. För att lyckas göra detta på bästa vill vi nu utöka vår verksamhet med ytterligare en ledare. Vi söker därför en nyckelperson som vill vara med och bidra till Semcons fortsatta satsning och erbjudande inom Life Science. Rollen som Team Manager är en rolig och avgör... Visa mer
Vill du arbeta som ledare inom Life Science på ett företag där du får utveckla både människor och kundsamarbeten? Semcon i Uppsala växer nu med intressanta affärer, projekt och nya medarbetare. För att lyckas göra detta på bästa vill vi nu utöka vår verksamhet med ytterligare en ledare. Vi söker därför en nyckelperson som vill vara med och bidra till Semcons fortsatta satsning och erbjudande inom Life Science.

Rollen som Team Manager är en rolig och avgörande roll då våra ledare är en viktig pusselbit för att skapa de bästa förutsättningarna för inspiration och kompetensutveckling hos våra konsulter. Du kommer arbeta i ett ledarteam med högt i tak och vilja att ständigt göra saker bättre, här får du inflytande och möjlighet att driva Semcons framtid i regionen. Rollens utformning är delvis flexibel, antingen arbetar du enbart med dina ansvarsområden kopplat till Team Manager-rollen eller så arbetar du även deltid i uppdrag som konsult.

Vad innebär rollen?

Du kommer ha personalansvar för ett team med konsulter som arbetar i uppdrag hos våra kunder. Då vi vet att det är våra medarbetare som gör den verkliga skillnaden för vår och våra kunders verksamhet blir ditt uppdrag som ledare att inspirera, utveckla och coacha dina medarbetare till att leverera ett bra resultat samt se till att de trivs, utvecklas och mår bra. Du kommer givet att vi letar efter nya kompetenta kollegor även vara även delaktig i att hitta våra framtida medarbetare.

Beroende på erfarenhet och intresse kommer du ha ett mindre eller större ansvar när det kommer till att utveckla våra kundsamarbeten och erbjudanden. Du kommer att upprätthålla goda relationer med våra kunder, hitta nya sätt att samarbeta och nya kunder som är i behov av vår expertis. Om du kommer att arbeta delvis som konsult kommer du få ta dig an intressanta uppdrag inom ditt fokusområde där får vara med och göra skillnad med din expertis.

Rollen som Team Manager innebär även att du är medlem i avdelningens Core team. Du är med och tar fram avdelningens strategier och budget samt deltar i ledning av den dagliga verksamheten . Du blir en del av ett starkt team där ni på daglig basis utmanar och stöttar varandra.

Vem är du?

Vi är nyfikna på dig som har erfarenhet från Life Science, Medtech eller läkemedel. För att passa i rollen har du tidigare arbetat med exempelvis Projektledning, QA, QC, RA, Validering, Processteknik, utbildning eller motsvarande. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av sälj, affärsutveckling, ledarskap (gärna personalansvar) och rekrytering. Gärna inom konsultverksamhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med projektmetodiker.

För att passa i rollen tror vi att du gillar att arbeta med människor och affärer i ett högt tempo samt värderar ett nära samarbete med dina kollegor. Vi delar med oss av våra åsikter och tankar i ett öppet klimat. Vi ser att du som person har ett stort intresse i att leda och engagera andra människor, vi vill vara nära våra konsulter och förstå vad de behöver för att trivas och utvecklas. Vi delar med oss av våra åsikter och tankar i ett öppet klimat.

På Semcon tror vi starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Vi tar emot ansökningar fram till 3/9. Vid frågor om rollen vänligen kontakta Elin nedan.

Elin Sins, Area Manager
[email protected] alternativt +46765698150

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

IT Project Manager

Ansök    Jul 9    Semcon Sweden AB    Projektledare, IT
På Semcon hjälper vi våra kunder med nya perspektiv - att hitta tekniska lösningar för att skapa smarta och hållbara lösningar som gör livet bättre för deras användare och planeten de verkar på. Vill du arbeta i varierande och utvecklande roller och projekt inom Life Science och andra branscher? Vi letar nu efter skickliga och kvalitetsmedvetna kollegor som vill arbeta med IT projektledning och bli en del av vårt team i Uppsala. Tillsammans är vi runt ... Visa mer
På Semcon hjälper vi våra kunder med nya perspektiv - att hitta tekniska lösningar för att skapa smarta och hållbara lösningar som gör livet bättre för deras användare och planeten de verkar på.

Vill du arbeta i varierande och utvecklande roller och projekt inom Life Science och andra branscher? Vi letar nu efter skickliga och kvalitetsmedvetna kollegor som vill arbeta med IT projektledning och bli en del av vårt team i Uppsala.Tillsammans är vi runt 50 konsulter och med vår expertis utgör vi ett starkt team som stöttar våra kunder inom framförallt Life Science. Att arbeta som konsult innebär att du blir en del av ett starkt kompetensnätverk på Semcon, både på Semcon i Uppsala men också nationellt på Semcon. Här får du kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv och tillsammans utgör vi ett starkt team som även värderar att ha roligt.

Om rollen

I denna roll kommer du få arbeta med kompetenta kollegor och med varierande arbetsuppgifter. Du kommer arbeta som IT projektledare i våra egna eller våra kunders projekt. Uppdragen och projekten är varierande i innehåll och omfattning. På sikt finns även möjlighet att utvecklas mot andra roller beroende på intresse.

I rollen som IT-projektledare ansvarar du för att driva förstudier och projekt enligt relevant projektmodell och kvalitetskrav. Du ansvarar för resurs- och tidsplaneringen, kostnadsuppföljningar samt har ansvar för rapportering och för leveranser.

För att kunna säkerställa genomförandet av projekten mot uppsatta behov, krav, mål och budgetramar är det viktigt med fördjupade kunskaper inom affärsmannaskap och kundförståelse. Vi ser gärna att du har kunskap om agila metoder och processer.

Vi söker dig med

- Tidigare arbetat i en roll som exempelvis teknisk projektledare, lösningsarkitekt
- Erfarenhet av läkemedelsindustrin och/eller den medicintekniska branschen
- En relevant akademisk examen inom IT, Datateknik
- En vilja att samarbeta och ha roligt tillsammans!


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor vänligen kontakta Tran nedan.

Tran Cam +46 70 616 91 43
Team Manager Visa mindre

Mjukvaruutvecklare med intresse för AI

Ansök    Aug 19    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
Vi på Semcon drivs av en genuin nyfikenhet på människor och deras beteenden och allt vi gör handlar om människorna som använder våra produkter - slutanvändarna. Bidrar med nya perspektiv för att hitta tekniska lösningar för att skapa smarta och hållbara lösningar. Vi söker nu efter fler erfarna utvecklare med slutanvändaren i fokus och ett genuint intresse för ny teknik som vill vara med och ta våra kunders produkter och tjänster till nästa nivå! Du komme... Visa mer
Vi på Semcon drivs av en genuin nyfikenhet på människor och deras beteenden och allt vi gör handlar om människorna som använder våra produkter - slutanvändarna. Bidrar med nya perspektiv för att hitta tekniska lösningar för att skapa smarta och hållbara lösningar. Vi söker nu efter fler erfarna utvecklare med slutanvändaren i fokus och ett genuint intresse för ny teknik som vill vara med och ta våra kunders produkter och tjänster till nästa nivå!

Du kommer bli en del av vårt växande Digital Services-team där du kommer bli en del av en avdelning som präglas av hög kompetens, engagerade kollegor och intressanta projekt. Vår ambition är att utveckla vidare vårt starka team med kompetens och kunskap i allt från projektledning till mjukvaruutveckling, arkitektur, design och UX. Vi har också en lång erfarenhet av att arbeta med inbyggda system för att göra uppkopplade och smarta produkter.

Om rollen och vad vi kan erbjuda dig

För oss är det viktigt att du gillar programmering. De språk vi använder varierar från projekt till projekt och du har stora möjligheter hos oss. Vi har en bredd av olika kunder som bland annat återfinns inom branscher såsom Life Science, Fordon, Energi, Industri och Telekommunikation. Vi kan erbjuda uppdrag inhouse i våra egna lokaler där du blir en del av ett utvecklingsteam och ute hos kund, där du bland annat ges möjlighet att jobba med AI-tekniker som:

- Natural language understanding and Speech understanding
- Linked data (OWL & RDF), semantic web
- Computer vision
- Deep learning


Vi erbjuder dig utveckling genom att jobba i olika projekt, med olika kunder inom olika branscher, i olika språk samt genom att ta del av hela Semcons digitala kompetens genom samarbeten och nätverk.

Din profil

Då vi utvecklar produkter i teknikens framkant tror vi du har en avslutad akademisk ingenjörsexamen för att passa i rollen. Du har också några års erfarenhet av utvecklingsjobb efter din examen där du blivit bra på att skriva tydlig, robust och skalbar kod. Självklart tror vi även att du har ett stort intresse för AI & ML för att passa i rollen. Att samarbeta och dela kunskap med dina kollegor, bidra till ett trivsamt och öppet klimat samt att vilja utvecklas är andra kännetecken hos dig som passar på Semcon och i vårt team. Du behöver även kunskaper i både svenska och engelska då vi arbetar med både svenska och internationella kunder.

Att jobba hos oss är mer än bara ett jobb. Hos oss får du kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Vi kanske inte alltid tycker likadant men vi värderar samma saker: balans i livet, att ha kul tillsammans, få saker och ting gjorda, utvecklas och dela med oss av kunskap och erfarenheter.

Vi värdesätter mångfald. Olika erfarenheter, bakgrunder och perspektiv är viktiga för att skapa de bästa användarupplevelserna och för att göra Semcon till en arbetsplats där människor trivs och utvecklas.

Ansök till rollen nedan eller kontakta Tran för att få veta mer!

Tran Cam,
Team Manager [email protected] Visa mindre

Valideringsingenjör Life Science

Är du ingenjör och vill utvecklas vidare som Valideringsingenjör eller Valideringsledare? Vi letar nu efter skickliga och kvalitetsmedvetna kollegor som vill arbeta med validering och kvalificering inom läkemedelsindustrin och bli en del av vårt team i Uppsala. Med vår expertis stöttar vi våra kunder inom framförallt Life Science med att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och processer. Här kommer du i kontakt med olika type... Visa mer
Är du ingenjör och vill utvecklas vidare som Valideringsingenjör eller Valideringsledare? Vi letar nu efter skickliga och kvalitetsmedvetna kollegor som vill arbeta med validering och kvalificering inom läkemedelsindustrin och bli en del av vårt team i Uppsala.

Med vår expertis stöttar vi våra kunder inom framförallt Life Science med att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och processer. Här kommer du i kontakt med olika typer av företag och får möjlighet att bredda din kompetens. Du ges möjlighet att utvecklas i den riktning du önskar, du får en lyhörd ledare och kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Tillsammans utgör vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen

I denna roll kommer du få ett nära utbyte med kollegor och du kommer även ha en nära dialog med din ledare. Du kommer arbeta i varierande uppdrag inom validering som kan variera i innehåll och omfattning. På sikt finns även möjlighet att utvecklas mot andra roller och det finns även möjlighet att utveckla sina expertkunskaper och gå mot en roll som CQV-lead (Commissioning, qualification and validation).

Rollen innebär bland annat:

- Kvalificering av utrustning
- Validering av utrustning, system eller produkt
- Processvalidering
- Metodvalidering
- Vara med och utveckla Semcons interna valideringskompetens
- Agera projektdeltagare


Om dig

För att passa i rollen har du ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an. Som konsult på Semcon kommer du att ha ett starkt stöd av dina kollegor där ni hjälper varandra för att lyckas i uppdrag och er utveckling, därför ser vi gärna att du trivs med att dela med dig av din kunskap och dina tankar.

För att passa i rollen har du tidigare erfarenhet av läkemedelsindustrin och/eller den medicintekniska branschen. Du har även en relevant examen inom ex maskin, kemi, medicinteknik eller liknande. Vi tror också att du tidigare har arbetat i en roll som ex. valideringsingenjör, kvalitetsingenjör, QC eller liknande.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor vänligen kontakta Anna nedan.

Anna Svartbo-Lundquist +46 76 569 81 50
Team Manager Visa mindre

Energikonsult

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat hållbarhetsutmaningar samt till nutiden och framtidens energilösningar! Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från konstruktion, projektering, drift, hållbarhet, underhåll och projektledning till energikartläggning, energieffektivis... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat hållbarhetsutmaningar samt till nutiden och framtidens energilösningar!

Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från konstruktion, projektering, drift, hållbarhet, underhåll och projektledning till energikartläggning, energieffektivisering, dokumentation och analysarbete. Det är också dessa typer av roller som du kommer att arbeta i. Vi arbetar framförallt med kunder som tillverkar eller distribuerar energi med projekt huvudsakligen inom elkraft, i allt från kärnkraft till vindkraft.

Till vår spännande verksamhet söker vi nu fler konsulter med en teknisk bakgrund och erfarenhet från energisektorn. Här finns stora möjligheter att vara delaktig i utvecklingen av våra erbjudanden och affärer inom energi. Då vi har en bredd av industrierfarenhet finns även möjlighet att utvecklas inom andra områden såsom läkemedel och annan tillverkande industri.

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet från energisektorn och roller/arbetsuppgifter inom ex.

- Projektledning / Delprojektledning, gärna inom elkraft, kärnkraft, fjärrvärme eller kraftvärme
- Investeringsprojekt med bäring på energi, vatten och avfall
- Underhåll
- Elkonstruktion
- Kartläggning och analys av miljöaspekter, energianvändning samt klimatbelastning
- Energikartläggning
- Energieffektivisering


Drift inom industri eller fastighet

Troligen har du även en ingenjörsexamen eller liknande, ex. inom Energisystem, Elektroteknik, miljövetenskap eller processteknik. För att trivas på Semcon värnar du om en god gemenskap och trivs att arbeta tillsammans med andra. Du är kvalitetsmedveten, strävar alltid efter att ditt arbete blir gjort på bästa sätt och tänker gärna nytt.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan
Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta Johan nedan.

Johan Lundström +46739667301
Area Manager Visa mindre

Produktionsingenjör / Processingenjör Life Science

Är du nyfiken på en roll där du kommer att få hjälpa till att optimera och förbättra våra kunders produktionsprocesser? Idag står många företag inför betydande förändringar i sina produktionsmiljöer och flera av våra kunder efterfrågar vår expertis då vi på Semcon har lång erfarenhet av att arbeta med produktionsutveckling och processteknik. I denna roll blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är runt 50 konsulter som stöttar våra kunder inom fra... Visa mer
Är du nyfiken på en roll där du kommer att få hjälpa till att optimera och förbättra våra kunders produktionsprocesser? Idag står många företag inför betydande förändringar i sina produktionsmiljöer och flera av våra kunder efterfrågar vår expertis då vi på Semcon har lång erfarenhet av att arbeta med produktionsutveckling och processteknik.

I denna roll blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är runt 50 konsulter som stöttar våra kunder inom framförallt Life Science och Energi men även ibland andra typer av industrier. Du kommer bli en del av ett team bestående av framförallt projektledare, processingenjörer och produktionsutvecklare som leds av en ledare som hjälper dig i din utveckling framåt. Stämningen på avdelningen avspeglas i vår kultur och våra värderingar där vi vill att alla ska känna sig inkluderade, att man ska våga vara den man är och säga vad man tycker, där vi hjälper och utmanar varandra men också tycker det är viktigt att utvecklas och ha roligt tillsammans på jobbet.

Vad kommer du göra i rollen

Roller kommer innebära att i olika uppdrag stötta våra kunder med din kunskap inom produktionsutveckling och processteknik. Du kommer även vara med och bygga vidare på Semcons interna kompetens inom området.

Du kommer arbeta mycket med frågeställningar som exempelvis ”Vilka möjligheter finns det för att effektivisera produktion?” eller ”vilka förbättringar kan göras gällande underhåll” eller kanske ”Hur anpassar vi oss efter nya regulatoriska krav?”. För att passa i rollen känner du redan nu att sådana frågor är bekanta och intressanta.

Rollen kommer även innebära arbetsuppgifter som exempelvis:

- arbeta med ständiga förbättringar i produktionsprocesser
- vara med och ta fram nya tillverkningsprocesser
- vara med i framtagandet av kravspecifikationer och klassningsdokument
- genomföra riskanalyser inför upphandlingar av utrustningar
- vara en projektmedlem i projekt rörande processer och utrustningar
- vara delaktig i inköpsprocesser
- delta i processerna för Commissioning och kvalificering
- Lean


Vem är du som passar i rollen

För att passa i rollen tror vi du har ett intresse för processteknik och produktionsprocesser samt att du har erfarenhet från liknande roller. Det är högst meriterande om det är inom läkemedelsindustrin du har jobbat men även annan tillverkande industri är intressant.

Vi tror även du har:

- En ingenjörsutbildning inom ex. maskinteknik, bioteknik, medicinteknik eller motsvarande
- Arbetat med ständiga förbättringar i produktionsprocesser
- Varit med och tagit fram nya tillverkningsprocesser
- Kännedom om LEAN


För frågar om rollen eller om Semcon är du välkommen att kontakta Johan eller Per nedan.

Johan Lundström, 073 966 73 01
Area Manager

Per Boss, 0739667352
Team Manager

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Team Manager Projekt & Kvalitet

Ansök    Jul 7    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Vill du arbeta som ledare inom Projekt & Kvalitet på ett företag där du får utveckla både människor och kundsamarbeten? Semcon i Uppsala växer nu med intressanta affärer, projekt och nya medarbetare. För att lyckas göra detta på bästa vill vi nu utöka vår verksamhet med ytterligare en ledare. Vi söker därför en nyckelperson som vill vara med och bidra till Semcons fortsatta satsning och erbjudande inom Life Science och utveckling av projektaffärer. Rollen... Visa mer
Vill du arbeta som ledare inom Projekt & Kvalitet på ett företag där du får utveckla både människor och kundsamarbeten? Semcon i Uppsala växer nu med intressanta affärer, projekt och nya medarbetare. För att lyckas göra detta på bästa vill vi nu utöka vår verksamhet med ytterligare en ledare. Vi söker därför en nyckelperson som vill vara med och bidra till Semcons fortsatta satsning och erbjudande inom Life Science och utveckling av projektaffärer.

Rollen som Team Manager är en rolig och avgörande roll då våra ledare är en viktig pusselbit för att skapa de bästa förutsättningarna för inspiration och kompetensutveckling hos våra konsulter. Du kommer arbeta i ett ledarteam med högt i tak och vilja att ständigt göra saker bättre, här får du inflytande och möjlighet att driva Semcons framtid i regionen. Rollens utformning är delvis flexibel, antingen arbetar du enbart med dina ansvarsområden kopplat till Team Manager-rollen eller så arbetar du även deltid i uppdrag som konsult.

Vad innebär rollen?

Du kommer ha personalansvar för ett team med konsulter som arbetar i uppdrag hos våra kunder. Då vi vet att det är våra medarbetare som gör den verkliga skillnaden för vår och våra kunders verksamhet blir ditt uppdrag som ledare att inspirera, utveckla och coacha dina medarbetare till att leverera ett bra resultat samt se till att de trivs, utvecklas och mår bra. Du kommer givet att vi letar efter nya kompetenta kollegor även vara även delaktig i att hitta våra framtida medarbetare.

Beroende på erfarenhet och intresse kommer du ha ett mindre eller större ansvar när det kommer till att utveckla våra kundsamarbeten och erbjudanden. Du kommer att upprätthålla goda relationer med våra kunder, hitta nya sätt att samarbeta och nya kunder som är i behov av vår expertis. Om du kommer att arbeta delvis som konsult kommer du få ta dig an intressanta uppdrag inom ditt fokusområde där får vara med och göra skillnad med din expertis.

Rollen som Team Manager innebär även att du är medlem i avdelningens Core team. Du är med och tar fram avdelningens strategier och budget samt deltar i ledning av den dagliga verksamheten . Du blir en del av ett starkt team där ni på daglig basis utmanar och stöttar varandra.

Vem är du?

Vi är nyfikna på dig som har erfarenhet från Life Science eller från projektorganisationer inom annan industri. För att passa i rollen har du tidigare arbetat med exempelvis Projektledning, Programledning, Utbildning, QA, QC, RA, Validering, Processteknik eller motsvarande. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av sälj, affärsutveckling, ledarskap (gärna personalansvar) och rekrytering. Gärna inom konsultverksamhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med projektmetodiker. För att passa i rollen tror vi att du gillar att arbeta med människor och affärer i ett högt tempo samt värderar ett nära samarbete med dina kollegor.

Vi ser att du som person har ett stort intresse i att leda och engagera andra människor, vi vill vara nära våra konsulter och förstå vad de behöver för att trivas och utvecklas. För att passa i rollen tror vi även du är en person som gillar att arbeta tätt med dina närmsta kollegor. Vi delar med oss av våra åsikter och tankar i ett öppet klimat.

På Semcon tror vi starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Vi tar emot ansökningar fram till 20/8. Vid frågor om rollen vänligen kontakta Elin nedan.

Elin Sins, Area Manager
[email protected] alternativt +46765698150

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

QA Specialist Life Science

Har du erfarenhet av kvalitetsfrågor inom Life Science och vill arbeta i en varierande QA-specialistroll? Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad för våra kunder och samhället i stort genom att arbeta som konsult inom Life Science på Semcon! I rollen blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är ca 50 konsulter som stöttar våra kunder inom framförallt Life Science och Energi men även andra industrier. Här ges du möjlighet att utvecklas i... Visa mer
Har du erfarenhet av kvalitetsfrågor inom Life Science och vill arbeta i en varierande QA-specialistroll? Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad för våra kunder och samhället i stort genom att arbeta som konsult inom Life Science på Semcon!

I rollen blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är ca 50 konsulter som stöttar våra kunder inom framförallt Life Science och Energi men även andra industrier. Här ges du möjlighet att utvecklas i den riktning du önskar, du får en lyhörd ledare och kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Tillsammans utgör vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen

I rollen som QA-konsult på Semcon kommer du få använda din expertis inom kvalitetsområdet när du kommer i kontakt med olika företag och hjälper dem på sin resa framåt. Samtidigt kommer du även bredda din egen kompetens. I rollen finns möjligheter till olika typer av uppdrag och arbetsuppgifter men du kommer bland annat arbeta med följande:

- Kvalitetssäkring
- Release
- Audit
- Avvikelsehantering
- CAPA
- Datoriserade system
- Validering
- Delaktig i uppbyggnad av Semcons interna QA-expertis
- Möjlighet finns att hålla i utbildningar


Vi söker dig med

Som konsult på Semcon kommer du att ha ett starkt stöd av dina kollegor där ni hjälper varandra för att lyckas i uppdrag och er utveckling. För att passa i rollen har du ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an och du delar gärna med dig av din kunskap och dina tankar till kollegor.

- Minst 3 års erfarenhet av roll som kvalitetsingenjör, QA eller motsvarande inom Life Science eller närliggande industri
- Ingenjör inom bioteknik, kemiteknik alternativt utbildad farmaceut, naturvetare eller liknande


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor är du välkommen att kontakta Kristin.

Kristin Bolund, 0739667521
Team Manager

Vår expertis inom Life Science är bred vilket gör att vi hjälper kunder dels inom läkemedelsindustrin där vi stöttar våra kunder med att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och dess processer. Vi hjälper även till med utveckling av medicintekniska produkter. Här sammanför vi vår expertkunskap inom produktutveckling, design, validering och digitala lösningar för att utveckla tekniska lösningar som är användarvänliga, säkra och uppkopplade för bästa möjliga upplevelse. Visa mindre

Energikonsult

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till nutiden och framtidens energilösningar! Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från konstruktion, projektering, underhåll och projektledning till energikartläggning, energieffektivisering dokumentation och analysarbete. Det är o... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis kopplat till nutiden och framtidens energilösningar!

Vårt Energiteam besitter kompetens som sträcker sig från konstruktion, projektering, underhåll och projektledning till energikartläggning, energieffektivisering dokumentation och analysarbete. Det är också dessa typer av roller som du kommer att arbeta i. Vi arbetar framförallt med kunder som tillverkar eller distribuerar energi med projekt huvudsakligen inom elkraft, i allt från kärnkraft till vindkraft.

Till vår spännande verksamhet söker vi nu fler konsulter med en teknisk bakgrund och erfarenhet från energisektorn. Här finns stora möjligheter att vara delaktig i utvecklingen av våra erbjudanden och affärer inom energi. Då vi har en bredd av industrierfarenhet finns även möjlighet att utvecklas inom andra områden såsom läkemedel och annan tillverkande industri.

Vi söker dig som har dokumenterad erfarenhet från energisektorn och roller inom ex.

- Projektledning / Delprojektledning, gärna inom elkraft, kärnkraft, fjärrvärme eller kraftvärme
- Projektering
- Underhåll
- Elkonstruktion
- Energikartläggning
- Energieffektivisering


Troligen har du även en ingenjörsexamen eller liknande. För att trivas på Semcon värnar du om en god gemenskap och trivs att arbeta tillsammans med andra. Du är kvalitetsmedveten, strävar alltid efter att ditt arbete blir gjort på bästa sätt och tänker gärna nytt.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta David eller Johan nedan.

David Gidlund
Team Manager Energi
[email protected] alternativt +46739403815

Johan Lundström Area Manager

[email protected]+46739667301 Visa mindre

Valideringsledare (CSV) Life Science

Vill du stärka vårt Life Science-team och är intresserad av frågor runt systemvalidering, datoriserade system och compliance? Här får du möjlighet att bidra med din expertis och vara med och göra skillnad i en spännande och viktig bransch. I rollen blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är ca 60 konsulter med en bredd av kompetenser som stöttar våra kunder inom framförallt Life Science och Energi men även andra industrier. Här ges du möjlighet a... Visa mer
Vill du stärka vårt Life Science-team och är intresserad av frågor runt systemvalidering, datoriserade system och compliance? Här får du möjlighet att bidra med din expertis och vara med och göra skillnad i en spännande och viktig bransch.

I rollen blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är ca 60 konsulter med en bredd av kompetenser som stöttar våra kunder inom framförallt Life Science och Energi men även andra industrier. Här ges du möjlighet att utvecklas i den riktning du önskar, du får en lyhörd ledare och kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Tillsammans utgör vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen

Vi letar nu efter en person som vill vara med och bygga vidare på Semcons projektaffär inom CSV (Computerized System Validation). Här arbetar du i ett team med frågor runt kvalitet, systemvalidering, datoriserade system och compliance. I rollen kommer du att arbeta i projekt hos kund eller i våra interna leveranser där arbetet sker i Semconteam. Arbetsuppgifterna kan variera beroende på uppdrag men du kommer bland annat att;

- Hantera systemfrågor och vara kvalitetsledare med breda kontaktytor och tvärfunktionellt arbete
- Stötta kunder genom att sätta upp kvalitetssystem runt datoriserade system samt ta fram instruktioner
- Agera QA eller valideringsledare med inriktning mot datoriserade system


Vi söker dig med

Som konsult på Semcon kommer du att ha ett starkt stöd av dina kollegor där ni hjälper varandra för att lyckas i uppdrag och er utveckling. För att passa i rollen har du ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an och du delar gärna med dig av din kunskap och dina tankar till kollegor. Vi ser det även som ett plus om du på sikt kan tänka dig att utbilda inom området.

- Ingenjörsutbildning inom relevant område alternativt dokumenterad erfarenhet inom datoriserade system
- Bred kännedom om GMP
- Erfarenhet från roll inom kvalitetssamordning/validering/QA/QC, gärna mot datoriserade system
- Kännedom om Annex 11, 21CFR11 samt GAMP
- Flytande kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan! Vid frågor vänligen kontakta

Elin Sins Area Manager
46765698150 Visa mindre

Embedded Software Developer

Ansök    Jul 2    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind. You will be part of our ... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind.

You will be part of our growing Digital Services team in the Stockholm area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Prototype solutions for smart connected products and systems
- Design and develop software of embedded devices and systems
- Collaborate with team members to provide and receive architecture-level and code-level feedback
- Strive to always improve our way of working
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Strong programming skills in C and/ or C++
- Embedded Linux
- Understanding of wireless communication protocols (Bluetooth, NFC, Wi-Fi)
- Comfortable with agile and lean development methodologies
- Great communication skills in Swedish and English


Experience of working with Python, Java, Azure, AWS or other relevant languages or frameworks is a plus.

At Semcon, you will have great colleagues who provide new ways of thinking, not necessarily always agreeing with you, but where we all value the same things: collaboration, balance in life, diversity, kindness, getting things done, learning fast, having fun and sharing our knowledge.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran.

Tran Cam
Team Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

IT Project Manager

Ansök    Jul 2    Semcon Sweden AB    Projektledare, IT
Vill du arbeta i varierande och utvecklande roller och projekt inom Life Science och andra branscher? Vi letar nu efter skickliga och kvalitetsmedvetna kollegor som vill arbeta med IT projektledning och bli en del av vårt team i Uppsala. Tillsammans är vi runt 50 konsulter och med vår expertis utgör vi ett starkt team som stöttar våra kunder inom framförallt Life Science. Att arbeta som konsult innebär att du blir en del av ett starkt kompetensnätverk på... Visa mer
Vill du arbeta i varierande och utvecklande roller och projekt inom Life Science och andra branscher? Vi letar nu efter skickliga och kvalitetsmedvetna kollegor som vill arbeta med IT projektledning och bli en del av vårt team i Uppsala.

Tillsammans är vi runt 50 konsulter och med vår expertis utgör vi ett starkt team som stöttar våra kunder inom framförallt Life Science. Att arbeta som konsult innebär att du blir en del av ett starkt kompetensnätverk på Semcon, både på Semcon i Uppsala men också nationellt på Semcon. Här får du kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv och tillsammans utgör vi ett starkt team som även värderar att ha roligt.

Om rollen

I denna roll kommer du få arbeta med kompetenta kollegor och med varierande arbetsuppgifter. Du kommer arbeta som IT projektledare i våra egna eller våra kunders projekt. Uppdragen och projekten är varierande i innehåll och omfattning. På sikt finns även möjlighet att utvecklas mot andra roller beroende på intresse.

I rollen som IT-projektledare ansvarar du för att driva förstudier och projekt enligt relevant projektmodell och kvalitetskrav. Du ansvarar för resurs- och tidsplaneringen, kostnadsuppföljningar samt har ansvar för rapportering och för leveranser.

För att kunna säkerställa genomförandet av projekten mot uppsatta behov, krav, mål och budgetramar är det viktigt med fördjupade kunskaper inom affärsmannaskap och kundförståelse. Vi ser gärna att du har kunskap om agila metoder och processer.

Vi söker dig med

- Tidigare arbetat i en roll som exempelvis teknisk projektledare, lösningsarkitekt
- Erfarenhet av läkemedelsindustrin och/eller den medicintekniska branschen
- En relevant akademisk examen inom IT, Datateknik
- En vilja att samarbeta och ha roligt tillsammans!


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor vänligen kontakta Tran nedan.

Tran Cam +46 70 616 91 43
Team Manager Visa mindre

DevOps Engineer

Ansök    Jul 2    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon, we believe that the one who understands the end-user best, will create the best solutions. Therefore for us, it’s always people first. Then technology. We create value and impact, innovating sustainable products, services and business models for our customers, enabled by digital capabilities. Some of our core deliveries at Semcon Digital Services include Digital Transformation, Smart solutions, Digital experience, AI solutions, Computer Vision s... Visa mer
At Semcon, we believe that the one who understands the end-user best, will create the best solutions. Therefore for us, it’s always people first. Then technology. We create value and impact, innovating sustainable products, services and business models for our customers, enabled by digital capabilities. Some of our core deliveries at Semcon Digital Services include Digital Transformation, Smart solutions, Digital experience, AI solutions, Computer Vision solutions and Autonomous solutions.

Now we are looking for a DevOps Engineer with drive and warmth to join us. A person who thrive in a setting where a lot of things are going on. You will focus on facilitate coordination and collaboration among operations, development and testing functions.

You will be part of our growing Digital Services team and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. In our division we all come from different areas of expertise and our ambition is to build a large team with skills ranging from digital strategy, project management and UX/service design to software development and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

Want to learn more about our offerings and projects within the Digital Services area? Click here. (https://semcon.com/sv/digital-hubb/)

What you’ll do

- Support in-house teams and customers improving their SW development workflow and getting the most out of their CI/CD environment
- Bridge the gap and improve collaboration between operations, developers and testing functions
- Troubleshoot issues with tools, processes, applications and/or infrastructure
- Evaluate current development and operations procedures, recommend and implements tools and practices to increase efficiency and reliability
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- Solid experience developing, testing and deploying software systems
- Previous experience from working with some of the tools that make a state-of-the-art CI/CD environment (e.g. Azure/AWS, Jenkins, Python, Ansible, Kubernetes, Docker, Linux, Gitlab, Bitbucket).
- Enjoy working with new technology
- Excellent knowledge of agile methods
- Great communication skills in Swedish and English.


At Semcon, you will have great colleagues who provide new ways of thinking, not necessarily always agreeing with you, but where we all value the same things: collaboration, balance in life, diversity, kindness, getting things done, learning fast, having fun and sharing our knowledge.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
[email protected]
Team Manager Digital Services Visa mindre

Team Manager Energi

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. På Semcon stöttar vi våra kunder inom energisektorn med nutiden och framtidens utmaningar och möjligheter. Till vårt Energiteam i Uppsala söker vi nu en Team Manager. Rollen är en rolig och avgörande roll för att skapa de bästa förutsättningarna för inspiration och kompetensutveckling hos våra konsulter. Du kommer att arbeta i en varierande roll med inflytande och möjlighet... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. På Semcon stöttar vi våra kunder inom energisektorn med nutiden och framtidens utmaningar och möjligheter.

Till vårt Energiteam i Uppsala söker vi nu en Team Manager. Rollen är en rolig och avgörande roll för att skapa de bästa förutsättningarna för inspiration och kompetensutveckling hos våra konsulter. Du kommer att arbeta i en varierande roll med inflytande och möjlighet att påverka Semcons framväxt i regionen.

Energiteamet i Uppsala har kompetens inom bland annat projektledning, projektering, elkonstruktion, underhåll, energikartläggning och energieffektivisering. Här kommer du vara med och både utveckla dessa kompetenser men även bredda vårt erbjudande.

Vad innebär rollen?
Dina främsta prioriteringar blir konsulterna du leder, våra kunder och ditt uppdrag.

- I rollen ingår personalansvar för runt 10 konsulter. Då vi vet att det är våra medarbetare som gör den verkliga skillnaden för vår och våra kunders verksamhet blir ditt uppdrag att inspirera, utveckla och coacha dina medarbetare till att leverera ett bra resultat samt se till att de trivs och mår bra. Tanken är att ditt team ska växa så en viktig del av din roll blir även att hitta framtida medarbetare som passar bra in i teamet.

- En annan viktig del i ditt arbete blir din roll som säljare där du kommer att ansvara för en del kunder inom Energisektorn. Du kommer bygga upp, utveckla och förvalta långsiktiga relationer och kontaktnät i regionen för att utveckla våra kundsamarbeten och erbjudanden.

- Rollen innebär även att du blir en del av avdelningens Core team där ni på daglig basis utmanar och stöttar varandra. Du är med och tar fram avdelningens strategier och budget samt deltar i ledning av den dagliga verksamheten.

- Du kommer även att arbeta i varierande uppdrag på deltid. Här kommer du ta dig an seniora roller och bidra med din expertis.


Om dig vi söker
För att trivas i rollen och vårt team ser vi att det är viktigt att du gillar att arbeta med både människor, teknik och affärer. För att passa in på Semcon är du en person som värderar samarbete och goda relationer. Vi lyssnar på varandra och både utmanar. stöttar och uppskattar varandras olika perspektiv och erfarenheter. Här (https://semcon.com/sv/om-semcon/kultur-som-strategi/) går det att läsa mer om våra värderingsprinciper.

Vi tror även du har erfarenhet från följande arbetsuppgifter / områden:


- Erfarenhet från Energisektorn där du haft roller inom ex. projektledning, elkonstruktion, energikartläggning, energieffektivisering eller liknande.
- Du är en person som troligen tidigare haft en ledarroll, antingen med personalansvar eller mer av en teamlead-roll. Alternativt har du en stark vilja att utvecklas som ledare och kan med din seniora expertis inom området ta dig an denna roll på ett bra sätt.
- Vi ser gärna att du har ett kontaktnät i regionen och det är meriterande om du har erfarenhet av försäljning.
- Konsultbranschen! Det är inte ett måste att du tidigare arbetat i konsultbranschen men om du har det så förstår du ännu mer vad rollen handlar om och vilka möjligheter och utmaningar som finns.


Kontakt
Vi kommer göra ett löpande urval så gärna in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2/7. För frågor om rollen vänligen kontakta Johan.

Johan Lundström +46739667301
Area Manager

Semcon har lång erfarenhet av att stötta våra kunder med expertis inom Energi med starkt fokus på produktion av pålitlig, smart och hållbar energi. Energibranschen står inför en stor omställning, både när det gäller hållbara energilösningar men även inom digitalisering. Semcon har mångåriga framgångsrika samarbeten och ser fram emot utökat samarbete inom bland annat verksamhetsutveckling, R&D och produktionsutveckling Visa mindre

Software Test Engineer

Ansök    Jul 2    Semcon Sweden AB    Testledare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are looking for a software test engineer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe you value great quality and love troubleshooting and finding solutions to complex problems. You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area and work together with kind and skilled individuals ... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are looking for a software test engineer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe you value great quality and love troubleshooting and finding solutions to complex problems.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Review and analyze system requirements
- Plan & write detailed, comprehensive and well-structured test plans
- Write a combination of test cases (automated, exploratory, regression, etc.) to fulfil the contract of those requirements.
- Run test cases (manual or automated) and analyse results
- Follow up & improve test processes
- Coordinate test work
- Stay up-to-date with new testing tools and test strategies
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- Strong knowledge of software test methodologies, tools and processes
- Experience of working with test automation
- Use to work according to agile methods
- Experience in test strategy, test reporting, test documentation & planning
- Great communication skills in Swedish and English


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
Team Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

.NET Developer

Ansök    Jul 2    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for a .NET Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe that you have a passion for clean code and clean interfaces. Software does not need to be complicated although it solves complex problems. You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where yo... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for a .NET Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you have a passion for clean code and clean interfaces. Software does not need to be complicated although it solves complex problems.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Write clean, scalable code using .NET programming languages
- Collaborate with team members to produce software design and architecture
- Test and deploy applications and systems
- Revise, update, refactor and debug code
- Improve existing software
- Serve as an expert on applications and provide technical suppor
- Having fun!st


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Strong programming skills in C#,.NET
- Experience with database design / No
- Understanding of agile and lean development methodologies
- Great communication skills in Swedish and English


Experience of working with Azure, AWS, CSS, RESTful APIs, React, Javascript or other relevant languages or frameworks is a plus.

At Semcon, you will have great colleagues who provide new ways of thinking, not necessarily always agreeing with you, but where we all value the same things: collaboration, balance in life, diversity, kindness, getting things done, learning fast, having fun and sharing our knowledge. We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
Team Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

Ingenjör Processteknik/Produktionsutveckling Pharma

Är du nyfiken på en roll där du kommer att få hjälpa till att optimera och förbättra våra kunders produktionsprocesser? Idag står många företag inför betydande förändringar i sina produktionsmiljöer och flera av våra kunder efterfrågar vår expertis då vi på Semcon har lång erfarenhet av att arbeta med produktionsutveckling och processteknik inom Life Science. I denna roll blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är 50 konsulter som stöttar våra ku... Visa mer
Är du nyfiken på en roll där du kommer att få hjälpa till att optimera och förbättra våra kunders produktionsprocesser? Idag står många företag inför betydande förändringar i sina produktionsmiljöer och flera av våra kunder efterfrågar vår expertis då vi på Semcon har lång erfarenhet av att arbeta med produktionsutveckling och processteknik inom Life Science.

I denna roll blir du en del av vår avdelning i Uppsala där vi är 50 konsulter som stöttar våra kunder inom framförallt Life Science och Energi men även ibland andra typer av industrier. Du kommer bli en del av ett team bestående av framförallt projektledare, processingenjörer och produktionsutvecklare som leds av ledare som hjälper dig i din utveckling framåt. Stämningen på avdelningen avspeglas i vår kultur och våra värderingar där vi vill att alla ska känna sig inkluderade, att man ska våga vara den man är och säga vad man tycker, där vi hjälper och utmanar varandra men också tycker det är viktigt att utvecklas och ha roligt tillsammans på jobbet.

Vad kommer du göra i rollen

Roller kommer innebära att i olika uppdrag stötta våra kunder med din kunskap inom produktionsutveckling och processteknik. Du kommer även vara med och bygga vidare på Semcons interna kompetens inom området.

Du kommer arbeta mycket med frågeställningar som exempelvis ”Vilka möjligheter finns det för att effektivisera produktion?” eller ”vilka förbättrar kan göras gällande underhåll” eller kanske ”Hur anpassar vi oss efter nya regulatoriska krav?”. För att passa i rollen känner du redan nu att sådana frågor är bekanta och intressanta.

Rollen kommer även innebära arbetsuppgifter som exempelvis:

- arbeta med ständiga förbättringar i produktionsprocesser
- vara med och ta fram nya tillverkningsprocesser
- vara med i framtagandet av kravspecifikationer och klassningsdokument
- genomföra riskanalyser inför upphandlingar av utrustningar
- vara en projektmedlem i projekt rörande processer och utrustningar
- vara delaktig i inköpsprocesser
- delta i processerna för Commissioning och kvalificering
- Lean


Vem är du som passar i rollen

För att passa i rollen tror vi du har ett intresse för processteknik och produktionsprocesser samt att du har erfarenhet från liknande roller. Det är högst meriterande om det är inom läkemedelsindustrin du har jobbat men även annan tillverkande industri är intressant.

Vi tror även du har:

- En ingenjörsutbildning inom ex. maskinteknik, bioteknik, medicinteknik eller motsvarande
- Arbetat med ständiga förbättringar i produktionsprocesser
- Varit med och tagit fram nya tillverkningsprocesser
- Kännedom om LEAN


För frågar om rollen eller om Semcon är du välkommen att kontakta Johan nedan.

Johan Lundström, 073 966 73 01
Area Manager

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Projektledare Produktionsutveckling / LEAN

Har du kännedom om grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt? Kanske har du en mångårig erfarenhet av projektledning och är en riktigt ”tung” projektledare eller så har du arbetat i en ingenjörsroll men länge tänkt att din framtid nog är i en projektledarroll? Vi letar nu efter en självgående, teknisk projektledare med intresse för produktion, processer och LEAN som ... Visa mer
Har du kännedom om grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt? Kanske har du en mångårig erfarenhet av projektledning och är en riktigt ”tung” projektledare eller så har du arbetat i en ingenjörsroll men länge tänkt att din framtid nog är i en projektledarroll?

Vi letar nu efter en självgående, teknisk projektledare med intresse för produktion, processer och LEAN som vill bli en del av vårt team och vara med och göra skillnad inom Life Science. Här blir du en del av vår avdelning på ca 50 konsulter och ett team med konsulter som arbetar framförallt inom teknisk projektledning, LEAN och process- och produktionsutveckling.

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller och ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk att bli en del av och aktiviteter, dels för att utveckla din kompetens och dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen

I rollen som teknisk projektledare / delprojektledare kommer du ta dig an roller och uppdrag av olika omfattning och komplexitet. Rollen kommer bland annat att innebära:

- självständigt driva och leda projekt enligt uppsatt tidsplan, kvalité och budget
- ansvar för projektekonomi
- upphandling, kvalitetsuppföljning, överlämning och driftsättning
- investeringsprojekt, utvecklingsprojekt eller installationsprojekt som omfattar installation, driftsättning, commissioning och validering
- projektöverlämningar av utrustningar och processer
- Utveckla din egen och Semcons projektledarkompetens


Om dig

För att passa i rollen känner du igen dig i nedan punkter/några av nedan punkter:

- Bakgrund inom produktionsutveckling/processhantering
- Erfarenhet av projektledning
- förmåga att engagera projektmedlemmar och se till att de vet vad de ska göra och när.
- Erfarenhet av projekt rörande ombyggnationer, investeringsprojekt, utvecklingsprojekt eller installationsprojekt
- Vi ser gärna att du har kännedom om projektmetodiker såsom XLPM eller PPS.
- Kunskap om branschens lagar, krav och riktlinjer


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Välkommen att skicka in en ansökan! Vid frågor om rollen vänligen kontakta Johan nedan.

Johan Lundström 073 966 73 01
Area Manager Visa mindre

QA Specialist Pharma/Medtech

Har du erfarenhet av kvalitetsfrågor inom Life Science och vill arbeta i en varierande QA-roll? Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad för våra kunder och samhället i stort genom att arbeta som konsult inom Life Science på Semcon! På Semcon i Uppsala tillhör du vår avdelning med ca 50 kollegor med expertis inom framförallt Life Science och Energi. Du blir i rollen en del av ett kompetensnätverk inom Life Science, både på Semcon i Uppsala men ... Visa mer
Har du erfarenhet av kvalitetsfrågor inom Life Science och vill arbeta i en varierande QA-roll? Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad för våra kunder och samhället i stort genom att arbeta som konsult inom Life Science på Semcon!

På Semcon i Uppsala tillhör du vår avdelning med ca 50 kollegor med expertis inom framförallt Life Science och Energi. Du blir i rollen en del av ett kompetensnätverk inom Life Science, både på Semcon i Uppsala men också nationellt på Semcon. Här ges du möjligheten att utvecklas i din yrkesroll och som person, du får en lyhörd ledare och kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Tillsammans utgör vi ett starkt team som även värderar att ha roligt.

Om rollen

I rollen som QA på Semcon finns möjligheter till olika typer av uppdrag, roller och arbetsuppgifter men du kommer du bland annat arbeta med följande:

- Kvalitetssäkring
- Release
- Audit
- Avvikelsehantering
- CAPA
- Datoriserade system
- Processvalidering
- Delaktig i uppbyggnad av Semcons interna QA-expertis


Vi söker dig med

- Minst 3 års erfarenhet av roll som kvalitetsingenjör, QA eller motsvarande inom Life Science
- Ingenjör inom bioteknik, kemiteknik alternativt utbildad farmaceut, naturvetare eller liknande
- Ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an


Vår expertis inom Life Science är bred vilket gör att vi hjälper kunder dels inom läkemedelsindustrin där vi stöttar våra kunder med att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och dess processer. Vi hjälper även till med utveckling av medicintekniska produkter. Här sammanför vi vår expertkunskap inom produktutveckling, design, validering och digitala lösningar för att utveckla tekniska lösningar som är användarvänliga, säkra och uppkopplade för bästa möjliga upplevelse.

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan! Vid frågor vänligen kontakta Anna nedan.

Anna Svartbo Lundquist, +46736827637
Team Manager Visa mindre

Projektledare / Delprojektledare Energi

Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis. Nu söker vi dig som har en teknisk bakgrund och som vill driva projekt i varierande storlek och omfattning. Här finns chans att få utveckla din kompetens som Projektledare, både gällande teknik, metodik och de egenskaper som krävs för att lyckas i rolle... Visa mer
Tillgången på hållbar, trygg och säker energi är grundläggande för hela samhället. Med ett starkt fokus på projekt- och kvalitetsstyrning stöttar vi på Semcon olika delar av energisektorn med vår expertis.

Nu söker vi dig som har en teknisk bakgrund och som vill driva projekt i varierande storlek och omfattning. Här finns chans att få utveckla din kompetens som Projektledare, både gällande teknik, metodik och de egenskaper som krävs för att lyckas i rollen.

I energiteamet finns stor möjlighet att vara med och påverka samt vara delaktig i utvecklingen av våra erbjudanden och affärer inom energi. I teamet har vi kompetens inom bland annat projektledning, projektering, elkonstruktion, dokumentation, energikartläggning och energieffektivisering. För oss är det viktigt att alla känner sig inkluderande och att det finns en hjälpsam kultur där vi gärna tipsar varandra och delar kunskap. För oss är det även viktigt att ha roligt tillsammans!

Om rollen

Här får du möjlighet att arbeta som teknisk projektledare / delprojektledare där du leder projekt tillsammans med våra kunder och även i nära samarbete med dina kollegor på Semcon. Du kommer arbeta med våra kunder som tillverkar eller distribuerar energi i projekt som kommer variera i storlek och omfattning. Projekten kommer vara inom framförallt elkraft, kärnkraft, fjärrvärme eller kraftvärme.

Rollen innebär bland annat att:

- Ansvara för att projekt levereras inom rätt tid, kostnad och med rätt kvalité.
- Upprätthålla kontakt mot beställare, styrgrupp och andra intressenter
- Leda och samordna det operativa arbetet, inklusive uppföljning
- Engagera dina projektmedlemmar
- Att arbeta förbättringsorienterat


Vi söker dig med

Rollen är en rolig möjlighet för dig som har en teknisk bakgrund inom Energi. För att passa i rollen tror vi du har:

- Ca 5 års erfarenhet av projektledning/delprojektledning eller samordning inom energisektorn
- Arbetat med underhåll eller liknande
- Kännedom om elkraftsystem
- Ingenjörsutbildning eller motsvarande


Placering i rollen är flexibel till Gävle eller Uppsala med omnejd.

Ansökan

Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten, vänligen kontakta David nedan.

David Gidlund Team Manager Energi
[email protected] alternativt +46 73 940 38 15. Visa mindre

.NET Developer

Ansök    Maj 19    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for a .NET Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe that you have a passion for clean code and clean interfaces. Software does not need to be complicated although it solves complex problems. You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where yo... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for a .NET Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you have a passion for clean code and clean interfaces. Software does not need to be complicated although it solves complex problems.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Write clean, scalable code using .NET programming languages
- Collaborate with team members to produce software design and architecture
- Test and deploy applications and systems
- Revise, update, refactor and debug code
- Improve existing software
- Serve as an expert on applications and provide technical suppor
- Having fun!st


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Strong programming skills in C#,.NET
- Experience with database design / No
- Understanding of agile and lean development methodologies
- Great communication skills in Swedish and English


Experience of working with Azure, AWS, CSS, RESTful APIs, React, Javascript or other relevant languages or frameworks is a plus.

At Semcon, you will have great colleagues who provide new ways of thinking, not necessarily always agreeing with you, but where we all value the same things: collaboration, balance in life, diversity, kindness, getting things done, learning fast, having fun and sharing our knowledge. We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
Team Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

.NET Developer

Ansök    Maj 19    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for a .NET Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe that you have a passion for clean code and clean interfaces. Software does not need to be complicated although it solves complex problems. You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where yo... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for a .NET Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you have a passion for clean code and clean interfaces. Software does not need to be complicated although it solves complex problems.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Write clean, scalable code using .NET programming languages
- Collaborate with team members to produce software design and architecture
- Test and deploy applications and systems
- Revise, update, refactor and debug code
- Improve existing software
- Serve as an expert on applications and provide technical suppor
- Having fun!st


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Strong programming skills in C#,.NET
- Experience with database design / No
- Understanding of agile and lean development methodologies
- Great communication skills in Swedish and English


Experience of working with Azure, AWS, CSS, RESTful APIs, React, Javascript or other relevant languages or frameworks is a plus.

At Semcon, you will have great colleagues who provide new ways of thinking, not necessarily always agreeing with you, but where we all value the same things: collaboration, balance in life, diversity, kindness, getting things done, learning fast, having fun and sharing our knowledge. We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
Team Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

Software Test Engineer

Ansök    Maj 19    Semcon Sweden AB    Testledare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are looking for a software test engineer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe you value great quality and love troubleshooting and finding solutions to complex problems. You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area and work together with kind and skilled individuals ... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are looking for a software test engineer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe you value great quality and love troubleshooting and finding solutions to complex problems.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Review and analyze system requirements
- Plan & write detailed, comprehensive and well-structured test plans
- Write a combination of test cases (automated, exploratory, regression, etc.) to fulfil the contract of those requirements.
- Run test cases (manual or automated) and analyse results
- Follow up & improve test processes
- Coordinate test work
- Stay up-to-date with new testing tools and test strategies
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- Strong knowledge of software test methodologies, tools and processes
- Experience of working with test automation
- Use to work according to agile methods
- Experience in test strategy, test reporting, test documentation & planning
- Great communication skills in Swedish and English


We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
Team Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

Embedded Software Developer

Ansök    Maj 19    Semcon Sweden AB    Mjukvaruutvecklare
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better. We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind. You will be part of our ... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

We are now looking for an Embedded Software Developer that wants to contribute to a more human-centric world and change our clients - and us - for the better.

We believe that you have a strong interest in IoT and connectivity and a passion for developing solutions at the intersection of hardware and software. All with a great user experience in mind.

You will be part of our growing Digital Services team in the Stockholm area where you will work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Prototype solutions for smart connected products and systems
- Design and develop software of embedded devices and systems
- Collaborate with team members to provide and receive architecture-level and code-level feedback
- Strive to always improve our way of working
- Having fun!


We’ll look beyond your resume, but here is a starting point.

- 3 + years of software development experience
- Strong programming skills in C and/ or C++
- Embedded Linux
- Understanding of wireless communication protocols (Bluetooth, NFC, Wi-Fi)
- Comfortable with agile and lean development methodologies
- Great communication skills in Swedish and English


Experience of working with Python, Java, Azure, AWS or other relevant languages or frameworks is a plus.

At Semcon, you will have great colleagues who provide new ways of thinking, not necessarily always agreeing with you, but where we all value the same things: collaboration, balance in life, diversity, kindness, getting things done, learning fast, having fun and sharing our knowledge.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran.

Tran Cam
Team Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

Digital Project Manager

Ansök    Maj 19    Semcon Sweden AB    Projektledare, IT
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future. Now we are looking for a Digital Project Manager with drive and warmth to join us. A people person who thrive in a setting where a lot of things are going on. As project manager at Semcon you will lead projects in different size at customer site or inhouse. You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area and work together with kind and skilled indiv... Visa mer
At Semcon we believe that digital has the possibility to drive a better future.

Now we are looking for a Digital Project Manager with drive and warmth to join us. A people person who thrive in a setting where a lot of things are going on. As project manager at Semcon you will lead projects in different size at customer site or inhouse.

You will be part of our growing Digital Services team in the Uppsala area and work together with kind and skilled individuals in challenging assignments and with exciting customers. We all come from different areas of expertise and our ambition is to build a strong team with skills ranging from project management to software and emerging tech. We also have a long history of working with embedded software to create connected and smart products.

What you’ll do

- Enabling the team to move in the right direction
- Following up progress
- Take lead in pre-studies and projects according to relevant quality requirements and project methodology
- Budget tracking
- Resource and time planning
- Having fun!


We look beyond your resume, but here is a starting point.

- You have a relevant academic background
- Excellent agile project management skills
- 5+ years of project management / IT project management / solution architect
- Ability to engage others
- Excellent communication skills in Swedish and English


At Semcon, you will have great colleagues who provide new ways of thinking, not necessarily always agreeing with you, but where we all value the same things: collaboration, balance in life, diversity, kindness, getting things done, learning fast, having fun and sharing our knowledge.

We strongly believe that diversity of background, experience and perspectives is important to create excellent user experiences and to make Semcon a great place to work.

If you are interested in joining our team, just apply with your CV or LinkedIn below, or contact Tran to learn more!

Tran Cam
Team Manager Digital Services
[email protected] Visa mindre

Analytisk kemist

Ansök    Maj 19    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, kemi
På Semcon är vi genuint nyfikna på människor och deras beteende när vi utvecklar processer, produkter och tjänster tillsammans med våra kunder. Nu letar vi efter dig som tidigare arbetat inom analytisk kemi och har ett intresse för läkemedelsindustrin och den medicintekniska branschen. Semcon i Uppsala På Semcon får du möjlighet att utvecklas genom att ta dig an intressanta uppdrag inom Life Science och bli en del av vår avdelning i Uppsala där vi är 50 ... Visa mer
På Semcon är vi genuint nyfikna på människor och deras beteende när vi utvecklar processer, produkter och tjänster tillsammans med våra kunder. Nu letar vi efter dig som tidigare arbetat inom analytisk kemi och har ett intresse för läkemedelsindustrin och den medicintekniska branschen.

Semcon i Uppsala

På Semcon får du möjlighet att utvecklas genom att ta dig an intressanta uppdrag inom Life Science och bli en del av vår avdelning i Uppsala där vi är 50 kollegor som tillsammans har en bredd i kompetens. Att arbeta som konsult inom Life Science innebär möjligheter till olika typer av uppdrag och roller samt att du blir en del av ett starkt kompetensnätverk, både på Semcon i Uppsala men också nationellt på Semcon. Här får du en lyhörd ledare och kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv och tillsammans utgör vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på vägen.

Om rollen

Som konsult inom analytisk kemi kommer du ta dig an varierande uppdrag hos våra kunder. I rollen kommer du bland annat arbeta med:

- Utveckling samt validering av analysmetoder för läkemedel och medicintekniska produkter
- Utvärdera, rapportera och granska analysresultat
- Metod- och analysutveckling


Som konsult på Semcon finns även möjligheter att ta sig an uppdrag inom andra områden, såsom exempelvis QC/QA eller validering.

Vi söker dig med

- Erfarenhet av roll som analytisk kemist
- Relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande
- God kännedom om GMP
- Praktisk erfarenhet av arbete i laboratoriemiljö
- Gärna med erfarenhet av kromatografimetoder


För att passa i rollen tror vi att du är nyfiken på konsultrollen och motiveras av variation och utveckling. Vi tror att du är en person som värdesätter hög kvalitet i ditt arbete.

Läs mer om vad Semcon gör inom Life Science här. (https://semcon.com/sv/vad-vi-gor/life-science/) Läs mer om hur det är att jobba på Semcon och vår kultur här. (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/)

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan! Vid frågor vänligen kontakta Anna nedan.

Anna Svartbo Lundqvist, +46736827637
Team Manager Visa mindre

Elkonstruktör till Energiteam

Nu söker vi dig som har en teknisk bakgrund och som trivs i eller är nyfiken på konsultrollen. I rollen kommer du stärka vårt team med din expertis inom elkonstruktion. Du blir en del av vårt team inom energi. Här finns möjlighet att vara med och påverka och vara delaktig i utvecklingen av våra erbjudanden och affärer. Här får du arbeta i olika typer av uppdrag där du kommer tillrätta med din kompetens hos våra kunder som tillverkar och distribuerar el oc... Visa mer
Nu söker vi dig som har en teknisk bakgrund och som trivs i eller är nyfiken på konsultrollen. I rollen kommer du stärka vårt team med din expertis inom elkonstruktion.

Du blir en del av vårt team inom energi. Här finns möjlighet att vara med och påverka och vara delaktig i utvecklingen av våra erbjudanden och affärer. Här får du arbeta i olika typer av uppdrag där du kommer tillrätta med din kompetens hos våra kunder som tillverkar och distribuerar el och värme. I teamet har vi kompetens inom bland annat projektledning, projektering, elkonstruktion, dokumentation, energikartläggning och energieffektivisering.

På Semcon i Uppsala tillhör du vår avdelning på ca 50 kollegor med expertis inom Energi och Life Science. Du får en lyhörd ledare och kollegor som delar erfarenheter och kunskap genom samarbete och diverse nätverk. Vi värderar även att ha roligt tillsammans genom olika aktiviteter. Vi arbetar gemensamt för att vara en inkluderande arbetsplats.

Om rollen

I denna roll kommer du att ta dig an uppdrag inom elkonstruktion. Med tiden finns även möjlighet att utvecklas och ta dig an andra typer av uppdrag inom exempelvis utredning, projektering eller projektledning. Rollen innebär att arbeta med våra kunder med att bland annat;

- författa dokument/hantera dokumentation och ritningar
- arbeta i konstruktionsverktyg
- delta i projekt


Vi söker dig med

- tidigare erfarenhet från elkonstruktion
- kännedom om konstruktionsverktyg såsom Master Concept (EPC) samt Elprocad eller Autocad
- en ingenjörsutbildning inom elkraft, energisystem eller motsvarande


Läs mer om vad Semcon gör inom Energi här (https://semcon.com/sv/vad-vi-gor/energy/) samt läs mer om hur det är att arbeta på Semcon och vår kultur här. (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/)

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta David nedan.

David Gidlund
Team Manager Energi
[email protected] alternativt 073 940 38 15 Visa mindre

Montageledare/samordnare inom El och Mek

Nu söker vi dig som har en teknisk bakgrund, god kunskap inom El eller Mek och har tidigare erfarenhet av underhåll. I rollen kommer du stötta en av våra kunder med din expertis och samtidigt stärka vårt Energiteam med din kompetens. Du blir en del av vårt team i Uppsala-Gävle inom energi. Här finns möjlighet att vara med och påverka och vara delaktig i utvecklingen av våra erbjudanden och affärer. Här får du arbeta i olika typer av uppdrag där du kommer ... Visa mer
Nu söker vi dig som har en teknisk bakgrund, god kunskap inom El eller Mek och har tidigare erfarenhet av underhåll. I rollen kommer du stötta en av våra kunder med din expertis och samtidigt stärka vårt Energiteam med din kompetens.

Du blir en del av vårt team i Uppsala-Gävle inom energi. Här finns möjlighet att vara med och påverka och vara delaktig i utvecklingen av våra erbjudanden och affärer. Här får du arbeta i olika typer av uppdrag där du kommer tillrätta med din kompetens hos våra kunder som tillverkar och distribuerar el och värme. I teamet har vi kompetens inom bland annat projektledning, projektering, elkonstruktion, dokumentation, energikartläggning och energieffektivisering.

Om rollen

I denna roll kommer du att ta dig an uppdrag som Montageledare / Samordnare inom el och mek för vår kunds räkning. Med tiden finns även möjlighet att utvecklas och ta dig an andra typer av uppdrag beroende på intresse och erfarenhet. Rollen innebär bland annat att;

- Du kommer att arbeta med kravställning, utvärdering och planering ur ett underhållsperspektiv samt ett montageperpsektiv
- Ansvar/uppföljning av bland annat anbud, resursplanering, tidsplanering, dokumentation och överlämning
- En viktig del av rollen blir samordning för att driva projekt i mål


Vi söker dig med

- Bred kunskap inom underhåll
- Elkunskap
- Erfarenhet från montageverksamhet
- Meriterande med kännedom om databaserat underhållsystem
- Flytande kunskaper i svenska och engelska, i tal och skrift
- Förmåga att i ditt arbete vara noggrann och kvalitetsmedveten
- Ett driv att arbeta förbättringsorienterat samt att hjälpa till att driva projekt och människor framåt


För denna roll är vi även öppna för underkonsult-samarbete.

Läs mer om vad Semcon gör inom Energi här (https://semcon.com/sv/vad-vi-gor/energy/) samt läs mer om hur det är att arbeta på Semcon och vår kultur här. (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/)

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta David nedan.

David Gidlund
Team Manager Energi
[email protected] alternativt 073 940 38 15 Visa mindre

Elkonstruktör till Energiteam

Ansök    Apr 26    Semcon Sweden AB    Elkonstruktör
Nu söker vi dig som har en teknisk bakgrund och som trivs i eller är nyfiken på konsultrollen. I rollen kommer du stärka vårt team med din expertis inom elkonstruktion. Du blir en del av vårt team inom energi. Här finns möjlighet att vara med och påverka och vara delaktig i utvecklingen av våra erbjudanden och affärer. Här får du arbeta i olika typer av uppdrag där du kommer tillrätta med din kompetens hos våra kunder som tillverkar och distribuerar el oc... Visa mer
Nu söker vi dig som har en teknisk bakgrund och som trivs i eller är nyfiken på konsultrollen. I rollen kommer du stärka vårt team med din expertis inom elkonstruktion.

Du blir en del av vårt team inom energi. Här finns möjlighet att vara med och påverka och vara delaktig i utvecklingen av våra erbjudanden och affärer. Här får du arbeta i olika typer av uppdrag där du kommer tillrätta med din kompetens hos våra kunder som tillverkar och distribuerar el och värme. I teamet har vi kompetens inom bland annat projektledning, projektering, elkonstruktion, dokumentation, energikartläggning och energieffektivisering.

På Semcon i Uppsala tillhör du vår avdelning på ca 50 kollegor med expertis inom Energi och Life Science. Du får en lyhörd ledare och kollegor som delar erfarenheter och kunskap genom samarbete och diverse nätverk. Vi värderar även att ha roligt tillsammans genom olika aktiviteter. Vi arbetar gemensamt för att vara en inkluderande arbetsplats.

Om rollen

I denna roll kommer du att ta dig an uppdrag inom elkonstruktion. Med tiden finns även möjlighet att utvecklas och ta dig an andra typer av uppdrag inom exempelvis utredning, projektering eller projektledning. Rollen innebär att arbeta med våra kunder med att bland annat;

- författa dokument/hantera dokumentation och ritningar
- arbeta i konstruktionsverktyg
- delta i projekt


Vi söker dig med

- tidigare erfarenhet från elkonstruktion
- kännedom om konstruktionsverktyg såsom Master Concept (EPC) samt Elprocad eller Autocad
- en ingenjörsutbildning inom elkraft, energisystem eller motsvarande


Läs mer om vad Semcon gör inom Energi här (https://semcon.com/sv/vad-vi-gor/energy/) samt läs mer om hur det är att arbeta på Semcon och vår kultur här. (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/)

Ansökan

Välkommen med din ansökan! Har du någon fråga eller vill veta mer om tjänsten vänligen kontakta David nedan.

David Gidlund
Team Manager Energi
[email protected] alternativt 073 940 38 15 Visa mindre