Lediga jobb som Laboratorieassistent i Uppsala

Se lediga jobb som Laboratorieassistent i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Eurofins BioPharma söker en engagerad laboratorieassistent!

Till Eurofins BioPharma söker vi nu en engagerad Laboratorieassistent! Hos oss kommer du få möjligheten att få arbeta i en verksamhet som gör skillnad i samhället, varje dag! Vilka är vi? Eurofins finns vid din sida varje dag, från maten du äter till de mediciner du litar på. Vi arbetar med de största företagen i världen och ser till att produkterna de levererar är säkra, ingredienserna autentiska och att märkningen är korrekt. Vi är en global ledare inom... Visa mer
Till Eurofins BioPharma söker vi nu en engagerad Laboratorieassistent! Hos oss kommer du få möjligheten att få arbeta i en verksamhet som gör skillnad i samhället, varje dag!
Vilka är vi?
Eurofins finns vid din sida varje dag, från maten du äter till de mediciner du litar på. Vi arbetar med de största företagen i världen och ser till att produkterna de levererar är säkra, ingredienserna autentiska och att märkningen är korrekt. Vi är en global ledare inom området Testing for life med mer än 58.000 medarbetare runtom i världen. Under de senaste 20 åren har Eurofins varit ett av de snabbast växande företagen i världen tack vare innovation inom teknik och service.
Vår verksamhet bygger på våra kärnvärden: Vår kund, Kvalitet, Yrkesstolthet tillsammans samt Professionalism och hållbarhet.
Vad du kommer att göra hos oss:
Då en av våra kollegor ska vara tjänstledig för studier behöver vi en ersättare under dennes frånvaro, vikariatet är 2 år med start i september 2022.
I denna roll kommer du huvudsakligen att arbeta med:
• Registrera prover
• Administrera och hantera prover som ska skickas till andra labb inom gruppen
• Beställa, packa upp och registrera kemikalier/andra förbrukningsartiklar till labbet
• Kalibrera pipetter
• Övriga sysslor som hör till labbet
Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss bidrar våra medarbetare till en bättre värld. Det är en härlig och meningsfull känsla som skapar hög motivation och engagemang och gör att det känns extra bra att gå till jobbet varje dag. Dina kunskaper, färdigheter och personliga utveckling är Eurofins mest värdefulla tillgång och en förutsättning för framgång. För dig innebär detta möjligheter att få delta i spännande och utmanande projekt. Detta ger dig goda möjligheter att kontinuerligt utvecklas professionellt i en global koncern med god tillväxt. Vi erbjuder också fina personalförmåner så som extra semesterdagar, friskvårdsbidrag, förskottssemester etc.
Vem är du som söker?
För att lyckas i rollen, tror vi att du har en naturvetenskaplig bakgrund/intresse och är en god administratör med vana att arbeta med olika IT-system. Det är meriterande om du tidigare arbetat i en labbmiljö.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga kompetenser. Du är noggrann, ansvarsfull och har förmåga att arbeta självständigt, effektivt och resultatorienterat. Du är också en flexibel lagspelare som bidrar till en god arbetsmiljö och kunskapsutbyte.
Svenska och engelska är ett krav för rollen då arbetsbeskrivningar och rutiner oftast är på svenska men även kan förekomma på engelska.
Praktisk information:
Vi rekryterar löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden går ut! Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Ansökningar skickade via brev eller mejl kommer inte tas med i rekryteringsprocessen.
Tjänsten avser heltid, 40 timmar/vecka.
Anställningsform: Vikariat, 2 år. Start september 2022.
Arbetstider: Dagtid, vardagar. Vi tillämpar flextid.
Månadslön efter överenskommelse.
Med anledning av sommar och semestrar kan svar på din ansökan komma att dröja – vi hanterar samtliga annonser från och med mitten på augusti.
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: Helena Monie Sjöberg, PBU-chef, [email protected]
För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta: Anna Ekvall, HR generalist, [email protected]


Vi vill gärna ha din ansökan hos oss senast den 12 augusti! Visa mindre

Sommarjobba som laboratorieingenjör!

Är du student inom kemi, BMA eller biomedicin och vill sommarjobba som laboratorieingenjör på heltid i sommar? Då finns chansen att bli en del av ett värdefullt arbete hos OssDsign. De arbetar med att tillverka patientspecifika implantat till patienter med defekterer på skallbenet. Här får du arbeta noggrannt och strukturerat på en arbetsplats med hög kompetens. Jobbet är perfekt för dig som vill applicera dina kunskaper i praktiskt arbete, vi tar vi gärna... Visa mer
Är du student inom kemi, BMA eller biomedicin och vill sommarjobba som laboratorieingenjör på heltid i sommar? Då finns chansen att bli en del av ett värdefullt arbete hos OssDsign. De arbetar med att tillverka patientspecifika implantat till patienter med defekterer på skallbenet. Här får du arbeta noggrannt och strukturerat på en arbetsplats med hög kompetens. Jobbet är perfekt för dig som vill applicera dina kunskaper i praktiskt arbete, vi tar vi gärna mot din ansökan redan idag!

OM TJÄNSTEN
OssDsign tillverkar patientspecifika implantat av keram till patienter med defekter på skallbenet. De förser sjukhus över hela världen med produkter för kranial rekonstruktion och andra applikationer inom ortopedisk kirurgi. Huvudkontoret är placerat i Uppsala och tillsammans med medarbetarna kan nu du vara med och se till att utvecklingen av implantaten blir så bra som möjligt.

Nu söker OssDsign en student inom life science till produktionsteamet som arbetar med tillverkning av implantaten där du kan få chans att bidra till livsviktigt arbete och samtidigt få chans att applicera dina kunskaper i praktiskt arbete.

Tjänsten innebär heltidsarbete under sommaren med omgående start. Från och med att dina studier startar i september kommer du att arbeta deltid på måndagar och tisdagar, då processerna behöver skötas under 2 sammanhängande heldagar. Viss flexibilitet finns om skolarbetet krockar, men vi ser att du är på plats majoriteten av måndagarna och tisdagarna. Uppdraget gäller ett projekt som sträcker sig fram till slutet av september, men det finns goda chanser att få fortsätta arbeta hos OssDsign i andra projekt förutsatt att samarbetet uppskattats av alla parter.

ARBETSUPPGIFTER
- QC tester på produktionsmaterial
- Provberedning och analys av keramprover med XRD
- Utföra Endotoxin-analys på keramprover
- Mätning av porositet enligt OssDsigns metod
- Råmaterialstillverkning (bl.a. fastfasreaktion i högtemperaturugn)
- Utvärderingar av råmaterialet i OssDsigns R&D labb

Du kommer att få en introduktion enligt OssDsigns utbildningspaket

VI SÖKER DIG SOM
- Studerar på universitet eller högskola inom kemiteknik, laboratorieingenjör, biomedicin eller biomedicinsk analytiker och har minst 1 år kvar av sina studier
- Har grundläggande kunskaper i Excel
- Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både skrift och tal, då arbetet sker på båda språken

Det är meriterande för tjänsten om du:


* Har tidigare arbetslivserfarenhet från ett medicintekniskt- eller läkemedelsföretag


Som person är du:


* Strukturerad
* Noggrann
* Ansvarstagande
* Problemlösande


Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid under juli & augusti. Deltid från och med att dina studier startar och då gäller fasta dagar (måndagar och tisdagar)
* Placering: Rapsgatan, Uppsala


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och OssDsigns önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs gärna mer omOssDsign genom att klicka här! Visa mindre

Projektassistent immunologisk genomik

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.
Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 300 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset.

Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på http://www.medsci.uu.se

https://www.uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/map

Arbetsuppgifter
Analys, sammanställning och presentation av genetisk och klinisk data.

Kvalifikationskrav
Studerande vid läkarprogrammet, Uppsala Universitet. Erfarenhet av arbete med polygenetiska riskscore vid sjukdomen SLE.  Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet, i synnerhet förmåga att arbeta tillsammans med andra forskare, läkare och bioinformatiker. Goda kunskaper i svenska och engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Kunskap om sjukdomen SLE.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad i 4 månader. Omfattningen är 25%. Tillträde 2022-09-01 eller enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Lektor Dag Leonard, mailto:[email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 6 juli 2022, UFV-PA 2022/2652.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Forskningsassistent

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.
Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 300 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset.

Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på http://www.medsci.uu.se

https://www.uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/

Arbetsuppgifter
Projektet avser etablera nya diagnostiska verktyg, biomarkörer och behandlingsterapier för komplexa hjärnsjukdomar, med inriktning på epilepsi, neurokognitiva sjukdomar (såsom Alzheimers sjukdom) och sömnstörningar. Individerna kommer att undersökas vid flera tidpunkter då olika typer av prover och beteendedata samlas in, inom ramen för ett större EU-samarbete.

Komplexa hjärnsjukdomar representeras bl.a. av neurokognitiva sjukdomar (t.ex. Alzheimers demens), sömnstörningar och krampanfall (epilepsi). Dessa kroniska tillstånd har en globalt hög prevalens och leder därmed till funktionshinder som stör aktiviteter av dagligt liv (ADL), de försämrar livskvaliteten (QoL), ökar risken för förtida död, samt bidrar till en ökad socioekonomisk börda för patienter, deras familjer och deras samhällen i stort. Därtill interagerar dessa tillstånd (Komplexa hjärnsjukdomar leder via komplexa patofysiologiska mekanismer till en försämring av hjärnans neurobiologi och funktion. Detta förklarar deras höga ko-morbiditet, och leder ofta till ett behov av livslång medicinsk behandling, som ofta är suboptimal.

Målet med det nuvarande projektet är att använda så kallad ”Big data” för att dels förbättra diagnostik och prognos, samt att kunna förutsäga behandlingssvar, dvs. delar av så kallad precisionsmedicin, för ovannämnda neurokognitiva tillstånd. Detta omfattar en skräddarsydd utredning och behandling utifrån individers kliniska presentation, och kräver en bred kartläggning av biologisk data, så kallad djup fenotypning. Ett av delmålen i projektet är att använda artificiell intelligens för att kunna analysera Big data från flera källor/modaliteter för att kunna anpassa terapier till en specifik individ. Vi kommer även att samla in data om ämnesomsättningen och om hur sömnen ser ut hos dessa individer, för att kartlägga ifall dessa fenotypdata kan förutsäga olika sjukdomsvariabler. Samtidigt kommer vi att använda interventionsstudier för att förstå hur livsstilsfaktorer interagerar med sömn och vanliga folkhälsosjukdomar som typ 2-diabetes. Även här kommer ett av målen vara att finna nya biomarkörer, t.ex. molekyler i blod eller egenskaper i tarmens mikrobiom.

I projektet kommer du att få medverka i ett bioinformatiskt arbete med samarbetspartners från flera länder (ffa. EU-länder). Projektet kommer ge ny insikt för viktiga sjukdomar som drabbar hjärnan, med fokus på sömn och neurodegenerativa sjukdomar, dvs. några av vår tids stora hälsoutmaningar.

Kvalifikationskrav
Masterexamen inom molekylärbiologi och bioinformatik. Erfarenhet av att medverka i projektarbeten och större samarbetsprojekt Extensiva kunskaper inom bioinformatik och beräkningsbaserad modellering (computational modelling), med särskilt fokus på big data och metagenomik, dvs. bioinformatik som rör tarmflorans sammansättning och funktion. Inom metagenomikområdet bör personen besitta kunskaper som rör normal uppsättning och funktion av tarmfloran, liksom hur denna störs vid metabola och neurodegenerativa sjukdomar såsom typ 2-diabetes och Parkinsons sjukdom. Kunskaperna bör relatera till hur metagenomisk data kan jämföras med annan ”big data” såsom metabolomikdata. De bioinformatiska kunskaperna bör omfatta förmågan att analysera storskaliga datamängder med lämpliga statistiska verktyg, samt kunskap inom programmeringsmiljöerna/språken Pyton, Matlab, samt skriptspråken R, Bash och Shell. Inom dessa programmeringsmiljöer ska personen ha erfarenhet om hur man bygger biologiska nätverk genom integrering av metadata med metagenomisk data, hur man laddar ner data från externa databaser, samt visualisering av data (t.ex. i principalkomponentanalyser eller motsvarande) och metoder för att finna signifikant skilja parametrar. Kunskaper inom Word, PowerPoint och Excel, samt förmåga till grafisk visualisering av större datamängder förutsätts också.

Önskvärt/meriterande i övrigt
Kunskaper inom bioinformatisk genuttrycksanalys och integrering av flera datatyper, ELISA-metoder, programmering i andra (skript)språk, erfarenhet av större forskningssamarbeten och sådan projektorganisation.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 4 månader. Omfattningen är heltid %. Tillträde 220501. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Jonathan Cedernaes, mailto:[email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 11 april 2022, UFV-PA 2022/1169.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Forskningsassistent i reumatologi/immunologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.
Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 300 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset.

Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på http://www.medsci.uu.se

Projektbeskrivning/Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att tillhandahålla teknisk hjälp vid klinisk forskning och praktiskt laboratoriearbete samt en del administration. I arbetsuppgifterna ingår bland annat isolering och uppsättning av cellkulturer med primära blodceller från patienter med reumatiska sjukdomar och friska individer. Isolering och hantering av RNA och genomiskt DNA från vävnad och blodprover samt efterföljande analys av proteiner och RNA med gängse metodik. Dokumentation och sammanställning av framtagna analysdata och enkäter. Elektronisk labbjournal används för dokumentation. Arbetet innebär även viss grad av rutinarbete som krävs för ett fungerande forskningslaboratorium, såsom bokning av lokaler och möten, beredning av reagenser och beställning av laboratorievaror.

Kvalifikationskrav
Masterexamen inom relevant område (t.ex. bioteknologi eller biomedicin) och praktisk erfarenhet av klinisk forskning. Dokumenterad praktisk erfarenhet av laborativt sterilarbete med kliniskt material, såsom isolering av celler från blod och buffy coat blod, infrysning av celler, uppsättning av cellkulturer samt efterföljande analysarbete med hjälp flödescytometri, immunoassayer (ELISA, Delfia, AlphaLisa) samt immunoblot. Hantering och bokföring av kliniska prover, inkl. inbäddning av vävnadsmaterial för efterföljande analys. Isolering av DNA, RNA från blodprover och vävnad. Rening av immunglobuliner från serum med hjälp av affinitetskromatografi och konjugering av dessa med signalmolekyler. Praktisk erfarenhet av infärgning av vävnader för immunhistokemi och konfokalmikroskopi.

Dokumenterad praktisk erfarenhet av ordbehandling (ex. Word) och Excel. Dokumenterad muntlig och skriftlig kompetens i engelska. Projektet kräver att du är noggrann och kan arbeta relativt självständigt, men med regelbunden handledning. Goda rekommendationer från tidigare arbetsgivare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga kvali?kationer. God samarbetsförmåga är viktig eftersom arbetet bedrivs i nära samarbete med andra anställda i forskargruppen med olika yrkesroller.

Meriterande i övrigt
Elementära kunskaper i enklare statistisk. Praktisk erfarenhet av beadbaserade immunoassayer. Metodutveckling och optimering av immunoassayer.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2022-07-01.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2023-09-30.

Anställningens omfattning: 100 %.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Maija-Leena Eloranta, IMV, Reumatologi, UU, telefon: 070-3965173, mailto:[email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 11 maj 2022, UFV-PA 2022/1623.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Lantmännen BioAgri söker laboratorieassistenter

Nu letar vi efter två nya laboratorieassistenter som ska ingå i det team som arbetar med uppkomsttester på behandlat utsäde. Lantmännen BioAgri AB är ett företag som jobbar med ThermoSeed. ThermoSeed™ är en unik innovativ behandling för effektiv kontroll av utsädesburna sjukdomar med hjälp av varm och fuktig luft. Metoden ger ett friskt utsäde med optimal uppkomst och större skördar. Det unika med ThermoSeed är en kombination av modern processingenjörsk... Visa mer
Nu letar vi efter två nya laboratorieassistenter som ska ingå i det team som arbetar med uppkomsttester på behandlat utsäde.

Lantmännen BioAgri AB är ett företag som jobbar med ThermoSeed. ThermoSeed™ är en unik innovativ behandling för effektiv kontroll av utsädesburna sjukdomar med hjälp av varm och fuktig luft. Metoden ger ett friskt utsäde med optimal uppkomst och större skördar. Det unika med ThermoSeed är en kombination av modern processingenjörskonst, biologi och processteknik i utsädesanläggningar. I vårt produktionslaboratorium i Uppsala utför vi uppkomsttester på behandlat utsäde, där testerna sedan utgör grund för unika ThermoSeed recept till varje utsädesparti.

Det här kommer du att göra

I rollen som laboratorieassistent på BioAgri kommer du att ansvara för registrering och hantering av inkommande prover. Du deltar och samarbetar med övrig personal inom produktion och utvecklingsavdelningen. Tillsammans utför vi försöksbehandlingar och sådd av prover som du sedan kommer göra avläsning och registrering av det framkomna resultatet i våra datasystem.

Tjänsterna är placerade i Uppsala. Gällande omfattning söker vi en som kan jobba heltid och en deltid. Tjänsterna beräknas starta under sista veckan av augusti/första veckan av september.
Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

- Med fördel, kunskaper eller utbildning inom biologi, växtodling eller lantbruk.
- Erfarenhet som laboratorieassistent är meriterande.
- Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift.
- Goda datorkunskaper och vana att använda Officepaketet.
- God fysik då arbetet är fysiskt.

Du är:

- Intresserad av att arbeta med levande material och har lätt för att anpassa dig till rådande behov.
- Kvalitetsmedveten, självgående och noggrann.
- Självständig men trivs med att arbeta i grupp.

Du delar Lantmännens värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och löftet om att ta ansvar från jord till bord.

Vad vi erbjuder dig

En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 31/7. Urval sker löpande. Som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Alexander Alness eller Christian Thaning , [email protected], [email protected]

Vi ser fram emot din ansökan!

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 20 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 50 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se. Visa mindre

Sommarjobb grundvattenanalyser

Dricksvatten Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall! Om tjänsten Dricksvattenavdelningen söker en-två personer som är intresserade av att arbeta med grundvatten utifrån ett dricksvattenperspektiv. Stora delar av Uppsala kommun får sitt dricksvatten genom grundvatten från Uppsala- och Vattholmaåsarna och när Uppsala utvecklas... Visa mer
Dricksvatten

Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall!

Om tjänsten
Dricksvattenavdelningen söker en-två personer som är intresserade av att arbeta med grundvatten utifrån ett dricksvattenperspektiv. Stora delar av Uppsala kommun får sitt dricksvatten genom grundvatten från Uppsala- och Vattholmaåsarna och när Uppsala utvecklas behöver grundvattenfrågorna bevakas så att naturresursen kan fortsätta användas framöver, även med en växande befolkning och förändrat klimat. Avdelningens grundvattendel består av 3 personer som arbetar med att bevaka grundvattnets kvantitet och kvalitet. Grundvattendelen agerar som sakkunniga i bolagets övriga arbete, bland annat kring planeringsfrågor.

Till detta krävs kontinuerlig insamling och granskning av data och underlag. Bolaget besitter, och samlar kontinuerligt in, en stor mängd data. Som sommarjobbare kommer du vara en tillgång till att data sorteras och förvaltas för att kunna användas på bästa sätt. Du blir en nyckelspelare för att vi ska kunna upprätthålla våra rutiner även under sommaren.

Exempel på arbetsuppgifter:

• Provtagning och nivåmätningar i fält
• Sammanställa och analysera grundvattennivåer
• Uppdatera och sortera bland digitala verktyg och dokument
• Gå igenom äldre handlingar för att hitta värdefull information för digitalisering
• Framtagande och sammanställning av underlag till diverse utredningar som pågår.

Om grundvattennivåerna är kritiska kan arbete komma att behöva prioriteras om och arbetsuppgifterna ändras.

Kvalifikationer

• Utbildning inom vattentjänster
• Intresse för naturvetenskap, vatten och miljö
• Körkort (B)
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Goda kunskaper inom Excel, ArcGIS

Vi söker dig som kan arbeta självständigt och strukturerat då ensamarbetet i fält förekommer. Du ska vara noggrann och ha ett sinne för ordning då data sorteras, hanteras och kvalitetssäkras. Vi ser gärna att du genom utbildning, eller på annat sätt,
har kunskaper om grundvatten och dess beteende och egenskaper.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll.

Vi ser helst att du har möjlighet att jobba i minst 8 veckor, ange i din ansökan vilka veckor du kan tänka dig. Arbete är flexibelt och det är möjligt att planera för lediga dagar inom arbetsperioden.

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan senast 2022-04-03. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.
För mer information om tjänsten kontakta Eric Beal, Utredningsingenjör, tfn 018-727 93 19, mail: [email protected]

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Arbeta extra som laboratorieassistent vid SLU

Har du tidigare erfarenhet av laboratoriearbete och vill bidra till ett hållbart samhälle? Kanske är du studerande och önskar kombinera studierna med en spännande utmaning? Vi söker nu två stycken laboratorieassistenter till vår kund SLU Institutionen för energi och teknik för ett deltidsuppdrag. Tjänsten avser tillsättas så snart som möjligt och beräknas pågå i första hand under några månader, med möjlighet till förlängning. Uppdraget är på deltid, någr... Visa mer
Har du tidigare erfarenhet av laboratoriearbete och vill bidra till ett hållbart samhälle? Kanske är du studerande och önskar kombinera studierna med en spännande utmaning? Vi söker nu två stycken laboratorieassistenter till vår kund SLU Institutionen för energi och teknik för ett deltidsuppdrag.

Tjänsten avser tillsättas så snart som möjligt och beräknas pågå i första hand under några månader, med möjlighet till förlängning. Uppdraget är på deltid, några dagar i veckan och du kommer att bli anställd som en av våra uppskattade konsulter.

Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag.

Om tjänsten
SLU - institutionen för energi och teknik, har stor kompetens inom teknik och system för uthållig produktion av livsmedel och bioenergi, även inkluderande optimala näringskretslopp och logistiksystem. SLU har inom metodområdet stor kompetens i Systemanalys inklusive Miljösystemanalys och LCA, liksom i Biometri (statistik och matematik med tillämpningar inom biologiska system) och Automation. Vi söker nu laboratorieassistenter som kan stötta upp på timmar till två stycken olika roller.

Roll 1: Utförs tre dagar i veckan under måndag, onsdag och fredag - sex timmar per dag. Det handlar om att producera ett torrt gödselmedel av urin. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att:
- samla in provtagningsmaterial
- körning av enklare kemisk reaktormed kemisk behandling och sedimentering, följt av dekantering
- laddning av torkningsenhet
- analysera mätning av pH och torrsubstans

Roll 2: Utförs två dagar i veckan - sex timmar per dag. Det handlar om att producera insektsbaserad foderråvara. Detta uppdrag kan kombineras med uppdrag 1. I rollen kommer du:
- att driva fluglarvsreaktor
- separation av larver och kompost samt torkning av larver
- uppvägning och matning av foder
- analysera pH, torrsubstans och askhalt

Du behöver arbeta på plats i laboratoriet under dagtider då det är bemannat.

Vem är du?
För denna roll behöver du ha någon erfarenhet av laborativt arbete, antingen via utbildning eller genom tidigare arbete. Med fördel har du erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är även meriterande om du har kunskap inom kemi eller biologi. I denna tjänst behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Som person är du noggrann, har intresse för laboratoriearbete och trivs i en självständig roll med mycket eget ansvar. Du har en stark kvalitetskänsla och jobbar alltid mot en hög servicenivå i ditt arbete.

Om verksamheten
Poolia kan erbjuda flera möjligheter till dig som har en biokemisk, kemiteknisk eller naturvetenskaplig bakgrund. Vi arbetar med de främsta av Sveriges läkemedels- och livsvetenskapsföretag. Så, vare sig du är intresserad av mikrobiologi, kemi, regulatoriskt-, miljö- eller kvalitetsarbete, marknad och försäljning har vi en tjänst för dig.

Att vara konsult hos oss ger dig många möjligheter att prova på olika branscher, företag och roller. Läs gärna mer om hur det är att vara konsult hos oss: https://www.poolia.se/karriar/tips/konsult/.

Det passar dig som vill få mycket erfarenhet under en kortare period. Om du letar efter en värld fylld av spännande möjligheter och nya kontakter kommer du gilla att vara konsult hos oss. Visa mindre

Sommarjobb testare

Spillvatten Sommarjobb med testverksamhet av läkemedelsrening och kolkälla Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall! Om tjänsten Som sommarjobbare täcker du upp för vår ordinarie personal under sommarsemestern v. 25-32. Du kommer att arbeta med testning av läkemedelsrening samt försök med kolkälla och olika luftningsvarianter... Visa mer
Spillvatten

Sommarjobb med testverksamhet av läkemedelsrening och kolkälla

Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall!

Om tjänsten
Som sommarjobbare täcker du upp för vår ordinarie personal under sommarsemestern v. 25-32.
Du kommer att arbeta med testning av läkemedelsrening samt försök med kolkälla och olika luftningsvarianter i biobassängerna.

Du kommer att jobba på Kungsängsverket. Dina arbetstider är dagtid mellan 7-16.

Kvalifikationer

• Erfarenhet av praktiska tester och analyser i labbmiljö
• B körkort krävs


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpar dem i din yrkesroll. Du är en person med god arbetsmoral och har ordning och reda.
I tjänsten ingår att du kan få rycka in och jobba där behov finns, därför är du praktiskt lagd, är orädd för att smutsa ner dig och du bör kunna jobba både självständigt som i team.

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan senast 2022-04-03. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.
För mer information om tjänsten kontakta avdelningschef Walter Johansson, tfn 018-72 93 36

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Sommarjobb vattenlaboratoriet

Vattenlaboratoriet Sommarjobb - vattenlaboratoriet Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall! Om tjänsten Som sommarjobbare täcker du upp för vår ordinarie personal under sommarsemestern v. 26-33. Till vårt ackrediterade vattenlaboratorium söker vi sommarvikarier för laboratoriearbete samt administration. Vattenlaboratoriet ha... Visa mer
Vattenlaboratoriet

Sommarjobb - vattenlaboratoriet

Vill du, tillsammans med oss, säkerställa rent dricksvatten och smarta kretslopp för ett hållbart liv i ett växande Uppsala? Sök sommarjobb på Uppsala Vatten och Avfall!

Om tjänsten
Som sommarjobbare täcker du upp för vår ordinarie personal under sommarsemestern v. 26-33.
Till vårt ackrediterade vattenlaboratorium söker vi sommarvikarier för laboratoriearbete samt administration. Vattenlaboratoriet hanterar olika typer av prover, bl.a dricksvatten, avloppsvatten och slam från reningsverk och biogasanläggning.

Dina arbetsuppgifter på laboratoriet kommer bland annat att vara

• Förbereda och planera arbete för analys av inkomna prover
• Beredning av lösningar och substrat
• Utföra analyser av olika prover samt leverera provsvar till kund
• Laboratoriedisk, rengöring och städning
• Kundmottagning, registrering och fördelning av prover till labb

Du kommer att jobba på vattenlaboratoriet. Dina arbetstider är kl 08-17.

Upplärningstid för laboratoriearbete är lång, eftersom laboratoriets ackreditering kräver ett särskilt upplärningsförfarande med analyskörkort innan personen är godkänd för att utföra analyser. Vi ställer därför som krav att man skall kunna jobba ”hela” sommaren, och gärna återkomma flera somrar i rad.

Kvalifikationer

• Intresse för naturvetenskap, vatten och miljö
• Erfarenhet av laboratoriearbete
• God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
• Goda datorkunskaper

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll.

Kontakt och ansökan
Skicka in din ansökan senast 2022-04-03. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via e-post.
För mer information om tjänsten kontakta
Åsa Hultgren, Sektionschef vattenlaboratoriet, tfn 018-727 94 55

Övrigt information
En stor del av vår verksamhet klassas som samhällsviktig verksamhet eftersom vi försörjer Sveriges fjärde största stad med dricksvatten. För denna tjänst kommer säkerhetsprövning med registerkontroll att genomföras före anställning. Med anställningen följer även skyldighet att krigsplaceras.

Om Uppsala Vatten
Välkommen till Uppsala Vatten och Avfall AB. Vårt mål är att aktivt bidra till ett hållbart samhälle. Det gör vi genom att ständigt utveckla nya resurssmarta lösningar och uppmuntra till återvinning och återbruk. Vi ger Uppsala dricksvatten, renar avloppsvatten och tar hand om regnvatten. Vi skapar kretsloppstjänster där vi gör biogas av matavfall, minskar vattenförbrukningen och återanvänder material på bästa sätt.
Vill du veta mer om Uppsala Vatten? Läs mer på Om oss | uppsalavatten.se (https://www.uppsalavatten.se/om-oss/) Visa mindre

Arbeta extra som laboratorieassistent vid SLU

Har du tidigare erfarenhet av laboratoriearbete och vill bidra till ett hållbart samhälle? Kanske är du studerande och önskar kombinera studierna med en spännande utmaning? Vi söker nu två stycken laboratorieassistenter till vår kund SLU Institutionen för energi och teknik för ett deltidsuppdrag. Tjänsten avser tillsättas så snart som möjligt och beräknas pågå i första hand under några månader, med möjlighet till förlängning. Uppdraget är på deltid, någr... Visa mer
Har du tidigare erfarenhet av laboratoriearbete och vill bidra till ett hållbart samhälle? Kanske är du studerande och önskar kombinera studierna med en spännande utmaning? Vi söker nu två stycken laboratorieassistenter till vår kund SLU Institutionen för energi och teknik för ett deltidsuppdrag.

Tjänsten avser tillsättas så snart som möjligt och beräknas pågå i första hand under några månader, med möjlighet till förlängning. Uppdraget är på deltid, några dagar i veckan och du kommer att bli anställd som en av våra uppskattade konsulter.

Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag.

Om tjänsten
SLU - institutionen för energi och teknik, har stor kompetens inom teknik och system för uthållig produktion av livsmedel och bioenergi, även inkluderande optimala näringskretslopp och logistiksystem. SLU har inom metodområdet stor kompetens i Systemanalys inklusive Miljösystemanalys och LCA, liksom i Biometri (statistik och matematik med tillämpningar inom biologiska system) och Automation. Vi söker nu laboratorieassistenter som kan stötta upp på timmar till två stycken olika roller.

Roll 1: Utförs tre dagar i veckan under måndag, onsdag och fredag. Det handlar om att producera ett torrt gödselmedel av urin. Dina arbetsuppgifter kommer bestå av att:
- samla in provtagningsmaterial
- körning av enklare kemisk reaktormed kemisk behandling och sedimentering, följt av dekantering
- laddning av torkningsenhet
- analysera mätning av pH och torrsubstans

Roll 2: Utförs två dagar i veckan. Det handlar om att producera insektsbaserad foderråvara. I rollen kommer du:
- att driva fluglarvsreaktor
- separation av larver och kompost samt torkning av larver
- uppvägning och matning av foder
- analysera pH, torrsubstans och askhalt

Du behöver arbeta på plats i laboratoriet under dagtider då det är bemannat.

Vem är du?
För denna roll behöver du ha någon erfarenhet av laborativt arbete, antingen via utbildning eller genom tidigare arbete. Med fördel har du erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är även meriterande om du har kunskap inom kemi eller biologi. I denna tjänst behöver du ha goda kunskaper i svenska och engelska.

Som person är du noggrann, har intresse för laboratoriearbete och trivs i en självständig roll med mycket eget ansvar. Du har en stark kvalitetskänsla och jobbar alltid mot en hög servicenivå i ditt arbete.

Om verksamheten
Poolia kan erbjuda flera möjligheter till dig som har en biokemisk, kemiteknisk eller naturvetenskaplig bakgrund. Vi arbetar med de främsta av Sveriges läkemedels- och livsvetenskapsföretag. Så, vare sig du är intresserad av mikrobiologi, kemi, regulatoriskt-, miljö- eller kvalitetsarbete, marknad och försäljning har vi en tjänst för dig.

Att vara konsult hos oss ger dig många möjligheter att prova på olika branscher, företag och roller. Läs gärna mer om hur det är att vara konsult hos oss: https://www.poolia.se/karriar/tips/konsult/.

Det passar dig som vill få mycket erfarenhet under en kortare period. Om du letar efter en värld fylld av spännande möjligheter och nya kontakter kommer du gilla att vara konsult hos oss. Visa mindre

Eurofins BioPharma söker Laboratorieassistent!

Till Eurofins BioPharma söker vi nu en engagerad Laboratorieassistent. Hos oss kommer du få möjligheten att få arbeta i en verksamhet som gör skillnad i samhället, varje dag! Vilka är vi? Du kanske inte känner till oss men vi kan garantera att du känner till vårt arbete – allt vi gör har en positiv inverkan på liv, hälsa och miljö. Eurofins finns vid din sida varje dag, från maten du äter till de mediciner du litar på. Vi arbetar med de största företagen ... Visa mer
Till Eurofins BioPharma söker vi nu en engagerad Laboratorieassistent. Hos oss kommer du få möjligheten att få arbeta i en verksamhet som gör skillnad i samhället, varje dag!
Vilka är vi?
Du kanske inte känner till oss men vi kan garantera att du känner till vårt arbete – allt vi gör har en positiv inverkan på liv, hälsa och miljö.
Eurofins finns vid din sida varje dag, från maten du äter till de mediciner du litar på. Vi arbetar med de största företagen i världen och ser till att produkterna de levererar är säkra, ingredienserna autentiska och att märkningen är korrekt.
Vi är en global ledare inom området Testing for life med mer än 55.000 medarbetare runtom i världen. Under de senaste 20 åren har Eurofins varit ett av de snabbast växande företagen i världen tack vare innovation inom teknik och service.
Vår verksamhet bygger på våra kärnvärden: Vår kund, Kvalitet, Yrkesstolthet tillsammans samt Professionalism och hållbarhet.
Job Description
Vad du kommer att göra hos oss
Då en av våra laboratorieassistenter ska vara föräldraledig behöver vi en ersättare under dennes frånvaro, vikariatet är ca 1 år med start i juni 2022. I denna roll kommer du huvudsakligen att arbeta med:
Registrera prover
Administrera och hantera prover som ska skickas till andra labb inom gruppen
Beställa, packa upp och registrera kemikalier/andra förbrukningsartiklar till labbet
Kalibrera pipetter
Övriga sysslor som hör till labbet

Vad kan vi erbjuda dig?
Hos oss bidrar våra medarbetare till en bättre värld. Det är en härlig och meningsfull känsla som skapar hög motivation och engagemang och gör att det känns extra bra att gå till jobbet varje dag. För rätt person finns det goda möjligheter att utvecklas inom koncernen. Dina kunskaper, färdigheter och personliga utveckling är Eurofins mest värdefulla tillgång och en förutsättning för framgång. För dig innebär detta möjligheter att få delta i spännande och utmanande projekt. Detta ger dig goda möjligheter att kontinuerligt utvecklas professionellt i en global koncern med god tillväxt.
Qualifications
Vem är du som söker?
För att lyckas i rollen, tror vi att du har en naturvetenskaplig bakgrund/intresse och är en god administratör med vana att arbeta med olika IT-system. Det är meriterande om du tidigare arbetat i en labbmiljö.
Vi lägger stor vikt vid beteendekompetenser. Du är noggrann, ansvarsfull och har förmåga att arbeta självständigt, effektivt och resultatorienterat. Du är också en flexibel lagspelare som bidrar till en god arbetsmiljö och kunskapsutbyte.
Additional information
Vi rekryterar löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden går ut, så sök redan idag! Sista dag för ansökan 2022-03-31. Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Ansökningar skickade via brev eller mejl kommer inte tas med i rekryteringsprocessen.
Praktisk information:
Tjänsten avser heltid
Anställningsform: vikariat, 1 år. Start juni 2022.
Arbetstider: dagtid, förskjuten arbetstid kan förekomma. Vi tillämpar flextid.
Lön: månadslön efter överenskommelse.
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Production Business Unit Manager Helena Monie Sjöberg, [email protected]
För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Sara Carlsson, HR generalist, [email protected] Visa mindre

Projektassistent

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.
Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 300 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset.

Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på http://www.medsci.uu.se

https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/.

Arbetsuppgifter
Vi söker dig som är mycket motiverad att bedriva forskning och som har ett starkt intresse för translationell neurovetenskap som involverar, in vivo och in vitro-modeller. Du kommer att arbeta med projekt relaterade till traumatisk hjärnskada (THS) med målet att förstå genetikens inverkan på utfallet efter THS. Du kommer att arbeta med stamceller samt inducerade pluripotenta stamceller (iPSCs) i en invitro skademodell. Dessutom kommer du att testa olika droger och substanser för att karakterisera neuroprotektiva mekanismer.

Kvalifikationskrav
Du behöver ha läkarexamen eller master inom biomedicin och ha dokumenterat erfarenhet av stamceller, cellodlingar och iPSC protokoll. Du ska gärna ha tidigare deltagit i kurser/utbildningar/projekt som har använt sig av stamceller och/eller iPSC. Att ha erfarenhet med studier på gnagare är en fördel. Du behöver kunna jobba självständig och planera dina försök och experiment.

Om anställningen 
Anställningen är tidsbegränsad, 6 månader. Omfattningen är heltid. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala.

Upplysningar om anställningen lämnas av: Elham Rostami, mailto:[email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 21 januari 2022, UFV-PA 2022/60.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Laboratory Technician inom färgproduktion

Ingress Vi på Otiga/Clockwork söker efter en Labbtekniker inom färgproduktion hos vår kund i Märsta. Tjänsten startar omgående på är tillsvidare, med en provanställning de första 6 månaderna. Är det dig vi söker? Läs då vidare! Dina arbetsuppgifter Som Laboratorietekniker inom kundens ena kvalitetssäkringsavdelning arbetar du i team tillsammans med kollegor, för att säkerställa kvalitén på den färg som produceras. Genom att vara en analytisk Laboratoriete... Visa mer
Ingress
Vi på Otiga/Clockwork söker efter en Labbtekniker inom färgproduktion hos vår kund i Märsta. Tjänsten startar omgående på är tillsvidare, med en provanställning de första 6 månaderna. Är det dig vi söker? Läs då vidare!

Dina arbetsuppgifter
Som Laboratorietekniker inom kundens ena kvalitetssäkringsavdelning arbetar du i team tillsammans med kollegor, för att säkerställa kvalitén på den färg som produceras. Genom att vara en analytisk Laboratorietekniker arbetar du tillsammans alla medarbetare inom produktionen för att skapa den bästa produkten till kund. I och med detta ställer tjänsten krav på kommunikativ och social förmåga.

Som Laboratorietekniker arbetar man dagligen med analyser och utvärderar prover från produktionen, för att säkerställa och minimera avikelser och produktionsfel. Man utför tester enligt instruktioner, kontrollgranskar och avrapporterar testresultatet, samt startar och driver utredningar vid avvikande testresultat och utför kontroller, kalibreringar och underhåll av testinstrument.

Arbetet är huvudsakligen laborativt och testresultaten dokumenteras i kundens ERP-system vid namn AX.

Arbetet är förlagt under dagtid, måndag-fredag.

Din profil
För följande tjänst söker vi dig som har tidigare erfarenhet av att utföra processkontroller och att laborera i en kemikalisk miiljö. En hög merit är att ha arbetat i industri- och prodkuktionsmiljö. Vi ser att du har minst 2-3 års erfarenhet av likande tjänst, samt naturvetenskaplig gymnasial utbildning eller studerat kemi eller likvärdigt på universitet/högskola. Som person tycker du om att lösa utmanande problem, du är professionell med ett starkt säkerhetstänk genom ditt metodiska arbetssätt. Du trivs i produktionsmiljö, för att den ena dagen inte är den andra lik. Avslutningsvis är du prestigelös och drivs av att arbeta med andra!

Följande tjänst är i Märsta, därför ser vi att du som söker bor i Stockholm eller Uppsala med omnejd.

Erbjudande
Otiga/Clockwork erbjuder i följande Konsultuppdrag en heltidstjänst med provanställning på 6 månader.

Konsultuppdraget är med start omgående, sök därför tjänsten via ansökan. Vi kommer gå igenom urvalet löpande. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Othilia Roos Englund på [email protected] Visa mindre

Labbtekniker med omgående start

Ingress Vi på Otiga/Clockwork söker efter en Labbtekniker som vill arbeta 2-skift inom färgproduktion hos vår kund i Märsta. Tjänsten startar omgående på tillsvidare, med provanställning de första 6 månaderna. Är det dig vi söker? Läs då vidare! Dina arbetsuppgifter Som Labbtekniker inom kundens ena kvalitetssäkringsavdelning arbetar du i team, för att säkerställa kvalitén på den färg som produceras. Rollen innebär både labborativa och administrativa arbe... Visa mer
Ingress
Vi på Otiga/Clockwork söker efter en Labbtekniker som vill arbeta 2-skift inom färgproduktion hos vår kund i Märsta. Tjänsten startar omgående på tillsvidare, med provanställning de första 6 månaderna. Är det dig vi söker? Läs då vidare!

Dina arbetsuppgifter
Som Labbtekniker inom kundens ena kvalitetssäkringsavdelning arbetar du i team, för att säkerställa kvalitén på den färg som produceras. Rollen innebär både labborativa och administrativa arbetsuppgifter. Då rollen ställer höga krav på både de administrativa och labborativa prioririterar man dessa arbetsuppgifter utifrån produktionens och kundens behov. Som Labbtekniker arbetar man noggrant och analysiskt för att utvärdera prover från produktionen, för att säkerställa och minimera avikelser och produktionsfel. För att undvika produktionsfel utför man tester enligt instruktioner, kontrollgranskar och avrapporterar testresultatet. Testresultaten dokumenteras i kundens ERP-system vid namn AX.

I sitt analytiska och strukturerade arbetssätt arbetar man tillsammans samtliga medarbetare inom produktionen för att skapa den bästa produkten till kund. I och med detta ställer tjänsten krav på kommunikativ och social förmåga.

Arbetet är förlagt under 2-skift, måndag-fredag. Varannan vecka arbetar man dagtid, och varannan vecka kvällstid.

Din profil
I detta Konsultuppdrag söker vi dig som har tidigare erfarenhet av att laborera i kemikalisk miiljö samt utfört processkontroller. En hög merit är erfarenhet av att ha arbetat i industri- och prodkuktionsmiljö. Vi ser att du har minst 2-3 års erfarenhet av en likande tjänst, samt naturvetenskaplig gymnasial utbildning eller studerat kemi eller likvärdigt på universitet/högskola. Du är trygg i din förmåga att arbeta fokuserat och produktivt, då du tycker om att lösa utmanande problem. Du är professionell i din roll med ett starkt säkerhetstänk genom ditt metodiska arbetssätt. Du trivs att arbeta i produktionsmiljö, för att den ena dagen inte är den andra lik. Avslutningsvis är du prestigelös och drivs av att arbeta med andra!

Följande tjänst är i Märsta, därför ser vi att du som söker tjänsten bor i Stockholm eller Uppsala med omnejd.

Erbjudande
Otiga/Clockwork erbjuder i följande Konsultuppdrag en heltidstjänst med provanställning på 6 månader.

Konsultuppdraget är med start omgående, sök därför tjänsten redan idag! Vi kommer gå igenom urvalet löpande. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Othilia Roos Englund på [email protected] Visa mindre

Provtagare / Laboratorietekniker till läkemedelsföretag i Märsta

Är du en noggrann person som skulle vara intresserad av att få labberfarenhet från en eftertraktad arbetsgivare inom läkemedelsindustrin? Academic Resource söker nu efter Provtagare till vår kund, ett välkänt läkemedelsföretag i Märsta, Stockholm. Tjänsten är ett 5 månaders konsultuppdrag, med start omgående. Om tjänsten Som Provtagare kommer du bl.a. att ta ut prover och registrera proverna i vår kunds databas. Arbetet kommer utföras enligt GMP-regelver... Visa mer
Är du en noggrann person som skulle vara intresserad av att få labberfarenhet från en eftertraktad arbetsgivare inom läkemedelsindustrin?
Academic Resource söker nu efter Provtagare till vår kund, ett välkänt läkemedelsföretag i Märsta, Stockholm. Tjänsten är ett 5 månaders konsultuppdrag, med start omgående.


Om tjänsten
Som Provtagare kommer du bl.a. att ta ut prover och registrera proverna i vår kunds databas. Arbetet kommer utföras enligt GMP-regelverket och arbetet kräver att man måste vara noggrann i sin hantering.


Kravprofil
• Du uttrycker dig väl i tal och skrift på såväl svenska som engelska.
• Avklarad gymnasieexamen. Meriterande om det är inom natur.
• Avklarad yrkes- eller kandidatutbildning inom relevant område såsom BMA, Molekylärbiologi, Bioteknik, kemi, Biomedicin eller liknande (meriterande).
• Du har praktisk labbvana från tidigare (meriterande).
• Tidigare erfarenhet av att arbeta enligt GMP (meriterande)
• Erfarenhet av varuhantering eller lagerarbete (meriterande).


Som konsult hos Academic Resource erbjuds du
• Förmåner som t.ex. tjänstepension, friskvårdsbidrag och föräldralön.
• Ett auktoriserat bemanningsföretag vilket innebär en mycket större trygghet, då du omfattas av kollektivavtalens villkor för till exempel lön, försäkringar, pension och semester.
• En engagerad konsultchef som finns tillgänglig och håller löpande kontakt med dig och kundföretagen under hela din anställning som ser till att du trivs och utvecklas på din arbetsplats!
• Möjlighet att utvecklas genom lärande på arbete såväl som i varierade roller på intressanta kundföretag


Ansökan
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så ansök så snart som möjligt. Klicka nedan på sök tjänsten och fyll i dina kontaktuppgifter, ange referensnamn: Opt0921
Bifoga ditt CV och ett anpassat personligt brev i PDF/Word format där du förtydligar din arbetslivserfarenhet och varför just du skulle passa för tjänsten!


Sökord: life science, läkemedel, pharma, provtagning, plasma, logistics, BMA, orderplockare, orderhanterare, ordermottagare, orderadministratör, ordersamordnare, koordinera, koordinator, varuplock, logistik, logistikkoordinator, labb, butiksmedarbetare, lagermedarbetare, lager, warehouse, nyexaminerad, lab, Laboratorium, Stockholm, Uppsala, Arlanda, Märsta Visa mindre

Projektassistent

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.
Är du nyfiken på det snabbt växande området bioteknik? Vill du arbete i en dynamiskt och kreativ miljö vid en av Europas största verksamheter för DNA-analyser? Som projektassistent hos oss kommer du arbeta med att bearbeta sekvensdata från storskaliga sekvensinstrument, kvalitetskontroll av bearbetat sekvensdata, samt leverans av data till uppdragsgivare via Uppmax.

Arbetsuppgifterna kan också komma att omfatta utvecklings-, förbättrings- och valideringsarbete i befintliga system för dataprocessning och analys.

SNP&SEQ;-teknologiplattformen är en del av den Nationella Infrastrukturen för Genomik (NGI) vid SciLifeLab i Uppsala. SNP&SEQ; erbjuder service med moderna storskaliga metoder och applikationer inom sekvensering (NGS), SNP-genotypning och proteomik till uppdragsgivare inom svensk akademi och industri, och även till internationella uppdragsgivare. Verksamheten består av en multidisciplinär grupp av forskare, projektkoordinatorer, forskningsingenjörer, bioinformatiker, systemutvecklare och systemadministratörer. Årligen genererar plattformen >300 terabaser av sekvensdata från >20 000 prover och levererar >25 miljarder genotyper från 50 000 prover till uppdragsgivarna. Mer om SNP&SEQ;:s verksamhet finns på vår hemsida: https://ngisweden.scilifelab.se/

SNP&SEQ; tillhör Institutionen för medicinska vetenskaper som är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 300 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset. Mer om institutionens verksamhet finns på: http://www.medsci.uu.se

Kvalifikationskrav:

- Universitets- eller högskoleexamen med inriktning mot molekylärbiologi, bioteknologi, bioinformatik, datavetenskap eller liknande.
- Mycket stor datorvana.
- Erfarenhet av arbete i Linux/Unix-miljö.
- Förmåga att snabbt lära sig nya färdigheter.
- Mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift.

Önskvärt och meriterande:

- Erfarenhet av programmering i Python.
- Erfarenhet av shell-skriptning i Linuxmiljö.
- Erfarenhet av dataanalys med hjälp av R-paket.
- Erfarenhet av användande av datorkluster för exempelvis storskaliga beräkningar eller dataanalys.
- Erfarenhet från analys av data från storskalig sekvensering (tex helgenom, exon eller RNA-seq) och sekvenseringsteknologier (Illumina, PacBio, ONT).
- Kunskap i metoder och tillämpningar inom molekylärbiologi och genetik (tex PCR, DNA/RNA-sekvensering, SNP-genotypning etc).
- Erfarenhet av versionskontroll med GitHub.
- Goda kunskaper i svenska i tal och skrift.
- Erfarenhet av arbete i ackrediterad miljö.

Vi söker en person med initiativförmåga, noggrannhet, ansvarskänsla samt god förmåga till både självständigt arbete och arbete i grupp.  Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper, såsom positiv attityd till serviceverksamhet och god samarbetsförmåga. Då verksamheten är ackrediterad enligt kvalitetsstandard ISO/IEC 17025 är noggrann dokumentation av det dagliga arbetet en viktig del av arbetsuppgifterna.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Snarast, eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: 1 år.

Anställningens omfattning: Heltid, 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Ulrika Liljedahl, enhetschef SNP&SEQ; mailto:[email protected], Elin Övernäs, gruppchef sekvenseringsgruppen mailto:elin.övernä[email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 11 januari 2022, UFV-PA 2021/5005.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Extrajobb hos läkemedelsföretag i Stockholm och Uppsala

Är du en student inom naturvetenskaplig inriktning och skulle vara intresserad av att få en fot i läkemedelsindustrin genom extrajobb på läkemedelsföretag i Stockholm och Uppsala? Academic Resource söker just nu dig som är student och har möjlighet att jobba 3 dagar i veckan från 20:e januari till vecka 6 hos våra kunder inom läkemedelsindustrin i Stockholm (Solna) och Uppsala. Vidare är vi även glada om du skulle vara intresserad av att vara med i vår p... Visa mer
Är du en student inom naturvetenskaplig inriktning och skulle vara intresserad av att få en fot i läkemedelsindustrin genom extrajobb på läkemedelsföretag i Stockholm och Uppsala?


Academic Resource söker just nu dig som är student och har möjlighet att jobba 3 dagar i veckan från 20:e januari till vecka 6 hos våra kunder inom läkemedelsindustrin i Stockholm (Solna) och Uppsala. Vidare är vi även glada om du skulle vara intresserad av att vara med i vår pool av extraarbetare.


Själva arbetet är ett rutinjobb av enklare karaktär. Vidare i processen kommer du få en mer detaljerad beskrivning av arbetsuppgifter samt upplärning av arbetsuppgifter hos kund.


Kvalifikationer
• Studerar en eftergymnasial utbildning inom naturvetenskaplig inriktning.
• Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då språket används dagligen i arbetet.


Som person söker vi dig som är flexibel, plikttrogen, noggrann och en teamplayer.


Är du intresserad, svara då med vändande mail där du bifogar uppdaterat CV i PDF/Word format, så hör vi av oss om du går vidare i processen.
Ansökan
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så ansök så snart som möjligt med uppdaterat CV samt personligt brev i PDF/Word format. Klicka nedan på sök tjänsten och fyll i dina kontaktuppgifter, ange referensnamn: EVE1221


Frågor besvaras via mail av:
[email protected]


we take you further Visa mindre

Extrajobb på Pegasuslab!

Företagsbeskrivning Är du kemiintresserad och är sugen på ett nytt, spännande extrajobb? Då ska du inte tveka på att söka dig till oss på Pegasuslab! En bra inomhusmiljö är en förutsättning för god hälsa och hög livskvalitet. På Eurofins Pegasuslab bidrar vi till detta genom att erbjuda marknadsledande kemiska och mikrobiologiska inomhusmiljöanalyser, rådgivning och utbildning. Vilka är vi? Du kanske inte känner till oss men vi kan garantera att du känner ... Visa mer
Företagsbeskrivning
Är du kemiintresserad och är sugen på ett nytt, spännande extrajobb? Då ska du inte tveka på att söka dig till oss på Pegasuslab!
En bra inomhusmiljö är en förutsättning för god hälsa och hög livskvalitet. På Eurofins Pegasuslab bidrar vi till detta genom att erbjuda marknadsledande kemiska och mikrobiologiska inomhusmiljöanalyser, rådgivning och utbildning.
Vilka är vi?
Du kanske inte känner till oss men vi kan garantera att du känner till vårt arbete – allt vi gör har en positiv inverkan på liv, hälsa och miljö.
Eurofins finns vid din sida varje dag, från maten du äter till de mediciner du litar på. Vi arbetar med de största företagen i världen och ser till att produkterna de levererar är säkra, ingredienserna autentiska och att märkningen är korrekt.
Vi är ledande globalt inom området Testing for life med mer än 55.000 medarbetare runtom i världen. Under de senaste 20 åren har Eurofins varit ett av de snabbast växande företagen i världen tack vare innovation inom teknik och service.
Vår verksamhet bygger på våra kärnvärden: Vår kund, Kvalitet, Yrkesstolthet tillsammans samt Professionalism och hållbarhet.
Jobbeskrivning
Vad du kommer att göra hos oss
Uppackning och enklare kundkontakter i vår provmottagning.
Registrering av inkommande prover.
Övriga administrativa arbetsuppgifter.

Kravspecifikation
Vem är du som söker?
För att du ska trivas hos oss ser vi att du är mycket serviceinriktad och prestigelös samt har ett strukturerat arbetssätt. Det är viktigt att du kan arbeta självständigt och att du är en lagspelare som värdesätter ett bra samarbete. Du är en kommunikativ person som får saker gjorda, tar eget ansvar och egna initiativ.
Vi söker dig som har en avslutad gymnasieutbildning från t ex naturvetenskapligt eller tekniskt program. Givetvis har du god datorvana. Du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.
Ytterligare information
Vi rekryterar löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden går ut, så sök redan idag! Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Ansökningar skickade via brev eller mejl kommer inte tas med i rekryteringsprocessen.
Praktisk information:
Anställningsform: visstid med timlön.
Arbetstid: arbete vid behov. Arbetstiden kan variera.
Vi ser gärna att du kan börja så snart som möjligt efter överenskommelse.
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Annika Engström, PBU-chef 010 - 490 82 53. Visa mindre

Underhållssamordnare QC

Ansök    Dec 10    Cytiva Sweden AB    Laboratorieassistent
Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Nu söker vi efter en Underhållssamordnare som ska arbeta med vår QC-avdelning (kvalitetskontroll) med ca 110 anställda i Uppsala. Har du en passion för underhåll, människor och teknik? Då vill vi gärna höra ifrån dig.
Vad du ska göra
Vi söker dig som vill ta ett övergripande ansvar för QC:s underhållsarbete. I rollen ingår att:
Representera avdelningen i UH-frågor.
Driva standardisering och förbättring av UH-arbetet.
Vara sammankallande/drivande att tillsammans med UH och sektionschefer ta fram och uppdatera UH-plan för varje sektion inom avdelningen (map förebyggande UH och UH-investeringar).
Tillsammans med UH och sektionschefer på QC kartlägga och säkerställa reservdelar samt Business Continuity.
Bevaka att avdelningens utrustningar sköts, underhålls och kalibreras.
Utvärdera behovet av externa serviceavtal.
Kunna utfärda arbets- och hetarbetstillstånd inom QC.
Analysera avdelningens UH-kostnader och UH-stopp.
Delta i och driva UH-projekt.

?Vem du är
Teknisk utbildning, gärna på eftergymnasial nivå.
Då tjänsten bl.a innehåller aktivitetsledande uppgifter söker vi dig med goda ledaregenskaper; trygg, driven och inlyssnande.
Kunna koordinera och hantera en blandning av snabba lösningar och långsiktiga underhållsstrategier.
Resultat- och målinriktad.
Kunskap och erfarenheter från UH/Konstruktion/Service i labbmiljö.
Erfarenhet av underhållssystem och andra administrativa system för rapportering och presentation.

Vi befinner oss i en väldig expansiv fas och har stort behov av ny personal. Urval och intervjuer sker löpande .
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.


At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.


If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Clinical Testing söker Laboratorietekniker!

Företagsbeskrivning Vi på Eurofins Clinical Testing i Uppsala söker förstärkning till vårt team! Vilka är vi? Du kanske inte känner till oss men vi kan garantera att du känner till vårt arbete – allt vi gör har en positiv inverkan på liv, hälsa och miljö. Eurofins finns vid din sida varje dag, från maten du äter till de mediciner du litar på. Vi arbetar med de största företagen i världen och ser till att produkterna de levererar är säkra, ingredienserna a... Visa mer
Företagsbeskrivning
Vi på Eurofins Clinical Testing i Uppsala söker förstärkning till vårt team!
Vilka är vi?
Du kanske inte känner till oss men vi kan garantera att du känner till vårt arbete – allt vi gör har en positiv inverkan på liv, hälsa och miljö.
Eurofins finns vid din sida varje dag, från maten du äter till de mediciner du litar på. Vi arbetar med de största företagen i världen och ser till att produkterna de levererar är säkra, ingredienserna autentiska och att märkningen är korrekt.
Vi är en global ledare inom området Testing for life med mer än 55.000 medarbetare runtom i världen. Under de senaste 20 åren har Eurofins varit ett av de snabbast växande företagen i världen tack vare innovation inom teknik och service.
Vår verksamhet bygger på våra kärnvärden: Vår kund, Kvalitet, Yrkesstolthet tillsammans samt Professionalism och hållbarhet.
Jobbeskrivning
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av:
Provregistrering och utskick av prov till externt labb
Provberedning inför analys
Utföra administrativa och kvalitetsuppgifter relaterade till laboratoriet.
Följa angivna policies, rutiner och tidsplaner

Kravspecifikation
För att lyckas i rollen ser vi att du:
Har en naturvetenskaplig utbildning på minst gymnasienivå
Du behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift

Vi anser det meriterande om du har tidigare erfarenheter från arbete på ett laboratorium.
Vidare är du driven och positiv. Du tar egna initiativ och arbetar nogrannt och systematiskt. Du trivs att arbeta i grupp, är samarbetsvillig och engagerad - både i ditt arbete och dina kollegor.
Ytterligare information
Vi rekryterar löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden går ut, så sök redan idag! Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Ansökningar skickade via brev eller mejl kommer inte tas med i rekryteringsprocessen.
Praktisk information:
Tjänsten är en behovsanställning, inledningsvis på heltid.
Anställningsform visstid om 6 månader med eventuell möjlighet till förlängning.
Arbetstider dagit
Tillträde så snart som möjligt.
Löneform; timlön
För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Mania Mansory, PBU-chef, [email protected]
För frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta:
Sara Carlsson, HR generalist, [email protected] / 010-490 8057 Visa mindre

Laboratorieassistent

Ansök    Nov 12    Medicago AB    Laboratorieassistent
Platsbeskrivning Medicago är ett företag inom LifeScience och medicinteknik, som utvecklar, producerar och marknadsför olika produkter för bioteknik- och läkemedelsindustrin. Företaget är beläget i Danmark Berga utanför Uppsala (8 km från centrum) och sysselsätter f.n. ca. 50 personer. Vi är ett mindre familjärt företag där alla känner alla och vi har en nära relation till varandra. Vi behöver nu anställa dig som vill jobba med kvalitetsanalyser på vår QC-... Visa mer
Platsbeskrivning
Medicago är ett företag inom LifeScience och medicinteknik, som utvecklar, producerar och marknadsför olika produkter för bioteknik- och läkemedelsindustrin. Företaget är beläget i Danmark Berga utanför Uppsala (8 km från centrum) och sysselsätter f.n. ca. 50 personer.
Vi är ett mindre familjärt företag där alla känner alla och vi har en nära relation till varandra. Vi behöver nu anställa dig som vill jobba med kvalitetsanalyser på vår QC-avdelning. Vi är ett företag som gör skillnad genom att tillverka produkter som används bland annat inom vaccintillverkning, cancerdiagnostik samt på sjukhuslabb och universitet.

Arbetsuppgifter
Du kommer att vara behjälplig med att utföra kvalitetsanalyser av produktionsbatcher och renvatten samt utföra miljökontroller i renrum. Det kan även ingå uppdateringar av standardmetoder, metoder, valideringsdokument. I dina arbetsuppgifter ingår även att komplettera batch records och överlämna dessa till QA-avdelningen.
Utbildning/Erfarenhet
Vi ser gärna att du har jobbat enligt ISO 9001/13485 och GMP. Det viktigaste för oss är att du är intresserad av branschen och vill arbeta i en laboratoriemiljö.
Meriterande är om du har laboratorievana. Du kan antingen vara nyutexaminerad från universitetet eller så har du annan arbetslivserfarenhet som du kan omsätta i laboratoriemiljö.
Personlig lämplighet är av stor vikt.

Personliga egenskaper
Du bör vara noggrann och effektiv, metodisk och ansvarsfull. Du ska kunna kunna följa instruktioner samt ha lätt för att kommunicera och samarbeta med andra. Vi ser gärna att du är organiserad och ordningsam men också flexibel. En positiv attityd och stort engagemang är också egenskaper vi uppskattar. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökanden och eftersträvar mångfald.

Varaktighet Tillsvidare, provanställning på 6 månader tillämpas.

Tillträde Enligt överenskommelse

Arbetstid Heltid

Lön Månadslön

Kontaktperson Linnea Detterberg tel: 018-561180

Sista ansökningsdag Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

Ansökan skickas till: [email protected] Visa mindre

Forskningsingenjör – Array och analysfaciliteten

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.
Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 300 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset.

Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på http://www.medsci.uu.se.

Anställningen som forskningsingenjör är placerad på Array och analysfaciliteten.

Array och analysfaciliteten är en regional teknikplattform av nationellt intresse. Vi tillhandahåller mikroarray-baserade analyser av RNA och DNA för forskare främst från Uppsala universitet men också från andra lärosäten. Vi erbjuder även bioinformatisk analys av arraydata och andra typer av data.

Arbetsuppgifter: Vi söker dig som vill arbeta i ett multidisciplinärt team för att erbjuda högsta möjliga servicenivå till våra uppdragsgivare. Dina uppgifter innefattar möten med uppdragsgivare för planering av analyser, kvalitetskontroll av prover, genomförande av de arraybaserade analyserna och instrumentansvar. Du kommer att arbeta med datorstyrda system såsom Thermofisher Gene Chip System och Gene Titan MC för storskaliga analyser av tusentals prover per år. I arbetsuppgifterna ingår kvalitetskontroll med olika mjukvaror men även administrativa sysslor som dokumentation, inköp av reagens och förbrukningsmaterial, sammanställning av faktureringsunderlag och kvalitetsarbete. Arbetet kräver stor noggrannhet, god förmåga att hantera arbetstoppar/deadlines och att kommunicera inom teamet och med uppdragsgivarna. Du arbetar i nära samarbete med andra forskningsingenjörer och bioinformatiker.

Kvalifikationskrav:

- Akademisk examen inom life science området tex biomedicinsk analytiker, biomedicinare eller motsvarande.
- Erfarenhet av storskaligt laborativt arbete och vana vid att använda datoriserade laboratoriesystem.
- God muntlig och skriftlig färdighet i engelska
- Sökanden skall vara serviceinriktad, ha god samarbetsförmåga och förmåga till självständigt arbete
- Erfarenhet av molekylärbiologiskt arbete

Önskvärt och meriterande i övrigt:

- Erfarenhet av att sprida information, hålla kurser och workshops
- Erfarenhet av att arbeta på uppdrag av externa uppdragsgivare
- God muntlig och skriftlig färdighet i svenska
- Erfarenhet av ThermoFishers microarrayanalysmetoder (t.ex. SNPs, Expression).

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan skall innehålla CV, kopior av examensbevis och betyg, eventuella publikationer och en kort beskrivning av dina forskningsintressen. Vi ser gärna att du lämnar uppgifter om referenspersoner och/ eller bifogar rekommendationsbrev. Ansökningarna bedöms enligt följande kriterier: Lämplig grundutbildning, tidigare erfarenhet av laborativt arbete inom området eller närliggande områden samt personlig lämplighet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2022-01-01

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning till och med 2022-05-31

Anställningens omfattning: 75 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Anders Isaksson tel. 018-471 44 85, e-post: mailto:[email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 6 december 2021, UFV-PA 2021/4459.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Forskningsassistent

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.
Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 300 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset.

Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på http://www.medsci.uu.se.

Projektbeskrivning/Arbetsuppgifter: Arbetet innefattar arbete med motilitetsregistreringar från mag-tarmkanal med hjälp av SmartPill samt antroduodenal manometri. I tjänsten ingår även laboratorieanalyser av hormoner i mag-tarmkanalen med hjälp av ELISA, elektrokemiluminescens och RIA-tekniker.

Kvalifikationskrav: Medicinsk utbildning, företrädesvis läkarutbildning (även utländsk) samt god kännedom om mag-tarmkanalens fysiologi och biokemi. Kännedom om biokemiska laboratorieanalyser (ELISA, RIA, HPLC, elektrokemiluminescens). Sökande ska även vara förtrogen med masspektrometri för ytterligare analyser av små molekyler.

Meriterande i övrigt: Språkkunskap i engelska (primärt) och svenska.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2022-02-01.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2022-06-20.

Anställningens omfattning: 50 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Professor Per Hellström, mailto:[email protected], 018-471 4724.

Välkommen med din ansökan senast den 25 oktober 2021, UFV-PA 2021/3743.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Forskningsingenjör – Array och analysfaciliteten

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.
Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 300 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset.

Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på http://www.medsci.uu.se

Anställningen som forskningsingenjör är placerad på Array- och analysfaciliteten

Array och analysfaciliteten är en regional teknikplattform av nationellt intresse. Vi tillhandahåller mikroarray-baserade analyser av RNA och DNA för forskare främst från Uppsala universitet men också från andra lärosäten. Vi erbjuder även bioinformatisk analys av arraydata och andra typer av data.

Arbetsuppgifter: Vi söker dig som vill arbeta i ett multidisciplinärt team för att erbjuda högsta möjliga servicenivå till våra uppdragsgivare. Dina uppgifter innefattar möten med uppdragsgivare för planering av analyser, kvalitetskontroll av prover, genomförande av de arraybaserade analyserna och instrumentansvar. Du kommer att arbeta med datorstyrda system såsom Thermofisher Gene Chip System och Gene Titan MC för storskaliga analyser av tusentals prover per år. I arbetsuppgifterna ingår kvalitetskontroll med olika mjukvaror men även administrativa sysslor som dokumentation, inköp av reagens och förbrukningsmaterial, sammanställning av faktureringsunderlag och kvalitetsarbete. Arbetet kräver stor noggrannhet, god förmåga att hantera arbetstoppar/deadlines och att kommunicera inom teamet och med uppdragsgivarna. Du arbetar i nära samarbete med andra forskningsingenjörer och bioinformatiker.

Kvalifikationskrav:
- Akademisk examen inom life science området tex biomedicinsk analytiker, biomedicinare eller motsvarande.
- Erfarenhet av storskaligt laborativt arbete och vana vid att använda datoriserade laboratoriesystem.
- Godmuntligochskriftligfärdighetiengelska
- Sökanden skall vara serviceinriktad, ha god samarbetsförmåga och förmåga till självständigt arbete
- Erfarenhet av molekylärbiologiskt arbete

Önskvärt och meriterande i övrigt:

- Erfarenhet av att sprida information, hålla kurser och workshops
- Erfarenhet av att arbeta på uppdrag av externa uppdragsgivare
- God muntlig och skriftlig färdighet i svenska
- Erfarenhet av ThermoFishers microarrayanalysmetoder (t.ex. SNPs, Expression).

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Ansökan skall innehålla CV, kopior av examensbevis och betyg, eventuella publikationer och en kort beskrivning av dina forskningsintressen. Vi ser gärna att du lämnar uppgifter om referenspersoner och/ eller bifogar rekommendationsbrev. Ansökningarna bedöms enligt följande kriterier: Lämplig grundutbildning, tidigare erfarenhet av laborativt arbete inom området eller närliggande områden samt personlig lämplighet.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 1 januari 2022.

Anställningsform: Vikariat t o m 30 juni 2022.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av: Anders Isaksson tel. 018-471 44 85, e-post: mailto:[email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 30 september 2021, UFV-PA 2021/3248.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Forskningsassistent

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.
Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 300 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset.

Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på http://www.medsci.uu.se.

Projektbeskrivning/Arbetsuppgifter: Projektet avser studera effekten av träning på metabol, kognitiv och psykisk hälsa hos typ 2-diabetiker, med fokus på den bidragande effekten av förändringar i sömn.

Diabetes utgör en av de stora utmaningarna för global folkhälsa. Typ 2-diabetes (T2DM) utgörs av insulinresistens och har ökat kraftigt i global förekomst, för att i Sverige utgöra 85-90% av diabetespopulationen. Diabetiker drabbas ofta av komorbiditeter såsom sömnstörningar, ångest, nedstämdhet, kroniska infektioner, hjärtkärlsjukdomar, eller muskuloskeletala besvär – faktorer som sänker allmänhälsan och välmåendet. T2DM och dess komorbiditeter ger kraftig påverkan på välmåendet och produktivitet, och ger stora socioekonomiska följdeffekter.

Livsstilsinterventioner såsom träning och kost är avgörande för att förbättra hälsan vid T2DM. Fysisk träning ger frisättning av molekyler som förbättrar kognitionen och måendet, sannolikt delvis genom förbättrad sömn och ämnesomsättning på vävnadsnivå. Dock är resultaten motstridiga från träningsstudier, t.ex. avseende psykiskt tillstånd vid T2DM och därför behövs ytterligare studier för att klargöra hur träning kan förbättra långtidshälsan vid T2DM, och om det finns sjukdomsfaktorer som påverkar utfallen.

Vårt projekt avser studera en träningsintervention med analyser utifrån individskattade och objektiva mätvärden, inriktade på hur sömnen påverkas, för att därigenom inverka på välmående, livskvalitet, och biomarkörer för kognition, sömn och metabol hälsa. T2DM-patienter kommer i randomiserad ordning få genomgå en av två fyraveckors interventioner: vanliga promenader jämfört med måttlig fysisk träning (30 min på cykel). Alla variabler mäts före och efter interventionerna och jämförs inom och mellan grupper, samt mellan män och kvinnor i studien.

Vårt projekt kommer ge insikt i hur livsstilsfaktorer, med fokus på träning och sömn, kan påverka den allmänna hälsan hos patienter med diabetes, en av vår tids stora hälsoutmaningar.

Kvalifikationskrav: Masterexamen inom molekylärbiologi och bioinformatik. Erfarenhet av att leda självständiga projektarbeten på doktorandnivå. Extensiva kunskaper inom bioinformatik och beräkningsbaserad modellering (computational modelling), med särskilt fokus på metagenomik, dvs. bioinformatik som rör tarmflorans sammansättning och funktion. Inom metagenomikområdet bör personen besitta kunskaper som rör normal uppsättning och funktion av tarmfloran, liksom hur denna störs vid metabola och neurodegenerativa sjukdomar såsom typ 2-diabetes. De bioinformatiska kunskaperna bör omfatta förmågan att analysera storskaliga datamängder med lämpliga statistiska verktyg, samt kunskap inom programmeringsmiljöerna/språken Pyton, Matlab, samt skriptspråken R, Bash och Shell. Inom dessa programmeringsmiljöer ska personen ha erfarenhet om hur man bygger biologiska nätverk genom integrering av metadata med metagenomisk data, hur man laddar ner data från externa databaser, samt visualisering av data (t.ex. i principalkomponentanalyser eller motsvarande) och metoder för att finna signifikant skilja parametrar. Kunskaper inom Word, PowerPoint och Excel, samt förmåga till grafisk visualisering av större datamängder förutsätts också.

Meriterande i övrigt: Kunskaper inom bioinformatisk genuttrycksanalys, ELISA-metoder, programmering i andra (skript)språk, erfarenhet av större forskningssamarbeten och sådan projektorganisation.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2022-04-30.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Jonathan Cedenaes, mailto:[email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 8 oktober 2020, UFV-PA 2020/3572.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Laboratorietekniker till snabbt växande Q-linea

Nu finns chansen för dig som älskar att arbeta laborativt och som vill att dina timmar i labbet ska bidra till att rädda liv. Blodförgiftning är den vanligaste dödsorsaken på svenska sjukhus och snabb vård är nyckeln till överlevnad. Nu finns möjligheten att vara en del av arbetet mot att effektivisera vägen till rätt vård för drabbade patienter. Om du ser på laborativt arbete med en stor nyfikenhet och är observant även på små detaljer är detta rollen för... Visa mer
Nu finns chansen för dig som älskar att arbeta laborativt och som vill att dina timmar i labbet ska bidra till att rädda liv. Blodförgiftning är den vanligaste dödsorsaken på svenska sjukhus och snabb vård är nyckeln till överlevnad. Nu finns möjligheten att vara en del av arbetet mot att effektivisera vägen till rätt vård för drabbade patienter. Om du ser på laborativt arbete med en stor nyfikenhet och är observant även på små detaljer är detta rollen för dig. Vi ser fram emot din ansökan.

OM TJÄNSTEN
Q-linea växer och är nu i full gång med uppbyggnaden av en ny avdelning för storskalig datagenerering av mikrobiologiska tester med bland annat Q-lineas ASTar system. Vi söker därför en laboratorietekniker som vill vara med i arbetet med att stödja Q-lineas övriga avdelningar med mikrobiologiska analyser. Hos Q-linea, som är i stark tillväxtfas, får du möjlighet att ta stort ägandeskap i ditt arbete i en spännande organisation som driver samhällsviktiga projekt. Utöver andra laboratorietekniker kommer gruppen ha en ansvarig mikrobiolog som stödjer arbetet samt självklart få tillgång till övrigt stöd från hela företaget. I den här rollen kommer du ha varierande arbetstider och arbeta helger, vilket innebär att du behöver vara öppen för ett varierande schema.

Rollen hos Q-linea är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Q-linea. Uppdraget kommer att vara på heltid och är långsiktigt. På sikt finns det mycket goda möjligheter att bli överrekryterad direkt till Q-linea, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som laboratorietekniker kommer du att arbeta med de laboratoriesystem Q-linea har installerat och kommer installera på laboratoriet. Du kommer även arbeta med deras biobank med kliniska bakterie-isolat och traditionella mikrobiologiska tekniker. Beställningar på vilka analyser som skall utföras kommer komma från olika delar av företaget med olika behov och syften, därför kan exakta arbetsuppgifter skilja sig åt över tid. Under en arbetsdag kommer du exempelvis arbeta med att:


* Hantera och odla bakterier på agar-plattor och i blod
* Genomföra analyser för identifiering av bakterier och antibiotikakänslighetstester av bakterier med de system som finns installerade
* Utföra dokumentation och rapportering av utförda försök
* Tillsammans med andra utföra generellt underhåll, inventering, inköp och andra aktiviteter som är nödvändiga för ett fungerande laboratorium


VI SÖKER DIG SOM
* Har en akademisk utbildning inom biologi, främst mikrobiologi kommer vara meriterande alternativt har likvärdig arbetslivserfarenhet


* Har arbetslivserfarenhet av laborativt arbetet inom biologi/molekylärbiologi sedan tidigare
* Har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
* Känner dig bekväm med att arbeta i Officepaketet och har generellt god datavana


Det är meriterande om du:


* Har erfarenhet av mikrobiologiskt arbete eller från arbete med krav på aseptisk/steril hantering av prover


Då arbetsplatsen karaktäriseras av ett starkt internt samarbete där alla hjälps åt, är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Vidare har du en god problemlösningsförmåga och du har inga problem med att fråga om det är något du inte kan. I labbet krävs det även att du är noggrann och att du tycker det är roligt att utföra liknande uppgifter varje dag.

Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid, 8-17 med viss flextid, schemalagt helgarbete
* Placering: Uppsala Science Park


I din ansökan ska det återfinnas ett välskrivet och tydligt CV samt personligt brev, glöm därför inte att bifoga dessa dokument.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Q-lineas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Q-linea är ett företag med ambitionen att rädda liv och säkerställa att antibiotika fortfarande är en effektiv behandling för kommande generationer. De testar,utvecklar och levererar föredragna lösningar för vårdgivare, så att de kan diagnostisera och behandla infektionssjukdomar på så kort tid som möjligt. Visa mindre

Laboratorieassistens sökes till Cytiva

Om företaget Vi söker dig som vill arbeta på ett globalt företag inom läkemedelsindustrin. Som bemanningskonsult hos Lernia är du anställd av oss, men jobbar på Cytiva. Du kommer att arbeta som laboratorieassistent på avdelningen för kvalitetskontroll (QC). Din avdelning kommer att ansvara för att bereda lösningar för andra avdelningar på QC. Ni ansvarar även för inskrivning av prover, provpreparering samt beställning av kemikalier. På QC finns det stora... Visa mer
Om företaget

Vi söker dig som vill arbeta på ett globalt företag inom läkemedelsindustrin. Som bemanningskonsult hos Lernia är du anställd av oss, men jobbar på Cytiva. Du kommer att arbeta som laboratorieassistent på avdelningen för kvalitetskontroll (QC). Din avdelning kommer att ansvara för att bereda lösningar för andra avdelningar på QC. Ni ansvarar även för inskrivning av prover, provpreparering samt beställning av kemikalier. På QC finns det stora utvecklingsmöjligheter och för rätt person finns också goda chanser till anställning direkt hos företaget på sikt.

Arbetsuppgifter

• Bereda lösningar enligt standardmetoder. Det innebär bl.a. vägning av kemikalier, pipettering och pH-justering.
• Ta emot och skriva in prover som ska analyseras.
• Preparera prover genom att hälla upp de i nya behållare och sedan placera ut dessa på labbet.
• Beställning av kemikalier.

Formell kompetens

Vi söker dig som har gymnasieutbildning och b-körkort. Du kommer ibland att behöva hämta/lämna prover och material med bil på siten. Du behöver behärska det svenska språket i både tal och skrift samt ha goda kunskaper i Officepaketet.

Meriterande:

• Högskoleutbildning alternativt gymnasieingenjörsutbildning
• Jobbat på QC avdelning
• Erfarenhet av beredning av lösningar
• Kunskaper i Magic, Oracle och Smartsheet

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är:

• Noggrann och strukturerad
• Flexibel
• Bra på att samarbeta
• Positiv, uppmuntrar och inspirerar andra
• Stresstålig och kan utföra flera olika arbetsuppgifter parallellt
• Gillar att arbeta i förändring och driva förändringsarbete

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Visstidsanställning 6 mån/Heltid/Uppsala
Det finns mycket goda chanser till förlängning

Tillträdesdag

Omgående, enligt överenskommelse.

Information

Intervjuer sker löpande, tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Tveka inte över att skicka in din ansökan redan idag om profilen stämmer bra in på dig! Om du är boende på annan ort vänligen ange i din ansökan huruvida du är flyttbar eller inte.

På grund av stort antal sökande kommer vi inte hinna besvara frågor via telefon gällande denna annons under pågående annonseringsperiod. Vi svarar självklart gärna på frågor gällande tjänsten om du blir kallad till en intervju.

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se. Visa mindre

Laboratorieassistent till Eurofins BioPharma

Företagsbeskrivning Testing for Life är våra ledord – hos oss bidrar våra medarbetare till en bättre värld. Det är en härlig och meningsfull känsla som skapar hög motivation och engagemang. Vill du också vara med på vår resa framåt? Eurofins är ett globalt nätverk av välutrustade laboratorier, erfarna medarbetare och vi kan, via vårt laboratorium i Uppsala och våra systerbolag inom Eurofins-koncernen, erbjuda våra kunder den totala analyslösningen! Eurof... Visa mer
Företagsbeskrivning
Testing for Life är våra ledord – hos oss bidrar våra medarbetare till en bättre värld. Det är en härlig och meningsfull känsla som skapar hög motivation och engagemang. Vill du också vara med på vår resa framåt?


Eurofins är ett globalt nätverk av välutrustade laboratorier, erfarna medarbetare och vi kan, via vårt laboratorium i Uppsala och våra systerbolag inom Eurofins-koncernen, erbjuda våra kunder den totala analyslösningen! Eurofins Biopharma Product Testing har ca 50 medarbetare i Sverige (Uppsala).
Jobbeskrivning
En av våra laboratorieassistenter har valt att gå vidare till nya utmaningar och vi söker därför dennes ersättare! I denna roll kommer du huvudsakligen arbeta med:
Registrering av prover
Beställa och registrera förbrukningsartiklar till labbet, såsom kemikalier, och löpande administrera inköp av dessa
Kalibrera pipetter

Kravspecifikation
För att lyckas i rollen, tror vi att du har en naturvetenskaplig bakgrund/intresse och är en god administratör med vana att arbeta med olika IT-system. Det är meriterande om du tidigare arbetat i en labbmiljö.
Vi lägger stor vikt vid beteendekompetenser. Du är noggrann, ansvarsfull och har förmåga att arbeta självständigt, effektivt och resultatorienterat. Du är också en flexibel lagspelare som bidrar till en god arbetsmiljö och kunskapsutbyte.
Ytterligare information
Vad kan vi erbjuda dig? Ett meningsfullt arbete där Testing for Life andan genomsyrar företaget. Du får ett spännande och ansvarsfullt arbete inom en av världens ledande laboratorieverksamheter. Vi ser också fram emot att välkomna dig in i ett härligt team med hög kompetens, framåtanda och en kollegial och informell arbetsmiljö i Uppsala.
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Production Business Unit Manager Helena Monie Sjöberg per e-post: [email protected]
Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så är du intresserad, skicka in din ansökan redan idag! Sista dag för ansökan 2021-09-19.
Tjänsten är en tillvidareanställning, vi tillämpar provanställning. Lön i förhållande till kvalifikationer.
Vi ser fram emot din ansökan och att hälsa vår nya medarbetare välkommen!
Eurofins BioPharma är världens ledande globala kontraktslaboratorie på läkemedelsområdet och vi ger service till den farmaceutiska industrin med mikrobiologiska och kemiska analyser efter cGMP. Eurofins ingår i den internationella laboratoriegruppen Eurofins Scientific, en av världens ledande laboratorieverksamheter med mer än 50 000 medarbetare och 800 laboratorier i 50 länder. Vår verksamhet bygger på våra fyra hörnstenar: Vår kund, Kvalitet, Yrkesstolthet tillsammans samt Professionalism och hållbarhet. Läs mer på https://careers.eurofins.com/se Visa mindre

Studenter sökes för roll som labbtekniker på deltid till Eurofins!

Ansök    Sep 10    Clevry Sweden AB    Laboratorieassistent
Vi söker just nu dig som studerar en naturvetenskaplig utbildning på universitetet för en roll som laboratorietekniker på deltid till Eurofins i Uppsala! Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer bli anställd av oss på Clevry Sweden AB och uthyrd som konsult till Eurofins. Hela rekryteringsprocessen sköts av Clevry AB och frågor gällande tjänsten ställs till ansvarig konsultchef på Clevry Sweden AB. Vi använder oss av ett löpande urval och v... Visa mer
Vi söker just nu dig som studerar en naturvetenskaplig utbildning på universitetet för en roll som laboratorietekniker på deltid till Eurofins i Uppsala! Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer bli anställd av oss på Clevry Sweden AB och uthyrd som konsult till Eurofins. Hela rekryteringsprocessen sköts av Clevry AB och frågor gällande tjänsten ställs till ansvarig konsultchef på Clevry Sweden AB. Vi använder oss av ett löpande urval och välkomnar din ansökan idag.

För att gå vidare i denna rekryteringsprocess behöver du utföra ett självskattningstest som skickas till din mail vid ansökningstillfället. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter finner du längst ner i annonsen.

Om Eurofins
Eurofins är en av världens största laboratoriegrupper med fler än 50 000 anställda i över 50 länder och mer än 800 laboratorier över hela världen. I Sverige utför vi analyser på våra laboratorier i Lidköping, Jönköping, Uppsala, Kristianstad, Luleå och Linköping. Huvudkontoret ligger i Lidköping.

Vi utgör det personliga och kompetenta alternativet och erbjuder kemiska och mikrobiologiska analyser inom olika områden - lantbruk, livsmedel och miljö. Inom våra specialistområden finns också analyser av bland annat bränsle, läkemedel, mjölk samt produkttestning. Tack vare vårt internationella nätverk av laboratorier kan vi erbjuda en mycket stor analysportfölj.

I rollen som laboratorietekniker erbjuds du en kultur som präglas av kundfokus, professionalism, laganda och yrkesstolthet. Av medarbetare beskrivs miljön som prestigelös, öppen och välkomnande.

Dina arbetsuppgifter
I din roll?som laboratorietekniker kommer du främst att arbeta med provregistrering, utföra PCR-analyser samt förbereda prov inför analys tillsammans med dina engagerade kollegor. I denna roll kommer du att arbeta nattskift eller dagskift på deltid varannan helg, med eventuell möjlighet att arbeta mer under vardagar.

För nattskift gäller dagarna fredag-söndag.

För dagskift gäller dagarna lördag-söndag.

Start: omgående

Omfattning: Deltid, varannan helg

Placering: Uppsala

Din profil
Till rollen som laboratorietekniker på deltid söker vi dig som i dagsläget studerar en naturvetenskaplig utbildning på universitetet. Mycket meriterande är om du studerar kemi, bioanalys eller mikrobiologi. Ett krav för tjänsten är att du har erfarenhet av labbmiljö och meriterande om du har erfarenhet av PCR-analys från din studietid eller tidigare arbetslivserfarenhet. Vi sätter mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och önskar att du besitter ett stort driv samt är positiv och initiativtagande i ditt sätt att arbeta. Då det är höga och låga tempon på labbet tror vi också att du som person är lugn i stressiga situationer samt är prestigelös.

Vi ser även att du besitter en god kommunikativ förmåga och behärskar antingen svenska eller engelska väl. I denna roll vilar ett stort ansvar vilket vi hoppas att du drivs av samt tar på stort allvar.

Om detta låter som en roll för dig ser vi gärna att du skickar in din ansökan redan idag!

Om Clevry
I över 30 år har Clevry varit en game changer för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst. Visa mindre

Konsultuppdrag som Laboratorieassistent på Cytiva i Uppsala

Du blir anställd av Academic Resource och uthyrd som konsult till vår kund som är ett välkänt Life Science bolag. Uppdraget beräknas starta omgående och förväntas pågå i 6 månader med goda möjligheter till förlängning. Arbetstiden är förlagd vardagar på dagtid. Avdelningen ansvarar för att bereda lösningar för andra avdelningar på QC. Ansvarar även för inskrivning av prover, provpreparering samt beställning av kemikalier. Vill du arbeta med rutinuppgifter ... Visa mer
Du blir anställd av Academic Resource och uthyrd som konsult till vår kund som är ett välkänt Life Science bolag. Uppdraget beräknas starta omgående och förväntas pågå i 6 månader med goda möjligheter till förlängning. Arbetstiden är förlagd vardagar på dagtid. Avdelningen ansvarar för att bereda lösningar för andra avdelningar på QC. Ansvarar även för inskrivning av prover, provpreparering samt beställning av kemikalier. Vill du arbeta med rutinuppgifter i en mindre grupp på en stor avdelning tillsammans med välkomnande, sammansvetsade kollegor som trivs att jobba tillsammans? Är du självgående och van att ta ansvar för din dagsplanering? Då kan det här vara helt rätt för dig!


Om rollen
I rollen som Laboratorieassistent arbetar du främst med att bereda lösningar enligt standardmetoder, innebär bland annat vägning av kemikalier, pipettering och pH-justering. Ta emot och skriva in prover som ska analyseras. Preparera prover genom att hälla upp dom i nya behållare och sedan placera ut dessa på labbet. Beställning av kemikalier.


Kvalifikationer
Krav
• Gymnasieutbildning
• Grundläggande kunskap i word och excel
• B-körkort
• Svenska flytande i tal och skrift
• Engelska grundläggande


Meriterande
• Högskoleutbildning alt. Gymnasieingenjörsutb.
• Arbetat på QC tidigare
• Erfarenhet av beredning av lösningar
• Magic, Oracle och Smartsheet


Vem är du?
Du som söker är noggrann och strukturerad. Du är flexibel då du arbetar i en ständig föränderlig miljö. Du är bra på att samarbeta och vi ser även gärna att du är stresstålig och kan utföra flera olika arbetsuppgifter samtidigt.
Om oss
Academic Resource är rekryterings- och bemanningsföretaget för akademiker med erfarenhet. Vi har lång erfarenhet av Uthyrning, Rekrytering samt Interim Management inom tjänstesektorn. Våra affärsområden är Life Science, Ekonomi & Finans, samt HR. Vi verkar inom tjänstesektorn och främst i Stockholm & Uppsala.


Hos oss erbjuds du en anställning hos ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag, vilket innebär stor trygghet då du omfattas av bemanningsföretagen Almegas kollektivavtal. Som anställd på Academic Resource erbjuds du förmåner som t.ex. tjänstepension, friskvårdsbidrag och försäkringar, semester och föräldralön. Du får en engagerad konsultchef som finns tillgänglig och håller löpande kontakt med dig och kundföretagen under hela din anställning som ser till att du trivs och utvecklas på din arbetsplats. Hos oss får du möjlighet att utvecklas genom lärande på arbete såväl som i varierade roller på intressanta kundföretag.


Ansökan
Intervjuer och urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Välkommen med din ansökan redan idag! Klicka nedan på sök tjänsten och fyll i dina kontaktuppgifter, ange referensnamn: Clas0821


Observera att vi tar ej emot ansökningar via mail/e-post
Frågor besvaras via mail av:
[email protected]


Sökord: gmp labb laboratorieingenjör laboratorietekniker laboratorieassistent bma biomedicinsk analytiker life science uppsala läkemedel industry industri mikrobiologi analyser molekylärbiologi universitetsutbildning högskola jobb tjänst instrument qc quality control kvalitetsarbete excel word


we take you further Visa mindre

Forskningsassistent i reumatologi/immunologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 45 000 studenter, mer än 7 000 anställda och en omsättning på cirka 7 miljarder kronor.
Institutionen för medicinska vetenskaper är en stor klinisk institution med ca 250 anställda och över 300 personer som är anknutna via Akademiska Sjukhuset.

Institutionen har en bred forskningsprofil med starka forskargrupper inom en rad områden. Forskningen äger rum i nära anslutning till den kliniska verksamheten vid Akademiska sjukhuset och omfattar såväl grundläggande studier kring sjukdomsorsaker som utveckling och utvärdering av förbättrad diagnostik och nya behandlingsmetoder. Mer om institutionens verksamhet finns på http://www.medsci.uu.se.

Projektbeskrivning/Arbetsuppgifter: Arbetet innebär att tillhandahålla teknisk hjälp vid klinisk forskning och praktiskt laboratoriearbete samt en del administration. I arbetsuppgifterna ingår bland annat isolering och uppsättning av cellkulturer med primära blodceller från patienter med reumatiska sjukdomar och friska individer. Isolering och hantering av RNA och genomiskt DNA från vävnad och blodprover samt efterföljande analys av proteiner och RNA med gängse metodik. Dokumentation och sammanställning av framtagna analysdata och enkäter. Elektronisk labbjournal används för dokumentation. Arbetet innebär även viss grad av rutinarbete som krävs för ett fungerande forskningslaboratorium, såsom bokning av lokaler och möten, beredning av reagenser och beställning av laboratorievaror.

Kvalifikationskrav: Masterexamen inom relevant område (t.ex. bioteknologi eller biomedicin) och praktisk erfarenhet av klinisk forskning. Dokumenterad praktisk erfarenhet av laborativt sterilarbete med kliniskt material, såsom isolering av celler från blod och buffy coat blod, infrysning av celler, uppsättning av cellkulturer samt efterföljande analysarbete med hjälp flödescytometri, immunoassayer (ELISA, Delfia, AlphaLisa) samt immunoblot. Hantering och bokföring av kliniska prover, inkl. inbäddning av vävnadsmaterial för efterföljande analys. Isolering av DNA, RNA från blodprover och vävnad. Rening av immunglobuliner från serum med hjälp av affinitetskromatografi och konjugering av dessa med signalmolekyler. Praktisk erfarenhet av infärgning av vävnader för immunhistokemi och konfokalmikroskopi.

Dokumenterad praktisk erfarenhet av ordbehandling (ex. Word) och Excel. Dokumenterad muntlig och skriftlig kompetens i engelska. Projektet kräver att du är noggrann och kan arbeta relativt självständigt, men med regelbunden handledning. Goda rekommendationer från tidigare arbetsgivare. Vi lägger stor vikt vid dina personliga kvali?kationer. God samarbetsförmåga är viktig eftersom arbetet bedrivs i nära samarbete med andra anställda i forskargruppen med olika yrkesroller.

Meriterande i övrigt: Elementära kunskaper i enklare statistisk. Praktisk erfarenhet av beadbaserade immunoassayer. Metodutveckling och optimering av immunoassayer.

Lön: Individuell lönesättning tillämpas.

Tillträde: 2021-10-01.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2022-06-30.

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Maija-Leena Eloranta, IMV, Reumatologi, UU. Telefon: 070-3965173, [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 6 september 2021, UFV-PA 2021/3117.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Laboratorieassistent till Cytiva i Uppsala

Ansök    Aug 23    Poolia Sverige AB    Laboratorieassistent
Vi söker just nu en laboratorieassistent för ett konsultuppdrag till vår kund i Uppsala. Trivs du i en laboratoriemiljö alternativt har du redan arbetat som laboratorieassistent inom kemi/biokemi eller motsvarande? Då kan du vara just den vi söker. Tveka inte att ansöka redan idag då urval och intervjuer sker löpande. Välkommen till Poolia Life Science! Om tjänsten Du kommer att bereda lösningar för andra avdelningar på QC genom standardmetoder, bland ann... Visa mer
Vi söker just nu en laboratorieassistent för ett konsultuppdrag till vår kund i Uppsala. Trivs du i en laboratoriemiljö alternativt har du redan arbetat som laboratorieassistent inom kemi/biokemi eller motsvarande? Då kan du vara just den vi söker. Tveka inte att ansöka redan idag då urval och intervjuer sker löpande. Välkommen till Poolia Life Science!

Om tjänsten
Du kommer att bereda lösningar för andra avdelningar på QC genom standardmetoder, bland annat vägning av kemikalier, pipettering och pH-justering. Du kommer att ta emot och skriva in prover som ska analyseras. Preparera prover genom att hälla upp dom i nya behållare och sedan placera ut dessa på labbet, bereda buffertar/lösningar och tillse att förbrukningsartiklar finns samt beställa kemikalier.Vem är du?
Vi tror att du har en högskoleutbildning alt gymnasieutbildning inom naturvetenskap.
Har du jobbat på en QC-avdelning eller arbetat med att bereda lösningar är det mycket meriterande.

Personliga egenskaper:
- Noggrann och strukturerad
- Flexibel
- Bra på att samarbeta
- Kan prioritera många uppgifter parallellt
- Gillar förändringsarbete och har erfarenehter av att driva förändring
- Körkort
- Svenska flytande i tal och skrift

Om verksamheten
Vi på Poolia Life Science är specialister som rekryterar specialister inom life science. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar och tjänstepension. Vi vill att Du ska må bra och trivas med oss på Poolia och därför erbjuder vi Dig friskvårdsbidrag, företagshälsovård och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Hos oss får du en engagerad konsultchef som finns tillgänglig och håller löpande kontakt med Dig och kundföretagen under hela din anställning. Vårt mål är att vi ska trivas och utvecklas tillsammans. Visa mindre

Labtekniker till Internationellt läkemedelsbolag med start omgående

Det har nu öppnats upp en möjlighet för dig som vill ha ett utvecklande och varierande uppdrag hos ett stort läkemedelsbolag. Vår kund ligger i framkant med sina innovativa lösningar till människor med dermatologiska behov. Missa inte chansen, ansök redan idag. OM TJÄNSTEN Academic Work söker för vår kunds räkning en labtekniker till avdelningen Bioprocess Analytical Development som utvecklar analytiska testmetoder för proteinsubstanser och produkter. Gr... Visa mer
Det har nu öppnats upp en möjlighet för dig som vill ha ett utvecklande och varierande uppdrag hos ett stort läkemedelsbolag. Vår kund ligger i framkant med sina innovativa lösningar till människor med dermatologiska behov. Missa inte chansen, ansök redan idag.

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för vår kunds räkning en labtekniker till avdelningen Bioprocess Analytical Development som utvecklar analytiska testmetoder för proteinsubstanser och produkter. Gruppen består idag av 12 personer och de är nu i behov av en person som ska ansvara över aktiviteter som är nödvändiga för ett fungerande laboratorium. Som labtekniker kommer du bland annat ansvara för inköp av förbrukningsvaror, kalibrering samt underhåll av enklare instrument med tillhörande dokumentation. Med rätt driv och intresse kan du även på sikt få möjlighet att lära dig att granska och utföra proteinanalyser.

Uppdraget är en del av vår personaluthyrning. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos vår kund under 6 månader, med möjlighet till förlängning. Som konsult hos Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Vi är måna om att ha ett professionellt och utvecklade samarbete för just dig.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som labtekniker kommer du att agera som en allt-i-allo där du bland annat kommer att:
* Sköta inköp av förbrukningsvaror och se till att labmaterial finns


* Hjälpa till att blanda buffertar
* Utföra enklare analyser
* Uppdatera dokument


VI SÖKER DIG SOM
* Har en färdigställd gymnasial utbildning


* Är mycket bekväm med svenska och engelska i både tal och skrift
* Kan starta omgående


Det är meriterande om du:
* Har en akademisk utbildning inom kemi, biologi eller biomedicin
* Har erfarenhet av laborativt arbetet sedan tidigare
* Har erfarenhet av att arbeta under GMP/något kvalitetsystem med styrande dokument

Som person är du självgående, positiv och hjälpsam. Vidare ser vi att du som söker är strukturerad, ordningsam och har god samarbetsförmåga. För att lyckas i rollen ser vi även att du vågar ta egna initiativ och inte är rädd för att hugga tag där det behövs.

Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid, 8-17 med viss flextid
* Placering: Uppsala


Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Laboratorietekniker till snabbt växande Q-linea

Nu finns chansen för dig som älskar att arbeta laborativt och som vill att dina timmar i labbet ska bidra till att rädda liv. Blodförgiftning är den vanligaste dödsorsaken på svenska sjukhus och snabb vård är nyckeln till överlevnad. Nu finns möjligheten att vara en del av arbetet mot att effektivisera vägen till rätt vård för drabbade patienter. Om du ser på laborativt arbete med en stor nyfikenhet och är observant även på små detaljer är detta rollen för... Visa mer
Nu finns chansen för dig som älskar att arbeta laborativt och som vill att dina timmar i labbet ska bidra till att rädda liv. Blodförgiftning är den vanligaste dödsorsaken på svenska sjukhus och snabb vård är nyckeln till överlevnad. Nu finns möjligheten att vara en del av arbetet mot att effektivisera vägen till rätt vård för drabbade patienter. Om du ser på laborativt arbete med en stor nyfikenhet och är observant även på små detaljer är detta rollen för dig. Vi ser fram emot din ansökan.

OM TJÄNSTEN
Q-linea växer och är nu i full gång med uppbyggnaden av en ny avdelning för storskalig datagenerering av mikrobiologiska tester med bland annat Q-lineas ASTar system. Vi söker därför två laboratorietekniker som vill vara med i arbetet med att stödja Q-lineas övriga avdelningar med mikrobiologiska analyser. Hos Q-linea, som är i stark tillväxtfas, får du möjlighet att ta stort ägandeskap i ditt arbete i en spännande organisation som driver samhällsviktiga projekt. Utöver andra laboratorietekniker kommer gruppen ha en ansvarig mikrobiolog som stödjer arbetet samt självklart få tillgång till övrigt stöd från hela företaget. I den här rollen kommer du ha varierande arbetstider och arbeta helger, vilket innebär att du behöver vara öppen för ett varierande schema.

Rollen hos Q-linea är ett konsultuppdrag, vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Q-linea. Uppdraget kommer att vara på heltid och är långsiktigt. På sikt finns det mycket goda möjligheter att bli överrekryterad direkt till Q-linea, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som laboratorietekniker kommer du att arbeta med de laboratoriesystem Q-linea har installerat och kommer installera på laboratoriet. Du kommer även arbeta med deras biobank med kliniska bakterie-isolat och traditionella mikrobiologiska tekniker. Beställningar på vilka analyser som skall utföras kommer komma från olika delar av företaget med olika behov och syften, därför kan exakta arbetsuppgifter skilja sig åt över tid. Under en arbetsdag kommer du exempelvis arbeta med att:


* Hantera och odla bakterier på agar-plattor och i blod
* Genomföra analyser för identifiering av bakterier och antibiotikakänslighetstester av bakterier med de system som finns installerade
* Utföra dokumentation och rapportering av utförda försök
* Tillsammans med andra utföra generellt underhåll, inventering, inköp och andra aktiviteter som är nödvändiga för ett fungerande laboratorium


VI SÖKER DIG SOM
* Har en akademisk utbildning inom biologi, främst mikrobiologi kommer vara meriterande alternativt har likvärdig arbetslivserfarenhet


* Har arbetslivserfarenhet av laborativt arbetet inom biologi/molekylärbiologi sedan tidigare
* Har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
* Känner dig bekväm med att arbeta i Officepaketet och har generellt god datavana


Det är meriterande om du:


* Har erfarenhet av mikrobiologiskt arbete eller från arbete med krav på aseptisk/steril hantering av prover


Då arbetsplatsen karaktäriseras av ett starkt internt samarbete där alla hjälps åt, är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Vidare har du en god problemlösningsförmåga och du har inga problem med att fråga om det är något du inte kan. I labbet krävs det även att du är noggrann och att du tycker det är roligt att utföra liknande uppgifter varje dag.

Övrig information


* Start: september/oktober
* Omfattning: Heltid, 8-17 med viss flextid, schemalagt helgarbete
* Placering: Uppsala Science Park


I din ansökan ska det återfinnas ett välskrivet och tydligt CV samt personligt brev, glöm därför inte att bifoga dessa dokument.

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Q-lineas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Q-linea är ett företag med ambitionen att rädda liv och säkerställa att antibiotika fortfarande är en effektiv behandling för kommande generationer. De testar,utvecklar och levererar föredragna lösningar för vårdgivare, så att de kan diagnostisera och behandla infektionssjukdomar på så kort tid som möjligt. Visa mindre

Laboratorieassistent för odling växter

Nu letar vi efter tre nya laboratorieassistenter som ska ingå i det team som arbetar med uppkomsttester på behandlat utsäde. Lantmännen BioAgri AB är ett företag som jobbar med ThermoSeed. ThermoSeed™ är en unik innovativ behandling för effektiv kontroll av utsädesburna sjukdomar med hjälp av varm och fuktig luft. Metoden ger ett friskt utsäde med optimal uppkomst och större skördar. Det unika med ThermoSeed är en kombination av modern processingenjörsko... Visa mer
Nu letar vi efter tre nya laboratorieassistenter som ska ingå i det team som arbetar med uppkomsttester på behandlat utsäde.

Lantmännen BioAgri AB är ett företag som jobbar med ThermoSeed. ThermoSeed™ är en unik innovativ behandling för effektiv kontroll av utsädesburna sjukdomar med hjälp av varm och fuktig luft. Metoden ger ett friskt utsäde med optimal uppkomst och större skördar. Det unika med ThermoSeed är en kombination av modern processingenjörskonst, biologi och processteknik i utsädesanläggningar. I vårt produktionslaboratorium i Uppsala utför vi uppkomsttester på behandlat utsäde, där testerna sedan utgör grund för unika ThermoSeed recept till varje utsädesparti.

Det här kommer du att göra

I rollen som laboratorieassistent på BioAgri kommer du att ansvara för registrering och hantering av inkommande prover. Du deltar och samarbetar med övrig personal inom produktion och utvecklingsavdelningen. Tillsammans utför vi försöksbehandlingar och sådd av prover som du sedan kommer göra avläsning och registrering av det framkomna resultatet i våra datasystem.

Tjänsterna är placerade i Uppsala. Vi är flexibla gällande omfattning och både deltid (minst 50%) och heltid kan vara aktuellt. Tjänsterna beräknas starta under sista veckan av augusti/första veckan av september och pågå i 3-6 månader, med eventuell möjlighet till förlängning.
Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

- Med fördel kunskaper eller utbildning inom biologi, växtodling eller lantbruk
- Erfarenhet som laboratorieassistent är meriterande.
- Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
- Goda datorkunskaper och vana att använda Officepaketet.
- God fysik då arbetet är fysiskt.

Du är:

- Intresserad av att arbeta med levande material och har lätt för att anpassa dig till rådande behov.
- Kvalitetsmedveten, självgående och noggrann
- Självständig men trivs med att arbeta i grupp

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vi erbjuder dig

En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 23/7. Urval sker löpande. I rekryteringsprocessen ingår både tester och intervjuer varav de första intervjuerna kommer att genomföras med videomöten. Som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Christine Nordenstam, [email protected]

Vi ser fram emot din ansökan!

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 20 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 50 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se. Visa mindre

Labbassistent till Eurofins - Deltid

Vi söker just nu dig som studerar en naturvetenskaplig linje på universitetet för en roll som labbassistent på deltid till Eurofins i Uppsala! Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer bli anställd av oss på Clevry Sweden AB och uthyrd som konsult till Eurofins. Hela rekryteringsprocessen sköts av Clevry AB och frågor gällande tjänsten ställs till ansvarig konsultchef på Clevry Sweden AB. Vi använder oss av ett löpande urval och välkomnar di... Visa mer
Vi söker just nu dig som studerar en naturvetenskaplig linje på universitetet för en roll som labbassistent på deltid till Eurofins i Uppsala! Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer bli anställd av oss på Clevry Sweden AB och uthyrd som konsult till Eurofins. Hela rekryteringsprocessen sköts av Clevry AB och frågor gällande tjänsten ställs till ansvarig konsultchef på Clevry Sweden AB. Vi använder oss av ett löpande urval och välkomnar din ansökan idag.

För att gå vidare i denna rekryteringsprocess behöver du utföra ett självskattningstest som skickas till din mail vid ansökningstillfället. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter finner du längst ner i annonsen.

Om Eurofins
Eurofins är en av världens största laboratoriegrupper med fler än 50 000 anställda i över 50 länder och mer än 800 laboratorier över hela världen. I Sverige utför vi analyser på våra laboratorier i Lidköping, Jönköping, Uppsala, Kristianstad, Luleå och Linköping. Huvudkontoret ligger i Lidköping.

Vi utgör det personliga och kompetenta alternativet och erbjuder kemiska och mikrobiologiska analyser inom olika områden - lantbruk, livsmedel och miljö. Inom våra specialistområden finns också analyser av bland annat bränsle, läkemedel, mjölk samt produkttestning. Tack vare vårt internationella nätverk av laboratorier kan vi erbjuda en mycket stor analysportfölj.

I rollen som Laboratorieassistent erbjuds du en kultur som präglas av kundfokus, professionalism, laganda och yrkesstolthet. Av medarbetare beskrivs miljön som prestigelös, öppen och välkomnande.

Dina arbetsuppgifter
I din roll?som labbassistent kommer du främst att arbeta med provregistrering, utföra enklare analyser samt förbereda prov inför analys tillsammans med dina engagerade kollegor. I denna roll kommer du att arbeta nattskift eller dagskift på deltid varannan helg, med eventuell möjlighet att arbeta mer under vardagar.

För nattskift gäller dagarna fredag-lördag.

För dagskift gäller dagarna lördag-söndag.

Start: omgående

Omfattning: Deltid, varannan helg

Placering: Uppsala

Din profil
Till rollen som laboratorieassistent på deltid söker vi dig som i dagsläget studerar en naturvetenskaplig linje på universitetsnivå. Mycket meriterande är om du studerar kemi, bioanalys eller mikrobiologi. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom relevant område ser vi detta som mycket meriterande men inte ett krav. Vi sätter mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och önskar att du besitter ett stort driv samt är positiv och initiativtagande i ditt sätt att arbeta. Då det är höga och låga tempon på labbet tror vi också att du som person är lugn i stressiga situationer samt är prestigelös.

Vi ser även att du besitter en god kommunikativ förmåga och behärskar antingen svenska eller engelska väl. I denna roll vilar ett stort ansvar vilket vi hoppas att du drivs av samt tar på stort allvar.

Om detta låter som en roll för dig ser vi gärna att du skickar in din ansökan redan idag!

Om Clevry
I över 30 år har Clevry varit en game changer för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst. Visa mindre

Laboratoriespecialist sökes till vår kund i Uppsala!

Har du en gymnasieutbildning inom kemi och/eller naturvetenskap samt erfarenhet av att arbeta i ett kemilabb? Är du en flexibel och strukturerad person som gillar att arbeta i en föränderlig miljö? Då har vi tjänsten till dig! Vi söker nu laboratoriespecialist till vår kund i Uppsala. Du kommer att arbeta på avdelningen för kvalitetskontroller av främst olika artiklar av jonbrytare och HIC media. Som laboratoriespecialist kommer du huvudsakligen att arbet... Visa mer
Har du en gymnasieutbildning inom kemi och/eller naturvetenskap samt erfarenhet av att arbeta i ett kemilabb? Är du en flexibel och strukturerad person som gillar att arbeta i en föränderlig miljö? Då har vi tjänsten till dig!

Vi söker nu laboratoriespecialist till vår kund i Uppsala. Du kommer att arbeta på avdelningen för kvalitetskontroller av främst olika artiklar av jonbrytare och HIC media.
Som laboratoriespecialist kommer du huvudsakligen att arbeta med att:
-Avrapportera, kontrollgranska och utföra analysacceptans på produkter och uppdragsanalyser.
-Starta och driva undersökningar vid avvikande analysresultat och andra avvikelser.
-Utföra kontroller, kalibreringar och underhåll av analysinstrument.
-Uppdatera och godkänna arbetsinstruktioner (kontrollmetoder, standardmetoder och kalibreringsmetoder).

Arbetspassen är förlagda måndag-fredag mellan kl.08-16.25. Du kommer vara anställd av oss på StudentConsulting och arbeta ute hos vår kund i Uppsala.

Din profil
För att vara kvalificerad för tjänsten skall man ha en godkänd gymnasieexamen med inriktning inom kemi eller naturvetenskap. Universitetsexamen inom kemi, analytisk kemi eller biokemi är meriterande. Vi söker dig som har praktisk erfarenhet av att ha arbetat i ett kemilabb och som har erfarenhet av arbete i Windows med Officepaketet. Du behärskar svenska i tal och skrift och som person är du noggrann, flexibel, positiv och duktig på att samarbeta.

Det är ytterligare meriterande om du har:
• Tidigare erfarenhet av laborativt arbete på ett QC-kemilaboratorium.
• Praktisk och teoretisk erfarenhet av kromatografi & titrering.
• Erfarenhet av CAPA processen, GMP.
• Tidigare erfarenhet från Veeva, Oracle, Magic, Infor EAM, Unicorn, LabX

Om företaget
Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se Visa mindre

Laboratorieassistent för odling växter

Nu letar vi efter tre nya laboratorieassistenter som ska ingå i det team som arbetar med uppkomsttester på behandlat utsäde. Lantmännen BioAgri AB är ett företag som jobbar med ThermoSeed. ThermoSeed™ är en unik innovativ behandling för effektiv kontroll av utsädesburna sjukdomar med hjälp av varm och fuktig luft. Metoden ger ett friskt utsäde med optimal uppkomst och större skördar. Det unika med ThermoSeed är en kombination av modern processingenjörsko... Visa mer
Nu letar vi efter tre nya laboratorieassistenter som ska ingå i det team som arbetar med uppkomsttester på behandlat utsäde.

Lantmännen BioAgri AB är ett företag som jobbar med ThermoSeed. ThermoSeed™ är en unik innovativ behandling för effektiv kontroll av utsädesburna sjukdomar med hjälp av varm och fuktig luft. Metoden ger ett friskt utsäde med optimal uppkomst och större skördar. Det unika med ThermoSeed är en kombination av modern processingenjörskonst, biologi och processteknik i utsädesanläggningar. I vårt produktionslaboratorium i Uppsala utför vi uppkomsttester på behandlat utsäde, där testerna sedan utgör grund för unika ThermoSeed recept till varje utsädesparti.

Det här kommer du att göra

I rollen som laboratorieassistent på BioAgri kommer du att ansvara för registrering och hantering av inkommande prover. Du deltar och samarbetar med övrig personal inom produktion och utvecklingsavdelningen. Tillsammans utför vi försöksbehandlingar och sådd av prover som du sedan kommer göra avläsning och registrering av det framkomna resultatet i våra datasystem.

Tjänsterna är placerade i Uppsala. Vi är flexibla gällande omfattning och både deltid (minst 50%) och heltid kan vara aktuellt. Tjänsterna beräknas starta under sista veckan av augusti/första veckan av september och pågå i 3-6 månader, med eventuell möjlighet till förlängning.
Det här behöver du för att lyckas och trivas

Du har:

- Med fördel kunskaper eller utbildning inom biologi, växtodling eller lantbruk
- Erfarenhet som laboratorieassistent är meriterande.
- Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
- Goda datorkunskaper och vana att använda Officepaketet.
- God fysik då arbetet är fysiskt.

Du är:

- Intresserad av att arbeta med levande material och har lätt för att anpassa dig till rådande behov.
- Kvalitetsmedveten, självgående och noggrann
- Självständig men trivs med att arbeta i grupp

Självklart delar du våra värderingar – Öppenhet, Helhetssyn, Handlingskraft – och vårt löfte om att ta ansvar från jord till bord.

Vi erbjuder dig

En spännande roll där du får möjligheten att både utvecklas och utveckla. Hos Lantmännen blir du en del av ett större sammanhang, vi är en stor global koncern som därmed kan erbjuda spännande möjligheter i hela värdekedjan - från jord till bord. Vi har också ett starkt fokus på mångfald och vill att alla ska känna sig inkluderade. Här har du möjlighet att arbeta, växa och utvecklas inom många olika områden.

Låter det intressant?

Vi hoppas det! Du ansöker till tjänsten online, gärna så snart som möjligt men senast den 23/7. Urval sker löpande. I rekryteringsprocessen ingår både tester och intervjuer varav de första intervjuerna kommer att genomföras med videomöten. Som slutkandidat kommer det att genomföras en bakgrundskontroll via vår leverantör ToFindOut. Har du frågor gällande tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta rekryterande chef Christine Nordenstam, [email protected]

Vi ser fram emot din ansökan!

Lantmännen är ett lantbrukskooperativ och norra Europas ledande aktör inom lantbruk, maskin, bioenergi och livsmedel. Vi ägs av 20 000 svenska lantbrukare, har 10 000 anställda, har verksamheter i ett 20-tal länder och omsätter 50 miljarder SEK på årsbasis. Med basen i spannmål förädlar vi åkermarkens resurser för ett livskraftigt lantbruk. Några av våra mest kända varumärken inom livsmedel är AXA, Bonjour, Kungsörnen, GoGreen, Gooh, FINN CRISP, Korvbrödsbagarn och Hatting. Vårt företag är grundat på kunskap och värderingar som har funnits i generationer hos våra ägare. Genom forskning, utveckling och verksamhet i hela värdekedjan tar vi tillsammans ansvar från jord till bord. Läs gärna mer på www.lantmannen.se. Visa mindre

Labbassistent till Becker Industrial Coatings

Ingress Vi på Otiga söker nu efter en kvalitetssäker Labbassistent till färgproduktionen Becker Industrial Coatings i Märsta. Tjänsten startar omgående och sträcker sig över sommaren med eventuell möjlighet till förlängning. Är du intresserad? Tveka inte att söka redan idag! Dina arbetsuppgifter Som Labbassistent är du en person som föredrar kvalitet och noggrannhet före kvantitet. Du kan urskilja färger och har en god känsla för små detaljer. I arbetet s... Visa mer
Ingress
Vi på Otiga söker nu efter en kvalitetssäker Labbassistent till färgproduktionen Becker Industrial Coatings i Märsta. Tjänsten startar omgående och sträcker sig över sommaren med eventuell möjlighet till förlängning. Är du intresserad? Tveka inte att söka redan idag!

Dina arbetsuppgifter
Som Labbassistent är du en person som föredrar kvalitet och noggrannhet före kvantitet. Du kan urskilja färger och har en god känsla för små detaljer. I arbetet som Labbassistent kommer du stötta två av produktionens labbavdelningar genom att utföra processkontroller på produkt, ta emot tester och utvärdera samt analysera värden. Som Labbassistent kvalitetssäkrar du produktionens produkter och vi ser därför att du som söker känner dig trygg i analys samt att räkna ut tal och kombinationer.

Ansökning
Arbetet som konsult på Otiga ger dig ett brett kontaktnät, goda karriärmöjligheter samt riktigt goda chanser att påverka såväl arbetssituation som personlig utveckling. Som konsult hos Otiga har du förmåner såsom friskvårdsbidrag och kompetensutveckling i fokus! Vi ser fram emot att läsa din ansökan.

Det är vi som är Otiga Stockholm. Vi arbetar med bemanning och vi vet hur viktigt det är med en stark lokal närvaro. Som ett fullserviceföretag inom bemanning och rekrytering hjälper vi våra kunder med kompetensförsörjning och flexibilitet i alla olika led. Våra tjänster täcker allt från bemanning av industripersonal, lager och logistik till tjänstemän. Vi arbetar i Stockholm med omnejd med en stark närhet till våra kunder och konsulter. Som ett led i att vara en av bemanningsbranschens mest attraktiva arbetsgivare fokuserar vi på friskvård för våra konsulter där målet är att ha branschens friskaste personal. Hos Otiga är det människorna som gör skillnad. För mer info gå in på Otiga.se.

Din profil
Vi söker efter dig som har tidigare erfarenhet av att utföra processkontroller och/eller erfarenhet av att laborera. En merit är att du som söker har någon form av industrivana och du har arbetat i en miljö som innehar produktion. I din egenskap är du positiv och professionell, du har ett starkt säkerhetstänk och arbetar metodiskt. Du gillar fysiskt arbete och vi ser det som en merit är om du har truckkort A samt B. Då du arbetar i skiftlag ska du vara en teamplayer som drivs av att arbeta med andra, ett annat ledord är att du är prestigelös i din roll som labbassistent. Vi ser att du som söker bor i Stockholm eller Uppsala med omnejd.

Erbjudande
Arbetet som konsult på Otiga ger dig ett brett kontaktnät, goda karriärmöjligheter samt riktigt goda chanser att påverka såväl arbetssituation som personlig utveckling. Som konsult hos Otiga har du förmåner såsom friskvårdsbidrag och kompetensutveckling i fokus! Vi ser fram emot att läsa din ansökan.

Uppdraget är belagt på heltid under vardagar på dagtid. Visa mindre

Juniora labbtekniker på deltid sökes till Eurofins!

Vi söker just nu dig som studerar en naturvetenskaplig masterutbildning på universitetet för en roll som laboratorietekniker på deltid till Eurofins i Uppsala! Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer bli anställd av oss på Clevry Sweden AB och uthyrd som konsult till Eurofins. Hela rekryteringsprocessen sköts av Clevry AB och frågor gällande tjänsten ställs till ansvarig konsultchef på Clevry Sweden AB. Vi använder oss av ett löpande urval... Visa mer
Vi söker just nu dig som studerar en naturvetenskaplig masterutbildning på universitetet för en roll som laboratorietekniker på deltid till Eurofins i Uppsala! Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer bli anställd av oss på Clevry Sweden AB och uthyrd som konsult till Eurofins. Hela rekryteringsprocessen sköts av Clevry AB och frågor gällande tjänsten ställs till ansvarig konsultchef på Clevry Sweden AB. Vi använder oss av ett löpande urval och välkomnar din ansökan idag.

För att gå vidare i denna rekryteringsprocess behöver du utföra ett självskattningstest som skickas till din mail vid ansökningstillfället. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter finner du längst ner i annonsen.

Om Eurofins
Eurofins är en av världens största laboratoriegrupper med fler än 50 000 anställda i över 50 länder och mer än 800 laboratorier över hela världen. I Sverige utför vi analyser på våra laboratorier i Lidköping, Jönköping, Uppsala, Kristianstad, Luleå och Linköping. Huvudkontoret ligger i Lidköping.

Vi utgör det personliga och kompetenta alternativet och erbjuder kemiska och mikrobiologiska analyser inom olika områden - lantbruk, livsmedel och miljö. Inom våra specialistområden finns också analyser av bland annat bränsle, läkemedel, mjölk samt produkttestning. Tack vare vårt internationella nätverk av laboratorier kan vi erbjuda en mycket stor analysportfölj.

I rollen som laboratorietekniker erbjuds du en kultur som präglas av kundfokus, professionalism, laganda och yrkesstolthet. Av medarbetare beskrivs miljön som prestigelös, öppen och välkomnande.

Dina arbetsuppgifter
I din roll?som laboratorietekniker kommer du främst att arbeta med provregistrering, utföra PCR-analyser samt förbereda prov inför analys tillsammans med dina engagerade kollegor. I denna roll kommer du att arbeta nattskift eller dagskift på deltid varannan helg, med eventuell möjlighet att arbeta mer under vardagar.

För nattskift gäller dagarna fredag-lördag.

För dagskift gäller dagarna lördag-söndag.

Start: omgående

Omfattning: Deltid, varannan helg

Placering: Uppsala

Din profil
Till rollen som laboratorietekniker på deltid söker vi dig som i dagsläget studerar en naturvetenskaplig masterutbildning på universitetet. Mycket meriterande är om du studerar kemi, bioanalys eller mikrobiologi. Ett krav för tjänsten är att du har erfarenhet av PCR-analys från din studietid eller tidigare arbetslivserfarenhet. Vi sätter mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och önskar att du besitter ett stort driv samt är positiv och initiativtagande i ditt sätt att arbeta. Då det är höga och låga tempon på labbet tror vi också att du som person är lugn i stressiga situationer samt är prestigelös.

Vi ser även att du besitter en god kommunikativ förmåga och behärskar antingen svenska eller engelska väl. I denna roll vilar ett stort ansvar vilket vi hoppas att du drivs av samt tar på stort allvar.

Om detta låter som en roll för dig ser vi gärna att du skickar in din ansökan redan idag!

Om Clevry
I över 30 år har Clevry varit en game changer för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst. Visa mindre

Juniora labbassistenter på deltid till Eurofins

Vi söker just nu dig som studerar en naturvetenskaplig linje på universitetet för en roll som labbassistent på deltid till Eurofins i Uppsala! Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer bli anställd av oss på Clevry Sweden AB och uthyrd som konsult till Eurofins. Hela rekryteringsprocessen sköts av Clevry AB och frågor gällande tjänsten ställs till ansvarig konsultchef på Clevry Sweden AB. Vi använder oss av ett löpande urval och välkomnar di... Visa mer
Vi söker just nu dig som studerar en naturvetenskaplig linje på universitetet för en roll som labbassistent på deltid till Eurofins i Uppsala! Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer bli anställd av oss på Clevry Sweden AB och uthyrd som konsult till Eurofins. Hela rekryteringsprocessen sköts av Clevry AB och frågor gällande tjänsten ställs till ansvarig konsultchef på Clevry Sweden AB. Vi använder oss av ett löpande urval och välkomnar din ansökan idag.

För att gå vidare i denna rekryteringsprocess behöver du utföra ett självskattningstest som skickas till din mail vid ansökningstillfället. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter finner du längst ner i annonsen.

Om Eurofins
Eurofins är en av världens största laboratoriegrupper med fler än 50 000 anställda i över 50 länder och mer än 800 laboratorier över hela världen. I Sverige utför vi analyser på våra laboratorier i Lidköping, Jönköping, Uppsala, Kristianstad, Luleå och Linköping. Huvudkontoret ligger i Lidköping.

Vi utgör det personliga och kompetenta alternativet och erbjuder kemiska och mikrobiologiska analyser inom olika områden - lantbruk, livsmedel och miljö. Inom våra specialistområden finns också analyser av bland annat bränsle, läkemedel, mjölk samt produkttestning. Tack vare vårt internationella nätverk av laboratorier kan vi erbjuda en mycket stor analysportfölj.

I rollen som Laboratorieassistent erbjuds du en kultur som präglas av kundfokus, professionalism, laganda och yrkesstolthet. Av medarbetare beskrivs miljön som prestigelös, öppen och välkomnande.

Dina arbetsuppgifter
I din roll?som labbassistent kommer du främst att arbeta med provregistrering, utföra enklare analyser samt förbereda prov inför analys tillsammans med dina engagerade kollegor. I denna roll kommer du att arbeta nattskift eller dagskift på deltid varannan helg, med eventuell möjlighet att arbeta mer under vardagar.

För nattskift gäller dagarna fredag-lördag.

För dagskift gäller dagarna lördag-söndag.

Start: omgående

Omfattning: Deltid, varannan helg

Placering: Uppsala

Din profil
Till rollen som laboratorieassistent på deltid söker vi dig som i dagsläget studerar en naturvetenskaplig linje på universitetsnivå. Mycket meriterande är om du studerar kemi, bioanalys eller mikrobiologi. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom relevant område ser vi detta som mycket meriterande men inte ett krav. Vi sätter mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och önskar att du besitter ett stort driv samt är positiv och initiativtagande i ditt sätt att arbeta. Då det är höga och låga tempon på labbet tror vi också att du som person är lugn i stressiga situationer samt är prestigelös.

Vi ser även att du besitter en god kommunikativ förmåga och behärskar antingen svenska eller engelska väl. I denna roll vilar ett stort ansvar vilket vi hoppas att du drivs av samt tar på stort allvar.

Om detta låter som en roll för dig ser vi gärna att du skickar in din ansökan redan idag!

Om Clevry
I över 30 år har Clevry varit en game changer för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst. Visa mindre

Laboratorieassistenter till Eurofins i Uppsala

Poolia Life Science söker juniora laboratorieassistenter till konsultuppdrag hos Eurofins i Uppsala, ett globalt företag som levererar högkvalitativa analys- och rådgivningstjänster inom flertalet områden. Vi söker dig som har ett intresse för naturvetenskapliga ämnen och haft det som inriktning på gymnasiet alternativt dig som studerar på universitet/högskola och söker sommarjobb. Vi ser gärna att du kan starta så snart som möjligt och uppdraget kommer ... Visa mer
Poolia Life Science söker juniora laboratorieassistenter till konsultuppdrag hos Eurofins i Uppsala, ett globalt företag som levererar högkvalitativa analys- och rådgivningstjänster inom flertalet områden.

Vi söker dig som har ett intresse för naturvetenskapliga ämnen och haft det som inriktning på gymnasiet alternativt dig som studerar på universitet/högskola och söker sommarjobb.

Vi ser gärna att du kan starta så snart som möjligt och uppdraget kommer att pågå hela sommaren och för den som är intresserad även tillsvidare i höst.Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I din nya roll kommer du främst att arbeta med provregistrering, utföra enklare analyser samt förbereda prov inför analys tillsammans med engagerade kollegor som förespråkar teamwork.

Vem är du?
-Vi söker dig som kanske har tidigare erfarenhet av arbete inom relevant område och/eller dig som har ett intresse för naturvetenskapliga ämnen och haft det som inriktning på gymnasiet.
-Vi söker även dig som studerar naturvetenskaplig utbildning på universitet/högskola och som är tillgänglig för heltidsarbete under sommaren.
-Vi sätter mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och önskar att du besitter ett stort driv samt är positiv och initiativtagande i ditt sätt att arbeta.
-Vi ser även att du besitter en god kommunikativ förmåga och behärskar både svenska och engelska väl.


Om verksamheten
Om Eurofins

Eurofins är en av världens största laboratoriegrupper med fler än 50 000 anställda i över 50 länder och mer än 800 laboratorier över hela världen. I Sverige utför vi analyser på våra laboratorier i Lidköping, Jönköping, Uppsala, Kristianstad, Luleå och Linköping. Huvudkontoret ligger i Lidköping.

Vi utgör det personliga och kompetenta alternativet och erbjuder kemiska och mikrobiologiska analyser inom olika områden - lantbruk, livsmedel och miljö. Inom våra specialistområden finns också analyser av bland annat bränsle, läkemedel, mjölk samt produkttestning. Tack vare vårt internationella nätverk av laboratorier kan vi erbjuda en mycket stor analysportfölj.

I rollen som Laboratorieassistent erbjuds du en kultur som präglas av kundfokus, professionalism, laganda och yrkesstolthet. Av medarbetare beskrivs miljön som prestigelös, öppen och välkomnande Visa mindre

Juniora labbassistenter på deltid till Eurofins

Vi söker just nu dig som studerar en naturvetenskaplig linje på universitetet för en roll som labbassistent på deltid till Eurofins i Uppsala! Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer bli anställd av oss på Clevry Sweden AB och uthyrd som konsult till Eurofins. Hela rekryteringsprocessen sköts av Clevry AB och frågor gällande tjänsten ställs till ansvarig konsultchef på Clevry Sweden AB. Vi använder oss av ett löpande urval och välkomnar di... Visa mer
Vi söker just nu dig som studerar en naturvetenskaplig linje på universitetet för en roll som labbassistent på deltid till Eurofins i Uppsala! Detta är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer bli anställd av oss på Clevry Sweden AB och uthyrd som konsult till Eurofins. Hela rekryteringsprocessen sköts av Clevry AB och frågor gällande tjänsten ställs till ansvarig konsultchef på Clevry Sweden AB. Vi använder oss av ett löpande urval och välkomnar din ansökan idag.

För att gå vidare i denna rekryteringsprocess behöver du utföra ett självskattningstest som skickas till din mail vid ansökningstillfället. Har du frågor är du välkommen att kontakta oss. Kontaktuppgifter finner du längst ner i annonsen.

Om Eurofins
Eurofins är en av världens största laboratoriegrupper med fler än 50 000 anställda i över 50 länder och mer än 800 laboratorier över hela världen. I Sverige utför vi analyser på våra laboratorier i Lidköping, Jönköping, Uppsala, Kristianstad, Luleå och Linköping. Huvudkontoret ligger i Lidköping.

Vi utgör det personliga och kompetenta alternativet och erbjuder kemiska och mikrobiologiska analyser inom olika områden - lantbruk, livsmedel och miljö. Inom våra specialistområden finns också analyser av bland annat bränsle, läkemedel, mjölk samt produkttestning. Tack vare vårt internationella nätverk av laboratorier kan vi erbjuda en mycket stor analysportfölj.

I rollen som Laboratorieassistent erbjuds du en kultur som präglas av kundfokus, professionalism, laganda och yrkesstolthet. Av medarbetare beskrivs miljön som prestigelös, öppen och välkomnande.

Dina arbetsuppgifter
I din roll?som labbassistent kommer du främst att arbeta med provregistrering, utföra enklare analyser samt förbereda prov inför analys tillsammans med dina engagerade kollegor. I denna roll kommer du att arbeta nattskift eller dagskift på deltid varannan helg, med eventuell möjlighet att arbeta mer under vardagar.

För nattskift gäller dagarna fredag-lördag.

För dagskift gäller dagarna lördag-söndag.

Start: omgående

Omfattning: Deltid, varannan helg

Placering: Uppsala

Din profil
Till rollen som laboratorieassistent på deltid söker vi dig som i dagsläget studerar en naturvetenskaplig linje på universitetsnivå. Mycket meriterande är om du studerar kemi, bioanalys eller mikrobiologi. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom relevant område ser vi detta som mycket meriterande men inte ett krav. Vi sätter mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och önskar att du besitter ett stort driv samt är positiv och initiativtagande i ditt sätt att arbeta. Då det är höga och låga tempon på labbet tror vi också att du som person är lugn i stressiga situationer samt är prestigelös.

Vi ser även att du besitter en god kommunikativ förmåga och behärskar antingen svenska eller engelska väl. I denna roll vilar ett stort ansvar vilket vi hoppas att du drivs av samt tar på stort allvar.

Om detta låter som en roll för dig ser vi gärna att du skickar in din ansökan redan idag!

Om Clevry
I över 30 år har Clevry varit en game changer för ett mer soft skills-drivet arbetsliv inom talent acquisition, assessment och advisory. Vi finns globalt med kunder, konsulter och kandidater från Nordamerika till Singapore med huvudkontor i Brighton, Stockholm och Helsingfors. Våra 150 soft skills-certifierade rekryterare, affärspsykologer och experter finns alltid till er tjänst. Visa mindre

Juniora laboratorieassistenter till företag i Uppsala

Ansök    Apr 15    Poolia Sverige AB    Laboratorieassistent
Poolia Life Science söker juniora laboratorieassistenter till konsultuppdrag hos globalt företag i Uppsala som levererar högkvalitativa analys- och rådgivningstjänster inom flertalet områden. I denna roll kommer du arbeta på den mikrobiologiska avdelningen med diverse uppgifter. Vi ser gärna att du kan starta så snart som möjligt och uppdraget pågår i minst två månader med chans till förlängning. Vi söker dig som kanske har tidigare erfarenhet av arbete... Visa mer
Poolia Life Science söker juniora laboratorieassistenter till konsultuppdrag hos globalt företag i Uppsala som levererar högkvalitativa analys- och rådgivningstjänster inom flertalet områden.

I denna roll kommer du arbeta på den mikrobiologiska avdelningen med diverse uppgifter.
Vi ser gärna att du kan starta så snart som möjligt och uppdraget pågår i minst två månader med chans till förlängning.

Vi söker dig som kanske har tidigare erfarenhet av arbete inom relevant område och/eller dig som har ett intresse för naturvetenskapliga ämnen och haft det som inriktning på gymnasiet.
Vi sätter mycket stor vikt vid dina personliga egenskaper och önskar att du besitter ett stort driv samt är positiv och initiativtagande i ditt sätt att arbeta.

Låter detta intressant? Tveka inte att ansöka redan idag då urval samt intervjuer sker löpande. Visa mindre

Junior labbtekniker till ledande Thermo Fisher

Om du trivs i laborativ miljö och vill arbeta med erfarna kollegor som kan hjälpa dig växa i din roll bör du läsa vidare. Thermo Fisher söker nu två juniora labbtekniker som vill vara med och bidra till utvecklingen av diagnostiska test hos det världsledande företaget. Missa inte chansen, ansök redan idag. OM TJÄNSTEN Academic Work söker för Thermo Fishers räkning en labbtekniker som kommer tillhöra gruppen ImmunoCAP ISAC inom Bioreagens. ImmunoCAP ISAC ... Visa mer
Om du trivs i laborativ miljö och vill arbeta med erfarna kollegor som kan hjälpa dig växa i din roll bör du läsa vidare. Thermo Fisher söker nu två juniora labbtekniker som vill vara med och bidra till utvecklingen av diagnostiska test hos det världsledande företaget. Missa inte chansen, ansök redan idag.

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för Thermo Fishers räkning en labbtekniker som kommer tillhöra gruppen ImmunoCAP ISAC inom Bioreagens. ImmunoCAP ISAC är ett in-vitro diagnostiktest för att kartlägga patientens specifika IgE antikroppsprofil mot en panel av 112 allergena komponenter från 51 olika allergenkällor. Med dina kunskaper och insatser bidrar du till tillverkningen av Thermo Fishers produkter som gör skillnad för människors vardag.

Du kommer tillhöra ett team som idag är 15 personer och få en gedigen introduktion av seniora kollegor som är uppdelad på både praktiska och teoretiska moment. Upplärningen kommer vara två-tre veckor.

Rollen är ett konsultuppdrag vilket innebär att du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Thermo Fisher. Uppdraget kommer att vara på heltid och förväntas pågå minst fram till årskiftet. Det finns möjligheter att bli förlängd på uppdraget, förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten omfattar tillverkning i laboratoriemiljö där du bland annat kommer arbeta med:


* Preparativ provberedning
* Aktivering av glasytor
* Provapplikation med avancerad spotting-utrustning
* Förbättringsarbete och problemlösning av avvikelser enligt ett LEAN-perspektiv


Du kommer även att arbeta med mottagnings- och processkontroll samt kvalificering och underhåll av utrustning.

VI SÖKER DIG SOM
* Har högskoleutbildning inom relevant område eller har motsvarande kompetens inom kemi eller bioteknik
* Har god erfarenhet av att arbeta i labb och kan följa instruktioner från antingen studier eller tidigare arbete
* Har ett tekniskt intresse
* Har goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i projekt och med kvalitetssystem.

Som person är du:


* Noggrann
* Problemlösande
* Iniativtagande


I denna roll värdera vi personligheten högt. Arbetsgruppens dynamik präglas av gott samarbete och det är därför en viktig egenskap för att passa in. Vidare tror vi även att du är noggrann i ditt arbetssätt och har en uthållighet som passar bra i produktion.

Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid med varierande arbetstider. FM-passet: 7.00-15.15
EM-passet: mån 13.30-21.45/tis-tors. 12.00-20.15
* Placering: Business Park, Uppsala
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Thermofisher önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Laboratorieassistenter under sommaren

Institutionen för vatten och miljö Institutionen för vatten och miljö (www.slu.se/vatten-miljo) är ett kompetenscentrum för tillämpad forskning om sötvatten med särskilda miljöanalysuppdrag. Forskningen fokuserar på geokemiska och hydrologiska processer i avrinningsområden, akvatisk ekologi och biodiversitet, samt miljökemi och ekotoxikologi. Institutionen inrymmer välutrustade laboratorier för kemiska och biologiska analyser av miljöprover och har ca 130 ... Visa mer
Institutionen för vatten och miljö
Institutionen för vatten och miljö (www.slu.se/vatten-miljo) är ett kompetenscentrum för tillämpad forskning om sötvatten med särskilda miljöanalysuppdrag. Forskningen fokuserar på geokemiska och hydrologiska processer i avrinningsområden, akvatisk ekologi och biodiversitet, samt miljökemi och ekotoxikologi. Institutionen inrymmer välutrustade laboratorier för kemiska och biologiska analyser av miljöprover och har ca 130 anställda varav ca hälften utgörs av forskare/doktorander och den andra hälften av teknisk och administrativ personal.
Till vårt kemlabb söker vi 3 laboratorieassistenter till stöd under sommarperioden. Tjänsterna kommer inte vara helt identiska i sin utformning. Ansvarsfördelning och den exakta planeringen för arbetsuppgifterna som ingår i varje tjänst fördelas utifrån kompetens och erfarenhet. Även tjänsternas start- och slutdatum varierar.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta med analys av vattenkemiska prover och kommer att ingå i en arbetsgrupp som har hand om laboratoriets akutanalyser. Analyserna omfattar främst pH, absorbans, alkalinitet, turbiditet och närsalter. Dessutom ingår även uppackning och registrering av inkommande prov samt laboratoriedisk. Provtagning kan förekomma.

Du kommer ingå i en grupp med tidvis hög arbetsbelastning, vi fäster därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Du erbjuds en intressant roll i vår verksamhet och får möjligheten att arbeta på ett framgångsrikt laboratorium med positiva och ambitiösa medarbetare.

Kvalifikationer:
Du har en naturvetenskaplig utbildningsbakgrund och goda kunskaper i svenska.

Vi söker Dig som är noggrann, har intresse för laboratoriearbete, mycket god samarbetsförmåga och en hög simultankapacitet. Du vill bidra till ett bra arbetsklimat och hjälper gärna till där det behövs.

Erfarenhet av följande områden anses som meriterande för de utlysta tjänsterna:


• Analysarbete inom ackrediterad vattenlaboratorieverksamhet (ISO 17025 eller motsvarande).
• Arbete med tidigare nämnda tekniker eller instrument.
• Provtagningsarbete, båtvana, B-körkort, simkunnighet.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning tom 2021-08-31, ev. möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2021-03-31. Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningsperioden.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Utvecklingsingenjör inom kemi till medicintekniskt företag

Vill du utvecklas inom medicinteknisk tillverkning på ett mindre företag? Doxa Dental tillverkar dentala produkter och vill nu utöka sitt team med ytterligare en utvecklingsingenjör till deras R&D-avdelning. Här får du möjlighet att ta nästa steg i karriären och arbeta i en bred roll där du tillsammans med en kollega kommer fungera som kunskapsbas av de kemiska produkterna. OM TJÄNSTEN Som utvecklingsingenjör kombinerar du praktiskt laborativt arbete med... Visa mer
Vill du utvecklas inom medicinteknisk tillverkning på ett mindre företag? Doxa Dental tillverkar dentala produkter och vill nu utöka sitt team med ytterligare en utvecklingsingenjör till deras R&D-avdelning. Här får du möjlighet att ta nästa steg i karriären och arbeta i en bred roll där du tillsammans med en kollega kommer fungera som kunskapsbas av de kemiska produkterna.

OM TJÄNSTEN
Som utvecklingsingenjör kombinerar du praktiskt laborativt arbete med teoretiskt dokumentationsarbete av produkter. Du gör utprovningar och tester, sätter upp produktkravprofiler och testar prototyper. Arbetet utförs tillsammans med en kollega som besitter kompetens inom området och ni samarbetar tätt för att säkerställa produktionen. Det resterande teamet i Uppsala består av 7 personer som arbetar inom produktion samt forskning och utveckling.

Du erbjuds


* En bred roll i ett mindre företag där du får möjlighet att ta del av hela produktionskedjan
* Arbeta tätt med en kollega som besitter stor kompetens inom området
* Flexibla arbetstider med frihet under ansvar


Detta är ett konsultuppdrag där du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Doxa Dental. Uppdraget kommer att vara på heltid och är långsiktigt.
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

ARBETSUPPGIFTER
* Arbeta med produktvårdsprojekt, avvikelser och ändringar
* Utföra teknisk produktdokumentation och specifikationer, validering samt testning av produkter
* Arbeta laborativt
* Utföra verifieringar, testningar och kvalitetskontroll i produktionen samt utföra riskanalyser

VI SÖKER DIG SOM
* Har en civilingenjörsexamen inom kemi
* Har 2 års laborativ arbetslivserfarenhet inom kemi i en reglerad miljö, inom lifescience eller medtech
* Kommunicerar obehindrat på svenska och engelska

Det är meriterande om du:


* Har tidigare erfarenhet från produktion inom dentala applikationer alternativt medicinteknik eller ortopedi


Som person är du:


* Bra på att samarbeta
* Självgående
* Noggrann


Övrig information


* Start: Omgående med hänsyn till eventuell uppsägningstid
* Omfattning: Heltid, 40h/v
* Placering: Uppsala
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Doxa Dentals önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Doxa Dental är ett medicintekniskt bolag som utvecklar, tillverkar och säljer dentala produkter baserade på vår unika biokeramiska teknologi. I deras lokaler i Uppsala bedriver de produktutveckling såväl som produktion av de material som de sedan ihop med våra leverantörer förädlar till den slutgiltiga produkten. Produkterna säljs till deras distributörer i bl.a. USA, Japan och Australien. Då de tillverkar medicintekniska produkter är verksamheten reglerad och uppfyllelse och utveckling av deras kvalitetssystem är viktigt för alla funktioner. Visa mindre

Laboratorietekniker

Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknologi och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar. Vår teknologi Proximity Extension Assay (PEA) kan mäta nära 1500 biomarkörer på samma gång, i endast 3 µL prov. Analyserna möjliggör fördjupad förståelse av sjukdomsprocesser, förbättrad sj... Visa mer
Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknologi och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar.

Vår teknologi Proximity Extension Assay (PEA) kan mäta nära 1500 biomarkörer på samma gång, i endast 3 µL prov. Analyserna möjliggör fördjupad förståelse av sjukdomsprocesser, förbättrad sjukdomsdetektion och bidrar till ökad biologisk kunskap.

Under fem år har vi analyserat mer än en miljon prover och genererat nära 90 miljoner datapunkter för hundratals kunder från både forskningsinstitut och läkemedelsbolag.

Vi har i dag kontor och service-lab i Uppsala och Boston. Våra säljare utgår även från ett flertal stater i USA samt Storbritannien, Holland, Tyskland, Singapore, Kina och Japan. Läs mer om oss på www.olink.com.

Laboratorietekniker

Vår Supply Chain-avdelning växer och vi letar nu efter tre laboratorietekniker till vår produktionsgrupp och en laboratorietekniker till vår QC-grupp. Produktion består idag av fem medarbetare och QC består idag av fyra medarbetare.

Arbetsuppgifter:
Som medarbetare i gruppen kommer arbetsuppgifterna vara varierade med fokus på laborativt arbete men också innehålla en del administration. De huvudsakliga arbetsuppgifterna kommer att vara:

• Ankomst- och kvalitetskontroll av råvaror för att säkerställa rätt kvalitet
• Koncentrationsmätning samt alikvotering av antikroppar och oligos
• Mottagning och registrering av material
• Tillverka och lagerföra referensprover
• Pipettering och hantering av små volymer
• Buffertberedning
• Antikroppskonjugering
• Dokumentation

Vi söker dig som:

• har högskoleutbildning inom bioteknik eller motsvarande.
• har erfarenhet och kunskap av laboratoriearbete från tillverkning eller QC inom bioteknikbranschen.
• behärskar svenska och engelska i tal och skrift.
• har goda kunskaper i Office-paketet.

Erfarenhet från arbete i ERP system är meriterande.

Dina egenskaper:
För att trivas i rollen som laboratorietekniker hos oss bör du vara självständig, noggrann och kvalitetsmedveten. Du har ett positivt förhållningssätt och lätt för att kommunicera med andra. Ordning och reda är viktigt för dig och du har lätt för att se vad som behöver struktureras upp. Du kan även vara flexibel och anpassa dig till ändrade omständigheter när så behövs, då vi har stort kundfokus och lever i en föränderlig värld.

Är du intresserad av att jobba på ett av Sveriges mest spännande och snabbväxande biotech-företag? Vill du använda dina kunskaper från laboratoriet eller inom produktion och jobba i en internationell verksamhet? Om detta låter intressant kan du vara den person vi söker!

Frågor avseende tjänsten besvaras av

Jukka Lehtinen, Manager Manufacturing, Logistics and Facilities, [email protected] eller

Anna Larsson, Manager Process development and Quality Control, [email protected]

Din ansökan med CV och personligt brev vill vi ha senast den 8 november. Visa mindre

Junior labbtekniker till ledande Thermo Fisher

Om du trivs i laborativ miljö och vill arbeta med erfarna kollegor som kan hjälpa dig växa i din roll bör du läsa vidare. Thermo Fisher söker nu två juniora labbtekniker som vill vara med och bidra till utvecklingen av diagnostiska test hos det världsledande företaget. Missa inte chansen, ansök redan idag. OM TJÄNSTEN Academic Work söker för Thermo Fishers räkningt två stycken labbtekniker som kommer tillhöra gruppen ImmunoCAP ISAC inom Bioreagens. Immun... Visa mer
Om du trivs i laborativ miljö och vill arbeta med erfarna kollegor som kan hjälpa dig växa i din roll bör du läsa vidare. Thermo Fisher söker nu två juniora labbtekniker som vill vara med och bidra till utvecklingen av diagnostiska test hos det världsledande företaget. Missa inte chansen, ansök redan idag.

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för Thermo Fishers räkningt två stycken labbtekniker som kommer tillhöra gruppen ImmunoCAP ISAC inom Bioreagens. ImmunoCAP ISAC är ett in-vitro diagnostiktest för att kartlägga patientens specifika IgE antikroppsprofil mot en panel av 112 allergena komponenter från 51 olika allergenkällor. Med dina kunskaper och insatser bidrar du till tillverkningen av Thermo Fishers produkter som gör skillnad för människors vardag.

Du kommer tillhöra ett team som idag är 14 personer och få en gedigen introduktion av seniora kollegor som är uppdelad på både praktiska och teoretiska moment. Upplärningen kommer vara två-tre veckor.

Du erbjuds

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten omfattar tillverkning i laboratoriemiljö där du bland annat kommer arbeta med:


* Preparativ provberedning
* Aktivering av glasytor
* Provapplikation med avancerad spotting-utrustning
* Förbättringsarbete och problemlösning av avvikelser enligt ett LEAN-perspektiv


Du kommer även att arbeta med mottagnings- och processkontroll samt kvalificering och underhåll av utrustning.

VI SÖKER DIG SOM
* Har högskoleutbildning inom relevant område eller har motsvarande kompetens inom kemi eller bioteknik
* Har god erfarenhet av att arbeta i labb och kan följa instruktioner från antingen studier eller tidigare arbete
* Har ett tekniskt intresse
* Har goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i projekt och med kvalitetssystem.

Som person är du:


* Noggrann
* Problemlösande
* Iniativtagande


I denna roll värdera vi personligheten högt. Arbetsgruppens dynamik präglas av gott samarbete och det är därför en viktig egenskap för att passa in. Vidare tror vi även att du är noggrann i ditt arbetssätt och har en uthållighet som passar bra i produktion.

Övrig information


* Start: November alternativt december
* Omfattning: Heltid med varierande arbetstider. FM-passet: 7.00-15.15
EM-passet: mån 13.30-21.45/tis-tors. 12.00-20.15
* Placering: Business Park, Uppsala
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Thermofisher önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Labbassistent till SLU Institutionen Vatten och Miljö

Vi söker nu en labbassistent till SLU - institutionen för Vatten och Miljö, detta är ett perfekt uppdrag för dig som har naturvetenskapligt intresse och vill fördjupa dina kunskaper. Uppdraget är på ca. 60% (ungefär 6h per dag, fem dagar i veckan), med start omgående. Uppdraget förväntas pågå under 6 veckor. Under uppdraget kommer du vara anställd som en av Poolias uppskattade konsulter. Urval för detta uppdrag sker löpande, skicka därför in din ansökan ... Visa mer
Vi söker nu en labbassistent till SLU - institutionen för Vatten och Miljö, detta är ett perfekt uppdrag för dig som har naturvetenskapligt intresse och vill fördjupa dina kunskaper. Uppdraget är på ca. 60% (ungefär 6h per dag, fem dagar i veckan), med start omgående. Uppdraget förväntas pågå under 6 veckor.

Under uppdraget kommer du vara anställd som en av Poolias uppskattade konsulter. Urval för detta uppdrag sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag!

Om tjänsten
Uppdraget innebär analys av jordprov där du arbetar med förberedande arbete, själva analysarbetet samt efterarbete. Arbetsuppgifterna kommer att innefatta bland annat:

• Väga in jordprov i små provbehållare med hjälp av en analysvåg och antecknar vikterna i Excel
• Kopiera över dina viktresultat in i analysinstrumentens mjukvara, flytta provbehållarna till instrumentets provväxlare och starta instrumentet
• Tömma och rengöra provbehållarna, samt bränna ur de i en ugn
• Kontrollera om analysomgångens kontrollprov uppfyller ställda krav och dokumentera

Vem är du?
Vi ser att du som söker har som lägst en gymnasial utbildning inom naturvetenskap, du har tidigare erfarenhet från en liknande roll där du arbetat med analys. Som person är du prestigelös, är mottaglig för feedback och har en hög kvalitetsmedvetenhet. Du är noggrann och strukturerad i ditt arbete samt har ett öga för detaljer.

Krav för tjänsten
För detta uppdrag är det ett krav att du inte röker eller snusar samt att du inte har amalgamfyllningar i tänderna. Detta på grund av tjänstens natur.

Om verksamheten
Konsultrollen passar dig som på kort tid vill skaffa dig bred erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens och bredda ditt CV. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät. Vid din sida har du din konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig i att lyckas på dina uppdrag. Vi vill att du ska må bra och trivas med oss på Poolia. Därför erbjuder vi dig friskvårdsbidrag, rabatter på olika träningsanläggningar och ordnar regelbundet sociala aktiviteter. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar, tjänstepension samt företagshälsovård. Visa mindre

Administrativ laboratoriengenjör till internationellt läkemedelsbolag

Det har nu öppnats upp en möjlighet för dig som vill utvecklas inom QC på ett stort läkemedelsbolag som ligger i framkant med sina innovativa lösningar till människor med dermatologiska behov. Var snabb in med din ansökan, vi går igenom ansökningarna löpande. OM TJÄNSTEN Academic Work söker för Galdermas räkning en administrativ laboratorieingenjör till avdelningen QC-Kemi. Kvalitetsavdelningen på Galderma i Uppsala har cirka 65 medarbetare fördelat på Q... Visa mer
Det har nu öppnats upp en möjlighet för dig som vill utvecklas inom QC på ett stort läkemedelsbolag som ligger i framkant med sina innovativa lösningar till människor med dermatologiska behov. Var snabb in med din ansökan, vi går igenom ansökningarna löpande.

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för Galdermas räkning en administrativ laboratorieingenjör till avdelningen QC-Kemi. Kvalitetsavdelningen på Galderma i Uppsala har cirka 65 medarbetare fördelat på Quality Assurance, Quality Control och Validering. Befattningen ingår i gruppen QC-Kemi som ansvarar för att bland annat kvalitetkontrollera insatsmaterial, råvaror, vatten och slutprodukter.

Det är ett konsultuppdrag där du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Galderma. Uppdraget kommer vara med start omgående och sedan löpa på till slutet av mars 2021. Förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet finns chans till förlängning.

ARBETSUPPGIFTER
I rollen som administrativ laboratorieingenjör kommer du att arbeta med frisläppning av material för produktion.

Det innebär att du bland annat kommer:
* Granska kontroller av produkter som ska in i produktionen
* Arbeta i system som tex LIMS, avvikelsehanteringssystem, lagerhållningssystem osv
* Granska dokument och se att de uppfyller de krav som finns
* Frisläppa produkter ut i produktionen

Rollen kan även komma att innefatta en del laborativt arbete där du kommer utföra frisläppningsanalyser enligt GMP.

VI SÖKER DIG SOM
* Har en högskoleutbildning inom kemiområdet alternativt har arbetat med liknande arbetsuppgifter sedan tidigare


* Känner dig mycket bekväm med svenska i både tal och skrift


Det är meriterande om du har erfarenhet av:


* Laborativt arbete sedan tidigare, speciellt i kemilabb. Du kan ha erfarenhet från utbildningen, deltidsjobb eller om du har arbetat heltid i en liknande roll.
* Avvikelsehanteringssystem
* GMP


Som person är du noggrann eftersom du kommer arbeta enligt strikta rutiner och riktlinjer. Du har inga problem med att ta tag där det behövs och du tycker om att driva ditt arbete framåt med en positiv attityd. Vidare är du en självklar teamspelare som tycker om att arbeta strukturerat.

Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid, kontorstider
* Placering: Uppsala
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Söker en labassistent samt kontorsuppgifter

Ansök    Okt 5    Agri Lab AB    Laboratorieassistent
Agri Lab söker efter en person som kan följa instruktioner för analysarbete. Hög noggrannhet är viktigt för att säkerställa korrekta resultat. Vidare kommer det behövas goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Körkort är meriterande. Visa mer
Agri Lab söker efter en person som kan följa instruktioner för analysarbete. Hög noggrannhet är viktigt för att säkerställa korrekta resultat. Vidare kommer det behövas goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift. Körkort är meriterande. Visa mindre

Junior labbtekniker till ledande Thermo Fisher

Om du trivs i laborativ miljö och vill arbeta med erfarna kollegor som kan hjälpa dig växa i din roll bör du läsa vidare. Thermo Fisher söker nu två juniora labbtekniker som vill vara med och bidra till utvecklingen hos det världsledande företaget. Missa inte chansen, ansök redan idag. OM TJÄNSTEN Academic Work söker för Thermo Fishers räkningt två stycken labbtekniker som kommer tillhöra gruppen ImmunoCAP ISAC inom Bioreagens. ImmunoCAP ISAC är ett in-v... Visa mer
Om du trivs i laborativ miljö och vill arbeta med erfarna kollegor som kan hjälpa dig växa i din roll bör du läsa vidare. Thermo Fisher söker nu två juniora labbtekniker som vill vara med och bidra till utvecklingen hos det världsledande företaget. Missa inte chansen, ansök redan idag.

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för Thermo Fishers räkningt två stycken labbtekniker som kommer tillhöra gruppen ImmunoCAP ISAC inom Bioreagens. ImmunoCAP ISAC är ett in-vitro diagnostiktest för att kartlägga patientens specifika IgE antikroppsprofil.

Du kommer få en gedigen introduktion av seniora kollegor som är uppdelad på både praktiska och teoretiska moment. Upplärningen kommer vara två-tre veckor och under denna tid kommer arbetstiden vara förlagd på dagtid. När du sedan börjar arbeta självständigt är arbetstiderna kl.14-22 samt helgarbete (dagtid).

Du erbjuds

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten omfattar tillverkning i laboratoriemiljö där du bland annat kommer arbeta med:


* Preparativ provberedning
* Aktivering av glasytor
* Provapplikation med avancerad spotting-utrustning


Du kommer även att arbeta med mottagnings- och processkontroll samt kvalificering och underhåll av utrustning.

VI SÖKER DIG SOM
* Har högskoleutbildning inom relevant område eller har motsvarande kompetens inom kemi eller bioteknik
* Har god erfarenhet av att arbeta i labb och kan följa instruktioner, från antingen studier eller tidigare arbete
* Har goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i projekt och med kvalitetssystem.

Som person är du:


* Noggrann
* Problemlösande
* Iniativtagande


I denna roll värdera vi personligheten högt. Arbetsgruppens dynamik präglas av gott samarbete och det är därför en viktig egenskap för att passa in. Vidare tror vi även att du är noggrann i ditt arbetssätt och har en uthållighet som passar bra i produktion.

Övrig information


* Start: From v.39 tom sista aug 2021.
* Omfattning: Heltid. Under upplärningen de första 3-4 veckorna är arbetstiden kl.7-15.30 (38,35 tim/v). Efter det är arbetstiden kl.14-22 samt helgarbete (dagtid).
* Placering: Business Park, Uppsala
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Thermofisher önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Labbtekniker/Labbassistent till Eurofins Biopharma, Uppsala

Företagsbeskrivning Testing for Life är våra ledord – hos oss bidrar våra medarbetare till en bättre värld. Det är en härlig och meningsfull känsla som skapar hög motivation och engagemang. Vill du också vara med på vår resa framåt? Eurofins är ett globalt nätverk av välutrustade laboratorier, erfarna medarbetare och vi kan, via vårt laboratorium i Uppsala och våra systerbolag inom Eurofins-koncernen, erbjuda våra kunder den totala analyslösningen! Eurof... Visa mer
Företagsbeskrivning
Testing for Life är våra ledord – hos oss bidrar våra medarbetare till en bättre värld. Det är en härlig och meningsfull känsla som skapar hög motivation och engagemang. Vill du också vara med på vår resa framåt?


Eurofins är ett globalt nätverk av välutrustade laboratorier, erfarna medarbetare och vi kan, via vårt laboratorium i Uppsala och våra systerbolag inom Eurofins-koncernen, erbjuda våra kunder den totala analyslösningen! Eurofins Biopharma Product Testing har ca 50 medarbetare i Sverige (Uppsala).


Jobbeskrivning
I rollen som labbtekniker kommer du huvudsakligen att arbeta med:
Registrera prover
Packa om och skicka prover
Packa upp och registrera kemikalier/andra förbrukningsartiklar
Sköta labbdisk/tvätt
Kalibrering av pipetter
Skriva analysrapporter
Assistera vid övriga administrativa uppgifter relaterade till stabilitetshantering av prover, arkivering av rådataKravspecifikation
För att lyckas i rollen, tror vi att du har en naturvetenskaplig bakgrund/intresse och en god administratör med vana att arbeta med olika IT-system. Det är meriterande om du tidigare arbetat i en labbmiljö.
Vi lägger stor vikt vid beteendekompetenser. Du är noggrann, ansvarsfull och har förmåga att arbeta självständigt, effektivt och resultatorienterat. Du är också en flexibel lagspelare som bidrar till en god arbetsmiljö och kunskapsutbyte.


Ytterligare information
Vad kan vi erbjuda dig? Ett meningsfullt arbete där Testing for Life andan genomsyrar företaget. Du får ett spännande och ansvarsfullt arbete inom en av världens ledande laboratorieverksamheter. Vi ser också fram emot att välkomna dig in i ett härligt team med hög kompetens, framåtanda och en kollegial och informell arbetsmiljö i Uppsala.
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Production Business Unit Manager Helena Monie Sjöberg per e-post: [email protected]
Intervjuer hålls löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så är du intresserad, skicka in din ansökan redan idag! Sista dag för ansökan 2020-09-30
Tjänsten är en tillvidareanställning, vi tillämpar provanställning. Lön i förhållande till kvalifikationer.
Vi ser fram emot din ansökan och att hälsa vår nya medarbetare välkommen!
Eurofins BioPharma är världens ledande globala kontraktslaboratorie på läkemedelsområdet och vi ger service till den farmaceutiska industrin med mikrobiologiska och kemiska analyser efter cGMP. Eurofins ingår i den internationella laboratoriegruppen Eurofins Scientific, en av världens ledande laboratorieverksamheter med mer än 47 000 medarbetare och 800 laboratorier i 50 länder. Vår verksamhet bygger på våra fyra hörnstenar: Vår kund, Kvalitet, Yrkesstolthet tillsammans samt Professionalism och hållbarhet. Läs mer på https://careers.eurofins.com/se Visa mindre

Laboratorieingenjör till internationellt läkemedelsbolag

Det har nu öppnats upp en möjlighet för dig som vill utvecklas inom QC på ett stort läkemedelsbolag som ligger i framkant med sina innovativa lösningar till människor med dermatologiska behov. Var snabb in med din ansökan, vi går igenom ansökningarna löpande. OM TJÄNSTEN Academic Work söker för Galdermas räkning en laboratorieingenjör till avdelningen QC-Kemi. Kvalitetsavdelningen på Galderma i Uppsala har cirka 65 medarbetare fördelat på Quality Assuran... Visa mer
Det har nu öppnats upp en möjlighet för dig som vill utvecklas inom QC på ett stort läkemedelsbolag som ligger i framkant med sina innovativa lösningar till människor med dermatologiska behov. Var snabb in med din ansökan, vi går igenom ansökningarna löpande.

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för Galdermas räkning en laboratorieingenjör till avdelningen QC-Kemi. Kvalitetsavdelningen på Galderma i Uppsala har cirka 65 medarbetare fördelat på Quality Assurance, Quality Control och Validering. Befattningen ingår i gruppen QC-Kemi som ansvarar för att bland annat kvalitetkontrollera insatsmaterial, råvaror, vatten och slutprodukter.

Det är ett konsultuppdrag där du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Galderma. Uppdraget kommer vara med start omgående och sedan löpa på till slutet av mars 2021. Förutsatt att alla parter är nöjda med samarbetet finns chans till förlängning.

ARBETSUPPGIFTER
Som laboratorieingenjör kommer du att:


* Utföra och granska analyser på produkter, råvaror och renmedia
* Utföra utrustningskalibreringar och arbeta i rapporteringssystem
* Sköta dokumentation
* Arbeta enligt GMP


VI SÖKER DIG SOM
* Har en högskoleutbildning inom kemiområdet alternativt har arbetat med liknande arbetsuppgifter sedan tidigare


* Känner dig mycket bekväm med svenska i både tal och skrift


Det är meriterande om du har erfarenhet av:


* Laborativt arbete sedan tidigare, speciellt i kemilabb. Du kan ha erfarenhet från utbildningen, deltidsjobb eller om du har arbetat heltid i en liknande roll.
* Kromatografiska analysmetoder
* Avvikelsehanteringssystem
* GMP


Som person är du noggrann eftersom du kommer arbeta enligt strikta rutiner och riktlinjer. Du har inga problem med att ta tag där det behövs och du tycker om att driva ditt arbete framåt med en positiv attityd. Vidare är du en självklar teamspelare som tycker om att arbeta strukturerat.

Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid, kontorstider
* Placering: Uppsala
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och kundens önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Laboratorietekniker för kvällsarbete hos kund i Uppsala

Är du en kvällsuggla som gärna njuter av en lång sovmorgon? Nu söker vi två laboratorietekniker för arbete på kvällstid, 14-22, hos vår kund i Uppsala. Sök tjänsten redan idag då vi rekryterar löpande! OM TJÄNSTEN I rollen som laboratorietekniker kommer du att arbeta med preparativ provberedning, aktivering av glasytor och provapplikation. Du kommer även att arbeta med mottagnings- och processkontroll samt kvalificering och underhåll av utrustning. Uppdr... Visa mer
Är du en kvällsuggla som gärna njuter av en lång sovmorgon? Nu söker vi två laboratorietekniker för arbete på kvällstid, 14-22, hos vår kund i Uppsala. Sök tjänsten redan idag då vi rekryterar löpande!

OM TJÄNSTEN
I rollen som laboratorietekniker kommer du att arbeta med preparativ provberedning, aktivering av glasytor och provapplikation. Du kommer även att arbeta med mottagnings- och processkontroll samt kvalificering och underhåll av utrustning. Uppdraget sträcker sig ett år fram i tiden.

Teamet består av erfarna kollegor där du kommer att få en gedigen introduktion. Upplärningen tar 2-3 veckor och sker på dagtid

Du erbjuds


* Bli en del av ett gäng med starkt samarbete
* Värdefull erfarenhet av labb


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
* Tillverkning i laboratoriemiljö
* Mottagning- och processkontroll
* Aktivering av glasytor

VI SÖKER DIG SOM
* Har en högskoleutbildning inom kemi eller bioteknik
* Har god erfarenhet av att arbeta i labb och kan följa instruktioner, från studier eller arbete
* Har kunskaper i svenska och engelska

Utöver detta är det även meriterande om du har tidigare erfarenhet av projekt med kvalitetssystem.

Som person har du:


* Mycket god samarbetsförmåga
* Förmåga att vara mycket noggrann


Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid, 14-22
* Placering: Uppsala
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och vår kunds önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Laboratoriebiträde mark- och växtlaboratoriet

Institutionen Mark och miljö Institutionen bedriver forskning, miljöanalys och utbildning om marken samt hållbar markanvändning. Majoriteten av institutionens verksamhet och anställda är belägna i mark-vatten-miljö-byggnaden på SLU Ultuna campus i Uppsala, men en forskargrupp och en fältforskningsstation finns i Skara. Arbetsuppgifter: Mark- och Växtlaboratoriet på Institutionen för Mark och Miljö /SLU söker en extra person för arbete under sommaren. Att a... Visa mer
Institutionen Mark och miljö
Institutionen bedriver forskning, miljöanalys och utbildning om marken samt hållbar markanvändning. Majoriteten av institutionens verksamhet och anställda är belägna i mark-vatten-miljö-byggnaden på SLU Ultuna campus i Uppsala, men en forskargrupp och en fältforskningsstation finns i Skara.
Arbetsuppgifter:
Mark- och Växtlaboratoriet på Institutionen för Mark och Miljö /SLU söker en extra person för arbete under sommaren. Att arbeta på Mark- och Växtlaboratoriet  innebär framför allt följande uppgifter:


• Provberedning jord- och växtprov
• Invägning av jord- och växtprov för extraktion och analys
• Beredning av lösningar
• Extraktion av prov för analys
• Analys av prov med enklare instrument

Vid behov vill vi även att du hjälper till med en del av de övriga arbetsuppgifter som utförs vid Mark- och Växtlaboratoriet som t ex registrering / inventering av kemikalier i kemikalieverktyget KLARA.

Kvalifikationer:
Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och erfarenhet av liknande arbetsuppgifter. Det är viktigt att du är ordningsam, kan arbeta systematiskt och prioritera bland dina uppgifter. Samtidigt måste du vara fysiskt stark då en del provberedningsmoment kan vara av tyngre karaktär.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse under perioden fr o m 2020-06-22 t o m 2020-08-28.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-06-12.

Kontaktperson:
Cecilia Bandh

Laboratoriechef, Institutionen för mark och miljö, kemilaboratorium

[email protected]

+4618673403

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Försöksassistent för odling växter

Lantmännen BioAgri AB är ett företag som jobbar med ThermoSeed. ThermoSeed™ är en unik innovativ behandling för effektiv kontroll av utsädesburna sjukdomar med hjälp av varm och fuktig luft. Metoden ger ett friskt utsäde med optimal uppkomst och större skördar. Det unika med ThermoSeed är en kombination av modern processingenjörskonst, biologi och processteknik i utsädesanläggningar. I vårt produktionslaboratorium i Uppsala gör vi uppkomsttester på behandl... Visa mer
Lantmännen BioAgri AB är ett företag som jobbar med ThermoSeed. ThermoSeed™ är en unik innovativ behandling för effektiv kontroll av utsädesburna sjukdomar med hjälp av varm och fuktig luft. Metoden ger ett friskt utsäde med optimal uppkomst och större skördar. Det unika med ThermoSeed är en kombination av modern processingenjörskonst, biologi och processteknik i utsädesanläggningar. I vårt produktionslaboratorium i Uppsala gör vi uppkomsttester på behandlat utsäde, där testerna sedan utgör grund för unika ThermoSeedrecept till varje utsädesparti. Vi söker 4 försöksassistenter till vårt produktionslaboratorium i Uppsala. Tjänsterna, 1 på heltid och 2 på deltid, beräknas starta under mitten av september och pågå i 3-4 månader.


Arbetet innebär att tillsammans med övriga medarbetare inom produktionsavdelningen svara huvudsakligen för:
- registrering och planering för inkommande prover
- försöksbehandlingar och sådd av prover
- avläsning av prover och registrering av resultat
- samarbete med övrig personal inom produktion och utvecklingsavdelning.


Vi söker dig som har utbildning inom växtodling lantbruk eller som laboratorieassistent, har intresse av växter och är noggrann. Du ska också ha datakunskaper och kunna hantera Office-paketet och webprogram. Vi söker dig som trivs med att arbeta i grupp, men som även kan arbeta självständigt. Du tycker om att arbeta med levande material och har lätt för att anpassa dig till rådande behov. Vidare är du kvalitetsmedveten, självgående och noggrann. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. På grund av låg bemanning under semestern är vi inte tillgängliga på telefon från 6 juli till 2 augusti, alla ansökningar tas dock emot och beaktas under denna period. Bokning av intervjuer startar vecka 32.


Mejla in din ansökan med CV och personligt brev. Ansökningar genom Ledigajobb.se eller någon annan kanal beaktas ej.


Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Junior labbtekniker till ledande Thermo Fisher

Om du trivs i laborativ miljö och vill arbeta med erfarna kollegor som kan hjälpa dig växa i din roll bör du läsa vidare. Thermo Fisher söker nu två juniora labbtekniker som vill vara med och bidra till utvecklingen hos det världsledande företaget. Missa inte chansen, ansök redan idag. OM TJÄNSTEN Academic Work söker för Thermo Fishers räkningt två stycken labbtekniker som kommer tillhöra gruppen ImmunoCAP ISAC inom Bioreagens. ImmunoCAP ISAC är ett in-v... Visa mer
Om du trivs i laborativ miljö och vill arbeta med erfarna kollegor som kan hjälpa dig växa i din roll bör du läsa vidare. Thermo Fisher söker nu två juniora labbtekniker som vill vara med och bidra till utvecklingen hos det världsledande företaget. Missa inte chansen, ansök redan idag.

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för Thermo Fishers räkningt två stycken labbtekniker som kommer tillhöra gruppen ImmunoCAP ISAC inom Bioreagens. ImmunoCAP ISAC är ett in-vitro diagnostiktest för att kartlägga patientens specifika IgE antikroppsprofil.

Du kommer få en gedigen introduktion av seniora kollegor som är uppdelad på både praktiska och teoretiska moment. Upplärningen kommer vara två-tre veckor och under denna tid kommer arbetstiden vara förlagd på dagtid. När du sedan börjar arbeta självständigt är arbetstiderna kl.14-22 samt helgarbete (dagtid).

Du erbjuds

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten omfattar tillverkning i laboratoriemiljö där du bland annat kommer arbeta med:


* Preparativ provberedning
* Aktivering av glasytor
* Provapplikation med avancerad spotting-utrustning


Du kommer även att arbeta med mottagnings- och processkontroll samt kvalificering och underhåll av utrustning.

VI SÖKER DIG SOM
* Har högskoleutbildning inom relevant område eller har motsvarande kompetens inom kemi eller bioteknik
* Har god erfarenhet av att arbeta i labb och kan följa instruktioner, från antingen studier eller tidigare arbete
* Har goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i projekt och med kvalitetssystem.

Som person är du:


* Noggrann
* Problemlösande
* Iniativtagande


I denna roll värdera vi personligheten högt. Arbetsgruppens dynamik präglas av gott samarbete och det är därför en viktig egenskap för att passa in. Vidare tror vi även att du är noggrann i ditt arbetssätt och har en uthållighet som passar bra i produktion.

Övrig information


* Start: From v.39 tom sista aug 2021.
* Omfattning: Heltid. Under upplärningen de första 3-4 veckorna är arbetstiden kl.7-15.30 (38,35 tim/v). Efter det är arbetstiden kl.14-22 samt helgarbete (dagtid).
* Placering: Business Park, Uppsala
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Thermofisher önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Laboratoriespecialist- vikariat

Vi söker en till medarbetare till våran Quality Control verksamhet i Uppsala. Gillar du labbarbete och är kvalitetsmedveten så kan detta vara rätt roll för dig! Avdelningen Quality Control arbetar med att analysera och kvalitetskontrollera vår produktion inom Chemical Production Uppsala (CPU). Rollen är en visstidsanställning. Huvudsakliga arbetsuppgifter: I rollen som laboratoriespecialist arbetar du främst med att kvalitetskontrollera produkter enlig... Visa mer
Vi söker en till medarbetare till våran Quality Control verksamhet i Uppsala. Gillar du labbarbete och är kvalitetsmedveten så kan detta vara rätt roll för dig!


Avdelningen Quality Control arbetar med att analysera och kvalitetskontrollera vår produktion inom Chemical Production Uppsala (CPU).
Rollen är en visstidsanställning.


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
I rollen som laboratoriespecialist arbetar du främst med att kvalitetskontrollera produkter enligt gällande instruktioner och rutiner samt bedöma om analysstatus
Avrapportera, kontrollgranska och utföra analysacceptans på produkter och uppdragsanalyser
Starta och driva undersökningar vid avvikande analysresultat och andra avvikelser
Utföra kontroller, kalibreringar och underhåll av analysinstrument
Uppdatera och godkänna arbetsinstruktioner (kontrollmetoder, standardmetoder och kalibreringsmetoder)
Analysera och avrapportera analysresultat inom överenskomna ledtider.
I samband med analysacceptans följa analysmetoders prestanda genom trendning.
Arbeta för att hålla metoder och instrument/utrustningar funktionsdugliga och tillförlitliga.
Säkerställa att instrument och utrustningar är kvalificerade och har tillräcklig nivå på kontroll, kalibrering och underhåll.
Öppna och utreda avvikande analysresultat.Kvalifikationer:
Lämplig bakgrund är högskoleingenjör/ gymnasieingenjör inom Kemi/Analytisk Kemi/ Biokemi eller liknande.


Vi söker någon som är:
noggrann och strukturerad
flexibel
bra på att samarbeta
positiv, uppmuntrar och inspirerar andra
stresstålig och kan utföra flera olika arbetsuppgifter parallellt
gillar att arbeta i förändring och driva förändringsarbeteCandidates should note that this role will be in scope for the proposed transition of GE Biopharma to Danaher and will transfer to Danaher at close of this transaction.


Önskvärda egenskaper:
Tidigare erfarenhet av laborativt kvalitetsarbete inom QC-verksamhet, gärna inom kromatografi
Datorvana MS Office
Protein-kemi Visa mindre

2-3 Laboratorieassistenter, sommarvikarier till vattenkemiska laboratoriet

Institutionen för vatten och miljö Institutionen för vatten och miljö (http://www.slu.se/vatten-miljo) är ett kompetenscentrum för tillämpad forskning om sötvatten med särskilda miljöanalysuppdrag. Forskningen fokuserar på geokemiska och hydrologiska processer i avrinningsområden, akvatisk ekologi och biodiversitet, samt miljökemi och ekotoxikologi. Institutionen inrymmer välutrustade laboratorier för kemiska och biologiska analyser av miljöprover och har ... Visa mer
Institutionen för vatten och miljö
Institutionen för vatten och miljö (http://www.slu.se/vatten-miljo) är ett kompetenscentrum för tillämpad forskning om sötvatten med särskilda miljöanalysuppdrag. Forskningen fokuserar på geokemiska och hydrologiska processer i avrinningsområden, akvatisk ekologi och biodiversitet, samt miljökemi och ekotoxikologi. Institutionen inrymmer välutrustade laboratorier för kemiska och biologiska analyser av miljöprover och har ca 110 anställda varav ca hälften utgörs av forskare/doktorander och den andra hälften av teknisk och administrativ personal.

Vid vattenkemiska laboratoriet utförs flertalet analyser med automatiserad och datoriserad utrustning. Laboratoriet är ackrediterat efter standard ISO 17025 och utför analys av ca 40 olika parametrar. Nu söker vi 2-3 sommarvikarier.

Arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta med analys av vattenkemiska prover och kommer att ingå i en arbetsgrupp som har hand om laboratoriets akutanalyser. Analyserna omfattar främst pH, absorbans, alkalinitet, turbiditet, närsalter, CODMn, samt syrgas. Dessutom ingår även uppackning och registrering av inkommande prov samt laboratoriedisk. Fältprovtagning kan förekomma.

Du kommer ingå i en grupp med tidvis hög arbetsbelastning, vi fäster därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Du erbjuds en intressant roll i vår verksamhet och får möjligheten att arbeta på ett framgångsrikt laboratorium med positiva och ambitiösa medarbetare.

Kvalifikationer:
Du har en naturvetenskaplig utbildningsbakgrund och goda kunskaper i svenska.

Vi söker Dig som är noggrann, har intresse för laboratoriearbete, mycket god samarbetsförmåga och en hög simultankapacitet. Du vill bidra till ett bra arbetsklimat och hjälper gärna till där det behövs.

Erfarenhet av följande områden anses som meriterande för de utlysta tjänsterna.
- Analysarbete inom ackrediterad vattenlaboratorieverksamhet (ISO 17025 eller motsvarande).
- Arbete med tidigare nämnda tekniker eller instrument.
- Provtagningsarbete, båtvana, B-körkort, simkunnighet.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 3-4 månader, beroende på start t.o.m. augusti, med ev. möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Tjänst 1: Snarast
Tjänst 2: April eller maj 2020
Tjänst 3: Juni 2020

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-03-08.
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och examensbevis.

Observera att urval av kandidater sker löpande. Denna rekrytering sker helt genom SLUs försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Farmaceut till Apotea

Coronaviruset har en stor inverkan på vårt samhälle, och nu vill vi få kontakt med dig som vill göra en insats samtidigt som du skaffar dig meriterande erfarenhet inom apoteksbranschen. Apotea är i en expansiv fas och har fått ett snabbt ökat behov. I rollen som farmaceut får du möjlighet att samla ny och meriterande erfarenhet samtidigt som du får applicera dina goda farmacikunskaper i en arbetsgrupp som ser mycket fram emot att välkomna dig till teamet. ... Visa mer
Coronaviruset har en stor inverkan på vårt samhälle, och nu vill vi få kontakt med dig som vill göra en insats samtidigt som du skaffar dig meriterande erfarenhet inom apoteksbranschen. Apotea är i en expansiv fas och har fått ett snabbt ökat behov. I rollen som farmaceut får du möjlighet att samla ny och meriterande erfarenhet samtidigt som du får applicera dina goda farmacikunskaper i en arbetsgrupp som ser mycket fram emot att välkomna dig till teamet.

OM TJÄNSTEN
Som farmaceut på Apotea arbetar du med recepthantering i Sveriges modernaste expeditionssystem och bidrar med din farmaceutiska kompetens till en trygg och säker läkemedelsanvändning för Apoteas kunder. Rådgivning sker via mejl, chatt och telefon. Arbetet är självständigt med eget ansvar, men du är samtidigt en del av ett större team som arbetar mot gemensamma mål. Uppdraget sträcker sig 6 mån med chans till förlängning.
 

Du erbjuds


* En tjänst där du aktivt får arbeta med det du brinner för, människors välmående och hälsa. Du kommer således få stor användning för dina kunskaper inom farmaci i rollen på Apotea
* Möjlighet att arbeta heltid eller deltid
* En arbetsgrupp som bidrar med bred kompetens och stark arbetsmoral
* En anställning på 6 mån med chans till förlängning
* Meriterande erfarenhet från en välkänd organisation i en roll som bidrar till folkhälsan i en viktigare situation än någonsin
* Skulle du hellre jobba på Lidingö? Klicka här!


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

ARBETSUPPGIFTER
* Arbeta med recepthantering och rådgivning


* Arbeta med rådgivning i mail, telefon och chatt


VI SÖKER DIG SOM
* Är utbildad receptarie/apotekare och som kan uppvisa kopia på legitimation från socialstyrelsen i din ansökan


* Har minst 6 månaders arbetslivserfarenhet från apotek
* Har mycket god systemvana
* Kommunicerar obehindrat på svenska då du har mycket kontakt med kunder


Det är meriterande men inget krav om du har arbetat i systemet Maxx

Som person är du:


* Ansvarstagande
* Initiativtagande
* Problemlösande
 


Övrig information

 


* Start: Omgående
* Långsiktighet: 6 mån med chans till förlängning  
* Omfattning: Heltid eller deltid
* Längd på uppdraget: Det yttersta behovet centreras under coronavirusets peak, men uppdraget kan bli förlängt, förutsatt att alla parter är nöjda
 
* Placering: Morgongåva
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Apoteas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
 


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Nyfiken på att veta mer om dina framtida kollegor och arbetsplats? Klicka här! Visa mindre

Laboratoriespecialist

Vi söker en laboratoriespecialist till QC. Avdelningen Quality Control arbetar med att analysera och kvalitetskontrollera vår produktion inom Chemical Production Uppsala (CPU). Huvudsakliga arbetsuppgifter: I rollen som laboratoriespecialist arbetar du främst med att kvalitetskontrollera produkter enligt gällande instruktioner och rutiner samt bedöma om analysstatus Avrapportera, kontrollgranska och utföra analysacceptans på produkter och uppdragsanalyse... Visa mer
Vi söker en laboratoriespecialist till QC.
Avdelningen Quality Control arbetar med att analysera och kvalitetskontrollera vår produktion inom Chemical Production Uppsala (CPU).


Huvudsakliga arbetsuppgifter:
I rollen som laboratoriespecialist arbetar du främst med att kvalitetskontrollera produkter enligt gällande instruktioner och rutiner samt bedöma om analysstatus
Avrapportera, kontrollgranska och utföra analysacceptans på produkter och uppdragsanalyser
Starta och driva undersökningar vid avvikande analysresultat och andra avvikelser
Utföra kontroller, kalibreringar och underhåll av analysinstrument
Uppdatera och godkänna arbetsinstruktioner (kontrollmetoder, standardmetoder och kalibreringsmetoder)
Analysera och avrapportera analysresultat inom överenskomna ledtider.
I samband med analysacceptans följa analysmetoders prestanda genom trendning.
Arbeta för att hålla metoder och instrument/utrustningar funktionsdugliga och tillförlitliga.
Säkerställa att instrument och utrustningar är kvalificerade och har tillräcklig nivå på kontroll, kalibrering och underhåll.
Öppna och utreda avvikande analysresultat.Kvalifikationer:
Lämplig bakgrund är högskoleingenjör/ gymnasieingenjör inom Kemi/Analytisk Kemi/ Biokemi eller liknande.


Vi söker någon som är:
noggrann och strukturerad
flexibel
bra på att samarbeta
positiv, uppmuntrar och inspirerar andra
stresstålig och kan utföra flera olika arbetsuppgifter parallellt
gillar att arbeta i förändring och driva förändringsarbeteCandidates should note that this role will be in scope for the proposed transition of GE Biopharma to Danaher and will transfer to Danaher at close of this transaction.


Önskvärda egenskaper:
Tidigare erfarenhet av laborativt kvalitetsarbete inom QC-verksamhet, gärna inom kromatografi
Datorvana MS Office
Protein-kemi Visa mindre

Laboratoriespecialist sökes för uppdrag hos kund

Ansök    Feb 11    Lernia    Laboratorieassistent
Om uppdraget Vi söker dig som vill arbeta på ett globalt företag inom life science. Avdelningen du kommer att jobba på är quality control. På denna avdelning jobbar man med att kvalitetskontrollera produktionen. Arbetsuppgifter Som laboratoriespecialist kommer du att kvalitetskontrollera gällande instruktioner och rutiner samt bedöma analysstatus. Du kommer att utföra analyser enligt gällande instruktioner, avrapportera, kontrollgranska analysresultat,... Visa mer
Om uppdraget

Vi söker dig som vill arbeta på ett globalt företag inom life science. Avdelningen du kommer att jobba på är quality control. På denna avdelning jobbar man med att kvalitetskontrollera produktionen.

Arbetsuppgifter

Som laboratoriespecialist kommer du att kvalitetskontrollera gällande instruktioner och rutiner samt bedöma analysstatus. Du kommer att utföra analyser enligt gällande instruktioner, avrapportera, kontrollgranska analysresultat, starta och driva undersökningar vid avvikande analysresultat och andra avvikelser. Du kommer även att utföra kontroller, kalibreringar och underhåll av analysinstrument.

Formell kompetens

• Utbildning inom kemi
• Kunna prata,läsa och skriva på svenska
• Erfarenhet från ISO 9001 alternativt GMP
• Erfarenhet av officepaketet

Meriterande kompetens

• Erfarenhet av proteinkemi
• Labvana
• Kunskap inom programmering

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är:
• Noggrann och strukturerad
• Flexibel
• Positiv
• Förmåga att utföra flera olika arbetsmoment parallellt

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Visstid/Heltid/Uppsala

Tillträdesdag

Enligt överenskommelse

Information

Intervjuer sker löpande, tjänsten kan därmed komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Tveka inte över att skicka in din ansökan redan idag om profilen stämmer bra in på dig!

Har du frågor, är du varmt välkommen att kontakta:

[email protected]

0722541608

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se. Visa mindre

Teknikintresserad student som Laboratorieguide till Vattenfall

Ansök    Dec 6    Academic Work    Laboratorieassistent
Studerar du till lantmätare eller civil-/högskoleingenjör och vill ha ett CV utöver det vanliga vid examen? På Vattenfall Research and Development arbetar de med den senaste tekniken för att öka effektiviteten i deras vattenkraftstillgångar och minska miljöpåverkan. Du som student får därmed möjligheten att få arbeta på en otroligt spännande arbetsplats med inspirerande medarbetare. OM TJÄNSTEN Som laboratorieguide på Vattenfall kommer du arbeta med dera... Visa mer
Studerar du till lantmätare eller civil-/högskoleingenjör och vill ha ett CV utöver det vanliga vid examen? På Vattenfall Research and Development arbetar de med den senaste tekniken för att öka effektiviteten i deras vattenkraftstillgångar och minska miljöpåverkan. Du som student får därmed möjligheten att få arbeta på en otroligt spännande arbetsplats med inspirerande medarbetare.

OM TJÄNSTEN
Som laboratorieguide på Vattenfall kommer du arbeta med deras utåtriktade aktiviteter för visning av verksamheten med betoning på vattenkraft. Grupperna du leder kan exempelvis vara studenter från olika universitet och högskolor.Du erbjuds


* Meriterande extrajobb vid sidan av dina studier
* Möjligheten att få in en fot hos ett av Europas ledande energiföretag
* Goda möjligheter att få genomföra ditt examensarbete på Vattenfall
* Dedikerad konsultchef från Academic Work som du kan vända dig till under hela anställningsperioden


Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
* Planera och organisera gruppvisningar av laboratorium och vattenkraftverk


* Leda visningar och presentera för grupper på cirka 10-60 personer


När du blivit varm i kläderna kommer du också att få ingå i något av Vattenfalls agila team med specifika uppgifter vid sidan av informationsverksamheten. Du har möjlighet att påverka vilket team du får arbeta i utifrån vad som du funnit mest intresse i, exempelvis inom AR-utveckling eller vattenmodellbygge.

VI SÖKER DIG SOM
* Studerar till högskole- eller civilingenjör inom något av Vattenfalls arbetsområden. Vi är också intresserad av dig som läser Lantmätare med teknisk inriktning.


* Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska då det krävs i kommunikation med kollegor och besökare
* Har minst tre terminer kvar av dina studier


Som person är du:


* Serviceinriktad
* Självgående
* Flexibel


Tjänsten passar dig som trivs i ett socialt arbete i en forskningsmiljö där du kommer få se hur arbetet efter examen kan se ut. Du har ett brinnande intresse för vatten-, vind- och kärnkraft.

Övrig information


* Start: Januari eller enligt överenskommelse
* Omfattning: Deltid, cirka en dag i veckan
* Placering: Älvkarleby, men pendlingsavstånd från exempelvis Gävle eller Uppsala
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Vattenfalls önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.
* Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.


INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om Vattenfall Research and Development här. Visa mindre

Laboratorietekniker till Thermo Fisher!

Ansök    Okt 16    Academic Work    Laboratorieassistent
Letar du efter ett meningsfullt jobb på ett internationellt företag som har starka värderingar? Vill du få värdefull erfarenhet inom produktionsutveckling och jobba i en spännande roll, där du verkligen kan göra en skillnad i människors vardag? Om detta låter intressant så kan du vara den personen vi söker! OM TJÄNSTEN Academic Work söker Laboratorietekniker till Thermo Fisher som kommer tillhöra gruppen ImmunoCAP ISAC inom Bioreagens. ImmunoCAP ISAC är ... Visa mer
Letar du efter ett meningsfullt jobb på ett internationellt företag som har starka värderingar? Vill du få värdefull erfarenhet inom produktionsutveckling och jobba i en spännande roll, där du verkligen kan göra en skillnad i människors vardag? Om detta låter intressant så kan du vara den personen vi söker!

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker Laboratorietekniker till Thermo Fisher som kommer tillhöra gruppen ImmunoCAP ISAC inom Bioreagens. ImmunoCAP ISAC är ett in-vitro diagnostiktest för att kartlägga patientens specifika IgE antikroppsprofil. Teamet består i dagsläget av teamleader Stina och elva kollegor, alla med varierande bakgrund och erfarenhet.

Detta är ett konsultuppdrag. Du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Thermo Fisher. Tjänsten kommer inledningsvis löpa till slutet av december med chans till förlägning.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten omfattar tillverkning i laboratoriemiljö där preparativ provberedning, aktivering av glasytor och provapplikation med avancerad spotting-utrustning ingår. Du kommer även att arbeta med mottagnings- och processkontroll samt kvalificering och underhåll av utrustning.

Tjänsten passar dig som har intresse för att arbeta laborativt inom produktion med erfarna kollegor. Du kommer få en gedigen introduktion av seniora kollegor som är uppdelad på både praktiska och teoretiska moment. Upplärningen kommer vara två-tre veckor och under denna tid kommer arbetstiden vara förlagd till på dagtid istället för kvällstid.

VI SÖKER DIG SOM
* Har högskoleutbildning eller med motsvarande kompetens inom kemi och bioteknik


* Har god erfarenhet av att arbeta i labb och kan följa instruktioner, från antingen studier eller tidigare arbete
* Har goda kunskaper i svenska och engelska i så väl tal som skrift


Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete i projekt och med kvalitetssystem.

I denna roll värdera vi personligheten högt. Arbetsgruppens dynamik präglas av gott samarbete och det är därför en viktig egenskap för att passa in. Vidare tror vi även att du är noggrann i ditt arbetssätt och har en uthållighet som passar bra i produktion.

Övrig information


* Start: Omgående men senast 4/11
* Omfattning: Heltid 14-22
* Lön: Timbaserad månadslön
* Placering: Uppsala Business Park
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Thermo Fishers önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
* Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
* Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på [email protected] under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!


INFORMATION OM FÖRETAGET
As the world’s leader in serving science, Thermo Fisher Scientific is a driving force in the research, healthcare, industrial and applied markets, generating more than USD 20 billion in annual revenue. No other company can match their range of customer touch points – technologically, geographically or commercially. They help their customers in finding cures for cancer, protecting the environment, making sure their food is safe and moving forward with thousands of important projects that improve millions of lives. Visa mindre

Projektassistent

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kr... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.
Tjänsten avser anställning som projektassistent vid https://www.

neuro.uu.se/forskning/forskningsgrupper/katastrofpsykiatri/ vid Institutionen för neurovetenskap. Centret utvecklar och sprider kunskap om stress- och traumarelaterad psykisk ohälsa i samband med allvarliga händelser.

Forskargruppen söker två projektassistenter till ett forskningsprojekt i vilket vi utvärderar om en självhjälpsapp kan bidra till lindring av svårigheter och posttraumatisk stress efter allvarliga händelser. Det kan bli aktuellt med andra arbetsuppgifter relaterade till centrets verksamhet.

Som anställd vid Uppsala universitet får du del av ett antal förmåner. Här har vi samlat de viktigaste. https://www.uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/formaner/

Arbetsuppgifter: Intervjua och göra klinisk bedömning av deltagares psykiska hälsa över telefon. Enklare inmatning av data och utskick av enkäter via elektronisk databas. Kortare samtal över telefon för att fånga upp frågor från deltagare, påminna om enkäter eller boka intervjuer.

Kvalifikationskrav: Vi söker två personer som har gymnasiekompetens och intresse för psykotraumatologi.

Du ska ha erfarenhet av att göra bedömningar av psykisk ohälsa med hjälp av den strukturerade intervjuguiden M.I.N.I.

Du ska kunna uttrycka dig väl muntligt och i skrift på svenska.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Det är meriterande om du har pågående eller avslutade högskolestudier inom psykologi, medicin eller omvårdnad. Vi söker dig som arbetar noggrant, strukturerat och kan lösa uppgifter självständigt med stöd från kollegor.

Som person är du empatisk och lyhörd, då intervjuer innefattar att ställa direkta frågor om mycket svåra händelser och posttraumatisk stress vilket kan väcka smärtsamma minnen eller reaktioner för en del deltagare.

Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av arbete inom psykiatri. Det är särskilt meriterande om du har erfarenhet av arbete inom forskningsprojekt eller med datainsamling inom området psykiatri/psykologi. Det är meriterande, men inget krav, om du har arbetat med personer som har erfarit psykiskt trauma.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, 6 månader

Anställningens omfattning: 20 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Docent Josefine Sveen, [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 25 oktober 2019, UFV-PA 2019/3228.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

NOVAVAX VÄXER OCH SÖKER EN KVALITETSSÄKER PROCESSOPERATÖR

Ansök    Sep 20    Academic Work    Laboratorieassistent
Tänk att få jobba på ett företag i Uppsala inom läkemedelsindustrin där du får möjlighet att bli en värdefull del i människans kamp mot sjukdomar som säsongsinfluensa och RS-virus. Nu finns här chansen att arbeta som processoperatör på spännande och innovativa Novavax. Känner du att “ordning och reda” är synonymt med dig och det här med dokumentation och kvalitet är din grej? Sök idag. OM TJÄNSTEN Academic Work söker för Novavax AB:s räkning en processop... Visa mer
Tänk att få jobba på ett företag i Uppsala inom läkemedelsindustrin där du får möjlighet att bli en värdefull del i människans kamp mot sjukdomar som säsongsinfluensa och RS-virus. Nu finns här chansen att arbeta som processoperatör på spännande och innovativa Novavax. Känner du att “ordning och reda” är synonymt med dig och det här med dokumentation och kvalitet är din grej? Sök idag.

OM TJÄNSTEN
Academic Work söker för Novavax AB:s räkning en processoperatör till deras produktionsavdelning. Här kommer du tillhöra ett team om 12 personer där du kommer läras upp av dina närmsta kollegor. Denna befattning innebär operativt arbete med ingående steg vid Novavax produktion där kundernas behov avseende kvalitet och leveranssäkerhet ska säkras och uppfyllas. Novavax växer och därför letar vi efter en ny medarbetare!

Du erbjuds


*
Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Detta är ett konsultuppdrag på heltid minst 6 månader. Läs mer om vårt konsulterbjudande.


ARBETSUPPGIFTER
Som processoperatör kommer du primärt fokusera på två olika områden. Dessa områden består av revidering av dokumentation, ett utrustningsansvar och allra främst rollen som operatör.

Rollen som operatör:

• Operativt genomföra ingående steg i produktionen såsom beredningar, filtrering och rengöring av processutrustning

• Säkerställa att lokaler och utrustning iordningställs före, samt efter varje batch

• Planera och genomföra beredningar inför produktionsbatch

• Etikettera och paketera produkt inför leverans

• Initiera och utreda avvikelser då de inträffar

• Distribuera prover internt till QC-kontroll samt till externa laboratorier

Revidering av dokumentation:

• Revidera instruktioner för produktion i MS Word, samt föra över dessa till elektroniskt dokumenthanteringssystem

Du kommer att arbeta med provberedning, filtrering, handhavande av processutrustning, provhantering samt sammanställning av batchdokumentation. Som processoperatör ansvarar du för att dessa moment planeras och genomförs i enlighet med gällande produktionsplan. Särskild vikt ska läggas vid att allt arbete i produktionen genomförs och dokumenteras på ett strukturerat och repeterbart sätt.

VI SÖKER DIG SOM
• Du har erfarenhet av att skriva avvikelser och har jobbat mot GMP inom produktion tidigare


* Har stort intresse att arbeta i en läkemedelsproduktion reglerad av GMP


• Besitter förmågan att skriva och avrapportera utfört arbete

• Har kunskap inom revidering av GMP dokument (i MS Word)

• Har goda kunskaper i Svenska och Engelska i tal och skrift

Vidare har Meriterande är om du har teknisk kompetens inom processteknik, men detta är inget krav.

Som person är strukuterad, ansvarstagande och kan arbeta självständigt och driva ditt eget arbete framåt. Du trivs i operatörsrollen, har vana av datorarbete och är praktiskt lagd. Vidare är du även strukturerad och noggrann som person.

Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid 100 %. (kl. 7-16)
* Placering: Kungsgatan 109, Uppsala
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Novavax önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Novavax AB är ett helägt dotterbolag till det amerikanska vaccinföretaget Novavax Inc, vilket är noterat på NASDAQ i USA (NVAX). Novavax Inc har utvecklat ett effektivt produktionssystem för antigen och utvecklar olika vaccinkandidater riktade mot bl. a. influensa och respiratoriskt syncytialvirus (RSV). Novavax AB, i Uppsala utvecklar och producerar ett saponinbaserat vaccinadjuvans - Matrix-M™. Kliniska studier visar att Matrix-M™ effektivt stimulerar både cellulärt och antikroppsmedierat immunsvar vid vaccinering. I Uppsala arbetar cirka 60 personer och flertalet konsulter i nyrenoverade lokaler. Visa mindre

Praktiskt lagd laboratorieingenjör till Nanexa!

Ansök    Jul 5    Academic Work    Laboratorieassistent
Vill du att dina timmar i labbet ska bidra till mer effektiva läkemedel som kan förbättra livskvalitén för patienter? Då är Nanexa helt rätt bolag för dig att växa tillsammans med! I denna roll får du jobba både praktiskt och tekniskt i ett härligt team där samarbete står högt i fokus. Sök tjänsten redan idag då vi rekryterar löpande! OM TJÄNSTEN Nanexa är ett drug delivery-bolag som specialiserat sig på att göra depåberedningar med hjälp av ytbeläggning... Visa mer
Vill du att dina timmar i labbet ska bidra till mer effektiva läkemedel som kan förbättra livskvalitén för patienter? Då är Nanexa helt rätt bolag för dig att växa tillsammans med! I denna roll får du jobba både praktiskt och tekniskt i ett härligt team där samarbete står högt i fokus. Sök tjänsten redan idag då vi rekryterar löpande!

OM TJÄNSTEN
Nanexa är ett drug delivery-bolag som specialiserat sig på att göra depåberedningar med hjälp av ytbeläggningstekniken Atomic Layer Deposition (ALD). Med deras teknologi PharmaShell® är målet att få läkemedel att tas upp på ett bättre sätt i kroppen som också ger färre biverkningar. Du kan läsa mer om Nanexa på deras hemsida.Nanexa söker nu två nya kollegor för att stötta i det laborativa arbetet. Du kommer att ingå i ett team om sex heltidsanställda, varav fem personer arbetar i labbet. Stämningen i gruppen kännetecknas av ett genuint engagemang och intresse för verksamheten. Företaget leds av VD David Westberg och det laborativa arbetet planeras av gruppen under ledning av Mårten Rooth, som har en bakgrund inom materialkemi och även är medgrundare till bolaget. Då det är ett litet bolag har Nanexa även platt organisation med korta beslutsvägar.

Du erbjuds


* Möjligheten att växa med ett företag i en spännande fas
* Ett arbete som bidrar till ett värdefullt syfte


Tjänsten är långsiktig och ambitionen är att man kommer att bli direkt anställd av Nanexa efter ungefär ett år, om alla parter är nöjda med samarbetet. Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

ARBETSUPPGIFTER
* Tillverka prover genom syntes i ALD-reaktor


* Stötta arbetet med analyser och in vitro-tester
* Delta i det allmänna labbarbetet
* Sköta underhåll av den laborativa utrustningen


I rollen kan du även komma att arbeta i ett säkerhetslabb med cytostatika, läkemedel som används vid cancerbehandling.

VI SÖKER DIG SOM
* Har minst en kandidatexamen inom det naturvetenskapliga området, alternativt en naturvetenskaplig gymnasieexamen med minst 2 års erfarenhet i en liknande roll som exempelvis labbassistent eller processoperatör


* Har mycket goda kunskaper i engelska i tal och skrift


Det är även meriterande för tjänsten om du har ett tekniskt intresse, då rollen innebär underhåll av labbutrustningen. Vidare är det meriterande om du du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift.

Som person är du:


* Självgående
* Problemlösande
* Ansvarstagande


Då du kommer att ingå i ett team förväntas det även att du har en god samarbetsförmåga och är lyhörd för dina kollegors perspektiv.

Övrig information


* Start: September, med hänsyn till uppsägningstid.
* Omfattning: Heltid, flexibel arbetstid
* Placering: Uppsala, Business Park
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Nanexas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Nanexa har sedan grundandet 2007 baserat sin verksamhet på ytbeläggningstekniken Atomic Layer Deposition (ALD). Genom åren har Nanexa utnyttjat ALD-tekniken i ett flertal olika projekt, inom allt från detektorteknik för att identifiera provsprängningar av kärnvapen till medicintekniska tillämpningar. Idag fokuserar Nanexa på PharmaShell®, som är ett av Nanexa patenterat drug delivery-system, här kan man dra full nytta av sin mångåriga erfarenhet av ALD. Nanexa driver utvecklingen av PharmaShell® med egna projekt och i samarbetsprojekt med läkemedelsbolag och akademi. Visa mindre

Laboratorieassistent

Institutionen för vatten och miljö Institutionen (www.slu.se/vatten-miljo) arbetar med tillämpad miljöforskning med ett nationellt ansvar för övervakning av miljötillståndet i sjöar och vattendrag. Forskningen vid institutionen fokuserar på akvatisk ekologi och biodiversitet, geokemiska och hydrologiska processer, samt akvatisk ekotoxikologi och miljökemi. Institutionen har drygt 100 anställda, varav hälften är forskare/doktorander och hälften är teknisk p... Visa mer
Institutionen för vatten och miljö
Institutionen (www.slu.se/vatten-miljo) arbetar med tillämpad miljöforskning med ett nationellt ansvar för övervakning av miljötillståndet i sjöar och vattendrag. Forskningen vid institutionen fokuserar på akvatisk ekologi och biodiversitet, geokemiska och hydrologiska processer, samt akvatisk ekotoxikologi och miljökemi. Institutionen har drygt 100 anställda, varav hälften är forskare/doktorander och hälften är teknisk personal, och ingår i SLU:s Mark-Vatten-Miljöcentrum på Campus Ultuna i Uppsala.

Vid vattenkemiska laboratoriet utförs flertalet analyser med automatiserad och datoriserad utrustning. Laboratoriet är ackrediterat efter standard ISO 17025 och utför analys av ca 40 olika parametrar. På grund av arbetsanhopning söker vi nu en laboratorieassistent till hösten 2019 för ett år, med möjlighet till förlängning

Arbetsuppgifter:
Du kommer att arbeta med analys av vattenkemiska prover. Analyserna omfattar främst pH, absorbans, alkalinitet, turbiditet, suspenderat material, ammonium, fosfat, totalkväve, TOC och totalfosfor. Dessutom ingår även uppackning och registrering av inkommande prov samt laboratoriedisk. Provtagning i fält kan förekomma. Beroende på eventuell tidigare erfarenhet kan även arbete med annan laboratorieutrustning bli aktuell.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har en pågående akademisk utbildning inom naturvetenskap eller dig som nyligen blivit klar med din utbildning. Du behöver ha intresse för laboratoriearbete, vara noggrann, ha ett prestigelöst förhållningssätt till dina arbetsuppgifter, ha mycket god samarbetsförmåga och vill bidra till ett bra arbetsklimat. Du kan arbeta med flera saker parallellt och hjälper gärna till där det behövs. Du har goda kunskaper i svenska. Det är meriterande om du har samlat någon form av erfarenhet av laboratoriearbete, t.ex. genom studier eller tidigare sommararbeten. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

 Erfarenhet av följande områden anses som meriterande för den utlysta tjänsten:


• Analysarbete inom ackrediterad vattenlaboratorieverksamhet (ISO 17025 eller motsvarande).
• Arbete med tidigare nämnda tekniker på automatiserade analysinstrument.
• Erfarenhet av provtagningsarbete, simkunnighet och båtvana samt B-körkort.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tidsbegränsad anställning 12 månader med ev. möjlighet till förlängning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-08-28

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Projektassistent inom gruppen psykiatrisk epidemiologi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kr... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.
Vid institutionen för neurovetenskap bedrivs grundforskning och klinisk forskning rörande nervsystemets funktioner, utveckling, sjukdomar och reparationsmekanismer.

Institutionen har ca 150 anställda och ca 100 doktorander. Verksamheten bedrivs dels vid Uppsala universitets http://www.bmc.uu.seoch dels vid Akademiska sjukhuset. Institutionens forskare har omfattande nationella och internationella samarbeten. För mer information se http://www.neuro.uu.se. För mer information om forskargrupperna se http://www.neuro.uu.se/forskning/.

Forskargruppen inom psykiatrisk epidemiologi som leds av Universitetslektor Fotis Papadopoulos söker nu en projektassistent till en pågående multicenterstudie aktiv vid sju centra i Sverige. Studien har även pågående internationella samarbeten. Arbetet kommer att bedrivas vid Institutionen för neurovetenskap, Akademiska sjukhuset, under ledarskap av Universitetslektor Fotis Papadopoulos.

Som anställd vid Uppsala universitet får du del av ett antal förmåner, se mer https://www.uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/formaner/.

Arbetsuppgifter: Arbetsuppgifter relaterade till patientrekrytering, datainsamling och datahantering. Vara behjälplig med genomförande, administrativ koordination och dokumentation i studien samt agera administrativt stöd för forskargruppen. Provhantering samt arkivering och upprätthållande av existerande biobanker. Planering och genomförande av forskningsbesök. I arbetsuppgifterna ingår även att vara administrativt stöd för forskargruppledaren vad gäller t e x möten och internationella kontakter. Ytterligare arbetsuppgifter kan tillkomma.

Kvalifikationskrav: Vi söker dig som har gymnasiekompetens, eller dig som har pågående studier inom medicin eller psykologi. Vi söker en kvalificerad kandidat med intresse för psykiatri. God samarbetsförmåga är ett krav liksom förmågan att arbeta självständigt och i grupp. Initiativförmåga och ett strukturerat arbetssätt är viktigt för denna anställning. Som person vill vi att du ska vara effektiv, noggrann och intresserad av att hela tiden utveckla verksamheten till det bättre. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Erfarenhet av administratörssystem och goda kunskaper i MS Office krävs. Den sökande ska kunna uttrycka sig väl, både muntligt och skriftligt på svenska och engelska.

Önskvärt/meriterande i övrigt: Den sökande bör ha stort intresse av, och inneha goda förkunskaper i psykiatri. Tidigare erfarenhet av arbete med journalsystemet Cosmic, applikationen Redcap och dokumenterad erfarenhet av arbete i utvecklings- och/eller forskningsprojekt är meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper såsom noggrannhet, självständighet, flexibilitet, problemlösningsförmåga, stresstålighet samt god samarbetsförmåga.

Ange referenser i ansökan.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: 2019-10-01 eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning t.o.m. 2020-09-30, med möjlighet till förslängning.

Anställningens omfattning: 40 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: forskningsgruppsledare Fotis Papadopoulos [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 25 september 2019, UFV-PA 2019/3008.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Laboratory Technician with a technical interest to Nanexa!

Ansök    Jul 5    Academic Work    Laboratorieassistent
Do you want your hours in the lab to contribute to more effective pharmaceuticals that can improve the quality of life for patients? Then you should take the opportunity to grow with Nanexa! In this role you will work hands-on with practical as well as with technical assignments in Nanexas lab with a team where collaboration is the number one focus. Apply for the position today since we are working with an ongoing selection process! OM TJÄNSTEN Nanexa is... Visa mer
Do you want your hours in the lab to contribute to more effective pharmaceuticals that can improve the quality of life for patients? Then you should take the opportunity to grow with Nanexa! In this role you will work hands-on with practical as well as with technical assignments in Nanexas lab with a team where collaboration is the number one focus. Apply for the position today since we are working with an ongoing selection process!

OM TJÄNSTEN
Nanexa is a drug-delivery company that specializes in depot formulations made using a coating technology called Atomic Layer Deposition (ALD). With their technology PharmaShell® they strive for drugs to be released in the body in a more efficient way, that also reduces side effects. You can read more about Nanexa on their website.

Nanexa is currently searching for two new colleagues to their team which consists of six full-time employees, five of whom also work in the lab. The atmosphere in the group is characterized by a genuine commitment and interest for the product and it’s value. The company is led by CEO David Westerberg, and the laboratory work is planned by the team and led by Mårten Rooth, who has a background within material chemistry and also is one of the company’s co-founders. As Nanexa is a small company they also have a flat organization with short paths for decision making.

You are offered


* A chance to grow with a company in an exciting phase
* Work that contributes to a valuable cause


This is a long-term assignment with a mutual goal of being hired by Nanexa after approximately one year, if all parties are happy with the collaboration. As consultant at Academic Work you are offered a great opportunity to grow as a professional, extend your network and establish valuable contacts for the future.

ARBETSUPPGIFTER
* Make samples using an ALD reactor


* Assist with analysis and in vitro-testing
* Support the laboratory work in general
* Maintenance of the laboratory equipment


In this role you may also be working with chemotherapy drugs used for cancer treatment.

VI SÖKER DIG SOM
* Minimum Bachelors Degree with a major in science, or a high school diploma within science with at least 2 years experience from similar roles such as laboratory assistant or technical operator


* Very good knowledge within English, both written and spoken. Knowledge within Swedish is meritorious.


It is also considered a merit for this position if you have a technical interest, since the job duties involve maintenance of the laboratory equipment.

As a person you are:


* Self-motivated
* Problem solving
* Responsible


As you will be part of a small team it is also important that you are a team player and maintain good communication with your colleagues.

Other information


* Start: September or as agreed
* Work extent: Full-time, flexible working hours
* Location: Uppsala, Business Park
* Contact information: This recruitment process is conducted by Academic Work. It is a request from Nanexa that all questions regarding the position is handled by
Academic Work.


Our selection process is continuous and the advert may close before the recruitment process is completed if we have moved forward to the screening or interview phase.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Nanexahas since its was founded in 2007 based its operations on a coating technique called Atomic Layer Deposition (ALD). Over the years, Nanexa has utilized the ALD technology in a variety of projects, ranging from detector technology for detecting nuclear explosions to coating on medical devices. Today, Nanexa benefits from its many years of experience in ALD and focuses on PharmaShell® which is a patented drug delivery system. Nanexa develops the of PharmaShell® technology with its own projects and in collaborative projects with pharmaceutical companies and academia. Visa mindre

Försöksassistent för odling växter

Lantmännen BioAgri AB är ett företag som jobbar med ThermoSeed. ThermoSeed™ är en unik innovativ behandling för effektiv kontroll av utsädesburna sjukdomar med hjälp av varm och fuktig luft. Metoden ger ett friskt utsäde med optimal uppkomst och större skördar. Det unika med ThermoSeed är en kombination av modern processingenjörskonst, biologi och processteknik i utsädesanläggningar. I vårt produktionslaboratorium i Uppsala gör vi uppkomsttester på behandl... Visa mer
Lantmännen BioAgri AB är ett företag som jobbar med ThermoSeed. ThermoSeed™ är en unik innovativ behandling för effektiv kontroll av utsädesburna sjukdomar med hjälp av varm och fuktig luft. Metoden ger ett friskt utsäde med optimal uppkomst och större skördar. Det unika med ThermoSeed är en kombination av modern processingenjörskonst, biologi och processteknik i utsädesanläggningar. I vårt produktionslaboratorium i Uppsala gör vi uppkomsttester på behandlat utsäde, där testerna sedan utgör grund för unika ThermoSeedrecept till varje utsädesparti. Vi söker 4 eller fler försöksassistenter till vårt produktionslaboratorium i Uppsala. Tjänsterna, 2 på heltid och 2-3 på deltid, beräknas starta under mitten av september och pågå i 3-4 månader. Arbetet innebär att tillsammans med övriga medarbetare inom produktionsavdelningen svara huvudsakligen för: - registrering och planering för inkommande prover - försöksbehandlingar och sådd av prover - avläsning av prover och registrering av resultat - samarbete med övrig personal inom produktion och utvecklingsavdelning.Vi söker dig som har utbildning inom den gröna sektorn som t.ex. naturbruksgymnasium eller laboratorieassistent, har intresse av växter och är noggrann. Du ska också ha datakunskaper och kunna hantera officepaketet och webprogram. Vi söker dig som trivs med att arbeta i grupp, men som även kan arbeta självständigt. Du tycker om att arbeta med levande material och har lätt för att anpassa dig till rådande behov. Vidare är du kvalitetsmedveten, självgående och noggrann. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.På grund av låg bemanning under semestern är vi inte tillgängliga på telefon från 8 juli till 6 augusti, alla ansökningar tas dock emot och beaktas under denna period. Bokning av intervjuer startar vecka 32. Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Laboratorieingenjör som vill rädda liv sökes!

Ansök    Jun 29    Academic Work    Laboratorieassistent
Nu ges du möjligheten att få meningsfull erfarenhet som Laboratorieingenjör hos Cavidi som är ett bioteknik företag med fokus på HIV diagnostik. Tjänsten är ett vikariat med start i augusti och löper fram till december 2020. OM TJÄNSTEN Cavidi är ett bioteknik företag med fokus på HIV diagnostik. Cavidi ska precis lansera sitt första helautomatiserade system för monitorering av virus nivåer i människor som lever med HIV. Detta är en avgörande del i en ef... Visa mer
Nu ges du möjligheten att få meningsfull erfarenhet som Laboratorieingenjör hos Cavidi som är ett bioteknik företag med fokus på HIV diagnostik. Tjänsten är ett vikariat med start i augusti och löper fram till december 2020.

OM TJÄNSTEN
Cavidi är ett bioteknik företag med fokus på HIV diagnostik. Cavidi ska precis lansera sitt första helautomatiserade system för monitorering av virus nivåer i människor som lever med HIV. Detta är en avgörande del i en effektiv behandling med anti-HIV läkemedel genom att möjliggöra uppföljning och förutsägbarhet gällande behandlingsframgång. Som Laboratorieingenjör kommer du arbeta i ett team om åtta personer och hjälpa till att fortsatt underhålla och utveckla Cavidis produkter.

Denna tjänst passar dig som har tidigare erfarenhet av att arbeta i labb, antingen från skola eller arbetsliv, där du fått god vana av att pipettera, följa instruktioner och använda instrument/utrustning. Har du erfarenhet av att arbeta med humana serum/plasmaprover är det ett stort plus. Då man kommer hantera potentiellt smittsamma prover är det viktigt att det är något man känner sig bekväm med.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande

ARBETSUPPGIFTER
* Självständigt planera, utföra och analysera experiment och rapportera resultat


* Ansvara för att instruktioner och rutiner kring lokaler, instrument och utrustning följs
* Delta i nuvarande och kommande projekt


VI SÖKER DIG SOM
* Har en utbildning från högskola eller universitet inom kemi, biomedicinsk analys, bioteknik eller motsvarande


* Talar och skriver obehindrat på både svenska och engelska


Som person är du:


* Bra på att samarbeta då stor del av arbete skrev i projektgrupper
* Flexibel och kan snabbt skifta fokus
* Noggrann i ditt arbetssätt då det är viktigt att det blir rätt


Övrig information


* Start: Augusti
* Omfattning: Heltid
* Placering: Uppsala Business Park
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Cavidis önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Cavidi är ett bioteknik företag med fokus på HIV diagnostik. Cavidi ska precis lansera sitt första helautomatiserade system för monitorering av virus nivåer i människor som lever med HIV. Detta är en avgörande del i en effektiv behandling med anti-HIV läkemedel genom att möjliggöra uppföljning och förutsägbarhet gällande behandlingsframgång. Cavidis diagnos minskar kostnaden för behandling och spridningen av hiv. Cavidi tillhandahåller också verktyg och kit för virusforskning vid många av världens ledande laboratorier. Visa mindre

Laboratory Technician to Q - linea AB

Do you love practical lab work and enjoy working in a support role that will contribute to important re-search? Do you have knowledge in microbiology and experience of working with small sample volumes? Q-linea is now looking for a laboratory technician to support the Exploratory Research group. The posi-tion involves experimental laboratory work within microbiology and related areas. Q-linea is a diagnostic company focused on developing and delivering ... Visa mer
Do you love practical lab work and enjoy working in a support role that will contribute to important re-search? Do you have knowledge in microbiology and experience of working with small sample volumes?
Q-linea is now looking for a laboratory technician to support the Exploratory Research group. The posi-tion involves experimental laboratory work within microbiology and related areas.

Q-linea is a diagnostic company focused on developing and delivering solutions for healthcare providers to enable them to diagnose and treat infectious diseases in the shortest possible time. This is a chance for you to be part of a team that works to help improve the care of sepsis, a clinical syndrome that currently kills one person every 3 seconds in the world, and you will take part in finding next-generation applications and products for Q-linea.

This is a consult assignment with the duration of 6 month. For the right candidate, there is a good chance that the assignment will turn into an employment at Q-linea. The assignment is full time and based in central Uppsala. We will interview candidates continuously and welcome your application today.

Search words: BMA, biomedicinsk analytiker, labbassistent


JOB DESCRIPTION
You will be a part of the Exploratory Research group at Q-linea and you will independently carry out experimental and laboratory work planned by others/colleagues. Within defined areas of own professional experience, you will also plan and carry out experimental and laboratory work on a regular basis. The work within the group focuses on the early stages of product development projects but the you may from time to time work with other groups at Q-linea. Your work will focus on, but not be limited to, experimental methods for antibiotic sensitivity tests, preparation of reagents, and production of prototype test and applications thereof and other supporting activities within the group.

Other responsibilities will include:
- Responsibility for ordering activities, inventory, cleaning, prepare stock, invoicing and budgeting reports.
- Actively contribute to continuous improvements and making sure the work in the lab goes smoothly
- May involve supervision of other staff and students

Work is conducted according to a so-called agile working method and everyone shares responsibilities and tasks with each other to achieve desired results. This role reports to the Director Research


QUALIFICATIONS

To fit the role, you have a relevant degree within life science or documented matching experience. You have at least a 2 years’ experience in relevant practical laboratory work and basic knowledge in microbiology and/or antibiotic sensitivity testing. Fluent written and spoken English and/or Swedish is a is a prerequisite.

It is an advantage if you have experience from the following:
- Experience in in analytical methods and quality control, including work with small sample volumes (µl range).
- Experience in working with clinical samples
- Experience from product development
- Experience from working in a Biosafety level 2 laboratory or higher

The right candidate for this position enjoys practical laboratory work and thrive in an environment where a lot of things are going on. It is obvious for you to be careful, methodical and comfortable communicating your results to others. The work sometimes involves rapid changes and it is therefore it is important that you have a positive attitude and likes to operate in a flexible environment. You are a true team player and you have no problem to from time to time work in areas outside your expertise and prior experience.


Q-LINEA AB
Q-linea is an innovative research, development and manufacturing company that primarily develops instruments and disposables for rapid and reliable infection diagnostics. Q-linea’s vision is to help save lives by ensuring antibiotics continue to be an effective treatment for future generations. Q-linea develops and delivers preferred solutions for healthcare providers, enabling them to accurately diagnose and treat infectious disease in the shortest possible time. The company’s lead product ASTar™ is a fully automated instrument for antibiotic susceptibility testing (AST), giving a susceptibility profile within six hours directly from a positive blood culture. For more information, please visit www.qlinea.com. Visa mindre

Laboratorieassistent till Uppsala!

Ansök    Jun 25    Academic Work    Laboratorieassistent
År 2011 upptäckte en forskargrupp vid Uppsala Universitet ett helt nytt unikt material som genom sin mångsidiga användbarhet snabbt har spridit sig över hela världen. Distruptive Materials riktar sig mot pharma, kosmetik och sportindustrin och produkten har lett till att de har växt i en imponerande takt. Här får du chansen att tillhöra ett erfaret team och använda din noggranna förmåga för att bli en viktig del för företagets fortsatta utveckling! OM TJÄ... Visa mer
År 2011 upptäckte en forskargrupp vid Uppsala Universitet ett helt nytt unikt material som genom sin mångsidiga användbarhet snabbt har spridit sig över hela världen. Distruptive Materials riktar sig mot pharma, kosmetik och sportindustrin och produkten har lett till att de har växt i en imponerande takt. Här får du chansen att tillhöra ett erfaret team och använda din noggranna förmåga för att bli en viktig del för företagets fortsatta utveckling!

OM TJÄNSTEN
Värdeorden hög motivation och inre driv genomsyrar företaget och som laboratorieassistent kommer du att stötta utvecklingsingenjörerna, forskarna och analytikerna i deras arbete. Provpreparation enligt instruktion är en central arbetsuppgift tillsammans med rutinjobb som inköp och hantering av leveranser till labben. Typiska analyser avdelningen utför är UV-spektroskopi, röntgendiffraktion (XRD), differentiell svepkalorimetri (DSC), kvävgasadsorption, frisättningsstudier, titreringar samt kromatografiska analyser (HPLC och GC).

Företaget har idag tre utvecklingsavdelningar med totalt 15 personer som supporterar både den reguljära produktionen, QC samt företagets forskning och utveckling inom pharma, kosmetik och sport. Kontoret är modernt med kollegor som är högkvalificerade och erfarna inom området.

Under din introduktion kommer du få chansen att lära dig om industrin och produkten för att din start ska bli så bra som möjligt.

Du erbjuds


* En möjlighet att arbeta på ett företag med stark företagskultur
* Möjlighet att arbeta med en unik, patenterad produkt
* Fortsätta att utvecklas inom laborativt arbete
* Olika förmåner så som friskvårdsbidrag med mer


Rollen är en direktrekrytering och rekryteringsprocessen sköts via Academic Work.

ARBETSUPPGIFTER
* Provpreparering, titrering och analys enligt bolagets standardmetoder
* Inköp, hantering av leveranser
* Kontroll och kalibrering av utrustning
* Föra elektronisk labbjournal i systemet Biovia
* På sikt utföra fysikalkemiska och kemiska analyser av företagets material, produkter och i förekommande fall råvaror

VI SÖKER DIG SOM
* Har en utbildning från högskola eller universitet inom kemi, biomedicinsk analys, bioteknik eller motsvarande
* Har minst 2 års erfarenhet av arbete i laboratorium, exempelvis från QC eller rutinanalyslabb
* Erfarenhet av att jobba med våtlabb
* Kan kommunicera på engelska, både i skrift och tal

Det är meriterande om du:


* Kan kommunicera på svenska, både i skrift och tal


Som person är du:


* Prestigelös
* Lätt att samarbeta med
* Noggrann
* Ansvarsfull
* Kvalitetsmedveten och serviceinriktad


Övrig information


* Start: Omgående, med hänsyn till Uppsägningstid
* Omfattning: Heltid
* Placering: Uppsala Science Park
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Disruptive Materials önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Disruptive Materials arbetar med att utveckla innovativa produkter och lösningar baserade på avancerade teknologier som används inom kosmetikindustrin, sportindustrin och farmaceutiskaindustrin. Disruptive materials har utvecklat en unik och banbrytande produkt som har låtit dem växa i en snabb takt. Visa mindre

Lab Manager / Lab Technician

Ansök    Apr 17    Olink Proteomics    Laboratorieassistent
Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknologi och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar. Vår teknologi Proximity Extension Assay (PEA) kan mäta 92 biomarkörer på samma gång, i endast 1µL prov. Analyserna möjliggör fördjupad förståelse av sjukdomsprocesser, förbättrad sjukdomsde... Visa mer
Olink Proteomics AB är ett snabbväxande Uppsalabaserat globalt företag vars världsledande teknologi och produkter bidrar till utvecklingen av precisionsmedicin. Produkterna används inom medicinska områden som hjärt- och kärlsjukdomar, cancer och neurologiska sjukdomar.

Vår teknologi Proximity Extension Assay (PEA) kan mäta 92 biomarkörer på samma gång, i endast 1µL prov. Analyserna möjliggör fördjupad förståelse av sjukdomsprocesser, förbättrad sjukdomsdetektion och bidrar till ökad biologisk kunskap. Under fem år har vi analyserat mer än en miljon prover och genererat nära 90 miljoner datapunkter för hundratals kunder från både forskningsinstitut och läkemedelsbolag.

Vi har i dag kontor och service-lab i Uppsala och Boston. Våra säljare utgår även från ett flertal stater i USA samt Storbritannien, Holland, Tyskland och Singapore. Läs mer om oss på www.olink.com.

Lab Manager / Lab Technician

Olink Proteomics söker ytterligare en medarbetare till vår utvecklingsavdelning. Rollen innebär att stötta ingenjörer och forskare inom avdelningen i deras arbete med utveckling, validering och frisläppning av nya produkter genom att ta ansvar för labbet. Avdelningen hanterar en stor mängd prover och antikroppar.

Arbetsuppgifter:

Rollen innebär både att ta ansvar för att laboratoriet i det dagliga arbetet är välorganiserat och fyller de funktioner som behövs för att fungera effektivt, samt att stötta ingenjörer och forskare med laborativa uppgifter.

Dina arbetsuppgifter är i första hand:

• Ansvara för rutiner så att arbetet kan löpa smidigt i labbet. Hålla ordning och reda, samt förbättra nuvarande strukturer och rutiner vid behov.
• Laborativa uppgifter så som att blanda buffertar, koncentrationsbestämma, rena eller koncentrera antikroppar, köra geler m.m.
• Beställning, mottagning och registrering av material.
• Ansvara för lagerhållning av reagens och material.

• Instrumentansvar, vilket innebär ett samlat ansvar för loggböcker, serviceavtal, kalibrering och enklare underhåll.
• Driva förbättringsarbete för labbet tillsammans med laboratorietekniker.

Vi söker dig som har:

• gymnasieutbildning med naturvetenskaplig inriktning
• minst 2 års erfarenhet av laboratoriearbete
• förmåga att tala och skriva obehindrat på både svenska och engelska
• pipetteringsvana av små volymer
• mycket goda kunskaper i Excel

Vi ser gärna att du har erfarenhet från privat verksamhet och det är meriterande om du har erfarenhet av hantering av stort antal prover och antikroppar. Det är meriterande om du har erfarenhet av PCR och qPCR.

Dina egenskaper:

För att trivas i rollen hos oss bör du älska ordning och reda. Du sätter en ära i att labbet alltid är välorganiserat och effektivt som arbetsplats. Du är självständig, noggrann och kvalitetsmedveten och har ett öga för att hela tiden förbättra och strukturera upp. Du har ett positivt förhållningssätt och har lätt för att kommunicera med andra. Du tar ansvar för ditt område och gillar att stötta den övriga organisationen i laboratoriet.

Frågor avseende tjänsten besvaras av Elin Shepherd, Manager Analytical Development, via mail [email protected]

Din ansökan med CV och personligt brev vill vi ha senast den 30 april. Visa mindre

Forskningsassistent inom farmaceutisk fysikalisk kemi

Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kr... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 44.000 studenter, 7.100 anställda och en omsättning på 7 miljarder kronor.
Institutionen för farmaci bedriver en bred verksamhet inom läkemedelsområdet med forskning och undervisning i biofarmaci, läkemedelsformulering, utvärdering av läkemedelsanvändning, farmaceutisk fysikalisk kemi, galenisk farmaci samt farmakoepidemiologi och farmakoekonomi.

Mer information om institutionen och dess verksamhet finns på webbplatsen www.farmfak.uu.se/farm/. 

Forskargruppen Farmaceutisk fysikalisk kemi har som målsättning att klargöra sambanden mellan läkemedelsmolekylers uppbyggnad, deras fysikalisk-kemiska egenskaper och möjligheterna att styra hur de lagras i och frisätts från olika typer av partikulära läkemedelsbärare och formuleringar. Syftet är att skapa ny kunskap som gör det möjligt att utveckla nya eller förbättrade system för administrering av läkemedel, inklusive makromolekylära läkemedel såsom peptider och proteiner och lågmolekylära läkemedel såsom cancerläkemedel. Gruppens verksamhet är både experimentell och teoretisk och ligger i gränsområdet mellan fysikalisk kemi, läkemedelsformulering och materialvetenskap. Mer information om forskargruppens verksamhet finns på webbplatsen http://www.farmaci.uu.se/forskning/farmaceutisk-fysikalisk-kemi/.

Inom ramen för Swedish Drug Delivery Forums (SDDFs) verksamhet är forskargruppen engagerad i forskningsprojektet ”Nya in vitro modeller för subkutan administrering av läkemedel” som bedrivs i plattformen för parenteral administrering (Drug Delivery Platform 1). Målsättningen med projektet är att utveckla metoder att förutsäga absorptionen och biotillgängligheten för subkutant administrerade läkemedel, speciellt läkemedel innehållande biologiska makromolekyler som aktiva substanser. Inom projektet pågår utvecklingen av en syntetisk modell av den extracellulära matrisen som finns i fettvävnaden under huden där transporten av subkutant administrerade läkemedel äger rum. Forskargruppen har tagit fram och utvärderat en syntesmetod som nu ska optimeras för att ge gelmatrisen egenskaper som i olika avseenden efterliknar egenskaperna hos extracellulära matriser i djurmodeller och människa. I anställningen som forskningsassistent i projektet ingår laboratoriearbete, framför allt syntes av hydrogeler och karakterisering av deras egenskaper. Mer information om projektet, Drug Delivery Platform 1 och SDDFs verksamhet finns på webbplatsen .

Arbetsuppgifter:
Tjänsten innebär laborativt arbete i forskargruppen Farmaceutisk fysikalisk kemi vid institutionen för farmaci, Uppsala universitet. Som forskningsassistent kommer du arbeta i nära samarbete med forskare och doktorander inom forskargruppen. Den laborativa delen av tjänsten innebär provberedning, inklusive syntes av polymera material, och experimentella analyser med hjälp av bl.a. cirkulär dikroism (CD), NMR-spektroskopi, FT-IR, konfokalmikroskopi, reometri och kromatografi.

Kvalifikationskrav:
Ett krav för anställningen är högskoleexamen i relevant ämne, laboratorieassistent eller motsvarande. Alternativt ska kandidaten ha annan utbildning, kunskaper eller erfarenhet inom laboratorieområdet som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet inklusive kommunikations- och samarbetsförmåga, vilket behövs för att samverka effektivt både med övriga gruppmedlemmar och med andra forskare och tekniker. Goda kunskaper i engelska i tal och skrift krävs.

Önskvärt/meriterande i övrigt:
Meriterande är dokumenterad förmåga att arbeta noggrant och självständigt, samt erfarenhet av laborativt arbete med syntes av polymera material och geler samt ovan nämnda analysmetoder.

Ansökan skall innehålla CV, kopior av examensbevis och betyg, och en kort beskrivning av dig och dina arbetserfarenheter. Vi ser gärna att du lämnar uppgifter om referenspersoner och/eller bifogar rekommendationsbrev. Ansökningarna bedöms enligt följande kriterier: uppfyllande av behörighetskrav, tidigare erfarenhet av arbete och/eller forskning inom närliggande område samt personlig lämplighet. Ange gärna löneanspråk i din ansökan.

Uppsala universitet värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Lön: Individuell lönesättning. 

Tillträde: Omgående eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning 1 år med möjlighet till förlängning.

Anställningens omfattning: 100%

Upplysningar om anställningen lämnas av:

Prof. Per Hansson, telefon: +46184714027, +46762736768 .

Välkommen med din ansökan senast den 18 april, UFV-PA 2019/889.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp. Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre