Lediga jobb som Upphandlare i Uppsala

Se lediga jobb som Upphandlare i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Junior Upphandlare till Vattenfall Heat Sweden

Ansök    Maj 10    Vattenfall AB    Upphandlare
Vill du utvecklas inom upphandling och samtidigt bidra till omställningen till ett fossilfritt liv inom en generation? Procurement Heat Sweden genomför upphandlingar av entreprenader, material och tjänster som krävs för att driva, underhålla och utveckla värmeverksamheten. Procurement är en av de grundläggande funktionerna för att maximera det värde vi får av våra kapital- och driftskostnader. Procurement Heat Sweden är en del av Vattenfallskoncernens inkö... Visa mer
Vill du utvecklas inom upphandling och samtidigt bidra till omställningen till ett fossilfritt liv inom en generation?
Procurement Heat Sweden genomför upphandlingar av entreprenader, material och tjänster som krävs för att driva, underhålla och utveckla värmeverksamheten. Procurement är en av de grundläggande funktionerna för att maximera det värde vi får av våra kapital- och driftskostnader. Procurement Heat Sweden är en del av Vattenfallskoncernens inköpsorganisation vilket ger goda utvecklingsmöjligheter. Du kommer att arbeta i en liten grupp där vi ständigt delar med oss av våra kunskaper och erfarenheter.


Dina huvudsakliga ansvarsområden som junior Upphandlare
Leda och driva upphandlingar inklusive kvalificering, anbud, utvärdering, förhandlingar samt förbereda beslut om tilldelning av kontrakt för Värme-projekt, för att säkerställa bästa värde i överensstämmelse med Vattenfalls mål och principer.
Förankra inköpsstrategier och mål med beställarens verksamhetsmål.
Utveckla och genomföra kategoristrategier för mindre kategorier och projekt.
Säkerställa att upphandlingar och inköp sker enligt lagar och regler (LUF samt interna policys).
Jobba med avtalsförvaltning inkluderande kommersiella frågor.


Placeringsort: Första hand Uppsala, alternativt Stockholm.


Som junior Upphandlare behöver du ha följande kvalifikationer
Du har en lämplig högskoleexamen eller motsvarande utbildning/erfarenhet.
Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt är krav.
Yrkeserfarenhet av att driva upphandlingar och förhandlingar inom tjänster, entreprenad och varor, att utveckla kategoristrategier samt grundläggande kunskap inom offentlig upphandling är meriterande.

Som person är du analytisk, har ett tekniskt intresse och en förmåga att se hela affären. Du är en lagspelare som aktivt engagerar människor genom att dela med dig, hjälpa till eller begära hjälp när det behövs.


För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Head of Procurement Heat Sweden, Zsofia Svegårdh 073 038 96 13. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Johan Macdonald, tfn 073-085 27 63.
Fackliga representanter är Michelle von Gyllenpalm & Leif Sjöberg (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO). Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.


Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 30 Maj.


?Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
Stärkta av vårt mål, vi är fast beslutna att möjliggöra att leva fossilfritt inom en generation!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Upphandlare

Ansök    Maj 2    REGION UPPSALA    Upphandlare
Avdelningen för ekonomi och styrning I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Vår verksamhet Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandling... Visa mer
Avdelningen för ekonomi och styrning

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.


Vår verksamhet
Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regionens egna upphandlingar också ansvarar för att på uppdrag från Varuförsörjningsnämnden genomföra upphandlingar och försörja fem regioner med förbrukningsmaterial. Totalt uppgår inköpen till ca 8 miljarder kronor per år. Vi samverkar också med övriga regioner inom Sjukvårdsregion Mellansverige i gemensamma upphandlingar. Regioninköp och upphandling finns organisatoriskt placerad på Regionkontoret inom Avdelningen för ekonomi och styrning.

Region Uppsala har beslutat att införa kategoristyrt arbetssätt och under de kommande åren kommer vi att fokusera på att utveckla vår verksamhet i den riktningen. Vi söker därför ytterligare kollegor, gärna med erfarenhet av att jobba kategoristyrt med upphandling och inköp. På enheten arbetar i dag ett fyrtiotal medarbetare varav drygt 20 är upphandlare.

Tycker du, som vi, att inköpsprocessen är en viktig pusselbit för att klara samhällsuppdraget? Vill du medverka till att vi får bästa möjliga sjukvård, lokaltrafik och annan service för våra skattemedel? Kraven är höga, men vi utlovar ett både stimulerande och roligt arbete.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Det ställer krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet.

Som upphandlare medverkar du i, driver självständigt och genomför upphandlingar för Regionens verksamheter. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från framtagande av kravspecifikation, upprättande av upphandlingsdokument, avtalstecknande till förvaltning av avtal. I upphandlarrollen ingår också att vara stöd till organisationen i upphandlingsfrågor och att tillsammans med dina medarbetare på enheten utveckla inköps och upphandlingsverksamheten.

Dina kvalifikationer
Du har relevant högskoleutbildning såsom juridik, ekonomi, teknik eller YH-utbildning med inriktning mot upphandling alternativt motsvarande kunskap inhämtad genom lång yrkeserfarenhet som upphandlare. Du har goda kunskaper i Officepaketet samt mycket god svenska i tal och skrift.

Vi ser gärna att du minst har ett par års erfarenhet som upphandlare inom offentlig sektor samt att du har erfarenhet av att leda både små och stora varu- och tjänsteupphandlingar. Det är särskilt meriterande med erfarenhet av medicintekniska och/eller IT-upphandlingar. Erfarenhet av Visma TendSign är också meriterande.

Din kompetens
Du har förmåga att hantera upphandlingar strategiskt och affärsmässigt. Du tar ansvar för din uppgift och driver dina processer vidare på ett strukturerat sätt. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt inom uppsatta tidsramar. Du har god kommunikativ förmåga och kan anpassa ditt budskap till olika målgrupper och individer både i skriftlig och muntlig form. Du har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du har förmåga att skapa goda professionella relationer, är lyhörd och arbetar bra med andra människor.

Stort vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Inom ramen för ditt uppdrag har du möjlighet att arbeta på distans några dagar i veckan eftersom Region Uppsala infört flexibel arbetsplats.

Vårt ljusa fina kontor finns intill Resecentrum – att pendla hit är enkelt.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Kontakta t.f. enhetschef Peter Sahlstedt, 018-611 26 62.

Fackliga företrädare nås via Region Uppsala växel: 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Expertstöd inom hållbar upphandling, Uppsala

Ansök    Apr 21    Shaya Solutions AB    Upphandlare
Om konsultuppdraget - Ort: Uppsala - Uppdragslängd: Ca. 24 månader - Sista ansökningsdagen: ansök snarast - Omfattning: 50-100% - OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo. Uppdragsbeskrivning Upphandling är ett av de strategiskt viktigaste verktygen en offentlig organisation har för att driva en håll... Visa mer
Om konsultuppdraget

- Ort: Uppsala
- Uppdragslängd: Ca. 24 månader
- Sista ansökningsdagen: ansök snarast
- Omfattning: 50-100%
- OBS! Det är viktigt att du uppfyller skall-kraven för att vi överhuvudtaget ska kunna offerera dig, annars förkastar beställaren vårt anbud omgående där både din tid resp. vår tid går till spillo.


Uppdragsbeskrivning

Upphandling är ett av de strategiskt viktigaste verktygen en offentlig organisation har för att driva en hållbar samhällsutveckling. Kundens upphandlingspolicy fastslår att miljö-och sociala krav ska ställas i alla upphandlingar och de har arbetat aktivt med hållbar upphandling med ett fokus på att ställa krav inom högt prioriterade inköpsområden.

Kunden har långtgående miljö- och klimatmål kopplade till inköp av livsmedel, plastprodukter, fossilbränslefria transporter, entreprenader, byggmaterial och
kemikalier.

Med höga ambitioner ställs större krav på det strategiska utvecklingsarbetet inom hållbar upphandling och de söker därför stöd av en konsult. Detta är ett arbete som drivs tillsammans mellan Hållbarhetsavdelningen och Upphandlingsavdelningen.

Obligatoriska kompetenser och erfarenhet (skallkrav):

- Genomfört utbildning inom hållbar utveckling, miljövetenskap eller likvärdig
- Arbetat med hållbarhetsfrågor under de senaste tre åren


Meriterande kompetenser och erfarenhet (börkrav):

- Konsulten har haft en anställning från offentlig sektor med arbete inom hållbarhetsfrågor under de senaste tre åren
- Konsulten har genomfört utbildning inom upphandlingslagstiftning


______________________

Hur du kommer vidare

- Sök uppdraget genom denna annons
- Lägg in ett CV i word-format
- Vi återkopplar om något behöver kompletteras eller förtydligas.
- Återkoppling sker vanligtvis från Kunden till oss inom 10 arbetsdagar
från det att ansökningstiden utgått. Vi försöker återkoppla omgående till dig som kandidat snarast vi har ny information avseende din ansökan eller uppdraget. Skulle återkoppling dröja, vänligen kontakta oss genom att svara på bekräftande mailutskicket i samband med din ansökan.


På uppmaning från beställare/slutkunder vill de inte att vi lämnar ut information om dem. En annan anledning är att Shaya Solutions lägger stor mängd tid som man på förhand inte får betalt för såvida inte uppdraget tillsätts, och därav kan vara återhållsamma med informationsdelningen av naturliga skäl.

Inför en eventuell intervju meddelas du om vilken Kunden är i god tid.

Om Shaya Solutions

Konsult- och kompetenspartner inom IT, Management och Teknik.

Vi lägger ett stort fokus på kund-/konsultpartnernöjdhet och kvalité i våra leveranser och verkar idag på 13 orter i Sverige med utgångspunkt i Stockholm. Teamets motto är Ödmjukhet, Ihärdighet samt Flexibilitet.

Varmt välkommen att höra av dig vid frågor eller funderingar.

Annonsförsäljare undanbedes. Visa mindre

Upphandlare inom fastighet och entreprenad till Uppsala kommun

Ansök    Mar 2    Uppsala kommun    Upphandlare
Upphandlingsavdelningen Har du erfarenhet av upphandlingsarbete inom offentlig sektor och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som upphandlare inom fastighet och entreprenad. Vi på upphandlingsavdelningen erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till utveckling. Välkommen med din ansökan senast 2022-03-21! Uppsala är med sina över 230 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den... Visa mer
Upphandlingsavdelningen

Har du erfarenhet av upphandlingsarbete inom offentlig sektor och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till tjänsten som upphandlare inom fastighet och entreprenad. Vi på upphandlingsavdelningen erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till utveckling. Välkommen med din ansökan senast 2022-03-21!

Uppsala är med sina över 230 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm. Södra Uppsala ska växa med en ny stadsdel de närmsta 30 åren. Det ska även byggas en tågstation i Bergsbrunna och en spårväg från södra Uppsala in till centrum.

Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt och affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk och social och ekologisk hållbar utveckling. Vi på avdelning upphandling ansvarar för kommunens ramavtal samt objektsspecifika upphandlingar. Vi består idag av cirka 70 medarbetare fördelat på två upphandlingsenheter samt en enhet för inköp och enheten för logistik.

Upphandlarna jobbar inom olika kategoriteam fördelade på två enheter:

Enhet fastighet och entreprenad som består av 3 kategorier:

• fastighet och entreprenad
• fordon och transport
• livsmedel.


Enhet varor och tjänster som består av 4 kategorier:

• IT
• tjänster
• varor
• vård och omsorg.


Vi söker nu en upphandlare till enheten fastighet och entreprenad för arbete inom kategori fastighet och entreprenad.

Ditt uppdrag
Som upphandlare kommer du att delta i planering och paketering av upphandlingsuppdrag och besluta om upphandlingsförfaranden. Det ingår även att ge råd och stöd i upphandlingstekniska och entreprenadjuridiska frågor. Du förväntas att aktivt delta i förbättringsarbetet gällande upphandlingsprocesser samt upprätta kontrakt till berörda verksamheter.

I uppdraget ingår även att:

• upphandla ramavtal
• förhandla med leverantörer
• bevaka ny lagstiftning
• ta fram upphandlingsstrategier
• göra uppföljningar av offerter
• delta i leverantörsmöten.Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning/KY-utbildning inom inköp, ekonomi eller juridik alternativt annan akademisk utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du utbildning inom projektledning, LOU eller LUFS ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av inköpsarbete och upphandlingsarbete inom offentlig sektor. Det är en fördel om du har erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, av avtalsförvaltning eller avtalsuppföljning samt av överprövningsmål i samband med upphandlingar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av upphandling och inköp inom fastighet och entreprenad.

För att lyckas i arbetet behöver du ha goda kunskaper om lagstiftningen som reglerar offentlig upphandling. Dessutom behöver du ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt goda kunskaper i Office-paketet. Det är även meriterande om du har kunskaper om upphandling av konsulttjänster och kunskaper avseende exempelvis ABK och AMA AF (entreprenader).

Som person är du serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har lätt att fatta beslut utifrån tillgänglig information och agera därefter. Vidare är du flexibel och kan se möjligheter i förändringar.

Jobbet passar dig som är en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Sist men inte minst tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Linnéa Sundstedt, enhetschef fastighet och entreprenad, 018-727 21 21.

Fackliga företrädare:
Saco, 018-727 13 87
Vision, 018-727 24 33.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Upphandlare till SLU

Vill du arbeta som upphandlare med klimatfokus, samt bidra till att SLU är ett universitet i världsklass inom livs- och miljövetenskaper? Då ska du komma till oss på SLU! SLU:s inköpsenhet ansvarar för e-handel och upphandlingsprocessen vid SLU. Enheten, som är en del av ekonomiavdelningen, består av upphandlare, avtalscontroller och e-handelssamordnare. Enheten består totalt av åtta personer. SLU ska vara klimatneutralt 2027, och upphandling med klimatfo... Visa mer
Vill du arbeta som upphandlare med klimatfokus, samt bidra till att SLU är ett universitet i världsklass inom livs- och miljövetenskaper? Då ska du komma till oss på SLU!

SLU:s inköpsenhet ansvarar för e-handel och upphandlingsprocessen vid SLU. Enheten, som är en del av ekonomiavdelningen, består av upphandlare, avtalscontroller och e-handelssamordnare. Enheten består totalt av åtta personer. SLU ska vara klimatneutralt 2027, och upphandling med klimatfokus är ett viktigt verktyg för att nå målet.

Arbetsuppgifter:
Som upphandlare vid SLU ansvarar du för och genomför upphandlingar av varor och tjänster som behövs för att universitetet ska kunna bedriva forskning och utbildning. Arbetet sker på uppdrag av och i samarbete med olika institutioner och avdelningar inom SLU. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från marknadsundersökning, upprättande av förfrågningsunderlag, annonsering, utvärdering av inkommande anbud samt avtalsskrivning. I arbetet ingår även information och rådgivning till institutioner och avdelningar i upphandlingsfrågor. Du kommer också att delta i enhetens utvecklingsarbete tillsammans med övriga medarbetare.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Du bör ha två års erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar enligt LOU, men även du som är i början av din karriär och har en stark vilja att utvecklas är välkommen. Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana, mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning samt av vårt upphandlingsverktyg TendSign. Som upphandlare har du förmåga att vara drivande och kunna arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har god analytisk förmåga samt är noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Som person är du även positiv, lösningsorienterad samt har ett konsultativt förhållningssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning. 

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-04-24.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se Visa mindre

Upphandlare till Uppsala kommun

Ansök    Apr 21    Uppsala kommun    Upphandlare
Upphandlingsavdelningen Har du genomfört en utbildning inom upphandling och inköp och är intresserad av att skaffa dig mer erfarenhet och kunskap inom området samtidigt som du tar din an en spännande utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till vikariatet som upphandlare inom fastighet och entreprenad. Vi på upphandlingsavdelningen erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till utveckling! Uppsala kommun köper varor och tjänster för... Visa mer
Upphandlingsavdelningen

Har du genomfört en utbildning inom upphandling och inköp och är intresserad av att skaffa dig mer erfarenhet och kunskap inom området samtidigt som du tar din an en spännande utmaning? Då kan du vara den vi letar efter till vikariatet som upphandlare inom fastighet och entreprenad. Vi på upphandlingsavdelningen erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till utveckling!

Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt och affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk och social och ekologisk hållbar utveckling. Vi på avdelning upphandling ansvarar för kommunens ramavtal samt objektsspecifika upphandlingar. Vi består idag av cirka 70 medarbetare fördelat på två upphandlingsenheter samt en enhet för inköp och enheten för logistik.

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att delta i planering och paketering av upphandlingsuppdrag och besluta om upphandlingsförfaranden. Det ingår även att ge råd och stöd i upphandlingstekniska och entreprenadjuridiska frågor. Du förväntas aktivt delta i förbättringsarbetet gällande upphandlingsprocesser samt upprätta kontrakt till berörda verksamheter.

I uppdraget ingår även att:

• upphandla ramavtal
• förhandla med leverantörer
• bevaka ny lagstiftning
• göra uppföljningar av offerter
• delta i leverantörsmöten.

Tjänsten är ett vikariat som kan komma att förlängas.

Din bakgrund
Vi söker främst dig som har KY-utbildning inom inköp och upphandling alternativt akademisk utbildning med inriktning mot upphandling/inköp, inom ekonomi eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Har du utbildning inom LOU och LUFS, akademisk utbildning eller utbildning inom projektledning ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av inköpsarbete. Det är en fördel om du har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor, av arbete i en politiskt styrd organisation och/eller erfarenhet av avtalsförvaltning eller avtalsuppföljning.

För att lyckas i arbetet behöver du ha goda kunskaper om lagstiftningen som reglerar offentlig upphandling. Vi ser att du har goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även meriterande om du har kunskaper om upphandling av konsulttjänster.

Som person är du serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du är flexibel och kan se möjligheter i förändringar. Vidare är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Jobbet passar dig som samarbetar och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Linnéa Sundstedt, enhetschef, 018-727 21 21.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR/SACO, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Liselotte Ehn, 018-727 49 49.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Entreprenadupphandlare till Vattenfall Heat Sweden

Ansök    Jan 24    Vattenfall AB    Upphandlare
Vill du vara med och utveckla upphandlingsarbetet inom fjärrvärme på Vattenfall? Procurement Heat Sweden genomför upphandlingar av entreprenader, material och tjänster som krävs för att drifta, underhålla och utveckla värmeverksamheten. Procurement är en av de grundläggande funktionerna för att maximera det värde vi får av våra kapital- och driftskostnader. Procurement Heat Sweden är en del av Vattenfallskoncernens inköpsorganisation vilket ger goda utveck... Visa mer
Vill du vara med och utveckla upphandlingsarbetet inom fjärrvärme på Vattenfall?
Procurement Heat Sweden genomför upphandlingar av entreprenader, material och tjänster som krävs för att drifta, underhålla och utveckla värmeverksamheten.
Procurement är en av de grundläggande funktionerna för att maximera det värde vi får av våra kapital- och driftskostnader. Procurement Heat Sweden är en del av Vattenfallskoncernens inköpsorganisation vilket ger goda utvecklingsmöjligheter.


Dina huvudsakliga ansvarsområden som Entreprenadupphandlare
Leda komplexa inköpsinitiativ
Förankra inköpsstrategier och mål med beställarens verksamhetsmål.
Utveckla och genomföra kategoristrategier för större kategorier och projekt.
Säkerställa att upphandlingar och inköp sker enligt lagar och regler (LUF samt interna policys)
Driva upphandlingar inklusive kvalificering, anbud, utvärdering, förhandlingar samt förbereda beslut om tilldelning av kontrakt för Värme-projekt, för att säkerställa bästa värde i överensstämmelse med Vattenfalls mål och principer.
Jobba med avtalsförvaltning inkluderande kommersiella frågor.


Placeringsort: Flexibel placering i Sverige,gärna i anslutning till våra fjärrvärmeanläggningar i exempelvis Uppsala, Stockholm, Nyköping eller Motala.


Som Entreprenadupphandlare behöver du ha följande kvalifikationer
Du har en lämplig högskoleexamen eller motsvarande utbildning/erfarenhet.
Du har grundläggande juridisk kunskap om offentlig upphandling i allmänhet och LUF i synnerhet.
Yrkeserfarenhet av att driva upphandlingar och förhandlingar inom tjänster, entreprenad och varor samt att utveckla kategoristrategier är meriterande.
Goda kunskaper i svenska och engelska, både muntligt och skriftligt är krav.

Som person är du analytisk, har ett tekniskt intresse och en strategisk förmåga samt förmåga att se hela affären och hur inköpsfunktionen kan bidraga till utvecklingen av denna. Du är en lagspelare som aktivt engagerar människor genom att dela med dig, hjälpa till eller begära hjälp när det behövs.


För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta Head of Procurement Heat Sweden, Zsofia Svegårdh 073 038 96 13. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Johan Macdonald, tfn 073-085 27 63
Fackliga representanter är Michelle von Gyllenpalm & Leif Sjöberg (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO). Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.


Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 6 Februari.


Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest.
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla medarbetare ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
Stärkta av vårt mål, vi är fast beslutna att möjliggöra att leva fossilfritt inom en generation!
Öppen för alla
Vi fokuserar på din kompetens, inte dina övriga förutsättningar. Vi är öppna för att anpassa rollen eller arbetsplatsen efter dina behov. Visa mindre

Upphandlare

Ansök    Jan 24    Ls Jobbet AB    Upphandlare
Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regionens egna upphandlingar också ansvarar för att på uppdrag från Varuförsörjningsnämnden genomföra upphandlingar och försörja fem regioner med förbrukningsmaterial. Totalt uppgår inköpen till ca 8 miljarder kronor per år. Vi samverkar också med övriga regioner inom Sjukvårdsregion Mellansverige i gemensamma upphandlingar. Regioninköp och upphandling finns organisatoriskt place... Visa mer
Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regionens egna upphandlingar också ansvarar för att på uppdrag från Varuförsörjningsnämnden genomföra upphandlingar och försörja fem regioner med förbrukningsmaterial. Totalt uppgår inköpen till ca 8 miljarder kronor per år. Vi samverkar också med övriga regioner inom Sjukvårdsregion Mellansverige i gemensamma upphandlingar.
Regioninköp och upphandling finns organisatoriskt placerad på Regionkontoret inom avdelningen för Ekonomi och Styrning.
Nu söker vi erfarna upphandlare!
Region Uppsala har beslutat att införa kategoristyrt arbetssätt och under de kommande åren kommer vi att fokusera på att utveckla vår verksamhet i den riktningen. Vi söker därför ytterligare kollegor, gärna med erfarenhet av att jobba kategoristyrt med upphandling och inköp. På enheten arbetar i dag ett fyrtiotal medarbetare varav drygt 20 är upphandlare. Kraven är höga, men vi utlovar ett både stimulerande och roligt arbete.
Tycker du, som vi, att inköpsprocessen är en viktig pusselbit för att klara samhällsuppdraget? Vill du medverka till att vi får bästa möjliga sjukvård, lokaltrafik och annan service för våra skattemedel samtidigt som du tycker att att det är spännande och roligt att inneha rollen som upphandlare? Är du som person driven, nyfiken och villig att prova något nytt? Då är du den vi söker!
Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Det ställer krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet.
Som upphandlare medverkar du i, driver självständigt och genomför upphandlingar för Regionens verksamheter. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från framtagande av kravspecifikation, upprättande av upphandlingsdokument, avtalstecknande till förvaltning av avtal. I upphandlarrollen ingår också att vara stöd till organisationen i upphandlingsfrågor och att tillsammans med dina medarbetare på enheten utveckla inköps och upphandlingsverksamheten.
För tjänsten krävs att du har:
Minst ett par års erfarenhet av att arbeta som upphandlare i en politiskt styrd organisation
Högskoleutbildning inom juridik, ekonomi, teknik eller annan relevant utbildning eller YH-utbildning med inriktning mot upphandling
Erfarenhet av att leda både stora och små upphandlingsprojekt
Kommunikativ förmåga för att kunna arbeta med anpassade budskap till olika målgrupper och individer både i skriftlig och muntlig form
Förmåga att hantera upphandlingar strategiskt och affärsmässigt

Som person har du lätt för att skapa och utveckla goda relationer. Du är kreativ, analytisk och serviceinriktad.
För att lyckas i rollen som upphandlare hos oss har du en god förmåga att arbeta strukturerat, du tar ansvar och vågar fatta beslut och driva projekt framåt. Du är trygg i din roll och förmåga och kan planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt, särskilt viktigt då det pågår flera projekt samtidigt. Du trivs att arbeta i team.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga förmågor och färdigheter.
Vi erbjuder
Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Inom ramen för ditt uppdrag har du möjlighet att arbeta på distans några dagar i veckan då regionen inför flexibel arbetsplats.
Hos Region Uppsala får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/
Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger via mail [email protected] eller via telefon 0703-426600. Facklig företrädare nås via vår växel 018-611 00 00.
Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan senast 6 mars. Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Denna rekrytering sker helt genom region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Krav
Minst 2 år erfarenhet som upphandlare inom offentlig sektor
Relevant utbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig
Goda kunskaper i Officepaketet
Erfarenhet av att jobba i ett digitalt upphandligssystem
Mycket god svenska i tal och skrift

Meriterande
Erfarenhet av Visma TendSign
Om du har jobbat med både varu- och tjänsteupphandligar
Erfarenhet av entreprenad och it- upphandlingarOm arbetsgivaren - Region Uppsala
Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.
Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter. Visa mindre

Gruppchefer Upphandling

Ansök    Feb 10    Ls Jobbet AB    Upphandlare
Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regionens egna upphandlingar också ansvarar för att på uppdrag från Varuförsörjningsnämnden genomföra upphandlingar och försörja fem regioner med förbrukningsmaterial. Totalt uppgår inköpen till ca 8 miljarder kronor per år. Vi samverkar också med övriga regioner inom Sjukvårdsregion Mellansverige i gemensamma upphandlingar. Regioninköp och upphandling finns organisatoriskt place... Visa mer
Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regionens egna upphandlingar också ansvarar för att på uppdrag från Varuförsörjningsnämnden genomföra upphandlingar och försörja fem regioner med förbrukningsmaterial. Totalt uppgår inköpen till ca 8 miljarder kronor per år. Vi samverkar också med övriga regioner inom Sjukvårdsregion Mellansverige i gemensamma upphandlingar. Regioninköp och upphandling finns organisatoriskt placerad på Regionkontoret inom avdelningen för Ekonomi och Styrning.
Nu söker vi två Gruppchefer inom vår enhet Regioninköp och upphandling!
Enheten för Regioninköp och upphandling består idag av ett fyrtiotal medarbetare varav ca tjugo är upphandlare och resten inköpare, administratörer och olika specialist- och stödfunktioner. Vi har idag en väl fungerande verksamhet men ser också att vi, precis som andra stora organisationer, kan effektivisera vårt arbete och ambitionen är att utveckla verksamheten under kommande år.
Region Uppsala har sedan tidigare beslutat att införa kategoristyrt arbetssätt inom upphandling och vi har därför tagit fram en ny organistionsplan där vi sammanför upphandlare, inköpare och administratörer i kategoriinriktade grupper. Varje grupp beräknas att bestå av 10-15 medarbetare och kommer att ledas av en gruppchef.
Har du mångårig erfarenhet av offentlig upphandling och goda ledaregenskaper?
Vill du medverka till att vi får bästa möjliga sjukvård, lokaltrafik och annan service för våra skattemedel samtidigt som du vill axla en ledande roll i en stor och komplex organisation?
I så fall är du kanske den vi söker just nu!
I rollen som Gruppchef förväntas du stötta medarbetarna i det dagliga arbetet och vägleda framåt i kategoristyrt arbetssätt. Du har fullständigt personal och verksamhetsansvar och du driver utveckling genom ett coachande och inkluderande ledarskap.
Tillsammans med dina 2 gruppchefskollegor och enhetschefen ingår du också i en ledningsgrupp där ni tillsammans formar arbetet för en gemensam verksamhetsutveckling, struktur och kvalitet.
Som Gruppchef förväntas du aktivt delta i vissa upphandlingar för Regionens verksamheter för att tillsammans med dina medarbetare på enheten utveckla inköps- och upphandlingsverksamheten.
För tjänsten krävs att du har:
Mångårig erfarenhet av att arbeta som upphandlare i en politiskt styrd organisation
Högskoleutbildning inom juridik, ekonomi, teknik eller annan relevant utbildning eller YH-utbildning med inriktning mot upphandling
Erfarenhet av att leda både stora och små upphandlingsprojekt

Vi förväntar oss att du har mycket goda ledaregenskaper och vi önskar att du har tidigare ledar- eller chefserfarenhet. Du ser det här som en mycket god chans att utvecklas i rollen som ledare där du får nytta av dina kunskaper inom offentlig upphandling.
Som person har du lätt för att skapa och utveckla goda relationer. Du är kreativ, analytisk och en god lyssnare.
Vi erbjuder
Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse. Inom ramen för ditt uppdrag har du möjlighet att arbeta på distans ett par dagar i veckan då regionen inför flexibel arbetsplats.
Hos Region Uppsala får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/
Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger via mail [email protected] eller via telefon 0703-426600. Facklig företrädare nås via vår växel 018-611 00 00.
Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan senast 13 mars. Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Denna rekrytering sker helt genom region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Krav
Minst 5 års erfarenhet som upphandlare inom offentlig sektor
Relevant högskoleutbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig
Tidigare ledar-/chefserfarenhet
Mycket god svenska i tal och skrift

Meriterande
Erfarenhet av kategoristyrt arbetssätt inom upphandling
Erfarenhet av både varu- och tjänsteupphandligar
Erfarenhet av entreprenad- och logistikupphandlingarOm arbetsgivaren - Region Uppsala
Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.
Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter. Visa mindre

Upphandlare till myndighet i Uppsala

Ansök    Jan 19    Dreamwork Scandinavia AB    Upphandlare
Kort om tjänsten Nu söker vi för ett konsultuppdrag en upphandlare för löpande arbetsuppgifter till myndighet i Uppsala. Om verksamheten Du bli anställd av Dreamwork, men jobbar ute hos berörd myndighet. Omfattning: Bemanningen kan variera från heltid till ett mindre antal arbetstimmar per vecka, då upphandlingsuppdragen kommer in löpande. Start- och slutdatum: Uppdraget pågår mellan februari och maj 2022. Mer om tjänsten I arbetet ingår att genomför... Visa mer
Kort om tjänsten
Nu söker vi för ett konsultuppdrag en upphandlare för löpande arbetsuppgifter till myndighet i Uppsala.

Om verksamheten
Du bli anställd av Dreamwork, men jobbar ute hos berörd myndighet.

Omfattning: Bemanningen kan variera från heltid till ett mindre antal arbetstimmar per vecka, då upphandlingsuppdragen kommer in löpande.

Start- och slutdatum: Uppdraget pågår mellan februari och maj 2022.

Mer om tjänsten
I arbetet ingår att genomföra egna upphandlingar med alla moment som ingår i en upphandlingsprocess, dvs. referensgruppsmöten, framtagande av kravspecifikation och upphandlingsdokument, annonsering, besvararande av frågor under annonseringsperioden, utvärdering, tilldelningsbesked, upprättande av avtal och arkivering och diarieföring. Upphandlingarna genomförs i det digitala upphandlingsverktyget Kommers. Mallar på svenska och engelska finns att tillgå. Vissa upphandlingar genomförs på engelska.

Din profil
För att vara aktuell för rollen måste du uppfylla nedan kriterier:

• högskoleutbildning inom juridik/ekonomi alt. YH-utbildning som upphandlare/inköpare alt. likvärdig utbildning
• minst ett (1) års arbetslivserfarenhet från liknande arbete
• goda kunskaper inom lagarna LOU/LUF
• erfarenhet från att arbeta med upphandlingsverktyg t.ex. Kommers, TendSign, Mercell
• goda kunskaper i MS Office eller likvärdigt
• kunna kommunicera obehindrat på svenska och engelska, såväl i tal som skrift

Ansökan
Välkommen med din ansökan genom att registrera ditt CV och din ansökan så snart som möjligt. Urvalsprocessen sker löpande.

Om Dreamwork
På Dreamwork jobbar vi med people management snarare än med traditionell rekrytering och bemanning. Vi anstränger oss hårdare för att matcha våra kandidaters personlighet med våra uppdragsgivares företagskultur. Vi har ett nära samarbete med LinkedIn och våra rekryterare och researchers är certifierade i LinkedIn’s Recruitermodul. Vi har två gånger utsetts till Gasellföretag av Dagens Industri och lika många gånger nominerats till EY:s ”Entrepreneur of the Year”. Dreamwork grundades 2006 och har levererat personallösningar på över 130 orter i Sverige, från Kiruna i norr till Ystad i söder. Vi är ISO-certifierade enligt ISO 9001. Visa mindre

SGU söker erfaren entreprenadupphandlare

Är du upphandlare med erfarenhet av att arbeta med anläggningsentreprenadprojekt? Trivs du att arbeta i komplexa upphandlingsprojekt med nytänkande, där du får möjlighet att utvecklas tillsammans med andra? Då har vi ett spännande arbete att erbjuda! SGU:s inköpsfunktion är en nybildad central funktion vars uppgift är att styra, utveckla, förvalta och följa upp myndighetens arbete med upphandling och avtalsförhandling. Syftet är att inrikta och driva myndi... Visa mer
Är du upphandlare med erfarenhet av att arbeta med anläggningsentreprenadprojekt? Trivs du att arbeta i komplexa upphandlingsprojekt med nytänkande, där du får möjlighet att utvecklas tillsammans med andra? Då har vi ett spännande arbete att erbjuda!
SGU:s inköpsfunktion är en nybildad central funktion vars uppgift är att styra, utveckla, förvalta och följa upp myndighetens arbete med upphandling och avtalsförhandling. Syftet är att inrikta och driva myndighetens upphandlingsarbete samt utveckla och förvalta tillhörande systemstöd, processer, rutiner och metoder för uppföljning av avtal och leverantörer. Den nybildade centrala inköpsfunktionen består idag av en upphandlare och en operativ funktionsansvarig inköpschef. Inköpsfunktionen tillhör ekonomienheten på myndigheten.
SGU är den myndighet i Sverige vars uppdrag från regeringen är att tillhandahålla geologisk information för ett mer hållbart och långsiktigt samhälle. För att trivas hos oss ska du, tillsammans med oss, vilja utveckla framtiden med engagemang, stolthet och ansvar för vårt uppdrag och varandra.
Arbetsuppgifter
Som upphandlare kommer du att arbeta i alla delar inom inköpsprocessen. Du kommer företrädesvis att arbeta med komplexa upphandlingar av saneringsentreprenader, vilket är inom projekt som styrs av en ansvarig projektledare. Du kommer även att ha en drivande roll vid mindre upphandlingar. Som upphandlare på SGU kommer du att genomföra upphandlingar inom flera verksamhetsområden. Arbetet innebär att kunna arbeta självständigt i ett nära samarbete med chefer och medarbetare inom hela myndigheten. Därutöver kommer du att ha kontakt med andra myndigheter, organisationer och leverantörer.
Att driva förbättringsarbeten och arbeta med utvecklingsfrågor inom specificerat ansvarsområde, men även för enheten som helhet, ingår i din roll. Tillsammans med kollegor kommer du att arbeta med att utveckla, effektivisera och kvalitetssäkra myndighetens inköpsprocess. Slutligen innebär tjänsten även att du stöttar och ger rådgivning till verksamheten.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en, för tjänsten, relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi, juridik eller upphandling eller annan likvärdig kunskap förvärvat genom arbetslivserfarenhet,
minst två års arbetslivserfarenhet inom offentlig upphandling,
mycket god kunskap om Lagen (2016:1145) om offentlig upphandling (LOU) samt de lagar, regler och bestämmelser som reglerar den offentliga sektorn,
erfarenhet om inköpsprocessens alla delar från behovsanalys till avtalsuppföljning,
erfarenhet av avtalsskrivning och avtalsförhandling,
mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift,
goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Meriterande erfarenheter och kompetens:
erfarenhet av projektledning och/eller leda projekt på distans,
erfarenhet av att utforma större ramavtal.

Personliga kvalifikationer
Vi söker dig som är proaktiv, utvecklingsorienterad och van att arbeta självständigt. Då rollen som upphandlare kräver mycket kontakt både inom och utanför verksamheten behöver du vara lyhörd och ha en god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har förmågan att anta ett kreativt angreppssätt på utmaningar och kan leverera förväntade resultat med hög kvalité oavsett vilken arbetsuppgift du genomför. Tjänsten kräver att du har en god analytisk förmåga och kan belysa samt analysera frågor i ett större sammanhang, till exempel utifrån verksamhetens, organisationen och/eller samhällets perspektiv. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Anställningsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Malå eller Luleå. Ange i din ansökan vilken ort du önskar.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till funktionsansvarig inköpschef Sara Nordström, telefon 0953-346 19. Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Annika Törnkvist, telefon 018- 17 92 29 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2022-01-23. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning.
SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Om SGU
Sveriges geologiska undersökning (SGU) är myndigheten för frågor om berg, jord och grundvatten i Sverige. Vi tillhandahåller geologisk information för samhällets behov på kort och lång sikt. SGU sorterar under Näringsdepartementet. Vår vision är att Sverige har en hållbar samhällsutveckling, att mark och vattenområden används och utvecklas för de ändamål de är bäst lämpade samt att mineralnäringen och andra naturresursbranscher är livskraftiga och ansvarstagande. SGU har idag cirka 290 anställda varav merparten arbetar i Uppsala. Övriga är stationerade på kontoren i Lund, Göteborg, Malå och Luleå. Läs mer på www.sgu.se
Diarienummer: 411-2980/2021
Som statlig myndighet omfattas SGU av offentlighetsprincipen. Det innebär att vi är skyldiga att lämna ut dina ansökningshandlingar om någon efterfrågar dem. Visa mindre

Upphandlare till Uppsala kommun

Ansök    Dec 21    Uppsala kommun    Upphandlare
Avdelning upphandling Har du erfarenhet av inköpsarbete och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara en av de vi letar efter till tjänsten som upphandlare. Vi på avdelning upphandling erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till avancemang. Välkommen med din ansökan senast 2022-01-16! Uppsala är med sina över 230 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och inti... Visa mer
Avdelning upphandling

Har du erfarenhet av inköpsarbete och vill ta dig an en ny utmaning? Då kan du vara en av de vi letar efter till tjänsten som upphandlare. Vi på avdelning upphandling erbjuder både en trevlig arbetsplats och goda möjligheter till avancemang. Välkommen med din ansökan senast 2022-01-16!

Uppsala är med sina över 230 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm. Södra Uppsala ska växa med en ny stadsdel de närmsta 30 åren. Det ska även byggas en tågstation i Bergsbrunna och en spårväg från södra Uppsala in till centrum. Vi behöver därför utöka med ytterligare upphandlare.

Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt, affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk och social och ekologisk hållbar utveckling. Vi på avdelning upphandling ansvarar för kommunens ramavtal samt objektsspecifika upphandlingar. Vi består idag av cirka 70 medarbetare fördelat på två upphandlingsenheter samt en enhet för inköp och enheten för logistik.

Upphandlarna jobbar inom olika kategoriteam fördelade på två enheter: Enhet fastighet och entreprenad som består av 3 kategorier:

• fastighet och entreprenad
• fordon och transport
• livsmedel.

Enhet varor och tjänster som består av 4 kategorier:

• IT
• tjänster
• varor
• vård och omsorg.


Vi söker nu två upphandlare till enheten fastighet och entreprenad och en till enheten varor och tjänster.

Ditt uppdrag
Som upphandlare kommer du att delta i planering och paketering av upphandlingsuppdrag och besluta om upphandlingsförfaranden. Det ingår även att ge råd och stöd i upphandlingstekniska och entreprenadjuridiska frågor. Du förväntas att aktivt delta i förbättringsarbetet gällande upphandlingsprocesser samt upprätta kontrakt till berörda verksamheter.

I uppdraget ingår även att:

• upphandla ramavtal
• bevaka ny lagstiftning
• förhandla med leverantörer
• ta fram upphandlingsstrategier
• göra uppföljningar av offerter
• delta i leverantörsmöten
• förvalta avtal.Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleutbildning/KY-utbildning inom inköp, ekonomi eller juridik alternativt annan akademisk utbildning eller erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Har du utbildning inom projektledning, LOU och LUFS ses det som meriterande. Arbetet kräver att du har erfarenhet av inköpsarbete, gärna inom offentlig sektor. Det är en fördel om du har erfarenhet av projektledning och arbete i en politiskt styrd organisation. Det är önskvärt att du har erfarenhet av avtalsförvaltning eller avtalsuppföljning samt av överprövningsmål i samband med upphandlingar. Vi ser gärna att du har erfarenhet av upphandling och inköp inom IT-området eller inom fastighet och entreprenad.

För att lyckas i arbetet behöver du ha goda kunskaper i Office-paketet samt goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är även meriterande om du har kunskaper avseende exempelvis AMA AF och ABK (entreprenader), eller verksamhetssystem, telefoni- och kommunikationstjänster eller IT- infrastruktur.

Som person tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Jobbet passar dig som är en serviceinriktad person som är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Sist men inte minst samarbetar och relaterar du till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Linnéa Sundstedt, enhetschef F&E, 018-727 21 21
Manfred Romedal, enhetschef V&T, 018-727 12 75.

Fackliga företrädare:
Saco, 018-727 13 87
Vision, 018-727 24 33.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, trygghet, säkerhet och beredskap, kansli samt enheten för omvärld och ledningsstöd. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att samordna och driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Senior upphandlare

Hållbar Affärsutveckling Tror du, precis som vi, att man kan skapa hållbara affärer redan i upphandlingsskedet? Sök rollen som senior upphandlare hos oss på Uppsala Vatten och Avfall. Om tjänsten Upphandlingsfunktionen är en del av vår avdelning Hållbar affärsutveckling. Hållbarhet, klimat och miljö genomsyrar vår affär och i rollen som upphandlare driver och påverkar du vårt hållbarhetsarbete redan i upphandlingsskedet. Du rapporterar till avdelningsc... Visa mer
Hållbar Affärsutveckling

Tror du, precis som vi, att man kan skapa hållbara affärer redan i upphandlingsskedet? Sök rollen som senior upphandlare hos oss på Uppsala Vatten och Avfall.

Om tjänsten
Upphandlingsfunktionen är en del av vår avdelning Hållbar affärsutveckling. Hållbarhet, klimat och miljö genomsyrar vår affär och i rollen som upphandlare driver och påverkar du vårt hållbarhetsarbete redan i upphandlingsskedet. Du rapporterar till avdelningschef för Hållbar affärsutveckling och är stationerad på vårt kontor som ligger i nyrenoverade lokaler i Uppsala Business Park.

Som senior upphandlare arbetar du i en bred roll med ansvar för planering och genomförande av upphandlingsprojekt inom olika varu- och tjänsteområden av varierande komplexitet. Upphandlaren ansvarar för strategiarbetet inom upphandlingen, upprättar upphandlingsdokument, ansvarar för anbudsvärderingar och upprättande av avtal. Du arbetar med flera upphandlingar parallellt i tätt samarbete med beställare där du har ett rådgivande och stödjande förhållningssätt.

Uppsala Vatten och Avfall genomgår just nu ett stort förändringsarbete där vi bygger ett mer systematiskt och processinriktat arbetssätt. Som upphandlare kommer du med din kompetens inom upphandling att vara med och bidra till att skapa kvalitativa och effektiva processer och rutiner inom området.

Kvalifikationer

• Eftergymnasial utbildning inom juridik, ekonomi, inköp eller för arbetsuppgifterna annan relevant erfarenhet som bedöms likvärdig
• Flera års erfarenhet av arbete inom offentlig upphandling
• Mycket goda kunskaper i LOU, LUF och andra tillämpliga regelverk
• Erfarenhet av upphandlingsverktyg, Visma TendSign är meriterande

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper och vill att du delar våra gemensamma kärnvärden, vi är lyhörda, framsynta och nyfikna, samt tillämpas dem i din yrkesroll. För att trivas i rollen tror vi att du har flera års erfarenhet av offentlig upphandling och att du genom din kunskap kan bidra till att förstärka vår organisation ytterligare. Du är lugn, trygg och stabil i ditt arbetssätt, med hög integritet. Då du har många interna och externa kontakter är det viktigt att du är relationsskapande och har god samarbetsförmåga.

Kontakt och ansökan
Vi gör löpande urval och intervjuer, så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast 2021-11-15. Med hänvisning till GDPR tar vi inte emot ansökningar via mail.

För mer information om tjänsten kontakta
Avdelningschef Hållbar affärsutveckling Mikael Ekhagen, tfn 018-727 18 01
HR-specialist Cecilia Jansson, tfn 018-726 09 72 Visa mindre

SGU söker upphandlare till nybildad central inköpsfunktion

SGU söker dig som har viljan och drivet att vara med och bygga upp samt utveckla en ändamålsenlig och kvalitetssäkrad upphandlingsverksamhet inom myndigheten. Initialt har SGU behov av två upphandlare till en nybildad central inköpsfunktion, varav en tjänst fokuserar i huvudsak mot IT och den andra tjänsten i huvudsak mot entreprenader och tekniska konsulter. Tjänsterna är nyetablerade, vilket innebär att du kommer att få vara delaktig i att utforma tjänst... Visa mer
SGU söker dig som har viljan och drivet att vara med och bygga upp samt utveckla en ändamålsenlig och kvalitetssäkrad upphandlingsverksamhet inom myndigheten.
Initialt har SGU behov av två upphandlare till en nybildad central inköpsfunktion, varav en tjänst fokuserar i huvudsak mot IT och den andra tjänsten i huvudsak mot entreprenader och tekniska konsulter. Tjänsterna är nyetablerade, vilket innebär att du kommer att få vara delaktig i att utforma tjänsten och arbetsprocessen.
Som upphandlare tillhör du inköpsfunktionen som kommer att bestå av två upphandlare, en operativ inköpschef och fem funktionsstyrda inköpare. Därutöver kommer du ha ett tätt samarbete med andra stödfunktioner inom SGU såsom ekonom/controller, hållbarhetsstrateg och myndighetsjurister. För att trivas hos oss tror vi att du ska, tillsammans med oss, vilja utveckla framtiden med engagemang, stolthet och ansvar för vårt uppdrag och varandra.
Arbetsuppgifter
I rollen som upphandlare kommer du att hantera hela inköpsprocessen, vilket innebär behovs- och marknadsanalyser, praktiskt upphandlingsarbete, leverantörsrelationer, delta i kommande förändringar, genomföra förhandlingar, följa upp leveranser mot avtal och avrop samt genomföra förnyad konkurrensutsättning. Inom tjänsten kommer du även att utforma styrande och stödjande dokument samt upphandlings- och avtalsmallar. På sikt kan arbetsuppgifterna utökas, vilket innebär att du kan komma att göra säkerhetsklassade upphandlingar.
Arbetet innefattar att säkerställa att varor och tjänster upphandlas i enlighet med gällande regelverk. Du kommer att självständigt genomföra upphandlingar i samråd med beställare. Vidare är även uppföljning och förvaltning av avtal viktiga delar i arbetet. Du bevakar nyheter och lagändringar inom området som kan tänkas påverka verksamheten och kommande upphandlingar och avtal.
Andra löpande arbetsuppgifter är att planera, leda och genomföra upphandlingsprojekt av entreprenader, tjänster och varor i enlighet med gällande regelverk. Du kommer utveckla affärsmodeller och avtalskonstruktioner i syfte att skapa bästa möjliga förutsättningar för goda leveranser. Planera, leda och genomföra förhandlingar med leverantörer. Avrop av varor och tjänster från gällande ramavtal. Ansvar för uppföljning av avtal.
Kompetens
Vi söker dig som har:
en godkänd gymnasieexamen
minst två års aktuell och relevant erfarenhet av offentlig upphandling inom den senaste fem års perioden
mycket god kännedom om svensk upphandlingslagstiftning och EU:s upphandlingsbestämmelser inom den senaste fem års perioden
erfarenhet av inköpsprocessen från behovsanalys till avtalsuppföljning
erfarenhet av avtalsskrivning och avtalsförhandling
mycket goda kunskaper i svenska i både tal och skrift
goda kunskaper i engelska i både tal och skrift

Meriterande erfarenheter och kompetens:
utbildning inom upphandling och inköp eller juridik
erfarenhet av entreprenad- och/eller IT-upphandlingar
erfarenhet av att leda projekt på distansPersonliga kvalifikationer
I rollen som upphandlare behöver du vara självgående, kvalitetsmedveten, utvecklingsorienterad och lyhörd med en god samarbetsförmåga. Det handlar om att kunna se möjligheterna i förändringarna och anpassa dig till ändrade omständigheter. Din förmåga att skapa förtroende och legitimitet genom kommunikation är av vikt i rollen som upphandlare. Tjänsten förutsätter att du har en hög integritet. Slutligen, att du har en förmåga att kunna belysa och analysera frågor i ett större sammanhang, till exempel utifrån verksamhetens, organisationens och samhällets perspektiv. Vi lägger stor vikt vid den personliga lämpligheten för tjänsten.
Om anställningen
Anställningsform: Tillsvidareanställning på heltid där sex månaders provanställning tillämpas. Tillträde snarast eller enligt överenskommelse.
Anställningsort: Uppsala, Lund, Göteborg, Malå eller Luleå. Ange i din ansökan vilken ort du önskar.
Vi tillämpar ett inkluderande synsätt och eftersträvar mångfald ur alla aspekter.
Vill du veta mer, hör av dig till funktionsansvarig inköpschef Sara Nordström, telefon 0953-346 19
Fackliga företrädare är Peter Åkerhammar, telefon 018-17 92 96 för Saco-S och Annika Törnkvist, telefon 018-17 92 29 för ST-geologiska.
Välkommen med din ansökan senast den 2021-11-21. Intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. Dina meriter ska kunna styrkas genom uppvisande av originalhandlingar eller styrkt meritförteckning. SGU använder ett webbaserat rekryteringssystem som du ansöker genom, detta sker via vår webbplats. Rekryteringen utför SGU i egen regi och vi undanber oss därmed telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.
Diarienummer: 411-2306/2021 Visa mindre

Upphandlare till Upphandlingsavdelningen i Uppsala

Ansök    Nov 2    Uppsala kommun    Upphandlare
Upphandlingsavdelningen i Uppsala Är du nyfiken på hur det är att arbeta som upphandlare på Upphandlingsavdelningen? Nu har du chansen! Vi söker dig som drivs av att göra goda affärer och att få ta stort eget ansvar och gillar att arbeta med upphandling och offentlig upphandling. Låter det som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan! Uppsala är med sina över 230 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med de... Visa mer
Upphandlingsavdelningen i Uppsala

Är du nyfiken på hur det är att arbeta som upphandlare på Upphandlingsavdelningen? Nu har du chansen! Vi söker dig som drivs av att göra goda affärer och att få ta stort eget ansvar och gillar att arbeta med upphandling och offentlig upphandling. Låter det som ett jobb för dig? Välkommen med din ansökan!

Uppsala är med sina över 230 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm.

Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt, affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling. Vi på Avdelning Upphandling ansvarar för kommunens ramavtal samt objektsspecifika upphandlingar. Vi består idag av ca 70 medarbetare fördelat på två upphandlingsenheter samt en enhet för inköp och enheten för logistik.

Upphandlarna jobbar inom olika kategoriteam fördelade på två enheter: Enhet Fastighet och entreprenad består av 3 kategorier: Fastighet och entreprenad och Fordon och transport och livsmedel. Enhet Varor och tjänster består av 4 kategorier: IT och Tjänster och Varor, och Vård & omsorg.

Den här tjänsten är placerad på enheten för Fastighet och Entreprenad.

Här kan du läsa mer om vår verksamhet (https://www.uppsala.se/foretag-och-arbete/leverantor-och-utforare/upphandling/)

Ditt uppdrag
Att arbeta som upphandlare på Upphandlingsavdelningen innebär i första hand att delta i planering och paketering av upphandlingsuppdrag och besluta om upphandlingsförfaranden. Dessutom kommer du att ge råd och stöd i upphandlingstekniska och entreprenad juridiska frågor, aktivt delta i förbättringsarbetet gällande upphandlingsprocesser samt upprätta kontrakt till berörda verksamheter. Din närmaste chef kommer att vara enhetschefen, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet.

I jobbet ingår även att:

• upphandla ramavtal
• bevaka ny lagstiftning
• förhandla med leverantörer
• ta fram upphandlingsstrategier
• göra uppföljningar av offerter
• delta i leverantörsmöten
• förvalta avtal.

Din bakgrund
Till den här tjänsten söker vi dig som har högskoleutbildning inom inköp, ekonomi eller juridik, KY-utbildning inom inköp, ekonomi eller juridik och akademisk utbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren bedömer är relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har utbildning inom projektledning och utbildning inom LOU och LUFS. Du har erfarenhet av inköpsarbete. Vidare är det en fördel om du även har erfarenhet av arbete inom offentlig sektor, att arbeta i en politiskt styrd organisation, avtalsförvaltning eller avtalsuppföljning, överprövningsmål i samband med upphandlingar och erfarenhet av projektledning.
Du ska ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och goda kunskaper i Office-paketet. Det är även positivt om du har kunskaper om upphandling av konsulttjänster, kunskaper om säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal och erfarenhet av entreprenadupphandling.

Du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du pedagogisk och du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Sist men inte minst söker vi dig som tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat samt är flexibel och ser möjligheter i förändringar.

Upplysningar
I Uppsala kommun värnar vi om varandras hälsa och arbetsmiljö. Vi förväntar oss därför att du är vaccinerad mot Covid-19.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Linnéa Sundstedt, enhetschef, 018-727 21 21
Helena Sköld Lövgren, avdelningschef, 018-727 21 24

Fackliga företrädare:
Saco, 018-727 13 87
Vision, 018-727 24 33

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Upphandlare till Livsmedelsverket

Om oss Är du en stabil, driven och förändringsbenägen person med ett brinnande samhällsintresse som vill vara en del av en samhällsviktig verksamhet? Tillsammans med ett team bestående av engagerade och kompetenta medarbetare får du vara med och bidra och göra skillnad i viktiga samhällsfrågor och arbeta för Livsmedelsverkets uppdrag – att vi i Sverige ska ha säker mat och säkert dricksvatten. Livsmedelsverket söker nu dig som är en självständig, pedagogi... Visa mer
Om oss
Är du en stabil, driven och förändringsbenägen person med ett brinnande samhällsintresse som vill vara en del av en samhällsviktig verksamhet? Tillsammans med ett team bestående av engagerade och kompetenta medarbetare får du vara med och bidra och göra skillnad i viktiga samhällsfrågor och arbeta för Livsmedelsverkets uppdrag – att vi i Sverige ska ha säker mat och säkert dricksvatten.

Livsmedelsverket söker nu dig som är en självständig, pedagogisk och kommunikativ upphandlare som vill vara en del av ett mindre team där alla i teamet är varandra behjälpliga. Hos oss är det snabba och korta beslutsvägar, högt i tak och vi är måna om varandra. Är du vår nya kollega?


Om företaget
Livsmedelsverket arbetar för säker mat och säkert dricksvatten, hållbara matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.


Dina arbetsuppgifter
Som upphandlare genomför du upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar tillsammans med representanter från verksamheten. I anställningen ingår också att vara en stödjande funktion i verksamhetens direktupphandlingar. Upphandlingarna kommer främst avse instrument- och tjänsteupphandlingar. Din uppgift är att säkerställa att upphandlingarna sker professionellt, affärsmässigt och i enlighet med gällande lagar, regler och riktlinjer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

- Genomföra förnyade konkurrensutsättningar på statliga ramavtal
- Genomföra upphandlingar (där flera upphandlingsprojekt pågår parallellt)
- Ge råd och visst praktiskt stöd vid verksamheternas direktupphandlingar
- Utifrån gällande lagstiftning och interna bestämmelser vara rådgivande i inköps- och upphandlingsfrågor
- Administrera avtal, statistik och i viss mån e-handel
- Avtalsuppföljning

Du ingår i ett team på 3 medarbetare och du rapporterar till Ekonomichefen.


Din profil
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan eftergymnasial utbildning (YH eller motsvarande). Du har mycket goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU) och du har flera års erfarenhet av att självständigt driva och genomföra upphandlingar. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av IT relaterade upphandlingar och är du dessutom tekniskt kunnig och har erfarenhet av att arbeta i Agresso ses även det som meriterande. Det är viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska och att du kan formulera dig korrekt både i tal och skrift.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Vi tror att du är en strukturerad, drivande och självgående person som har lätt för att samarbeta med andra, är lyhörd och serviceinriktad och har ett intresse och en vilja att hjälpa andra. Du är trygg i dig själv, har en pedagogisk förmåga och således lätt för att kommunicera med andra och få fram ditt budskap. Utöver det så tror vi att du är en förändringsbenägen person med en vilja att utveckla och förbättra. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Stämmer detta in på dig?
Då kan vi erbjuda dig en varierad och bred tjänst i ett mindre team med kamratlig känsla som genom framgångsrika samarbeten och goda relationer stöttar hela myndigheten.


Ansökan
Livsmedelsverket samarbetar med Clockwork Bemanning och Rekrytering i denna rekrytering. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Hanna Bulldra på telefon 0733-51 27 04. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se senast 17 oktober 2021. Visa mindre

Upphandlare till Livsmedelsverket

Om oss Är du en stabil, driven och förändringsbenägen person med ett brinnande samhällsintresse som vill vara en del av en samhällsviktig verksamhet? Tillsammans med ett team bestående av engagerade och kompetenta medarbetare får du vara med och bidra och göra skillnad i viktiga samhällsfrågor och arbeta för Livsmedelsverkets uppdrag – att vi i Sverige ska ha säker mat och säkert dricksvatten. Livsmedelsverket söker nu dig som är en självständig, pedagogi... Visa mer
Om oss
Är du en stabil, driven och förändringsbenägen person med ett brinnande samhällsintresse som vill vara en del av en samhällsviktig verksamhet? Tillsammans med ett team bestående av engagerade och kompetenta medarbetare får du vara med och bidra och göra skillnad i viktiga samhällsfrågor och arbeta för Livsmedelsverkets uppdrag – att vi i Sverige ska ha säker mat och säkert dricksvatten.

Livsmedelsverket söker nu dig som är en självständig, pedagogisk och kommunikativ upphandlare som vill vara en del av ett mindre team där alla i teamet är varandra behjälpliga. Hos oss är det snabba och korta beslutsvägar, högt i tak och vi är måna om varandra. Är du vår nya kollega?


Om företaget
Livsmedelsverket arbetar för säker mat och säkert dricksvatten, hållbara matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.


Dina arbetsuppgifter
Som upphandlare genomför du upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar tillsammans med representanter från verksamheten. I anställningen ingår också att vara en stödjande funktion i verksamhetens direktupphandlingar. Upphandlingarna kommer främst avse instrument- och tjänsteupphandlingar. Din uppgift är att säkerställa att upphandlingarna sker professionellt, affärsmässigt och i enlighet med gällande lagar, regler och riktlinjer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

- Genomföra förnyade konkurrensutsättningar på statliga ramavtal
- Genomföra upphandlingar (där flera upphandlingsprojekt pågår parallellt)
- Ge råd och visst praktiskt stöd vid verksamheternas direktupphandlingar
- Utifrån gällande lagstiftning och interna bestämmelser vara rådgivande i inköps- och upphandlingsfrågor
- Administrera avtal, statistik och i viss mån e-handel
- Avtalsuppföljning

Du ingår i ett team på 3 medarbetare och du rapporterar till Ekonomichefen.


Din profil
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan eftergymnasial utbildning (YH eller motsvarande). Du har mycket goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU) och du har flera års erfarenhet av att självständigt driva och genomföra upphandlingar. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av IT relaterade upphandlingar och är du dessutom tekniskt kunnig och har erfarenhet av att arbeta i Agresso ses även det som meriterande. Det är viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska och att du kan formulera dig korrekt både i tal och skrift.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Vi tror att du är en strukturerad, drivande och självgående person som har lätt för att samarbeta med andra, är lyhörd och serviceinriktad och har ett intresse och en vilja att hjälpa andra. Du är trygg i dig själv, har en pedagogisk förmåga och således lätt för att kommunicera med andra och få fram ditt budskap. Utöver det så tror vi att du är en förändringsbenägen person med en vilja att utveckla och förbättra. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Stämmer detta in på dig?
Då kan vi erbjuda dig en varierad och bred tjänst i ett mindre team med kamratlig känsla som genom framgångsrika samarbeten och goda relationer stöttar hela myndigheten.


Ansökan
Livsmedelsverket samarbetar med Clockwork Bemanning och Rekrytering i denna rekrytering. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Hanna Bulldra på telefon 0733-51 27 04. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se senast 17 oktober 2021. Visa mindre

Upphandlare till Livsmedelsverket

Om oss Är du en stabil, driven och förändringsbenägen person med ett brinnande samhällsintresse som vill vara en del av en samhällsviktig verksamhet? Tillsammans med ett team bestående av engagerade och kompetenta medarbetare får du vara med och bidra och göra skillnad i viktiga samhällsfrågor och arbeta för Livsmedelsverkets uppdrag – att vi i Sverige ska ha säker mat och säkert dricksvatten. Livsmedelsverket söker nu dig som är en självständig, pedagogi... Visa mer
Om oss
Är du en stabil, driven och förändringsbenägen person med ett brinnande samhällsintresse som vill vara en del av en samhällsviktig verksamhet? Tillsammans med ett team bestående av engagerade och kompetenta medarbetare får du vara med och bidra och göra skillnad i viktiga samhällsfrågor och arbeta för Livsmedelsverkets uppdrag – att vi i Sverige ska ha säker mat och säkert dricksvatten.

Livsmedelsverket söker nu dig som är en självständig, pedagogisk och kommunikativ upphandlare som vill vara en del av ett mindre team där alla i teamet är varandra behjälpliga. Hos oss är det snabba och korta beslutsvägar, högt i tak och vi är måna om varandra. Är du vår nya kollega?


Om företaget
Livsmedelsverket arbetar för säker mat och säkert dricksvatten, hållbara matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.


Dina arbetsuppgifter
Som upphandlare genomför du upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar tillsammans med representanter från verksamheten. I anställningen ingår också att vara en stödjande funktion i verksamhetens direktupphandlingar. Upphandlingarna kommer främst avse instrument- och tjänsteupphandlingar. Din uppgift är att säkerställa att upphandlingarna sker professionellt, affärsmässigt och i enlighet med gällande lagar, regler och riktlinjer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

- Genomföra förnyade konkurrensutsättningar på statliga ramavtal
- Genomföra upphandlingar (där flera upphandlingsprojekt pågår parallellt)
- Ge råd och visst praktiskt stöd vid verksamheternas direktupphandlingar
- Utifrån gällande lagstiftning och interna bestämmelser vara rådgivande i inköps- och upphandlingsfrågor
- Administrera avtal, statistik och i viss mån e-handel
- Avtalsuppföljning

Du ingår i ett team på 3 medarbetare och du rapporterar till Ekonomichefen.


Din profil
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan eftergymnasial utbildning (YH eller motsvarande). Du har mycket goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU) och du har flera års erfarenhet av att självständigt driva och genomföra upphandlingar. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av IT relaterade upphandlingar och är du dessutom tekniskt kunnig och har erfarenhet av att arbeta i Agresso ses även det som meriterande. Det är viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska och att du kan formulera dig korrekt både i tal och skrift.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Vi tror att du är en strukturerad, drivande och självgående person som har lätt för att samarbeta med andra, är lyhörd och serviceinriktad och har ett intresse och en vilja att hjälpa andra. Du är trygg i dig själv, har en pedagogisk förmåga och således lätt för att kommunicera med andra och få fram ditt budskap. Utöver det så tror vi att du är en förändringsbenägen person med en vilja att utveckla och förbättra. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Stämmer detta in på dig?
Då kan vi erbjuda dig en varierad och bred tjänst i ett mindre team med kamratlig känsla som genom framgångsrika samarbeten och goda relationer stöttar hela myndigheten.


Ansökan
Livsmedelsverket samarbetar med Clockwork Bemanning och Rekrytering i denna rekrytering. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Hanna Bulldra på telefon 0733-51 27 04. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se senast 17 oktober 2021. Visa mindre

Upphandlare till Livsmedelsverket

Om oss Är du en stabil, driven och förändringsbenägen person med ett brinnande samhällsintresse som vill vara en del av en samhällsviktig verksamhet? Tillsammans med ett team bestående av engagerade och kompetenta medarbetare får du vara med och bidra och göra skillnad i viktiga samhällsfrågor och arbeta för Livsmedelsverkets uppdrag – att vi i Sverige ska ha säker mat och säkert dricksvatten. Livsmedelsverket söker nu dig som är en självständig, pedagogi... Visa mer
Om oss
Är du en stabil, driven och förändringsbenägen person med ett brinnande samhällsintresse som vill vara en del av en samhällsviktig verksamhet? Tillsammans med ett team bestående av engagerade och kompetenta medarbetare får du vara med och bidra och göra skillnad i viktiga samhällsfrågor och arbeta för Livsmedelsverkets uppdrag – att vi i Sverige ska ha säker mat och säkert dricksvatten.

Livsmedelsverket söker nu dig som är en självständig, pedagogisk och kommunikativ upphandlare som vill vara en del av ett mindre team där alla i teamet är varandra behjälpliga. Hos oss är det snabba och korta beslutsvägar, högt i tak och vi är måna om varandra. Är du vår nya kollega?


Om företaget
Livsmedelsverket arbetar för säker mat och säkert dricksvatten, hållbara matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.


Dina arbetsuppgifter
Som upphandlare genomför du upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar tillsammans med representanter från verksamheten. I anställningen ingår också att vara en stödjande funktion i verksamhetens direktupphandlingar. Upphandlingarna kommer främst avse instrument- och tjänsteupphandlingar. Din uppgift är att säkerställa att upphandlingarna sker professionellt, affärsmässigt och i enlighet med gällande lagar, regler och riktlinjer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

- Genomföra förnyade konkurrensutsättningar på statliga ramavtal
- Genomföra upphandlingar (där flera upphandlingsprojekt pågår parallellt)
- Ge råd och visst praktiskt stöd vid verksamheternas direktupphandlingar
- Utifrån gällande lagstiftning och interna bestämmelser vara rådgivande i inköps- och upphandlingsfrågor
- Administrera avtal, statistik och i viss mån e-handel
- Avtalsuppföljning

Du ingår i ett team på 3 medarbetare och du rapporterar till Ekonomichefen.


Din profil
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan eftergymnasial utbildning (YH eller motsvarande). Du har mycket goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU) och du har flera års erfarenhet av att självständigt driva och genomföra upphandlingar. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av IT relaterade upphandlingar och är du dessutom tekniskt kunnig och har erfarenhet av att arbeta i Agresso ses även det som meriterande. Det är viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska och att du kan formulera dig korrekt både i tal och skrift.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Vi tror att du är en strukturerad, drivande och självgående person som har lätt för att samarbeta med andra, är lyhörd och serviceinriktad och har ett intresse och en vilja att hjälpa andra. Du är trygg i dig själv, har en pedagogisk förmåga och således lätt för att kommunicera med andra och få fram ditt budskap. Utöver det så tror vi att du är en förändringsbenägen person med en vilja att utveckla och förbättra. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Stämmer detta in på dig?
Då kan vi erbjuda dig en varierad och bred tjänst i ett mindre team med kamratlig känsla som genom framgångsrika samarbeten och goda relationer stöttar hela myndigheten.


Ansökan
Livsmedelsverket samarbetar med Clockwork Bemanning och Rekrytering i denna rekrytering. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Hanna Bulldra på telefon 0733-51 27 04. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se senast 17 oktober 2021. Visa mindre

Upphandlare

Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja Uppsala läns utveckling. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, miljö och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi i vår ärendehantering ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra. Vi arbetar för att nationella mål ska få ge... Visa mer
Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja Uppsala läns utveckling. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, miljö och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi i vår ärendehantering ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra. Vi arbetar för att nationella mål ska få genomslag och samordnar olika samhällsintressen samt främjar samverkan mellan olika aktörer i länet. Vi ger bidrag och stöd till olika verksamheter och ser till att lagar och riktlinjer följs.

På länsstyrelsen i Uppsala län arbetar cirka 220 personer. Landshövdingen är chef för länsstyrelsen. Vi är en arbetsplats som präglas av kunskap, öppenhet och engagemang.


ARBETSUPPGIFTER
Som inköps- och upphandlingsansvarig kommer du att ha ett såväl övergripande som operativt ansvar för inköp och upphandlingsfrågor inom myndigheten. Du kommer självständigt att genomföra utredningar och upphandlingar inom olika områden. Du är med i hela processen, dvs i förarbete/tidiga skeden med att ta fram förfrågningsunderlag, annonsering, utvärdering, beredning inför tecknande av avtal och uppföljning. Du ansvarar för att länsstyrelsens upphandlingar genomförs på ett korrekt sätt. Som inköps- och upphandlingsansvarig kommer du att ha kontakter med myndighetens samtliga verksamheter samt externa leverantörer och entreprenörer.

En viktig del av arbetet är att arbeta med och utveckla hela inköpsprocessen, allt ifrån e-beställning till leverantörsfakturahantering. Du kommer att arbeta nära övriga medarbetare inom ekonomiområdet.

KVALIFIKATIONER
Du har utbildning med inriktning mot upphandling eller annan relevant utbildning för uppdraget gärna med ekonomiinriktning. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta med upphandling och inköpsfrågor, gärna från offentlig sektor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av säkerhetsskyddad upphandling. Erfarenhet från att arbeta i upphandlingsverktyget Visma TendSign, fakturahanteringssystemet Proceedo är meriterande. Du har god datorvana.

Du är strukturerad och noggrann då du förväntas driva ett kontinuerligt förbättringsarbete mot sänkta kostnader med en bibehållen, gärna ökad kvalitet och en effektivare inköpsprocess. Det krävs att du är resultatinriktad, flexibel, uthållig och klarar av att arbeta med flera arbetsuppgifter samtidigt.

Att jobba med upphandling och inköpsfrågor vid myndigheten ställer krav på självständighet och integritet, men det krävs också vilja och intresse att hjälpa andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap.

ÖVRIGT
Som anställd i staten förväntas du dela den statliga värdegrunden och bidra till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och tar tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Läs mer på https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Upphandlare till Livsmedelsverket

Om oss Är du en stabil, driven och förändringsbenägen person med ett brinnande samhällsintresse som vill vara en del av en samhällsviktig verksamhet? Tillsammans med ett team bestående av engagerade och kompetenta medarbetare får du vara med och bidra och göra skillnad i viktiga samhällsfrågor och arbeta för Livsmedelsverkets uppdrag – att vi i Sverige ska ha säker mat och säkert dricksvatten. Livsmedelsverket söker nu dig som är en självständig, pedagogi... Visa mer
Om oss
Är du en stabil, driven och förändringsbenägen person med ett brinnande samhällsintresse som vill vara en del av en samhällsviktig verksamhet? Tillsammans med ett team bestående av engagerade och kompetenta medarbetare får du vara med och bidra och göra skillnad i viktiga samhällsfrågor och arbeta för Livsmedelsverkets uppdrag – att vi i Sverige ska ha säker mat och säkert dricksvatten.

Livsmedelsverket söker nu dig som är en självständig, pedagogisk och kommunikativ upphandlare som vill vara en del av ett mindre team där alla i teamet är varandra behjälpliga. Hos oss är det snabba och korta beslutsvägar, högt i tak och vi är måna om varandra. Är du vår nya kollega?


Om företaget
Livsmedelsverket arbetar för säker mat och säkert dricksvatten, hållbara matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.


Dina arbetsuppgifter
Som upphandlare genomför du upphandlingar och förnyade konkurrensutsättningar tillsammans med representanter från verksamheten. I anställningen ingår också att vara en stödjande funktion i verksamhetens direktupphandlingar. Upphandlingarna kommer främst avse instrument- och tjänsteupphandlingar. Din uppgift är att säkerställa att upphandlingarna sker professionellt, affärsmässigt och i enlighet med gällande lagar, regler och riktlinjer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:

- Genomföra förnyade konkurrensutsättningar på statliga ramavtal
- Genomföra upphandlingar (där flera upphandlingsprojekt pågår parallellt)
- Ge råd och visst praktiskt stöd vid verksamheternas direktupphandlingar
- Utifrån gällande lagstiftning och interna bestämmelser vara rådgivande i inköps- och upphandlingsfrågor
- Administrera avtal, statistik och i viss mån e-handel
- Avtalsuppföljning

Du ingår i ett team på 3 medarbetare och du rapporterar till Ekonomichefen.


Din profil
Vi söker dig som har relevant akademisk utbildning eller annan eftergymnasial utbildning (YH eller motsvarande). Du har mycket goda kunskaper i lagen om offentlig upphandling (LOU) och du har flera års erfarenhet av att självständigt driva och genomföra upphandlingar. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av IT relaterade upphandlingar och är du dessutom tekniskt kunnig och har erfarenhet av att arbeta i Agresso ses även det som meriterande. Det är viktigt att du har mycket goda kunskaper i svenska och att du kan formulera dig korrekt både i tal och skrift.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Vi tror att du är en strukturerad, drivande och självgående person som har lätt för att samarbeta med andra, är lyhörd och serviceinriktad och har ett intresse och en vilja att hjälpa andra. Du är trygg i dig själv, har en pedagogisk förmåga och således lätt för att kommunicera med andra och få fram ditt budskap. Utöver det så tror vi att du är en förändringsbenägen person med en vilja att utveckla och förbättra. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Stämmer detta in på dig?
Då kan vi erbjuda dig en varierad och bred tjänst i ett mindre team med kamratlig känsla som genom framgångsrika samarbeten och goda relationer stöttar hela myndigheten.


Ansökan
Livsmedelsverket samarbetar med Clockwork Bemanning och Rekrytering i denna rekrytering. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Hanna Bulldra på telefon 0733-51 27 04. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se senast 17 oktober 2021. Visa mindre

Upphandlare

Ansök    Jul 13    Uppsala kommun    Upphandlare
Avdelning upphandling Är du en person som har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv? Motiveras du av att få ta stort eget ansvar och möjligheten att få jobba med kompetenta kollegor? Då kan du vara den vi på Avdelning upphandling söker till tjänsten som upphandlare! Uppsala är med sina över 230 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommun... Visa mer
Avdelning upphandling

Är du en person som har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv? Motiveras du av att få ta stort eget ansvar och möjligheten att få jobba med kompetenta kollegor? Då kan du vara den vi på Avdelning upphandling söker till tjänsten som upphandlare!

Uppsala är med sina över 230 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm.

Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt, affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling. Vi på Avdelning Upphandling ansvarar för kommunens ramavtal samt objektsspecifika upphandlingar. Vi består idag av ca 30 medarbetare fördelat på två upphandlingsenheter samt en enhet för stöd.

Upphandlarna jobbar inom olika kategoriteam fördelade på två enheter: Enhet Fastighet och entreprenad består av 3 kategorier: Fastighet och entreprenad, Fordon och transport och livsmedel. Enhet Varor och tjänster består av 4 kategorier: IT och Tjänster och Varor, och Vård & omsorg.

Ditt uppdrag
I arbetet ingår att delta i planering och paketering av upphandlingsuppdrag och besluta om upphandlingsförfaranden. Det ingår även att aktivt delta i förbättringsarbetet gällande upphandlingsprocesser samt upprätta kontrakt till berörda verksamheter.

I uppdraget ingår även att:

• upphandla ramavtal
• delta i leverantörsmöten
• bevaka ny lagstiftning.


Din bakgrund
För att söka tjänsten som upphandlare hos oss krävs det att du har högskoleutbildning inom inköp och ekonomi eller juridik eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant. Vidare krävs goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska. Det är meriterande om du har utbildning inom projektledning eller upphandlings- och inköpserfarenhet av varor, med kunskaper avseende bl.a. varukorgar och leveransvillkor samt erfarenhet av projektledning.

Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Vidare är du en person som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.
Sist men inte minst söker vi dig som är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Manfred Romedal, enhetschef, 018-727 12 75
Helena Sköld Lövgren, avdelningschef, 018-727 21 24

Facklig företrädare:
Saco, 018-727 13 87
Vision, 018-727 24 33.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Lokalsamordnare sökes till Lernia

Ansök    Jul 7    Lernia Bemanning AB    Upphandlare
Söker du ett självständigt, flexibelt och ansvarsfullt arbete i ett framåtsträvande bolag? Har du erfarenhet från fastighetsbranschen? Vill du vara med och påverka så att vi tillhandahåller de mest kostnadseffektiva och ändamålsenliga lokalerna för vår expansiva Matchningsverksamhet? Då kanske du är vår nya lokalsamordnare! Tjänsten: Vi söker dig som har några års erfarenhet av fastighetsfrågor. Som lokalsamordnare hos oss kommer du ansvara för att tillh... Visa mer
Söker du ett självständigt, flexibelt och ansvarsfullt arbete i ett framåtsträvande bolag? Har du erfarenhet från fastighetsbranschen? Vill du vara med och påverka så att vi tillhandahåller de mest kostnadseffektiva och ändamålsenliga lokalerna för vår expansiva Matchningsverksamhet? Då kanske du är vår nya lokalsamordnare!

Tjänsten:

Vi söker dig som har några års erfarenhet av fastighetsfrågor. Som lokalsamordnare hos oss kommer du ansvara för att tillhandahålla kostnadseffektiva och ändamålsenliga lokaler för en specifik del av vår verksamhet under en expansionsfas. Du kommer att arbeta med lokaler i hela Sverige, men vi ser gärna att du är placerad norr om Stockholm. Du kommer främst att arbeta från din lokala arbetsplats, men vissa resor kan bli aktuella. Arbetet förutsätter ett nära samarbete med områdesansvariga och lokala företrädare främst inom vår division Matchning. Du kommer även att arbeta tillsammans med våra lokalsamordnare i Göteborg och Stockholm.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter består av följande:

• Genomföra lokalsök, primärt mindre kontorslokaler över hela Sverige, enligt tydlig specifikation. Lokalsök gör genom att leta bland annonser, ringa/maila hyresvärdar, kontakta kommuner, etc.
• Kontakt med lokalt placerade kontaktpersoner inom Lernia för att koordinera lokalvisningar och hämta in lämplighetsbedömningar av identifierade lokaler
• Initial förhandling av hyresavtal, för ev senare överlämning till ordinarie Lokalsamordnare som slutför förhandling och kontrollerar avtalsvillkor
• Kontakt med administrativa stödfunktioner inom Lernia, hyresvärdar och andra externa leverantörer och för att säkerställa en smidig inflytt i lokalerna

Som lokalsamordnare rapporterar du till Lernias Fastighetschef.

Kvalifikationer:

• Minst 3 års erfarenhet av fastighetsfrågor relaterade till lokalsök, lokalbedömningar och förhandlingar
• Körkort

Meriterande:

• Erfarenhet/kunskap om Arbetsförmedlingens nya tjänst Rusta och matcha

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som kan kombinera professionalism, integritet med personlighet. Du är självgående, strukturerad i ditt angreppssätt och driver dina processer framgångsrikt. Du är prestigelös och kan både dela med dig av erfarenheter och söka efter stöd när så behövs. Vi tror att du har eget driv, är bra på att skapa goda relationer. Rollen innebär många kontaktytor vilket ställer krav på din förmåga att arbeta bra tillsammans med andra. Du relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du är trygg och stabil i dig själv och får ofta höra att du inger ett förtroende.

Vad kan vi erbjuda dig!

Hos oss ges du möjligheten att få vara med på Lernias och division Matchnings fortsatta förändringsresa. Du kommer att vara en viktig del i att tillhandahålla kostnadseffektiva och ändamålsenliga lokaler samt optimera divisionens lokalbestånd. Vi erbjuder en visstidsanställning via Lernia bemanning på 12 månader med start i augusti eller enligt överenskommelse.

Lernia är en av Sveriges ledande kompetenspartners inom utbildning, bemanning och omställning. Våra tjänster hjälper individer och kunder inom det privata näringslivet och den offentliga sektorn att stärka sin konkurrenskraft, vilket i sin tur bidrar till en bättre fungerande arbetsmarknad och en ökad integration. Vi finns på ett 60-tal orter i Sverige och är kvalitets- och miljöcertifierade. Besök gärna www.lernia.se Visa mindre

Upphandlare

Ansök    Aug 19    REGION UPPSALA    Upphandlare
Region Uppsala I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Vår verksamhet Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regio... Visa mer
Region Uppsala

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Vår verksamhet
Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regionens egna upphandlingar också ansvarar för att på uppdrag från Varuförsörjningsnämnden genomföra upphandlingar och försörja fem regioner med förbrukningsmaterial.
Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten inom Region Uppsala!

Vårt uppdrag är att leverera tjänster med rätt innehåll, kvalité och omfattning till regionens övriga verksamheter. Inköps- och upphandlingsenheten ansvarar för att på ett resurseffektivt sätt tillhandahålla och koordinera respektive nämnd/förvaltnings behov av köpta varor och tjänster. I det arbetet kommer du att samverka med nämnder, styrelser och förvaltningar inom regionen för att säkerställa rätt krav på köpta varor och tjänster.

Enheten ansvarar för samtliga upphandlingar inom Region Uppsala, tillsammans uppgår inköpen till ca: 8 miljarder kronor per år. Upphandlingarna sker enligt gällande lagar om offentlig upphandling, LOU, LUF och LOV.

Inom enheten arbetar idag ett fyrtiotal medarbetare med kvalificerade upphandlingar inklusive viss avtalsuppföljning och inköpsadministration inom områdena varor, tjänster, byggentreprenader och vårdrelaterade tjänster.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Det ställer krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet. Du bidrar till utvecklings- och förbättringsarbete inom enheten. Kraven är höga, men vi utlovar ett både stimulerande och roligt arbete.

Som upphandlare medverkar du i, driver självständigt och genomför upphandlingar för Regionens verksamheter. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från framtagande av kravspecifikation, upprättande av upphandlingsdokument, avtalstecknande till förvaltning av avtal. I upphandlarrollen ingår också att vara stöd till organisationen i upphandlingsfrågor och att tillsammans med dina medarbetare på enheten utveckla upphandlingsverksamheten.

Upphandlingarna genomförs ofta i projektform i nära samverkan med verksamhetsföreträdare och med upphandlaren som projektledare. Vi arbetar idag i ett elektroniskt upphandlingsstöd, Mercell Tendsign.

Din kompetens
Vi söker dig som har utbildning inom inköp- och upphandling, juridik, ekonomi, teknik eller motsvarande och som har erfarenhet av inköp- och upphandlingsarbete inom offentlig verksamhet.

Som person har du lätt för att skapa och utveckla goda relationer. Du är kreativ, analytisk och serviceinriktad samt har en god förmåga att se och förstå helheter. Du trivs och har förmåga att arbeta med flera olika uppgifter parallellt.

För att lyckas i rollen som upphandlare är du självgående, kan självständigt prioritera och driva arbetet framåt.

Vi erbjuder
Anställningen är på heltid, tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Gruppchef Peter Sahlstedt, 018-611 26 62.

Fackliga företrädare nås via vår växel, 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Upphandlare till Kammarkollegiet med placering i Stockholm

Om oss Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet... Visa mer
Om oss
Hej! Det är vi som är Clockwork. Vi arbetar med rekrytering och bemanning men vi brukar säga att vi är i ”bättre framtidsbranschen” – för vi vill vara en kraftkälla för företag och människor som vill utvecklas. Vårt erbjudande är träffsäker matchning mellan företagens behov och medarbetarnas kvaliteter, oavsett om det handlar om jobb i industri- eller tjänstesektorn, inom skolvärlden eller i olika integrationsprojekt. Vi tror på människor och vi vet att rätt människa på rätt plats gör skillnad. Därför är det viktigt för oss att ha koll på varje marknad, varje företag och varje medarbetare. Och därför är det viktigt för oss med en stark lokal närvaro. Du möter oss i tjugo städer från Stockholm i söder till Piteå i norr.
Läs mer på www.clockworkpersonal.se


Om företaget
Kammarkollegiet i Stockholm söker nu en strukturerad och självgående upphandlare. Uppdraget sträcker sig från september 2021 till juni 2022.

Arbetet är varierande och du kommer att jobba med att planera och ta fram underlag, genomföra avrop och upphandlingar samt agera stöd till chefer och beställare. Du kommer att få möjligheten att utmanas av komplexa arbetsuppgifter och stort eget ansvar.


Dina arbetsuppgifter
Upphandlare till Förvaltnings- och ekonomienheten

• Löpande stöd och rådgivning till avdelningschefer, förvaltningsledare och andra beställare
• Göra avrop från statliga ramavtal
• Göra direktupphandlingar
• Vara stöd till beställare vid informationsinsamling, behovsanalyser och framtagande av underlag I samband med planering och genomförande av upphandlingar


Din profil
För att kunna söka denna tjänst behöver du uppfylla följande kompetenskrav:

• Högskoleutbildning inom juridik, ekonomi eller likvärdig utbildning och minst tre (3) års arbetslivserfarenhet från liknande arbete. Alternativt, YH-utbildning som upphandlare/inköpare eller likvärdig utbildning samt minst tre (3) års arbetslivserfarenhet från liknande arbete.
• Goda kunskaper inom LOU.
• Erfarenhet av upphandlingsverktyget Mercell TendSign
• Goda kunskaper i MS Office.
• Kunna kommunicera på svenska obehindrat i tal och skrift.
Det är meriterande om du har utfört avrop via förnyad konkurrensutsättning från statliga ramavtal.

Stämmer detta in på dig? Varmt välkommen med din ansökan.


Ansökan
För detta uppdrag så blir du anställd av Clockwork och arbetar på uppdrag hos vår kund.


Har du några frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Ulrika Andersson via mejl: [email protected] eller telefon 070-821 53 12. Registrera din ansökan via www.clockworkpersonal.se. Visa mindre

Upphandlare till Avdelning upphandling i Uppsala

Ansök    Maj 18    Uppsala kommun    Upphandlare
Avdelning upphandling Avdelning upphandling går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu utöka sitt arbetslag med flera upphandlare som har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Har du tidigare erfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlings- och/eller inköpsarbete och vill arbeta med projektledning, offentlig upphandling och förhandling? Då kan det här vara jobbet för dig! Uppsala är med sin... Visa mer
Avdelning upphandling

Avdelning upphandling går en spännande och händelserik framtid tillmötes och behöver nu utöka sitt arbetslag med flera upphandlare som har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Har du tidigare erfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlings- och/eller inköpsarbete och vill arbeta med projektledning, offentlig upphandling och förhandling? Då kan det här vara jobbet för dig!

Uppsala är med sina över 230 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm.

Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt, affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling. Vi på Avdelning Upphandling ansvarar för kommunens ramavtal samt objektsspecifika upphandlingar. Vi består idag av ca 30 medarbetare fördelat på två upphandlingsenheter samt en enhet för stöd.

Upphandlarna jobbar inom olika kategoriteam fördelade på två enheter: Enhet Fastighet och entreprenad består av 3 kategorier: Fastighet och entreprenad, Fordon och transport och livsmedel. Enhet Varor och tjänster består av 4 kategorier: IT, Tjänster och Varor, och Vård & omsorg.

Läs mer om vår verksamhet här: Uppsala kommun (http://www.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Att arbeta som upphandlare på Avdelning upphandling innebär i första hand att självständigt genomföra upphandlingsarbete och aktivt delta i förbättringsarbetet gällande upphandlingsprocesser. Dessutom kommer du att upprätta kontrakt till berörda verksamheter, delta i planering och paketering av upphandlingsuppdrag samt ge råd och stöd i upphandlingstekniska frågor. Din närmaste chef kommer att vara enhetschefen, som kommer att ge dig hjälp och stöd i arbetet.

I jobbet ingår även att:

• upphandla ramavtal och objektsspecifika upphandlingar
• förhandla med leverantörer
• ta fram upphandlingsstrategier
• delta i leverantörsmöten
• bevaka ny lagstiftning
• förvalta avtal.

Din bakgrund
Krav för att söka tjänsten är att du har högskoleutbildning/YH-utbildning inom inköp, ekonomi eller juridik eller annan likvärdig utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten. Du har erfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlings- och/eller inköpsarbete. Du måste också ha goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska och goda kunskaper i Office-paketet. Vi ser det som meriterande om du har goda kunskaper om LOU. Det är även meriterande om du har upphandlings- och inköpserfarenhet inom något av följande områden av transporter, fordon, varor (varukorgar och leveransvillkor) tjänster (kravställning och utvärdering av mjuka värden) och livsmedel. Det är även meriterande med branscherfarenhet inom livsmedel samt erfarenhet av projektledning.

Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du tar ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat. Vidare är du en person som har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Sist men inte minst söker vi dig som är serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Manfred Romedal, enhetschef, 018-727 12 75
Helena Sköld Lövgren, avdelningschef, 018-727 21 24

Fackliga företrädare:
Saco, 018-727 13 87
Vision, 018-727 24 33

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT och ekonomi samt avdelningarna kvalitet och planering, utveckling och utredning, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service där upphandling är en egen avdelning. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Upphandlare till Uppsala vatten och avfall AB

Ansök    Apr 15    Randstad AB    Upphandlare
Arbetsbeskrivning Uppsala Vatten och Avfall AB stärker upphandlingsfunktionen med ytterligare en upphandlare - är det dig vi söker?  Vi söker nu ytterligare en upphandlare till avdelningen för Hållbar affärsutveckling. Du kommer tillsammans med en upphandlingsstrateg och en senior upphandlare ansvara för bolagets inköp av varor och tjänster.  Uppsala Vatten och Avfall AB verkar i en mycket expansiv del i Sverige – i en av landets starkaste tillväxtregio... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Uppsala Vatten och Avfall AB stärker upphandlingsfunktionen med ytterligare en upphandlare - är det dig vi söker? 

Vi söker nu ytterligare en upphandlare till avdelningen för Hållbar affärsutveckling. Du kommer tillsammans med en upphandlingsstrateg och en senior upphandlare ansvara för bolagets inköp av varor och tjänster. 

Uppsala Vatten och Avfall AB verkar i en mycket expansiv del i Sverige – i en av landets starkaste tillväxtregioner. Uppsala kommun fortsätter att expandera och vi ser en ökad efterfrågan från både samhälle och näringsliv för våra tjänster.

Ansvarsområden
Som upphandlare ansvarar du för att planera och genomföra flera parallella upphandlingar inom olika områden med varierande komplexitet. I upphandlingsprocesserna arbetar du i nära samarbete med beställare och andra sakkunniga inom bolaget. 

I arbetsuppgifterna ingår också att stötta verksamheterna i olika frågor inom upphandlingsområdet. Hög servicenivå gentemot verksamheten genomsyrar arbetet och är mycket viktigt i din roll som upphandlare. 

Du kommer att ingå i avdelningen för Hållbar affärsutveckling som i dagsläget består av 10 personer som har i uppdrag att utveckla bolagets värdekedja utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Inom avdelningen finns upphandlings- och inköpsfunktionen, hållbarhetsamordnare, miljöcontrollers, energisamordnare, fordonssamordnare och en senior rådgivare inom strategi och affärsutveckling.

Arbetstider
Heltid, tjänsten övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot juridik, ekonomi, inköpsutbildning från yrkeshögskola eller annan för arbetsuppgifterna relevant erfarenhet som bedöms likvärdig.

Du har flerårig erfarenhet av arbete inom offentlig upphandling, besitter kunskap om lagen om offentlig upphandling, lagen om upphandling till försörjningssektorn och andra tillämpliga regelverk. Du har erfarenhet av och kan arbeta obehindrat i ett upphandlingsverktyg. Uppsala Vatten och Avfall AB är just nu inne i ett systembyte från Kommers Annons till Visma Tendsign. 

Som person är du strukturerad och målinriktad. Du tar gärna initiativ till aktiviteter och förändring. Att samarbeta och skapa goda relationer är en naturlig del i din vardag. För att lyckas i tjänsten behöver du ha god kommunikativ förmåga. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

Ansökan
Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Sista ansökningsdag: 2021-04-23.
Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

För information : I denna rekrytering samarbetar Uppsala Vatten & Avfall med Randstad Engineering. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Hannah Sandström, [email protected], 0733-434 534.

Övriga upplysningar
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen. 

Om företaget
Tillväxten i regionen samt högt ställda krav på utveckling och innovation sker under Uppsala Kommuns tydliga ledarskap som präglas av ett starkt fokus på hållbarhet och klimatomställning, och i sker nära samverkan med länets och regionens offentliga och privata aktörer.

Vi producerar dricksvatten, avleder och omhändertar spillvatten och dagvatten, samlar in hushållsavfall, producerar biogas till kollektivtrafik och privatbilar, levererar biogödsel och slam till jordbruk och omhändertar och sorterar avfall vid vår sorteringsanläggning Hovgården. Vår verksamhet är styrd av speciella lagkrav på vatten-, miljö- och säkerhetsområdet eftersom vi levererar samhällsviktiga tjänster. Även för näringslivet i Uppsala är vi en viktig aktör med många leveranser till företag och integrerad infrastruktur. Visa mindre

Upphandlingsstrateg till Uppsala vatten och avfall AB

Ansök    Mar 10    Randstad AB    Upphandlare
Arbetsbeskrivning Vill du vara med och driva utvecklingen av upphandlingsfunktionen i ett av Uppsala kommuns största kommunägda bolag? Då kan det vara dig vi söker som upphandlingsstrateg inom avdelningen Hållbar affärsutveckling på Uppsala Vatten och Avfall AB. Vi söker nu en erfaren upphandlingsstrateg som vill driva och utveckla arbetet inom bolagets upphandlingsfunktion. Uppsala Vatten och Avfall AB verkar i en mycket expansiv del i Sverige – i en ... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vill du vara med och driva utvecklingen av upphandlingsfunktionen i ett av Uppsala kommuns största kommunägda bolag?
Då kan det vara dig vi söker som upphandlingsstrateg inom avdelningen Hållbar affärsutveckling på Uppsala Vatten och Avfall AB.

Vi söker nu en erfaren upphandlingsstrateg som vill driva och utveckla arbetet inom bolagets upphandlingsfunktion.

Uppsala Vatten och Avfall AB verkar i en mycket expansiv del i Sverige – i en av landets starkaste tillväxtregioner. Uppsala kommun fortsätter att expandera och vi ser en ökad efterfrågan från både samhälle och näringsliv för våra tjänster.

Ansvarsområden
Som upphandlingsstrateg kommer du få rollen som processledare för bolagets process för inköp av varor och tjänster vilket innebär att du tillsammans med processägaren ansvarar för utvecklingen av bolagets systematiska förbättringsarbete inom området. 

Du kommer i nära samarbete med andra upphandlare parallellt även driva upphandlingsuppdrag. Givet den bredd av produkter och tjänster som bolaget köper in innebär det ett varierande arbete med många aspekter.

Du kommer att ingå i avdelningen för Hållbar affärsutveckling som i dagsläget består av 10 personer som har i uppdrag att utveckla bolagets värdekedja utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Inom avdelningen finns upphandlings- och inköpsfunktionen, hållbarhetsamordnare, miljöcontrollers, energisamordnare, fordonssamordnare och en senior rådgivare inom strategi och affärsutveckling. Du kommer att representera vår verksamhet i olika sammanhang så väl internt som externt.

Arbetstider
Heltid, tjänsten övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot juridik, ekonomi, inköpsutbildning från yrkeshögskola eller annan för arbetsuppgifterna relevant erfarenhet som bedöms likvärdig.

Du har arbetat flertalet år inom offentlig upphandling, besitter kunskap om lagen om offentlig upphandling, lagen om upphandling till försörjningssektorn och andra tillämpliga regelverk.

Som person tar du gärna initiativ till aktiviteter och förändring. Du tycker om att samordna och motivera andra för att nå gemensamma mål. Att skapa goda relationer är en naturlig del i din vardag. I din planering av ser du långsiktigt och till helheten och arbetar med ständiga förbättringar. För att lyckas i tjänsten behöver du ha god kommunikativ förmåga där du uttrycker dig väl på svenska och engelska i både tal och skrift.

Ansökan
Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Sista ansökningsdag: 2021-03-31
Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

För information : I denna rekrytering samarbetar Uppsala Vatten och  Avfall AB med Randstad rekrytering. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Hannah Sandström, [email protected], 0733-434 534.

Övriga upplysningar.
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen. 

Om företaget
Tillväxten i regionen samt högt ställda krav på utveckling och innovation sker under Uppsala kommuns tydliga ledarskap som präglas av ett starkt fokus på hållbarhet och klimatomställning, och i sker nära samverkan med länets och regionens offentliga och privata aktörer.

Vi producerar dricksvatten, avleder och omhändertar spillvatten och dagvatten, samlar in hushållsavfall, producerar biogas till kollektivtrafik och privatbilar, levererar biogödsel och slam till jordbruk och omhändertar och sorterar avfall vid vår sorteringsanläggning Hovgården. Vår verksamhet är styrd av speciella lagkrav på vatten-, miljö- och säkerhetsområdet eftersom vi levererar samhällsviktiga tjänster. Även för näringslivet i Uppsala är vi en viktig aktör med många leveranser till företag och integrerad infrastruktur. Visa mindre

Upphandlare till Uppsala vatten och avfall AB

Ansök    Mar 10    Randstad AB    Upphandlare
Arbetsbeskrivning Uppsala Vatten och Avfall AB stärker upphandlingsfunktionen med ytterligare en upphandlare - är det dig vi söker?  Vi söker nu ytterligare en upphandlare till avdelningen för Hållbar affärsutveckling. Du kommer tillsammans med en upphandlingsstrateg och en senior upphandlare ansvara för bolagets inköp av varor och tjänster.  Uppsala Vatten och Avfall AB verkar i en mycket expansiv del i Sverige – i en av landets starkaste tillväxtregio... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Uppsala Vatten och Avfall AB stärker upphandlingsfunktionen med ytterligare en upphandlare - är det dig vi söker? 

Vi söker nu ytterligare en upphandlare till avdelningen för Hållbar affärsutveckling. Du kommer tillsammans med en upphandlingsstrateg och en senior upphandlare ansvara för bolagets inköp av varor och tjänster. 

Uppsala Vatten och Avfall AB verkar i en mycket expansiv del i Sverige – i en av landets starkaste tillväxtregioner. Uppsala kommun fortsätter att expandera och vi ser en ökad efterfrågan från både samhälle och näringsliv för våra tjänster.

Ansvarsområden
Som upphandlare ansvarar du för att planera och genomföra flera parallella upphandlingar inom olika områden med varierande komplexitet. I upphandlingsprocesserna arbetar du i nära samarbete med beställare och andra sakkunniga inom bolaget. 

I arbetsuppgifterna ingår också att stötta verksamheterna i olika frågor inom upphandlingsområdet. Hög servicenivå gentemot verksamheten genomsyrar arbetet och är mycket viktigt i din roll som upphandlare. 

Du kommer att ingå i avdelningen för Hållbar affärsutveckling som i dagsläget består av 10 personer som har i uppdrag att utveckla bolagets värdekedja utifrån ett hållbarhetsperspektiv. Inom avdelningen finns upphandlings- och inköpsfunktionen, hållbarhetsamordnare, miljöcontrollers, energisamordnare, fordonssamordnare och en senior rådgivare inom strategi och affärsutveckling.

Arbetstider
Heltid, tjänsten övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning mot juridik, ekonomi, inköpsutbildning från yrkeshögskola eller annan för arbetsuppgifterna relevant erfarenhet som bedöms likvärdig.

Du har flerårig erfarenhet av arbete inom offentlig upphandling, besitter kunskap om lagen om offentlig upphandling, lagen om upphandling till försörjningssektorn och andra tillämpliga regelverk. Du har erfarenhet av och kan arbeta obehindrat i ett upphandlingsverktyg. Uppsala Vatten och Avfall AB är just nu inne i ett systembyte från Kommers Annons till Visma Tendsign. 

Som person är du strukturerad och målinriktad. Du tar gärna initiativ till aktiviteter och förändring. Att samarbeta och skapa goda relationer är en naturlig del i din vardag. För att lyckas i tjänsten behöver du ha god kommunikativ förmåga. Du uttrycker dig väl på svenska i både tal och skrift.

Ansökan
Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Sista ansökningsdag: 2021-03-31.
Urval sker löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

För information : I denna rekrytering samarbetar Uppsala Vatten & Avfall med Randstad Engineering. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Hannah Sandström, [email protected], 0733-434 534.

Övriga upplysningar
Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen. 

Om företaget
Tillväxten i regionen samt högt ställda krav på utveckling och innovation sker under Uppsala Kommuns tydliga ledarskap som präglas av ett starkt fokus på hållbarhet och klimatomställning, och i sker nära samverkan med länets och regionens offentliga och privata aktörer.

Vi producerar dricksvatten, avleder och omhändertar spillvatten och dagvatten, samlar in hushållsavfall, producerar biogas till kollektivtrafik och privatbilar, levererar biogödsel och slam till jordbruk och omhändertar och sorterar avfall vid vår sorteringsanläggning Hovgården. Vår verksamhet är styrd av speciella lagkrav på vatten-, miljö- och säkerhetsområdet eftersom vi levererar samhällsviktiga tjänster. Även för näringslivet i Uppsala är vi en viktig aktör med många leveranser till företag och integrerad infrastruktur. Visa mindre

Upphandlare

Ansök    Mar 17    Läkemedelsverket    Upphandlare
Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vi bidrar genom vårt arbete till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Beskrivning av enheten Ekonomienheten består av 13 personer... Visa mer
Läkemedelsverket är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vi bidrar genom vårt arbete till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Vi verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet.

Beskrivning av enheten
Ekonomienheten består av 13 personer uppdelade på tre grupper; ekonomisk redovisning, ekonomisk styrning samt upphandling och avtalsförvaltning. Grupperingen upphandling och avtalsförvaltning består av tre upphandlare. Upphandlarna ansvarar för att bedriva och samordna Läkemedelsverkets anskaffningsverksamhet (upphandling, avtalsförvaltning och e-handel). Enheten leds av en ekonomichef.

Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att självständigt initiera, planera, genomföra och utvärdera de aktiviteter som bedrivs inom upphandlingsområdet. Du kommer även få tillfälle att i flera sammanhang informera om vår verksamhet för att öka kännedomen om det stöd vi kan erbjuda samt bidra till fortlöpande verksamhetsutveckling inom området. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara stöd- och specialistresurs i inköpsfrågor och genomföra upphandlingar. Du kommer också att vara med och förvalta och utarbeta styrdokument samt utveckla processer för att underlätta och förbättra tillämpning och kunskap kring offentlig upphandling. Vi arbetar med kategoristyrning vilket innebär att varje upphandlare självständigt styr ett antal kategorier.


Utbildning och erfarenhet
Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande samt erfarenhet av kvalificerat upphandlingsarbete i offentlig förvaltning. Du har gedigen kunskap om LOU och erfarenhet av olika former av utvärderingsmodeller samt av avtalsskrivning och avtalsuppföljning med leverantör. Du har också erfarenhet av att arbeta med interna och externa kontakter samt arbete i projektform. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift. Det är ett krav att du har god erfarenhet av att genomföra upphandlingar inom IT-området.

Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta i TendSign. Det är också meriterande om du har erfarenhet av säkerhetsskyddade upphandlingar och upphandlingar där krav ställts på leverantörens förmåga vid allvarlig kris eller vid krig (robusthet).

Personliga egenskaper
Arbetet ställer krav på god analysförmåga, förmåga att hantera högt ställda krav och ett mycket gott omdöme. Som person är du drivande, handlingskraftig och resultatinriktad. Du har en gedigen social och kommunikativ förmåga och kan kombinera ett strategiskt helhetstänkande med operativa uppgifter. Du är prestigelös och delar gärna med dig av din kunskap till dina kollegor. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2021-04-12
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Ekonomienheten
Diarienummer: 2.4.1-2021-022721

Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg och intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Vi värdesätter mångfald och välkomnar sökande med olika bakgrund.

Kontakt

För frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta ekonomichef Fredrik Jansson. Du kan även kontakta de fackliga företrädarna, Åsa Kumlin Howell, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Läkemedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Inköps- och upphandlingschef

Friska djur - trygga människor Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala.  SVA har en central inköps- och upphandlingssektion som är en del av myndighetens verksa... Visa mer
Friska djur - trygga människor


Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA) är en expertmyndighet med beredskapsuppdrag under Näringsdepartementet. SVA:s uppdrag är att främja djurs och människors hälsa, svensk djurhållning och vår miljö genom diagnostik, forskning, beredskap och kunskapskommunikation. Vi är cirka 350 anställda och finns på Ultunaområdet, Uppsala. 
SVA har en central inköps- och upphandlingssektion som är en del av myndighetens verksamhetsstöd.

Vi består av 4 personer och vi ansvarar för alla upphandlingar och inköp till myndigheten. Vår verksamhet styrs av att göra bra affärer och de mervärden det skapar i form av hög kvalitet och minskade kostnader. Vi vet att vi kan göra skillnad genom att ställa långtgående krav när det gäller t.ex. miljö och sociala hänsyn. 

Är du en engagerad och utvecklingsintresserad ledare med erfarenhet av offentlig upphandling?

Arbetsuppgifter
Som inköps- och upphandlingschef kommer du delta samt leda och utveckla inköps- och upphandlingssektionen som består av fyra personer. Du kommer att vidareutveckla verksamheten, leda och engagera arbetsgruppen samt genomföra upphandlingar och lägga beställningar.

Du kommer delta i arbetet som att genomföra egna upphandlingar, driva upphandlingsprojekt, samordna kontakter med beställare, sakkunniga och leverantörer, ta fram affärsavtal med leverantörer samt följa upp befintliga avtal. Du ansvarar för inköpsprocessen och arbetet med e-handel som sker i nära samarbete med ekonomiavdelningen och vårt centralförråd. 

Kvalifikationer
Du har aktuell erfarenhet av inköps- och upphandlingsarbete, helst från offentlig sektor. Kunskap om och arbete utifrån lagen om offentlig upphandling (LOU) och dess tillämpning är ett krav. Du är en van förhandlare och har en god förståelse för lagstiftningens möjligheter och begränsningar. Du har en relevant utbildning på högskolenivå inom inköp, ekonomi eller juridik alternativt motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper och erfarenhet av att arbeta i affärssystem samt Officepaketet.

Stor vikt kommer att läggas på personlig lämplighet. Som person är du är stabil, strukturerad, driftig, flexibel och serviceinriktad. Du har god samarbetsförmåga och tycker om att arbeta i team med löpande uppgifter. Som chef har du goda ledaregenskaper, är mål- och resultatinriktad samt vill utveckla verksamheten och gruppen.

Du har god kommunikativ förmåga och behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift.

Meriterande
Erfarenhet som chef eller att arbetsleda en grupp är meriterande.

Vana av upphandlingssystem är önskvärt, liksom erfarenhet av kategoristyrning i inköpssystem.

Villkor
Anställningen inleds med 6 månaders provanställning. Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. 

Övrigt

SVA är en myndighet vilket innebär att alla meddelanden som skickas till oss blir allmänna handlingar. Har du skyddad identitet ska du inte söka jobbet här på webben, kontakta oss istället.


Tester och arbetsprov kan förekomma i samband med rekryteringsprocessen.


All tillsvidareanställd personal är krigsplacerad inom SVA.  

Inför rekryteringsarbetet har SVA tagit en medveten aktiv ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag. Visa mindre

Upphandlare

Ansök    Okt 2    Ls Jobbet AB    Upphandlare
Vår verksamhet Inköps- och upphandlingsenhetens uppdrag är att stödja regionens övriga verksamheter i inköp av varor och tjänster där spannet är stort mellan mindre inköp till större upphandlingar av byggentreprenader, lokaltrafik och vårdtjänster. För att lyckas i arbetet krävs en samverkan med nämnder, styrelser och förvaltningar inom regionen för att säkerställa att vi ställer rätt krav på de varor och tjänster vi köper in. Enheten ansvarar för samtliga... Visa mer
Vår verksamhet
Inköps- och upphandlingsenhetens uppdrag är att stödja regionens övriga verksamheter i inköp av varor och tjänster där spannet är stort mellan mindre inköp till större upphandlingar av byggentreprenader, lokaltrafik och vårdtjänster. För att lyckas i arbetet krävs en samverkan med nämnder, styrelser och förvaltningar inom regionen för att säkerställa att vi ställer rätt krav på de varor och tjänster vi köper in.
Enheten ansvarar för samtliga upphandlingar inom Region Uppsala, tillsammans uppgår inköpen till ca: 8 miljarder kronor per år. Inom enheten arbetar i dagsläget ett fyrtiotal medarbetare.
Förutom Regionens egna upphandlingar ansvarar enheten även för, att på uppdrag från Varuförsörjningsnämnden, genomföra upphandlingar och försörja 5 regioner med förbrukningsmaterial.
Ditt uppdrag
Som upphandlare hos oss medverkar, driver och genomför du kvalificerade upphandlingar som omfattar hela processen från framtagande av kravspecifikation och upprättande av förfrågningsunderlag till viss förvaltning av avtal och ramavtal. Vi använder det elektroniska upphandlingsstödet Visma TendSign.
I upphandlarrollen ingår också att vara stöd till organisationen och att tillsammans med dina kollegor på enheten utveckla vår verksamhet. Vi förutsätts använda de ramverk och möjligheter som finns för att uppnå bästa resultat av våra skattemedel.
Din kompetens
Vi söker dig som har jobbat minst 5 år med inköp och upphandling för offentlig sektor och som är väl insatt i regelverken som gäller bland annat LOU och LUF.
För att lyckas i uppdraget har du ett affärsmässigt förhållningssätt och är ekonomiskt medveten. Du arbetar i en projektledande roll, driver dina egna upphandlingar och har en god förmåga att se och förstå helheter.
Som person har du lätt för att skapa och utveckla goda relationer, du värdesätter ett gott samarbete. Du är strukturerad, serviceinriktad och kan göra dina egna prioriteringar. Du trivs och har förmåga att arbeta med flera olika uppgifter parallellt. God kunskap inom Officepaketet är en förutsättning för att du ska lyckas i uppdraget. Du har erfarenhet av att jobba i digitalt upphandlingsprogram. Har du erfarenhet från Visma TendSign är det positivt men inget krav. Arbetet kräver mycket goda kunskaper i svenska tal och skrift.
Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten och utifrån din erfarenhet har förmåga att se strategiskt på både den enskilda affären som inköpsprocessen i helhet. Du är en av dem som förväntas stötta mindre erfarna kollegor när behov finns. Här har du har möjlighet att påverka och göra skillnad för både medborgare och företagare inom Region Uppsala!
Vi erbjuder
Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter. Vi är inne i en utvecklingsfas där målsättningen är att arbeta mer strategiskt med inköpsprocessen. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Kraven är höga, men vi utlovar ett både stimulerande och roligt arbete.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, hos en stor och trygg arbetsgivare. Här finns både möjlighet att bidra till utveckling och att utvecklas.
Tillträde enligt överenskommelse.
Vi arbetar i nya fina lokaler på Regionkontoret i direkt anslutning till Uppsala Centralstation.
Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Sofie Skaränger via mail [email protected] eller via telefon 0703-426600. Facklig företrädare nås via vår växel 018-611 00 00.
Vill du jobba med oss? Välkommen med din ansökan senast 1 nov 2020. Urvalet sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!
Om arbetsgivaren - Region Uppsala
Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.
Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter. Visa mindre

Enhetschef upphandling

Ansök    Feb 12    Uppsala kommun    Upphandlare
Avdelning Upphandling Vill du kombinera din kompetens inom upphandling med ledarskap? Vill du jobba i en kommun med fokus på ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling? Då kanske vi har jobbet för dig! Uppsala är med sina över 200 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med ... Visa mer
Avdelning Upphandling

Vill du kombinera din kompetens inom upphandling med ledarskap?
Vill du jobba i en kommun med fokus på ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling? Då kanske vi har jobbet för dig!

Uppsala är med sina över 200 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm.

Uppsala kommun köper varor, tjänster och entreprenader för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt, affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling.
Vi på avdelningen för Upphandling ansvarar för kommunens ramavtal samt objektsspecifika upphandlingar. Avdelningen består även av ett antal stödfunktioner såsom avtalscontrollers, verksamhetcontroller, e-handelssamordnare och inköpsassistenter. Vi är totalt 28 medarbetare och är uppdelade i tre enheter; en stödenhet och två upphandlingsenheter. Upphandlingsenheten Fastighet och entreprenad består av 8 st upphandlare från produktkategoriteamen Fastighet och entreprenad, Fordon och transport samt Livsmedel. Upphandlingsenheten Varor och tjänster består av 9 st upphandlare från teamen IT, Tjänster, Varor samt Vård och omsorg.

För upphandlingsenheten Fastighet och Entreprenad söker vi nu en enhetschef som även kommer att arbeta operativt med att genomföra upphandlingar.

Ditt uppdrag
Som enhetschef leder du en grupp bestående av 8 personer där du har fullt personal- och arbetsmiljöansvar samt ansvarar för att planera och fördela arbetet (upphandlingarna) inom din enhet. Rollen innebär även budgetansvar. Rapportering sker till avdelningschef för Upphandling.
Du kommer även att arbeta operativt som upphandlare vilket innebär att du projektleder upphandlingar och ansvarar för att planera och genomföra dessa på ett affärsmässigt sätt samt ser till att verksamhetens/ kommuninvånarnas behov och de politiska målen uppfylls.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt kunskap förvärvad på annat sätt som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska ha erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar inom offentlig sektor enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling). Har du varit/ är chef med personalansvar är det en fördel men vi ser det inte som ett måste. Däremot bör du ha erfarenhet av arbetsledande roller, exempelvis som mentor, projekt-/ teamledare. Vi ser det som meriterande om du har gått en ledarskapsutbildning. Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana samt mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Som enhetschef har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du förstår vikten av att i din roll vara serviceinriktad och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Som person uppskattar du samarbete och i förhållande till dina arbetsuppgifter tar du både initiativ och ansvar och driver arbetet framåt. Du leder genom att ge stort förtroende till dina medarbetare och har ett uttalat coachande förhållningssätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta: Susanne Afzelius, Verksamhetschef , 018-727 10 26. Har du frågor angående rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Britt Pedersen, 018-727 67 12.

Fackliga företrädare:
Jonny Eliasson, SACO 018-727 22 12
Liselotte Ehn, Vision 018-727 49 49

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Upphandlare entreprenad till Skolfastigheter

Ansök    Apr 16    Randstad AB    Upphandlare
Arbetsbeskrivning Vill du vara en del av ett expansivt fastighetsbolag samt arbeta med den viktiga uppgiften att omvandla behov till avtal?  Vill du företräda bolaget i samband med upphandlingar och arbeta med hela upphandlingsprocessen? Vi ser fram emot din ansökan! Skolfastigheter sitter i nyrenoverade lokaler centralt i Uppsala i öppna landskap. Bolaget befinner sig i en expansiv fas med flertal större investeringsprojekt. Efterfrågan på nya förskole- o... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vill du vara en del av ett expansivt fastighetsbolag samt arbeta med den viktiga uppgiften att omvandla behov till avtal?  Vill du företräda bolaget i samband med upphandlingar och arbeta med hela upphandlingsprocessen? Vi ser fram emot din ansökan!
Skolfastigheter sitter i nyrenoverade lokaler centralt i Uppsala i öppna landskap. Bolaget befinner sig i en expansiv fas med flertal större investeringsprojekt. Efterfrågan på nya förskole- och skolplatser är stort i Uppsala Kommun och därmed står vi inför många stora utmaningar framöver.

Ansvarsområden
 Vi söker dig som kan genomföra ändamålsenliga upphandlingar och i övrigt vara stöd åt verksamheten i upphandlingsfrågor. Tjänsten omfattar hela upphandlingsprocessen från interna möten och upprättande av förfrågningsunderlag till annonsering, utvärdering och tilldelning. Allt i samverkan med övriga sakkunniga. Du företräder bolaget i samband med upphandlingar. 


Planera, samordna och utföra upphandlingar av främst entreprenader, tekniska konsulter och olika typer av ramavtal
Upprätta förfrågningsunderlag 
Annonsering av upphandlingar
Ta in och utvärdera anbud
Förbereda tilldelningsbeslut
Upprätta ram-/avtal för varor, tjänster och entreprenader
Att ansvara för och arbeta såväl strategiskt som operativt med Skolfastigheters upphandlingsprocess
Omvärldsbevakning inom området
Genomföra sekretessprövningar vid begäran om utlämnande av handlingar
Utvärdera och följa upp genomförda upphandlingar

Tjänsten ställer stora krav på noggrannhet, intresse för upphandlingsreglerna, förmåga att såväl samarbeta som att arbeta självständigt. Vidare innebär tjänsten perioder av högre arbetstempo och förmåga att kunna planera och prioritera bland arbetsuppgifter 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen i juridik, relevant högskoleutbildning eller andra kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga. Du har minst 4 års erfarenhet av att självständigt genomföra offentliga upphandlingar samt har fördjupade kunskaper avseende de centrala upphandlingsreglerna och god kännedom inom upphandlingslagstiftningen i övrigt. 

Erfarenhet av att ha företrätt en upphandlande myndighet vid överprövning av upphandling är meriterande för tjänsten. Det är även meriterande att vana av att använda Kommers eLite eller annan plattform för offentlig upphandling. Vi värdesätter kunskaper så som att tillämpa AMA AF 12, AB 04, ABT 06 och ABT 09 inom entreprenadjuridik, men också fördjupade kunskaper avseende upphandlingspraxis och det bakomliggande upphandlingsdirektivet.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera i ditt arbete och du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är också tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. I övrigt har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Ansökan
Sista ansökningsdag 2020-05-03. I denna rekrytering samarbetar Skolfastigheter med Randstad. För mer information vänligen kontakta rekryteringskonsult  Jonna Wenngren, [email protected], 072 988 90 42. 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om företaget
Barn och unga behöver inspirerande miljöer och trygghet för att kunna utvecklas. Det är därför vi på Skolfastigheter jobbar långsiktigt med våra skolor. Fastigheterna hyr vi ut till skol- och förskoleverksamhet i Uppsala kommun, men det stannar inte där. Tillsammans med dig vill vi tänka nytt och utveckla våra miljöer.

Uppsala kommun Skolfastigheter AB bildades 1 januari 2013 som ett av tre nya kommunala fastighetsbolag i Uppsala kommun. Vi äger och förvaltar merparten av kommunens pedagogiska lokaler, förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Totalt ingår cirka 134 fastigheter över hela kommunen, vilket motsvarar ungefär 447 000 kvadratmeter. Visa mindre

Upphandlare

Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja och lyfta Uppsala län. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, djur och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi, näringslivsutveckling och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra för att fatta beslut och driva frågor som på b... Visa mer
Länsstyrelsen är regeringens representant i länet och arbetar för att främja och lyfta Uppsala län. Vi verkar som en samlande kraft för länet och har verksamhet inom samhällsplanering, lantbruk och landsbygd, krisberedskap, djur och natur, sociala frågor, kulturmiljö, klimat och energi, näringslivsutveckling och allmän förvaltning. I dessa verksamheter har vi ett ansvar att väga olika sakintressen mot varandra för att fatta beslut och driva frågor som på bästa sätt gynnar länets utveckling som helhet. Vi arbetar med utvecklingsfrågor, att samordna länets kommuner i olika frågor, ge bidrag och stöd till olika verksamheter och att se till att lagar och riktlinjer följs. Landshövdingen är chef för Länsstyrelsen.

På Länsstyrelsen i Uppsala län arbetar cirka 190 personer. Vi är en arbetsplats som präglas av kunskap, öppenhet och engagemang.ARBETSUPPGIFTER
Som inköps- och upphandlingsansvarig kommer du att ha ett såväl övergripande som operativt ansvar för inköp och upphandlingsfrågor inom myndigheten. Du kommer självständigt att genomföra utredningar och upphandlingar inom olika områden. Du är med i hela processen, dvs i förarbete /tidiga skeden med att ta fram upphandlingsdokument, annonsering, utvärdering, beredning inför tecknande av avtal och uppföljning. Du ansvarar för att länsstyrelsens upphandlingar genomförs på ett korrekt sätt. Som inköps- och upphandlingsansvarig kommer du att ha kontakter med myndighetens samtliga verksamheter samt externa leverantörer och entreprenörer .

En viktig del av arbetet är att arbeta med och utveckla hela inköpsprocessen, allt ifrån e-beställning till leverantörsfakturahantering samt säkerhetsskyddad upphandling. Du kommer att arbeta nära övriga medarbetare inom ekonomiområdet.


KVALIFIKATIONER
Du har utbildning med inriktning mot upphandling eller annan relevant utbildning för uppdraget gärna med ekonomiinriktning. Du har tidigare erfarenhet av att arbeta självständigt med upphandling och inköpsfrågor , gärna från offentlig sektor. Vi ser gärna att du har erfarenhet av säkerhetsskyddad upphandling. Erfarenhet från att arbeta i upphandlingsverktyget Visma TendSign samt fakturahanteringssystemet Proceedo är meriterande.

Du är strukturerad och noggrann då du förväntas driva ett kontinuerligt förbättringsarbete mot sänkta kostnader med en bibehållen, gärna ökad kvalitet och en effektivare inköpsprocess. Det krävs att du är resultatinriktad, flexibel, uthållig och klarar av att arbeta med flera arbetsuppgifter samtidigt.

Att jobba med upphandling och inköpsfrågor vid myndigheten ställer krav på självständighet och integritet, men det krävs också vilja och intresse att hjälpa andra. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. Du har god datorvana.

Säkerhetsprövning med registerkontroll genomförs enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap.

Processen med säkerhetsprövning innebär att rekryteringsförfarandet kan ta längre tid än vad som är brukligt.


ÖVRIGT
Som anställd i staten förväntas du dela den statliga värdegrunden och bidra till att utveckla en god förvaltningskultur, präglad av demokrati, mänskliga rättigheter och rättssäkerhet, effektivitet och tillgänglighet.

Länsstyrelsen arbetar aktivt för att vara en myndighet fri från diskriminering och tar tillvara de kvalitéer som mångfald tillför verksamheten.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen. Läs mer på https://www.lansstyrelsen.se/dataskydd

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Upphandlare

Ansök    Aug 14    REGION UPPSALA    Upphandlare
Region Uppsala I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Vår verksamhet Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regi... Visa mer
Region Uppsala

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Vår verksamhet
Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regionens egna upphandlingar också ansvarar för att på uppdrag från Varuförsörjningsnämnden genomföra upphandlingar och försörja 5 regioner med förbrukningsmaterial.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten där du har möjlighet att påverka och göra skillnad för både medborgare och företagare inom Region Uppsala.

Vårt uppdrag är att leverera tjänster med rätt innehåll, kvalité och omfattning till regionens övriga verksamheter. Inköps- och upphandlingsenheten ansvarar för att på ett resurseffektivt sätt tillhandahålla och koordinera respektive nämnd/förvaltnings behov av köpta varor och tjänster. I det arbetet kommer du att samverka med nämnder, styrelser och förvaltningar inom regionen för att säkerställa rätt krav på köpta varor och tjänster.

Enheten ansvarar för samtliga upphandlingar inom Region Uppsala, tillsammans uppgår inköpen till cirka åtta miljarder kronor per år. Upphandlingarna avser varor, tjänster, byggentreprenader och vårdtjänster. Vi använder det elektroniska upphandlingsstödet Visma TendSign.

Inom enheten arbetar i dagsläget ett fyrtiotal medarbetare med kvalificerade upphandlingar som omfattar hela processen från framtagande av kravspecifikation och upprättande av förfrågningsunderlag till viss förvaltning av avtal och ramavtal.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Kraven är höga, men vi utlovar ett både stimulerande och roligt arbete.

Som upphandlare medverkar, driver och genomför du upphandlingar för Regionens verksamheter. I upphandlarrollen ingår också att vara stöd till organisationen och att tillsammans med dina medarbetare på enheten utveckla upphandlingsverksamheten.

Din kompetens
Vi söker dig som har utbildning inom inköp- och upphandling, juridik, ekonomi eller motsvarande. Du har erfarenhet av inköps- och upphandlingsarbete, gärna erfarenhet av LOU, LUF och LOV.

För att lyckas i uppdraget har du ett affärsmässigt förhållningssätt och är ekonomiskt medveten. Du arbetar i en projektledande roll, driver dina egna upphandlingar och har en god förmåga att se och förstå helheter.

Som person har du lätt för att skapa och utveckla goda relationer, du värdesätter ett gott samarbete. Du är strukturerad, serviceinriktad och kan göra dina egna prioriteringar. Du trivs och har förmåga att arbeta med flera olika uppgifter parallellt. God kunskap inom Officepaketet är en förutsättning för att du ska lyckas i uppdraget.

Vi erbjuder
Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta tf inköpschef Tomas Näslund, [email protected]
Facklig företrädare nås via vår växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Technogarden Mälardalen söker en Upphandlingskonsult som kan AMA/AB04/AB...

Ansök    Feb 17    Technogarden    Upphandlare
Är du en stresstålig, ansvarsfull och noggrann person som drivs av att vara en viktig kugge i ett stort maskineri och att få ta eget ansvar? Är du redo för nästa steg i karriären? Trivs du dessutom i en roll där arbetsuppgifterna innebär att du får ta stort eget ansvar? Då är jobbet som Upphandlingskonsult hos Technogarden något för dig! Vad innebär det att jobba som konsult? Rollen som konsult är både utmanande och rolig! Här får du chansen att utföra o... Visa mer
Är du en stresstålig, ansvarsfull och noggrann person som drivs av att vara en viktig kugge i ett stort maskineri och att få ta eget ansvar? Är du redo för nästa steg i karriären? Trivs du dessutom i en roll där arbetsuppgifterna innebär att du får ta stort eget ansvar? Då är jobbet som Upphandlingskonsult hos Technogarden något för dig!

Vad innebär det att jobba som konsult?

Rollen som konsult är både utmanande och rolig! Här får du chansen att utföra olika uppdrag hos våra kunder, vilket innebär att dina arbetsuppgifter varierar på ett stimulerande sätt. I ditt första uppdrag kommer du att delta i planering och paketering av upphandlingsuppdrag, ge råd och stöd i upphandlingstekniska och entreprenadjuridiska frågor, kartlägga varor och tjänster och entreprenader för direktupphandling. Enligt många av våra medarbetare är det bästa med att vara konsult kombinationen av mötet med nya människor och chansen att få lära sig nya saker varje dag!

Vem söker vi?

Till rollen som Upphandlingskonsult söker vi framförallt dig som är en driven och tålmodig person som motiveras av att vara en viktig kugge i ett stort maskineri och att få ta eget ansvar. Du ska kunna AF/AMA/AB04/ABT06 och ha tidigare erfarenhet av upphandling. Utöver det är det en stor fördel om du är van vid olika upphandlings- och inköpsverktyg och har goda kunskaper i engelska.

Om Technogarden

Technogarden är ett medarbetarägt bolag som strävar efter att skapa samhörighet och teamkänsla bland våra medarbetare, trots det geografiska avståndet som uppstår när våra konsulter arbetar på olika uppdrag. Vi har regelbundna konsultträffar och engagerade konsultchefer som aldrig är längre bort än ett telefonsamtal. Vi sätter våra medarbetare i fokus och arbetar aktivt för att du skall känna dig som en ”Technogardare” redan från dag ett. Visa mindre

Upphandlare entreprenad till Skolfastigheter

Ansök    Mar 24    Randstad AB    Upphandlare
Arbetsbeskrivning Vill du vara en del av ett expansivt fastighetsbolag samt arbeta med den viktiga uppgiften att omvandla behov till avtal?  Vill du företräda bolaget i samband med upphandlingar och arbeta med hela upphandlingsprocessen? Vi ser fram emot din ansökan! Skolfastigheter sitter i nyrenoverade lokaler centralt i Uppsala i öppna landskap. Bolaget befinner sig i en expansiv fas med flertal större investeringsprojekt. Efterfrågan på nya förskole- o... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vill du vara en del av ett expansivt fastighetsbolag samt arbeta med den viktiga uppgiften att omvandla behov till avtal?  Vill du företräda bolaget i samband med upphandlingar och arbeta med hela upphandlingsprocessen? Vi ser fram emot din ansökan!
Skolfastigheter sitter i nyrenoverade lokaler centralt i Uppsala i öppna landskap. Bolaget befinner sig i en expansiv fas med flertal större investeringsprojekt. Efterfrågan på nya förskole- och skolplatser är stort i Uppsala Kommun och därmed står vi inför många stora utmaningar framöver.

Ansvarsområden
 Vi söker dig som kan genomföra ändamålsenliga upphandlingar och i övrigt vara stöd åt verksamheten i upphandlingsfrågor. Tjänsten omfattar hela upphandlingsprocessen från interna möten och upprättande av förfrågningsunderlag till annonsering, utvärdering och tilldelning. Allt i samverkan med övriga sakkunniga. Du företräder bolaget i samband med upphandlingar. 


Planera, samordna och utföra upphandlingar av främst entreprenader, tekniska konsulter och olika typer av ramavtal
Upprätta förfrågningsunderlag 
Annonsering av upphandlingar
Ta in och utvärdera anbud
Förbereda tilldelningsbeslut
Upprätta ram-/avtal för varor, tjänster och entreprenader
Att ansvara för och arbeta såväl strategiskt som operativt med Skolfastigheters upphandlingsprocess
Omvärldsbevakning inom området
Genomföra sekretessprövningar vid begäran om utlämnande av handlingar
Utvärdera och följa upp genomförda upphandlingar

Tjänsten ställer stora krav på noggrannhet, intresse för upphandlingsreglerna, förmåga att såväl samarbeta som att arbeta självständigt. Vidare innebär tjänsten perioder av högre arbetstempo och förmåga att kunna planera och prioritera bland arbetsuppgifter 

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen i juridik, relevant högskoleutbildning eller andra kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga. Du har minst 4 års erfarenhet av att självständigt genomföra offentliga upphandlingar samt har fördjupade kunskaper avseende de centrala upphandlingsreglerna och god kännedom inom upphandlingslagstiftningen i övrigt. 

Erfarenhet av att ha företrätt en upphandlande myndighet vid överprövning av upphandling är meriterande för tjänsten. Det är även meriterande att vana av att använda Kommers eLite eller annan plattform för offentlig upphandling. Vi värdesätter kunskaper så som att tillämpa AMA AF 12, AB 04, ABT 06 och ABT 09 inom entreprenadjuridik, men också fördjupade kunskaper avseende upphandlingspraxis och det bakomliggande upphandlingsdirektivet.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera i ditt arbete och du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är också tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. I övrigt har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Ansökan
Sista ansökningsdag 2020-04-12. I denna rekrytering samarbetar Skolfastigheter med Randstad. För mer information vänligen kontakta rekryteringskonsult  Jonna Wenngren, [email protected], 072 988 90 42. 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om företaget
Barn och unga behöver inspirerande miljöer och trygghet för att kunna utvecklas. Det är därför vi på Skolfastigheter jobbar långsiktigt med våra skolor. Fastigheterna hyr vi ut till skol- och förskoleverksamhet i Uppsala kommun, men det stannar inte där. Tillsammans med dig vill vi tänka nytt och utveckla våra miljöer.

Uppsala kommun Skolfastigheter AB bildades 1 januari 2013 som ett av tre nya kommunala fastighetsbolag i Uppsala kommun. Vi äger och förvaltar merparten av kommunens pedagogiska lokaler, förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Totalt ingår cirka 134 fastigheter över hela kommunen, vilket motsvarar ungefär 447 000 kvadratmeter. Visa mindre

Avtalscontroller till Skolfastigheter

Ansök    Apr 15    Randstad AB    Upphandlare
Arbetsbeskrivning Vill du vara en del av ett expansivt fastighetsbolag samt ha möjligheter att utveckla rutiner och processer för en effektiv avtalsförvaltning? Vill du vara länken mellan Skolfastigheter och externa parter? Vi ser fram emot din ansökan! Skolfastigheter sitter i nyrenoverade lokaler centralt i Uppsala i öppna landskap. Bolaget befinner sig i en expansiv fas med flertal större investeringsprojekt. Efterfrågan på nya förskole- och skolplatse... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vill du vara en del av ett expansivt fastighetsbolag samt ha möjligheter att utveckla rutiner och processer för en effektiv avtalsförvaltning? Vill du vara länken mellan Skolfastigheter och externa parter? Vi ser fram emot din ansökan!

Skolfastigheter sitter i nyrenoverade lokaler centralt i Uppsala i öppna landskap. Bolaget befinner sig i en expansiv fas med flertal större investeringsprojekt. Efterfrågan på nya förskole- och skolplatser är stort i Uppsala Kommun och därmed står vi inför många stora utmaningar framöver.Ansvarsområden
Tjänstens övergripande uppdrag är att aktivt arbeta med avtalsuppföljning, leverantörsstyrning och kvalitetsuppföljning.

Arbetsuppgifter:
Ansvara för rutiner och processer för en effektiv avtalsuppföljning.
Planera och koordinera avtalsuppföljningar, driva åtgärdshantering, dokumentera och redovisa resultat samt presentera åtgärdsförslag.
Säkerställa att våra avtalsvillkor följs samt att bolaget får goda leveranser
Vara länken mellan upphandlaren på enheten, kommunens verksamheter och Bolagets leverantörer, konsulter samt entreprenörer.
Supportfunktion till verksamheten i löpande entreprenadjuridiska samt övriga avtalsrättsliga frågor.
Stöd vid kvalitetsgranskning av upphandlingsunderlag.
Delta i enhetens utvecklingsarbete.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har högskoleexamen med relevant inriktning. Har du juristexamen är det meriterande för tjänsten. Du har minst 3 års erfarenhet av avtalsförvaltning och löpande uppföljning av leverans och leverantörer. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete inom entreprenadjuridik. Vi ser även att du har god förhandlingsvana samt erfarenhet av arbete i diverse avtal/upphandlingsdatabaser.

Vi förutsätter att du har kunskap inom lagen om offentlig upphandling samt avtalsjuridik. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift samt Officepaketet är en förutsättning för arbetet.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer. Vi ser även att du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt att du är tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt.Ansökan
Sista ansökningsdag 2020-04-26. I denna rekrytering samarbetar Skolfastigheter med Randstad. För mer information vänligen kontakta rekryteringskonsult  Jonna Wenngren, [email protected], 072 988 90 42. 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.Om företaget
Barn och unga behöver inspirerande miljöer och trygghet för att kunna utvecklas. Det är därför vi på Skolfastigheter jobbar långsiktigt med våra skolor. Fastigheterna hyr vi ut till skol- och förskoleverksamhet i Uppsala kommun, men det stannar inte där. Tillsammans med dig vill vi tänka nytt och utveckla våra miljöer.

Uppsala kommun Skolfastigheter AB bildades 1 januari 2013 som ett av tre nya kommunala fastighetsbolag i Uppsala kommun. Vi äger och förvaltar merparten av kommunens pedagogiska lokaler, förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Totalt ingår cirka 134 fastigheter över hela kommunen, vilket motsvarar ungefär 447 000 kvadratmeter. Visa mindre

Vi söker en upphandlare för uppdrag hos Vattenfall i Uppsala!

Ansök    Feb 11    Lernia    Upphandlare
Om företaget Vattenfall AB, BU Heat Sweden producerar, distribuerar och levererar fjärrvärme, fjärrkyla, ånga och el till fastighetsbolag, industrier, offentliga lokaler, villaägare och elbörsen Nord Pool. Verksamheten omfattar hela värdekedjan från produktion till försäljning. Arbetsuppgifter Dina arbetsuppgifter kommer omfatta hela upphandlingsprocessen från behovsanalys till färdigförhandlade ramavtal och kontrakt till alla verksamheter inom Vattenf... Visa mer
Om företaget

Vattenfall AB, BU Heat Sweden producerar, distribuerar och levererar fjärrvärme, fjärrkyla, ånga och el till fastighetsbolag, industrier, offentliga lokaler, villaägare och elbörsen Nord Pool. Verksamheten omfattar hela värdekedjan från produktion till försäljning.

Arbetsuppgifter

Dina arbetsuppgifter kommer omfatta hela upphandlingsprocessen från behovsanalys till färdigförhandlade ramavtal och kontrakt till alla verksamheter inom Vattenfall AB, Heat Sweden.

Formell kompetens

• Minst högskoleutbildning, helst med inriktning entreprenadjuridik
• Lång erfarenhet av upphandlingar inom Entreprenad mot avtalen AB04/ABT06 samt om möjligt mot ABA99

Meriterande kompetens


Erfarenhet av offentlig upphandling mot LUF (Lagen om offentlig upphandling inom försörjningssektorn)

Personliga egenskaper

Du är flexibel, har god struktur och hög samarbetsförmåga.

Anställningsform/omfattning/tjänstgöringsort

Visstid/heltid/Uppsala

Tillträdesdag

Omgående

Information

Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan uppdraget kan påbörjas, i enlighet med säkerhetsskyddslagen.

Om du är boende på annan ort vänligen ange i din ansökan huruvida du är flyttbar eller inte.

Har du frågor, är du varmt välkommen att kontakta:

[email protected]

0722541608

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se. Visa mindre

Upphandlare entreprenad till Skolfastigheter

Ansök    Feb 14    Randstad    Upphandlare
Arbetsbeskrivning Vill du vara en del av ett expansivt fastighetsbolag samt arbeta med den viktiga uppgiften att omvandla behov till avtal?  Vill du företräda bolaget i samband med upphandlingar och arbeta med hela upphandlingsprocessen? Vi ser fram emot din ansökan! Skolfastigheter sitter i nyrenoverade lokaler centralt i Uppsala i öppna landskap. Bolaget befinner sig i en expansiv fas med flertal större investeringsprojekt. Efterfrågan på nya förskole- ... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vill du vara en del av ett expansivt fastighetsbolag samt arbeta med den viktiga uppgiften att omvandla behov till avtal?  Vill du företräda bolaget i samband med upphandlingar och arbeta med hela upphandlingsprocessen? Vi ser fram emot din ansökan!

Skolfastigheter sitter i nyrenoverade lokaler centralt i Uppsala i öppna landskap. Bolaget befinner sig i en expansiv fas med flertal större investeringsprojekt. Efterfrågan på nya förskole- och skolplatser är stort i Uppsala Kommun och därmed står vi inför många stora utmaningar framöver.

Du kommer att få möjligheter att utvecklas i en öppen och kreativ miljö med engagerade kollegor. 

Ansvarsområden
Vi söker dig som kan genomföra ändamålsenliga upphandlingar och i övrigt vara stöd åt verksamheten i upphandlingsfrågor. Tjänsten omfattar hela upphandlingsprocessen från interna möten och upprättande av förfrågningsunderlag till annonsering, utvärdering och tilldelning. Allt i samverkan med övriga sakkunniga. Du företräder bolaget i samband med upphandlingar.

Arbetsuppgifter
Planera, samordna och utföra upphandlingar av främst entreprenader, tekniska konsulter och olika typer av ramavtal
Upprätta förfrågningsunderlag 
 Annonsering av upphandlingar
 Ta in och utvärdera anbud
Förbereda tilldelningsbeslut
Upprätta ram-/avtal för varor, tjänster och entreprenader
Att ansvara för och arbeta såväl strategiskt som operativt med Skolfastigheters upphandlingsprocess
Omvärldsbevakning inom området
Genomföra sekretessprövningar vid begäran om utlämnande av handlingar
Utvärdera och följa upp genomförda upphandlingar

Tjänsten ställer stora krav på noggrannhet, intresse för upphandlingsreglerna, förmåga att såväl samarbeta som att arbeta självständigt. Vidare innebär tjänsten perioder av högre arbetstempo och förmåga att kunna planera och prioritera bland arbetsuppgifter.

Arbetstider

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen i juridik, relevant högskoleutbildning eller andra kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga. Du har minst fyra års erfarenhet av att självständigt genomföra offentliga upphandlingar samt har fördjupade kunskaper avseende de centrala upphandlingsreglerna och god kännedom inom upphandlingslagstiftningen i övrigt. 

Erfarenhet av att ha företrätt en upphandlande myndighet vid överprövning av upphandling är meriterande för tjänsten. Det är även meriterande att vana av att använda Kommers eLite eller annan plattform för offentlig upphandling. Vi värdesätter kunskaper så som att tillämpa AMA AF 12, AB 04, ABT 06 och ABT 09 inom entreprenadjuridik, men också fördjupade kunskaper avseende upphandlingspraxis och det bakomliggande upphandlingsdirektivet.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera i ditt arbete och du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är också tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. I övrigt har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Ansökan
Sista ansökningsdag 2020-03-01. I denna rekrytering samarbetar Skolfastigheter med Randstad. För mer information vänligen kontakta rekryteringskonsult  Jonna Wenngren, [email protected], 072 988 90 42. 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om företaget
Barn och unga behöver inspirerande miljöer och trygghet för att kunna utvecklas. Det är därför vi på Skolfastigheter jobbar långsiktigt med våra skolor. Fastigheterna hyr vi ut till skol- och förskoleverksamhet i Uppsala kommun, men det stannar inte där. Tillsammans med dig vill vi tänka nytt och utveckla våra miljöer.

Uppsala kommun Skolfastigheter AB bildades 1 januari 2013 som ett av tre nya kommunala fastighetsbolag i Uppsala kommun. Vi äger och förvaltar merparten av kommunens pedagogiska lokaler, förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Totalt ingår cirka 134 fastigheter över hela kommunen, vilket motsvarar ungefär 447 000 kvadratmeter. Visa mindre

Upphandlare/Strategisk Projektinköpare

Ansök    Feb 12    Uppsala    Upphandlare
Upphandlare/Strategisk Projektinköpare till Vattenfall AB, Procurement Heat   En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och bidra till omställningen inom värmeproduktion.   Vattenfall Procurement Heat Sweden växer och behöver förstärka avdelningen med ytterligare en erfaren initiativtagande Upphandlare/Strategisk Projektinköpare. Vi erbjuder en spännande och bred tjänst som innebä... Visa mer
Upphandlare/Strategisk Projektinköpare till Vattenfall AB, Procurement Heat
 
En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och bidra till omställningen inom värmeproduktion.
 
Vattenfall Procurement Heat Sweden växer och behöver förstärka avdelningen med ytterligare en erfaren initiativtagande Upphandlare/Strategisk Projektinköpare. Vi erbjuder en spännande och bred tjänst som innebär att rätt person bli en viktig del av ett engagerat team med fokus på inköpsfrågor av entreprenader och tjänster för hela Vattenfall Heat Sweden
 
Funktionen Procurement Heat Sweden
Avdelningen Procurement Heat Sweden ansvarar för att driva och samordna upphandlingar gällande entreprenader, varor och tjänster inom affärsområdet Heat, för hela den svenska verksamheten. Vår uppgift är att på ett professionellt sätt tillgodose Heats inköpsbehov, till lägsta totalkostnad med rätt kvalitet och riskprofil.
Avdelningen utför även kategorianalyser av inköpsbehov och driver ramavtals-upphandlingar för både Heat och Vattenfallkoncernen. De viktigaste arbetsområden inom avdelningen är;
 
Kategorianalyser
Ramavtal tjänst
Ramavtal material
Ramavtal entreprenad
Byggentreprenad
Processutrustning
Maskiner och utrustningar
Förbrukningsvaror
KonsultinköpBeskrivning av rollen som Upphandlare/Strategisk inköpare
I din roll som Upphandlare/Strategisk Projektinköpare är du en del av hela inköpsprocessen från marknadsanalys till färdigförhandlat kontrakt inom tjänster, varor och bygg- och anläggnings-entreprenader. Arbete inom samtliga ovan nämnda arbetsområden kan förekomma, vilket vi tror att du ser som en möjlighet!
 
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att stötta vår projektorganisation i upphandlingsprocessen från start till mål. Vi arbetar efter en väletablerad inköpsprocess där Vattenfalls centrala direktiv, lagar och branschregler finns väl inarbetade.
 
Vem är du?
Framförallt är du en resultatinriktad, drivande och självgående person. Du drivs av att arbeta i projekt och kan hantera flera uppgifter parallellt. Du har god erfarenhet av upphandlingsarbete med fokus på entreprenadupphandlingar inom relevanta områden. Vi ser gärna att du har kunskap gällande standardavtal (AB/ABT/ABA), upphandlingsregler (försörjningssektorn), förhandling och tvisteförfarande och kännedom i avtalsjuridik. Du har en relevant utbildning inom teknik, juridik eller inköpsområdet och har goda kunskaper i Office-paketet samt vana av att arbeta med dator som verktyg.
 
Tjänsten ställer höga krav på att du självständigt strukturerar, planerar och driver ditt arbete. Vidare har du ett intresse för tekniska frågor och en god analytisk förmåga. Du tycker om förhandlingssituationer och har en känsla för vad en god affär är. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och knyta nya kontakter samt lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.
 
Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning.
 
Placeringsort för denna tjänst är Uppsala eller Haninge.
 
För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Zsofia Svegårdh, 073-038 96 13. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Peter Blixter, 072-237 32 02.
 
Fackliga representanter är Michelle von Gyllenpalm (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO). Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00.
 
Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 15/3 2020.
 
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad, kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Visa mindre

Upphandlare

Ansök    Jan 24    Region Uppsala    Upphandlare
Inköp och upphandling I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Vår verksamhet Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förut... Visa mer
Inköp och upphandling

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Vår verksamhet
Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regionens egna upphandlingar också ansvarar för att på uppdrag från Varuförsörjningsnämnden genomföra upphandlingar och försörja 5 regioner med förbrukningsmaterial.
Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten inom Region Uppsala.

Vårt uppdrag är att leverera tjänster med rätt innehåll, kvalité och omfattning till regionens övriga verksamheter.
Inköps- och upphandlingsenheten ansvarar för att på ett resurseffektivt sätt tillhandahålla och koordinera respektive nämnd/förvaltnings behov av köpta varor och tjänster. I det arbetet kommer du att samverka med nämnder, styrelser och förvaltningar inom regionen för att säkerställa rätt krav på köpta varor och tjänster.

Enheten ansvarar för samtliga upphandlingar inom Region Uppsala, tillsammans uppgår inköpen till ca: 8 miljarder kronor per år. Upphandlingarna sker enligt gällande lagar om offentlig upphandling, LOU, LUF och LOV. Vi använder det elektroniska upphandlingsstödet Tendsign samt tillämpar e-handel där vi använder Agresso.

Inom enheten arbetar i dagsläget ett fyrtiotal medarbetare med kvalificerade upphandlingar inklusive viss avtalsuppföljning och inköpsadministration inom områdena varor, tjänster, byggentreprenader och vårdtjänster.
Sedan årsskiftet har tidigare Varuförsörjningen och Region Uppsalas Inköps- och upphandlingsenhet samordnats inom samma enhet.

Nu behöver vi förstärka med fler erfarna medarbetare som kan vara med och forma denna nya sammansättning av uppdrag och kompetenser.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Det ställer krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet. Du bidrar till utvecklings- och förbättringsarbete inom enheten. Kraven är höga, men vi utlovar ett både stimulerande och roligt arbete.

Som Upphandlare medverkar du i, driver självständigt och genomför upphandlingar för Regionens verksamheter. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från framtagande av kravspecifikation, upprättande av förfrågningsunderlag, avtalstecknande till förvaltning av avtal. I upphandlarrollen ingår också att vara stöd till organisationen i upphandlingsfrågor och att tillsammans med dina medarbetare på enheten utveckla upphandlingsverksamheten.

Upphandlingarna genomförs ofta i projektform i nära samverkan med verksamhetsföreträdare och med upphandlaren som projektledare. Vi arbetar idag i ett elektroniskt upphandlingssystem Visma Tendsign.

Din kompetens
Vi söker dig som har utbildning inom inköp- och upphandling, juridik, ekonomi, teknik eller motsvarande och erfarenhet av inköps- och upphandlingsarbete inom offentlig verksamhet.
Som person har du lätt för att skapa och utveckla goda relationer. Du är kreativ, analytisk och serviceinriktad samt har en god förmåga att se och förstå helheter. Du trivs och har förmåga att arbeta med flera olika uppgifter parallellt.

För att lyckas i rollen som upphandlare är du självgående, kan självständigt prioritera och driva arbetet framåt samt en ekonomisk medvetenhet.
God kunskap inom Officepaketet är en förutsättning för att du ska lyckas i uppdraget.

Vi erbjuder
Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Upphandlingschef Anders Östman, 018-611 32 73. Facklig företrädare nås via vår växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Upphandlare entreprenad till Skolfastigheter

Ansök    Dec 23    Randstad    Upphandlare
Arbetsbeskrivning Vill du vara en del av ett expansivt fastighetsbolag samt arbeta med den viktiga uppgiften att omvandla behov till avtal?  Vill du företräda bolaget i samband med upphandlingar och arbeta med hela upphandlingsprocessen? Vi ser fram emot din ansökan! Skolfastigheter sitter i nyrenoverade lokaler centralt i Uppsala i öppna landskap. Bolaget befinner sig i en expansiv fas med flertal större investeringsprojekt. Efterfrågan på nya förskole- ... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Vill du vara en del av ett expansivt fastighetsbolag samt arbeta med den viktiga uppgiften att omvandla behov till avtal?  Vill du företräda bolaget i samband med upphandlingar och arbeta med hela upphandlingsprocessen? Vi ser fram emot din ansökan!

Skolfastigheter sitter i nyrenoverade lokaler centralt i Uppsala i öppna landskap. Bolaget befinner sig i en expansiv fas med flertal större investeringsprojekt. Efterfrågan på nya förskole- och skolplatser är stort i Uppsala Kommun och därmed står vi inför många stora utmaningar framöver.

Du kommer att få möjligheter att utvecklas i en öppen och kreativ miljö med engagerade kollegor. 

Ansvarsområden
Vi söker dig som kan genomföra ändamålsenliga upphandlingar och i övrigt vara stöd åt verksamheten i upphandlingsfrågor. Tjänsten omfattar hela upphandlingsprocessen från interna möten och upprättande av förfrågningsunderlag till annonsering, utvärdering och tilldelning. Allt i samverkan med övriga sakkunniga. Du företräder bolaget i samband med upphandlingar.

Arbetsuppgifter
Planera, samordna och utföra upphandlingar av främst entreprenader, tekniska konsulter och olika typer av ramavtal
Upprätta förfrågningsunderlag 
 Annonsering av upphandlingar
 Ta in och utvärdera anbud
Förbereda tilldelningsbeslut
Upprätta ram-/avtal för varor, tjänster och entreprenader
Att ansvara för och arbeta såväl strategiskt som operativt med Skolfastigheters upphandlingsprocess
Omvärldsbevakning inom området
Genomföra sekretessprövningar vid begäran om utlämnande av handlingar
Utvärdera och följa upp genomförda upphandlingar

Tjänsten ställer stora krav på noggrannhet, intresse för upphandlingsreglerna, förmåga att såväl samarbeta som att arbeta självständigt. Vidare innebär tjänsten perioder av högre arbetstempo och förmåga att kunna planera och prioritera bland arbetsuppgifter.

Arbetstider

Kvalifikationer
Vi söker dig som har examen i juridik, relevant högskoleutbildning eller andra kunskaper som arbetsgivaren bedömer som likvärdiga. Du har minst fyra års erfarenhet av att självständigt genomföra offentliga upphandlingar samt har fördjupade kunskaper avseende de centrala upphandlingsreglerna och god kännedom inom upphandlingslagstiftningen i övrigt. 

Erfarenhet av att ha företrätt en upphandlande myndighet vid överprövning av upphandling är meriterande för tjänsten. Det är även meriterande att vana av att använda Kommers eLite eller annan plattform för offentlig upphandling. Vi värdesätter kunskaper så som att tillämpa AMA AF 12, AB 04, ABT 06 och ABT 09 inom entreprenadjuridik, men också fördjupade kunskaper avseende upphandlingspraxis och det bakomliggande upphandlingsdirektivet.

Som person är du bra på att strukturera, planera och prioritera i ditt arbete och du är en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Vidare är du en kommunikativ person som har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du är också tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt. I övrigt har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Ansökan
Sista ansökningsdag 2020-01-15. I denna rekrytering samarbetar Skolfastigheter med Randstad. För mer information vänligen kontakta rekryteringskonsult  Jonna Wenngren, [email protected], 072 988 90 42. 

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om företaget
Barn och unga behöver inspirerande miljöer och trygghet för att kunna utvecklas. Det är därför vi på Skolfastigheter jobbar långsiktigt med våra skolor. Fastigheterna hyr vi ut till skol- och förskoleverksamhet i Uppsala kommun, men det stannar inte där. Tillsammans med dig vill vi tänka nytt och utveckla våra miljöer.

Uppsala kommun Skolfastigheter AB bildades 1 januari 2013 som ett av tre nya kommunala fastighetsbolag i Uppsala kommun. Vi äger och förvaltar merparten av kommunens pedagogiska lokaler, förskolor, grundskolor och gymnasieskolor. Totalt ingår cirka 134 fastigheter över hela kommunen, vilket motsvarar ungefär 447 000 kvadratmeter. Visa mindre

Senior upphandlare sökes till Vattenfall i Uppsala

Ansök    Feb 11    Poolia Uppsala AB    Upphandlare
Till vår spännande kund Vattenfall i Uppsala söker vi nu en strukturerad och senior upphandlare för ett konsultuppdrag på heltid. Tjänsten beräknas starta så snart som möjligt och pågå till och med sista december 2020, med eventuella möjligheter till förlängning. Du kommer för detta uppdrag bli anställd som en av Poolias uppskattade konsulter. Urval och intervjuer sker löpande. Tveka inte, skicka in din ansökan redan idag! Om tjänsten Avdelningen på Vatte... Visa mer
Till vår spännande kund Vattenfall i Uppsala söker vi nu en strukturerad och senior upphandlare för ett konsultuppdrag på heltid. Tjänsten beräknas starta så snart som möjligt och pågå till och med sista december 2020, med eventuella möjligheter till förlängning. Du kommer för detta uppdrag bli anställd som en av Poolias uppskattade konsulter. Urval och intervjuer sker löpande. Tveka inte, skicka in din ansökan redan idag!

Om tjänsten
Avdelningen på Vattenfall producerar, distribuerar och levererar fjärrvärme, fjärrkyla, ånga och el till fastighetsbolag, industrier, offentliga lokaler, villaägare och elbörsen Nord Pool. Deras verksamheter omfattar hela värdekedjan från produktion till försäljning. Teamet består av 6 medarbetare inkl. chef.


Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Rollen omfattar hela upphandlingsprocessen från behovsanalys till färdigförhandlade ramavtal och kontrakt till alla verksamheter inom organisationen.

Vem är du?
För denna roll ser vi att du har utbildning inom universitet eller högskola med inriktning entreprenadjuridik eller motsvarande. Vi ser vidare att du har flera års erfarenhet av upphandlingar inom entreprenad mot avtalen AB04/ABT06 samt önskvärt mot ABA99. Det är meriterande med erfarenhet av offentlig upphandling mot LUF (Lagen om offentlig upphandling inom försörjningssektorn.

Som person ser vi att du är flexibel, strukturerad och har en god samarbetsförmåga.


Om verksamheten
Inom sälj och marknad finns många kreativa möjligheter. Med en bredd från marknadschef och säljare till inköpare, informatörer och webbredaktörer har vi tjänster och uppdrag som kan intressera dig. Som konsult får du möjligheten att testa olika yrken och få en bred erfarenhet längs vägen fram till ditt drömjobb.

Att vara konsult passar dig som på kort tid vill skaffa dig lång erfarenhet. Vi erbjuder dig chansen att arbeta på populära arbetsplatser med välkända varumärken där du kan utveckla din kompetens. Du kommer att trivas som konsult om du söker en värld av spännande uppdrag och nya kontaktnät.


Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se. Visa mindre

E-handelssamordnare

Ansök    Nov 13    Uppsala kommun    Upphandlare
Stab - Upphandling Varför ska du komma till oss på Upphandling? Kollega 1: Vi är ett glatt gäng som hjälper och stöttar varandra. Det är ett omväxlande arbete med många kontaktytor inom organisationen och vi har möjlighet att påverka framtiden för stadens invånare. Kollega 2: Vi är en jättebra grupp med trevliga och kunniga kollegor. Det är ett socialt arbete, mycket kontakt med andra människor, både internt och externt. Vi har en ansvarsfull roll, d... Visa mer
Stab - Upphandling

Varför ska du komma till oss på Upphandling?

Kollega 1: Vi är ett glatt gäng som hjälper och stöttar varandra. Det är ett omväxlande arbete med många kontaktytor inom organisationen och vi har möjlighet att påverka framtiden för stadens invånare.

Kollega 2: Vi är en jättebra grupp med trevliga och kunniga kollegor. Det är ett socialt arbete, mycket kontakt med andra människor, både internt och externt. Vi har en ansvarsfull roll, de affärer vi gör har stor betydelse för kommunen. Och vi är med och bidrar till Uppsalas spännande utveckling!

Kollega 3: Det som gör det kul att arbeta här är att man får många kompetenta och trevliga kollegor som arbetar tillsammans på ett prestigelöst sätt. Arbetet är väldigt varierat och utmanande plus att man får ett stort förtroende från chef.

Vi kan bjuda på god stämning, många skratt, hög kompetens och en arbetskultur där vi delar med oss och stöttar varandra! Vårt medarbetarindex ligger på 87 av 100 och vi driver ett aktivt utvecklingsarbete som resulterat i ett nöjdkundindex på 4,2 av 5!

Ditt uppdrag
Som e-handelssamordnare medverkar du i det breda införandet av e-handel i kommunen, där målet är att alla beställningar av varor och tjänster på kommunens ramavtal ska genomföras i systemet. Du deltar aktivt i projektet vilket innebär att du medverkar i att definiera inköpsprocessen och dess roller, ta fram avtalsträd utifrån beställarperspektiv, svara på frågor gällande e-handel mm. Din huvuduppgift kommer vara att ansvara för leverantörsanslutningar och se till att våra leverantörer är anslutna på bästa sätt utifrån ett beställarperspektiv.

Staben bedriver ett utvecklingsarbete som genomsyrar vår kultur och vi arbetar kontinuerligt för att bli ännu bättre i våra yrkesroller både gentemot verksamheten såväl som leverantörsmarknaden, vilket också syns väl i våra mätningar av medarbetarindex och nöjdkundindex.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Vi ser gärna att du arbetar med leverantörsanslutningar i e-handelslösningar idag. Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana samt mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Det är meriterande om du har erfarenhet av hela inköpsprocessen, från behov till betalning. Som e-handelssamordnare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du förstår vikten av att i din roll vara pedagogisk skicklig och serviceinriktad och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Som person uppskattar du samarbete och i förhållande till dina arbetsuppgifter tar du både initiativ och ansvar och driver arbetet framåt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta: Susanne Afzelius, Stabschef, 018-727 10 26.

Facklig företrädare: Saco, 018-727 13 87 Vision, 018-727 24 33.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Uppsala är med sina över 200 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm. Vill du hjälpa oss att lyckas med e-handel i Uppsala kommun? Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt, affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling. Vi på staben Upphandling ansvarar för kommunens upphandlingar samt e-handel. Det pågår just nu ett projekt med mål att införa e-handel i hela organisationen till 2020. För att lyckas med det, och se till att våra avtal finns tillgängliga i e-handelslösningen när verksamheterna går i drift, behöver vi förstärkas. Staben består idag av 23 medarbetare, varav en person arbetar heltid med e-handel och har även rollen som projektledare.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Upphandlare

Ansök    Nov 1    Region Uppsala    Upphandlare
Inköp- och upphandlingsenheten I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Vår verksamhet Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet ... Visa mer
Inköp- och upphandlingsenheten

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Vår verksamhet
Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regionens egna upphandlingar också ansvarar för att på uppdrag från Varuförsörjningsnämnden genomföra upphandlingar och försörja 5 regioner med förbrukningsmaterial.
Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten inom Region Uppsala.
Vårt uppdrag är att leverera tjänster med rätt innehåll, kvalité och omfattning till regionens övriga verksamheter.
Inköps- och upphandlingsenheten ansvarar för att på ett resurseffektivt sätt tillhandahålla och koordinera respektive nämnd/förvaltnings behov av köpta varor och tjänster. I det arbetet kommer du att samverka med nämnder, styrelser och förvaltningar inom regionen för att säkerställa rätt krav på köpta varor och tjänster.
Enheten ansvarar för samtliga upphandlingar inom Region Uppsala, tillsammans uppgår inköpen till ca: 8 miljarder kronor per år. Upphandlingarna sker enligt gällande lagar om offentlig upphandling, LOU, LUF och LOV. Vi använder det elektroniska upphandlingsstödet Tendsign samt tillämpar e-handel där vi använder Agresso.

Inom enheten arbetar i dagsläget ett fyrtiotal medarbetare med kvalificerade upphandlingar inklusive viss avtalsuppföljning och inköpsadministration inom områdena varor, tjänster, byggentreprenader och vårdtjänster.
Sedan årsskiftet har tidigare Varuförsörjningen och Region Uppsalas Inköps- och upphandlingsenhet samordnats inom samma enhet.

Nu behöver vi förstärka med fler medarbetare som kan vara med och forma denna nya sammansättning av uppdrag och kompetenser.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Det ställer krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet. Du bidrar till utvecklings- och förbättringsarbete inom enheten. Kraven är höga, men vi utlovar ett både stimulerande och roligt arbete.

Som Upphandlare medverkar du i, driver självständigt och genomför upphandlingar för Regionens verksamheter. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från framtagande av kravspecifikation, upprättande av förfrågningsunderlag, avtalstecknande till förvaltning av avtal. I upphandlarrollen ingår också att vara stöd till organisationen i upphandlingsfrågor och att tillsammans med dina medarbetare på enheten utveckla upphandlingsverksamheten.

Upphandlingarna genomförs ofta i projektform i nära samverkan med verksamhetsföreträdare och med upphandlaren som projektledare. Vi arbetar idag i ett elektroniskt upphandlingssystem Visma Tendsign.

Din kompetens
Vi söker dig som har utbildning inom inköp- och upphandling, juridik, ekonomi, teknik eller motsvarande. Erfarenhet av inköps- och upphandlingsarbete inom offentlig verksamhet är meriterande.

Som person har du lätt för att skapa och utveckla goda relationer. Du är kreativ, analytisk och serviceinriktad samt har en god förmåga att se och förstå helheter. Du trivs och har förmåga att arbeta med flera olika uppgifter parallellt.

Nödvändiga egenskaper för denna tjänst är också att du är självgående och har förmåga att självständigt prioritera och driva arbetet framåt samt en ekonomisk medvetenhet.
God kunskap inom Officepaketet är en förutsättning för att du ska lyckas i uppdraget.

Vi erbjuder
Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.

Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Upphandlingschef Anders Östman, 018-611 32 73. Facklig företrädare nås via vår växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Upphandlare - Uppsala kommun

Ansök    Dec 12    Uppsala kommun    Upphandlare
Staben för upphandling Hos oss har du en ansvarsfull roll med ett omväxlande arbete med många kontaktytor inom organisationen. Och du får möjlighet tillsammans med dina kollegor att påverka framtiden för stadens invånare. Vill du vara med och bidra till Uppsalas spännande utveckling? Sök tjänsten som upphandlare hos staben för upphandling i Uppsala kommun! Uppsala är med sina över 225 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora ... Visa mer
Staben för upphandling

Hos oss har du en ansvarsfull roll med ett omväxlande arbete med många kontaktytor inom organisationen. Och du får möjlighet tillsammans med dina kollegor att påverka framtiden för stadens invånare. Vill du vara med och bidra till Uppsalas spännande utveckling? Sök tjänsten som upphandlare hos staben för upphandling i Uppsala kommun!

Uppsala är med sina över 225 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm.
Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt, affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling. Vi på staben Upphandling ansvarar för kommunens ramavtal samt objektsspecifika upphandlingar.
Vi består idag av cirka 30 medarbetare fördelat på två upphandlingsenheter samt en enhet för stöd som består av avtalscontroller, verksamhetscontroller, e-handelssamordnare och inköpsassistenter. Upphandlarna jobbar inom olika kategoriteam: Fastighet och entreprenad, Fordon och transport, IT, Tjänster, Varor, Vård och omsorg samt Livsmedel.

Varför ska du komma till oss?
Kollega 1: Vi är ett glatt gäng som hjälper och stöttar varandra. Det är ett omväxlande arbete med många kontaktytor inom organisationen och vi har möjlighet att påverka framtiden för stadens invånare.
Kollega 2: Vi är en jättebra grupp med trevliga och kunniga kollegor. Det är ett socialt arbete, mycket kontakt med andra människor, både internt och externt. Vi har en ansvarsfull roll, de affärer vi gör har stor betydelse för kommunen. Och vi är med och bidrar till Uppsalas spännande utveckling!
Kollega 3: Det som gör det kul att arbeta här är att man får många kompetenta och trevliga kollegor som arbetar tillsammans på ett prestigelöst sätt. Arbetet är väldigt varierat och utmanande plus att man får ett stort förtroende från chef.
Vi kan bjuda på god stämning, många skratt, hög kompetens och en arbetskultur där vi delar med oss och stöttar varandra!

Ditt uppdrag
Som upphandlare projektleder du upphandlingar och ansvarar för att planera och genomföra dessa på ett affärsmässigt sätt samt ser till att verksamhetens/kommuninvånarnas behov och de politiska målen uppfylls. Du arbetar med flera upphandlingar parallellt, med eget projektledaransvar, men samtidigt i mycket nära samarbete med verksamheten. Staben bedriver ett utvecklingsarbete som genomsyrar vår kultur och vi arbetar kontinuerligt för att bli ännu bättre i våra yrkesroller både gentemot verksamheten såväl som leverantörsmarknaden, vilket också syns väl i våra mätningar av medarbetarindex och nöjdkundindex.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Vi ser gärna att du självständigt har genomfört upphandlings- och inköpsarbete. Det är meriterande med kunskap av LOU (lagen om offentlig upphandling). Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana samt mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.

Som upphandlare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du förstår vikten av att i din roll vara pedagogisk skicklig och serviceinriktad och du relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Som person uppskattar du samarbete och i förhållande till dina arbetsuppgifter tar du både initiativ och ansvar och driver arbetet framåt.

Entreprenadupphandlare:
Tillsättning av tjänsten sker i samarbete med ett av kommunens bolag där fokus ligger på att genomföra bolagets upphandlingar men organisatoriskt tillhöra den centrala upphandlingsfunktionen. Det är meriterande med upphandlings- och inköpserfarenhet inom entreprenadområdet, med kunskaper avseende entreprenadjuridik samt projektledning.

IT-upphandlare:
Det är meriterande med upphandlings- och inköpserfarenhet inom IT-området, med kunskaper avseende verksamhetssystem, telefoni- och kommunikationstjänster eller infrastruktur.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Mats Jansson, enhetschef, 018-727 12 79, Entreprenadupphandlare
Manfred Romedal, enhetschef, 018-727 12 75, IT-upphandlare

Fackliga företrädare:
Saco, 018-727 13 87
Vision, 018-727 24 33

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, utveckling och utredning, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Upphandlare

Ansök    Sep 2    Läkemedelsverket    Upphandlare
Läkemedelsverket verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa. Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö.... Visa mer
Läkemedelsverket verkar för att läkemedel och övriga produkter inom vårt ansvarsområde är säkra, effektiva och av god kvalitet. Läkemedelsverket ska vara en ledande kraft i samverkan för bättre hälsa genom att bidra till utvecklingen av folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.

Vi är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö. Vi vill ge dig goda förutsättningar för balans i livet och erbjuder friskvårdsbidrag samt möjlighet till friskvård på arbetstid. Vi tillämpar flextid och förmånliga villkor gällande semester och föräldrapenningtillägg.Beskrivning av enheten
Ekonomienheten består av 15 personer uppdelade på tre grupper; ekonomisk redovisning, ekonomisk styrning samt upphandling och avtalsförvaltning. Grupperingen upphandling och avtalsförvaltning består idag av två upphandlare som vi snart hoppas ska bli tre. Upphandlarna ansvarar för att bedriva och samordna Läkemedelsverkets anskaffningsverksamhet (upphandling, avtalsförvaltning och e-handel). Enheten leds av en ekonomichef.Arbetsuppgifter
Arbetet innebär att självständigt initiera, planera, genomföra och utvärdera de aktiviteter som bedrivs inom upphandlingsområdet. Du kommer också att i flera sammanhang få tillfälle att informera om vår verksamhet för att öka kännedomen om det stöd vi kan erbjuda samt bidra till fortlöpande verksamhetsutveckling inom området. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara stöd- och specialistresurs i inköpsfrågor och genomföra upphandlingar. Du kommer också att vara med och förvalta och utarbeta styrdokument och utveckla processer för att underlätta och förbättra tillämpning och kunskap kring offentlig upphandling. Vi arbetar med att införa kategoristyrning vilket innebär att varje upphandlare självständigt styr ett antal kategorier. Denna tjänst kommer också att ha ett övergripande ansvar för vår avtalskatalog och avtalsuppföljning på övergripande nivå.


Utbildning och erfarenhet
Du har relevant högskoleutbildning eller motsvarande samt erfarenhet av kvalificerat upphandlingsarbete i offentlig förvaltning. Du har gedigen kunskap om LOU och erfarenhet av olika former av utvärderingsmodeller samt av avtalsskrivning och avtalsuppföljning med leverantör. Du har också erfarenhet av att arbeta med interna och externa kontakter samt arbete i projektform. Du behärskar god svenska och engelska i tal och skrift. Det är ett krav att du har god datorvana och meriterande att du har erfarenhet av att arbeta med TendSign eller motsvarande system.Personliga egenskaper
Arbetet ställer krav på god analysförmåga, förmåga att hantera högt ställda krav och ett mycket gott omdöme. Som person är du drivande, handlingskraftig och resultatinriktad. Du har en gedigen social och kommunikativ förmåga och kan kombinera ett strategiskt helhetstänkande med operativa uppgifter. Du är prestigelös och delar gärna med dig av din kunskap till dina kollegor. 

Vi lägger stor mycket vikt vid personlig lämplighet.Sista ansökningsdag: 22 september 2019
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: Ekonomienheten
Diarienummer: 2.4.1-2019-069676

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg och intyg som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.


Kontakt
Du är välkommen att kontakta enhetschef, Fredrik Jansson 072-580 03 04.
Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Ulf Olsson, SACO och Pia Wictor, ST vilka finns på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post [email protected]

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Upphandlare

Ansök    Jul 8    Region Uppsala    Upphandlare
Inköp- och upphandlingsenheten I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. Vår verksamhet Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet ... Visa mer
Inköp- och upphandlingsenheten

I Region Uppsala växer kunskap och människor. Ungefär 12 000 medarbetare jobbar med såväl hälso- och sjukvård som kollektivtrafik, kultur och regional utveckling. Vårt syfte är att skapa förutsättningar för hälsa, hållbarhet och utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft.

Vår verksamhet
Region Uppsala har en centraliserad inköps- och upphandlingsenhet som förutom Regionens egna upphandlingar också ansvarar för att på uppdrag från Varuförsörjningsnämnden genomföra upphandlingar och försörja 5 regioner med förbrukningsmaterial.

Vi söker dig som vill vara med och utveckla verksamheten inom Region Uppsala.
Vårt uppdrag är att leverera tjänster med rätt innehåll, kvalité och omfattning till regionens övriga verksamheter.

Inköps- och upphandlingsenheten ansvarar för att på ett resurseffektivt sätt tillhandahålla och koordinera respektive nämnd/förvaltnings behov av köpta varor och tjänster. I det arbetet kommer du att samverka med nämnder, styrelser och förvaltningar inom regionen för att säkerställa rätt krav på köpta varor och tjänster. Enheten ansvarar för samtliga upphandlingar inom Region Uppsala, tillsammans uppgår inköpen till ca: 8 miljarder kronor per år. Upphandlingarna sker enligt gällande lagar om offentlig upphandling, LOU, LUF och LOV. Vi använder det elektroniska upphandlingsstödet Tendsign samt tillämpar e-handel där vi använder Agresso.

Inom enheten arbetar i dagsläget ett fyrtiotal medarbetare med kvalificerade upphandlingar inklusive viss avtalsuppföljning och inköpsadministration inom områdena varor, tjänster, byggentreprenader och vårdtjänster.
Sedan årsskiftet har tidigare Varuförsörjningen och Region Uppsalas Inköps- och upphandlingsenhet samordnats inom samma enhet.

Nu behöver vi förstärka med fler medarbetare som kan vara med och forma denna nya sammansättning av uppdrag och kompetenser. Minst en medarbetare med LUF-erfarenhet har vi tänkt oss.

Ditt uppdrag
Vi erbjuder ett stimulerande och omväxlande arbete med många kontakter inom såväl offentlig sektor som näringsliv. Arbetsuppgifterna ger ett helhetsperspektiv, där du blir en central person i arbetet. Det ställer krav på affärsmässighet, integritet och noggrannhet. Du bidrar till utvecklings- och förbättringsarbete inom enheten. Kraven är höga, men vi utlovar ett både stimulerande och roligt arbete.

Som Upphandlare medverkar du i, driver självständigt och genomför upphandlingar för Regionens verksamheter. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från framtagande av kravspecifikation, upprättande av förfrågningsunderlag, avtalstecknande till förvaltning av avtal. I upphandlarrollen ingår också att vara stöd till organisationen i upphandlingsfrågor och att tillsammans med dina medarbetare på enheten utveckla upphandlingsverksamheten.

Upphandlingarna genomförs ofta i projektform i nära samverkan med verksamhetsföreträdare och med upphandlaren som projektledare. Vi arbetar idag i ett elektroniskt upphandlingssystem Visma Tendsign.

Din kompetens
– Relevant utbildning inom juridisk/ekonomisk/teknisk universitets-/högskoleutbildning eller motsvarande
– Erfarenhet av inköps- och upphandlingsarbete
– Erfarenhet av upphandlingsarbete inom offentlig verksamhet är meriterande, där du då har arbetat med kravspecifikationer och förfrågningsunderlag
– Erfarenhet av LUF är meriterande för en av tjänsterna
– Erfarenhet av avtalsskrivning
– Erfarenhet att arbeta med interna/externa kontakter i olika nätverk
– Erfarenhet av att jobba i projektform
– God kunskap inom Officepaketet

Önskvärda personliga kvaliteter/förmågor:
– Vara självgående och energisk
– Vara kreativ och ha en problemlösande analysförmåga
– Ha samarbetsförmåga, vara lojal och serviceinriktad
– Ha ekonomisk medvetenhet, omdöme och strategisk förmåga

Vi erbjuder
Anställningen är på heltid tillsvidare med tillträde enligt överenskommelse.
Arbetsplatsen är belägen i Regionkontorets lokaler på Storgatan 27 i Uppsala, nära Uppsalas Resecentrum.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Upphandlingschef Anders Östman, 018-611 32 73. Facklig företrädare nås via vår växel 018-611 00 00.

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Upphandlare till SLU

Vill du arbeta som upphandlare med klimatfokus, samt bidra till att SLU är ett universitet i världsklass inom livs- och miljövetenskaper? Då ska du komma till oss på SLU! SLU:s inköpsenhet ansvarar för e-handel och upphandlingsprocessen vid SLU. Enheten, som är en del av ekonomiavdelningen, består av upphandlare, avtalscontroller och e-handelssamordnare. Enheten består totalt av nio personer. SLU ska vara klimatneutralt 2027, och upphandling med klimatfok... Visa mer
Vill du arbeta som upphandlare med klimatfokus, samt bidra till att SLU är ett universitet i världsklass inom livs- och miljövetenskaper? Då ska du komma till oss på SLU!
SLU:s inköpsenhet ansvarar för e-handel och upphandlingsprocessen vid SLU. Enheten, som är en del av ekonomiavdelningen, består av upphandlare, avtalscontroller och e-handelssamordnare. Enheten består totalt av nio personer. SLU ska vara klimatneutralt 2027, och upphandling med klimatfokus är ett sätt att nå målet.

Arbetsuppgifter:
Som upphandlare vid SLU ansvarar du för och genomför upphandlingar av varor och tjänster som behövs för att universitetet ska kunna bedriva forskning och utbildning. Arbetet sker på uppdrag av och i samarbete med olika institutioner och avdelningar inom SLU. Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från marknadsundersökning, upprättande av förfrågningsunderlag, annonsering, utvärdering av inkommande anbud samt avtalsskrivning. I arbetet ingår även information och rådgivning till institutioner och avdelningar i upphandlingsfrågor. Du kommer också att delta i enhetens utvecklingsarbete tillsammans med övriga medarbetare.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Du ska ha minst två års erfarenhet av att självständigt genomföra upphandlingar inom offentlig sektor enligt LOU. Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana, mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift, samt goda kunskaper i engelska. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning samt av vårt upphandlingsverktyg TendSign. Som upphandlare har du förmåga att vara drivande och kunna arbeta såväl självständigt som i grupp. Du har god analytisk förmåga samt är noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Som person är du även positiv, lösningsorienterad samt har ett konsultativt förhållningssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Placering:
Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-11-03.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning. Visa mindre

Upphandlare

Ansök    Jun 26    Uppsala kommun    Upphandlare
Stab upphandling Vill du ha ett omväxlande arbete där du har möjlighet att påverka framtiden för Uppsalas invånare? Vi ser fram emot din ansökan! Uppsala är med sina över 200 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg til... Visa mer
Stab upphandling

Vill du ha ett omväxlande arbete där du har möjlighet att påverka framtiden för Uppsalas invånare?
Vi ser fram emot din ansökan!

Uppsala är med sina över 200 000 invånare Sveriges fjärde största stad och kombinerar den stora stadens puls med den mindre stadens närhet och intimitet. Kommunen är bland Sveriges snabbast växande och ligger mycket bra geografiskt placerad med kort avstånd till Arlanda och endast 30 minuters pendlingsväg till Stockholm.
Uppsala kommun köper varor och tjänster för flera miljarder kronor varje år. Ett effektivt, affärsmässigt och strategiskt upphandlingsarbete är därför ett viktigt verktyg för att uppfylla kommunens mål och bidra till en ekonomisk, social och ekologisk hållbar utveckling. Vi på stab upphandling ansvarar för kommunens ramavtal samt objektsspecifika upphandlingar.
Vi består idag av 26 medarbetare och kommer inom kort att dela in oss i två upphandlingsenheter samt en enhet för stöd som består av avtalscontroller, verksamhetscontroller, e-handelssamordnare och administratör. Upphandlarna jobbar inom olika produktkategoriteam: Fastighet och entreprenad, Fordon och transport, IT, Tjänster, Varor, Vård och omsorg samt Livsmedel.

Ditt uppdrag
Som upphandlare projektleder du upphandlingar och ansvarar för att planera och genomföra dessa på ett affärsmässigt sätt samt ser till att verksamhetens/kommuninvånarnas behov och de politiska målen uppfylls. Du arbetar med flera upphandlingar parallellt, med eget projektledaransvar, men samtidigt i mycket nära samarbete med verksamheten. Staben bedriver ett utvecklingsarbete som genomsyrar vår kultur och vi arbetar kontinuerligt för att bli ännu bättre i våra yrkesroller både gentemot verksamheten såväl som leverantörsmarknaden, vilket också syns väl i våra mätningar av medarbetarindex och nöjdkundindex.

Din bakgrund
Vi söker dig som har högskoleexamen med relevant inriktning, alternativt likvärdig kunskap förvärvad på annat sätt. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att självständigt ha genomfört upphandlingar inom offentlig sektor enligt LOU (Lagen om offentlig upphandling), entreprenadupphandlingar, projektledning och e-handel. Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana samt mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift. Det är även meriterande om du har kunskaper i vårt upphandlingsverktyg Kommers.

Som person tar du ansvar och driver ditt arbete framåt för att nå resultat samt är serviceinriktad, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samt har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Susanne Afzelius, stabschef, 018-727 10 26

Fackliga företrädare:
Saco, 018-727 13 87
Vision, 018-727 24 33

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi och upphandling samt avdelningarna kvalitet och planering, utveckling och utredning, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Upphandlare / strategisk inköpare till Vattenfall AB , Procurement Heat

Ansök    Jun 28    Uppsala    Upphandlare
Upphandlare/strategisk inköpare till Vattenfall AB, Procurement Heat En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och bidra till omställningen inom värmeproduktion.Vattenfall Procurement Heat Sweden söker två självgående och initiativtagande Upphandlare/Strategisk Inköpare. Vi erbjuder en spännande och bred tjänst som innebär att rätt person bli en viktig del av ett engagerat team me... Visa mer
Upphandlare/strategisk inköpare till Vattenfall AB, Procurement Heat En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och bidra till omställningen inom värmeproduktion.Vattenfall Procurement Heat Sweden söker två självgående och initiativtagande Upphandlare/Strategisk Inköpare. Vi erbjuder en spännande och bred tjänst som innebär att rätt person bli en viktig del av ett engagerat team med fokus på inköpsfrågor av utrustning, material och tjänster för hela Vattenfall Heat Sweden Funktionen Procurement Heat SwedenAvdelningen Procurement Heat Sweden ansvarar för att driva och samordna upphandlingar gällande entreprenader, varor och tjänster inom affärsområdet Heat, för hela den svenska verksamheten. Vår uppgift är att på ett professionellt sätt tillgodose Heats inköpsbehov, till lägsta totalkostnad med rätt kvalitet och riskprofil.Avdelningen utför även kategorianalyser av inköpsbehov och driver ramavtals-upphandlingar för både Heat och Vattenfallkoncernen. De viktigaste arbetsområden inom avdelningen är; • Kategorianalyser• Ramavtal tjänst• Ramavtal material• Ramavtal entreprenad• Byggentreprenad• Processutrustning• Maskiner och utrustningar• Förbrukningsvaror• Konsultinköp Vi är idag 6 kollegor i Sverige med placeringsort Uppsala och Haninge. Beskrivning av rollen som upphandlare/strategis inköpareI din roll som Upphandlare har du ett helhetsansvar, från marknadsanalys till färdigförhandlat kontrakt, inom tjänster, varor och bygg- och anläggnings-entreprenader. Arbete inom samtliga ovan nämnda verksamhetsområden kan förekomma. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att leda upphandlingsprocessen från start till mål. Till din hjälp finns tekniska handläggare från våra operativa enheter som tar fram den tekniska specifikationen. Vi arbetar efter en väletablerad inköpsprocess där Vattenfalls centrala direktiv, lagar och branschregler finns inarbetade. Vem är du?Framförallt är du en resultatinriktad, drivande och självgående person, gärna med projektledarerfarenhet, som kan hantera flera uppgifter parallellt. Du har några års erfarenhet av upphandlingsarbete med fokus på entreprenadupphandlingar inom relevanta områden. Viktigt att du har erfarenhet och branschnära kunskap gällande standardavtal (AB/ABT/ABA), upphandlingsregler (försörjningssektorn), förhandling och tvisteförfarande där du är välbekant med avtalsjuridik. Du har en relevant utbildning inom teknik eller juridik och goda kunskaper i Office-paketet och vana av att arbeta med dator som verktyg. Tjänsten ställer höga krav på att du självständigt strukturerar, planerar och driver ditt arbete. Vidare har du ett intresse för tekniska frågor och en god analytisk förmåga. Du är van att förhandla och att göra affärer utifrån ett helhetsperspektiv. Det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och knyta nya kontakter samt lätt för att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska. Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könstillhörighet, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Placeringsort för denna tjänst är Uppsala eller Haninge. För ytterligare information om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Zsofia Svegårdh, 073-038 96 13. För information om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryterare Peter Blixter , 072-237 32 02. Fackliga representanter är Michelle von Gyllenpalm (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Juha Siipilehto (SEKO). Du når dem alla via Vattenfalls växel, 08 739 50 00. Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast 21/8- 2019. Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av våra tjänster säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad, kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Visa mindre

Upphandlingskonsult

Ansök    Maj 17    Inköpsdesign Ure AB    Upphandlare
Uppsala Kommun Skolfastigheter är det kommunala fastighetsbolaget som äger och förvaltar Uppsala kommuns skolfastigheter runt. Huvudansvar är att kontinuerligt genomföra offentliga upphandlingar av främst entreprenader, tekniska konsulter och olika typer av ramavtal - och som upphandlare som har du den viktiga uppgiften att omvandla behov till avtal. För detta spännande uppdrag söker vi dig som kan genomföra ändamålsenliga upphandlingar och i övrigt vara ... Visa mer
Uppsala Kommun Skolfastigheter är det kommunala fastighetsbolaget som äger och förvaltar Uppsala kommuns skolfastigheter runt. Huvudansvar är att kontinuerligt genomföra offentliga upphandlingar av främst entreprenader, tekniska konsulter och olika typer av ramavtal - och som upphandlare som har du den viktiga uppgiften att omvandla behov till avtal.

För detta spännande uppdrag söker vi dig som kan genomföra ändamålsenliga upphandlingar och i övrigt vara stöd åt verksamheten i upphandlingsfrågor. Uppdraget omfattar hela upphandlingsprocessen från interna möten och upprättande av förfrågningsunderlag till annonsering, utvärdering och tilldelning. Allt i samverkan med övriga sakkunniga inom Uppsala Kommun Skolfastigheter.

Dina huvudsakliga ansvarsområden är:

-Planera, samordna och utföra upphandlingar.

-Upprätta förfrågningsunderlag för varor, tjänster och entreprenader

-Annonsering av upphandlingar

-Ta in och utvärdera anbud

-Förberedda tilldelningsbeslut

-Upprätta ram-/avtal för varor, tjänster och entreprenader.

-Utvärdera och följa upp genomförda upphandlingar.

För att lyckas med uppdraget ser vi att du har:

-Minst 5 års erfarenhet av att självständigt genomföra offentliga upphandlingar

-Minst 2 års erfarenhet av att självständigt genomföra offentliga upphandlingar av entreprenader

-Genomgått kurser för följande standardavtal: AB 04, ABT 06, ABK 09, LOU/LUF.

-Minst 1 års erfarenhet av att arbeta i webbaserade upphandlingssystem/verktyg t ex e-Avrop, Kommers eLite, Visma Tendsign (Skolfastigheter använder sig av Kommers eLite)

Uppsala Kommun Skolfastigheter erbjuder moderna lokaler centralt i Uppsala med bra arbetsvillkor.

Löpande urval sker under processens gång, vi tar emot din intresseanmälan redan idag!

Uppdragslängd: Juni till December 2019 på 80%, arbetstiden är förlagd till 4 dagar i veckan. Visa mindre

Inköpare

Ansök    Apr 18    Randstad AB    Upphandlare
Inköpare Är du en senior upphandlare med lång erfarenhet av upphandling och inköp inom entreprenad, med mycket god förmåga att samarbeta med andra och arbeta strukturerat? Söker du nya utmaningar och möjligheten att arbeta i en stor statlig organisation som Vattenfall med placering i närheten av centrala Uppsala? Då har vi uppdraget för dig! Vattenfall AB, BU Heat Sweden producerar, distribuerar och levererar fjärrvärme, fjärrkyla, ånga och el till fasti... Visa mer
Inköpare
Är du en senior upphandlare med lång erfarenhet av upphandling och inköp inom entreprenad, med mycket god förmåga att samarbeta med andra och arbeta strukturerat? Söker du nya utmaningar och möjligheten att arbeta i en stor statlig organisation som Vattenfall med placering i närheten av centrala Uppsala? Då har vi uppdraget för dig!

Vattenfall AB, BU Heat Sweden producerar, distribuerar och levererar fjärrvärme, fjärrkyla, ånga och el till fastighetsbolag, industrier, offentliga lokaler, villaägare och elbörsen Nord Pool. Våra verksamheter omfattar hela värdekedjan från produktion till försäljning.

För kunds räkning söker vi nu en konsult för uppdrag med start omgående t om 2019-12-31. Arbetstiden är förlagd vardagar dagtid.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlare på Vattenfall kommer du att ansvara för upphandlingar inom entreprenad och för att lyckas i rollen har du lång erfarenhet inom detta område. Procurement Heat, som är den avdelning du kommer arbeta på, ansvarar för att upphandla tjänster, entreprenader samt vid behov även material till BU Heat. Teamet består av 5 medarbetare och en chef.

Arbetet omfattar bland annat

- hela upphandlingsprocessen från behovsanalys till färdigförhandlade ramavtal
- kontrakt till alla verksamheter inom Vattenfall AB, Heat Sweden.

Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen med fördel inriktad mot entreprenadjuridik. För att lyckas i rollen har du lång erfarenhet av upphandlingar inom entreprenad och har förmåga att snabbt sätta dig in i ditt nya uppdrag. Meriterande är om du har erfarenhet av offentlig upphandling mot LUF (Lagen om offentlig upphandling inom försörjningssektorn samt av att arbeta med avtalen AB04/ABT06 samt ABA99.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du drivande, strukturerad och van att arbeta självständigt. Du är kommunikativ, flexibel och har mycket god samarbetsförmåga. Vidare talar och skriver du obehindrat på svenska.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om Randstad

Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad ett av världens största företag inom rekrytering och bemanning. Vi hjälper både stora och små organisationer att hitta rätt personal. Det innebär att vi kan erbjuda hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Så oavsett om du söker extrajobb eller fast anställning har du hamnat helt rätt. Vi har goda möjligheter att hitta rätt karriärvägar för just dina önskemål.

Sista ansökningsdag: Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Hanna Broström | Konsultchef | [email protected] Visa mindre

Erfaren upphandlare sökes till Vattenfall i Uppsala

Ansök    Apr 3    Lernia    Upphandlare
Om företaget Vi söker nu en erfaren upphandlare till Vattenfall i Uppsala. Vattenfall Procurement Heat Sweden producerar, distribuerar och levererar fjärrvärme, fjärrkyla, ånga och el till fastighetsbolag, industrier, offentliga lokaler, villaägare och elbörsen Nord Pool. Verksamheten omfattar hela värdekedjan från produktion till försäljning. Procurement Heat ansvarar för att upphandla tjänster, entreprenader samt vid behov även material till BU Heat. Te... Visa mer
Om företaget

Vi söker nu en erfaren upphandlare till Vattenfall i Uppsala. Vattenfall Procurement Heat Sweden producerar, distribuerar och levererar fjärrvärme, fjärrkyla, ånga och el till fastighetsbolag, industrier, offentliga lokaler, villaägare och elbörsen Nord Pool. Verksamheten omfattar hela värdekedjan från produktion till försäljning. Procurement Heat ansvarar för att upphandla tjänster, entreprenader samt vid behov även material till BU Heat. Teamet består av 6 medarbetare inkl. chef.

Arbetsuppgifter

Arbetet omfattar hela upphandlingsprocessen från behovsanalys till färdigförhandlade ramavtal och kontrakt till alla verksamheter inom Vattenfall AB. Heat Sweden.

Efterfrågad kompetens

Vi söker dig som har en relevant utbildning med inriktning mot Entreprenadjuridik och lång erfarenhet avv upphandlingar inom entreprenad mot avtalen AB04/ABT06.

Det är meriterande om du har erfarenhet av offentlig upphandling inom försörjningssektorn. Det är också meriterande om du har erfarenhet av avtal ABA99.

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är flexibel, har en god arbetsstruktur och en hög samarbetsförmåga. Vidare har du en god kommunikativ förmåga i såväl tal som skrift. Du är en god förhandlare.

Information

Detta är ett konsultuppdrag där du blir anställd av Lernia Bemanning som uthyrd konsult.

Uppdraget förväntas starta så snart som möjligt och pågå fram till 2019-12-31.

Anställningsform/omfattning/Ort

Visstid/heltid/Uppsala

Arbetstider: mån - fre, dagtid

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se. Visa mindre

Upphandlare

Ansök    Mar 29    Randstad AB    Upphandlare
Upphandlare Är du en senior upphandlare med lång erfarenhet av upphandling och inköp inom entreprenad, med mycket god förmåga att samarbeta med andra och arbeta strukturerat? Söker du nya utmaningar och möjligheten att arbeta i en stor statlig organisation som Vattenfall med placering i närheten av centrala Uppsala? Då har vi uppdraget för dig! Vattenfall AB, BU Heat Sweden producerar, distribuerar och levererar fjärrvärme, fjärrkyla, ånga och el till fa... Visa mer
Upphandlare
Är du en senior upphandlare med lång erfarenhet av upphandling och inköp inom entreprenad, med mycket god förmåga att samarbeta med andra och arbeta strukturerat? Söker du nya utmaningar och möjligheten att arbeta i en stor statlig organisation som Vattenfall med placering i närheten av centrala Uppsala? Då har vi uppdraget för dig!

Vattenfall AB, BU Heat Sweden producerar, distribuerar och levererar fjärrvärme, fjärrkyla, ånga och el till fastighetsbolag, industrier, offentliga lokaler, villaägare och elbörsen Nord Pool. Våra verksamheter omfattar hela värdekedjan från produktion till försäljning.

För kunds räkning söker vi nu en konsult för uppdrag med start omgående t om 2019-12-31. Arbetstiden är förlagd vardagar dagtid.

Arbetsbeskrivning

Som upphandlare på Vattenfall kommer du att ansvara för upphandlingar inom entreprenad och för att lyckas i rollen har du lång erfarenhet inom detta område. Procurement Heat, som är den avdelning du kommer arbeta på, ansvarar för att upphandla tjänster, entreprenader samt vid behov även material till BU Heat. Teamet består av 5 medarbetare och en chef.

Arbetet omfattar bland annat

- hela upphandlingsprocessen från behovsanalys till färdigförhandlade ramavtal

- kontrakt till alla verksamheter inom Vattenfall AB, Heat Sweden.

Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV.

Kvalifikationer

Vi söker dig med högskoleexamen med fördel inriktad mot entreprenadjuridik. För att lyckas i rollen har du lång erfarenhet av upphandlingar inom entreprenad och har förmåga att snabbt sätta dig in i ditt nya uppdrag. Meriterande är om du har erfarenhet av offentlig upphandling mot LUF (Lagen om offentlig upphandling inom försörjningssektorn samt av att arbeta med avtalen AB04/ABT06 samt ABA99.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du drivande, strukturerad och van att arbeta självständigt. Du är kommunikativ, flexibel och har mycket god samarbetsförmåga. Vidare talar och skriver du obehindrat på svenska.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om Randstad

Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad ett av världens största företag inom rekrytering och bemanning. Vi hjälper både stora och små organisationer att hitta rätt personal. Det innebär att vi kan erbjuda hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Så oavsett om du söker extrajobb eller fast anställning har du hamnat helt rätt. Vi har goda möjligheter att hitta rätt karriärvägar för just dina önskemål.

Sista ansökningsdag: Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Hanna Broström | Konsultchef | [email protected] Visa mindre