Lediga jobb som Civilingenjör, kemi i Uppsala

Se lediga jobb som Civilingenjör, kemi i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Laboratorieingenjör till QC Incoming Goods på läkemedelsföretag i Stockholm

Academic Resource söker Laboratorieingenjör till avdelningen QC Incoming Goods hos vår kund, ett läkemedelsföretag i Stockholm. Arbetet är mycket varierande och kombinerar både laborativt och administrativt arbete. Detta är ett konsultuppdrag uppdrag till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning. Tjänsten är placerad i Stockholm och tillträde sker under augusti. På avdelningen QC Incoming Goods utförs analys och frisläppning av material (råvaror... Visa mer
Academic Resource söker Laboratorieingenjör till avdelningen QC Incoming Goods hos vår kund, ett läkemedelsföretag i Stockholm. Arbetet är mycket varierande och kombinerar både laborativt och administrativt arbete. Detta är ett konsultuppdrag uppdrag till årsskiftet, med goda möjligheter till förlängning. Tjänsten är placerad i Stockholm och tillträde sker under augusti.


På avdelningen QC Incoming Goods utförs analys och frisläppning av material (råvaror, förpackningsmaterial, filter, slang mm.). Ungefär 70 % av arbetstiden ägnas åt laborativt arbete. Resterande tid läggs på instrumentkontroller, uppdatering av instruktioner, rekvalificering av instrument mm.


Arbetsuppgifter:
• Analysarbete inom sektionens ansvarsområde
• Instrument-, metod- och instruktionsansvar
• Rekvalificering av instrument
• Avvikelsehantering


Beroende på din erfarenhet/bakgrund kan tjänsten även omfatta frisläppning av batcher, kvalificering av instrument samt metodutveckling.


Kvalifikationer och erfarenhet
• Högskole-/Universitetsutbildning inom kemisk/biokemisk inriktning
• Flytande kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift


Det är meriterande om du även:
• Har arbetat med analys av råvaror/kemikalier
• Behärskar GC, NIR, FTIR, titrering och våtkemiska analyser enligt PE och USP/NF
• Erfarenhet av att arbeta på ett kvalitetslaboratorium enligt GMP


Din profil
I den här rollen ser vi en driven och initiativtagande person som trivs med att ta eget ansvar och självständigt utföra sitt arbete. Du är noggrann och arbetar på ett strukturerat sätt men samtidigt flexibel för omprioriteringar och resultatinriktad. Det är bra om du har god förmåga att sätta dig in i olika mjukvaror/datasystem. Egenskaper som värderas högt är god samarbetsförmåga och en positiv attityd som bidrar till ett bra arbetsklimat.


Är du den vi söker?


Som konsult hos Academic Resource erbjuds du
• Förmåner som t.ex. tjänstepension, friskvårdsbidrag och föräldralön.
• Ett auktoriserat bemanningsföretag vilket innebär en mycket större trygghet, då du omfattas av kollektivavtalens villkor för till exempel lön, försäkringar, pension och semester.
• En engagerad konsultchef som finns tillgänglig och håller löpande kontakt med dig och kundföretagen under hela din anställning som ser till att du trivs och utvecklas på din arbetsplats!
• Möjlighet att utvecklas genom lärande på arbete såväl som i varierade roller på intressanta kundföretag.


Ansökan
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så ansök så snart som möjligt med uppdaterat CV samt personligt brev i PDF/Word format. Klicka nedan på sök tjänsten och fyll i dina kontaktuppgifter, ange referensnamn: Oig0622


Frågor besvaras via mail av:
[email protected]


Sökord: laboratorieingenjör qc quality control analyser gmp kvalitet kontroll produktion laboratorie administration biokemi kemi gc nir ftir titrering våtkemi metod utveckling instrument kvalificering pippettering kemi läkemedel industri produktion process frisläppning lediga jobb stockholm


We take you further! Visa mindre

Biträdande sektionschef klinisk kemi och farmakologi

Ansök    Maj 10    REGION UPPSALA    Civilingenjör, kemi
Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige. Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor.... Visa mer
Verksamhetsområde Akademiska laboratoriet

Med 8 600 anställda, ca 800 vårdplatser och omfattande öppenvård är Akademiska sjukhuset ett av Sveriges ledande universitetssjukhus. Förutom rollen som länssjukhus är Akademiska leverantör av högspecialiserad vård och betjänar två miljoner människor i Mellansverige.

Här på Akademiska sjukhuset tror vi att ärlighet varar längst. Så svart på vitt: Vi vet att tempot är högt och att vi är i behov av fler kollegor. De tjänster som vi erbjuder kräver mycket, men vi som arbetar här vet att jobbet också ger så mycket tillbaka. På Akademiska sjukhuset har du nära till specialistkunskap, forskning, utbildning och engagerade kollegor. Vi arbetar kontinuerligt med förbättring och utveckling, och strävar efter att vara en hälsofrämjande arbetsplats med gott ledarskap och flexibla arbetssätt.

Vi söker en engagerad biträdande sektionschef till Akademiska sjukhusets största laboratorium, Klinisk kemi och farmakologi (KKF) och vi hoppas att du är en av våra framtida kollegor. Vill du ha en arbetsdag där du bidrar till människors hälsa och till och med kan rädda liv genom snabba och kvalitetssäkra provsvar? Är du en trygg ledare som motiveras av att utveckla och stötta en grupp med kompetenta medarbetare? Vi är en expansiv, spännande och högspecialiserad verksamhet som utför diagnostik dygnet runt och tillhandahåller vägledning inom såväl klinisk kemi som farmakologi. Vi ger även stöd för patientnära analysverksamhet inom sluten- och öppen vård samt bidrar till forskning och utbildning vid Uppsala universitet. Inom KKF arbetar idag ca 140 medarbetare och verksamheten är ackrediterad enligt ISO 15189.

Ditt uppdrag
Som biträdande sektionschef är du direkt underställd sektionschefen och ingår i sektionens ledningsgrupp. Du ersätter sektionschefen vid dennes frånvaro och övertar då dennes arbetsuppgifter och befogenheter. Tillsammans med dina kollegor har du ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och verksamheten samt dess utveckling. Du leder, följer upp och är i högsta grad delaktig i att utveckla såväl verksamhet som organisation och medarbetare. Din roll som biträdande sektionschef blir viktig både som kreativ och drivande medlem i ledningsgruppen och som inspirerande ledare för dina medarbetare. Du kommer ha personalansvar för cirka 10 medarbetare (främst laboratorieingenjörer och kemister).

Beroende på dina erfarenheter och kunskaper så kan ansvarområdena se lite olika ut, detta är även beroende på ansvarsfördelningen mellan sektionschefen och bitr. sektionschef. Exempel på möjliga ansvar är följande:
- Huvudansvar för sektionens upphandlingar enligt LoU
- Generella ansvaret för sektionens IT-struktur
- Infrastruktur där ombyggnationer och lokaler är en stor del
- Huvudansvaret för sektionens produktion och produktionsflöden
- Årligen uppföljning av upphandlingar och sektionens självkostnadsanalyser samt analyspriser

Din person och bakgrund
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, gärna inom laboratoriemedicin och som gärna har yrkeserfarenhet från en arbetsledande roll. Har du dessutom genomgått ledarskapsutbildning samt har erfarenhet av att arbeta inom laboratorium ser vi det som starkt meriterande. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att leda verksamhet och grupper i förändring, tex som projektledare samt erfarenhet av personal-, budget- samt verksamhetsansvar. Meriterande är också du har erfarenhet av dygnet runt verksamhet, upphandlingar, ombyggnationer, produktionsansvar och IT-förändringar. Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift samt mycket goda datorkunskaper är ett krav för denna tjänst.

Som person ser vi gärna att du är stabil och trygg i din roll som ledare. Genom ett modernt ledarskap arbetar du aktivt med att stödja, coacha och engagera medarbetare i en föränderlig och komplex miljö. Du inspirerar hellre än instruerar och du uppmuntrar dem du leder till att själva ta eget ansvar och initiativ. Du har en god samarbetsförmåga, är tydlig i din kommunikation, dina budskap och beslut. Vidare har du en förmåga att ta initiativ och genomföra förändringar på ett effektivt och inkluderande sätt. Du är ödmjuk och lyhörd och skapar ett positivt arbetsklimat och du vet att ditt engagemang smittar av sig till din omgivning. Som en naturlig del av ditt uppdrag arbetar du mot sektionens mål samt ansvarar för att fastställda rutiner följs.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet, så stämmer det här in på dig så kan Akademiska sjukhuset vara den framtida arbetsplatsen för dig!

Vårt erbjudande
För att du ska få bästa möjliga start som vår nya kollega kommer du att få en genomarbetad introduktion där du får "praktisera" i våra olika processer - för att lära känna såväl organisation som arbetskamrater. Du kommer få utbildning i våra systemstöd och genomgå bland annat ett operativt chefsprogram. Du kommer också ha ett gott stöd i dina kollegor i ledningsgruppen för att komma in i verksamheten på ett bra sätt. I rollen kommer du få stor inverkan på sektionens framtida utveckling.

Vi erbjuder ett treårigt förordnande (med möjlighet till förlängning) som biträdande sektionschef, kombinerat med en grundanställning inom din profession.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Övrig information
Din arbetsplats kommer att vara på Akademiska sjukhuset, ingång 61.
Tjänsten är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Anställningsintervjuer och tillsättning av tjänsten kan komma att utföras löpande under ansökningstiden.

Vill du veta mer?
Sektionschef Christina Andersson, 018- 611 13 29, [email protected]
Fackliga representanter nås via Region Uppsalas växel, 018-611 00 00

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Life Science Konsult i Uppsala

Ansök    Apr 11    Complyit AB    Civilingenjör, kemi
Funderar du på om gräset är grönare på andra sidan? Vårt svar är ja. På Complyit erbjuds du nya utmaningar och ständig utveckling genom spännande uppdrag inom Life Science, samtidigt som dina kollegor alltid finns där i bakgrunden för stöttning och skratt. Om oss Complyit är ett konsultbolag med fokus på relationer. Vi finns i Stockholm och Uppsala och är i dagsläget cirka 90 härliga medarbetare, som alla arbetar inom Life Science. Alla konsulter hos oss... Visa mer
Funderar du på om gräset är grönare på andra sidan? Vårt svar är ja. På Complyit erbjuds du nya utmaningar och ständig utveckling genom spännande uppdrag inom Life Science, samtidigt som dina kollegor alltid finns där i bakgrunden för stöttning och skratt.
Om oss
Complyit är ett konsultbolag med fokus på relationer. Vi finns i Stockholm och Uppsala och är i dagsläget cirka 90 härliga medarbetare, som alla arbetar inom Life Science. Alla konsulter hos oss brinner för att hjälpa våra kunder att lyckas, främst genom längre uppdrag inom en rad expertområden, men vi gör också punktinsatser hos företag, så som inspektioner och utbildningar. På Complyit är vi ett sammansvetsat team och det understrukna Co i vår logotype symboliserar just det - att vi är Co-workers som jobbar tillsammans. Hos oss prioriteras att konsulterna ska lära känna varandra och ha roligt ihop, för tillsammans är vi ännu starkare.
Vi är stolta över att ha fått utmärkelsen Gasellföretag (Dagens Industri) fem år och även blivit Superföretag vid fyra tillfällen (Veckans affärer). Dessutom toppar vi ligan av de tekniska konsultbolagen med en hög andel kvinnor! För oss är kompetens och driv en hygienfaktor, men ovanpå det så är vi banbrytande på att anställa personer som har det där lilla extra. Complyits nyckelfilosofi är enkel; vi vill vara de allra bästa konsulterna i branschen.
Om tjänsten
Som konsult hos oss på Complyit kommer du att få kontakt med olika företag som arbetar med läkemedel, medicintekniska produkter eller omkringliggande verksamheter. I ditt dagliga arbete kommer du att vara på plats hos våra kunder eller arbeta på distans. Du kommer att ha regelbundna möten med din konsultchef och månadsmöten med hela kontoret – allt under ordinarie arbetstid. Vi tycker också att det är roligt om du vill engagera dig i någon av våra interna grupper;
Confetti – kul inom företaget
Connect? – nätverkande
Coexist? – sociala engagemang och välgörenhet
Competence– kunskapsutbyte inom företagetVad erbjuder vi dig?
Vi är en arbetsgivare som präglas av ambition, gemenskap och sammanhållning och dessa är några av våra förmåner som du får ta del av:
Du kommer att ingå i ett team av kompetenta kollegor som du kan dela med dig av dina kunskaper till och samtidigt lära dig av
Du kommer att ha en engagerad och närvarande chef
Vi erbjuder reseersättning: Har man längre till sitt uppdrag än till sitt hemmakontor (kontoret i Stockholm eller i Uppsala) får man reseersättning till sitt uppdrag
Vi erbjuder sju veckors betald ledighet, där du kan ta ut delar av din ledighet på timbasis
Vi har också bland annat friskvårdsbidrag, avsättning till tjänstepension och sjukvårdsförsäkringVi söker dig som:
Har en akademisk utbildning inom kemi, medicin, farmaci, biologi, ingenjör eller liknande
Har arbetat minst tre år inom medicinteknik eller läkemedelsindustrin. Om du är mer junior är du varmt välkommen in med din ansökan i höst istället!
Är väl förtrogen med GxP och/eller medicintekniska standarder
Tycker om att träffa nya människor och arbeta i en regulatorisk kontrollerad miljö
Tycker om och är bekväm med att skriva kvalitetsdokumentation
Kan uttrycka dig obehindrat i tal och skrift på svenska och engelskaFör att trivas hos oss behöver du vara ambitiös, social och vara öppen för nya situationer. Du är flexibel, initiativrik och ser möjligheter snarare än problem. Vi lägger stor vikt vid sociala egenskaper och det ska känneteckna dig att vara lyhörd, ödmjuk och positiv. Vill du sticka ut från mängden och göra det där lilla extra som gör att du blir ihågkommen och efterfrågad? Då kommer du att passa in hos oss!


Är du vår nästa Co-worker?
Ansökningar skickas till [email protected] Kontakt från rekryteringsbolag och rekryterare undanbedes.
Vi hoppas att vi kan få träffa dig på en intervju och lära känna varandra bättre. Tills dess, ta hand om dig! Visa mindre

RESEARCH ENGINEER, R&D UPPSALA/SWEDEN

Ansök    Mar 30    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Be part of something altogether life-changing Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly... Visa mer
Be part of something altogether life-changing
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
We are looking for a Research Engineer for our team in Uppsala. You will, as part of R&D, contribute to the development of new products which are used in the manufacturing of leading biological drugs. You will also take active part in trouble shooting of existing Cytiva processes. The Uppsala Cytiva site is a workplace for more than 1200 persons including in addition to R&D also functions as manufacturing, marketing, quality control and QA. Cross-functional activities in collaboration with other units will represent an important part of work responsibilities.
This position has a strong focus on hands-on synthesis work in lab scale with focus on development of chromatography resins for bioseparations. Hence the person suited for this opening should enjoy working in a chemistry lab.
What you´ll do
Perform experimental work within the area of surface/polymer/organic chemistry with focus on particle generation
Work in science projects as well as product development
Perform primary characterization
Independently plan and accomplish given tasks from Project Manager or Section Manager, to reach given project objectives
Document and report results both orally and written


Who you are
MSc or equal experience in chemistry, chemical engineering or equal
1-2 years experience in relevant field
Documented laboratory experience
Structured and organized team player
Delivery focus
Good interpersonal skills
English and Swedish as working languages

Meritorious:
Experience of work with poly saccharides
Experience from emulsification work
Experience from development of chromatography resins

Interview and selection will happen continuously, and an opening can be filled before last day of application, which is April 24th, 2022. For questions, please contact hiring manager Jimmy Hedin Dahlström, [email protected]
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Research Engineer

Ansök    Apr 1    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Be part of something altogether life-changing! Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that trul... Visa mer
Be part of something altogether life-changing!
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
Cytiva is looking for a Research engineer to join its Manufacturing science and technology (MSAT) department, based in Uppsala, Sweden. The successful candidate will assist the R&D team in Uppsala to help accelerate a successful process transfer to a second resin manufacturing site. As a research engineer the main part of the role is to explore process analytical technologies (PAT) from lab scale up to production scale and hence the person suited for this opening should enjoy working in a chemistry lab with main focus on the analyzes. Documentation is also a crucial task for this position.
The Uppsala Cytiva site is a workplace for more than 1200 persons including in addition to R&D also functions as manufacturing, marketing, quality control and QA. Cross-functional activities in collaboration with other units will represent an important part of work responsibilities.
This is a temporary position for 12 months.
What You’ll Do
Working as a part of Cytiva R&D at MSAT, you will contribute to secure that we can deliver our launched products to our customers. The primary focus is to support a successful process transfer to a second resin manufacturing site.
Key Responsibilities include:
Perform experimental work within the area of surface/polymer/organic chemistry with focus on characterization
Independently plan and accomplish given tasks from Managers, to reach given project objectives
Document and report results both orally and written
Travelling to second manufacturing site

Who you are
You are a structured and organized team player, with significant professional experience and a degree in a relevant area. You are a goal oriented problem solver, who has a burning passion for working in cross functional teams securing the quality of documentation from a technical perspective.
Qualifications/ Requirements:
MSc or equal experience in chemistry
Min. 3 years’ work experience in relevant fields
Documented laboratory experience
Delivery focus
Structured and organised team player
Good interpersonal skills
English and Swedish as working languages
Ability to travel
Desired Experience
Experience of work with polysaccharides
Experience from process analytical technology
Experience from development of gel filtration media

Interview and selection will happen continuously, and an opening can be filled before last day of application, which is April 17th, 2022. For questions, please contact hiring manager Linn Carlsson, [email protected]
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Development Engineer CDM

Ansök    Apr 4    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Nu söker vi efter en Development engineer som ska arbeta med våra expert-Custom Designed Resin -team bestående av 10 ingenjörer samt kollegor anställda världen runt. Har du en passion för kundanpassad produktutveckling? Då vill vi gärna höra ifrån dig.
Vad du ska göra
Som en del i ett team av tio kollegor kommer du driva framtagningen av kundanpassade kromatografi resins vilka används i tillverkningen av läkemedel som till exempel vacciner och cancerläkemedel av våra kunder. Du kommer få en bra översikt av stora delar av företaget och arbeta med många olika uppgifter och i olika delar av produktutveckling och produktion. Utöver det har du ett nära samarbete med säljorganisationen, vilket gör att du får insyn i kundbehoven och kundens vardag.
Du kommer utveckla kundanpassade kromatografiprodukter till kunder inom Life science industrin. Arbetet sker i projektform tillsammans med kund och projektledare.
Planera och utföra organisk syntes både i labb och produktions skala.
Identifiera och utveckla analytiska metoder
Bereda in nya produktionsprocesser till lämpliga produktionsavsnitt.
Sammanställa resultat och vetenskapligt material samt att presentera internt och externt


Vem du är
Du är en civilingenjör inom kemi alternativt en M.Sc i kemi.
Du har goda kunskaper i engelska, muntligt och skriftligt.
Du är kundfokuserad, kvalitetsmedveten, resultatorienterad och analytisk.
Du är ansvarstagande och drivande.
Du skall kunna leverera både enskilt och i team.
Du trivs i en dynamiskmiljö med snabba förändringar i uppdragen.
EU arbetstillstånd är ett krav.För frågor rörande tjänsten kontakta. Johan Färenmark, [email protected] 018-61 20777 Visa mindre

Production Engineer

Ansök    Mar 28    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Nu söker vi efter en Produktionsingenjör som ska ansvara för produktionen i CBS-kundprojekt.
Vad du ska göra
Produktionsberedning i CBS projekt för kundanpassade produkter
Uppföljning av inköp och logistik med CBS underleverantörer
Produktionskoordinering av produkter, allt från design fram till levererad produkt inkl. dokumentation
Optimering av produktionsarbetet
Förbättringsarbete
Leverantörsutveckling

Vem du är
Produktions- och/eller produktionsplaneringserfarenhet alt. designerfarenhet av produkter till Biopharmaceutical industrin
Erfarenhet av Oracle ERP system och Magic PDM system
Som person är du en strukturerad, pålitlig och service minded team player
Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift

Vilka är vi?
Oavsett din roll, ger vi dig ett syfte och en utmaning varje arbetsdag. Om du drivs av att göra världen till en bättre plats genom vetenskap och medicin, kommer du att känna dig hemma här. Är du flexibel, nyfiken och envis är du rätt person. Trivs du dessutom i en global kultur, kan detta vara platsen för din fortsatta karriär.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag 17 april. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Märta Marklund, [email protected]
Vill du veta mer? Spana in vår Careers webbsida, Instagram-kanal och LinkedIn-sida!
Cytiva är en 3,3 miljarder USD global ledare inom biovetenskap med nästan 7 000 anställda i 40 länder som är hängivna vårt uppdrag att främja och påskynda behandlingar. Som en pålitlig partner till kunder världen över bidrar Cytiva till ett effektivt arbetsflöde till forskning och utveckling, säkerställer tillverkning och leverans av omvälvande mediciner till patienter.
Cytiva är en del av Danaher-familjen, en global nyskapare inom vetenskap och teknologi som är hängiven att hjälpa kunder att lösa komplexa utmaningar samt förbättra livskvaliteten välden över.
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Manufacturing Program Leader

Ansök    Mar 21    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Vi söker nu en Manufacturing Program Leader till kemisk produktion på vår site i Uppsala (CPU). Här bedriver vi storskalig kemisk industriverksamhet och producerar kromotografimedia som används av företagets kunder i syfte att framställa insulin och biologiska läkemedel så som vaccin. Har du en passion for projektledning och processindustri? Då vill vi höra ifrån dig!
Dina arbetsuppgifter
I tjänsten som Manufacturing Program Leader ingår att ansvara för produktionsstrategi, produktionsberedning och överföring av nya produkter från utvecklingsavdelningen till produktionen. Som Produktionsprojektledare arbetar du i utvecklingsprojektens alla faser för att säkerställa producerbarhet, produktionsekonomi och leveransförmåga. Du är produktionens representant i projekten och ansvaret täcker såväl tekniska som ekonomiska resultat och dokumentation.
Arbetsuppgifter inkluderar bland annat:
Projektledare för produktionsprojekt med representanter från flertalet funktioner
Ansvara för framtagande av projektplaner och genomförande inklusive utvecklingskostnader, resursåtgång och investeringsbehov kopplade till lansering av nya produkter
Ansvara för produktionskostnadsestimat för projektens lönsamhetsberäkningar
Föra produktionens talan i utvecklingsprojektet
Ansvara framtagande av design- och robusthetskrav på nya produkter för säkerställande av producerbarhet, leveransförmåga och lönsamhet efter lansering.
Supportera vid projektgranskning av kollegors produktionsprojekt.

Produktionen i Uppsala är i stark tillväxtfas och har många pågående projekt.
Vem är du
Civilingenjör eller motsvarande med inriktning mot kemiteknik/bioteknik eller liknande. God kemisk förståelse är ett måste.
Minst 4 års industriell erfarenhet med fördel inom processindustri
Erfarenhet av projektledning
Intresse för tillverkningsprocesser, ständiga förbättringar och LEAN
Goda ledarskapsfärdigheter och kommunikationsförmåga
God projektplaneringsförmåga och en förståelse för produktionsekonomi
Goda kunskaper i svenska och engelska

Vi befinner oss just nu i en expansiv fas och är i stort behov av ny personal. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För frågor rörande den här tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef Stefan Ogeus på [email protected] Varmt välkommen med din ansökan!
Cytiva erbjuder en engagerande arbetsplats i innovativ och global miljö med goda interna utvecklingsmöjligheter. För oss går arbetsprestation och välbefinnande i arbetet hand i hand. Vi erbjuder därför ett konkurrenskraftigt förmånspaket för att främja ett balanserat och hälsosamt arbetsliv innefattande bland annat arbetstidsförkortning, flextider och en lokal företagshälsa. Många av våra anställningar kommer även med god möjlighet till distansarbete en eller flera dagar i veckan. Vi erbjuder dessutom en årlig bonus till alla våra medarbetare, oavsett var i organisationen man befinner sig.
När du börjar hos oss blir du en del i Danahers globala organisation, där 68 000 människor varje dag går till jobbet fast beslutna om att hjälpa våra kunder vinna. Som medarbetare kommer du att få prova nya saker, arbeta hårt och utveckla dina färdigheter. Erfarna chefer och kollegor ger vägledning med stöd av kraftfulla Danaher Business System och en etablerad organisation.
Danaher arbetar målmedvetet med en mångsidig och inkluderande kultur där alla känner att de hör hemma och alla röster hörs. Vi tror på våra medarbetare och de unika perspektiv som de bidrar med till varje utmaning, därför ger vi dig möjligheten att flytta fram gränserna för vad som är möjligt.
Om du någon gång har undrat över vad som finns inom dig så kan du nu få svaret. Visa mindre

Team Manager - Life Science

Ansök    Mar 28    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Vill du arbeta som ledare på ett företag där du får utveckla båda dig själv, andra människor och Semcons erbjudanden? Semcon i Uppsala växer nu med intressanta affärer, projekt och nya medarbetare. För att lyckas göra det på bästa sätt vill vi nu utöka vår verksamhet med ytterligare en ledare, en nyckelperson som vill vara med på Semcons fortsätta satsning inom Life Science. Rollen som Team Manager är en rolig och avgörande roll då våra ledare är en vikt... Visa mer
Vill du arbeta som ledare på ett företag där du får utveckla båda dig själv, andra människor och Semcons erbjudanden?

Semcon i Uppsala växer nu med intressanta affärer, projekt och nya medarbetare. För att lyckas göra det på bästa sätt vill vi nu utöka vår verksamhet med ytterligare en ledare, en nyckelperson som vill vara med på Semcons fortsätta satsning inom Life Science.

Rollen som Team Manager är en rolig och avgörande roll då våra ledare är en viktig pusselbit för att skapa de bästa förutsättningar för inspiration och utveckling hos våra medarbetare. Du kommer arbeta i ett ledarteam med högt i tak och vilja att ständigt göra saker bättre. Rollens utformning/uppdelning är delvis flexibel, du kommer arbeta med dina ansvarsområden kopplat till Team Manager-rollen samt på deltid i uppdrag som konsult.

Vad innebär rollen?
Du kommer leda ett team med medarbetare som arbetar som konsulter i uppdrag hos våra kunder. Dina medarbetare har kompetens inom exempelvis projektledning, QA/QC, validering och labb. Då vi vet att det är våra medarbetare som gör den verkliga skillnaden för vår och våra kunders verksamhet blir ditt uppdrag som ledare att inspirera, utveckla och coacha dina medarbetare till att leverera ett bra resultat samt se till att de trivs, utvecklas och mår bra.

Beroende på intresse och erfarenhet kommer du ha ett mindre eller större ansvar när det kommer till att utveckla våra kundsamarbeten och erbjudanden. Du kommer att upprätthålla goda relationer med våra kunder, hitta nya sätt att samarbeta och utveckla våra erbjudanden. I din roll som konsult på deltid kommer du ta dig an intressanta uppdrag inom ditt kompetensområde.

Rollen som Team Manager innebär även att du är medlem i avdelnings Core team. Du är med och tar fram avdelningens strategier och budget samt deltar i ledning av den dagliga verksamheten. Du blir en del av ett starkt och kompetent team där ni på daglig basis utmanar och stöttar varandra.

Vem är du?
Vi är nyfikna på dig som har erfarenhet från Life Science.Vi tror att du har erfarenhet från något av följande områden: Projektledning, QA, QC, RA, Validering, eller liknande. Det är meriterande om du sedan tidigare kommit i kontakt med försäljning, ledarskap, rekrytering eller ledarskap. Gärna inom konsultverksamhet.

För att passa i rollen tror vi du gillar att arbeta med människor och affärer i ett högt tempo samt värderar ett nära samarbete med dina kollegor. Vi ser att du som person har ett stort intresse i att leda och engagera andra människor.

På Semcon tror vi starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan
Vi tar emot ansökningar fram till 25/4 och kommer göra ett löpande urval. Vid frågor om rollen vänligen kontakta Elin nedan.

Elin Sins, Area Manager
[email protected] alternativt +46 76 569 81 50

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Research Engineer

Ansök    Feb 23    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Be part of something altogether life-changing Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly... Visa mer
Be part of something altogether life-changing
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
We are currently looking for a research engineer to the section for Analytical Technologies within the R&D Resins & Ligand Design department at Cytiva in Uppsala, Sweden. The mission of the Analytical Technology section is to support different departments within the company with expertise and technologies regarding analysis of resins, intermediates and other substances related to the production of the chromatographic process from start to finish. We are also working close to the quality control and production units, to support them with problem solving as well as method developments.
What You'll Do
We are currently looking for a research engineer to the section for Analytical Technologies within the R&D Resins & Ligand Design department at Cytiva in Uppsala, Sweden. The mission of the section is to support the resin department and other parts of the company with expertise and technologies regarding analysis of resins, product intermediates, raw material and other substances related to the production of the chromatographic process from start to finish.
The focus for this position is to support the team with analyses of samples from different activities and projects using many techniques within analytical chemistry such as chromatography (SEC, IEX), spectroscopy, titration, microscopy, etc.
Who you are
BSc/MSc, preferable with some years of industrial experience within Analytical Chemistry
Quality oriented with an analytical mindset
Statistical knowledge
Swedish and /or English as a working language
Excellent computer skills and ability to work in both general and internal systems
A flexible, accurate and structured way of working

Selection and interviews are conducted continuously and the last application date is March 13th, 2022. For questions related to this opening, please contact Gerd Rundström ([email protected]).
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Production Engineer

Ansök    Feb 28    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Nu söker vi efter en Produktionsingenjör som ska ansvara för produktionen i CBS-kundprojekt.
Vad du ska göra
Produktionsberedning i CBS projekt för kundanpassade produkter
Uppföljning av inköp och logistik med CBS underleverantörer
Produktionskoordinering av produkter, allt från design fram till levererad produkt inkl. dokumentation
Optimering av produktionsarbetet
Förbättringsarbete
Leverantörsutveckling

Vem du är
Produktions- och/eller produktionsplaneringserfarenhet alt. designerfarenhet av produkter till Biopharmaceutical industrin
Erfarenhet av Oracle ERP system och Magic PDM system
Som person är du en strukturerad, pålitlig och service minded team player
Du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift

Vilka är vi?
Oavsett din roll, ger vi dig ett syfte och en utmaning varje arbetsdag. Om du drivs av att göra världen till en bättre plats genom vetenskap och medicin, kommer du att känna dig hemma här. Är du flexibel, nyfiken och envis är du rätt person. Trivs du dessutom i en global kultur, kan detta vara platsen för din fortsatta karriär.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag 20 mars. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Märta Marklund, [email protected]
Vill du veta mer? Spana in vår Careers webbsida, Instagram-kanal och LinkedIn-sida!
Cytiva är en 3,3 miljarder USD global ledare inom biovetenskap med nästan 7 000 anställda i 40 länder som är hängivna vårt uppdrag att främja och påskynda behandlingar. Som en pålitlig partner till kunder världen över bidrar Cytiva till ett effektivt arbetsflöde till forskning och utveckling, säkerställer tillverkning och leverans av omvälvande mediciner till patienter.
Cytiva är en del av Danaher-familjen, en global nyskapare inom vetenskap och teknologi som är hängiven att hjälpa kunder att lösa komplexa utmaningar samt förbättra livskvaliteten välden över.
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

CBS Main planner

Ansök    Feb 16    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Be part of something altogether life-changing! Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that trul... Visa mer
Be part of something altogether life-changing!
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term. Your health and wellbeing are important to us and together we will not compromise on safety in the workplace or the environment.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
What you’ll do
Support overall planning of CBS orders globally together other planning functions
Support distribution of orders from CBS to end customer
Responsible to monitor and improve distribution processes and instructions
Drive warehousing optimization and distribution planning
Owner of CBS product registration process?Who you are
Bachelor's Degree and 2 years of work experience in manufacturing, logistics, material management, warehousing, or supply chain management OR High School diploma and 6 years of work experience in manufacturing, logistics, material management, warehousing, or supply chain management
Great knowledge of CRM and planning system
Excellent communication and presentation skills
Ability to communicate on various organizational levels using English language
Experienced user of Microsoft Office, i.e. Excel, Power Point, and WordInterview and selection will happen continuously and an opening can be filled before last day of application. For questions, please contact hiring manager Thomas Sjöström, [email protected] Visa mindre

Senior Scientist

Ansök    Jan 28    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Be part of something altogether life-changing! Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that trul... Visa mer
Be part of something altogether life-changing!
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
We are looking for a Senior Scientist to our Sensor & Process Control section within the Start-To-Finish department in BioProcess R&D, Uppsala Sweden. Work together in a cross functional organization to drive sensor evaluation, process intensification and Process Analytical Technologies (PAT), for our customers.
What you’ll do
Network with other functions within BioProcess R&D, internal stakeholders, customers and with external partners to identify and prioritize measurements needs for process intensification/PAT
Initiate development of new technologies. Propose new technologies, approve technology and technical solutions for new products and processes for the bioprocess industry, specifically within the field of PAT, sensor technology evaluation and process intensification
Provide scientific and technical expertise within the field and act as a mentor/technical expert and support peers within the area
Take on the role as Lead System Designer, activity leader, project leader and field expert reviewer
Present scientific and technical results internally and externally, oral and written communication in English


Who you are
PhD/EngD in Biotechnology/Biochemistry/Bioengineering or equivalent area
At least 5 years’ experience of industrial development/R&D with a strong application understanding of biopharmaceutical process development and manufacturing and PAT
In order to succeed in this position, you need to be result-oriented, flexible and creative with a strong collaborative attitude, focusing on the customer needs.
English as working language, preferably also fluent in Swedish

Interview and selection will happen continuously, and an opening can be filled before last day of application. For questions, please contact hiring manager Yvette Klingberg, [email protected]
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Senior System Engineer

Ansök    Feb 11    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020. Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing innova... Visa mer
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health
We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020.
Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing innovative vaccines, biologic drugs, and novel cell and gene therapies. Our job is to supply the tools and services - the pots, pans, soups and sauces - they need to work better, faster and safer, leading to better patient outcomes.
We are looking for a Senior System engineer to work with our expert R&D teams in Uppsala, Sweden. Do you have a passion for product development? Then we would love to hear from you.
What you’ll do
Get to know our customers to understand their needs
Deliver new software functionality and products to our UNICORN software ecosystem
Identify system and software requirements and verification procedures
Actively participate in development and verification
Lead and plan system verification of software releases
Continuously improve our ways of working
As part of a team, plan for and deliver on the team´s commitments

Who you are
Master’s degree from relevant Life Science discipline
Experience of software specification and verification
Knowledge about requirement and test management tools
ÄKTA/UNICORN or general chromatography knowledge with a strong customer focus
8 years of industrial/academic experience from Life sciences or similar
Enjoys working together with other competences such as software engineers, UX designers and application specialists
Know how to prioritize and can bring structure and clarity to complex challenges
Swedish and English as working languages

Interview and selection will happen continuously and an opening can be filled before last day of application. For questions, please contact hiring manager Johan Nyberg, [email protected]
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out Visa mindre

Konsult inom Projektledning och Projektmetodik

Ansök    Feb 4    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt? På Semcon i Uppsala erbjuder vi våra kunder en rad av olika erbjudanden, bland annat expertis inom Projektledning där vi hjälper våra kunder inom framför allt Life Science, Offentlig vsektor och Energi att utveckla sina organisationer. På Semcon finns bred kompetens inom projektledning. Semcon har en ege... Visa mer
Är du väl bekant med grunderna i projektledning och förstår vilka pusselbitar som måste finnas på plats för att du ska lyckas leda framgångsrika projekt?

På Semcon i Uppsala erbjuder vi våra kunder en rad av olika erbjudanden, bland annat expertis inom Projektledning där vi hjälper våra kunder inom framför allt Life Science, Offentlig vsektor och Energi att utveckla sina organisationer. På Semcon finns bred kompetens inom projektledning. Semcon har en egen projektmetodik, XLPM, som har testats framgångsrikt i flera organisationer. Läs mer om vår egen projektmetodik här. (https://semcon.com/sv/erbjudanden/project-excellence/)

På Semcon sätter vi dig och din utveckling i fokus. Här finns möjligheter att ta sig an olika typer av uppdrag, projekt och roller samt ha en nära dialog med din chef kring din utveckling framåt. Vi erbjuder dig olika nätverk och typer av aktiviteter, dels för att utveckla din kunskap dels för att ha roligt tillsammans med kollegor.

Om rollen
Som Projektledare på Semcon kommer du arbeta brett med varierande projekt, antingen i våra kunders verksamheter eller i våra inhouse-projekt. Projekten kan vara kopplade till utveckling, verksamhetsutveckling, förändringsledning eller produktutveckling. Det kan även vara investeringsprojekt eller installationsprojekt.

Exempel på arbetsuppgifter:

- Självständigt driva och leda projekt enligt uppsatt tidsplan, kvalitet och budget
- Ansvara för projektekonomi
- Upphandling, kvalitetsuppföljning, överlämning och driftsättning
- Projektmetodik
- Utveckla din egen och Semcons projektledarkompetens
- Engagera och leda dina projektmedlemmar


Om dig vi söker
För att passa i rollen känner du igen dig i nedan punkter / några av nedan punkter:

- Erfarenhet av projektledning / delprojektledning eller samordning
- Förmåga att leda projektmedlemmar
- Erfarenhet av projekt rörande utveckling, installation, verksamhet, investeringsprojekt eller liknande
- Vi ser gärna att du har kännedom om och har arbetat enligt ngn vedertagen projektmetodik
- Erfarenhet från Life Science är starkt meriterande


I rollen är det viktigt att du är en person som värderar goda relationer och samarbete men också har en förmåga att självständigt driva projekt framåt. På Semcon stöttar vi varandra för att lyckas, vi tror därför du är en person som både är nyfiken på andras kunskap och erfarenheter samt vill dela med dig av dina.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan
Vid frågor är du välkommen att kontakta Elin nedan.

Elin Sins, 076 569 81 50
Area Manager Visa mindre

Research Engineer

Ansök    Jan 17    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Be part of something altogether life-changing Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly... Visa mer
Be part of something altogether life-changing
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
What you'll do
As a Research Engineer at our Extractables and Leachables lab, you will work with the rest of the team to perform Extractables-studies. This includes planning, performing extractions, analysis, data evaluation and reporting.
The analysis includes several techniques, as LC-MS, GC-MS, IC, TOC etc.
You will also be involved in development and improvement, both of our methods and our way of working, laboratory quality, as well as performing routine analysis.
Who you are
You are a structured team player, used to work with others in projects. You should be able to switch between problem solving and routine analysis. You have experience working with detection of small molecules, are technology-minded and used to step up when needed. You are used to have a high documentation-standard, to review and to be reviewed, being constructive.
Qualifications/ Requirements
MSc or equivalent experience in Analytical chemistry
Solid experience in mass spectrometry (GC-MS, LC-MS) and detection of small molecules
1 to 3 years’ work experience in relevant fields
Strong communication skills (oral and written)
Excellent computer skills and ability to work in both common lab/office software plus specific internal systems
English and Swedish as working language (oral and written)
Able to work independently and with others
Structured and organized team playerDesired Experience
Experienced of E&L studies and with knowledge of polymeric materials
Fluent in Swedish
At least 3 years’ experience from analyses in a regulated environment such as ISO 17025 or GxPInterview and selection will happen continuously and an opening can be filled before last day of application. For questions, please contact hiring manager Alfred Haglind, [email protected] Visa mindre

Product owner/System Engineer

Ansök    Jan 25    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Be part of something altogether life-changing Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly... Visa mer
Be part of something altogether life-changing
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
We are looking for a Product Owner/System Engineer to work with our expert R&D teams in Uppsala, Sweden. Do you have a passion for software development? Then we would love to hear from you.
What you’ll do
Play an innovative and creative role in identifying and define new product opportunities and improve existing ones to enhance our customers toolbox.
Act as Product owner for development teams; including but not limited to setting scope, prioritize backlogs, accept work done
Identify user and software requirements
Interact and communicate with different stakeholders in the organization
Actively participate in development and verification, gather feedback and decide on priorities
As part of a team, plan for and deliver on the team´s commitments

Who you are
Master’s degree from relevant Life Science discipline or Data/Computer Science
5 years of industrial experience from Life sciences or Software business
Knowledge about ÄKTA/UNICORN or general chromatography with a strong customer focus
Experience acting as Product ownerKnowledge about requirement and test management tools
Experience using planning and collaboration tools such as Azure DevOps
Enjoys working together with other competences such as UX, software, and application specialists
Know how to prioritize and can bring structure and clarity to complex questions
Swedish and English as working languages

Interview and selection will happen continuously and an opening can be filled before last day of application. For questions, please contact hiring manager Johan Nyberg, [email protected]
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Requirement and Verification engineer

Ansök    Jan 25    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020. Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing innova... Visa mer
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health
We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020.
Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing innovative vaccines, biologic drugs, and novel cell and gene therapies. Our job is to supply the tools and services - the pots, pans, soups and sauces - they need to work better, faster and safer, leading to better patient outcomes.
We are looking for a Requirement and Verification engineer to work with our expert R&D teams in Uppsala, Sweden. Do you have a passion for product development? Then we would love to hear from you.
What you’ll do
Get to know our customers to understand their needs
Deliver new software functionality and products to our UNICORN software ecosystem
Identify system and software requirements and verification procedures
Actively participate in development and verification
Continuously improve our ways of working
As part of a team, plan for and deliver on the team´s commitments

Who you are
Master’s degree from relevant Life Science discipline or Data/Computer Science
Experience of software specification and verification
Knowledge about requirement and test management tools
ÄKTA/UNICORN or general chromatography knowledge with a strong customer focus
5 years of industrial experience from Life sciences or similar
Enjoys working together with other competences such as software engineers, UX designers and application specialists
Know how to prioritize and can bring structure and clarity to complex challenges
Swedish and English as working languages

Interview and selection will happen continuously and an opening can be filled before last day of application. For questions, please contact hiring manager Johan Nyberg, [email protected]
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

RESEARCH ENGINEER, R&D

Ansök    Jan 10    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Be part of something altogether life-changing Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly... Visa mer
Be part of something altogether life-changing
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
You will, as part of R&D, contribute to the development of new products which are used in the manufacturing of leading biological drugs. You will also take active part in trouble shooting of existing Cytiva processes. The Uppsala Cytiva site is a workplace for more than 1200 persons including in addition to R&D also functions as manufacturing, marketing, quality control and QA. Cross-functional activities in collaboration with other units will represent an important part of work responsibilities.
This position has a strong focus on synthesis work in lab scale with focus on particle generation. Hence the person suited for this opening should enjoy working in a chemistry lab.
What you´ll do
Perform experimental work within the area of surface/polymer/organic chemistry
Work in science projects as well as product development
Perform primary characterization
Independently plan and accomplish given tasks from Project Manager or Section Manager, to reach given project objectives
Document and report results both orally and written


Who you are
1-2 years experience in relevant field
MSc or equal experience in chemistry, chemical engineering or equal
Documented laboratory experience
Delivery focus
Structured and organized team player
Good interpersonal skills
English and Swedish as working languagesMeritorious:
Experience of work with poly saccharides
Experience from emulsification work
Experience from development of chromatography resins

Selection and interviews are conducted continuously. For questions please contact hiring manager Jimmy Hedin Dahlström, [email protected] Visa mindre

Junior Labbingenjör till Sigma Industry Uppsala

Vill du tillhöra ett framåtlutat och växande team? Då har du hittat rätt! Hos Sigma är konsulterna de viktigaste de har, tillsammans formar dem ett lag där laget stöttar individer, kunder och Sigma själva att utvecklas. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla laget på Sigma samtidigt som du utvecklar dig själv. Information om tjänsten Professionals Nord söker för Sigmas räkning en Labbingenjör. Du kommer att arbeta som konsult via oss under de förs... Visa mer
Vill du tillhöra ett framåtlutat och växande team? Då har du hittat rätt! Hos Sigma är konsulterna de viktigaste de har, tillsammans formar dem ett lag där laget stöttar individer, kunder och Sigma själva att utvecklas. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla laget på Sigma samtidigt som du utvecklar dig själv.

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Sigmas räkning en Labbingenjör. Du kommer att arbeta som konsult via oss under de första 6 månaderna. Efter din tid hos oss är planen att du kommer att bli tillsvidareanställd hos Sigma om ni båda känner er nöjda!
Hos Sigma får du som är ingenjör en unik möjlighet att kombinera konsultarbete hos regionens mest attraktiva företag med arbete i deras egna projekt. Kombinationen av interna och externa uppdrag och samarbetet mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt bransch överskridande växthus för ingenjörer.

Arbetsuppgifter
Som labbingenjör hos Sigma kommer du att tillhöra kontoret i Uppsala. Här är man 25 duktiga medarbetare med varierad erfarenhet. Sigma jobbar både med att ta in projekt där man tar ett helhetsansvar över leveransen samt konsultuppdrag. Dina arbetsuppgifter kommer variera beroende på dina uppdrag, du kommer att få jobba med både större kunder och lite mindre kunder.
Du kommer till exempel att:
• Utföra analyser på labb
• Utföra kvalitetskontroller
• Rapportera resultat
• Du veckoplanerar dina analyser
• Utför periodiska granskningar

Du kommer att jobba med diverse labbanalyser så som LC, HPLC, qPCR, endotoxianalys, mediaberedning och Maldi-TOF MS samt cellodling. Därför ser vi det meriterande om du tidigare har jobbat enligt GMP.

Vi söker dig som:
• Relevant teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet
• Kunskaper i svenska och engelska
• Kunskaper från våtkemiska- eller mikrobiologiska analyser (från studier eller arbete)

Har du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter från examensarbete, extraarbete eller likande är det ett stort plus.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Tillsammans med kunden har vi valt ut egenskaper som är viktiga för uppdraget, du är:
• Initiativtagande
• Strukturerad
• Analytisk
• En Lagspelare

Start: Omgående enligt ök.
Omfattning: Heltid
Ort: Uppsala
Urval: Löpande
Kontakt: Lucas Bryggman

Du söker tjänsten enkelt genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Processingenjör till Sigma Industry Uppsala

Vill du tillhöra ett framåtlutat och växande team? Då har du hittat rätt! Hos Sigma är konsulterna de viktigaste de har, tillsammans formar dem ett lag där laget stöttar individer, kunder och Sigma själva att utvecklas. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla laget på Sigma samtidigt som du utvecklar dig själv. Information om tjänsten Professionals Nord söker för Sigmas räkning en processingenjör. Detta är en rekrytering där du kommer att bli direk... Visa mer
Vill du tillhöra ett framåtlutat och växande team? Då har du hittat rätt! Hos Sigma är konsulterna de viktigaste de har, tillsammans formar dem ett lag där laget stöttar individer, kunder och Sigma själva att utvecklas. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla laget på Sigma samtidigt som du utvecklar dig själv.

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Sigmas räkning en processingenjör. Detta är en rekrytering där du kommer att bli direktanställd hos Sigma.
Hos Sigma får du som är ingenjör en unik möjlighet att kombinera konsultarbete hos regionens mest attraktiva företag med arbete i deras egna projekt. Kombinationen av interna och externa uppdrag och samarbetet mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt bransch överskridande växthus för ingenjörer.

Arbetsuppgifter
Som processingenjör hos Sigma kommer du att tillhöra kontoret i Uppsala. Här är man 25 duktiga medarbetare med varierad erfarenhet. Sigma jobbar både med att ta in projekt där man tar ett helhetsansvar över leveransen samt konsultuppdrag. Dina arbetsuppgifter kommer variera beroende på dina uppdrag, du kommer att få jobba med både större kunder och lite mindre kunder.
Du kommer till exempel att:
• Arbeta med och leda ständiga förbättringar i produktionsprocessen
• Utreda avvikelser och förbättringsarbeten (CAPA) och Change Control ärenden (CC)
• Utföra tekniska tester
• Ta fram produktionsdokumentation och tillverkningsprocesser
• Delta i avdelningens förbättringsarbete
Du kommer att samarbeta med andra funktioner såsom Supply Chain, R&D, Engineering, Quality and Finance.

Vi söker dig som:
Har industriell erfarenhet från Life Science. Du har antingen jobbat som valideringsingenjör och vill ta klivet mot process eller så har du nuvarande en processingenjörsroll men vill ha en ny utmaning.
Vidare har du:
• Relevant teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet
• Kunskaper i svenska och engelska
• Arbetat enligt GMP eller ISO 13485

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Tillsammans med kunden har vi valt ut egenskaper som är viktiga för uppdraget, du är:
• Initiativtagande
• Självgående
• Strukturerad
• Analytisk
• En Lagspelare

Start: Enligt ök.
Omfattning: Heltid
Ort: Uppsala
Urval: Löpande
Kontakt: Lucas Bryggman

Du söker tjänsten enkelt genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Processingenjör till Sigma Industry Uppsala

Vill du tillhöra ett framåtlutat och växande team? Då har du hittat rätt! Hos Sigma är konsulterna de viktigaste de har, tillsammans formar dem ett lag där laget stöttar individer, kunder och Sigma själva att utvecklas. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla laget på Sigma samtidigt som du utvecklar dig själv. Information om tjänsten Professionals Nord söker för Sigmas räkning en processingenjör. Detta är en rekrytering där du kommer att bli direk... Visa mer
Vill du tillhöra ett framåtlutat och växande team? Då har du hittat rätt! Hos Sigma är konsulterna de viktigaste de har, tillsammans formar dem ett lag där laget stöttar individer, kunder och Sigma själva att utvecklas. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla laget på Sigma samtidigt som du utvecklar dig själv.

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Sigmas räkning en processingenjör. Detta är en rekrytering där du kommer att bli direktanställd hos Sigma.
Hos Sigma får du som är ingenjör en unik möjlighet att kombinera konsultarbete hos regionens mest attraktiva företag med arbete i deras egna projekt. Kombinationen av interna och externa uppdrag och samarbetet mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt bransch överskridande växthus för ingenjörer.

Arbetsuppgifter
Som labbingenjör hos Sigma kommer du att tillhöra kontoret i Uppsala. Här är man 25 duktiga medarbetare med varierad erfarenhet. Sigma jobbar både med att ta in projekt där man tar ett helhetsansvar över leveransen samt konsultuppdrag. Dina arbetsuppgifter kommer variera beroende på dina uppdrag, du kommer att få jobba med både större kunder och lite mindre kunder.
Du kommer till exempel att:
• Arbeta med och leda ständiga förbättringar i produktionsprocessen
• Utreda avvikelser och förbättringsarbeten (CAPA) och Change Control ärenden (CC)
• Utföra tekniska tester
• Ta fram produktionsdokumentation och tillverkningsprocesser
• Delta i avdelningens förbättringsarbete
Du kommer att samarbeta med andra funktioner såsom Supply Chain, R&D, Engineering, Quality and Finance.

Vi söker dig som:
Har industriell erfarenhet från Life Science. Du har antingen jobbat som valideringsingenjör och vill ta klivet mot process eller så har du nuvarande en processingenjörsroll men vill ha en ny utmaning.
Vidare har du:
• Relevant teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet
• Kunskaper i svenska och engelska
• Arbetat enligt GMP eller ISO 13485

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Tillsammans med kunden har vi valt ut egenskaper som är viktiga för uppdraget, du är:
• Initiativtagande
• Självgående
• Strukturerad
• Analytisk
• En Lagspelare

Start: Enligt ök.
Omfattning: Heltid
Ort: Uppsala
Urval: Löpande
Kontakt: Lucas Bryggman

Du söker tjänsten enkelt genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Product owner/System Engineer

Ansök    Dec 21    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Be part of something altogether life-changing Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly... Visa mer
Be part of something altogether life-changing
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
We are looking for a Product Owner/System Engineer to work with our expert R&D teams in Uppsala, Sweden. Do you have a passion for software development? Then we would love to hear from you.
What you’ll do


Play an innovative and creative role in identifying and define new product opportunities and improve existing ones to enhance our customers toolbox.
Act as Product owner for development teams; including but not limited to setting scope, prioritize backlogs, accept work done
Identify user and software requirements
Interact and communicate with different stakeholders in the organization
Actively participate in development and verification, gather feedback and decide on priorities
As part of a team, plan for and deliver on the team´s commitments

Who you are


Master’s degree from relevant Life Science discipline or Data/Computer Science
5 years of industrial experience from Life sciences or Software business
Knowledge about ÄKTA/UNICORN or general chromatography with a strong customer focus
Experience acting as Product ownerKnowledge about requirement and test management tools
Experience using planning and collaboration tools such as Azure DevOps
Enjoys working together with other competences such as UX, software, and application specialists
Know how to prioritize and can bring structure and clarity to complex questions
Swedish and English as working languages

Interview and selection will happen continuously and an opening can be filled before last day of application. For questions, please contact hiring manager Johan Nyberg, [email protected] Visa mindre

Scientist

Ansök    Dec 21    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Nu söker vi efter en scientist som ska arbeta i sektionen Sensors & Process Control inom Bioprocess R&D Uppsala, Sverige. Har du en passion för applikation inom bioprocesser? Då vill vi gärna höra ifrån dig.
Vad du ska göra
Du ska kunna förstå och lösa komplexa problemställningar inom processutveckling inom biopharma
Du ska kunna samordna och driva mindre projekt/aktivteter framåt mot satta mål.
Utföra och bedöma processberäkningar för nya biopharma kundprocesser
Undersöka olika varianter av process styrning i laboratorie miljö
Bygga erfarenhet inom Cytivas produktområden för framtida utvecklingVem du är
Civilingenjör inom bioteknik eller motsvarande med processkunskap
Har minst 5 års erfarenhet av arbete inom bioteknik industri eller motsvarande
Du ska ha ett intresse och erfarhet av excel och Python programmering
Du arbeter gränsöverskridande med kollegor inom olika dicipliner
Du är prestigelös och mogen som person och har lätt för att samarbeta
Du ska kunna kommunicera väl både på engelska och svenska
Du är strukturerad och van att dokumentera ditt arbeteUrval och intervjuer sker löpande. För frågor rörande tjänsten kontakta rekryterande chef Yvette Klingberg, [email protected] Visa mindre

Laboranter sökes omgående till Eurofins i Uppsala!

Ansök    Dec 16    Clevry Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Om Eurofins Eurofins är en av världens största laboratoriegrupper med fler än 50 000 anställda i över 50 länder och mer än 800 laboratorier över hela världen. I Sverige utför vi analyser på våra laboratorier i Lidköping, Jönköping, Uppsala, Kristianstad, Luleå och Linköping. Huvudkontoret ligger i Lidköping. Vi utgör det personliga och kompetenta alternativet och erbjuder kemiska och mikrobiologiska analyser inom olika områden - lantbruk, livsmedel och m... Visa mer
Om Eurofins

Eurofins är en av världens största laboratoriegrupper med fler än 50 000 anställda i över 50 länder och mer än 800 laboratorier över hela världen. I Sverige utför vi analyser på våra laboratorier i Lidköping, Jönköping, Uppsala, Kristianstad, Luleå och Linköping. Huvudkontoret ligger i Lidköping.

Vi utgör det personliga och kompetenta alternativet och erbjuder kemiska och mikrobiologiska analyser inom olika områden - lantbruk, livsmedel och miljö. Inom våra specialistområden finns också analyser av bland annat bränsle, läkemedel, mjölk samt produkttestning. Tack vare vårt internationella nätverk av laboratorier kan vi erbjuda en mycket stor analysportfölj.

I rollen som Laborant erbjuds du en kultur som präglas av kundfokus, professionalism, laganda och yrkesstolthet. Av medarbetare beskrivs miljön som prestigelös, öppen och välkomnande.

Detta är ett konsultuppdrag på 3 månader heltid vilket innebär att du blir anställd av Clevry och uthyrd som konsult till Eurofins. Rekryteringsprocessen sköts av Clevry och frågor gällande tjänsten ställs till ansvariga konsultchefer.Dina arbetsuppgifter

I din roll?som laborant kommer du att arbeta på en av Eurofins Covid-labb i Uppsala. Du kommer främst att arbeta med provregistrering, utföra analyser och PCR-analyser samt förbereda prov inför analys tillsammans med engagerade kollegor som förespråkar teamwork. Laboratoriet bemannas med tre skift vilket innebär att vi för denna position söker dig som kan arbeta antingen:

- Dagtid
- Kvällstid
- Nattetid


Start: Omgående, eller inom 2 veckor

Omfattning: Heltid, 3 månader till att börja med

Placering: Uppsala

Arbetstider:

Dag: 06:30 - 15:00

Kväll: 14:30 - 22:30

Natt: 21:45-07:00Din profil

Till rollen som Laborant söker vi dig som är universitetsutbildad inom kemi, kemiteknik, farmaceut eller likvärdigt naturvetenskapligt ämne. Du har tidigare erfarenhet av liknande arbete så som exempelvis i laborativ arbetsmiljö antingen under utbildning eller i arbete. Har du erfarenhet av PCR ser vi detta som mycket meriterande men inget krav. Har du möjlighet att arbeta under mellandagarna, jul och/eller nyår ser vi detta som ett stort plus. Vi sätter mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och önskar att du besitter ett stort driv samt är positiv och initiativtagande i ditt sätt att arbeta.

Vi ser även att du besitter en god kommunikativ förmåga och behärskar antingen svenska eller engelska väl. I denna roll vilar ett stort ansvar vilket vi hoppas att du drivs av samt tar på stort allvar.

Om detta låter som en roll för dig är du välkommen att du skickar in din ansökan redan idag!
Om Clevry

I över 30 år har Clevry legat i framkant för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst.

Rekryteringsprocessen

Vi på Clevry ser att soft skills är minst lika viktiga som hard skills. I denna rekrytering kommer du därför, när du har ansökt, via mail få en länk till ett självskattningstest. Det tar cirka 20 minuter att genomföra testet, därefter kommer du få en feedback-rapport mailad till dig som belyser dina soft skills. Vid en eventuell intervju med Clevry kommer svaren gås igenom mer ingående.

Håll utkik i din inbox! Där finner du länk till frågeformuläret.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Har du några frågor om tjänsten eller processen, vänligen kontakta oss på telefonnummer +46 704 800 369. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Följ oss gärna på LinkedIn Clevry Sweden (https://www.linkedin.com/company/clevry-se/) Visa mindre

Requirement and Verification engineer

Ansök    Dec 20    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020. Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing innova... Visa mer
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health
We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020.
Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing innovative vaccines, biologic drugs, and novel cell and gene therapies. Our job is to supply the tools and services - the pots, pans, soups and sauces - they need to work better, faster and safer, leading to better patient outcomes.
We are looking for a Requirement and Verification engineer to work with our expert R&D teams in Uppsala, Sweden. Do you have a passion for product development? Then we would love to hear from you.
What you’ll do


Get to know our customers to understand their needs
Deliver new software functionality and products to our UNICORN software ecosystem
Identify system and software requirements and verification procedures
Actively participate in development and verification
Continuously improve our ways of working
As part of a team, plan for and deliver on the team´s commitments

Who you are


Master’s degree from relevant Life Science discipline or Data/Computer Science
Experience of software specification and verification
Knowledge about requirement and test management tools
ÄKTA/UNICORN or general chromatography knowledge with a strong customer focus
5 years of industrial experience from Life sciences or similar
Enjoys working together with other competences such as software engineers, UX designers and application specialists
Know how to prioritize and can bring structure and clarity to complex challenges
Swedish and English as working languages

Interview and selection will happen continuously and an opening can be filled before last day of application. For questions, please contact hiring manager Johan Nyberg, [email protected] Visa mindre

Research Engineer

Ansök    Dec 16    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Be part of something altogether life-changing Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly... Visa mer
Be part of something altogether life-changing
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
What you'll do
As a Research Engineer at our Extractables and Leachables lab, you will work with the rest of the team to perform Extractables-studies. This includes planning, performing extractions, analysis, data evaluation and reporting.
The analysis includes several techniques, as LC-MS, GC-MS, IC, TOC etc.
You will also be involved in development and improvement, both of our methods and our way of working, laboratory quality, as well as performing routine analysis.
Who you are
You are a structured team player, used to work with others in projects. You should be able to switch between problem solving and routine analysis. You have experience working with detection of small molecules, are technology-minded and used to step up when needed. You are used to have a high documentation-standard, to review and to be reviewed, being constructive.
Qualifications/ Requirements
MSc or equivalent experience in Analytical chemistry
Solid experience in mass spectrometry (GC-MS, LC-MS) and detection of small molecules
1 to 3 years’ work experience in relevant fields
Strong communication skills (oral and written)
Excellent computer skills and ability to work in both common lab/office software plus specific internal systems
English and Swedish as working language (oral and written)
Able to work independently and with others
Structured and organized team playerDesired Experience
Experienced of E&L studies and with knowledge of polymeric materials
Fluent in Swedish
At least 3 years’ experience from analyses in a regulated environment such as ISO 17025 or GxPInterview and selection will happen continuously and an opening can be filled before last day of application. For questions, please contact hiring manager Alfred Haglind, [email protected] Visa mindre

Reseach Engineer

Ansök    Nov 24    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Be part of something altogether life-changing Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly... Visa mer
Be part of something altogether life-changing
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
What you’ll do
Cytiva is looking for a Research engineer to join its Manufacturing science and technology (MSAT) department, based in Uppsala, Sweden. The successful candidate will assist the R&D team in Uppsala to help accelerate a successful process transfer to a second resin manufacturing site. As a research engineer the main part of the role is to perform synthesis work in lab scale and hence the person suited for this opening should enjoy working in a chemistry lab but documentation is also a crucial task for this position.
Who you are
You are a structured and organized team player, with significant professional experience and a degree in a relevant area. You are a goal oriented problem solver, who has a burning passion for working in cross functional teams securing the quality of documentation from a technical perspective.
Qualifications/ Requirements
- MSc or equal experience in chemistry
- 1 to 3 years’ work experience in relevant fields
- Documented laboratory experience
- Delivery focus
- Structured and organised team player
- Good interpersonal skills
- English and Swedish as working languages
- Ability to travel
Desired Experience
- Experience of work with polysaccharides
- Experience from process analytical technology
- Experience from development of gel filtration media
Interview and selection will happen continuously and an opening can be filled before last day of application. For questions, please contact hiring manager Linn Carlsson, [email protected] Visa mindre

Examensarbete - Emulering av inbyggda system

Ansök    Dec 1    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Vad du ska göra
Ditt/ert uppdrag är att utreda möjligheterna att emulera hårdvaruplattformar i mjukvara. Vi är öppna för att du/ni som exjobbare gör en egen vinkling på projektet, men frågor vi skulle vilja utreda är bland annat
vilka alternativ på emulatorer finns, och vilken är mest lämplig att använda?
hur komplext är det att göra anpassningar till egenutvecklad hårdvara?
vilken prestanda går det att få med ett emulerat system?
hur användbar är en emulerad miljö för produktutveckling?
hur användbar är en emulerad miljö för automattestning?Vem du är
Exjobbet lämpar sig för dig/er som läst master inom datavetenskap/IT/teknisk fysik eller liknande.
Du/ni har förmodligen läst kurser inom
lågnivåprogrammering (C/C++/assemblerspråk)
datorarkitektur
digital elektronikKunskaper om inbyggda system och/eller emulatorer är meriterande.
Platsen är för vårterminen 2022.
Vid frågor kontakta [email protected] Visa mindre

Scientist

Ansök    Dec 6    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Be part of something altogether life-changing! Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that trul... Visa mer
Be part of something altogether life-changing!
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term. Your health and wellbeing are important to us and together we will not compromise on safety in the workplace or the environment.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.


What You'll Do
As a Scientist at our Extractables and Leachables lab, you will work with the rest of the team to perform Extractables-studies. This includes planning, performing extractions, analysis, data evaluation and reporting.
The analysis includes several techniques, as LC-MS, GC-MS, IC, TOC etc.
You will also be involved in development and improvement, both of our methods and our way of working.


Who you are
PhD or MSc or equivalent experience in Analytical chemistry
Solid experience in mass spectrometry (GC-MS, LC-MS), with documented skills in identification of unknowns/spectra interpretation from HRMS data
Strong communication skills
Excellent computer skills and ability to work in both common lab/office software plus specific internal systems
English as working language oral and written. Fluent in Swedish.
Able to work independently and with others
Flexible to switch between projects and tasks

Selection and interviews will happen continuously, for questions please contact hiring manager Alfred Haglind, [email protected] Visa mindre

Sales Support Engineer

Ansök    Nov 17    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Be part of something altogether life-changing Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly... Visa mer
Be part of something altogether life-changing
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
We are looking for a Sales Support Engineer to further strengthen our Hardware Quotation Support (HQS) team. The team supports the global commercial organization and evaluates customer requests and develops commercial and technical proposals for Customized Bioprocess Solutions (CBS).
What you´ll do
CBS is a department within Cytiva delivering customized downstream hardware and software solutions used in Biopharma development and manufacturing. Each customer order becomes a project with dedicated resources from project management, design, manufacturing, sourcing, and verification teams.
Receive, analyze, and prioritize quote requests to ensure appropriate, timely responses which satisfy customer expectations and meet user requirement specifications (URS)
Interpret customer specifications, drawings, and process application, and document any deviation from the URS
Collaborate with sales, design teams, project management and other key personnel to capture quotation information, evaluate technical feasibility for customization and/or solution and project handovers.
Provide technical and product expertise of Bioprocess hardware and automation solutions during pre-sales and quotation phase
Maintenance of your own quote portfolio and consistency to commercial, quality, and regulatory processes and systems
Work with global colleagues across functions and teams to share standard methodologies
Occasional international travelling is required to support commercial colleagues and customers.
Contribute to the introduction of new technologies and automation solutions
Contribute to Hardware Quotation Support work in developing new processes for an efficient quotation processWho you are
Master’s degree in engineering (Chemical, Electrical, Mechanical, or equivalent)
Several years of proven industry experience
Proven knowledge of bioprocessing and manufacturing of biopharma products
Problem solving attitude and demonstrated ability to understand and present complex material in a comprehensible way
Works very well in a global, multi-cultural and team-oriented environment
Good coordinator with capability to handle many parallel activities
Self-motivated and customer focused
Excellent communicator, communicating professionally with both internal and external partners
High level of proficiency in English
EU work permitDesired characteristics:
Experience from large Biopharma projects, working at an engineering company or as a customer in commercial manufacturing
Familiarity with GMP and other relevant standards issued by FDA, ISO, etc.
Experience with automation systems, process control systems and data historians. For example, UNICORN, Emerson DeltaV or Rockwell.
Experience working with Salesforce.com
Proficiency in MandarinFor more information, or questions regarding the position, please contact hiring manager Sara Lidblad, [email protected] Please apply as soon as possible, we are working with selection and interviewing candidates continuously for this position. The position can therefore be filled before the last day of application which December 1st 2021. Visa mindre

Junior Labbingenjör till Sigma Industry Uppsala

Vill du tillhöra ett framåtlutat och växande team? Då har du hittat rätt! Hos Sigma är konsulterna de viktigaste de har, tillsammans formar dem ett lag där laget stöttar individer, kunder och Sigma själva att utvecklas. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla laget på Sigma samtidigt som du utvecklar dig själv. Information om tjänsten Professionals Nord söker för Sigmas räkning en Labbingenjör. Du kommer att arbeta som konsult via oss under de förs... Visa mer
Vill du tillhöra ett framåtlutat och växande team? Då har du hittat rätt! Hos Sigma är konsulterna de viktigaste de har, tillsammans formar dem ett lag där laget stöttar individer, kunder och Sigma själva att utvecklas. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla laget på Sigma samtidigt som du utvecklar dig själv.

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Sigmas räkning en Labbingenjör. Du kommer att arbeta som konsult via oss under de första 6 månaderna. Efter din tid hos oss är planen att du kommer att bli tillsvidareanställd hos Sigma om ni båda känner er nöjda!
Hos Sigma får du som är ingenjör en unik möjlighet att kombinera konsultarbete hos regionens mest attraktiva företag med arbete i deras egna projekt. Kombinationen av interna och externa uppdrag och samarbetet mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt bransch överskridande växthus för ingenjörer.

Arbetsuppgifter
Som labbingenjör hos Sigma kommer du att tillhöra kontoret i Uppsala. Här är man 25 duktiga medarbetare med varierad erfarenhet. Sigma jobbar både med att ta in projekt där man tar ett helhetsansvar över leveransen samt konsultuppdrag. Dina arbetsuppgifter kommer variera beroende på dina uppdrag, du kommer att få jobba med både större kunder och lite mindre kunder.
Du kommer till exempel att:
• Utföra analyser på labb
• Utföra kvalitetskontroller
• Rapportera resultat
• Du veckoplanerar dina analyser
• Utför periodiska granskningar

Du kommer att jobba med diverse labbanalyser så som LC, HPLC, qPCR, endotoxianalys, mediaberedning och Maldi-TOF MS samt cellodling. Därför ser vi det meriterande om du tidigare har jobbat enligt GMP.

Vi söker dig som:
• Relevant teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet
• Kunskaper i svenska och engelska
• Kunskaper från våtkemiska- eller mikrobiologiska analyser (från studier eller arbete)

Har du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter från examensarbete, extraarbete eller likande är det ett stort plus.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Tillsammans med kunden har vi valt ut egenskaper som är viktiga för uppdraget, du är:
• Initiativtagande
• Strukturerad
• Analytisk
• En Lagspelare

Start: Omgående enligt ök.
Omfattning: Heltid
Ort: Uppsala
Urval: Löpande
Kontakt: Lucas Bryggman

Du söker tjänsten enkelt genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Processingenjör till Sigma Industry Uppsala

Vill du tillhöra ett framåtlutat och växande team? Då har du hittat rätt! Hos Sigma är konsulterna de viktigaste de har, tillsammans formar dem ett lag där laget stöttar individer, kunder och Sigma själva att utvecklas. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla laget på Sigma samtidigt som du utvecklar dig själv. Information om tjänsten Professionals Nord söker för Sigmas räkning en processingenjör. Detta är en rekrytering där du kommer att bli direk... Visa mer
Vill du tillhöra ett framåtlutat och växande team? Då har du hittat rätt! Hos Sigma är konsulterna de viktigaste de har, tillsammans formar dem ett lag där laget stöttar individer, kunder och Sigma själva att utvecklas. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla laget på Sigma samtidigt som du utvecklar dig själv.

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Sigmas räkning en processingenjör. Detta är en rekrytering där du kommer att bli direktanställd hos Sigma.
Hos Sigma får du som är ingenjör en unik möjlighet att kombinera konsultarbete hos regionens mest attraktiva företag med arbete i deras egna projekt. Kombinationen av interna och externa uppdrag och samarbetet mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt bransch överskridande växthus för ingenjörer.

Arbetsuppgifter
Som labbingenjör hos Sigma kommer du att tillhöra kontoret i Uppsala. Här är man 25 duktiga medarbetare med varierad erfarenhet. Sigma jobbar både med att ta in projekt där man tar ett helhetsansvar över leveransen samt konsultuppdrag. Dina arbetsuppgifter kommer variera beroende på dina uppdrag, du kommer att få jobba med både större kunder och lite mindre kunder.
Du kommer till exempel att:
• Arbeta med och leda ständiga förbättringar i produktionsprocessen
• Utreda avvikelser och förbättringsarbeten (CAPA) och Change Control ärenden (CC)
• Utföra tekniska tester
• Ta fram produktionsdokumentation och tillverkningsprocesser
• Delta i avdelningens förbättringsarbete
Du kommer att samarbeta med andra funktioner såsom Supply Chain, R&D, Engineering, Quality and Finance.

Vi söker dig som:
Har industriell erfarenhet från Life Science. Du har antingen jobbat som valideringsingenjör och vill ta klivet mot process eller så har du nuvarande en processingenjörsroll men vill ha en ny utmaning.
Vidare har du:
• Relevant teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet
• Kunskaper i svenska och engelska
• Arbetat enligt GMP eller ISO 13485

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Tillsammans med kunden har vi valt ut egenskaper som är viktiga för uppdraget, du är:
• Initiativtagande
• Självgående
• Strukturerad
• Analytisk
• En Lagspelare

Start: Enligt ök.
Omfattning: Heltid
Ort: Uppsala
Urval: Löpande
Kontakt: Lucas Bryggman

Du söker tjänsten enkelt genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Section Manager Verification and Streaming

Ansök    Nov 9    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Be part of something altogether life-changing Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly... Visa mer
Be part of something altogether life-changing
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
We are looking for a Section Manager for our Verification and Streaming team. Do you have a passion for leadership? Then we would love to hear from you.
What you’ll do
You will be one of two section managers working together to lead the team, each manager is responsible for approximately 15 individuals
Staff coaching and leadership
Be a member within the CBS Uppsala leadership team
Via the verification team deliver verification and quality control of Bioprocess products
Responsible for QMS, ways of working and continues improvements for the team


Who you are
Experience from project or team leadership
Experience from quality control, or R&D, or Supply chain
Bsc or similar via area experience.
Great interest in developing people and teams
Fluent in English
Delivery focused, balanced with quality/structure focusSelection and interviews will happen continuously and the last application day will be 30/11. For questions regarding the position, please contact hiring manager Anna Karlin, [email protected]
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 68,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
Danaher is committed to a diverse and inclusive culture where everyone feels they belong and all voices are heard. We believe in our associates and the unique perspectives they bring to every challenge, which is why we’ll empower you to push the boundaries of what’s possible.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Scientist

Ansök    Okt 25    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Be part of something altogether life-changing Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly... Visa mer
Be part of something altogether life-changing
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
We are currently looking for a Scientist to the section for Analytical Technologies within the R&D Resins & Ligand Design department at Cytiva in Uppsala, Sweden. The mission of the Analytical Technology section is to support different departments within the company with expertise and technologies regarding analysis of resins, intermediates and other substances related to the production of the chromatographic process from start to finish. We are also working close to the quality control and production units, to support them with problem solving as well as method developments
What you’ll do
Be part of the project team for new products and updates of the present products and perform analysis using analytical methods for particle characterisation
Develop and optimize new analytical methods within the scope for the projects
Perform assignment analyses from the production and quality control departments
Take part in validationsWho you are
PhD or MSc with experience within Physical/Analytical Chemistry with focus on particle characterization, material characterization, microscopy, electron microscopy, particle size distribution, image analysis.
Knowledge and experience in the other areas within physical chemistry such as chromatography, spectroscopy, titrations, etc.
Quality oriented with an analytical attitude
Statistical knowledge
Validation experience
Swedish and /or English as a working language
Excellent computer skills and ability to work in both general and internal systems
A flexible, accurate and structured way of workingSelection and interviews are conducted continuously and the last application date is 14th of November. For questions related to this opening, please contact Gerd Rundström, section manager ([email protected]). Visa mindre

Chemical Lead

Ansök    Okt 24    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Vi söker just nu en Chemical Lead då tidigare befattningshavare gått vidare till en ny spännande tjänst inom företaget. Till denna roll söker vi en person med erfarenhet och kunskap inom de europeiska och svenska kemikalielagstiftningarna. Detta omfattar på europanivå bl.a. REACH-förordningen och CLP-förordningen. När det gäller svensk kemikalielagstiftning avses tex arbetsmiljölagstiftning gällande kemikalier, Kemikalieinspektionens föreskrifter och Sevesolagstiftningen. Som Chemical Lead på Cytiva ingår du i ett spännande och utvecklande team med placering i Uppsala och rapporterar direkt till vår EHS direktör.
Vad du ska göra
I din roll kommer du att jobba med många aspekter av REACH, till exempel koordinera registreringar, tillståndsansökningar och användning av intermediat under strängt kontrollerade betingelser. Du kommer också att vara kontaktperson på siten när det gäller myndigheter och mot övriga industrigrupper när det gäller REACH relaterade frågor. Du kommer att samarbeta med olika funktioner på siten såsom FoU, tillverkning, marketing, sourcing och EHS gällande REACH och kemikaliehantering i övrigt. Rollen innebär även att bevaka, implementera och stötta verksamheten gällande CLP-förordningen. I din roll kommer du även att administrera och utveckla vårt kemikaliehanteringssystem – KLARA, vilket innebär rollen som superuser på siten.
Vi kommer framöver att ha återkommande ansökningar om nya och förändrade miljötillstånd och det är därför meriterande om du har erfarenhet och kunskap kring tillståndsprocesser.
I tjänsten ingår att:
Planera, samordna och koordinera sitens REACH arbete och driva det framåt i enlighet med gällande förordning
Utveckla, införa och uppdatera rutiner, processer och instruktioner för att säkerställa ett hållbart och långsiktigt arbete inom kemikaliehantering, CLP och REACH
Kontaktperson mot myndigheter gällande alla typer av kemikaliefrågor, handlägga myndighetsärenden och ansökningar inom kemikalieområdet samt sammanställa dokumentation
Bevaka och rapportera ändringar och nya krav som berör företagets verksamhet inom kemikaliehantering, CLP och REACH
Ge utbildningar om olika aspekter av kemikaliehantering/CLP/REACH internt
Samordna spillövningar tillsammans med säkerhetsavdelningen
Kontrollera de regulatoriska aspekterna för nya kemikalier till verksamheten
Administration och utveckling av sitens kemikaliehanteringssystem – KLARA
Kunskap om lagstiftningen gällande Teknisk Sprit

Jobbet ställer krav på eget ansvarstagande och hög aktivitetsnivå för att nå uppsatta mål. Du förväntas också vara med och bidra vid EHS arbete med tex händelserapportering, riskbedömning, Sevesofrågor etc.
Vem du är
Du har akademisk examen med inriktning mot miljö eller kemi eller relaterade områden, med minst 3 års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter.
Erfarenhet från kemiska industrier.
Meriterande om du har erfarenheter från arbete med myndigheter.
Som person är du organiserad, noggrann, flexibel och strukturerad med god förmåga att förklara och förankra dina beslut.
Du jobbar i en supportfunktion där det är viktigt att ha ett övergripande perspektiv där du bedriver ett framåtsyftande förbättringsarbete.
Du har förmåga att kunna driva flera aktiviteter samtidigt.
Du har god problemlösningsförmåga.
Du arbetar mycket självständigt och är initiativtagande och uppskattar samverkan med andra.
Du är en god lyssnare och kommunikatör som visar engagemang och initiativförmåga.
Du är positiv till förändrings- och förenklingsarbete.
Du uttrycker dig obehindrat både muntligt och skriftligt på svenska och på engelska.

Cytiva erbjuder en engagerande arbetsplats i innovativ och global miljö med goda interna utvecklingsmöjligheter. För oss går arbetsprestation och välbefinnande i arbetet hand i hand. Vi erbjuder därför ett konkurrenskraftigt förmånspaket för att främja ett balanserat och hälsosamt arbetsliv innefattande bland annat arbetstidsförkortning, flextider och en lokal företagshälsa. Många av våra anställningar kommer även med god möjlighet till distansarbete en eller flera dagar i veckan. Vi erbjuder dessutom en årlig bonus till alla våra medarbetare, oavsett var i organisationen man befinner sig.
Vi befinner oss just nu i en expansiv fas och är i stort behov av ny personal. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För frågor rörande den här tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef Ann-Charlotte Almquist på [email protected] Varmt välkommen med din ansökan!
När du börjar hos oss blir du en del i Danahers globala organisation, där 68 000 människor varje dag går till jobbet fast beslutna om att hjälpa våra kunder vinna. Som medarbetare kommer du att få prova nya saker, arbeta hårt och utveckla dina färdigheter. Erfarna chefer och kollegor ger vägledning med stöd av kraftfulla Danaher Business System och en etablerad organisation.
Danaher arbetar målmedvetet med en mångsidig och inkluderande kultur där alla känner att de hör hemma och alla röster hörs. Vi tror på våra medarbetare och de unika perspektiv som de bidrar med till varje utmaning, därför ger vi dig möjligheten att flytta fram gränserna för vad som är möjligt.
Om du någon gång har undrat över vad som finns inom dig så kan du nu få svaret. Visa mindre

Processingenjör till Sigma Industry Uppsala

Vill du tillhöra ett framåtlutat och växande team? Då har du hittat rätt! Hos Sigma är konsulterna de viktigaste de har, tillsammans formar dem ett lag där laget stöttar individer, kunder och Sigma själva att utvecklas. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla laget på Sigma samtidigt som du utvecklar dig själv. Information om tjänsten Professionals Nord söker för Sigmas räkning en processingenjör. Detta är en rekrytering där du kommer att bli direk... Visa mer
Vill du tillhöra ett framåtlutat och växande team? Då har du hittat rätt! Hos Sigma är konsulterna de viktigaste de har, tillsammans formar dem ett lag där laget stöttar individer, kunder och Sigma själva att utvecklas. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla laget på Sigma samtidigt som du utvecklar dig själv.

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Sigmas räkning en processingenjör. Detta är en rekrytering där du kommer att bli direktanställd hos Sigma.
Hos Sigma får du som är ingenjör en unik möjlighet att kombinera konsultarbete hos regionens mest attraktiva företag med arbete i deras egna projekt. Kombinationen av interna och externa uppdrag och samarbetet mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt bransch överskridande växthus för ingenjörer.

Arbetsuppgifter
Som labbingenjör hos Sigma kommer du att tillhöra kontoret i Uppsala. Här är man 25 duktiga medarbetare med varierad erfarenhet. Sigma jobbar både med att ta in projekt där man tar ett helhetsansvar över leveransen samt konsultuppdrag. Dina arbetsuppgifter kommer variera beroende på dina uppdrag, du kommer att få jobba med både större kunder och lite mindre kunder.
Du kommer till exempel att:
• Arbeta med och leda ständiga förbättringar i produktionsprocessen
• Utreda avvikelser och förbättringsarbeten (CAPA) och Change Control ärenden (CC)
• Utföra tekniska tester
• Ta fram produktionsdokumentation och tillverkningsprocesser
• Delta i avdelningens förbättringsarbete
Du kommer att samarbeta med andra funktioner såsom Supply Chain, R&D, Engineering, Quality and Finance.

Vi söker dig som:
Har industriell erfarenhet från Life Science. Du har antingen jobbat som valideringsingenjör och vill ta klivet mot process eller så har du nuvarande en processingenjörsroll men vill ha en ny utmaning.
Vidare har du:
• Relevant teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet
• Kunskaper i svenska och engelska
• Arbetat enligt GMP eller ISO 13485

Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Tillsammans med kunden har vi valt ut egenskaper som är viktiga för uppdraget, du är:
• Initiativtagande
• Självgående
• Strukturerad
• Analytisk
• En Lagspelare

Start: Enligt ök.
Omfattning: Heltid
Ort: Uppsala
Urval: Löpande
Kontakt: Lucas Bryggman

Du söker tjänsten enkelt genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Senior EHS Generalist

Ansök    Okt 24    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Nu söker vi efter en Senior EHS Generalist som ska arbeta med hela vårt team av EHS experter i Uppsala och med det Globala EHS-teamet. Rollen är placerad på EHS-avdelningen och rapporterar direkt till Director of EHS. Rollen innebär att ha många kontaktytor både inom den svenska verksamheten och med bolagets verksamheter utanför Sverige. Har du en passion för att driva och utveckla EHS-kulturen? Då vill vi gärna höra ifrån dig.
Vad du ska göra
Stödja ledningen och linjechefer i utvecklingen av ledningssystemet och EHS-kulturen
Leda och utveckla specifika initiativ och satsningar inom EHS i bolaget
Driva förändringsarbete i industrimiljö

Vem du är
Lämplig akademisk utbildning med flerårig erfarenhet från ledarskap och EHS-arbete inom tillverkningsindustrin
Erfarenhet från arbete med verksamhetstillstånd är meriterande
Väl förtrogen med, och ha erfarenhet av, arbete med svensk arbetsmiljölagstiftning och lagstiftning inom miljö – kemikalie – och processäkerhetsområdena
Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både tal och skrift
Mångårig vana av internationella kontakter inom EHS-området
Förmåga att prioritera utifrån affärsstrategier
Förmåga att anpassa budskapet till mottagaren

Som person är du organiserad, resultatdriven och flexibel. I rollen som Senior EHS-generalist är det viktigt att vara lyhörd och kommunikativ samt att kunna arbeta i grupp såväl som självständigt.
Cytiva erbjuder en engagerande arbetsplats i innovativ och global miljö med goda interna utvecklingsmöjligheter. För oss går arbetsprestation och välbefinnande i arbetet hand i hand. Vi erbjuder därför ett konkurrenskraftigt förmånspaket för att främja ett balanserat och hälsosamt arbetsliv innefattande bland annat arbetstidsförkortning, flextider och en lokal företagshälsa. Många av våra anställningar kommer även med god möjlighet till distansarbete en eller flera dagar i veckan. Vi erbjuder dessutom en årlig bonus till alla våra medarbetare, oavsett var i organisationen man befinner sig.
Vi befinner oss just nu i en expansiv fas och är i stort behov av ny personal. Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För frågor rörande den här tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef Ann-Charlotte Almquist på [email protected] Varmt välkommen med din ansökan!
När du börjar hos oss blir du en del i Danahers globala organisation, där 68 000 människor varje dag går till jobbet fast beslutna om att hjälpa våra kunder vinna. Som medarbetare kommer du att få prova nya saker, arbeta hårt och utveckla dina färdigheter. Erfarna chefer och kollegor ger vägledning med stöd av kraftfulla Danaher Business System och en etablerad organisation.
Danaher arbetar målmedvetet med en mångsidig och inkluderande kultur där alla känner att de hör hemma och alla röster hörs. Vi tror på våra medarbetare och de unika perspektiv som de bidrar med till varje utmaning, därför ger vi dig möjligheten att flytta fram gränserna för vad som är möjligt.
Om du någon gång har undrat över vad som finns inom dig så kan du nu få svaret. Visa mindre

Junior Labbingenjör till Sigma Industry Uppsala

Vill du tillhöra ett framåtlutat och växande team? Då har du hittat rätt! Hos Sigma är konsulterna de viktigaste de har, tillsammans formar dem ett lag där laget stöttar individer, kunder och Sigma själva att utvecklas. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla laget på Sigma samtidigt som du utvecklar dig själv. Information om tjänsten Professionals Nord söker för Sigmas räkning en Labbingenjör. Du kommer att arbeta som konsult via oss under de förs... Visa mer
Vill du tillhöra ett framåtlutat och växande team? Då har du hittat rätt! Hos Sigma är konsulterna de viktigaste de har, tillsammans formar dem ett lag där laget stöttar individer, kunder och Sigma själva att utvecklas. Vi söker nu dig som vill vara med och utveckla laget på Sigma samtidigt som du utvecklar dig själv.

Information om tjänsten
Professionals Nord söker för Sigmas räkning en Labbingenjör. Du kommer att arbeta som konsult via oss under de första 6 månaderna. Efter din tid hos oss är planen att du kommer att bli tillsvidareanställd hos Sigma om ni båda känner er nöjda!
Hos Sigma får du som är ingenjör en unik möjlighet att kombinera konsultarbete hos regionens mest attraktiva företag med arbete i deras egna projekt. Kombinationen av interna och externa uppdrag och samarbetet mellan Sigmas olika verksamheter i regionen skapar ett unikt bransch överskridande växthus för ingenjörer.

Arbetsuppgifter
Som labbingenjör hos Sigma kommer du att tillhöra kontoret i Uppsala. Här är man 25 duktiga medarbetare med varierad erfarenhet. Sigma jobbar både med att ta in projekt där man tar ett helhetsansvar över leveransen samt konsultuppdrag. Dina arbetsuppgifter kommer variera beroende på dina uppdrag, du kommer att få jobba med både större kunder och lite mindre kunder.
Du kommer till exempel att:
• Utföra analyser på labb
• Utföra kvalitetskontroller
• Rapportera resultat
• Du veckoplanerar dina analyser
• Utför periodiska granskningar

Du kommer att jobba med diverse labbanalyser så som LC, HPLC, qPCR, endotoxianalys, mediaberedning och Maldi-TOF MS samt cellodling. Därför ser vi det meriterande om du tidigare har jobbat enligt GMP.

Vi söker dig som:
• Relevant teknisk utbildning på högskolenivå eller motsvarande erfarenhet
• Kunskaper i svenska och engelska
• Kunskaper från våtkemiska- eller mikrobiologiska analyser (från studier eller arbete)

Har du tidigare arbetat med liknande arbetsuppgifter från examensarbete, extraarbete eller likande är det ett stort plus.
Vi tror att dina personliga egenskaper är avgörande för hur väl du kommer trivas i rollen hos oss. Tillsammans med kunden har vi valt ut egenskaper som är viktiga för uppdraget, du är:
• Initiativtagande
• Strukturerad
• Analytisk
• En Lagspelare

Start: Omgående enligt ök.
Omfattning: Heltid
Ort: Uppsala
Urval: Löpande
Kontakt: Lucas Bryggman

Du söker tjänsten enkelt genom att klicka på "sök jobbet" nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urval- och intervjufasen. Om du vill kan du även skapa en användare och ladda upp ditt CV och personliga brev. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via mail men har du frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta oss på [email protected] Visa mindre

Konsult Pharma/Medtech

Ansök    Sep 9    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Nu finns en intressant möjlighet för dig som vill utvecklas inom Life Science branschen. Vi letar efter skickliga och kvalitetsmedvetna kollegor med intresse för Life Science att bli en del av vårt team i Uppsala. Vi är ca 50 konsulter som med vår expertis stöttar våra kunder inom framförallt Life Science med att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och processer. Vi är även med och utvecklar medicintekniska produkter som får m... Visa mer
Nu finns en intressant möjlighet för dig som vill utvecklas inom Life Science branschen. Vi letar efter skickliga och kvalitetsmedvetna kollegor med intresse för Life Science att bli en del av vårt team i Uppsala. Vi är ca 50 konsulter som med vår expertis stöttar våra kunder inom framförallt Life Science med att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och processer. Vi är även med och utvecklar medicintekniska produkter som får människor att må bättre.

Som konsult på Semcon kommer du i kontakt med olika typer av företag och får möjlighet att bredda din kompetens. Du ges möjlighet att utvecklas i den riktning du önskar, du får en lyhörd ledare och kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv. Tillsammans utgör vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på jobbet.

Om rollen

Som konsult inom Life Science kommer du få använda och utveckla din expertis i varierande uppdrag när du stöttar våra kunder och även vara med och bidra till utveckling av Semcons interna kompetens. Du kommer bland annat att arbeta inom något/några av följande områden;

- Validering/Kvalificering
- QA
- QC
- Process, produkt- och produktionsutveckling
- Teknisk projektledning
- QA IT/datoriserade system
- Automation
- Analytisk kemi
- Labb


Vi söker dig med

Som konsult på Semcon kommer du ha ett starkt stöd av ledare och dina kollegor där ni hjälper varandra för att lyckas i uppdrag, projekt och i er utveckling. För att passa i rollen har du ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an och du delar gärna med dig av din kunskap och dina tankar till kollegor. För att passa i rollen har du även:

- en nyfikenhet på konsultrollen
- erfarenhet av arbete inom läkemedelsindustrin eller den medicintekniska branschen
- Kännedom om GMP
- utbildning inom exempelvis bioteknik, kemiteknik, maskinteknik eller medicinteknik


Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan genom att ansöka nedan. Vid frågor vänligen kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund
Team Manager 0739667521 Visa mindre

Team Manager Life Science

Ansök    Aug 25    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Vill du arbeta som ledare inom Life Science på ett företag där du får utveckla både människor och kundsamarbeten? Semcon i Uppsala växer nu med intressanta affärer, projekt och nya medarbetare. För att lyckas göra detta på bästa vill vi nu utöka vår verksamhet med ytterligare en ledare. Vi söker därför en nyckelperson som vill vara med och bidra till Semcons fortsatta satsning och erbjudande inom Life Science. Rollen som Team Manager är en rolig och avgör... Visa mer
Vill du arbeta som ledare inom Life Science på ett företag där du får utveckla både människor och kundsamarbeten? Semcon i Uppsala växer nu med intressanta affärer, projekt och nya medarbetare. För att lyckas göra detta på bästa vill vi nu utöka vår verksamhet med ytterligare en ledare. Vi söker därför en nyckelperson som vill vara med och bidra till Semcons fortsatta satsning och erbjudande inom Life Science.

Rollen som Team Manager är en rolig och avgörande roll då våra ledare är en viktig pusselbit för att skapa de bästa förutsättningarna för inspiration och kompetensutveckling hos våra konsulter. Du kommer arbeta i ett ledarteam med högt i tak och vilja att ständigt göra saker bättre, här får du inflytande och möjlighet att driva Semcons framtid i regionen. Rollens utformning är delvis flexibel, antingen arbetar du enbart med dina ansvarsområden kopplat till Team Manager-rollen eller så arbetar du även deltid i uppdrag som konsult.

Vad innebär rollen?

Du kommer ha personalansvar för ett team med konsulter som arbetar i uppdrag hos våra kunder. Då vi vet att det är våra medarbetare som gör den verkliga skillnaden för vår och våra kunders verksamhet blir ditt uppdrag som ledare att inspirera, utveckla och coacha dina medarbetare till att leverera ett bra resultat samt se till att de trivs, utvecklas och mår bra. Du kommer givet att vi letar efter nya kompetenta kollegor även vara även delaktig i att hitta våra framtida medarbetare.

Beroende på erfarenhet och intresse kommer du ha ett mindre eller större ansvar när det kommer till att utveckla våra kundsamarbeten och erbjudanden. Du kommer att upprätthålla goda relationer med våra kunder, hitta nya sätt att samarbeta och nya kunder som är i behov av vår expertis. Om du kommer att arbeta delvis som konsult kommer du få ta dig an intressanta uppdrag inom ditt fokusområde där får vara med och göra skillnad med din expertis.

Rollen som Team Manager innebär även att du är medlem i avdelningens Core team. Du är med och tar fram avdelningens strategier och budget samt deltar i ledning av den dagliga verksamheten . Du blir en del av ett starkt team där ni på daglig basis utmanar och stöttar varandra.

Vem är du?

Vi är nyfikna på dig som har erfarenhet från Life Science, Medtech eller läkemedel. För att passa i rollen har du tidigare arbetat med exempelvis Projektledning, QA, QC, RA, Validering, Processteknik, utbildning eller motsvarande. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av sälj, affärsutveckling, ledarskap (gärna personalansvar) och rekrytering. Gärna inom konsultverksamhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med projektmetodiker.

För att passa i rollen tror vi att du gillar att arbeta med människor och affärer i ett högt tempo samt värderar ett nära samarbete med dina kollegor. Vi delar med oss av våra åsikter och tankar i ett öppet klimat. Vi ser att du som person har ett stort intresse i att leda och engagera andra människor, vi vill vara nära våra konsulter och förstå vad de behöver för att trivas och utvecklas. Vi delar med oss av våra åsikter och tankar i ett öppet klimat.

På Semcon tror vi starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Vi tar emot ansökningar fram till 3/9. Vid frågor om rollen vänligen kontakta Elin nedan.

Elin Sins, Area Manager
[email protected] alternativt +46765698150

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

DeltaV Engineer

Ansök    Okt 1    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Be part of something altogether life-changing Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly... Visa mer
Be part of something altogether life-changing
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
What you´ll do
Work independently and as part of a team to develop and implement DeltaV configuration in customer projects for Cytiva
Generate detailed requirements for automation projects, both internally and with external customers
Develop, review and approve design and test documentation
Provide automation expertise to the project and automation team
Ensure all automation systems are delivered and maintained in a compliant and qualified state
Provide support for all validation activities
Installation support on customer sites may occur which involve occasional travels to customer sites.

Who you are
Bachelor's Degree in Chemical, Electrical or Computer Engineering, Computer Science, Automation or other technical degree and at least 3 years of technical experience in biotechnology, pharmaceutical or equivalent automated process industries
Direct experience (3 or more years) and in-depth knowledge of the DeltaV process automation platform is required (Skilled in DeltaV standard and batch)
Experience at biotech/pharma commercial manufacturing facility in automation role
Proven success working well in a team environment with flexibility to react to changing business needs
Ability to develop simple approaches to solve complex design problems.
English as working languages, both written and spoken
You are comfortable in working at a high pace and to deliver quality on short notice.
You have experience from working in a project driven organization and thrive in an environment that offers daily technical challengesSelection and interviews will happen continuously and the last application date is 24th October.
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 68,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
Danaher is committed to a diverse and inclusive culture where everyone feels they belong and all voices are heard. We believe in our associates and the unique perspectives they bring to every challenge, which is why we’ll empower you to push the boundaries of what’s possible.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out.
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Konsult inom Life Science i Uppsala

Ansök    Jul 19    Poolia Sverige AB    Civilingenjör, kemi
Poolia Life Science kan erbjuda en rad möjligheter för dig som är intresserad av att jobba som konsult/underkonsult hos våra spännande kundföretag. Är du en driven och engagerad person som vill utvecklas i din karriär inom Life Science? Vi vill gärna komma i kontakt med dig! Poolia Life Science riktar sig till dig som har en biokemisk, kemiteknisk, naturvetenskaplig eller teknisk bakgrund. Vi söker både dig med flera års erfarenhet och dig i början av ka... Visa mer
Poolia Life Science kan erbjuda en rad möjligheter för dig som är intresserad av att jobba som konsult/underkonsult hos våra spännande kundföretag. Är du en driven och engagerad person som vill utvecklas i din karriär inom Life Science? Vi vill gärna komma i kontakt med dig!

Poolia Life Science riktar sig till dig som har en biokemisk, kemiteknisk, naturvetenskaplig eller teknisk bakgrund. Vi söker både dig med flera års erfarenhet och dig i början av karriären.

Är du kanske egenföretagare/underkonsult? Hos oss erbjuds du trygghet, utan att behöva göra avkall på din frihet. Låt oss hitta spännande uppdrag åt dig.

Vi arbetar med de främsta av Sveriges läkemedels- och life science-företag. Vi söker ständigt konsulter inom ffa:

• Kvalitetskontroll (QC)
• Quality Assurance (QA)
• Regulatory Affairs
• Process
• Tillverkning

Vill du ingå i vårt nätverk? Välkommen med din ansökan!


Om verksamheten
Vi på Poolia Life Science är specialister som rekryterar specialister inom life science. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar och tjänstepension. Vi vill att Du ska må bra och trivas med oss på Poolia och därför erbjuder vi Dig friskvårdsbidrag, företagshälsovård och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Hos oss får du en engagerad konsultchef som finns tillgänglig och håller löpande kontakt med Dig och kundföretagen under hela din anställning. Vårt mål är att vi ska trivas och utvecklas tillsammans. Visa mindre

Team Manager Life Science

Ansök    Aug 20    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Vill du arbeta som ledare inom Life Science på ett företag där du får utveckla både människor och kundsamarbeten? Semcon i Uppsala växer nu med intressanta affärer, projekt och nya medarbetare. För att lyckas göra detta på bästa vill vi nu utöka vår verksamhet med ytterligare en ledare. Vi söker därför en nyckelperson som vill vara med och bidra till Semcons fortsatta satsning och erbjudande inom Life Science. Rollen som Team Manager är en rolig och avgör... Visa mer
Vill du arbeta som ledare inom Life Science på ett företag där du får utveckla både människor och kundsamarbeten? Semcon i Uppsala växer nu med intressanta affärer, projekt och nya medarbetare. För att lyckas göra detta på bästa vill vi nu utöka vår verksamhet med ytterligare en ledare. Vi söker därför en nyckelperson som vill vara med och bidra till Semcons fortsatta satsning och erbjudande inom Life Science.

Rollen som Team Manager är en rolig och avgörande roll då våra ledare är en viktig pusselbit för att skapa de bästa förutsättningarna för inspiration och kompetensutveckling hos våra konsulter. Du kommer arbeta i ett ledarteam med högt i tak och vilja att ständigt göra saker bättre, här får du inflytande och möjlighet att driva Semcons framtid i regionen. Rollens utformning är delvis flexibel, antingen arbetar du enbart med dina ansvarsområden kopplat till Team Manager-rollen eller så arbetar du även deltid i uppdrag som konsult.

Vad innebär rollen?

Du kommer ha personalansvar för ett team med konsulter som arbetar i uppdrag hos våra kunder. Då vi vet att det är våra medarbetare som gör den verkliga skillnaden för vår och våra kunders verksamhet blir ditt uppdrag som ledare att inspirera, utveckla och coacha dina medarbetare till att leverera ett bra resultat samt se till att de trivs, utvecklas och mår bra. Du kommer givet att vi letar efter nya kompetenta kollegor även vara även delaktig i att hitta våra framtida medarbetare.

Beroende på erfarenhet och intresse kommer du ha ett mindre eller större ansvar när det kommer till att utveckla våra kundsamarbeten och erbjudanden. Du kommer att upprätthålla goda relationer med våra kunder, hitta nya sätt att samarbeta och nya kunder som är i behov av vår expertis. Om du kommer att arbeta delvis som konsult kommer du få ta dig an intressanta uppdrag inom ditt fokusområde där får vara med och göra skillnad med din expertis.

Rollen som Team Manager innebär även att du är medlem i avdelningens Core team. Du är med och tar fram avdelningens strategier och budget samt deltar i ledning av den dagliga verksamheten . Du blir en del av ett starkt team där ni på daglig basis utmanar och stöttar varandra.

Vem är du?

Vi är nyfikna på dig som har erfarenhet från Life Science, Medtech eller läkemedel. För att passa i rollen har du tidigare arbetat med exempelvis Projektledning, QA, QC, RA, Validering, Processteknik, utbildning eller motsvarande. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av sälj, affärsutveckling, ledarskap (gärna personalansvar) och rekrytering. Gärna inom konsultverksamhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med projektmetodiker.

För att passa i rollen tror vi att du gillar att arbeta med människor och affärer i ett högt tempo samt värderar ett nära samarbete med dina kollegor. Vi delar med oss av våra åsikter och tankar i ett öppet klimat. Vi ser att du som person har ett stort intresse i att leda och engagera andra människor, vi vill vara nära våra konsulter och förstå vad de behöver för att trivas och utvecklas. Vi delar med oss av våra åsikter och tankar i ett öppet klimat.

På Semcon tror vi starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Vi tar emot ansökningar fram till 3/9. Vid frågor om rollen vänligen kontakta Elin nedan.

Elin Sins, Area Manager
[email protected] alternativt +46765698150

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Team Manager Projekt & Kvalitet

Ansök    Jul 7    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Vill du arbeta som ledare inom Projekt & Kvalitet på ett företag där du får utveckla både människor och kundsamarbeten? Semcon i Uppsala växer nu med intressanta affärer, projekt och nya medarbetare. För att lyckas göra detta på bästa vill vi nu utöka vår verksamhet med ytterligare en ledare. Vi söker därför en nyckelperson som vill vara med och bidra till Semcons fortsatta satsning och erbjudande inom Life Science och utveckling av projektaffärer. Rollen... Visa mer
Vill du arbeta som ledare inom Projekt & Kvalitet på ett företag där du får utveckla både människor och kundsamarbeten? Semcon i Uppsala växer nu med intressanta affärer, projekt och nya medarbetare. För att lyckas göra detta på bästa vill vi nu utöka vår verksamhet med ytterligare en ledare. Vi söker därför en nyckelperson som vill vara med och bidra till Semcons fortsatta satsning och erbjudande inom Life Science och utveckling av projektaffärer.

Rollen som Team Manager är en rolig och avgörande roll då våra ledare är en viktig pusselbit för att skapa de bästa förutsättningarna för inspiration och kompetensutveckling hos våra konsulter. Du kommer arbeta i ett ledarteam med högt i tak och vilja att ständigt göra saker bättre, här får du inflytande och möjlighet att driva Semcons framtid i regionen. Rollens utformning är delvis flexibel, antingen arbetar du enbart med dina ansvarsområden kopplat till Team Manager-rollen eller så arbetar du även deltid i uppdrag som konsult.

Vad innebär rollen?

Du kommer ha personalansvar för ett team med konsulter som arbetar i uppdrag hos våra kunder. Då vi vet att det är våra medarbetare som gör den verkliga skillnaden för vår och våra kunders verksamhet blir ditt uppdrag som ledare att inspirera, utveckla och coacha dina medarbetare till att leverera ett bra resultat samt se till att de trivs, utvecklas och mår bra. Du kommer givet att vi letar efter nya kompetenta kollegor även vara även delaktig i att hitta våra framtida medarbetare.

Beroende på erfarenhet och intresse kommer du ha ett mindre eller större ansvar när det kommer till att utveckla våra kundsamarbeten och erbjudanden. Du kommer att upprätthålla goda relationer med våra kunder, hitta nya sätt att samarbeta och nya kunder som är i behov av vår expertis. Om du kommer att arbeta delvis som konsult kommer du få ta dig an intressanta uppdrag inom ditt fokusområde där får vara med och göra skillnad med din expertis.

Rollen som Team Manager innebär även att du är medlem i avdelningens Core team. Du är med och tar fram avdelningens strategier och budget samt deltar i ledning av den dagliga verksamheten . Du blir en del av ett starkt team där ni på daglig basis utmanar och stöttar varandra.

Vem är du?

Vi är nyfikna på dig som har erfarenhet från Life Science eller från projektorganisationer inom annan industri. För att passa i rollen har du tidigare arbetat med exempelvis Projektledning, Programledning, Utbildning, QA, QC, RA, Validering, Processteknik eller motsvarande. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av sälj, affärsutveckling, ledarskap (gärna personalansvar) och rekrytering. Gärna inom konsultverksamhet. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete med projektmetodiker. För att passa i rollen tror vi att du gillar att arbeta med människor och affärer i ett högt tempo samt värderar ett nära samarbete med dina kollegor.

Vi ser att du som person har ett stort intresse i att leda och engagera andra människor, vi vill vara nära våra konsulter och förstå vad de behöver för att trivas och utvecklas. För att passa i rollen tror vi även du är en person som gillar att arbeta tätt med dina närmsta kollegor. Vi delar med oss av våra åsikter och tankar i ett öppet klimat.

På Semcon tror vi starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Ansökan

Vi tar emot ansökningar fram till 20/8. Vid frågor om rollen vänligen kontakta Elin nedan.

Elin Sins, Area Manager
[email protected] alternativt +46765698150

Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Konsult inom Life Science

Ansök    Feb 23    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Vi på Semcon finns som en stark partner med lång erfarenhet inom såväl läkemedelsindustrin som den medicintekniska branschen. Vi vill kunna hjälpa våra kunder och samhället i stort igenom att bistå med vår kompetens. Nu vill vi stärka vårt team med fler konsulter inom Life Science! Vi letar nu efter nyfikna, skickliga och kvalitetsmedvetna kollegor med intresse för Life Science att bli en del av vårt team i Uppsala. Vi är ca 50 konsulter och med våra olik... Visa mer
Vi på Semcon finns som en stark partner med lång erfarenhet inom såväl läkemedelsindustrin som den medicintekniska branschen. Vi vill kunna hjälpa våra kunder och samhället i stort igenom att bistå med vår kompetens. Nu vill vi stärka vårt team med fler konsulter inom Life Science!

Vi letar nu efter nyfikna, skickliga och kvalitetsmedvetna kollegor med intresse för Life Science att bli en del av vårt team i Uppsala. Vi är ca 50 konsulter och med våra olika kompetenser är vi gemensamt ett starkt team som stöttar intressanta kunder med vår expertis. För att trivas i vårt team tror vi att du inspireras av varierande arbetsuppgifter och är en person som gillar att samarbeta och dela med dig av dina erfarenheter, på det sättet blir vi tillsammans starkare och har roligare på vägen. Här finns möjlighet att utvecklas i olika riktningar beroende på vad du är intresserad av.

Är du intresserad av Semcon och vill arbeta i någon av nedan roller/områden tror vi du kan passa i vårt team:

- Validering/Kvalificering
- QA
- QC
- Process, produkt- och produktionsutveckling
- Teknisk projektledning
- QA IT/datoriserade system
- Automation
- Analytisk kemi
- Labb


För att passa i rollen tror vi att du är en person som värderar goda samarbeten, har ett driv för att utvecklas och gillar att arbeta förbättringsorienterat. Du har tidigare erfarenhet från arbete inom Medtech eller Pharma och är ingenjör inom ex. bioteknik, molekylärbiologi, maskin, medicinteknik eller motsvarande.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Inom läkemedelsindustrin hjälper vi våra kunder att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och dess processer. Allt för att se till att människor har tillgång till säkra och effektiva läkemedel. Vi utvecklar även medicintekniska produkter som gör det lättare för människor att må bättre. Här sammanför vi vår expertkunskap inom produktutveckling, design, validering och digitala lösningar för att utveckla tekniska lösningar som är användarvänliga, säkra och uppkopplade för bästa möjliga upplevelse.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan genom knappen ’ansök’ nedan.

Vid frågor får du gärna återkomma till Anna nedan.

Anna Svartbo-Lundquist
Team Manager
46736827637 Visa mindre

Analytisk kemist

Ansök    Maj 19    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, kemi
På Semcon är vi genuint nyfikna på människor och deras beteende när vi utvecklar processer, produkter och tjänster tillsammans med våra kunder. Nu letar vi efter dig som tidigare arbetat inom analytisk kemi och har ett intresse för läkemedelsindustrin och den medicintekniska branschen. Semcon i Uppsala På Semcon får du möjlighet att utvecklas genom att ta dig an intressanta uppdrag inom Life Science och bli en del av vår avdelning i Uppsala där vi är 50 ... Visa mer
På Semcon är vi genuint nyfikna på människor och deras beteende när vi utvecklar processer, produkter och tjänster tillsammans med våra kunder. Nu letar vi efter dig som tidigare arbetat inom analytisk kemi och har ett intresse för läkemedelsindustrin och den medicintekniska branschen.

Semcon i Uppsala

På Semcon får du möjlighet att utvecklas genom att ta dig an intressanta uppdrag inom Life Science och bli en del av vår avdelning i Uppsala där vi är 50 kollegor som tillsammans har en bredd i kompetens. Att arbeta som konsult inom Life Science innebär möjligheter till olika typer av uppdrag och roller samt att du blir en del av ett starkt kompetensnätverk, både på Semcon i Uppsala men också nationellt på Semcon. Här får du en lyhörd ledare och kollegor som bidrar med olika erfarenheter, kunskap och perspektiv och tillsammans utgör vi ett starkt team som även värderar att ha roligt på vägen.

Om rollen

Som konsult inom analytisk kemi kommer du ta dig an varierande uppdrag hos våra kunder. I rollen kommer du bland annat arbeta med:

- Utveckling samt validering av analysmetoder för läkemedel och medicintekniska produkter
- Utvärdera, rapportera och granska analysresultat
- Metod- och analysutveckling


Som konsult på Semcon finns även möjligheter att ta sig an uppdrag inom andra områden, såsom exempelvis QC/QA eller validering.

Vi söker dig med

- Erfarenhet av roll som analytisk kemist
- Relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande
- God kännedom om GMP
- Praktisk erfarenhet av arbete i laboratoriemiljö
- Gärna med erfarenhet av kromatografimetoder


För att passa i rollen tror vi att du är nyfiken på konsultrollen och motiveras av variation och utveckling. Vi tror att du är en person som värdesätter hög kvalitet i ditt arbete.

Läs mer om vad Semcon gör inom Life Science här. (https://semcon.com/sv/vad-vi-gor/life-science/) Läs mer om hur det är att jobba på Semcon och vår kultur här. (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/)

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan! Vid frågor vänligen kontakta Anna nedan.

Anna Svartbo Lundqvist, +46736827637
Team Manager Visa mindre

Principal Enterprise Solutions Project Manager

Ansök    Feb 24    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020. Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing innova... Visa mer
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health
We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020.
Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing innovative vaccines, biologic drugs, and novel cell and gene therapies. Our job is to supply the tools and services - the pots, pans, soups and sauces - they need to work better, faster and safer, leading to better patient outcomes.
We are looking for Principal Enterprise Solutions Project Manager (ESPM) to work within our Bioprocess Enterprise Solutions business. Do you have a passion for project management? Then we would love to hear from you.
The Enterprise Solutions Project Manager (ESPM) reports to the Global Project Director, Enterprise Solutions. Enterprise Solutions provides integrated end-to-end single use or hybrid platforms for bioprocessing facilities designed to customer specifications.
What you’ll do
The ESPM is a senior project management position, which will lead and manage global project teams from project conception through biopharmaceutical facility and operation design, delivery and plant start-up. He/she is the main point of contact with the client and is instrumental for bridging functions and operating cross-functionally with the commercial and technical teams for successful execution. In addition, this position is accountable for achieving quality objectives, creating/meeting development schedules and project budgets, as well as communicating project status and escalating issues when appropriate to facilitate transparency
Maintaining excellent customer relationships, communication, and exchange of information as required by the contract and to support timely and efficient project execution
Coordination, motivating and driving objectives across cross-functional groups including sub-contractors to deliver effective results
Ensuring compliance with Finance, Accounting, Legal, Sourcing, EHS and other internal functional support processes
Managing global program resources, quality objectives, regulatory requirements, schedules, change management, program risk management and making decisions based on business objectives
Managing/ executing all customer, vendor/supplier and consulting contracts coordinating efforts with facility and construction engineering personnel
Chairing internal and customer Project Team meetings on a regular basis and reporting out to stakeholders
Preparing project plans, schedules, budgets, monthly reports, meeting minutes, and maintaining high quality project files
Travel as needed to support portfolio of projects; ~ 15-50%

Who you are


BS/MS Degree in Engineering discipline or equivalent; MBA preferred
Minimum of ten (10) years relevant project leadership experience with greater than 7 years multi-disciplinary knowledge of the life sciences or biomedical industry
Demonstrated leadership of cross-functional project teams and an ability to drive project design plans to completion
Demonstrated success in building and leading collaborative global and cross-functional teams and relationships
Demonstrated facilitation and negotiation skills in driving closure on project/product/program-related decisions/issues
Exceptional leadership, time management, facilitation, and organizational skills
Excellent analytical and problem-solving skills - communicates in a clear and succinct manner and effectively evaluates information / data to make decisions, anticipates obstacles and develops plans to resolve, creates actionable strategies and operational plans
Proficient with project management principles (e.g., resource allocation, cost estimation, risks analysis) & project management tools and applications software to manage complex project timelines and resources.
Familiar with FDA, cGMP and other regulatory and guidelines applicable to biomanufacturing facility design and operation
Professional Project Management (e.g. certified by PMI®, Program Management Institute) preferred.

Who we are
Whatever your role, we bring purpose and challenge into our everyday work. If you are driven to make the world a better place thanks to science and medicine, you’ll feel right at home here. If you’re flexible, curious and relentless, you’ll belong. If you are excited about a global culture, this can be the place to further your career.
Cytiva is a global life sciences leader with over 7000 associates across 40 countries who are dedicated to our mission to advance and accelerate therapeutics. As a trusted partner to customers that range in scale and scope, Cytiva brings efficiencies to research and manufacturing workflows, ensuring the development, manufacture and delivery of transformative medicines to patients.
Cytiva is part of the Danaher family of life sciences companies, a global science and technology innovator committed to helping customers solve complex challenges and improving quality of life around the world. As part of a greater Life Sciences platform, you’ll redefine what it means to innovate every day. Pioneering the future of science, research, and medicine gives you unlimited opportunities to find the next breakthrough that will best serve scientists and medical professionals in the fight to save lives.
Danaher Corporation and all Danaher Companies are equal opportunity employers that evaluate qualified applicants without regard to race, color, national origin, religion, sex, age, marital status, disability, veteran status, sexual orientation, gender identity, or other characteristics protected by law. The “EEO is the Law” poster is available here. Visa mindre

Quality Assurance Specialist till globalt företag inom Life Science

Ansök    Jan 20    Poolia Sverige AB    Civilingenjör, kemi
Vi söker just nu en Quality Assurance Specialist för ett konsultuppdrag till vår kund i Uppsala. Trivs du i en Tveka inte att ansöka redan idag då urval och intervjuer sker löpande. Välkommen till Poolia Life Science! Om tjänsten QA är en organisation som fungerar som granskare / godkännare i många olika processer inklusive men inte begränsat till klagomål, CAPA, design och utveckling, produktutgåva, bristande överensstämmelse, ändringskontroll och valid... Visa mer
Vi söker just nu en Quality Assurance Specialist för ett konsultuppdrag till vår kund i Uppsala. Trivs du i en

Tveka inte att ansöka redan idag då urval och intervjuer sker löpande. Välkommen till Poolia Life Science!

Om tjänsten
QA är en organisation som fungerar som granskare / godkännare i många olika processer inklusive men inte begränsat till klagomål, CAPA, design och utveckling, produktutgåva, bristande överensstämmelse, ändringskontroll och validering.

Idag arbetar 23st inom QA-avdelningen. Släppsektionen är ansvarig för godkännande av tillverkade satser, kallad släpp. Du kommer i denna roll att stödja släppet av batchdokument i tid.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Dina huvudskliga arbetsuppgifter kommer att vara:
• Release av produkter tillverkade i Uppsala
• Granska batchdokumentation
• Arkivera batchdokumentation i våra datasystem
• Arkivera batchdokumentation i pärmar

Vem är du?
Vi tror att du har en högskoleutbildning inom kemi eller liknande. Du har tidigare arbetat med release/frisläppande av produkter

I arbetet på en QA-avdelning är det viktigt att vara noggrann, följa regler och kundförväntningar.
Vi ser att du är:
- Noggrann och drivande
- Flexibel
- Du gillar att kommunicera framsteg och uppdatera kollegor kring ditt arbete
- Du är noggrann och drivande.
- Du ska kunna arbeta självständigt och i grupp
- Kan engelska och svenska, flytande i tal och skrift

Detta är ett kul jobb med ett trevligt team och på ett företag som utvecklas mycket!


Om verksamheten
Vi på Poolia Life Science är specialister som rekryterar specialister inom life science. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar och tjänstepension. Vi vill att Du ska må bra och trivas med oss på Poolia och därför erbjuder vi Dig friskvårdsbidrag, företagshälsovård och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Hos oss får du en engagerad konsultchef som finns tillgänglig och håller löpande kontakt med Dig och kundföretagen under hela din anställning. Vårt mål är att vi ska trivas och utvecklas tillsammans. Visa mindre

Konsult inom Life Science

Ansök    Jan 22    Semcon Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Vi på Semcon finns som en stark partner med lång erfarenhet inom såväl läkemedelsindustrin som den medicintekniska branschen. Vi vill kunna hjälpa våra kunder och samhället i stort igenom att bistå med vår kompetens. Nu vill vi stärka vårt team med fler konsulter inom Life Science! Vi letar nu efter nyfikna, skickliga och kvalitetsmedvetna kollegor med intresse för Life Science att bli en del av vårt team i Uppsala. Vi är ca 50 konsulter och med våra olik... Visa mer
Vi på Semcon finns som en stark partner med lång erfarenhet inom såväl läkemedelsindustrin som den medicintekniska branschen. Vi vill kunna hjälpa våra kunder och samhället i stort igenom att bistå med vår kompetens. Nu vill vi stärka vårt team med fler konsulter inom Life Science!

Vi letar nu efter nyfikna, skickliga och kvalitetsmedvetna kollegor med intresse för Life Science att bli en del av vårt team i Uppsala. Vi är ca 50 konsulter och med våra olika kompetenser är vi gemensamt ett starkt team som stöttar intressanta kunder med vår expertis. För att trivas i vårt team tror vi att du inspireras av varierande arbetsuppgifter och är en person som gillar att samarbeta och dela med dig av dina erfarenheter, på det sättet blir vi tillsammans starkare och har roligare på vägen. Här finns möjlighet att utvecklas i olika riktningar beroende på vad du är intresserad av. Är du intresserad av Semcon och vill arbeta i någon av nedan roller/områden tror vi du kan passa i vårt team:

- Validering/Kvalificering
- QA
- QC
- Process, produkt- och produktionsutveckling
- Teknisk projektledning
- QA IT/datoriserade system
- Automation
- Analytisk kemi
- Labb


För att passa i rollen tror vi att du är en person som värderar goda samarbeten, har ett driv för att utvecklas och gillar att arbeta förbättringsorienterat. Du har tidigare erfarenhet från arbete inom Medtech eller Pharma och är ingenjör inom ex. bioteknik, molekylärbiologi, maskin, medicinteknik eller motsvarande.

Vi tror starkt på att människor med olika bakgrunder, erfarenheter och perspektiv är viktigt för att göra Semcon till ett bra, utvecklande och roligt ställe att arbeta på.

Inom läkemedelsindustrin hjälper vi våra kunder att utveckla, kvalitetssäkra, optimera och implementera nya läkemedel och dess processer. Allt för att se till att människor har tillgång till säkra och effektiva läkemedel. Vi utvecklar även medicintekniska produkter som gör det lättare för människor att må bättre. Här sammanför vi vår expertkunskap inom produktutveckling, design, validering och digitala lösningar för att utveckla tekniska lösningar som är användarvänliga, säkra och uppkopplade för bästa möjliga upplevelse.

Låter det intressant är du välkommen att skicka in en ansökan genom knappen ’ansök’ nedan.

Vid frågor får du gärna återkomma till Anna nedan.

Anna Svartbo-Lundquist
Team Manager
46736827637 Visa mindre

Batterispecialist

Din roll  Som Batterispecialist på Etteplan kommer du ha fler möjligheter än du kunnat ana. Du kommer arbeta nära våra kunder som finns inom olika branscher, med en gemensam faktor att de allra flesta är branschledande inom sitt område.  Vårt eget recept på framgång är teamwork, utveckling och en stor dos ”kul på jobbet”. Tillsammans jobbar vi för att ge våra kunder de allra bästa lösningarna.  Din profil  Dina personliga egenskaper värderas högt. Du är ... Visa mer
Din roll 
Som Batterispecialist på Etteplan kommer du ha fler möjligheter än du kunnat ana. Du kommer arbeta nära våra kunder som finns inom olika branscher, med en gemensam faktor att de allra flesta är branschledande inom sitt område. 

Vårt eget recept på framgång är teamwork, utveckling och en stor dos ”kul på jobbet”. Tillsammans jobbar vi för att ge våra kunder de allra bästa lösningarna. 

Din profil 
Dina personliga egenskaper värderas högt. Du är självgående och har ett personligt engagemang utöver det vanliga. Som Batterispecialist arbetar du ofta i ledande position vilket kräver initiativkraft och att du är drivande. Vi söker dig som är lösningsorienterad, noggrann, metodisk och är ansvarstagande.  

Vi tror att du:
- har doktorerat inom kemiområdet med inriktning mot batterier och energilagring, eller har annan relevant akademisk bakgrund
- gärna har några års yrkeserfarenhet av att ha jobbat med batterier eller batteridrivna produkter
- har arbetat i olika typer av projekt eller utvecklingsarbeten som innefattat energilagring
- har kunskap eller intresse för regulatoriska frågor kopplade till batterier och batteridrivna produkter på den globala marknaden
- har viljan att utmana sig själv och känner eget ansvar för din kompetensutveckling 

Meriterande är om du har erfarenhet av elektronik kopplat till energilagring, tex laddningselektronik eller övervakning/säkerhetselektronik för batterier.

Vi erbjuder 
Hos oss blir du delaktig i ett expansivt företag med god sammanhållning och ett stort utrymme för individen.

Vi har ett starkt kontaktnät och stor erfarenhet från olika företag och branscher vilket ger dig en unik möjlighet att utvecklas som specialist inom batteriområdet. 

Utveckling ser vi som en naturlig del av arbetet och vi arbetar aktivt med kompetensutveckling, till exempel så utbyter vi regelbundet erfarenheter inom vårt batteri team och vi deltar på internationella batterikonferenser. Med rätt inställning är möjligheterna till spännande och utvecklande arbetsuppgifter snudd på oändliga. 

Etteplan erbjuder alla sina anställda ett generöst friskvårdsbidrag och vi har ett omfattande förmånspaket som hela tiden förbättras. 

Etteplan - Engineering with a difference Visa mindre

Projektingenjör inom renrum till internationellt läkemedelsbolag!

Ansök    Nov 24    Poolia Sverige AB    Civilingenjör, kemi
Vi söker för vår kunds räkning en Projektingenjör inom renrum/HVAC/renmedia. Du kommer i denna roll driva och koordinera aktiviteter för att ta fram nya renrum samt bygga om befintliga. Detta är tjänsten för dig som är drivande, tekniskt lagd och har god samarbetsförmåga. Sök redan idag då urval sker löpande. Om tjänsten Som Projektingenjör inom renrum/HVAC/renmedia kommer du att arbeta inom följande huvudområden: • Driva framtagning och utarbetning av ... Visa mer
Vi söker för vår kunds räkning en Projektingenjör inom renrum/HVAC/renmedia. Du kommer i denna roll driva och koordinera aktiviteter för att ta fram nya renrum samt bygga om befintliga. Detta är tjänsten för dig som är drivande, tekniskt lagd och har god samarbetsförmåga.

Sök redan idag då urval sker löpande.

Om tjänsten
Som Projektingenjör inom renrum/HVAC/renmedia kommer du att arbeta inom följande huvudområden:

• Driva framtagning och utarbetning av klassningsdokument, URS, riskanalyser inför upphandling inom området
• Delta i inköpsprocessen, delta i processerna för Commissioning (Design check, FAT, SAT) samt kvalificering
• I vissa fall agera teknisk expert
• Koordinera aktiviteter (kalla till möten, dokumentera utfall etc.)

Vem är du?
Vi söker dig som är utbildad maskiningenjör eller motsvarande och har 2-5 års erfarenhet från en liknande roll inom Life Science. Vidare ser vi att du har

• Erfarenhet av att designa renrum/HVAC/renmedia
• Erfarenhet av Commissioning samt kvalificering
• Erfarenhet av riskanalysering, gärna FMEA

Som person är du flexibel och har lätt att anpassa dig i en föränderlig miljö. Du är villig att lära och testa nya vägar. Du är ansvarstagande, drivande och har lätt för att samarbeta.

Om verksamheten
Vår kund erbjuder möjligheten att arbeta i en spännande, internationell miljö där både personlig och professionell utveckling uppmuntras. Hos vår kund blir du en viktig del av ett globalt och växande företag. Företaget är beläget endast 10 minuters cykelväg från Uppsala Centralstation. Visa mindre

Konstruktionsansvarig Produktspecialist inom QA

Ansök    Nov 25    Fresenius Kabi AB    Civilingenjör, kemi
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik. Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet. Under mottot ”Caring for life” sätter ... Visa mer
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik.

Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet.

Under mottot ”Caring for life” sätter Fresenius Kabi människan i centrum, som patient, kund och medarbetare.

I Uppsala produceras intravenösa näringslösningar, t ex Intralipid, Kabiven och StructoKabiven samt tillsatser såsom Vitalipid samt anestesiprodukter t ex Diprivan och Propofol. Fabriken i Uppsala är en av världens modernaste produktionsanläggningar för intravenösa näringslösningar med en högteknologisk produktionsprocess.

Fresenius Kabi är ett globalt företag i marknadsledande position. Sektionen Product Maintenance inom QA-organisationen i Uppsala ansvarar för produktvård och utveckling av befintliga produkter inom parenteral nutrition. Sektionen består av Konstruktionsansvariga för Produkt och Förpackningsmaterial, Leverantörsstyrare för förpackningsmaterial samt en Stabilitetsstudiekoordinator. Sektionen består idag av 15 anställda och nu förstärker vi med ytterligare en Konstruktionsansvarig Produktspecialist.

Vill du arbeta i ett engagerat specialistteam som ansvarar för dokumentationen kring våra produkter och förpackningsmaterial som vi tillverkar både i Uppsala samt globalt? Då är detta en intressant tjänst för dig.

 

Arbetsuppgifter


I nuläget är vi inne i ett skede med många nya produktprojekt. Som Konstruktionsansvarig har du övergripande expertkunskap med fokus på att säkerställa kvalitet och regulatorisk dokumentation avseende produkt. Detta innebär bl.a. att du bidrar till förbättringar och utveckling genom att initiera och driva utredningar, stabilitetsstudier samt deltar i projekt och bevakar relevanta produkttrender. Du skriver även styrande dokumentation, både internt och externt samt svarar på frågor från myndigheter.

Om tjänsten : Heltid, tjänsten är en Tillsvidareanställning med tillträde omgående. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Urval sker löpande.

 

Om dig

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskole- eller universitetsexamen, såsom Civilingenjör, Apotekare eller motsvarande alternativt har flera års yrkesmässig erfarenhet från läkemedelsindustrin eller relevant myndighet.
Du har företrädelsevis arbetat med Change Control, CMC-dokumentation och avvikelsehantering. Tidigare erfarenhet av GMP, av att skriva regulatorisk dokumentation samt att delta i utvecklingsarbete är starkt meriterande.

Tjänsten omfattar både självständigt arbete och samarbete med ett antal olika funktioner inom och utanför företaget, vilket ställer höga krav på kommunikations- och samarbetsförmåga. Då tjänsten ofta innefattar parallella projekt och arbetsuppgifter är du flexibel och anpassningsbar i din planering och i ditt arbetsutövande. I övrigt kräver rollen att du är drivande, strukturerad och noggrann som person, samt att du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Om oss

Vi är ett växande företag med cirka 1100 anställda i Sverige, och över 37 000 anställda världen över. Vi är stolta över våra produkter och det genomsyrar hela företaget. I våra medarbetarundersökningar lyfts kollegorna, utvecklingsmöjligheterna och den familjära stämningen upp som några av de bästa sakerna med att arbeta på Fresenius Kabi.

Att vara en del i Fresenius Kabi är synonymt med att vara en del i en miljö med framtidsutsikter. Vi tror på vår personal och är passionerad i vår utveckling av alla våra medarbetare. Vår världsomfattande utsträckning innebär att där finns en stor variation av vägar att välja som ett led i din framtida utveckling.

 

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Jannica Grundström, 018–644 260. Fackliga kontaktpersoner är Frank Glackin för Unionen, 018–644 773 och Teresia Karlsson för SACO,

Välkommen med din ansökan via länken nedan, urval och rekrytering kan komma att ske löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-mail eller post. Visa mindre

Koordinator inom QA Product Maintenance

Ansök    Nov 25    Fresenius Kabi AB    Civilingenjör, kemi
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik. Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet. Under mottot ”Caring for life” sätter ... Visa mer
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik.

Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet.

Under mottot ”Caring for life” sätter Fresenius Kabi människan i centrum, som patient, kund och medarbetare.


Fresenius Kabi är ett globalt företag i marknadsledande position. Sektionen Product Maintenance inom QA-organisationen i Uppsala ansvarar för produktvård och utveckling av befintliga produkter inom parenteral nutrition. Sektionen består av Konstruktionsansvariga för Produkt och Förpackningsmaterial, Leverantörsstyrare för förpackningsmaterial samt en Stabilitetsstudiekoordinator. Sektionen består idag av 15 anställda och nu förstärker vi med en Koordinator inom Product Maintenance.

Vill du arbeta i ett engagerat specialisteam som ansvarar för dokumentationen kring våra produkter och förpackningsmaterial som vi tillverkar både i Uppsala samt globalt? Då är detta en intressant tjänst för dig.

 

Arbetsuppgifter


I nuläget är vi inne i ett skede med många nya produktprojekt. Som Koordinator ansvarar du för att samordna och hantera dokumentation avseende produkt och förpackningsmaterial som konstruktionsansvariga skriver och som skickas in till myndigheter. Du samordnar och uppdaterar även internt styrande dokumentation så som tillverkningsmetoder och specifikationer utifrån underlag sammanställt av konstruktionsansvariga. I tjänsten ingår även översättningar av batchprotokoll samt övrig dokumentation från svenska till engelska som ska skickas in till myndigheter. Inom sektionen har vi även ansvar för stabilitetsstudier samt daglig support i avvikelser och reklamationer inom fabriken så även support kring detta ingår i rollen. Du har ett nära samarbete med hela teamet och blir en viktig del i att säkerställa att vår dokumentation levereras i tid och är korrekt.

 

Om dig

Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskole- eller universitetsexamen samt har erfarenhet av arbete med avvikelsehantering, CC, samt dokumentation inom läkemedelsindustrin. För att trivas i rollen tror vi att du har arbetat några år i en GMP-reglerad verksamhet och drivs av att arbeta strukturerat mot uppsatta mål. Har du goda kunskaper i Excel samt erfarenhet av hantering av regulatorisk dokumentation är det starkt meriterande.

Tjänsten omfattar både självständigt arbete och samarbete med ett antal olika funktioner inom företaget, vilket ställer höga krav på din kommunikations- och samarbetsförmåga. Då tjänsten ofta innefattar parallella projekt och arbetsuppgifter är du flexibel och anpassningsbar i din planering och i ditt arbetsutövande. I övrigt kräver rollen att du är drivande, strukturerad och noggrann som person, samt att du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

 

Omfattning: Heltid, tjänsten är en Tillsvidareanställning med tillträde omgående. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Urval sker löpande.

 

Om oss

Vi är ett växande företag med cirka 1100 anställda i Sverige, och över 37 000 anställda världen över. Vi är stolta över våra produkter och det genomsyrar hela företaget. I våra medarbetarundersökningar lyfts kollegorna, utvecklingsmöjligheterna och den familjära stämningen upp som några av de bästa sakerna med att arbeta på Fresenius Kabi. 

Att vara en del i Fresenius Kabi är synonymt med att vara en del i en miljö med framtidsutsikter. Vi tror på vår personal och är passionerad i vår utveckling av alla våra medarbetare. Vår världsomfattande utsträckning innebär att där finns en stor variation av vägar att välja som ett led i din framtida utveckling.

 

Kontakt

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Jannica Grundström, 018–644 260. Fackliga kontaktpersoner är Frank Glackin för Unionen, 018–644 773 och Teresia Karlsson för SACO,

Välkommen med din ansökan via länken nedan, urval och rekrytering kan komma att ske löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-mail eller post. Visa mindre

Utåtriktad och elektronikkunnig Applikationsingenjör till LightLab

Ansök    Okt 30    Poolia Sverige AB    Civilingenjör, kemi
LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas. Arbetet spänner över ett stort antal discipliner. Intresset för LightLab Swedens teknologi för at... Visa mer
LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Deras banbrytande chip-teknik röner stort intresse hos ett flertal stora globala tillverkare av bland annat vitvaror. Utvecklingen av chiptekniken, tillverkningsprocessen och produkten befinner sig i en intensiv och spännande fas. Arbetet spänner över ett stort antal discipliner.

Intresset för LightLab Swedens teknologi för att rena luft, vatten, ytor och livsmedel från virus och bakterier med hjälp av UV-ljus är mycket stort och vi ser en stor kundtillströmning. Vi söker nu en utåtriktad och elektronikkunnig applikationsingenjör med huvuduppgift att säkerställa installation och integration av vår teknologi i våra kunders produkter.

Om tjänsten
Tjänsten innebär att driva och säkerställa in-design och integration av LightLab Swedens UV-desinfektionslösningar, ge tekniskt stöd till kunden samt att skapa förståelse för kundens specifika behov. I detta ingår viss utbildning av våra kunder som kan ha varierande bakgrund och förståelse för hur UV-desinfektion fungerar.

Positionen utgör en viktig och naturlig del i säljprocessen för att koordinera och hjälpa kunden att anpassa sin produkt för ett så bra resultat som möjligt. Detta medför ett brett tekniskt arbete med överväganden av mekaniska randvillkor (utrymme och placering), energiförsörjning, kommunikation med drivelektroniken med mera.

Det innebär också att skapa en förståelse för varje kunds interna processer för att på bästa sätt stödja våra kunder i arbetet med att ta fram, prova och lansera sina produkter med integrerade UV-desinfektionslösningar, bestående av LightLab Swedens unika UV-chip och relaterad drivelektronik. Arbetet kommer också innefatta analys av eventuella felutfall tillsammans med kunden.

Då tjänsten är ny inom LightLab Swedens verksamhet får du stora möjligheter att påverka utformningen och uppbyggnaden av funktionen. Vi tror också att tjänsten kan innebära en del resande.

Tjänsten är lokaliserad till Uppsala.

Vem är du?
Vi tror att du är en socialt utåtriktad och kundorienterad civilingenjör eller motsvarande, med inriktning mot elektronik eller teknisk fysik. Du är fokuserad, analytisk och drivande och har några års erfarenhet från industriell utveckling. Du har erfarenhet av direkt arbete med integration av komponenter och delsystem i slutprodukter. Tidigare erfarenheter av tekniskt kundstöd är meriterande, liksom erfarenhet av försäljning B2B.

Denna tjänst innefattar direkt arbete med våra kunder varför stor vikt läggs vid kommunikation, lyhördhet och social anpassningsförmåga.

Du är också driven och har förslag på nästa steg i arbetsprocessen samt en positiv grundinställning och ser möjligheter mot givna mål. Som person är du samarbetsvillig, öppen och prestigelös i din kontakt med kollegor och kunder. Du är målinriktad, har god problemlösningsförmåga och ditt arbete präglas av drivkraft, effektivitet och kvalité. Goda kunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Om verksamheten
LightLab utvecklar och erbjuder teknik för hållbar framställning av UV-ljus för desinfektion av vatten, luft, livsmedel och ytor. Erbjudandet baseras på en patenterad teknik för kostnadseffektiv produktion av nanostrukturerade ytor med kontrollerade egenskaper, kombinerad med materialteknik och elektroniklösningar http://www.lightlab.se. Visa mindre

Sterility Professional

Ansök    Nov 1    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020. Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing inno... Visa mer
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health
We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020.


Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing innovative vaccines, biologic drugs, and novel cell and gene therapies. Our job is to supply the tools and services - the pots, pans, soups and sauces - they need to work better, faster and safer, leading to better patient outcomes.
We are looking for a Sterility Assurance professional to lead the Sterility Assurance program at the Uppsala Site, reporting to the Site QA Leader. This is a key technical role requiring domain expertise related to sterile product validation & manufacturing controls including terminal sterilization, controlled environments and related microbiology testing. If you have demonstrated experience of building & leading Sterility Assurance programs, then we would love to hear from you.
What you’ll do


Support with the development and continuous improvements of the Uppsala sterility assurance program and related work instructions.
Responsible for directing cross-functional associates on the implementation of sterility assurance global procedures, local work instructions and monitoring effectiveness.
Maintain a sterility assurance program that enables effective stakeholder transparency to program requirements, status of deliverables and any risks.
Develop a sterility assurance coaching program for relevant associates who support sterilization processing/release, cleanroom environmental monitoring and sterile validation requirements.
Monitor external & internal changes to sterility assurance requirements ensuring any impact to the Uppsala Quality Management System is managed accordingly, including responsibility for supporting Sterile supplier selection & qualification.


Who you are


Bachelor’s degree in Microbiology, Biology, or Biomedical engineering discipline with at least 6 years of experience supporting sterility assurance management in medical device, biotech, or pharmaceutical industries. MSc or PhD qualified, desired.
Must have a high technical knowledge of ANSI/AAMI, USP & ISO Sterility Assurance & Cleanroom standards, including ISO11137, ISO14644, ISO14698, ISO17665, ISO16775 with demonstrated experience.
Have experience of product validations using Gamma and Moist Heat sterilisation methods.
Have leadership experience.
Must have effective verbal and written communication (Swedish and English), strong networking skills and be experienced in technical reporting.
Experienced in Sterility Assurance validation, Risk - and CAPA management.
Demonstrate ability to handle multiple assignments simultaneously and effectively.

Who we are
Whatever your role, we bring purpose and challenge into our everyday work. If you are driven to make the world a better place thanks to science and medicine, you’ll feel right at home here. If you’re flexible, curious and relentless, you’ll belong. If you are excited about a global culture, this can be the place to further your career.
Our business is growing quickly and we hire across the board. Interview and selection will happen continuously and an opening can be filled before last day of application, which is 19th of November.
Want to know more? Experience life at Cytiva on our Careers website, Instagram channel and LinkedIn page! Visa mindre

Projektledare inom Life Science

Sigma Industry East North söker nu en engagerad projektledare med placering i Uppsala. Vill du tillhöra ett reflekterande och lärande team som fokuserar på projektledning och management? Känner du att du vill bidra till gruppens gemensamma utveckling och värdeskapande? Som projektledare inom Life Science ansvarar du för projekt inom ett flertal discipliner. Ditt ansvar sträcker sig vanligtvis över olika projektfaser såsom förstudie, design och genomföran... Visa mer
Sigma Industry East North söker nu en engagerad projektledare med placering i Uppsala. Vill du tillhöra ett reflekterande och lärande team som fokuserar på projektledning och management? Känner du att du vill bidra till gruppens gemensamma utveckling och värdeskapande?

Som projektledare inom Life Science ansvarar du för projekt inom ett flertal discipliner. Ditt ansvar sträcker sig vanligtvis över olika projektfaser såsom förstudie, design och genomförande. Projekten är av varierande teknisk karaktär, exempelvis att etablera nya produktionsanläggningar, produktionsflyttar och processoptimering. Projekten omfattar bland annat samordning och hantering av specifikationer, upphandling av komponenter eller utrustning, kravställning enligt specifikationer gentemot leverantörer, idrifttagning samt test och validering. Sigma Industry East North jobbar även mot andra kundsegment utöver Life Science. I den här rollen kommer du således få möjlighet att bredda din kompetens också inom andra områden.

Det viktigaste för oss är att rekrytera människor som delar våra gemensamma värderingar och som vill hjälpa oss att växa såväl kompetensmässigt som socialt. Om du tycker att detta verkar intressant så vill vi gärna träffa dig.

Som konsultbolag är medarbetarna det viktigaste vi har. Tillsammans hjälps vi åt att forma ett lag som kontinuerligt utvecklar och stöttar såväl oss själva som kunder. Vi hoppas att du vill följa med på vår resa, där du bidrar med kloka tankar om hur vi kan göra detta tillsammans. Vi har en hög efterfrågan på våra duktiga konsulter och vill gärna bli fler.

Baskrav
Ska krav; - Minst fem års arbetslivserfarenhet, varav minst två år i koordinerade och/eller ledande roller- Civil- eller högskoleingenjör alternativt motsvarande utbildning inom relevant område
- Erfarenhet från tillverkande industri i läkemedels- och/eller medicinteknikbranschen- Erfarenhet av att koordinera leverantörer och externa parter- Professionell svenska

Personliga färdigheter, egenskaper erfarenheter
Vi ser gärna att du har en eller flera av nedan erfarenheter:
- PMP, PRINCE2 eller motsvarande certifiering. Saknar du det så skapar vi förutsättningarna för dig att ta en lämplig certifiering.
- Erfarenhet från processindustri och installationsarbeten
- Meriterande med tidigare erfarenhet som BAS-P/BAS-U
- Erfarenhet från projekt- och programledning
- Ledarskapsroller och chefsansvar

Vi erbjuder
Vi hjälper våra kunder inom regionen med projektledning och interimschefer inom flera olika kompetensområden. Beroende på uppdragets utformning arbetar du antingen tillsammans med dina kollegor på Sigma eller i våra kunders organisationer. Våra kunder verkar inom en rad olika branscher varav flertalet inom Life Science sektorn.

Sigma Industry East North har i dagsläget ett trettiotal medarbetare i Uppsalaregionen fördelade över tre avdelningar. Denna tjänst är inom sektionen Projektledning & Management. Sektionen har idag en spridning på erfarenhetsnivån som sträcker sig från ett par år till över 15 års erfarenhet inom en rad olika kompetensområden. Utifrån din profil berättar vi gärna mer om vad du kan bidra med på Sigma och hur vi tillsammans kan utvecklas.

Vi kan erbjuda omväxlande arbetsuppgifter, möjlighet att utvecklas samt en god sammanhållning. Om du är nyfiken och vill ha ytterligare information är du varmt välkommen att kontakta oss.

För mer information kontakta

Christoffer Lindkvist,
+46 730630797
[email protected]

https://www.sigmaindustryeastnorth.se/lediga-jobb/projektledare-inom-life-science/ Visa mindre

Valideringskonsult Life Science

Ansök    Jan 28    Semcon Sweden    Civilingenjör, kemi
Vill du arbeta i vårt Life Science-team i Uppsala som konsult inom validering? Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad! På Semcon i Uppsala tillhör du vår avdelning på ca 50 kollegor med expertis inom framförallt Life Science och Energi. På avdelningen delar vi gärna med oss av erfarenheter och kunskap genom nätverk och träffar. Vi värderar även att ha roligt tillsammans genom diverse olika aktiviteter. Vi arbetar även gemensamt för att vara e... Visa mer
Vill du arbeta i vårt Life Science-team i Uppsala som konsult inom validering?
Nu söker vi dig som vill vara med och göra skillnad!

På Semcon i Uppsala tillhör du vår avdelning på ca 50 kollegor med expertis inom framförallt Life Science och Energi. På avdelningen delar vi gärna med oss av erfarenheter och kunskap genom nätverk och träffar. Vi värderar även att ha roligt tillsammans genom diverse olika aktiviteter. Vi arbetar även gemensamt för att vara en inkluderande och öppen arbetsplats.

Om rollen

I rollen kommer du framförallt ta dig an varierande uppdrag som valideringsingenjör och valideringsledare. Arbetsuppgifter som kan ingå är till exempel:

- kvalificering av utrustning
- i projektform med tvärfunktionella grupperingar
- validering av utrustning, system eller produkt
- processvalidering
- metodvalidering
Det finns även möjlighet att ta dig an uppdrag/utvecklas inom exempelvis processteknik, QA eller projektledning beroende på ditt intresse och din bakgrund.

Vi söker dig med

- erfarenhet från validering inom Life Science
- bakgrund inom den medicintekniska branschen eller läkemedelsindustrin
- utbildning inom exempelvis bioteknik, kemiteknik, medicinteknik eller motsvarande
- ett driv att vilja utveckla och förbättra i det arbete du tar dig an
Läs mer om vad Semcon gör inom Life Science här. (https://semcon.com/sv/vad-vi-gor/life-science/) Läs mer om hur det är att jobba på Semcon och om vår kultur här. (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/)

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan! Vid frågor vänligen kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund, 073 966 75 21
Team Manager Life ScienceSemcon är teknikföretaget som sätter människan före tekniken. Vi utgår alltid ifrån slutanvändarens behov och beteenden när vi utvecklar produkter & tjänster. För oss är inspiration grunden i allt vi gör. Vi är övertygade om att inspirerade medarbetare som har kul på jobbet vidgar sina perspektiv och presterar som allra bäst. Visa mindre

Senior Scientist Fast track

Ansök    Sep 11    Cytiva Sweden AB    Civilingenjör, kemi
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020. Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing inno... Visa mer
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health
We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020.


Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing innovative vaccines, biologic drugs, and novel cell and gene therapies. Our job is to supply the tools and services - the pots, pans, soups and sauces - they need to work better, faster and safer, leading to better patient outcomes.
We are looking for a Senior Scientist focused on downstream processing to the Fast Trak team in Uppsala, a global team that works to support the biopharma industry, primarily in Europe. Fast Trak is a dynamic team that supports customers from industry/academia with process development services for various biomolecules as well as training courses.
What You'll Do
As a Fast Trak senior scientist, you will be working directly with our customers in a collaborative environment. You will be leading customer discussions, developing, optimizing and/or scaling up parts of/ complete downstream processes, acting as project manager for customer projects as well as conducting independent scientific application work on various projects with monoclonal antibodies, vaccines, recombinant proteins, plasma fractionation etc. Most application work is done in process development scale but your understanding and experience of large scale biomanufacturing will ensure that scalable solutions are implemented. The role also includes developing and delivering training courses for customers, theoretical as well as practical, in the field of biomanufacturing.
To effectively perform the job, you will develop and nurture your internal network within the commercial and scientific teams as well as securing a creative environment in the customer projects to support and identify successful solutions for their biomanufacturing processes.
Who you are
You have a PhD or Master’s degree in chemistry, physics, biotechnology, bioprocess/biomedical engineering, biochemical/chemical engineering or related life sciences field. At least five years’ experience in downstream process development, scale-up, tech transfer, and/or manufacturing with demonstrated project manager experience and ability to drive projects individually as well as with a team. You enjoy working in a high pace, flexible environment with demonstrated abilities to work in a collaborative, matrixed, and customer focused environment. Strong presentation and communication skills as well as advanced English skills (oral and in writing) is also required.
Preferably you also have industrial experience in downstream processing of biomolecules or viral vectors (filtration, downstream, technology transfer, validation, process development, biomanufacturing, continuous processing) and working knowledge of FDA/EMEA regulations for biologics (Phase I-II and commercial). Demonstrated abilities to engage and motivate teams as well as prior teaching and/or presentation experience with scientific material is also desirable.
Who we are
Whatever your role, we bring purpose and challenge into our everyday work. If you are driven to make the world a better place thanks to science and medicine, you’ll feel right at home here. If you’re flexible, curious and relentless, you’ll belong. If you are excited about a global culture, this can be the place to further your career.
Want to know more? Experience life at Cytiva on our Careers website, Instagram channel and LinkedIn page! Visa mindre

Vi söker en Konstruktionsansvarig Produktspecialist inom QA

Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik. Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet. Under mottot ”Caring for life” sätter ... Visa mer
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik.

Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet.

Under mottot ”Caring for life” sätter Fresenius Kabi människan i centrum, som patient, kund och medarbetare.


Fresenius Kabi är ett globalt företag i marknadsledande position. Gruppen Product Maintenance inom QA-organisationen i Uppsala ansvarar för produktvård och utveckling av befintliga produkter inom parenteral nutrition. Gruppen består idag av 15 anställda. Nu söker vi en vikarie till gruppen då en av våra Konstruktionsansvariga ska vara föräldraledig.


Arbetsuppgifter
Vill du arbeta i ett engagerat team med experter som ansvarar för dokumentationen kring våra produkter och förpackningsmaterial som vi tillverkar både i Uppsala samt globalt? Då är detta en intressant tjänst för dig. Som Konstruktionsansvarig har du övergripande expertkunskap med fokus på att säkerställa kvalitet och regulatorisk dokumentation avseende produkt. Detta innebär bl.a. att du bidrar till förbättringar och utveckling genom att initiera och driva utredningar, stabilitetsstudier samt deltar i projekt och bevakar relevanta produkttrender. Du skriver även styrande dokumentation, både internt och externt samt svarar på frågor från myndigheter.


Om dig
Vi söker dig som har en naturvetenskaplig högskole- eller universitetsexamen, såsom civilingenjör, apotekare eller motsvarande alternativt har flera års yrkesmässig erfarenhet från läkemedelsindustrin eller relevant myndighet. Du har företrädelsevis arbetat med Change Control, CMC-dokumentation och avvikelsehantering. Tidigare erfarenhet av GMP, av att skriva regulatorisk dokumentation samt att delta i utvecklingsarbete är starkt meriterande.

Tjänsten omfattar både självständigt arbete och samarbete med ett antal olika funktioner inom och utanför företaget, vilket ställer höga krav på kommunikations- och samarbetsförmåga. Då tjänsten ofta innefattar parallella projekt och arbetsuppgifter är du flexibel och anpassningsbar i din planering och i ditt arbetsutövande. I övrigt kräver rollen att du är drivande, strukturerad och noggrann som person, samt att du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska. Tjänsten kan anpassas efter person som kommer in, är du mindre erfaren kan det t.ex. vara ett bra upplägg att man arbetar tillsammans med och assisterar övriga Konstruktionsansvariga. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.


Om tjänsten
Tjänsten är på heltid och är ett vikariat t.o.m. 30 september 2021 med tillträde omgående.


Om oss
Vi är ett växande företag med cirka 1100 anställda i Sverige, och över 37 000 anställda världen över. Vi är stolta över våra produkter och det genomsyrar hela företaget. I våra medarbetarundersökningar lyfts kollegorna, utvecklingsmöjligheterna och den familjära stämningen upp som några av de bästa sakerna med att arbeta på Fresenius Kabi.

Att vara en del i Fresenius Kabi är synonymt med att vara en del i en miljö med framtidsutsikter. Vi tror på vår personal och är passionerad i vår utveckling av alla våra medarbetare. Vår världsomfattande utsträckning innebär att där finns en stor variation av vägar att välja som ett led i din framtida utveckling.


Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jannica Grundström, +46 18 644 260. Fackliga kontaktpersoner är Frank Glackin för Unionen, 018–644 773 och Teresia Karlsson för SACO, 018–644 034.

Välkommen med din ansökan via länken nedan, urval och rekrytering kan komma att ske löpande. Vi tar inte emot ansökningar via e-mail eller post. Visa mindre

Scientist

“mAb applications” is a section within the Downstream Bioprocessing Department (~90 people) which belong to the Global BioProcess R&D (~500 people). The section is based in Uppsala and consists of ~15 highly skilled research engineers and scientists all with an solid background in bioanalysis and downstream purification. Essential Responsibilities: The section is responsible for designing downstream processes for monoclonal antibodies and related mol... Visa mer
“mAb applications” is a section within the Downstream Bioprocessing Department (~90 people) which belong to the Global BioProcess R&D (~500 people). The section is based in Uppsala and consists of ~15 highly skilled research engineers and scientists all with an solid background in bioanalysis and downstream purification.


Essential Responsibilities:
The section is responsible for designing downstream processes for monoclonal antibodies and related molecules and is also contributing to the development of new based on structure function relationships. Statistical modelling together with deep chromatographic understanding are two cornerstones in our daily work. We are now looking for a Scientist that can strengthen the section in respect to mechanistical modelling of downstream chromatography.
The Scientist is expected to:
Perform experimentation and mechanistic modelling of downstream unit operations with focus on chromatographic separations
Provide guidance to resin development, e.g. in ligand design, and research projects as well as support in application work
Customer interactions regarding fundamental understanding of the mechanistic foundations of chromatography
Act as mentor and support to co-workers
Act as activity leader in project work
Independently report accomplished tasks in writing or orally

Contribute to scientific presence by publications and presenting posters and orals at conferences.
For questions, please contact recruiting manager Eva Heldin: tel. +46 70 650 03 91 or [email protected] 
 
Candidates should note that this role will be in scope for the proposed transition of GE Biopharma to Danaher and will transfer to Danaher at close of this transaction.


Qualifications/Requirements:
PhD or equivalent within the area of chemical engineering or corresponding
Practical experience from mechanistic modelling of downstream operations in the bio pharmaceutical field
Excellent interpersonal skills and ability to work with individuals and in group settings
Team player and ability to work well in a multidisciplinary environment
Fluent in English and/or Swedish, both verbally and in writing
Excellent communication skills
Ability to motivate and leadDesired Characteristics:
Experience from modelling software e.g. ChromX or CADET
Experience from Design of Experiment (DoE) tools
Experience from industry, preferably in the BioTechnology area
Knowledgeable in the biomolecule area
Experience as supervisor or activity responsible
Ability to present ideas and results both in formal and informal settings
Professional attitude to processes and routines Visa mindre

Analytisk kemist

Ansök    Nov 18    Semcon Sweden    Civilingenjör, kemi
På Semcon är vi genuint nyfikna på människor och deras beteende när vi utvecklar processer, produkter och tjänster tillsammans med våra kunder. Nu letar vi efter dig som tidigare arbetat inom analytisk kemi och har ett intresse för läkemedelsindustrin och den medicintekniska branschen. Semcon i Uppsala På Semcon får du möjlighet att utvecklas genom att ta dig an intressanta uppdrag hos våra kunder inom Life Science där du kommer tillrätta med din experti... Visa mer
På Semcon är vi genuint nyfikna på människor och deras beteende när vi utvecklar processer, produkter och tjänster tillsammans med våra kunder. Nu letar vi efter dig som tidigare arbetat inom analytisk kemi och har ett intresse för läkemedelsindustrin och den medicintekniska branschen.

Semcon i Uppsala

På Semcon får du möjlighet att utvecklas genom att ta dig an intressanta uppdrag hos våra kunder inom Life Science där du kommer tillrätta med din expertis. I Uppsala tillhör du vår grupp på ca 50 kollegor med bred kompetens inom framförallt Life Science och Energi där vi har roligt tillsammans samt delar kunskap och erfarenheter. Vi arbetar gemensamt för att vara en inkluderande och öppen arbetsplats.

Om rollen

Som konsult inom analytisk kemi kommer du ta dig an varierande uppdrag hos våra kunder. I rollen kommer du bland annat arbeta med:

- Utveckling samt validering av analysmetoder för läkemedel och medicintekniska produkter
- Utvärdera, rapportera och granska analysresultat
- Metod- och analysutveckling

Som konsult på Semcon finns även möjligheter att ta sig an uppdrag inom andra områden, såsom exempelvis QC/QA eller validering.Vi söker dig med

- Erfarenhet av roll som analytisk kemist
- Relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande
- God kännedom om GMP
- Praktisk erfarenhet av arbete i laboratoriemiljö
- Gärna med erfarenhet av kromatografimetoderFör att passa i rollen tror vi att du är nyfiken på konsultrollen och motiveras av att ta dig an olika typer av uppdrag. Vi tror att du är en person som värdesätter hög kvalitet och att leverera inom angiven tidsplan.

Läs mer om vad Semcon gör inom Life Science här. (https://semcon.com/sv/vad-vi-gor/life-science/) Läs mer om hur det är att jobba på Semcon och vår kultur här. (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/)

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan! Vid frågor vänligen kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund, 073 966 75 21
Team Manager Life Science Visa mindre

Scientist

“mAb applications” is a section within the Downstream Bioprocessing Department (~90 people) which belong to the Global BioProcess R&D (~500 people). The section is based in Uppsala and consists of ~15 highly skilled research engineers and scientists all with an solid background in bioanalysis and downstream purification. Essential Responsibilities: The section is responsible for designing downstream processes for monoclonal antibodies and related mol... Visa mer
“mAb applications” is a section within the Downstream Bioprocessing Department (~90 people) which belong to the Global BioProcess R&D (~500 people). The section is based in Uppsala and consists of ~15 highly skilled research engineers and scientists all with an solid background in bioanalysis and downstream purification.
Essential Responsibilities:
The section is responsible for designing downstream processes for monoclonal antibodies and related molecules and is also contributing to the development of new based on structure function relationships. Statistical modelling together with deep chromatographic understanding are two cornerstones in our daily work. We are now looking for a Scientist that can strengthen the section in respect to mechanistical modelling of downstream chromatography.
The Scientist is expected to:
Perform experimentation and mechanistic modelling of downstream unit operations with focus on chromatographic separations
Provide guidance to resin development, e.g. in ligand design, and research projects as well as support in application work
Customer interactions regarding fundamental understanding of the mechanistic foundations of chromatography
Act as mentor and support to co-workers
Act as activity leader in project work
Independently report accomplished tasks in writing or orally

Contribute to scientific presence by publications and presenting posters and orals at conferences.
Please apply no later than 25 November, 2019. For questions, please contact recruiting manager Eva Heldin: tel. +46 70 650 03 91 or [email protected]  
 
Candidates should note that this role will be in scope for the proposed transition of GE Biopharma to Danaher and will transfer to Danaher at close of this transaction.
Qualifications/Requirements:
PhD or equivalent within the area of chemical engineering or corresponding
Practical experience from mechanistic modelling of downstream operations in the bio pharmaceutical field
Excellent interpersonal skills and ability to work with individuals and in group settings
Team player and ability to work well in a multidisciplinary environment
Fluent in English and/or Swedish, both verbally and in writing
Excellent communication skills
Ability to motivate and lead

Desired Characteristics:
Experience from modelling software e.g. ChromX or CADET
Experience from Design of Experiment (DoE) tools
Experience from industry, preferably in the BioTechnology area
Knowledgeable in the biomolecule area
Experience as supervisor or activity responsible
Ability to present ideas and results both in formal and informal settings
Professional attitude to processes and routines Visa mindre

Forskare – Syntes av porfyrin - substituerade ledande redoxoligomerer

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kr... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.
Institutionen för teknikvetenskaper är en av de största institutionerna vid Uppsala universitet och bedriver forskning inom en rad olika teknikämnen.

Institutionen har cirka 360 medarbetare och har sin verksamhet vid Ångströmlaboratoriet samt Campus Gotland.

Forskningen på Avdelningen för nanoteknologi och funktionella material fokuserar på fem huvudsakliga områden, 1) Nanosäkerhet och biokompatibilitet, 2) Nanocellulosa för biomedicinska applikationer, 3) hållbar elektrisk energilagring, 4) mesoporösa material samt 5) diagnostik med magnetiska nanopartiklar.

Tidsbegränsad heltidsanställning under perioden 20190901-20191231.

Bakgrund: Det finns idag ett enormt behov av att utveckla långsiktigt hållbara energilagringssystem för en rad tillämpningar som är nödvändiga för att vi skall kunna upprätthålla vår moderna livsstil utan att äventyra klimatet för framtida generationer. Dessa tillämpningar inkluderar framdrift av fordon, bärbar elektronik och nätapplikationer samt som lagringssystem för att bemästra intermittenta, förnybara energikällor och säkerställa global säkerhet av framtidens smarta nät. Dagens batteriteknologi är beroende av oorganiska material som förbrukar mineraler som finns tillgängliga i begränsad mängd.

Dessutom är dagens litiumjonbatterier, en teknologi som idag är avgörande för elektrifiering av transportsektorn, förknippade med ett högt ekologiskt fotavtryck. Mot denna bakgrund är frågan om dagens LIB kommer att kunna möta behovet av energilagring på lång sikt synnerligen befogad och tas allt oftare upp i energi och miljösammanhang. En stor utmaning för de närmaste decenniernas materialforskning inom energilagring ligger därför i att ta fram långsiktigt hållbara energilagringssystem. Genom att skapa elektrodmaterial, baserade på organiskt material från förnybara råvaror som kan produceras och även kasseras i miljövänliga processer, hoppas man kunna skapa de hållbara lagringssystem som krävs för att klara långsiktiga miljömål och en globalt fungerande välfärd.

Arbetsuppgifter: Arbetet är en del i ett pågående samarbetsprojekt inom Uppsala Universitet med det övergripande målet att ta fram batterisystem som är baserade på polymera organiska material som aktiv energilagrande komponent. Forskningen innefattar organisk syntes och karakterisering av syntetiserade föreningar samt modifiering av syntesmål under projektets gång utifrån syntetiserade föreningars egenskaper som tas fram i samarbete inom forkarlaget. Tjänsten är framförallt inriktad mot syntes och karaktärisering av molekyler för användning som elektrodmaterial och kommer att innefatta utveckling av kopplingskemier för att binda porfyrin-baserade grupper till tiofen oligomerer.

Kvalifikationskrav: Doktorsexamen i kemi. En bakgrund inom organisk syntes är nödvändig, liksom erfarenhet av arbete kring syntes och modifiering av porfyriner på forskningsnivå. Värdefullt för projektet är erfarenhet av att komplexera en rad olika metaller till porfyriner, samt utveckling av metoder för att koppa sådana metallkomplexerade porfyriner till olika organiska substrat. Vi kräver god muntlig och skriftlig färdighet i engelska. Konstruktiv och samverkande attityd är ett måste. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan bör innehålla:

- Följebrev med en kort beskrivning av tidigare forskning, forskningsintressen och kvalifikationer.
- CV och publikationslista.
- Kopior på examensbevis samt andra officiella akademiska dokument.
- Namn och kontaktuppgifter på referenspersoner samt kontaktinformation till dessa.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 190901.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning under perioden 20190901-20191231.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Prof. Martin Sjödin, 018-471 73 30, e-post [email protected]

Information om avdelningen för nanoteknologi och funktionella material finns på https://www.teknik.uu.se/nanoteknologi-och-funktionella-material/.

Välkommen med din ansökan senast den 15 juli 2019, UFV-PA 2019/2370.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Application Specialist

We are currently looking for an Application Specialist with a solid background in large scale downstream purification processes with focus on buffer preparation and chromatography applications to support our Customized Bioprocess Solutions portfolio.Essential Responsibilities:In this role you will participate in the development of chromatography and buffer preparation technologies such as Inline Dilution, Inline Conditioning, PCC, and STP from an applicati... Visa mer
We are currently looking for an Application Specialist with a solid background in large scale downstream purification processes with focus on buffer preparation and chromatography applications to support our Customized Bioprocess Solutions portfolio.Essential Responsibilities:In this role you will participate in the development of chromatography and buffer preparation technologies such as Inline Dilution, Inline Conditioning, PCC, and STP from an application perspective, including hands-on studiesYou will establish functional and application requirements both on hardware and software for large-scale customized bioprocess equipmentYou will perform hands-on application studies in collaboration with customers and also provide internal and external trainings, including demo activitiesThe ideal candidate uses market and product knowledge to assist cross-functional team in developing process understanding, translating customer process needs into technical requirements and provides sales supportYou will act as activity leader of department activities within a projectInstallation and commissioning of bioprocess equipment on customer sites may occur which involve travel.For questions regarding the position, please contact recruiting manager Ioana Erlandsson, tel. +46 73 868 09 22 or e-mail: [email protected] Please apply no later than 30th of August 2019.Qualifications/Requirements:To be successful in this role we believe you are a practical person who likes to work hands-on with chromatography applications on both large and small scale. You have a genuine technical and problem solving skills combined with a strong drive and customer focus.. You are comfortable working at a high pace and to deliver quality on short notice. You have experience from working in a project driven organization and thrive in an environment that offers daily technical challenges.M.S./BSc or above in biotech, chemistry or life sciences or equivalent knowledge or experience and major relevant experience in Life Sciences or Biopharma industry Hands-on experience in protein purification, including familiarity with process design and scale-up for chromatography operations Experience with AKTA chromatography systems and software Advanced knowledge of equipment and procedures relating to protein purificationExperience in writing URS for downstream purification equipment Good knowledge of GxP policies and procedures; basic knowledge of regulatory requirements of the pharmaceutical and/or biotechnology industryDemonstrated understanding of cross-functional needs and interdependencies to successfully deliver a customized product Excellent verbal and written communication skills in EnglishThe ability to speak the “technical language” of the customerThe ability to work according to own initiative and to meet deadlines and targetsExcellent inter-personal and communication skills Visa mindre

Analytisk kemist

Ansök    Okt 17    Semcon Sweden    Civilingenjör, kemi
På Semcon är vi genuint nyfikna på människor och deras beteende när vi utvecklar processer, produkter och tjänster tillsammans med våra kunder. Nu letar vi efter dig som tidigare arbetat inom analytisk kemi och har ett intresse för läkemedelsindustrin och den medicintekniska branschen. Semcon i Uppsala På Semcon får du möjlighet att utvecklas genom att ta dig an intressanta uppdrag hos våra kunder inom Life Science där du kommer tillrätta med din experti... Visa mer
På Semcon är vi genuint nyfikna på människor och deras beteende när vi utvecklar processer, produkter och tjänster tillsammans med våra kunder. Nu letar vi efter dig som tidigare arbetat inom analytisk kemi och har ett intresse för läkemedelsindustrin och den medicintekniska branschen.

Semcon i Uppsala

På Semcon får du möjlighet att utvecklas genom att ta dig an intressanta uppdrag hos våra kunder inom Life Science där du kommer tillrätta med din expertis. I Uppsala tillhör du vår grupp på ca 50 kollegor med bred kompetens inom framförallt Life Science och Energi där vi har roligt tillsammans samt delar kunskap och erfarenheter. Vi arbetar gemensamt för att vara en inkluderande och öppen arbetsplats.

Om rollen

Som konsult inom analytisk kemi kommer du ta dig an varierande uppdrag hos våra kunder. I rollen kommer du bland annat arbeta med:

- Utveckling samt validering av analysmetoder för läkemedel och medicintekniska produkter
- Utvärdera, rapportera och granska analysresultat
- Metod- och analysutveckling

Som konsult på Semcon finns även möjligheter att ta sig an uppdrag inom andra områden, såsom exempelvis QC/QA eller validering.Vi söker dig med

- Erfarenhet av roll som analytisk kemist
- Relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande
- God kännedom om GMP
- Praktisk erfarenhet av arbete i laboratoriemiljö
- Gärna med erfarenhet av kromatografimetoderFör att passa i rollen tror vi att du är nyfiken på konsultrollen och motiveras av att ta dig an olika typer av uppdrag. Vi tror att du är en person som värdesätter hög kvalitet och att leverera inom angiven tidsplan.

Läs mer om vad Semcon gör inom Life Science här. (https://semcon.com/sv/vad-vi-gor/life-science/) Läs mer om hur det är att jobba på Semcon och vår kultur här. (https://semcon.com/sv/jobba-hos-oss/var-kultur/)

Ansökan

Välkommen att skicka in din ansökan! Vid frågor vänligen kontakta Kristin nedan.

Kristin Bolund, 073 966 75 21
Team Manager Life Science Visa mindre

Vi söker en Utvecklingsingenjör

Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik. Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet. Under mottot ”Caring for life” sätter ... Visa mer
Fresenius Kabi är ett globalt, marknadsledande företag specialiserat på klinisk nutrition, infusionsterapi och medicinsk teknik.

Fresenius Kabi står för framsteg och kvalitet i utvecklingen av innovativa produkter och tjänster för terapi och vård av kroniskt och svårt sjuka människor - på och utanför sjukhus. Våra produkter och tjänster räddar och skyddar liv samt bidrar till att förbättra människors livskvalitet.

Under mottot ”Caring for life” sätter Fresenius Kabi människan i centrum, som patient, kund och medarbetare.


Vi söker en Utvecklingsingenjör till gruppen Application Engineering inom Product Interface, Operations Sweden, Business Unit Parenteral Nutrition, Keto Analogues and I.V. Fluids.

Application Engineering arbetar med utveckling av nya förpackningsdesigner och nya förpackningsmaterial samt med support till Parenteral Nutrition-fabrikerna (Uppsala, Brunna, Halden, Graz, Friedberg och Wuxi) i förpackningsfrågor. Vidare ansvarar gruppen för Market Intelligence, där vi bland annat undersöker hur Fresenius Kabis produkter används hos våra kunder.

Arbetsuppgifter:

Koordinering av Global Operations aktiviteter inom produkt- och förpackningsrelaterade utvecklingsprojekt.
Utförande av förpackningsrelaterade utvecklingsaktiviteter och framtagande av dokumentation för förpackningskomponenter.
Kontaktperson mot förpackningsmaterialleverantörer, strategisk marknad, marknadsbolag samt R&D i utvecklings- och supportärenden rörande förpackningar.
Uppdrag inom området Market Intelligence, bland annat besök hos externa kunder.
Vi söker dig som är intresserad av produktutveckling. Du ska vara kreativ, strukturerad, ha lätt för att arbeta i grupp och samtidigt kunna vara självständig med en hög grad av resultatorientering.

Du som söker bör ha civilingenjörsutbildning eller motsvarande med inriktning mot kemi eller material. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska. Det är en merit om du har erfarenhet av förpackningsutveckling inom läkemedelsindustri eller övrig förpackningsindustri. Det är ytterligare en merit om du har erfarenhet arbete i internationella projekt samt erfarenhet av arbete mot externa kunder och/eller marknadsavdelning.  

Att vara en del i Fresenius Kabi är synonymt med att vara en del i en miljö med framtidsutsikter. Vi tror på vår personal och är passionerad i vår utveckling av alla våra medarbetare. Vår världsomfattande utsträckning innebär att där finns en stor variation av vägar att välja som ett led i din framtida utveckling.

Tjänsten är en visstidsanställning som efter överenskommelse mellan parterna övergår i tillsvidareanställning efter 6 månader. Tillträde i juni eller enligt överenskommelse. Arbetstiden är förlagd till dagtid.

Vill du veta mer om tjänsterna är du välkommen att kontakta Sektionschef Lars Karlsson, 018–644 670. Fackliga kontaktpersoner är Frank Glackin för Unionen, 018–644 773 och Teresia Karlsson för SACO, 018–644 034. Visa mindre

Sales Support Engineer

Customized Bioprocess Solutions (CBS) is an organization within Life Sciences BioProcess delivering customized downstream hardware, where each customer order becomes a project with dedicated resources from project management, design, manufacturing, sourcing and verification teams. Come and join our dedicated team and contribute with your experience to help us build the global bio-pharma manufacturing equipment business of the next generation!Essential Resp... Visa mer
Customized Bioprocess Solutions (CBS) is an organization within Life Sciences BioProcess delivering customized downstream hardware, where each customer order becomes a project with dedicated resources from project management, design, manufacturing, sourcing and verification teams. Come and join our dedicated team and contribute with your experience to help us build the global bio-pharma manufacturing equipment business of the next generation!Essential Responsibilities:Hardware Quotation Support (HQS) team evaluates customer requests and develops commercial and technical proposals for Customized BioProcess Solutions. We support the global commercial team and our quote packages have a value between hundred thousand to several million US dollars. We are now looking for a Sales Support Engineer to join us at HQS.As Sales Support Engineer, you will be working closely with global commercial teams and subject matter experts, to evaluate technical feasibility and develop the commercial solution, including time and cost estimates.You will be responsible for issuing quotes & technical packages that fulfill customer expectations and managing your own quote portfolio. You will be in charge of handing awarded customer orders to project execution team. In this position you will provide technical and application expertise to win the hardware deals and it may require travelling to customer site on short notice.ResponsibilitiesEvaluate Requests for Quotation (RFQ), interpret customer specifications and drawings.Work with customers to solicit input and feedback to meet quality and scope expectations.Issue initial risk assessment and document deviations from User Requirement Specification (URS).Generate business case to make sure the deal meets business objectives.Produce commercial and technical proposals that maximize profitability and add value for the customer.Ensure appropriate, timely responses. Maintain adherence to commercial, quality and regulatory processes and systems.Ensure effective an efficient communication across sales, design and other key personnel to support quote life cycle.Manage quote portfolio.Work tightly with Project Office to ensure smooth handover to production for awarded customer orders.Contribute to develop new processes for an efficient quotation process and share best practices.Support introduction of new technologies and automation solutions. Initiate new external networks needed for making competitive quotes, such as third-party vendors, technology providers etc.For more information or questions regarding the position please contact Debora Otero (Hiring Manager) E-mail: [email protected]/Requirements:Master’s in engineering (Chemical, Electrical, Mechanical) or the same knowledge/experience.Demonstrated knowledge of bioprocessing and the manufacturing process of biopharma products.Demonstrated ability to understand and present complex material in comprehensible terms.Proven experience estimating labor hours and specifying material and components from technical packages.Familiarity with GMP and other relevant standards issued by FDA, ISO, etc.Good coordinator with capability to handle many parallel activities.Project management skills and works well in a matrix environment.Demonstrated ability to work in a rapidly changing climate and reacts well to change.Problem solving ability.Self-motivated and customer focused.Proficiency in English.EU work permit.Desired Characteristics:Practical experience from large Biopharma projects, working at Engineering Company or as customer in commercial manufacturing.Product knowledge and technical expertise within the Bioprocess equipment area.Experience with automation systems, process control systems and data historians for BioPharma applications.Experience with Unicorn control system and/or distributed control systems such as Emerson DeltaV are highly valuedExperience working with Salesforce.com. Visa mindre

Sales Support Engineer

Customized Bioprocess Solutions (CBS) is an organization within Life Sciences BioProcess delivering customized downstream hardware, where each customer order becomes a project with dedicated resources from project management, design, manufacturing, sourcing and verification teams. Come and join our dedicated team and contribute with your experience to help us build the global bio-pharma manufacturing equipment business of the next generation!Essential Resp... Visa mer
Customized Bioprocess Solutions (CBS) is an organization within Life Sciences BioProcess delivering customized downstream hardware, where each customer order becomes a project with dedicated resources from project management, design, manufacturing, sourcing and verification teams. Come and join our dedicated team and contribute with your experience to help us build the global bio-pharma manufacturing equipment business of the next generation!Essential Responsibilities:Hardware Quotation Support (HQS) team evaluates customer requests and develops commercial and technical proposals for Customized BioProcess Solutions. We support the global commercial team and our quote packages have a value between hundred thousand to several million US dollars. We are now looking for a Sales Support Engineer to join us at HQS.As Sales Support Engineer, you will be working closely with global commercial teams and subject matter experts, to evaluate technical feasibility and develop the commercial solution, including time and cost estimates.You will be responsible for issuing quotes & technical packages that fulfill customer expectations and managing your own quote portfolio. You will be in charge of handing awarded customer orders to project execution team. In this position you will provide technical and application expertise to win the hardware deals and it may require travelling to customer site on short notice.ResponsibilitiesEvaluate Requests for Quotation (RFQ), interpret customer specifications and drawings.Work with customers to solicit input and feedback to meet quality and scope expectations.Issue initial risk assessment and document deviations from User Requirement Specification (URS).Generate business case to make sure the deal meets business objectives.Produce commercial and technical proposals that maximize profitability and add value for the customer.Ensure appropriate, timely responses. Maintain adherence to commercial, quality and regulatory processes and systems.Ensure effective an efficient communication across sales, design and other key personnel to support quote life cycle.Manage quote portfolio.Work tightly with Project Office to ensure smooth handover to production for awarded customer orders.Contribute to develop new processes for an efficient quotation process and share best practices.Support introduction of new technologies and automation solutions. Initiate new external networks needed for making competitive quotes, such as third-party vendors, technology providers etc.For more information or questions regarding the position please contact Debora Otero (Hiring Manager) E-mail: [email protected]/Requirements:Master’s in engineering (Chemical, Electrical, Mechanical) or the same knowledge/experience.Demonstrated knowledge of bioprocessing and the manufacturing process of biopharma products.Demonstrated ability to understand and present complex material in comprehensible terms.Proven experience estimating labor hours and specifying material and components from technical packages.Familiarity with GMP and other relevant standards issued by FDA, ISO, etc.Good coordinator with capability to handle many parallel activities.Project management skills and works well in a matrix environment.Demonstrated ability to work in a rapidly changing climate and reacts well to change.Problem solving ability.Self-motivated and customer focused.Proficiency in English.EU work permit.Desired Characteristics:Practical experience from large Biopharma projects, working at Engineering Company or as customer in commercial manufacturing.Product knowledge and technical expertise within the Bioprocess equipment area.Experience with automation systems, process control systems and data historians for BioPharma applications.Experience with Unicorn control system and/or distributed control systems such as Emerson DeltaV are highly valuedExperience working with Salesforce.com. Visa mindre

Sales Support Engineer

Customized Bioprocess Solutions (CBS) is an organization within Life Sciences BioProcess delivering customized downstream hardware, where each customer order becomes a project with dedicated resources from project management, design, manufacturing, sourcing and verification teams. Come and join our dedicated team and contribute with your experience to help us build the global bio-pharma manufacturing equipment business of the next generation!Essential Resp... Visa mer
Customized Bioprocess Solutions (CBS) is an organization within Life Sciences BioProcess delivering customized downstream hardware, where each customer order becomes a project with dedicated resources from project management, design, manufacturing, sourcing and verification teams. Come and join our dedicated team and contribute with your experience to help us build the global bio-pharma manufacturing equipment business of the next generation!Essential Responsibilities:Hardware Quotation Support (HQS) team evaluates customer requests and develops commercial and technical proposals for Customized BioProcess Solutions. We support the global commercial team and our quote packages have a value between hundred thousand to several million US dollars. We are now looking for a Sales Support Engineer to join us at HQS.As Sales Support Engineer, you will be working closely with global commercial teams and subject matter experts, to evaluate technical feasibility and develop the commercial solution, including time and cost estimates.You will be responsible for issuing quotes & technical packages that fulfill customer expectations and managing your own quote portfolio. You will be in charge of handing awarded customer orders to project execution team. In this position you will provide technical and application expertise to win the hardware deals and it may require travelling to customer site on short notice.ResponsibilitiesEvaluate Requests for Quotation (RFQ), interpret customer specifications and drawings.Work with customers to solicit input and feedback to meet quality and scope expectations.Issue initial risk assessment and document deviations from User Requirement Specification (URS).Generate business case to make sure the deal meets business objectives.Produce commercial and technical proposals that maximize profitability and add value for the customer.Ensure appropriate, timely responses. Maintain adherence to commercial, quality and regulatory processes and systems.Ensure effective an efficient communication across sales, design and other key personnel to support quote life cycle.Manage quote portfolio.Work tightly with Project Office to ensure smooth handover to production for awarded customer orders.Contribute to develop new processes for an efficient quotation process and share best practices.Support introduction of new technologies and automation solutions. Initiate new external networks needed for making competitive quotes, such as third-party vendors, technology providers etc.For more information or questions regarding the position please contact Debora Otero (Hiring Manager) E-mail: [email protected] day to apply is 19th of May.Qualifications/Requirements:Master’s in engineering (Chemical, Electrical, Mechanical) or the same knowledge/experience.Demonstrated knowledge of bioprocessing and the manufacturing process of biopharma products.Demonstrated ability to understand and present complex material in comprehensible terms.Proven experience estimating labor hours and specifying material and components from technical packages.Familiarity with GMP and other relevant standards issued by FDA, ISO, etc.Good coordinator with capability to handle many parallel activities.Project management skills and works well in a matrix environment.Demonstrated ability to work in a rapidly changing climate and reacts well to change.Problem solving ability.Self-motivated and customer focused.Proficiency in English.EU work permit.Desired Characteristics:Practical experience from large Biopharma projects, working at Engineering Company or as customer in commercial manufacturing.Product knowledge and technical expertise within the Bioprocess equipment area.Experience with automation systems, process control systems and data historians for BioPharma applications.Experience with Unicorn control system and/or distributed control systems such as Emerson DeltaV are highly valuedExperience working with Salesforce.com. Visa mindre