Lediga jobb som Redovisningschef i Uppsala

Se lediga jobb som Redovisningschef i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Redovisningschef

Ansök    Jun 28    Uppsala Universitet    Redovisningschef
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Det yttersta målet är att bedriva utbildning och forskning av högsta kvalitet och relevans för att göra långsiktig skillnad i samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har drygt 54 000 studenter, mer än 7 500 anställda och en omsättning på cirka 8 miljarder kronor.
-  Är du beredd att leda och utveckla verksamhet och medarbetare i en komplex organisation?
- Har du gedigen erfarenhet av redovisning och bokslutsarbete, djup kunskap inom regelverk som styr rättvisande redovisning och ett serviceinriktat förhållningssätt?
- Vill du främja ett öppet arbetsklimat och stärka delaktighet?
- Är du strategisk, strukturerad kommunikativ och leder genom öppenhet och långsiktighet?

Befattningen som redovisningschef på Uppsala universitet är placerad på avdelningen för ekonomi och upphandling vid universitetsförvaltningen.

Rollen som redovisningschef är placerad under ekonomidirektören och redovisningschefen ingår i avdelningens ledningsgrupp. Redovisningschefen leder enheten för redovisning med för närvarande 8 medarbetare. Du möts av spännande och utvecklande arbetsuppgifter, hög kompetens och en traditionsrik men modern och stimulerande miljö. Du har många kontaktytor både inom universitetet och med andra lärosäten och du bidrar till verksamhetens utveckling. Du, tillsammans med medarbetare inom avdelningen, är myndighetens experter inom statlig redovisning.

https://uu.se/om-uu/jobba-hos-oss/

Arbetsuppgifter
Din roll som redovisningschef är att leda och utveckla det vardagliga arbetet med alla ekonomiska flöden i en komplex organisation med många transaktioner, kunder och leverantörer. Du kartlägger, styr, fördelar och utvecklar arbetet inom ekonomifunktionen tillsammans med dina medarbetare. En del i uppdraget är att bidra till att föra avdelningen framåt och tillsammans skapa förutsättningar för moderna rutiner och processer.

I rollen som redovisningschef kommer du bland annat att:

- Följa utvecklingen av externa regelverk vid behov genomföra förändringar
- Delta i arbetet med universitetets finansiella bokslut och övrig ekonomisk rapportering
- Ansvara för bokslutsprocess med tillhörande elektronisk dokumentation
- Ansvara för övriga processer som säkerställer rättvisande redovisning
- Ge service och rådgivning samt utbildning och information inom ansvarsområdet
- Samverka med andra medarbetare i organisationen för att driva utvecklingen av olika ekonomiprocesser
- Ha personalansvar för enhetens medarbetare 

Kvalifikationskrav
Vi söker dig som har:

- Relevant akademisk examen, inriktning ekonomi/redovisning
- Flerårig kvalificerad och bred erfarenhet av liknande arbetsuppgifter med betoning på redovisning från komplex ekonomisk verksamhet
- Flerårig erfarenhet som chef med ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö
- Erfarenhet från utvecklingsarbete av verksamhet och organisation, sannolikt i en komplex miljö.
- Ett förtroendeingivande ledarskap som främjar ett öppet samarbetsklimat, delaktighet i arbetet och ser till att goda idéer tas tillvara.
- God organisationsförmåga och arbetar med struktur och tydlighet.
- Mycket god samarbetsförmåga, kommunicerar väl, skriftligt och muntligt på svenska och engelska.
- Erfarenhet från arbete med relevanta IT-verktyg/systemstöd

Stor vikt kommer att läggas vid lämplighet såsom att du är lösningsorienterad och entusiasmerande, och har en förmåga att skapa en god arbetsmiljö genom att motivera, delegera och följa upp arbetsuppgifter. I ditt ledarskap förenar du lyhördhet och smidighet med integritet och tydlighet. Vidare har du pedagogisk förmåga för att kunna kommunicera mål och förväntningar på ett tydligt sätt.

Du är en värdefull drivkraft i olika effektiviserings- och förbättringsarbeten och ser digitalisering och automatisering som självklara inslag i verksamhetsutvecklingen.     

Du ser dig som resultatinriktad och är mån om att leverera kvalitet i tid. Du är även noggrann och analytiskt lagd som person.

Önskvärt/meriterande i övrigt


- Tidigare erfarenhet från statlig myndighet, av liknande arbete i högskolesektorn, annan offentlig verksamhet eller annan stor och komplex organisation.
- Erfarenhet av det offentliga redovisningsområdet 

Om anställningen 
Anställningen är tillsvidare (provanställning kan tillämpas). Omfattningen är 100 %. Tillträde enligt överenskommelse. Placeringsort: Uppsala

Upplysningar om anställningen lämnas av: Ekonomidirektör Hanna Mörtberg, 018-471 6256 

Välkommen med din ansökan senast den 12 juli 2022, UFV-PA 2022/2738.

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Redovisningsansvarig till Svensk Markservice Svealand

Ansök    Jul 15    Ogunsen AB (publ)    Redovisningschef
Svensk Markservice Svealand är den ledande aktören inom markskötsel i Svealand och tjänsteutbudet inkluderar grönyteskötsel och landscaping. Bolaget sköter, utvecklar och anlägger utemiljöer på ett effektivt och kundnära sätt. Kunder inkluderar kommuner, fastighetsförvaltare, bostadsbolag, Svenska Kyrkan och andra som äger eller förvaltar grönområden i anslutning till stadsbebyggelse. Utöver säsongsanställda har Svensk Markservice Svealand ca 45 fast anstä... Visa mer
Svensk Markservice Svealand är den ledande aktören inom markskötsel i Svealand och tjänsteutbudet inkluderar grönyteskötsel och landscaping. Bolaget sköter, utvecklar och anlägger utemiljöer på ett effektivt och kundnära sätt. Kunder inkluderar kommuner, fastighetsförvaltare, bostadsbolag, Svenska Kyrkan och andra som äger eller förvaltar grönområden i anslutning till stadsbebyggelse. Utöver säsongsanställda har Svensk Markservice Svealand ca 45 fast anställda på kontoren.

Som redovisningsansvarig kommer du att ansvara för tre bolag som omsätter totalt ca 400 miljoner. I arbetsuppgifterna ingår löpande redovisning, avstämningar, moms- och arbetsgivardeklarationer samt månads- och årsbokslut. I rollen ingår dessutom analys och framtagande av statistik. På plats i Uppsala har du hjälp av en redovisningsassistent och en löneadministratör/ekonomiassistent, för vilka du kommer att ha personalansvar. Du erbjuds en flexibel arbetsplats med möjlighet att arbeta hemifrån ett par dagar i veckan samt frihet under ansvar.

Vem söker vi?
För att passa för den här tjänsten krävs att du har erfarenhet av att arbeta självständigt med helheten inom redovisning. Du har troligen arbetat ett antal år på en redovisningsbyrå, som Controller eller som redovisningsekonom och vill nu ta ett större ansvar.

Du är en ödmjuk person som tycker det är roligt att snabbt sätta dig in i en verksamhet och vill bidra som en värdefull resurs till företaget. Vi lägger stor vikt vid ordning och reda så att du är noggrann och anpassningsbar är en förutsättning. Vidare är du prestigelös och van vid att ta tag i arbetsuppgifter och driva ditt eget arbete framåt. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav. Du har mycket god systemkunskap och behärskar Excel

Ansökan
I den här rekrytering har Svensk Markservice valt att samarbeta med SJR. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Charlotta Ezitis Holmström via [email protected], alternativt Viola Hammar via [email protected] Sista ansökningsdag är 2022-08-30. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post. Med anledning av semestertider är du välkommen med eventuella frågor from 2022-08-15 då även den aktiva urvalsfasen påbörjas.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy (https://sjr.se/integritetspolicy/)

TITEL: Redovisningsansvarig Visa mindre

Redovisningsansvarig till Svensk Markservice Svealand

Ansök    Jun 21    Ogunsen AB (publ)    Redovisningschef
Svensk Markservice Svealand är den ledande aktören inom markskötsel i Svealand och tjänsteutbudet inkluderar grönyteskötsel och landscaping. Bolaget sköter, utvecklar och anlägger utemiljöer på ett effektivt och kundnära sätt. Kunder inkluderar kommuner, fastighetsförvaltare, bostadsbolag, Svensk Kyrkan och andra som äger eller förvaltar grönområden i anslutning till stadsbebyggelse. Som redovisningsansvarig kommer du att ansvara för tre bolag som omsätte... Visa mer
Svensk Markservice Svealand är den ledande aktören inom markskötsel i Svealand och tjänsteutbudet inkluderar grönyteskötsel och landscaping. Bolaget sköter, utvecklar och anlägger utemiljöer på ett effektivt och kundnära sätt. Kunder inkluderar kommuner, fastighetsförvaltare, bostadsbolag, Svensk Kyrkan och andra som äger eller förvaltar grönområden i anslutning till stadsbebyggelse.

Som redovisningsansvarig kommer du att ansvara för tre bolag som omsätter totalt ca 400 miljoner. I arbetsuppgifterna ingår löpande redovisning, avstämningar, moms- och arbetsgivardeklarationer samt månads- och årsbokslut. I rollen ingår dessutom analys och framtagande av statistik. På plats i Uppsala har du hjälp av en redovisningsassistent och en löneadministratör/ekonomiassistent, för vilka du kommer att ha personalansvar.

Vem söker vi?
För att passa för den här tjänsten krävs att du har erfarenhet av att arbeta självständigt med helheten inom redovisning. Du har troligen arbetat ett antal år på en redovisningsbyrå, som Controller eller som redovisningsekonom och vill nu ta ett större ansvar.

Du är en ödmjuk person som tycker det är roligt att snabbt sätta dig in i en verksamhet och vill bidra som en värdefull resurs till företaget. Vi lägger stor vikt vid ordning och reda så att du är noggrann och anpassningsbar är en förutsättning. Vidare är du prestigelös och van vid att ta tag i arbetsuppgifter och driva ditt eget arbete framåt. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav. Du har mycket god systemkunskap och behärskar Excel

Ansökan
I den här rekrytering har Svensk Markservice valt att samarbeta med SJR. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Charlotta Ezitis Holmström, 0766 471 657 alt Viola Hammar 0766 471 658. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2022-07-06. Notera att vi tyvärr inte tar emot ansökningshandlingar via e-post.

Vi arbetar kompetensbaserat och använder oss av arbetspsykologiska tester som en del av urvalsprocessen. Allt för att säkerställa en fördomsfri och rättvis rekryteringsprocess

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla känsliga personuppgifter, såsom exempelvis uppgifter om hälsa, religiös eller filosofisk övertygelse, politiska åsikter eller facktillhörighet.

Om tjänsten, utifrån behörighet, mandat och påverkanskraft, motiverar en bakgrundskontroll eller kreditupplysning kan sådan komma att genomföras under rekryteringsprocessen avseende slutkandidat.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar dina personuppgifter se vår Integritetspolicy (https://sjr.se/integritetspolicy/)TITEL: Redovisningsansvarig Visa mindre

Gruppchef Redovisning

Ansök    Apr 11    Ls Jobbet AB    Redovisningschef
Avdelningen för ekonomi och styrning på Regionkontoret bildades 1 september 2021. Vi är totalt 190 medarbetare. Tjänsten som gruppchef redovisning ingår i Ekonomienheten där vi är 55 medarbetare som ansvarar för Region Uppsalas upprättande av bokslut, hantering av kund-, patient och leverantörsfakturor, förvaltning av Agresso/Unit4 och ekonomiadministrativ service. Vi strävar alltid efter att möta våra kunders behov. Vår ambition är att göra det ”lätt att... Visa mer
Avdelningen för ekonomi och styrning på Regionkontoret bildades 1 september 2021. Vi är totalt 190 medarbetare. Tjänsten som gruppchef redovisning ingår i Ekonomienheten där vi är 55 medarbetare som ansvarar för Region Uppsalas upprättande av bokslut, hantering av kund-, patient och leverantörsfakturor, förvaltning av Agresso/Unit4 och ekonomiadministrativ service.
Vi strävar alltid efter att möta våra kunders behov. Vår ambition är att göra det ”lätt att göra rätt” när det kommer till att nyttja våra tjänster. Vi utvecklar kontinuerligt våra processer och arbetssätt och säkerställer att våra tjänster är pålitliga och utförs enligt överenskommelse. Våra processer ska vara effektiva och frigöra resurser till vård, kommunikation och kultur. Där så är möjligt ska vi nyttja ny teknik för att automatisera och digitalisera.
Ekonomienheten har idag 5 gruppchefer. Grupperna arbetar mycket nära varandra och det finns ett nära och gott samarbete mellan dem. Tillsammans skapar vi på ekonomienheten förutsättningar för den verksamhet som bedrivs inom Region Uppsala genom att tillhandahålla nyskapande och pålitliga ekonomiprocesser.
En av grupperna ansvarar för regionens redovisning. Den nuvarande gruppchefen går vidare till nya spännande uppdrag och det är hens ersättare vi nu söker.
Om rollen
Du har personalansvar för åtta medarbetare och leder och stöttar gruppen i det dagliga arbetet samtidigt som du har stort fokus på förbättringsinsatser, utveckling och harmonisering av arbetssätt. Genom att på olika sätt utöka nyttjandet av systemstöd ser vi stora möjligheter att öka det värde våra tjänster tillför. Du kommer ha en central roll när det kommer till att utveckla både våra processer och medarbetarna inom gruppen. Rollen innefattar ett flertal kontaktytor, både interna och externa.
Gruppen redovisning ansvarar för följande arbetsuppgifter:
löpande redovisning
upprätta bokslut (månad, tertial, år)
hantera transaktioner från försystem
underhålla grunddata i Agresso/Unit4
fungera som kompetenscenter för bl a redovisning, skatt och moms
hantera ersättning till privata vårdgivare
dialog med revisorer

Du kommer ha ett nära samarbete med regionens Redovisnings- och finanschef.
Om dig
Du som söker har relevant högskoleutbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig. Du har dessutom några års erfarenhet av bokslutsarbete. Det är meriterande om du har chefserfarenhet, arbetat med projekt-/förändringsarbete och om du har erfarenhet av att arbeta i ekonomisystemet Agresso/Unit4.
Som person har du ett starkt driv och du brinner för att leverera med kvalitet. Ditt mål är alltid goda och förbättrade resultat och du har förståelse för att det krävs god kommunikationsförmåga och lyhördhet.
Som ledare är du tydlig, trygg och en typisk lagspelare. Du är hjälpsam och en relationsbyggare, både i ditt ledarskap och i ditt samarbete med kollegor. Ensamarbete är inte viktigt för dig, du trivs med att tillsammans med andra hitta den bästa vägen framåt.
Har det inte framgått tidigare så är vikten av samarbete och kommunikation ovärderlig. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.
Övrigt
Tjänsten är på heltid.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om förmånerna här: https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Eva Gryding, [email protected], 070-445 13 39.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag så skicka gärna in din ansökan redan idag!
Varmt välkommen med din ansökan!
Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.
Krav
Relevant högskoleutbildning eller annan erfarenhet som arbetsgivaren anser likvärdig
Erfarenhet av bokslutsarbete

Meriterande
Tidigare chefserfarenhet
Erfarenhet av att arbeta i Agresso/Unit4
Erfarenhet av projekt-/förändringsarbeteOm arbetsgivaren - Region Uppsala
Region Uppsala ska främja hälsa och förbättra livskvaliteten hos invånarna. Region Uppsala tar fasta på förmåga till förnyelse och tar ansvar för en hållbar utveckling. Region Uppsala arbetar för ett gott liv i en nyskapande kunskapsregion med internationell lyskraft. En nyskapande region, en växande region – en region för alla.
Regionkontoret ska stödja den politiska ledningen och förvaltningarna så att den politiska inriktningen får genomslag i regionens olika verksamheter och Region Uppsala kan axla sin roll, regionalt och nationellt. Regionkontoret utgör regiondirektörens resurser i att bereda ärenden, verkställa beslut och uppdrag, samordna verksamheter internt inom den samlade förvaltningsorganisationen samt samarbeta externt med kommuner och andra viktiga parter. Visa mindre

Redovisningsansvarig till iPiccolo i Uppsala

Ansök    Jun 3    Randstad AB    Redovisningschef
Arbetsbeskrivning I takt med att iPiccolo växer så växer även ekonomifunktionen och vi söker nu en redovisningsansvarig med ansvar för redovisning och rapportering inom vår spännande koncern!  Hos iPiccolo blir du en del av en gemenskap. Ekonomifunktionen består idag av 12 personer i en grupp med god stämning. Som team hjälps vi åt att driva företaget framåt och du blir en viktig del i det arbetet. Du får ta ansvar för dina arbetsuppgifter och till hjälp ... Visa mer
Arbetsbeskrivning
I takt med att iPiccolo växer så växer även ekonomifunktionen och vi söker nu en redovisningsansvarig med ansvar för redovisning och rapportering inom vår spännande koncern! 

Hos iPiccolo blir du en del av en gemenskap. Ekonomifunktionen består idag av 12 personer i en grupp med god stämning. Som team hjälps vi åt att driva företaget framåt och du blir en viktig del i det arbetet. Du får ta ansvar för dina arbetsuppgifter och till hjälp har du ett ledarskap präglat av stöd, flexibilitet och ett positivt förhållningssätt. Möjlighet att utvecklas i din anställning är verklighet hos oss – vill du så får du!

Vi har såklart kollektivavtal och som anställd får du ta del av förmåner som friskvårdsbidrag, friskvårdstimme och flexibla arbetstider för att nämna några.

Ansvarsområden
Som Redovisningsansvarig ansvarar du för att redovisning och rapportering sker i enlighet med tillämpliga externa och interna regler. Du ansvarar för rutiner och processer kring upprättande av periodiska bokslut, koncernkonsolidering och rapportering samt årsredovisning och deklarationer. Du är go-to-person vid komplexa frågeställningar och får vara beredd att bistå vid behov. Du är den som syr ihop det sista i boksluten och årsredovisningarna samt deklarationerna.  Med din erfarenhet bidrar du med analys och förmågan att lyfta blicken till en övergripande nivå och till att hålla ett mer strategiskt perspektiv. 
 
iPiccolo har en hög tillväxttakt och en viktig del i rollen som Redovisningsansvarig är att hela tiden arbeta med förbättringar och utveckling av redovisningsfunktionen samt övriga rutiner och processer inom ekonomiområdet. Detta för att kunna förmedla beslutsunderlag, stöd och ekonomiskt viktig information till alla avdelningar inom organisationen. Rollen innehåller inget personalansvar och rapportering sker till CFO.

Kvalifikationer
Vi söker dig med mycket goda kunskaper inom redovisning. Du har erfarenhet av arbete i en komplex miljö med stora flöden och hanterar med lätthet komplexa redovisningsfrågor, kan upprätta bokslut, årsredovisningar och deklarationer. Vi ser gärna att du har erfarenhet av koncernredovisning eller åtminstone koncernrapportering. Kanske har du arbetat med komplexa rådgivningsfrågor på revisionsbyrå eller ett större företags redovisningsfunktion? Vi letar efter dig med en utpräglad affärsförståelse som har känsla för siffror.

Utöver kunskaper i svenska måste du behärska engelska i tal och skrift men hos iPiccolo värdesätter vi även andra språkkunskaper. Du har goda allmänna IT-kunskaper.

För att trivas hos oss bör du vara en person som tycker om att samverka med andra samtidigt som du har förmågan att självständigt driva ditt ansvarsområde. Du har en förståelse för behovet av att vara flexibel kring arbetstoppar och att det kan förekomma viss säsongsvariation i arbetsbelastningen i en roll som redovisningsansvarig. Du är såklart både strukturerad och noggrann och respekterar tidsramar och deadlines. 

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2022-08-21, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: I denna rekrytering samarbetar iPiccolo med Randstad Finance. Kontakta gärna ansvarig rekryteringskonsult Fredrik Patcha, [email protected] om du har frågor. Ansökan sker på www.randstad.se

Om företaget
iPiccolo, med bland annat varumärken såsom inkClub, grundades 2000 och är stolta att än idag kunna titulera oss Europas bästa e-handelsbolag inom förbrukningsvaror. Vi omsätter 620 miljoner varje år med hjälp av vår försäljning i 10 olika länder och våra ca 85 fantastiska medarbetare som gör sitt yttersta varje dag. Vårt huvudkontor ligger i Uppsala varifrån marknader och funktioner hanteras. Företaget expanderar med nya affärsområden och är i ständig utveckling. Visa mindre

Kopia av Accounting Manager / Redovisningschef, EMEA to IAR Systems

Ansök    Apr 25    Bravura Sverige AB    Redovisningschef
About Bravura: Bravura is a staffing and recruitment company for organizations that want to find Next Gen Professionals. We have lots of job opportunities, especially for you at the beginning of your career with 0-8 years of experience. Through us, you can work as a consultant or be recruited. Find your dream job - we help you succeed! About the job: This is a direct recruitment, which means that the recruitment process takes place through Bravura and... Visa mer
About Bravura:

Bravura is a staffing and recruitment company for organizations that want to find Next Gen Professionals. We have lots of job opportunities, especially for you at the beginning of your career with 0-8 years of experience. Through us, you can work as a consultant or be recruited. Find your dream job - we help you succeed!

About the job:

This is a direct recruitment, which means that the recruitment process takes place through Bravura and you are employed directly by IAR Systems.

About the company:

IAR Systems provides world-leading software tools and services for embedded development, enabling companies worldwide to create the products of today and the innovations of tomorrow. Since 1983, IAR Systems’ solutions have ensured quality, reliability and efficiency in the development of over one million embedded applications. The company is headquartered in Uppsala, Sweden and has sales and support offices all over the world. Since 2018, Secure Thingz, the global domain expert in device security, embedded systems, and lifecycle management, is part of IAR Systems Group AB. IAR Systems Group AB is listed on NASDAQ OMX Stockholm, Mid Cap. Learn more at www.iar.com.

Tasks and responsibilities:

As an Accounting Manager EMEA, you are responsible for IAR Systems accounting department in Uppsala, a team consisting of four talented employees, this position included. You will report directly to the Global Accounting Manager, being a key player in IAR Systems global finance team.

What you will do:
• Lead and distribute the work in the accounting department, including certain foreign accounting firms
• Personnel responsibility for three employees at IAR Systems accounting department in Uppsala
• Consolidation responsibility for a subgroup, about ten companies, including a separate compilation of sales results
• Ensure that the accounting processes are complied with so that the work is carried out correctly and with high quality
• Responsible for Finance-related areas in the Navision business system
• Responsible for annual reports and tax reporting for the Swedish subsidiaries
• Participates and drives in development projects, for example in areas such as implementation of group consolidation systems and upgrading of business systems

Education, Experience and Personal characteristics:

• Relevant academic education, preferably within accounting or similar experience of working life
• Solid background in accounting
• Solid experience of accounting regulations and principles
• Fluent in Swedish and English, speech and written
• Good knowledge in Excel

Meritorious:
• Experience from an international environment
• Experience of IFRS
• Experience of implementation and upgrading of business systems

As IAR Systems develops rapidly and operates in an international market, you as a person should be flexible and thrive in a changing environment. You are driven and independent with a structured and accurate way of working. People around you describe you as an educational person who is happy to take responsibility for delivering on time and with good quality. In the role, you are expected to contribute and come up with your own initiatives. You are attracted by working with ongoing change work where you get to be involved in developing processes and routines.

Other information:

Start: Upon agreement
Location: Uppsala
Salary: Upon agreement

Having questions about Bravura's recruitment process? You can find answers to the most common questions by clicking the link: här

Are you curious about how our recruitment process is structured? You can find more information here: https://www.bravura.se/din-karriar .

If you have questions about the service or about your registration, you are welcome to contact our candidate support on our chat, [email protected] or 08-400 240 50 and we will help you. Specify what position and company you are applying for.

We recommend that you submit your application immediately as we make an ongoing selection. Welcome with your application!

Keywords: Ekonomichef, Accouting Manager, Accouting, ekonomi, redovisningschef, ekonomiansvarig, redovisning, redovisningsekonom, ekonom, heltid, Uppsala, rapportering, koncernrapportering, budget Visa mindre

Kopia av Accounting Manager / Redovisningschef, EMEA to IAR Systems

Ansök    Mar 28    Bravura Sverige AB    Redovisningschef
About Bravura: Bravura is a staffing and recruitment company for organizations that want to find Next Gen Professionals. We have lots of job opportunities, especially for you at the beginning of your career with 0-8 years of experience. Through us, you can work as a consultant or be recruited. Find your dream job - we help you succeed! About the job: This is a direct recruitment, which means that the recruitment process takes place through Bravura and... Visa mer
About Bravura:

Bravura is a staffing and recruitment company for organizations that want to find Next Gen Professionals. We have lots of job opportunities, especially for you at the beginning of your career with 0-8 years of experience. Through us, you can work as a consultant or be recruited. Find your dream job - we help you succeed!

About the job:

This is a direct recruitment, which means that the recruitment process takes place through Bravura and you are employed directly by IAR Systems.

About the company:

IAR Systems provides world-leading software tools and services for embedded development, enabling companies worldwide to create the products of today and the innovations of tomorrow. Since 1983, IAR Systems’ solutions have ensured quality, reliability and efficiency in the development of over one million embedded applications. The company is headquartered in Uppsala, Sweden and has sales and support offices all over the world. Since 2018, Secure Thingz, the global domain expert in device security, embedded systems, and lifecycle management, is part of IAR Systems Group AB. IAR Systems Group AB is listed on NASDAQ OMX Stockholm, Mid Cap. Learn more at www.iar.com.

Tasks and responsibilities:

As an Accounting Manager EMEA, you are responsible for IAR Systems accounting department in Uppsala, a team consisting of four talented employees, this position included. You will report directly to the Global Accounting Manager, being a key player in IAR Systems global finance team.

What you will do:
• Lead and distribute the work in the accounting department, including certain foreign accounting firms
• Personnel responsibility for three employees at IAR Systems accounting department in Uppsala
• Consolidation responsibility for a subgroup, about ten companies, including a separate compilation of sales results
• Ensure that the accounting processes are complied with so that the work is carried out correctly and with high quality
• Responsible for Finance-related areas in the Navision business system
• Responsible for annual reports and tax reporting for the Swedish subsidiaries
• Participates and drives in development projects, for example in areas such as implementation of group consolidation systems and upgrading of business systems

Education, Experience and Personal characteristics:

• Relevant academic education, preferably within accounting or similar experience of working life
• Solid background in accounting
• Solid experience of accounting regulations and principles
• Fluent in Swedish and English, speech and written
• Good knowledge in Excel

Meritorious:
• Experience from an international environment
• Experience of IFRS
• Experience of implementation and upgrading of business systems

As IAR Systems develops rapidly and operates in an international market, you as a person should be flexible and thrive in a changing environment. You are driven and independent with a structured and accurate way of working. People around you describe you as an educational person who is happy to take responsibility for delivering on time and with good quality. In the role, you are expected to contribute and come up with your own initiatives. You are attracted by working with ongoing change work where you get to be involved in developing processes and routines.

Other information:

Start: Upon agreement
Location: Uppsala
Salary: Upon agreement

Having questions about Bravura's recruitment process? You can find answers to the most common questions by clicking the link: här

Are you curious about how our recruitment process is structured? You can find more information here: https://www.bravura.se/din-karriar .

If you have questions about the service or about your registration, you are welcome to contact our candidate support on our chat, [email protected] or 08-400 240 50 and we will help you. Specify what position and company you are applying for.

We recommend that you submit your application immediately as we make an ongoing selection. Welcome with your application!

Keywords: Ekonomichef, Accouting Manager, Accouting, ekonomi, redovisningschef, ekonomiansvarig, redovisning, redovisningsekonom, ekonom, heltid, Uppsala, rapportering, koncernrapportering, budget Visa mindre

Accounting Manager / Redovisningschef, EMEA to IAR Systems

Ansök    Jan 20    Bravura Sverige AB    Redovisningschef
About Bravura: Bravura is a staffing and recruitment company for organizations that want to find Next Gen Professionals. We have lots of job opportunities, especially for you at the beginning of your career with 0-8 years of experience. Through us, you can work as a consultant or be recruited. Find your dream job - we help you succeed! About the job: This is a direct recruitment, which means that the recruitment process takes place through Bravura and... Visa mer
About Bravura:

Bravura is a staffing and recruitment company for organizations that want to find Next Gen Professionals. We have lots of job opportunities, especially for you at the beginning of your career with 0-8 years of experience. Through us, you can work as a consultant or be recruited. Find your dream job - we help you succeed!

About the job:

This is a direct recruitment, which means that the recruitment process takes place through Bravura and you are employed directly by IAR Systems.

About the company:

IAR Systems provides world-leading software tools and services for embedded development, enabling companies worldwide to create the products of today and the innovations of tomorrow. Since 1983, IAR Systems’ solutions have ensured quality, reliability and efficiency in the development of over one million embedded applications. The company is headquartered in Uppsala, Sweden and has sales and support offices all over the world. Since 2018, Secure Thingz, the global domain expert in device security, embedded systems, and lifecycle management, is part of IAR Systems Group AB. IAR Systems Group AB is listed on NASDAQ OMX Stockholm, Mid Cap. Learn more at www.iar.com.

Tasks and responsibilities:

As an Accounting Manager EMEA, you are responsible for IAR Systems accounting department in Uppsala, a team consisting of four talented employees, this position included. You will report directly to the Global Accounting Manager, being a key player in IAR Systems global finance team.

What you will do:
• Lead and distribute the work in the accounting department, including certain foreign accounting firms
• Personnel responsibility for three employees at IAR Systems accounting department in Uppsala
• Consolidation responsibility for a subgroup, about ten companies, including a separate compilation of sales results
• Ensure that the accounting processes are complied with so that the work is carried out correctly and with high quality
• Responsible for Finance-related areas in the Navision business system
• Responsible for annual reports and tax reporting for the Swedish subsidiaries
• Participates and drives in development projects, for example in areas such as implementation of group consolidation systems and upgrading of business systems

Education, Experience and Personal characteristics:

• Relevant academic education, preferably within accounting or similar experience of working life
• Solid background in accounting
• Solid experience of accounting regulations and principles
• Fluent in Swedish and English, speech and written
• Good knowledge in Excel

Meritorious:
• Experience from an international environment
• Experience of IFRS
• Experience of implementation and upgrading of business systems

As IAR Systems develops rapidly and operates in an international market, you as a person should be flexible and thrive in a changing environment. You are driven and independent with a structured and accurate way of working. People around you describe you as an educational person who is happy to take responsibility for delivering on time and with good quality. In the role, you are expected to contribute and come up with your own initiatives. You are attracted by working with ongoing change work where you get to be involved in developing processes and routines.

Other information:

Start: Upon agreement
Location: Uppsala
Salary: Upon agreement

Having questions about Bravura's recruitment process? You can find answers to the most common questions by clicking the link: här

Are you curious about how our recruitment process is structured? You can find more information here: https://www.bravura.se/din-karriar .

If you have questions about the service or about your registration, you are welcome to contact our candidate support on our chat, [email protected] or 08-400 240 50 and we will help you. Specify what position and company you are applying for.

We recommend that you submit your application immediately as we make an ongoing selection. Welcome with your application!

Keywords: Ekonomichef, Accouting Manager, Accouting, ekonomi, redovisningschef, ekonomiansvarig, redovisning, redovisningsekonom, ekonom, heltid, Uppsala, rapportering, koncernrapportering, budget Visa mindre

Redovisningsansvarig i Uppsala

Är du redovisningskonsult och söker nytt uppdrag? Nu söker vi en redovisningsansvarig till vår kund som är Sveriges största organisation för egenanställda. Tjänsten är ett konsultuppdrag på med en omfattning på 75-100 % med start omgående och pågår fram till slutet av september. Arbetsuppgifter Som redovisningsansvarig kommer du ha övergripande koll på koncernen och kommer att arbeta självständigt med löpande redovisning, bokslut, årsredovisningar, dekla... Visa mer
Är du redovisningskonsult och söker nytt uppdrag? Nu söker vi en redovisningsansvarig till vår kund som är Sveriges största organisation för egenanställda. Tjänsten är ett konsultuppdrag på med en omfattning på 75-100 % med start omgående och pågår fram till slutet av september.

Arbetsuppgifter

Som redovisningsansvarig kommer du ha övergripande koll på koncernen och kommer att arbeta självständigt med löpande redovisning, bokslut, årsredovisningar, deklarationer, och koncernredovisning. Förutom detta kommer arbetsuppgifterna även innefatta:

• Bokslutsarbete och kontoavstämning
• Operativt deltagande i att ta fram delårsrapporter
• Rapportera och kontakt med myndigheter
• Göra analyser och utredningsarbete
• Stöttning i projekt där ekonomiska aspekter behöver beaktas.
• Stöd gällande månadsbokslut, rapporteringar och revision för koncernbolag i utlandet
• Stöd för övriga ekonomiteamet med redovisningsfrågor
• Ad hoc uppgifter inom ekonomi, finansiering och redovisning

Vem är du?

Vi söker dig som har akademisk ekonomisk utbildning eller motsvarande med relevant erfarenhet och bakgrund inom ekonomi. Kanske har du arbetat som redovisningsansvarig eller i en liknande senior roll och har en god grund och är trygg i redovisning. För att lyckas bra i rollen får du gärna ha arbetat med koncernredovisning eftersom mycket stöttning och kontakt sker med övriga bolag i koncernen.
Som person tror vi att du är strukturerad, självgående, noggrann, ansvarstagande och prestigelös. Du rycker in där det behövs och tar ansvar för helheten. God känsla för service samt hög integritet är också viktigt. Det är ett måste att du kan uttrycka dig obehindrat på svenska och engelska i både tal och skrift.

Du erbjuds:

Du erbjuds en spännande och ansvarfull roll hos vår kund som beskriver sig själva som en familjär organisation. Organisationen är värdestyrd och beslutsvägarna är korta och avstånden mellan avdelningarna likaså. Beslut och ansvar flyttas ner i grupperna så det finns stora möjligheter att få påverka och bidra till organisationen.
Tjänsten är ett konsultuppdrag med omfattning 75-100% med start omgående och som förväntas fortlöpa till slutet av september. Arbetet kan både utföras delvis hemifrån och på kundens kontor i Uppsala. Möjlighet ges även att arbeta på kundens kontor i central Stockholm. Vid frågor gällande tjänsten är du varmt välkommen att kontakta konsultchef, Hanna Broström på [email protected]

Om verksamheten

Jurek Rekrytering & Bemanning är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR/Administration samt marknad och management.
Välkommen med din ansökan via www.jurek.se. Vi tar inte emot ansökningar via e-post. Visa mindre

Redovisningschef EMEA

Ansök    Dec 15    I.A.R. Systems AB    Redovisningschef
Välkommen till att söka ett spännande och utmanande jobb som redovisningschef i en internationell miljö hos mjukvaruleverantören IAR Systems. Om rollen I rollen som redovisningschef EMEA ansvarar du för IAR Systems redovisningsavdelning i Uppsala som består av fyra duktiga medarbetare, denna tjänst inkluderad. Du rapporterar direkt till Global Accounting Manager och du är en nyckelspelare i IAR Systems globala finance team. Tjänsten är placerad på huvudkon... Visa mer
Välkommen till att söka ett spännande och utmanande jobb som redovisningschef i en internationell miljö hos mjukvaruleverantören IAR Systems.
Om rollen
I rollen som redovisningschef EMEA ansvarar du för IAR Systems redovisningsavdelning i Uppsala som består av fyra duktiga medarbetare, denna tjänst inkluderad. Du rapporterar direkt till Global Accounting Manager och du är en nyckelspelare i IAR Systems globala finance team. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i centralt läge på Strandbodgatan i Uppsala. Under hösten 2022 flyttar vi in i nyrenoverade lokaler på samma adress.
Huvudsakliga arbetsuppgifter:
· Leda och fördela arbetet på redovisningsavdelningen inklusive vissa utländska redovisningsbyråer
· Personalansvar för tre medarbetare på IAR Systems redovisningsavdelning i Uppsala
· Konsolideringsansvar för en underkoncern bestående av ett tiotal bolag inklusive separat sammanställning av försäljningsutfall
· Säkerställa att redovisningsprocesserna efterlevs så att arbetet utförs korrekt och med hög kvalité
· Ansvarig för Finance-relaterade områden i affärssystemet Navision
· Ansvarig för årsredovisningar och skatterapportering för de svenska dotterbolagen
· Delaktig och drivande i utvecklingsprojekt, exempelvis inom områden som implementering av koncernkonsolideringssystem och uppgradering av affärssystem
Vem letar vi efter?
Som sökande till denna roll har du en akademisk utbildning inom ekonomi och gärna med inriktning mot redovisning. Alternativt att du har motsvarande erfarenhet av arbetslivet. En stor del av kommunikationen sker internationellt varför det är viktigt att du är bekväm med det engelska språket i såväl tal som skrift.
Du har mångårig erfarenhet av liknande arbete alternativt en bakgrund inom revision och du är väl förtrogen med de rutiner som förekommer på en redovisningsavdelning. Du besitter en gedigen erfarenhet av redovisningsreglerverket och vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i internationell miljö. Erfarenhet av IFRS samt implementering och uppgradering av affärssytem och koncernsolideringssystem är positivt. Goda kunskaper i Excel är viktigt eftersom det är ett verktyg som används mycket i denna roll.
Eftersom IAR Systems utvecklas snabbt och verkar på en internationell marknad bör du som person vara flexibel och trivas i en föränderlig miljö. Du är driven och självgående med ett strukturerat och noggrant arbetssätt. Personer i din omgivning beskriver dig som en pedagogisk person som gärna tar ansvaret för att leverera i tid och med god kvalité. I rollen förväntas du bidra och komma med egna initiativ. Du tilltalas av att arbeta med löpande förändringsarbete där du får vara med och utveckla processer och rutiner.
Om IAR Systems
IAR Systems är en världsledande leverantör av programvara för programmering av processorer i inbyggda system. I över 35 år har vi tillhandahållit världsledande verktyg och idag använder över 150 000 utvecklare vår mjukvara.
Det är vi som utvecklar verktyg och tjänster som gör utvecklingen av inbyggda system snabb, effektiv och pålitlig. I sin tur kan våra kunder världen över snabbare leverera bättre produkter till sina marknader. Många av världens största bolag använder våra produkter men också av tusentals små och medelstora företag. Detta göra att vi återfinns inom en rad olika branscher såsom fordonsindustri, industriautomation, medicinteknik, konsumentelektronik och Internet of Things.
Våra verktyg gör det möjligt för våra kunder att skapa bästa möjliga produkter genom att:
· Erbjuda förstklassig teknik för att möjliggöra bästa möjliga produktutveckling.
· Arbeta tillsammans som ett engagerat team – vi hjälper kunden att vara expert.
· Framtidssäkra produktutveckling – vi ska vara en leverantör för produktutveckling som är framtidssäkrad.
IAR Systems har 215 anställda fördelat på 14 olika kontor och på tre olika kontinenter. Huvudkontor ligger i Uppsala och är försäljnings- och supportkontor för hela världen. IAR Systems AB och företaget Secure Thingz ägs av I.A.R. Systems Group AB som är börsnoterat på Mid Cap, Stockholm under ticker IAR B.


Intresserad? Skicka din ansökan redan idag till: [email protected] Visa mindre

Redovisningschef till Biometria

Ansök    Nov 3    Mpya Finance AB    Redovisningschef
Biometrias uppdrag är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkeshandeln, samtidigt som vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet. Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva... Visa mer
Biometrias uppdrag är att stödja och utveckla virkeshandel, logistik och produktion på virkesmarknaden. Biometria erbjuder även tjänster för digitalisering och automatisering av virkesflödet och virkeshandeln, samtidigt som vi har ett långsiktigt samarbete med forskningsinstitut och universitet.

Genom vårt arbete verkar vi som ett informationsnav inom skogsnäringen och erbjuder en plattform med standardiserad och kvalitetssäkrad information som vi själva och andra aktörer kan bygga nya moderna tjänster på. Totalt är vi ca 850 anställda med verksamhet i hela Sverige.

Är du förändringsbenägen, engagerad och ansvarsfull? Brinner du för redovisning, utveckling och personalansvar? Då kan tjänsten som Redovisningschef på Biometria vara rätt tjänst för just dig!

Biometria är en medlemsägd och central aktör inom svensk skogsnäring som genomför opartisk mätning och redovisning av det virke som flödar mellan skog och industri, så att alla Sveriges skogsägare kan vara trygga i sina virkesaffärer.

Biometria är nu i behov av att rekrytera en driven och erfaren Redovisningschef. Som Redovisningschef är du operativ och du har det övergripande ansvaret för att säkerställa redovisningen och utveckla funktionen. Du har personalansvar för två medarbetare och rapporterar till CFO. Rollen är en nyckelroll i bolaget och får möjlighet att tillsammans med CFO och övriga på ekonomifunktionen fortsätta utveckla processer och rutiner för ekonomifunktionen.

Rollen är placerad på Biometrias huvudkontor i Uppsala.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

• Övergripande ansvar för redovisningen för Biometria.
• Ansvar för månads-, kvartals- och årsbokslut inklusive rapportering.
• Leda och fördela arbetet inom redovisningsfunktionen
• Personalansvar och coaching för två medarbetare
• Ansvar för upprättande av årsredovisning
• Analysera och följa upp resultat/nyckeltal löpande
• Implementera och förbättra rutiner, processer och arbetssätt
• Leda och driva utredningsfrågor inom ansvarsområdet (intern kontroll, moms, skatt, redovisningsprinciper m.m.)
• Ansvar för rapportering av skatter och moms
• Proaktivt identifiera, driva och utveckla samt implementera förändringsprojekt
• Superuser för Dynamics 365

Din profil

Vi söker dig som har en akademisk examen och flerårig erfarenhet inom redovisning från likande roll i ledande befattning. Vidare har du erfarenhet av personalledning, bra samarbetsförmåga och är van att driva förändring. Du har goda kunskaper i Excel. Ditt systemintresse är stort och har du erfarenhet från Dynamics 365 är det meriterande.

Genom ditt strukturerade, ansvarsfulla och affärsmässiga förhållningssätt sätt bidrar du till en högkvalitativ och effektiv hantering av redovisningen inom Biometria. Du är noggrann med detaljer samtidigt som du har förmågan att se helheten. Då tjänsten innebär mycket kontakter med övriga organisationen är du social, kommunikativ och pedagogisk. Vidare gillar du ett högt tempo och är van att jobba mot deadlines. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vårt erbjudande till dig
Vi kan erbjuda dig ett självständigt och utvecklande arbete i en dynamisk miljö. Du får möjlighet att vara med och påverka Biometrias fortsatta utveckling tillsammans med engagerade kollegor.

Hur gör jag nu?
I denna rekrytering samarbetar Biometria med Mpya Finance. Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller kring tjänsten är du välkommen att kontakta Elin Allskog, [email protected] eller Maria Brisheim, [email protected] . Urval och intervjuer sker löpande så skicka gärna in din ansökan snarast möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan! Visa mindre

Redovisningschef

Ansök    Aug 17    Sunroof Sverige AB    Redovisningschef
Vi söker en Redovisningschef! Har du ett brinnande intresse för förnybar energi och ekonomi? Just nu söker vi en redovisningschef till en spännande roll i en framtidsbransch. Dina arbetsuppgifter kommer att vara utmanande och varierande i ett företag som har en stark tillväxresa framför sig. Arbetsuppgifter Som redovisningsansvarig kommer du främst att ansvarig för redovisning och ekonomisk förvaltning. Därtill kommer även personalansvar för a... Visa mer
Vi söker en Redovisningschef!
Har du ett brinnande intresse för förnybar energi och ekonomi? Just nu söker vi en redovisningschef till en spännande roll i en framtidsbransch. Dina arbetsuppgifter kommer att vara utmanande och varierande i ett företag som har en stark tillväxresa framför sig.
Arbetsuppgifter
Som redovisningsansvarig kommer du främst att ansvarig för redovisning och ekonomisk förvaltning. Därtill kommer även personalansvar för andra ekonomer tillsammans med stöttning av nyrekrytering inom området. Genom våra policys och riktlinjer ser du till att all finansiell rapportering och redovisning sker enligt interna standarder samt god redovisningssed.
SunRoof är ett internationellt företag som utvecklar och säljer 2-i-1 solcellstak, innovativa fasader och smarta energilösningar. Vår målsättning är att förse branschen med innovativa och förnybara produkter som har ett låg CO2 avtryck på miljön. Vi startade i Sverige 2013 men finns nu i ett flertal europeiska länder.
Du kan läsa mer om oss på: www.sunroof.se


Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:


Ha ett övergripande ansvar för redovisningen
Personalansvar för redovisningsekonomer och assistenter.
Etablera, hantera och utveckla processer
Göra avstämningar och analysera inför bokslut
Etablera, utveckla och implementera policyer, riktlinjer och instruktioner
Löpande bokföring och redovisning
Rapportera och analysera kostnader
Bevaka lönsamhet och marginal
Chefsstöd och löpande personaladministration
Rapportera till ledningen

Vi söker dig som har:
Universitets- eller högskoleutbildning inom ekonomi eller finans
Minst 5 års erfarenhet från komplett redovisning.
Gärna någon typ av ledarroll tidigare
Flytande svenska och engelska kunskaper både muntligt och skriftligt
God kommunikationsförmåga och trivs att arbeta i en global miljö
Har ordning och reda, skarp och noggrann
Driven, detaljorienterad och gillar att arbeta med siffror
Förmågan att ta för sig och vara lösningsorienterad.
God vana att prioritera din tid på ett effektivt sätt, arbeta självständigt och hålla deadlinesVi erbjuder:
Att bli en viktig pusselbit i vårt globala och multikulturella företag inom förnybar energi
En spännande arbetsplats där du har en möjlighet att påverka din egen vardag och framtid
En arbetsplats där vi tror på ett ömsesidigt förtroende, respekt och stöd. Våra anställda står i centrum.
Marknadsmässig lön
Heltid tillsvidare med en inledande provanställning
Start: omgående Visa mindre

Redovisningsansvarig till internationellt läkemedelsföretag

Nu ges du möjligheten att få bättra på ditt cv med rollen som redovisningsansvarig inom en stor internationell organisation. Galderma genomgår en stor förändringsresa just nu och då nuvarande Redovisningschef ska lägga sin tid på annat projekt behöver han en erfaren Redovisningsansvarig som kan ta över ansvaret för hela rapporteringen. OM TJÄNSTEN Som Redovisningsansvarig kommer du vara ansvarig för hela den ekonomiska rapporteringen. Du kommer tillhöra ... Visa mer
Nu ges du möjligheten att få bättra på ditt cv med rollen som redovisningsansvarig inom en stor internationell organisation. Galderma genomgår en stor förändringsresa just nu och då nuvarande Redovisningschef ska lägga sin tid på annat projekt behöver han en erfaren Redovisningsansvarig som kan ta över ansvaret för hela rapporteringen.

OM TJÄNSTEN
Som Redovisningsansvarig kommer du vara ansvarig för hela den ekonomiska rapporteringen. Du kommer tillhöra en grupp om 4 personer där du kommer rapportera till Redovisningschefen. Galderma sitter i fina lokaler i Uppsala och erbjuder en spännande möjlighet för dig som kommer ta dig an detta uppdrag.

Det är ett konsultuppdrag där du kommer vara anställd av Academic Work och arbeta som konsult hos Galderma. Starten för detta uppdrag är omgående där vi kanske inte kan lämna hänsyn till eventuell uppsägningstid.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

ARBETSUPPGIFTER
* Ansvara för den löpande redovisningen
* Ansvara för bokslutsprocesserna
* Uppföljning och analys i samband med bokslut
* Ansvarig för moms- och skattefrågor
* Hjälp de andra avdelningarna i redovisning, skatt och andra ekonomiska frågor

VI SÖKER DIG SOM
* Har minst en kandidatexamen inom ekonomi


* Har minst två års erfarenhet som Redovisningsansvarig
* Har mycket goda kunskaper i både svenska och engelska
* Har mycket goda kunskaper i Excel


Det anses vara meriterande om du har tidigare erfarenhet av IFRS.

Som person är du:


* Självgående
* Problemlösande
* Resultatinriktad


Övrig information


* Start: Omgående
* Omfattning: Heltid 9-12 månader
* Placering: Uppsala
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Galdermas önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen. Visa mindre

Redovisningsansvarig till grönt företag i Uppsala

Ansök    Jun 28    Sjr In Scandinavia AB    Redovisningschef
Nu söker vi en erfaren redovisningsekonom som vill vara med från start när vår kund bygger upp sin ekonomifunktion i Uppsala. Än så länge finns ekonomifunktionen på annan ort men nu satsar man lokalt och vill få in en duktig redovisningsansvarig som vill vara med på resan framåt! Som redovisningsansvarig hos vår kund kommer du att ansvara för tre bolag som omsätter totalt ca 400 miljoner. I arbetsuppgifterna ingår löpande redovisning, avstämningar, moms- ... Visa mer
Nu söker vi en erfaren redovisningsekonom som vill vara med från start när vår kund bygger upp sin ekonomifunktion i Uppsala. Än så länge finns ekonomifunktionen på annan ort men nu satsar man lokalt och vill få in en duktig redovisningsansvarig som vill vara med på resan framåt!

Som redovisningsansvarig hos vår kund kommer du att ansvara för tre bolag som omsätter totalt ca 400 miljoner. I arbetsuppgifterna ingår löpande redovisning, avstämningar, moms- och arbetsgivardeklarationer samt månads- och årsbokslut. I rollen ingår dessutom analys och framtagande av statistik. Tillsammans med dina kollegor som finns på ett annat kontor bidrar du dessutom till att utveckla rutiner för den löpande redovisningen och bokslutsprocessen för koncernen. På plats i Uppsala har du hjälp av en redovisningsassistent och en löneadministratör/ekonomiassistent, för vilka du kommer att ha personalansvar.

Vem söker vi
För att passa för den här tjänsten krävs att du har erfarenhet av att arbeta självständigt med helheten inom redovisning. Du har troligen arbetat ett antal år på en redovisningsbyrå, som Controller eller som redovisningsekonom och vill nu ta ett större ansvar.

Du är en ödmjuk person som tycker det är roligt att snabbt sätta dig in i en verksamhet och vill bidra som en värdefull resurs till företaget. Vi lägger stor vikt vid ordning och reda så att du är noggrann och anpassningsbar är en förutsättning. Vidare är du prestigelös och van vid att ta tag i arbetsuppgifter och driva ditt eget arbete framåt. Flytande svenska i tal och skrift är ett krav. Du har mycket god systemkunskap och behärskar Excel.

Övrig information
Vi söker dig som kan påbörja en ny tjänst i början av oktober. Inlednigsvis blir du anställd som konsult via SJR men eftersom behovet är långsiktigt söker vi dig som på sikt vill bli överrekryterad till vår kund.

Ansökan
För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Charlotta Ezitis Holmström, 0766 417 657 alt Viola Hammar 0766 471 658. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-07-12.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post.

Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy: https://sjr.se/gdpr/integritet... (https://sjr.se/gdpr/integritetspolicy/)

Konsult hos SJR
Att arbeta som konsult hos SJR innebär att du blir en del av en dedikerad organisation med kompetens att ge dig perfekta förutsättningar att utvecklas både inom din yrkesroll och på ett personligt plan. Du får tillgång till vårt stora nätverk av intressanta företag och uppdragsgivare och därmed en unik möjlighet att ta din karriär till nästa steg.

Vi på SJR bryr oss om vår personal och tillsammans med oss får du en långsiktig partner som ger dig trygghet och stöd. Vi är lyhörda för dina behov och du kommer att ha en nära relation med din konsultchef som hjälper dig med dina utmaningar.

Om företaget
SJR in Sweden (SJR) är ett av Sveriges ledande och mest erfarna bolag inom rekrytering och konsultlösningar. Ända sedan starten 1993 har vi varit specialiserade inom såväl personlighetsbedömning som de områden vi rekryterar till, vilket ger oss en unik förmåga att utifrån högt ställda krav matcha rätt kompetens med rätt uppdragsgivare. Vi erbjuder specialistkompetens inom Finance, HR, Supply Chain och IT.

SJR är idag cirka 550 medarbetare med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg och Uppsala. Koncernen består av moderbolaget SJR in Scandinavia AB med dotterbolagen SJR in Sweden AB, Ogunsen AB, SJR IT AB och WES AB.

Titel: Redovisningsansvarig Visa mindre

Are you our next Financial brightening star?

Ansök    Apr 16    Academic Resource AB    Redovisningschef
We are looking for a Senior Accounting Manager with the title Financial Operations Leader for our next financial assignment starting in March 2021. This is a long-term full-time assignment with flexibility regarding working hours during quarter and year end. Our clients headquarters are based in Sweden, but you will be working from home with a young and energetic global team in a very nice and cooperative atmosphere with colleagues based in UK, Sweden and ... Visa mer
We are looking for a Senior Accounting Manager with the title Financial Operations Leader for our next financial assignment starting in March 2021. This is a long-term full-time assignment with flexibility regarding working hours during quarter and year end. Our clients headquarters are based in Sweden, but you will be working from home with a young and energetic global team in a very nice and cooperative atmosphere with colleagues based in UK, Sweden and in Spain. Direct manager will be a new person in the team, starting in March but in general your new team is very open, flexible, and friendly. The Team delivers financial forecasts of quarter end results for the whole Europe. This position is responsible for that information for Services Contracts in Sweden.


Role summary
Ensure Europe FOL Team delivers on time and accurate consolidated financial and operational reports, performance overviews (not limited to responsibilities’ list), with strong focus on excellent forecasting and pacing. Make sure operational plan for wind contracts and projects in the organization’s installed base meets the financial goals of Renewables Digital Services by acting as the primary interface between Finance, Commercial and Services Operations teams. Manage successful and highly effective FOL team for Europe.


Challenges in your new role
The role and its success depend on information captured from Service managers and Customer service leaders. It requires a lot of data analysis and review of incoming invoices and issued purchase orders as well as reported hours and materials used.
The goal is to deliver the most reliable and realistic estimate of the results for Sweden, make sure Service Director knows the details of financials and the team is well informed.


Your responsibilities
As the Financial Operations Leader, you will:
• Develop & manage the financial plan for each contract or project in your service area or stream, for the entire commercial lifecycle, that complies with our clients controllership policy.
• Identify financial risks and opportunities to manage operational uncertainty that achieves the financial plan.
• Own CMR analysis - Track portfolio performance against the Operations and as sold contracts.
• Train and coordinate with the Site Leaders to drive common processes and practices globally.
• Understand and translate contract or project terms & conditions related to variable revenue (liquidated damages and bonuses) into financial parameters that impact the financial plan. Develop action plans to optimize variable revenue performance.
• Build and execute cost plans that maximize margin generation for Digital Services. Deploy the financial elements of productivity programs as they are released by the Productivity Team, and ensure the financial benefit is measurable in the financial plan.
• Establish an operating rhythm with your service area or stream that aligns to the regional operating rhythm and financial reporting schedule. Ensure regional KPIs flow down consistently to the contract or project level.
• Estimate contract or project financial performance with a high level of accuracy.
• Manage and control the contract or project financial template to ensure best practices and continuous improvements are deployed consistently across the region.
• Drive compliance and accountability for the execution of all financial transactions, including the ERP lifecycle, to ensure financial accuracy and transparency.
• Act as the financial partner and subject matter expert to your Services and Commercial counterparts to deliver on business goals and collect bottoms-up feedback for continuous improvement.


Requirements
You have a master’s degree in Finance, Accounting or equivalent with proven experience in finance management, people management and sound knowledge of accounting fundamentals and auditing experience. You have excellent language skills in English both spoken and written, and it is a plus if you know Swedish. You have proficiency in finance data presentation, and you are compliance oriented


Personal skills
To succeed in your role, you must be an open, energetic person with Financial/Accounting background, strong analytical and interpersonal skills and have strong communication skills. Furthermore, you are confident in your role as a leader and have strong leadership skills.
Application
Selection and interviews will be ongoing. The position may be filled before the last day of application therefore we recommend that you apply as soon as possible. Click below and fill in your contact details, mark your application with reference number Cfl0421


Contact
[email protected]
[email protected]


Sökord: Accounting Manager financial forecast finance management people economy Leader Visa mindre

Redovisningschef till Scienta Scientific

Är du redo för att ta dig an en ny utmaning inom redovisning och kanske tröttnat på att pendla? Nu har du chansen att kliva in i en bred roll som redovisningschef på Scienta Scientific i Uppsala, som står inför en spännande expansiv fas och verkar inom en innovativ bransch för samshällsnytta! OM TJÄNSTEN Scienta Scientific levererar högteknologisk forskningsutrustning till ledande universitet och forskningslab världen över. Företaget ligger på gångavstån... Visa mer
Är du redo för att ta dig an en ny utmaning inom redovisning och kanske tröttnat på att pendla? Nu har du chansen att kliva in i en bred roll som redovisningschef på Scienta Scientific i Uppsala, som står inför en spännande expansiv fas och verkar inom en innovativ bransch för samshällsnytta!

OM TJÄNSTEN
Scienta Scientific levererar högteknologisk forskningsutrustning till ledande universitet och forskningslab världen över. Företaget ligger på gångavstånd från Uppsala centralstation och på kontoret sitter ca 45 personer som brinner för verksamheten och deras produkter. Totalt jobbar ca 300 personer inom Scienta-koncernen som har dotterbolag i Tyskland, USA, Kina och Japan.

Du kommer att tillhöra ekonomiteamet bestående av fem personer där du har personalansvar för två medarbetare. I ett team med olika personligheter, åldrar och erfarenheter får du chansen att växa i både din yrkesroll, men också som person.
Du jobbar även nära företagets CFO, med frihet under ansvar .

ARBETSUPPGIFTER
Som redovisningschef kommer du ha det övergripande ansvaret över redovisningsarbetet för hela Scienta-koncernen, bestående av tre svenska bolag. Du arbetar själv operativt och brett med exempelvis bokslut, årsredovisningar, moms- och skattefrågor samt deklarationer, men fördelar också det dagliga arbetet på ekonomiavdelningen, där bland annat två medarbetare fokuserar på kund- respektive leverantörsreskontra. Du kommer även ha mycket kontakt med bolagets revisorer samt ansvara för myndighetsrapportering och koncernredovisning.

VI SÖKER DIG SOM
* Antingen har en universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot redovisning, eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet


* Har några års erfarenhet av kvalificerad redovisning, gärna koncernredovisning och då helst i en ansvarsroll
* Är flytande i svenska och har goda kunskaper i engelska


Det är även meriterande om du har jobbat med redovisning inom något tillverkande bolag, men detta är inget krav.

Som person är det viktigt att du besitter nedan egenskaper:


* Samarbetsförmåga
* Personlig mognad
* Strukturerad


Övrig information


* Start: Så snart som möjligt, men med hänsyn till eventuell uppsägningstid
* Omfattning: Tillsvidare, med 6 månaders provanställning
* Placering: Uppsala, Boländerna
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Scienta Scientifics önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Läs mer om Scienta Scientific här! Visa mindre

Är du Scienta Scientifics nya redovisningsansvarige?

Ansök    Feb 18    Academic Work    Redovisningschef
Nyfiken på att ta dig an en ny utmaning inom redovisning och kanske tröttnat på att pendla? Nu har du chansen att kliva in i en roll som redovisningsansvarig på Scienta Scientific i Uppsala där du får jobba i en innovativ bransch med engagerade kollegor. OM TJÄNSTEN Nu söker spännande Scienta Scientific en redovisningsansvarig som vill vara med på deras tillväxtresa. Scienta Scientific levererar högteknologisk forskningsutrustning till ledande universite... Visa mer
Nyfiken på att ta dig an en ny utmaning inom redovisning och kanske tröttnat på att pendla?
Nu har du chansen att kliva in i en roll som redovisningsansvarig på Scienta Scientific i Uppsala där du får jobba i en innovativ bransch med engagerade kollegor.

OM TJÄNSTEN
Nu söker spännande Scienta Scientific en redovisningsansvarig som vill vara med på deras tillväxtresa. Scienta Scientific levererar högteknologisk forskningsutrustning till ledande universitet och forskningslab världen över. Företaget ligger på gångavstånd från Uppsala centralstation med bra kollektivförbindelser, i nya, fräscha lokaler i Boländerna. På kontoret sitter ca 45 personer som brinner för verksamheten och deras produkter. Totalt jobbar ca 300 personer inom Scienta-koncernen som har dotterbolag i Tyskland, USA, Kina och Japan.

Du kommer att tillhöra ekonomiteamet bestående av fyra personer där du har personalansvar för två medarbetare. I ett team med olika personligheter, åldrar och erfarenheter får du chansen att växa i både din yrkesroll, men också som person i stort.
Du jobbar nära företagets CFO, med frihet under ansvar .

ARBETSUPPGIFTER
Som redovisningsansvarig på Scienta Scientific kommer du ha det övergripande ansvaret över redovisningsarbetet för Scienta-koncernens tre svenska bolag. Din uppgift blir att leda och fördela det dagliga arbetet på ekonomiavdelningen, vilket bland annat innebär:


* Månads-, kvartals- och årsbokslut
* Årsredovisningar
* Moms- och skattefrågor
* Deklarationer


Du kommer även ha mycket kontakt med bolagets revisorer samt ansvara för myndighetsrapportering och koncernredovisning. Till din hjälp kommer du ha två medarbetare som fokuserar på kund- respektive leverantörsreskontra, en business controller samt bolagets CFO.

VI SÖKER DIG SOM
* Antingen har en universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot redovisning, eller motsvarande erfarenhet från arbetslivet


* Har några års erfarenhet av kvalificerad redovisning och då gärna i en ansvarsroll
* Är flytande i svenska och har goda kunskaper i engelska


Det är även meriterande om du har jobbat med redovisning inom något tillverkande bolag, men detta är inget krav. Scienta Scientific använder sig av ekonomisystemet Monitor och koncernkonsolideringsprogrammet Cognos – skulle du ha erfarenhet från just dessa system är det givetvis ett plus.

I denna rekryteringsprocess kommer vi att fokusera på din personlighet. För att du ska passa in i denna roll krävs att du besitter nedan egenskaper:


* Samarbetsförmåga, då det är viktigt att du är med och bidrar till en god stämning i teamet
* Mogen i din personlighet på det sättet att du utstrålar trygghet och vågar ge dig in i utmanande situationer när så krävs
* Strukturerad i den bemärkelsen att du kan lägga en plan, men är medveten om att saker inte alltid blir som man tänkt, varför du omprioriterar efter hand


Övrig information


* Start: Önskvärt så snart som möjligt, men vi tar givetvis hänsyn till eventuell uppsägningstid
* Omfattning: Tillsvidare, med 6 månaders provanställning
* Placering: Uppsala, Boländerna
* Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Scienta Scientifics önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.


Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

INFORMATION OM FÖRETAGET
Scienta Scientific grundades 1983 av bland annat nobelpristagaren Kai Siegbahn, och har sedan dess varit verksamt inom högteknologiska och forskningsnära marknader. Deras strävan är att förse ledande forskare, institutioner och företag med avancerade lösningar inom en växande bransch. Visa mindre

Redovisningschef

Ansök    Nov 12    Uppsala Universitet    Redovisningschef
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder ... Visa mer
Uppsala universitet är ett brett forskningsuniversitet med stark internationell ställning. Uppgiften är att bedriva forskning och utbildning av högsta kvalitet och att på olika sätt samverka med samhället. Vår viktigaste tillgång är alla de individer som med sin nyfikenhet och sitt engagemang gör Uppsala universitet till en av landets mest spännande arbetsplatser. Uppsala universitet har 46.000 studenter, 7.300 anställda och en omsättning på 7,3 miljarder kronor.
- Är du beredd att leda och utveckla verksamhet och medarbetare i en komplex organisation?
- Har du gedigen erfarenhet av redovisning och bokslutsarbete, djup kunskap inom regelverk som styr rättvisande redovisning och ett serviceinriktat förhållningssätt?
- Vill du främja ett öppet arbetsklimat och stärka delaktighet?
- Är du strategisk, strukturerad kommunikativ och leder genom öppenhet och långsiktighet?

Befattningen som redovisningschef på Uppsala universitet är placerad på avdelningen för ekonomi och upphandling vid universitetsförvaltningen.

Rollen som redovisningschef är placerad under ekonomidirektören och redovisningschefen ingår i avdelningens ledningsgrupp. Redovisningschefen leder enheten för redovisning med för närvarande ca 10 medarbetare. Du möts av spännande och utvecklande arbetsuppgifter, hög kompetens och en traditionsrik men modern och stimulerande miljö. Du har många kontaktytor både inom universitetet och med andra lärosäten och du bidrar till verksamhetens utveckling. Du, tillsammans med medarbetare inom avdelningen, är myndighetens experter inom statlig redovisning.

Arbetsuppgifter:

Din roll som redovisningschef är att leda och utveckla det vardagliga arbetet med alla ekonomiska flöden i en komplex organisation med många transaktioner, kunder och leverantörer. Du kartlägger, styr, fördelar och utvecklar arbetet inom ekonomifunktionen tillsammans med dina medarbetare. En del i uppdraget är att bidra till att föra avdelningen framåt och tillsammans skapa förutsättningar för moderna rutiner och processer.

I rollen som redovisningschef kommer du bland annat att:

- Följa utvecklingen av externa regelverk vid behov genomföra förändringar
- Delta i arbetet med universitetets finansiella bokslut och övrig ekonomisk rapportering
- Ansvara för bokslutsprocess med tillhörande elektronisk dokumentation
- Ansvara för övriga processer som säkerställer rättvisande redovisning
- Ge service och rådgivning samt utbildning och information inom ansvarsområdet
- Samverka med andra medarbetare i organisationen för att driva utvecklingen av olika ekonomiprocesser
- Ha personalansvar för enhetens medarbetare

Kvalifikationskrav:

Vi söker dig som har:

- Relevant akademisk examen, inriktning ekonomi/redovisning
- Flerårig kvalificerad och bred erfarenhet av liknande arbetsuppgifter med betoning på redovisning från komplex ekonomisk verksamhet

 

- Flerårig erfarenhet som chef med ansvar för personal, ekonomi och arbetsmiljö
- Erfarenhet från utvecklingsarbete av verksamhet och organisation, sannolikt i en komplex miljö.
- Ett förtroendeingivande ledarskap som främjar ett öppet samarbetsklimat, delaktighet i arbetet och ser till att goda idéer tas tillvara.
- God organisationsförmåga och arbetar med struktur och tydlighet.
- Mycket god samarbetsförmåga, kommunicerar väl, skriftligt och muntligt på svenska och engelska.
- Erfarenhet från arbete med relevanta IT-verktyg/systemstöd

Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet såsom att du är lösningsorienterad och entusiasmerande, och har en förmåga att skapa en god arbetsmiljö genom att motivera, delegera och följa upp arbetsuppgifter. I ditt ledarskap förenar du lyhördhet och smidighet med integritet och tydlighet. Vidare har du pedagogisk förmåga för att kunna kommunicera mål och förväntningar på ett tydligt sätt.

Du är en värdefull drivkraft i olika effektiviserings- och förbättringsarbeten och ser digitalisering och automatisering som självklara inslag i verksamhetsutvecklingen.     

Du ser dig som resultatinriktad och är mån om att leverera kvalitet i tid. Du är även noggrann och analytiskt lagd som person.

 

Önskvärt/meriterande i övrigt:

- Tidigare erfarenhet från statlig myndighet, av liknande arbete i högskolesektorn, annan offentlig verksamhet eller annan stor och komplex organisation.
- Erfarenhet av det offentliga redovisningsområdet

Lön: Individuell lönesättning.

Tillträde: Snarast, eller enligt överenskommelse.

Anställningsform: Tillsvidareanställning, provanställning kan tillämpas

Anställningens omfattning: 100 %

Upplysningar om anställningen lämnas av: Ekonomidirektör Hanna Mörtberg, telefon: 018 - 471 62 56, e-post: [email protected]

Välkommen med din ansökan senast den 11 december 2020, UFV-PA 2020/4167

Vi undanber oss erbjudanden om rekryterings- och annonseringshjälp.


Ansökan tas emot i Uppsala universitets rekryteringssystem. Visa mindre

Gruppchef redovisning till Etraveli Group

Ansök    Dec 19    Randstad    Redovisningschef
Arbetsbeskrivning Har du erfarenhet av att leda och utveckla andra inom redovisningsområdet? Vill du utvecklas på en arbetsplats med hög energi och på ett bolag med lönsam tillväxt? Då är du den vi söker till Etraveli Group. Ansvarsområden Som gruppchef för teamet inom redovisning ingår du i Etraveli Groups redovisningsfunktion som består av 40 anställda med lokalisering i både Sverige och Grekland. I rollen har du personalansvar för 5 operativa redovisni... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Har du erfarenhet av att leda och utveckla andra inom redovisningsområdet? Vill du utvecklas på en arbetsplats med hög energi och på ett bolag med lönsam tillväxt? Då är du den vi söker till Etraveli Group.

Ansvarsområden
Som gruppchef för teamet inom redovisning ingår du i Etraveli Groups redovisningsfunktion som består av 40 anställda med lokalisering i både Sverige och Grekland. I rollen har du personalansvar för 5 operativa redovisningsekonomer och tillsammans ansvarar ni för moms, skatt, bokslut och periodiseringar.

 Huvudsakliga arbetsuppgifter:
att leda och fördela arbetet i teamet
rapporteringsansvar till myndigheter 
uppföljning av komplexa intäktsflöden för att säkra korrekta uppskattningar i bokslut
analyser inom redovisning och kvalitetssäkra bokslut
vidareutveckling av processer och rutiner för att säkra effektiva flöden.

Då Etraveli Groups vardag är snabbrörlig kommer arbetet växla och du har tätt samarbete med övriga grupper på redovisningsfunktionen för att nå uppsatta mål och hålla deadlines. 
Du kommer att ha stora möjligheter till intern karriärutveckling.

Kvalifikationer
Du har en akademisk examen inom ekonomi eller redovisning samt  flerårig erfarenhet inom kvalificerad redovisning och/eller revision. Du har även dokumenterad ledarskapserfarenhet. Du har mycket god förståelse för redovisning och rapportering samt kunskap om hur effektiva och välfungerande redovisnings- och rapporteringsprocesser utvecklas. 
Rollen kräver goda kunskaper i Excel och att du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du analytisk, strukturerad och har en "can do"-attityd.  Du föredrar arbetsplatser med ett högt arbetstempo där teamarbete är avgörande. Viktigt för Etraveli Groups serviceinriktade verksamhet är att du värdesätter och skapar goda samarbeten. I gengäld erbjuds du möjlighet att tillhöra ett kompetent team där det värdesätts att  ta egna initiativ och vara självständig, och den entreprenöriella andan genomsyrar verksamheten. 

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Etraveli Group med Randstad Finance.
Frågor om tjänsten och processen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Maria Oskarsson, [email protected] 


Varmt välkommen med din ansökan via  https://www.randstad.se senast 3e januari 2020.

Om företaget
Etraveli Group erbjuder ett brett utbud av flygbiljetter, hotellboende och reserelaterade tjänster och uppvisar stark lönsamhetstillväxt. Bolaget grundades år 2000 och var ett av de första företagen att erbjuda onlinebokning av flygbiljetter. 
Med sitt huvudkontor i Uppsala är Etraveli Group idag  ett globalt företag med kontor i Sverige, Grekland, Kanada och Indien med över 1000 anställda och nästan 15 miljoner kunder. Visa mindre

Redovisningschef till Relita

Ansök    Dec 19    Randstad    Redovisningschef
Arbetsbeskrivning Relita är inne i spännande skede av sin tillväxtresa och söker nu till ekonomiavdelningen dig som är en utvecklingsorienterad redovisningschef. Du leder arbetet inom redovisning tillsammans med ditt team om åtta personer och samordnar koncernens processer och rutiner för att svara mot den fortsatta expansionsplanen. Du rapporterar till CFO och sitter i händelsernas centrum på huvudkontoret i Uppsala. Ansvarsområden Som redovisningschef l... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Relita är inne i spännande skede av sin tillväxtresa och söker nu till ekonomiavdelningen dig som är en utvecklingsorienterad redovisningschef. Du leder arbetet inom redovisning tillsammans med ditt team om åtta personer och samordnar koncernens processer och rutiner för att svara mot den fortsatta expansionsplanen. Du rapporterar till CFO och sitter i händelsernas centrum på huvudkontoret i Uppsala.

Ansvarsområden
Som redovisningschef leder du det dagliga arbetet på ekonomiavdelningen och coachar, stöttar och inspirerar dina medarbetare.
Intressanta utmaningar i rollen:
leda utvecklings- och effektiviseringsprojekt


budgetarbete


månatlig rapportering till koncernen och koncernredovisning enligt IFRS


månads-, kvartals- och årsbokslut samt upprättande av årsredovisning enligt K3


moms- & skattefrågor


kontaktperson mot externa intressenter avseende legala och redovisningsmässiga frågor.


Kvalifikationer
Vi söker dig som har gedigen kompetens inom koncernredovisning i K3. Du är civilekonom eller har motsvarande akademisk bakgrund med inriktning mot redovisning. Eftersom Relita arbetar i NAV ser vi det som en fördel om du har erfarenhet av större ekonomi- och rapporteringssystem. 


Att du har tidigare ledarerfarenhet och känner dig trygg i ditt ledarskap är viktigt.  Eftersom du har många kontaktytor, internt såväl som externt, behöver din kommunikativa förmåga vara god.  Det är fördelaktigt att du har erfarenhet av utvecklingsarbete och förstår vikten av systematik och ständig utveckling. Att du kan kommunicera obehindrat på svenska och engelska är självklart. 


Rollen som redovisningschef ställer krav på strategiskt tänkande och noggrannhet då du både arbetar med operativa redovisningsfrågor, samtidigt som du har förmåga att prioritera teamets arbete utifrån ett större verksamhetsperspektiv. 


Med din utvecklings- och lösningsorienterade attityd påverkar du din omgivning, driver förändringar och arbetar mot uppsatta mål. Du erbjuds stora möjligheter i ett dynamiskt bolag.

Ansökan
Sista ansökningsdag: 2020-01-03
 I denna rekrytering samarbetar Relita med Randstad.
 Frågor besvaras av rekryteringskonsult Maria Oskarsson,
 [email protected] 

Om företaget
Relita bildades 1996 med ambitionen att bli ett fullserviceföretag inom industri-, fastighets- och skadeservice och har sitt huvudkontor i Uppsala.  Relita är marknadsledande i Mälardalen och ser fram emot en fortsatt expansion. Relita med dotterbolag ingår i Recover Nordic som nyligen förvärvats av EQT.

Relita löser dina problem inom industriservice, skadeservice, fastighetsservice, fastighetsjour, sanering m.m. Dygnet runt! De har kontinuerligt utvecklat maskin- och fordonsparken till att idag vara en av de mest omfattande i branschen. 
Idag har bolaget  750 anställda i Sverige, en årsomsättning på 900 miljoner kronor och en kreditvärdighet på AAA ifrån Soliditet. Visa mindre

Affärsdriven redovisningschef till KitchenTime

Ansök    Okt 8    KitchenTime    Redovisningschef
Vi på KitchenTime Group är ett ungt, ambitiöst team med stort intresse för teknik och e-handel som drivs av att tillsammans skapa bästa möjliga kundupplevelsen. KitchenTime Group består av varumärkena Confident Living och KitchenTime. Confident Living är en av Sveriges ledande återförsäljare av möbler och heminredning med ett brett sortiment för hemmets alla rum från välkända varumärken och nya designers. KitchenTime är en av Nordens ledande aktörer inom ... Visa mer
Vi på KitchenTime Group är ett ungt, ambitiöst team med stort intresse för teknik och e-handel som drivs av att tillsammans skapa bästa möjliga kundupplevelsen.

KitchenTime Group består av varumärkena Confident Living och KitchenTime. Confident Living är en av Sveriges ledande återförsäljare av möbler och heminredning med ett brett sortiment för hemmets alla rum från välkända varumärken och nya designers. KitchenTime är en av Nordens ledande aktörer inom kategorierna köks- och serveringsprodukter med över 45 000 produkter i sortimentet. Varumärkena och företagen grundades 2013, i oktober 2016 förvärvade KitchenTime Confident Living och bildade därigenom KitchenTime Group.

Om tjänsten
Vi söker nu dig som är en driven redovisningschef som vill leda och utveckla ekonomifunktionens arbete framåt. Rollen innebär ett övergripande ansvar för arbetet inom redovisningsavdelningen samt att driva utveckling och effektivisering av processer och rutiner inom avdelningen. Rollen är en operativ roll där du även kommer ha möjlighet att kunna kliva utanför det operativa området och jobba strategiskt och framåtriktat. Arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är:

• Ansvara för att redovisningen upprättas enligt lagar och bestämmelser
• Leda och coacha medarbetare
• Rapportering, kvartalsrapporter och årsredovisning
• Budget- och prognosarbete
• Upprätta och genomföra årsredovisning
• Likviditetsplanering
• Ta fram analys- och uppföljningsmaterial
• Löpande kontakt med myndigheter, revisorer etc.
• Utveckla och effektivisera rutiner och processer

I tjänsten kommer du ha många olika kontaktytor, både externt som internt, där du kommer ha ett nära samarbete med våra övriga avdelningar inom företaget. Du rapporterar till vår VD.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en ekonomisk examen på universitetsnivå med flera års relevant erfarenhet inom redovisning och bokslutsarbete. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en transaktionsintensiv näringsverksamhet inom detaljhandel och har erfarenhet av ekonomisystemet Microsoft Navision.

Vi erbjuder

• En roll i ett framåtriktat företag med stora utvecklingsmöjligheter
• Centralt kontor ett stenkast från centralstationen i Uppsala
• En entreprenöriell organisation med stora möjligheter att påverka
• Fantastiska arbetskamrater som jobbar tillsammans i team mot gemensamma mål
• En omväxlande roll där du har möjlighet att utvecklas i takt med att bolaget utvecklas

Om dig
Vi tror att du är en person med positivt förhållningssätt, är social och flexibel. Du trivs med att jobba mot gemensamma mål, är målinriktad och har sinne för detaljer. Du är liksom vi prestigelös och redo att hugga i där det krävs. För att lyckas i rollen krävs att du är noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Du motiveras av att vidareutveckla dina medarbetare och se dem växa med sitt ansvar samtidigt som du är en tydlig ledare som på ett inspirerande och motiverande sätt kan förmedla våra gemensamma mål och visioner. Då du kommer ha ett stort antal kontaktpunkter behöver du vara serviceinriktad, ha god samarbetsförmåga och framåtriktat förhållningssätt. Det är viktigt att du trivs i en miljö som präglas av hög förändringstakt och ett högt tempo samt är duktig på att prioritera. Du kommer ha stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll, men det ställer också stora krav på att du är villig att satsa.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillträde och ansökan
Tjänsten är en heltidstjänst. Tjänsten tillsätts omgående efter överenskommelse.

Intervjuer sker löpande. Sista dag för ansökan: 16 oktober 2019

Rekryteringsprocess

Inga ansökningar tas emot via e-post utan samtliga ansökningar skickas via nedanstående ansökningsformulär.

Inför rekryteringsprocessen har vi tagit ställning till publiceringskanaler och undanbeder oss därför vänligt, men bestämt kontakt från rekryteringsföretag och mediesäljare.

Upplysningar om tjänsten
Frågor om tjänsten besvaras av ansvarig rekryterare Joel Falck, [email protected] Visa mindre

Affärsdriven redovisningschef till KitchenTime

Ansök    Sep 17    KitchenTime    Redovisningschef
Vi på KitchenTime Group är ett ungt, ambitiöst team med stort intresse för teknik och e-handel som drivs av att tillsammans skapa bästa möjliga kundupplevelsen. KitchenTime Group består av varumärkena Confident Living och KitchenTime. Confident Living är en av Sveriges ledande återförsäljare av möbler och heminredning med ett brett sortiment för hemmets alla rum från välkända varumärken och nya designers. KitchenTime är en av Nordens ledande aktörer inom ... Visa mer
Vi på KitchenTime Group är ett ungt, ambitiöst team med stort intresse för teknik och e-handel som drivs av att tillsammans skapa bästa möjliga kundupplevelsen.

KitchenTime Group består av varumärkena Confident Living och KitchenTime. Confident Living är en av Sveriges ledande återförsäljare av möbler och heminredning med ett brett sortiment för hemmets alla rum från välkända varumärken och nya designers. KitchenTime är en av Nordens ledande aktörer inom kategorierna köks- och serveringsprodukter med över 45 000 produkter i sortimentet. Varumärkena och företagen grundades 2013, i oktober 2016 förvärvade KitchenTime Confident Living och bildade därigenom KitchenTime Group.

Om tjänsten
Vi söker nu dig som är en driven redovisningschef som vill leda och utveckla ekonomifunktionens arbete framåt. Rollen innebär ett övergripande ansvar för arbetet inom redovisningsavdelningen samt att driva utveckling och effektivisering av processer och rutiner inom avdelningen. Rollen är en operativ roll där du även kommer ha möjlighet att kunna kliva utanför det operativa området och jobba strategiskt och framåtriktat. Arbetsuppgifter som ingår i tjänsten är:

• Ansvara för att redovisningen upprättas enligt lagar och bestämmelser
• Leda och coacha medarbetare
• Rapportering, kvartalsrapporter och årsredovisning
• Budget- och prognosarbete
• Upprätta och genomföra årsredovisning
• Likviditetsplanering
• Ta fram analys- och uppföljningsmaterial
• Löpande kontakt med myndigheter, revisorer etc.
• Utveckla och effektivisera rutiner och processer

I tjänsten kommer du ha många olika kontaktytor, både externt som internt, där du kommer ha ett nära samarbete med våra övriga avdelningar inom företaget. Du rapporterar till vår VD.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en ekonomisk examen på universitetsnivå med flera års relevant erfarenhet inom redovisning och bokslutsarbete. Det är meriterande om du tidigare har arbetat i en transaktionsintensiv näringsverksamhet inom detaljhandel och har erfarenhet av ekonomisystemet Microsoft Navision.

Vi erbjuder

• En roll i ett framåtriktat företag med stora utvecklingsmöjligheter
• Centralt kontor ett stenkast från centralstationen i Uppsala
• En entreprenöriell organisation med stora möjligheter att påverka
• Fantastiska arbetskamrater som jobbar tillsammans i team mot gemensamma mål
• En omväxlande roll där du har möjlighet att utvecklas i takt med att bolaget utvecklas

Om dig
Vi tror att du är en person med positivt förhållningssätt, är social och flexibel. Du trivs med att jobba mot gemensamma mål, är målinriktad och har sinne för detaljer. Du är liksom vi prestigelös och redo att hugga i där det krävs. För att lyckas i rollen krävs att du är noggrann, strukturerad och ansvarstagande. Du motiveras av att vidareutveckla dina medarbetare och se dem växa med sitt ansvar samtidigt som du är en tydlig ledare som på ett inspirerande och motiverande sätt kan förmedla våra gemensamma mål och visioner. Då du kommer ha ett stort antal kontaktpunkter behöver du vara serviceinriktad, ha god samarbetsförmåga och framåtriktat förhållningssätt. Det är viktigt att du trivs i en miljö som präglas av hög förändringstakt och ett högt tempo samt är duktig på att prioritera. Du kommer ha stora möjligheter att utvecklas i din yrkesroll, men det ställer också stora krav på att du är villig att satsa.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Tillträde och ansökan
Tjänsten är en heltidstjänst. Tjänsten tillsätts omgående efter överenskommelse.

Intervjuer sker löpande. Sista dag för ansökan: 6 oktober 2019

Rekryteringsprocess

Inga ansökningar tas emot via e-post utan samtliga ansökningar skickas via nedanstående ansökningsformulär.

Inför rekryteringsprocessen har vi tagit ställning till publiceringskanaler och undanbeder oss därför vänligt, men bestämt kontakt från rekryteringsföretag och mediesäljare.

Upplysningar om tjänsten
Frågor om tjänsten besvaras av ansvarig rekryterare Cecilia Rollborn, [email protected] Visa mindre

Manager Accounting and Systems

Ansök    Jun 28    Randstad AB    Redovisningschef
Manager Accounting and Systems Manager Accounting and Systems till Galderma i Uppsala Teamplayer med framtidsfokus sökes till tjänsten som Manager Accounting and Systems hos Galderma. Vill du vara med på vår utvecklingsresa och bidra till att vi står än bättre rustade inför framtiden? Bli en del av vårt lag! ansvarsområden. Som Manager Accounting and Systems ansvarar du för redovisningsavdelningen bestående av 6 personer inkl. chefen. Gruppen ansvarar f... Visa mer
Manager Accounting and Systems
Manager Accounting and Systems till Galderma i Uppsala

Teamplayer med framtidsfokus sökes till tjänsten som Manager Accounting and Systems hos Galderma. Vill du vara med på vår utvecklingsresa och bidra till att vi står än bättre rustade inför framtiden? Bli en del av vårt lag!

ansvarsområden.
Som Manager Accounting and Systems ansvarar du för redovisningsavdelningen bestående av 6 personer inkl. chefen. Gruppen ansvarar för att redovisningen uppfyller både interna och externa rutiner och regelverk samt att rapporteringen sker i tid, är tillförlitlig och relevant. En viktig del i ansvaret som Manager Accounting and Systems är att hela tiden driva utveckling och förbättring av de finansiella processerna och rutinerna samt systemen. Förändringsledning för att utveckla företaget, gruppen och individen är ett prioriterat ansvarsområde. Utifrån en ständig förbättringsprocess och ett gediget kunnande inom redovisning har redovisningsgruppen en viktig funktion i att hela tiden hålla övriga organisationen uppdaterad i rutiner och regler kring intern kontroll.

Dina huvudsakliga ansvarsområden:

• Leda redovisningsavdelningen och bidra till utveckling som grupp och på individnivå
• Att redovisningen uppfyller interna rutiner och externa krav och riktlinjer
• Att rapportering sker i tid, är tillförlitlig och relevant enligt interna och externa regelverk
• Proaktivt utbilda och sprida ekonomisk information och kunnande i hela organisationen
• Leda och delta i förbättringsprojekt inom den egna avdelningen samt i hela organisationen
• Superuser för redovisningssystemet, M3
kvalifikationer.
För att vara framgångsrik som Manager Accounting and Systems hos oss på Galderma måste du ha en högskole- eller universitetsutbildning i ekonomi samt åtminstone 8 till 10 års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Du har varit i en arbetsledande position och är trygg i svenska redovisningsregler. Kanske kommer du från en bakgrund som revisor? Då vi är en internationell koncern är det viktigt att du, utöver svenska, är flytande i engelska i både tal och skrift.

Hos oss får du möjlighet att växa i din roll. Din arbetsledande erfarenhet behöver inte innebär att du har haft direkt personalansvar med det är såklart meriterande om det är så. Har du tidigare arbetat med förbättringsarbete kanske till och med som förändringsledare så är det erfarenheter vi värdesätter. Har det dessutom innefattat digitaliseringsprocesser är det ett plus. Kanske har du i tidigare roller varit verksam i ett Private Equity-ägt bolag och har erfarenhet av cash management?

Du ser vikten av laget och är en prestigelös teamplayer. Du drivs av en vilja att utveckla och är proaktiv i ditt förhållningssätt. Noggrannhet och integritet är självklara ingredienser och med din förmåga att kommunicera pedagogiskt blir du en självklar del i vår organisation.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

ansökan.
2019-08-20, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: I denna process samarbetar Galderma med Randstad Finance. Har du frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Fredrik Patcha, på telefonnummer 070-368 18 82 eller [email protected]

vi erbjuder.
I Uppsala ligger Galdermas globala center för affärsområdet Aesthetics (estetik) med verksamhet inom produktutveckling, tillverkning och marknadsföring. Här arbetar cirka 450 personer med världsledande produkter som Restylane, Azzalure och Sculptra.

Vi erbjuder dig möjligheten att arbeta i en spännande, internationell miljö där både personlig och professionell utveckling uppmuntras. Hos oss blir du en viktig del av ett globalt och växande företag. Du hittar oss i moderna lokaler utmed vackra Fyrisån, endast 10 minuters cykelväg från Uppsala Centralstation.

om företaget.
Galderma is a global leader in medical solutions for the skin, hair and nails, wholly-owned by Nestlé Skin Health, a subsidiary of Nestlé. The company has been developing its extensive range of medically-proven solutions since its creation in 1981. It exclusively partners with healthcare professionals to target a variety of dermatological conditions and skin needs.

Headquartered in Lausanne, Switzerland, Galderma has more than 5,500 employees and 35 affiliates around the world. Its products are distributed in over 100 countries. Its development centers and manufacturing facilities are dedicated to providing a wide range of innovative and science-based medical solutions to meet the highest standards of safety and efficacy. Visa mindre

Redovisningschef Uppsala

Relita Industri & Skadeservice AB grundades 1996. Sedan dess har vi utvecklats till ett av de marknadsledande företagen i Sverige. Vi bedriver nu verksamhet i Uppsala, Stockholm, Östhammar, Norrtälje, Sala, Tierp, Gävle, Borlänge, Enköping, Västerås, Örebro och Göteborg. Vi har drygt 750 anställda och vår huvudsakliga verksamhet är fastighetsservice, skadeservice, avfuktning, selektivrivning, sanering, håltagning, industrirengöring, högtryck-/avloppssp... Visa mer
Relita Industri & Skadeservice AB grundades 1996. Sedan dess har vi utvecklats till ett av de marknadsledande företagen i Sverige. Vi bedriver nu verksamhet i Uppsala, Stockholm, Östhammar, Norrtälje, Sala, Tierp, Gävle, Borlänge, Enköping, Västerås, Örebro och Göteborg. Vi har drygt 750 anställda och vår huvudsakliga verksamhet är fastighetsservice, skadeservice, avfuktning, selektivrivning, sanering, håltagning, industrirengöring, högtryck-/avloppsspolning, vacuumsug, transporter av avfall och jour. Vår verksamhet bedrivs dygnet runt. Planen är att bli rikstäckande i Sverige i och med sammanslagningen med Recover Nordic Group som i dag finns i Norge, Danmark och Finland. Bolaget är miljöcertifierad enligt ISO 14001:2015 och kvalitetscertifierad enligt ISO 9001:2015.?Relita Industri och Skadeservice AB söker nu en redovisningschef till huvudkontoret i Uppsala. Som redovisningschef ansvarar du över en grupp om åtta personer. I rollen kommer du att kvalitetssäkra bokslut samt rapportera till koncernkontoret i Norge. Du är en rutinerad ledare och har tidigare erfarenhet av att ha arbetat i dynamiska och internationella bolag. Du rapporter till CFO och arbetar på Relitas huvudkontor i Uppsala.Dina ansvarsområden som Redovisningschef:Personalansvar för åtta medarbetare på redovisningsavdelningenLeda utvecklings- och effektiviseringsprojektMånatlig rapportering till koncern enligt IFRSMånads-, kvartals-, och årsbokslut enligt K3Upprätta årsredovisning enligt K3Koncernredovisning enligt IFRSKontaktperson och samordnande gentemot vår externa revisorMomsfrågor och momsdeklarationerAnsvar för intern kontrollAnsvar för bankadministrationBudgetarbeteBolagsrättslig administration Kvalifikationer och erfarenhet Vi söker dig som är civilekonom eller har motsvarande akademisk bakgrund med inriktning mot redovisning. Du har cirka 10 års erfarenhet av kvalificerad redovisning samt dokumenterat personalansvar under minst ett par års tid. Du ska tidigare ha arbetat på internationella bolag och ha erfarenhet av att rapportera till en koncern. Du har erfarenhet av att upprätta årsredovisningar enligt K3. Du är van att driva projekt inom processförbättringar och kan agera som kravställare mot support-organisationen. Eftersom Relita arbetar i NAV ser vi det som en fördel om du har erfarenhet av större ekonomi- och rapporteringssystem. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska i såväl tal som skrift Personliga egenskaper För att lyckas i rollen som Redovisningschef är det viktigt att du är trygg i din egen kompetens och har integritet. Du kan via ett pragmatiskt förhållningssätt analysera arbetsflödet och ifrågasätta resultat. Du trivs i att leda andra och att hjälpa kollegor till att prestera på topp i sitt arbete. Du är bekväm med att arbeta med operativa redovisningsfrågor men också att kunna se och prioritera ditt samt din grupps arbete från ett större perspektiv. Att kontinuerligt arbeta med förbättringar triggar dig och du försöker alltid effektivisera i den mån det är möjligt. Vidare är du flexibel, noggrann samt förstår vikten av att utnyttja potentialen i dina kollegor. Placeringsort: Uppsala För mer information, besök vår hemsida www.relita.se Vid frågor kontaktaCFO Bo Landegren, mobil 073-057 88 20 eller mail [email protected] görs löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Senast den 22 oktober. Visa mindre

Gruppchef

Ansök    Maj 21    Riksbyggen    Redovisningschef
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är cirka 3 000 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss ka... Visa mer
Riksbyggen är ett kooperativt företag som utvecklar hållbara boendemiljöer. Vi är samtidigt en av Sveriges största fastighetsförvaltare med både bostadsrättsföreningar, företag och offentliga fastighetsägare som kunder. Vi finns över hela landet och är cirka 3 000 medarbetare. Riksbyggen är en attraktiv arbetsgivare som erbjuder möjlighet till utveckling, delaktighet och inflytande. Vi arbetar nära våra kunder och vi ser gärna att du i ditt jobb hos oss kan vara ledamot i någon av våra bostadsrättsföreningar. Välkommen!

Rb fastighetsägare söker gruppchef till redovisningsavdelningen i Uppsala

RB Fastighetsägare AB är ett helägt dotterbolag till Riksbyggen. Vi söker nu en gruppchef  till Redovisningsavdelningen i Uppsala. Rb fastighetsägare är specialiserat på ekonomisk förvaltning av fastighetskunder runt om i Sverige, ca 700 kunder varav 540 st är bostadsrättsföreningar. Antalet anställda är idag 65 stycken. Som gruppchef är du direkt underställd leveranschefen i bolaget och ansvarar för ca 10-15 medarbetare, samt ingår i bolagets ledningsgrupp.

I rollen som gruppchef ingår ett verksamhets- och resultatansvar vilket innebär att driva, följa upp och utveckla verksamheten både ur ett affärsorganisations och individperspektiv samt att säkerställa den långsiktiga kompetensförsörjningen. 

I din roll som ledar ingår att skapa engagemang och motivation, liksom förutsättningar för medarbetare att kunna utvecklas och ta eget ansvar. Du har också en viktig uppgift att forma ett positivt arbetsklimat och en dynamisk arbetsplats där mål, arbetsuppgifter och ansvar är tydliga och där man samtidigt har roligt och utvecklas.  I ditt chefsansvar ingår frågor som resursplanering, kompetensförsörjning och samverkan med andra delar av verksamheten. Vi vill att du bidrar till att utveckla initiativkraft, affärsmässighet och servicekänsla. 

Gruppens huvudsakliga arbetsuppgift är kontering av leverantörsfakturor, betalningar lånehantering, löner och arvoden, avstämningar och div administrativa uppgifter. Avdelningen arbetar mycket med att digitalisera och effektivsera både små och stora processer.

Vem är du?
Som person är du proaktiv och har förmågan att driva utvecklings- och förändringsarbeten. Du har alltid kunden i fokus utifrån ett affärs- och resultatorienterat perspektiv samtidigt som du värderar och tar vara på medarbetarnas olika förmågor. Du gillar att vara en del i en helhet och värdesätter en strukturerad organisation.

I din ledarroll är du en lyhörd relationsskapare som säkerställer att dina medarbetare får fortsätta att vara trygga i sina roller och ta eget ansvar. Du har ett strategiskt tänk men verkar operativt i den dagliga verksamheten och fungerar som ett bollplank för dina medarbetare.

Du är en förebild avseende företagets värderingar. Rollen är mycket kundnära och de interna kontaktytorna många, varför det är avgörande att du drivs av att bygga och vårda goda relationer.

Vi ser att du som söker är trygg i din chefsroll och har några års erfarenhet som chef. Du har högskoleexamen inom ekonomi eller likande erfarenhet och är intresserad av framtida utveckling inom digitala funktioner och självbetjäning. Har du erfarenhet från tjänsteförsäljning och specifikt inom fastighetsförvaltning är det extra meriterande.

Tjänsten är på heltid med placering i Uppsala. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi välkomnar din ansökan löpande, dock senast 12 juni 2019.

För frågor om tjänsten kontaktas: Mia Holmqvist Andersson, Leveranschef Ekonomisk Förvaltning, 018-18 41 20.

RB Fastighetsägare AB
www.riksbyggen.se/rbfast

Riksbyggen strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka. 


Till rekryteringskonsulter, annonssäljare etc. Vi har redan beslutat vilka vi samarbetar med vid rekryteringar samt var vi vill synas. Vi undanber oss därför kontakt från försäljare i dessa frågor. Visa mindre

Manager Accounting and Consolidation

Ansök    Apr 16    Dfind Finance AB    Redovisningschef
Manager Accounting and Consolidation Manager Accounting and Consolidation Är du den som med en stabil bas inom redovisning och erfarenhet av koncernredovisning vill leda arbetet i redovisningsgruppen på IP-Only? Trivs du i en dynamisk miljö där du får möjlighet att utforma och påverka processer och rutiner? Som Manager Accounting and Consolidation leder du redovisningsteamet hos IP-Only som består av 5 medarbetare. Gruppen ansvarar för redovisningen i ... Visa mer
Manager Accounting and Consolidation
Manager Accounting and Consolidation

Är du den som med en stabil bas inom redovisning och erfarenhet av koncernredovisning vill leda arbetet i redovisningsgruppen på IP-Only? Trivs du i en dynamisk miljö där du får möjlighet att utforma och påverka processer och rutiner?

Som Manager Accounting and Consolidation leder du redovisningsteamet hos IP-Only som består av 5 medarbetare. Gruppen ansvarar för redovisningen i de legala enheterna inom koncernen samt för konsolideringen och koncernredovisningen. Som ledare bidrar du till att dina medarbetare ständigt driver utveckling mot ökad kvalitet, effektivitet och kontroll. Du ger dem förutsättningar att utvecklas både som individer men även som grupp. Du driver eller deltar också i olika förbättrings- och complianceprojekt.

Ditt ansvar är att arbetsleda redovisningsteamet inom följande:

• Löpande redovisning inklusive hantering av moms och andra skatter
• Planering och genomförande av månadsbokslut i legala enheter och koncern
• Koncernkonsolideringsprocessen inklusive inrapportering från enheter som inte hanteras i koncernens centrala ekonomifunktion i Uppsala
• Rapportering av koncernens resultat, balans och kassaflöde till månadsrapporteringsprocessen
• Årsbokslutsprocesser, årsredovisningsprocesser och revisionsprocesser i bolag och koncern
• Kontinuerligt arbete med att forma och förbättra redovisningsflöden, processer och principer för att bidra till god och effektiv internkontroll samt efterlevnad av regelverk
• Att vara bollplank till organisationen i diverse redovisnings- och skattefrågor
• Integrering av ekonomiprocesser från förvärvade bolag och verksamheter
• Arbete med affärssystemet IFS och arbete med digitaliseringsprocesser
Arbetsgivare: IP-Only

Ort: Uppsala

Ansökan: Sista ansökningsdag är 2 maj, urval och intervjuer kommer att ske löpande, ansök därför så snart som möjligt, om du har frågor kontakta gärna Charlotta Ezitis Holmström, 070-8888816 eller Fredrik Patcha 070-3681882.

Vem söker vi?
Du har eftergymnasial utbildning inom ekonomi, exempelvis civilekonomexamen eller motsvarande. Du har erfarenhet från arbete med redovisning, bokslut, koncernkonsolidering, årsredovisnings- och revisionsprocesser. Vidare har du erfarenhet av att arbetsleda och du trivs med personalansvar. Du har en fallenhet för och intresse av att skapa och förbättra rutiner och processer. Självklart är du bekväm i systemfrågor. Erfarenhet av IFRS, förvärv, omstruktureringsfrågor samt arbete med aktuell och uppskjuten inkomstskatt är meriterande.

Som person är du strukturerad har sinne för såväl detaljer som helhetsperspektivet. Vidare är du positiv, engagerad, och ansvarstagande. Du har god samarbetsförmåga och är oräddhet för utmaningar. Du tar initiativ och kan verka även om processer och rutiner ännu inte är på plats. Den miljö du kommer till och behöver trivas i är där individer uppmuntras till att påverka och göra skillnad. För att trivas hos oss är det en viktigt att förstå vad det innebär att arbeta i en organisation som präglas av tillväxt och entreprenörsanda.

Företagsbeskrivning:
IP-Only startade sin verksamhet 1999 och byggde från början upp en verksamhet baserad på en övertygelse om Internet och IP som centrala bärare för all form av kommunikation. Över tid har man samlat kompetens och personer med kunskap och erfarenhet av att bygga och driva en komplett modern infrastruktur av fibernät, datacenter och tekniska tjänsteplattformar. IP-Only ägs sedan sommaren 2013 av EQT. Med EQT som ägare har IP-Only de förutsättningar som krävs för en kraftig utveckling av fibernätsmarknaden och skapa en stark oberoende aktör.

IP-Onlys affärsidé är att äga, driva och utveckla sin egna nordiska nätinfrastruktur och erbjuda tjänster som utgör fundamenten till det digitala informationssamhället. Grunden för verksamheten är det nordiska stam- och accessnätet med tillhörande egna datacenter för tjänster inom serverhosting och Internet. Kunderna utgörs av andra operatörer, tjänsteleverantörer på Internet, samt IT-intensiva företag och organisationer inom privat och offentlig sektor. IP-Onlys vision är att vara den främsta leverantören i Norden av tjänster som utgör fundamenten till det digitala informationssamhället såsom fibernät, Internet, datacenter, serverkapacitet och telefoni. Visa mindre