Lediga jobb som Systemdesigner i Uppsala

Se lediga jobb som Systemdesigner i Uppsala. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Uppsala som finns hos arbetsgivaren.

Ansvarig för hållbara investeringar inom Svenska kyrkans kapitalförvaltning

Svenska kyrkan finns där människor finns. Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt är vi där för dig som vill och behöver – i ensamhet, kris, glädje och sorg, i viktiga skeenden och i vardagen. Oavsett vem du är och vilken tro du har. På kyrkokansliet jobbar ca 500 personer inom en stor spännvidd av yrken, i framkant av våra kunskapsområden. Tillsammans jobbar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. På så sätt stärker vi kyrk... Visa mer
Svenska kyrkan finns där människor finns.

Nära där du bor och på andra sidan jorden. Överallt är vi där för dig som vill och behöver – i ensamhet, kris, glädje och sorg, i viktiga skeenden och i vardagen. Oavsett vem du är och vilken tro du har. På kyrkokansliet jobbar ca 500 personer inom en stor spännvidd av yrken, i framkant av våra kunskapsområden. Tillsammans jobbar vi med frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. På så sätt stärker vi kyrkans möjligheter att möta samtidens utmaningar och bidra till fred, rättvisa och ett hållbart samhälle.

 

Till vår ekonomi- och finansavdelning söker vi nu

Ansvarig för hållbara investeringar inom Svenska kyrkans kapitalförvaltning
 
Vår verksamhet
Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor.

Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum. Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån - kyrkokansliet i Uppsala som består av 11 avdelningar med ett brett uppdrag och omsätter ca 3 miljarder. Kyrkokansliets uppdrag är att ansvara för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. Den nationella nivån är kyrkans röst utåt såväl i det svenska samhället som internationellt.

Ekonomi- och finansavdelningen består av två enheter med sammanlagt 29 medarbetare. Avdelningens uppdrag omfattar bland annat redovisning, controlling, kyrklig ekonomi, utjämningssystem, inköp samt kapital- och likviditetsförvaltning. Tjänsten är placerad inom avdelningens stab.

Arbetsuppgifter
Som ansvarig för hållbara investeringar kommer du att ingå i finansteamet men även arbeta nära hållbarhetsenheten. Du kommer att hålla i processen för screening och rapportering av etik och hållbarhet. Tillsammans med teamet uppdaterar och utvecklar ni finanspolicyn och placeringsanvisningarna för etik och hållbarhet. Du är som tjänsteman del i arbetet i Kyrkostyrelsens (Svenska kyrkans) kapitalförvaltningsråd med att föredra och bereda ärenden.

I tjänsten ingår att vara en intern resurs för församlingar, pastorat, stift och prästlönetillgångar. Vi utvärderar och ställer krav på arbetet med hållbart värdeskapande hos de förvaltare vi anlitar. En viktig komponent i tjänsten är också att driva hållbart värdeskapande inom utvalda nätverk.

Vem vi söker
Vi söker dig som har minst fem års erfarenhet inom hållbarhetsarbete. Du har universitetsexamen inom t ex företagsekonomi, nationalekonomi, miljöområde eller hållbar utveckling. Du har ett stort intresse för finansmarknaden generellt och för frågor som rör etik och hållbarhet inom kapitalförvaltning specifikt. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Som person är du analytisk, strukturerad och noggrann. Arbetsuppgifterna kräver detaljfokus men med en blick för helheten och en förmåga att se, utveckla och hitta alternativ i olika situationer. Eftersom du kommer ha många kontaktytor internt och externt är god förmåga att skapa och bibehålla goda arbetsmässiga relationer viktigt. Du tycker om att varva självständigt arbete med teamarbete och du har ett strukturerat arbetssätt och håller deadlines. I den här rollen behöver du ha god datorvana och mycket goda kunskaper i Microsoft office.

Vi förutsätter att du är medlem i Svenska kyrkan och delar våra värderingar som kännetecknas av varje människas lika värde, arbete för fred, försoning, rättvisa och hållbarhet. https://www.svenskakyrkan.se/svenskakyrkansvardegrund

Vi erbjuder
Tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast.

Mer information
Vill du ha mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta, finanschef Johan Barkfeldt, [email protected], 018-169983 eller stabschef Sandra Svensson, [email protected]  Tel: 018-169691

Fackliga företrädare, mailto:[email protected] (Vision), mailto:[email protected] (Akavia) och mailto:[email protected] (KyrkA).

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 2023-02-17.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering. Visa mindre

Trainee inom finans Uppsala

Har du en säljande personlighet? Enkelt för att attrahera andra människor? Är du dessutom ordningsam, strukturerad samt bra på kundkontakt så kan du vara rätt person för oss. Akademisk Marknadsanalys grundades för mer än 13 år sedan, företaget jobbar med behovsanpassad investeringsrådgivning och private banking. Hos oss är varje klient unik och vi samarbetar med landets största banker och försäkringsbolag för att kunna ge kunden det bästa kapitalmöjlighete... Visa mer
Har du en säljande personlighet? Enkelt för att attrahera andra människor? Är du dessutom ordningsam, strukturerad samt bra på kundkontakt så kan du vara rätt person för oss.
Akademisk Marknadsanalys grundades för mer än 13 år sedan, företaget jobbar med behovsanpassad investeringsrådgivning och private banking.
Hos oss är varje klient unik och vi samarbetar med landets största banker och försäkringsbolag för att kunna ge kunden det bästa kapitalmöjligheterna. Vill du arbeta på ett unikt bolag tillsammans med medarbetare som har samma synsätt, att klienten ska erbjudas bästa möjliga rådgivning med en stor trygghet?


Om tjänsten
Tjänsten riktar sig främst till dem med framgångsrik säljerfarenhet. Vi söker nu en person som kan utvecklas till rollen som investeringsrådgivare genom oss, dvs att kunna genomföra korrekta finansiella affärer, kontakter med produktbolag, registrering av kunder samt uppföljning av affärerna.


Som trainee kommer du dagligen föra samtal över telefon med nya och återkommande kontakter. Din kommunikativa förmåga med nya människor är av stor vikt i tjänsten. Du behöver vara bosatt i Uppsala eller Stockholms län.
Du behöver inte ha någon erfarenhet från liknande arbete inom placeringsrådgivning sedan tidigare, istället kommer du som trainee lära dig alla de moment som står till grund för ett yrke inom finans.
Efter programmet kan du arbeta med investeringsrådgivning.


Om dig
Du ska vara väldigt serviceinriktad, professionell i ditt sätt och ha framgångsrik erfarenhet från kundrelationer. Goda resultat inom din försäljningserfarenhet är mycket meriterande.
Du är duktig på siffror samt van vid att tala i telefon.
Eftersom en stor del av tjänsten innebär kommunikation med kunder, produktbolag och försäkringsbolag är det därför extra viktigt att du är en representativ person, säljorienterad samt talar och skriver flytande svenska.


Har du ett intresse för finansbranschen så är detta din inträdesbiljett då du som utvecklas till rådgivare får en central roll inom ett finansbolag och är delaktig i det mesta som kretsar kring kundkontakt.


Vi ser att du har en akademisk examen på minst 3 år inom ekonomi eller juridik.
Ansökan till denna tjänst sker endast via epost.
Märk ansökan med ordet "Trainee", bifoga ett personligt brev och CV som redogör nuvarande samt tidigare arbetsplatser och erfarenheter. Ange fullständig kontaktinformation och inkludera en bild på dig.


Om vi finner din ansökan intressant kommer du att bli kontaktad snarast möjligast. Eftersom vi får in många ansökningar så sker återkoppling endast över telefon, löpande i mån om tid, i det fallet får du även svar på eventuella frågor.


Välkommen med din ansökan!


Om oss
Vi tillhandahåller en heltäckande kapitalförvaltning, för både privat och företagskunder. Vi jobbar med placeringar inom kapitalförsäkringar och pensionsförsäkringar, fondsparande, flyttar av pensionsförsäkringar samt skatterådgivning. Vår placeringsfilosofi bygger på olika placeringsmodeller med fokus på låg-medelrisksegmentet. Visa mindre

Product Designer

Ansök    Jan 16    Wehype Global AB    Systemdesigner
Gaming Influencer Marketing. Made Simple. At Wehype, we are on a mission to bridge the gap between brands and gamers. Powered by the Wehype platform we provide an automated, end-to-end solution for scalable gaming Influencer Marketing campaigns. How do we do it? Driven by our passion for gaming, we help clients to promote their games ranging from indie products to blockbusters and support content creators all around the world with exciting new sponsorshi... Visa mer
Gaming Influencer Marketing. Made Simple.

At Wehype, we are on a mission to bridge the gap between brands and gamers.

Powered by the Wehype platform we provide an automated, end-to-end solution for scalable gaming Influencer Marketing campaigns. How do we do it? Driven by our passion for gaming, we help clients to promote their games ranging from indie products to blockbusters and support content creators all around the world with exciting new sponsorships.

With a clear vision ahead, we continue our focus to automate, streamline, and simplify Influencer Marketing within the gaming universe. We are always staying hyped!

For more information, please visit (http://www.wehype.it/) (https://app.teamtailor.com/companies/x82cta1UZag/jobs/2146474/edit/www.wehype.com)

Wehype in short:

- ???? 40+ employees in a passionate continuously growing team
- ?World-class technology built and enhanced in-house
- ???? A global company with the opportunity to build an international career


About the role:

Join our team and help shape the future of Influencer Marketing. We're looking for a Product Designer who thrives in a multicultural, high-energy environment and is as passionate about video games and Influencer Marketing as we are. You will be working closely with your colleagues in the Development team and have Petter Annerwall as your manager. Regardless of the team, we are looking for candidates that are well organized, detail-oriented, clear communicators, and quick learners.

What will you do

- Collaborate with your team’s product manager and engineers to ensure that designs are feasible, effective, and beautiful.

- Utilise user research, customer feedback, and industry trends to inform design decisions.

- Create wireframes, mockups, and prototypes to illustrate user flows, interactions, and animations.

- Transform complex problems into tangible solution ideas with a strong problem-solving mindset and craft excellence

- Stay up-to-date on design trends and best practices.

- Evaluate designs & prototypes with our users

Who you are

- 4+ years of design experience

- Proficient in design tools such as Figma, Adobe XD, or equivalent software.

- An eye for detail and a passion for creating beautiful, intuitive, and effective products

- Excellent communication and collaboration skills


Plus if you have
- Experience reproducing your designs using HTML/CSS

- Knowledge or experience in front-end frameworks such as Angular, React, Vue or Svelte.

Perks & benefits

- Learn as part of a collaborative team and grow in a fast-expanding company
- Premium work gear to get the job done
- Breakfast every day at the Office
- Gaming stations at work
- Wellness grant to cover your gym/yoga/massage costs Visa mindre

Nätverkande Rådgivare, deltid

Ansök    Okt 19    Ls Jobbet AB    Företagsrådgivare
Nu söker vi dig som är en duktig nätverkare och som precis som vi vill stötta verksamheter som har samhällsnytta i fokus! Vår verksamhet bidrar till de globala målen som handlar om finansiell inkludering och tillgång till mikrokrediter. Varför behövs Mikrofonden? Sociala företag har svårigheter att lösa sin finansiering, bland annat på grund av att finansmarknadens regler och bedömningar inte är anpassade för dessa företag. Den här målgruppen behöver dessu... Visa mer
Nu söker vi dig som är en duktig nätverkare och som precis som vi vill stötta verksamheter som har samhällsnytta i fokus! Vår verksamhet bidrar till de globala målen som handlar om finansiell inkludering och tillgång till mikrokrediter.
Varför behövs Mikrofonden?
Sociala företag har svårigheter att lösa sin finansiering, bland annat på grund av att finansmarknadens regler och bedömningar inte är anpassade för dessa företag. Den här målgruppen behöver dessutom ofta småkrediter, vilket gör dem mindre lönsamma för de som ska låna ut pengar. Vi på Mikrofonden anser också att människor som gör ideella insatser kan behöva avlastas en viss personlig risk. Mikrofonden är en social innovation som skapar finansieringsmöjligheter för verksamheter som annars riskerar att exkluderas från finansmarknaden.
Mikrofonderna är tillsammans Sveriges största sociala investerare – med över 100 investeringar i den sociala ekonomin i vår portfölj. Vi är samtidigt Sveriges minsta sociala investerare – med fokus på mikroinvesteringar.
Nu vill vi utöka våra resurser på Mikrofonden i Uppsala för att nå ut till fler och göra oss mer kända och vi söker därför en nätverkande Rådgivare.
Om tjänsten
Som Rådgivare hos oss är ditt mål att sprida information om oss inom den civila sektorn i Uppsala. Du har en nätverkande roll där du kontaktar företag, organisationer och samarbetspartners. Du ordnar informationsmöten och andra event samtidigt som du använder sociala medier för att nå ut med vårt budskap.
Till en början kommer ditt fokus vara att bygga nätverk och marknadsföra vår verksamhet men du kommer att samarbeta med Mikrofondens verksamhetsledare i Uppsala och får möjlighet att kontinuerligt öka dina kunskaper inom finansieringsfrågor. I tjänsten ingår på sikt rådgivning i finansieringsfrågor som innefattar att få tillgång till kapital vid start av verksamhet, för hyresgarantier, vid expansion eller vid likviditetsbehov för den rullande verksamheten. Främst lämnar vi kreditgarantier med syftet att underlätta att få banklån och minska risken för styrelseledamöter och medlemmar, genom minskade krav på borgen.
Om dig
Vi söker dig som är insatt i civilsamhällets villkor och som har ett intresse av och gärna erfarenhet av den sociala ekonomin och/eller småföretagande eller företagsfrämjande organisation. Du har en grundläggande förståelse för ekonomi, finansiering och ekonomiska samband. Då denna roll innebär en hel del marknadsföring ser vi också att du har kunskaper om sociala medier. Du har ett bra nätverk inom civilsamhället och helst inom sociala ekonomin. Har du engagerat dig i civilsamhället ser vi det som meriterande.
Som person har du en god social förmåga och intresse av att bygga nätverk. Du trivs med att "mingla" och skapa nya kontakter. Du vill, precis som vi, öka kunskapen om vilka möjligheter vi på Mikrofonden kan erbjuda. Eftersom vi är en liten organisation har du också ett prestigelöst förhållningssätt på arbetet.
Bra att veta:
Tjänsten är en projektanställning på 50% med varaktighet under ett år och med möjlighet till förlängning. Flexibla arbetstider gör det lätt att kombinera med annan sysselsättning/jobb.
Vi har vårt kontor nära resecentrum i Coompanions lokaler.
Har du frågor om tjänsten får du gärna kontakta Helen Curry på 0703-26 26 54.
Rekryteringen sker löpande och du är välkommen med din ansökan redan idag!
Krav
Grundläggande förståelse för ekonomi, finansiering och ekonomiska samband
Kunskaper om sociala medier
Erfarenhet av att bygga nätverk

Meriterande
Erfarenhet av den sociala ekonomin och/eller småföretagande eller företagsfrämjande organisationOm arbetsgivaren - Mikrofonden
Vår organisation ”Konsortiet Mikrofonden Sverige” är uppbyggd med Mikrofonden Sverige som ett nationellt nav med regionala självständiga Mikrofonder i form av ekonomiska föreningar. Mikrofonden Sverige är ett finansiellt institut registrerat hos Finansinspektionen. Vi startades år 2010 av Ekobanken, Coompanion och Riksorganisationen Hela Sverige ska leva. Organisationen ägs av sina medlemmar, är regionalt och nationellt organiserad och eventuella överskott återinvesteras i verksamheten. Visa mindre

Finansekonom Treasury

Ansök    Dec 1    Randstad AB    Finansekonom
Arbetsbeskrivning Satte du nyckeln i låset i morse på väg till jobbet och tänkte, nu är det dags för förändring? Din utveckling har stagnerat i din befintliga treasury roll inom bank eller på en internbank inom en stor koncern. Du utmanas kanske inte till fullo eller ges möjlighet att arbeta med samhällsnyttiga frågor?  Uppsala kommuns internbank söker nu efter sin nästa nyckelspelare, kanske är det du?  I centrala Uppsala i kommunens nyrenoverade kontor... Visa mer
Arbetsbeskrivning
Satte du nyckeln i låset i morse på väg till jobbet och tänkte, nu är det dags för förändring? Din utveckling har stagnerat i din befintliga treasury roll inom bank eller på en internbank inom en stor koncern. Du utmanas kanske inte till fullo eller ges möjlighet att arbeta med samhällsnyttiga frågor?  Uppsala kommuns internbank söker nu efter sin nästa nyckelspelare, kanske är det du? 


I centrala Uppsala i kommunens nyrenoverade kontor, har du tillgång till anpassade flexibla arbetsytor i en fräsch och ljus miljö. Din primära arbetsplats är i navet av kommunens verksamhet och du möter dagligen kollegor inom finans, så väl som kommunpolitiker och medborgare. Som medarbetare inom internbanken gäller frihet under ansvar där du har möjlighet till en hybrid arbetsplats. Kommunen värdesätter medarbetare som tar ägandeskap, förvaltar och driver sina arbetsuppgifter från start till mål. Med detta ansvar väljer du ofta själv vilken väg du tar till målet, förstås inom de ramar och riktlinjer du förväntas känna till. Givetvis uppmuntrar kommunen alla medarbetare till en hälsosam livsstil, där balans i livet är viktigt. Du erbjuds ett förmånligt friskvårdsbidrag och varför inte cykla till jobbet på en förmåns-elcykel?


Sista ansökningsdag: 2023-01-10 urval och intervjuer kommer att ske löpande. 


Omfattning: Heltid, tillsvidare 


I denna rekrytering samarbetar Uppsala kommun med Randstad Finance. Kontakta  gärna ansvarig rekryteringskonsult Kristina Rostedt [email protected] eller Johanna Alderin, [email protected] vid frågor om tjänsten. 

Ansvarsområden
Hantera upplåning samt ränterisk genom derivat
Följa och stödja de kommunala bolagen i finansiella frågor
Genomföra analyser, på både kort och lång sikt, av koncernens finansnetto, kassaflöde samt likviditets- och upplåningsbehov
Förvalta kontakt med banker och finansiella institut
Omvärldsbevakning inom det finansiella området
Ansvara för och/eller delta i utrednings- och utvecklingsuppdrag
Ansvara för och/eller delta i både intern och extern rapportering
Kvalifikationer
Vi söker dig som, med ett gott självledarskap, tar ansvar för ditt uppdrag. Du är drivande i dina arbetsuppgifter och håller tidsplaner som förväntat. Du har en strävan efter att nå resultat och du gör det gärna tillsammans med kollegor. Som person är du lyhörd och du kan på ett framgångsrikt sätt skapa samt utveckla goda och långsiktiga relationer. Din analytiska förmåga är mycket god och du har sinne för att lösa  komplexa frågor och problem. Att kommunicera med andra faller sig naturligt för dig, när du förklarar finansiella analyser för andra gör du det på ett strukturerat och pedagogiskt vis. Att ha förståelse för ekonomiska strukturer och samband, är en självklarhet för dig. Du kan föra strategiska resonemang, kan tänka utifrån ett helikopterperspektiv och har även förmåga att se långsiktiga konsekvenser av internbankens arbete och beslut. Din förmåga att strukturera, planera och prioritera ditt eget arbete på ett självständigt sätt, är en förutsättning för att både trivas och lyckas i rollen.

Känner du igen dig i profilen vi söker? Är det balansen mellan utmanade arbetsuppgifter och “work life balance” du värdesätter, då ska du klicka på ´ansök här´ knappen nu! 

Erfarenhet och kompetens krav:
Universitet- eller högskoleutbildning i ekonomi med inriktning mot finansiering eller nationalekonomi.
Mycket god erfarenhet av finans- eller treasuryfrågor från bank eller internbank inom en större koncern
Erfarenhet av uppföljningar, analyser, konsekvensanalyser, prognoser
Svenska obehindrat i både tal och skrift
Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift


Erfarenhet och kompetens meriterande:
Erfarenhet av upplåning på kapitalmarknaderna, skuldförvaltning eller kapitalförvaltning 
Erfarenhet från bank eller kreditmarknaden 
Erfarenhet från hållbar finansiering
Drivit utvecklingsarbete inom ovan områden
Skicklig i Excel


Om företaget
Uppsala kommuns internbank är kommunkoncernens gemensamma finansfunktion. Internbanken  hanterar all extern upplåning och vidareutlåning till de helägda kommunala bolagen i  kommunkoncernen. Upplåningen sker bland annat genom kapitalmarknadsprogram för obligationer och certifikat och genom Kommuninvest. För närvarande hanterar internbanken en låneskuld om  cirka 17,5 miljarder kronor. Finanspolicy, finansiella riktlinjer och krav från ratinginstitut är styrande för  hanteringen.

Finansfunktionen ingår i enheten Budget, bolag och finans på Ekonomistaben. Uppsala kommuns ekonomistab är sedan 2017 gemensam för hela kommunen. Ekonomistaben har ca 110 medarbetare. Visa mindre

Adeccos kund Swedavia söker Treasury Manager!

Ansök    Dec 21    Adecco Sweden AB    Finansanalytiker
Swedavias treasuryfunktion ansvarar för koncernens finansiering och finansiella riskhantering. Detta innefattar bland annat ansvar för skuldförvaltning, likviditetsplanering hantering av ränte- och valutarisker samt försäkringsskydd. Adeccos kund Swedavia söker nu en Treasury Manager till sin Treasuryfunktion. Har du jobbat inom Treasury, har ett starkt driv och vill fortsätta utvecklas kan detta vara uppdraget för dig! Om kunden Vi är alltid vakna, dygne... Visa mer
Swedavias treasuryfunktion ansvarar för koncernens finansiering och finansiella riskhantering. Detta innefattar bland annat ansvar för skuldförvaltning, likviditetsplanering hantering av ränte- och valutarisker samt försäkringsskydd. Adeccos kund Swedavia söker nu en Treasury Manager till sin Treasuryfunktion. Har du jobbat inom Treasury, har ett starkt driv och vill fortsätta utvecklas kan detta vara uppdraget för dig!

Om kunden
Vi är alltid vakna, dygnet runt årets alla dagar. Det är här resan börjar. Swedavia vill göra mötet mellan människor enkelt och vi vill göra stora avstånd små. Vi bidrar till den tillgänglighet som Sverige behöver för att underlätta resande, affärer och möten. Via våra flygplatser kommer Sverige ut i världen och världen till Sverige. Vi vill att människor ska flyga med gott samvete och därför tar vi sikte på att vara världsledande i hållbarhet och på att driva klimatsmarta flygplatsen.

Om uppdraget
Swedavias Group Treasury består idag av 3 personer som ansvarar för koncernens finansiering och finansiella riskhantering. Det innebär ett ansvar för skuldförvaltningen, likviditetsplaneringen och försäkringsskydd samt hantering av ränte – och valutarisker. Som Treasury Manager har du ett tätt samarbete med Head of Treasury och i denna nyckelposition får du en bred förståelse för hela verksamheten.

Treasury Managers ansvarsområden inkluderar hantering av ränte- och valutarisker, upplåning på bank samt kapitalmarknad, bank och investerarrelationer, likviditetsplanering, cash-management, rapportering och analys. Treasury Manager rapporterar till Head of Group Treasury. Du ska trivas med ett varierande arbetstempo och hantera både uppgifter av mer administrativ karaktär samt krävande analyser och underlag till styrelse- och ledningsbeslut.

Arbetsuppgifterna inkluderar:
• Upprättande av finansieringsstrategier
• Kontakter med banker och finansiella institut
• Hantering av ränte- och valutarisker
• Ränte- och valutaaffärer
• Bank- och kapitalmarknadsfinansiering
• Likviditetsplanering
• rapportering och analys

Tjänsten är ett heltidsuppdrag med en anställning via oss på Adecco. Tillträde sker helst så snart som möjligt och förväntas pågå till 2023-08-31.

Om dig
Arbetsuppgifter som ingår i rollen består bland annat av hantering av ränte- och valutarisker, likviditetsplanering, bilateral/syndikerad bankupplåning, kapitalmarknadstransaktioner samt rapportering och analys. Du ska trivas med ett varierande arbetstempo och hantera både uppgifter av mer administrativ karaktär samt krävande analyser och underlag till styrelse- och ledningsbeslut.

Vi söker dig som har en bakgrund inom treasury, gärna från börsnoterade bolag. Du har erfarenhet av kapitalmarknadsupplåning samt handel med finansiella instrument. Vi ser att du har goda kunskaper i Excel och det är meriterande om du har jobbat i finanssystemet CRM. Du behärskar svenska och engelska obehindrat och har en akademisk examen i ekonomi eller motsvarande.
Som person ska du vara initiativtagande och självgående med ett genuint intresse för marknaden och finansiella frågor. För att du ska lyckas i rollen krävs att du har god kommunikativ förmåga samt integritet. Arbetet kräver ett strukturerat arbetssätt men också flexibilitet då arbetsuppgifter även kommer ad-hoc.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
[email protected] via Adecco 010-555 49 39.
Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected]
OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail!

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Treasury Manager, Finanschef, Finans, Analys, Analytiker, Swedavia, Arlanda, Sigtuna, Adecco, Uppsala Visa mindre

UI - Designer till App Shack

Ansök    Sep 12    Bravura Sverige AB    Systemdesigner
Om Bravura: Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas! Om tjänsten: Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du an... Visa mer
Om Bravura:

Bravura är ett bemannings- och rekryteringsföretag för organisationer som vill hitta Next Gen Professionals. Hos oss finns massor av jobbmöjligheter, framförallt för dig i början av karriären med 0-8 års erfarenhet. Via oss kan du jobba som konsult eller bli rekryterad. Hitta ditt drömjobb - vi hjälper dig att lyckas!

Om tjänsten:

Den här tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Bravura och du anställs direkt hos App Shack.

Om företaget:

App Shack grundades 2013 som ett resultat av grundarnas brinnande intresse för mobilappar och teknik.
App Shack har sedan dess vuxit exponentiellt och tilldelades det prestigefyllda Deloitte Fast50 Tech Award 2018, samt Gold Mobile Award 2016 och 2017 för deras arbete med Tmpl och Länsförsäkringar Bank.
Idag är App Shack en stark utmanare på utvecklingsmarknaden och vill proaktivt utöka sitt digitala fotavtryck i världen av mobila applikationer. De arbetar med både nationella och internationella kunder i flera framgångsrika projekt.
App schack älskar att bidra till välfärden och har utvecklat flertalet gratisapplikationer som bidragit på ett eller annat sätt, och har även vunnit tillgänlighetspriset med deras flaggskepp Fritt Fram för att vara en innovativ och modern lösning på ett strukturellt problem. Det är ett bra exempel på hur de tycker om att ge tillbaka till samhället.

Arbetsuppgifter:

Som UI-designer på App Schack samarbetar du med kunder och andra teammedlemmar för att bygga rena och övertygande användarupplevelser. Du arbetar tvärfunktionellt och tycker om att genomföra produktupptäckt och forskning. När du skapar trådramar, flöden och prototyper behåller du perspektivet när du dyker in i detaljerna. Du arbetar mycket med att balansera behov från affärsintressenter, teknik och slutanvändare samtidigt som du producerar toppmoderna användargränssnitt, designsystem. Du arbetar primärt i Figma, och tillhör ett team om 4 kollegor som ni alla sitter i olika projekt men sammanstrålar och tar hjälp från varandra såväl som från utvecklarna.

Utbildning, Erfarenhet och personliga egenskaper:

• Eftergymnasial utbildning inom relevant område
• Erfarenhet av att arbeta i Figma
• Goda kunskaper i engelska och svenska i såväl tal som skrift
Vidare söker vi dig som trivs i kunddialogen och besitter en god kommunikativ förmåga och kan formulera dig på ett sätt som gör att du får fram det du vill säga då du arbetar en hel del med att förstå kundernas behov och önskemål. Du tar ett stort ägandeskap för dina arbetsuppgifter och ser till att utförandet blir bra och säkerställer att allt blir slutfört i tid mot deadline. Du dubbelkollar ditt arbete noggrant och din förmåga att skapa och hålla struktur gör att allt du lämnar ifrån dig håller hög kvalité. Slutligen är du kreativ och strävar efter att hitta nya metoder för att förbättra ditt arbete.

Övrig information:

Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid
Plats: Uppsala eller Stockholm med omnejd
Lön: Fast lön enligt överenskommelse

Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här

Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här

Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [email protected] eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller.

Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan!

Sökord:UI, Designer, Ui-designer, UX, utvecklare, Figma, IT, App Schack, Heltid, Uppsala Visa mindre

Trainee som Investeringsrådgivare

Ansök    Okt 11    Ek, Jan    Placeringsrådgivare
Vi söker "Trainees" som ser möjligheten att bli professionella Investeringsrådgivare & Säkerhetsrådgivare! Din ålder att starta upp med vid denna tjänst kan lämpligen vara mellan 25 - 30 år! För att passa in till denna befattning har Du t.ex. nyligen tagit din ekonomiexamen eller i den ovan angivna åldern så jobbar du med sälj, bolåneförmedling, bank etc. Såklart positivt om du har en akademisk examen inom ekonomi eller juridik! Personliga intresset av... Visa mer
Vi söker "Trainees" som ser möjligheten att bli professionella Investeringsrådgivare & Säkerhetsrådgivare!

Din ålder att starta upp med vid denna tjänst kan lämpligen vara mellan 25 - 30 år!
För att passa in till denna befattning har Du t.ex. nyligen tagit din ekonomiexamen eller i den ovan angivna åldern så jobbar du med sälj, bolåneförmedling, bank etc.
Såklart positivt om du har en akademisk examen inom ekonomi eller juridik!
Personliga intresset av försäljning är viktigt i detta läget och din utveckling går då framåt med stormsteg!
Erbjudandet ger dig möjligheten till en lärorik och givande kunskapsutveckling inom både finans & försäkring där blivande kunders tillväxt och trygghet sätts i fokus.
Genom en välplanerad start på företaget får Du ta del av företagets egen utvecklade och praktiska erfarenhet av kommunikation. Detta genom deras utbildning inom försäljningspsykologi. Den kunskap som hjälper till att få den bästa möjliga dialogen!
Det här ger dig en spetskompetens och detta är en viktig möjlighet för att kunna bli en riktigt framgångsrik Investeringsrådgivare/-Försäkringsförmedlare.
Starka egenskaper hos dig som vi söker är att Du matchar och uppfyller att vara följande: lyhörd, ambitiös, lojal, noggrann, ordningsam, har en god planeringsförmåga, är insiktsfull, är prestigelös och envis samt har den positiva attityden.
Du behärskar det svenska språket mycket väl i både tal och skrift.


Arbetstid: Heltid
Ersättning: Fast lön + Rörlig lön

Tjänsten är placerad på vår kunds kontor som finns i Uppsala.


Skicka ditt CV via e-post innehållande kontakt och telefonnummer samt ange ”Trainee - Uppsala” i ämnesraden.
Vi återkommer via telefon eller mail så det är viktigt att du anger dina kontaktuppgifter som vi kan nå dig på!!


E-post ansökan: [email protected]


Varmt välkommen med Din ansökan!


Ps. Om du har specifika frågor så är du välkommen att maila dessa till: [email protected]
Du kan även ringa 070-443 59 32, Jan Ek Visa mindre

Systems Engineer in Life science

Ansök    Sep 9    AFRY AB    Systemdesigner
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Jobbeskrivning Vill du jobba som konsult med produktutveckling som förbättrar människors liv? Vill du skapa nya produkter och se till att nya te... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.
Jobbeskrivning
Vill du jobba som konsult med produktutveckling som förbättrar människors liv? Vill du skapa nya produkter och se till att nya tekniska lösningar kommer användare och patienter till godo?
AFRY söker systemingenjörer för att ta tekniskt ledarskap i utveckling av produkter och tjänster inom Life Science och medicinsk teknik. Som systemingenjör är du drivande i att definiera nya produkter baserat på användarbehov och möjliga tekniska lösningar. Du är navet i utvecklingsteamet och knyter ihop de olika utvecklingsdisciplinerna. Rollen innebär även att se till att helheten fungerar och möter användarens behov genom produktutvecklingens alla faser.
Typiska arbetsuppgifter är exempelvis:
Samverka med affärsägare, projektledare och utvecklingsteam för att definiera projekt och produkt
Definiera produkt och systemkrav samt bryta ner systemkrav i underliggande kravnivåer
Definiera systemarkitektur och koncept
Bygga och testa prototyper och funktionsmodeller
Planera och genomföra verifieringsaktiviteter
Agera teknisk projektledare och driva planering av utvecklingsaktiviteter
Ta helhetsansvar för den tekniska dokumentationen

Roll: Systemingenjör/konsult | Start: Omgående med hänsyn till uppsägningstid | Placeringsort: Uppsala | Lön: Efter överenskommelse


Sista ansökningsdatum: 2022-08-15. Då det är sommarsemester kan det dröja lite innan du får återkoppling på din ansökan efter sista ansökningsdatum.
Kravspecifikation
Du har flerårig erfarenhet av produktutvecklingsprojekt, gärna inom medicinsk teknik eller annan verksamhet med liknande kvalitetskrav. Ditt intresse för teknik är genuint, vilket gett dig en stark förståelse för hur produkter är uppbyggda och fungerar. Självklart tycker du om att hitta tekniska lösningar på utmanande problem!
Krav för tjänsten är:
M.Sc. Teknisk fysik, Datateknik, Maskinteknik, Kemiteknik, Molekylär Bioteknik eller liknande
Minst 2-5 års arbetslivserfarenhet av produktutveckling, gärna från initiering till marknadslansering
Arbetslivserfarenhet av några eller något av följande: Integration, test och verifiering i produktutvecklingsprojekt, formulering av produkt och systemkrav
God kommunikativ förmåga och har lätt att göra dig förstådd både på svenska och engelska i tal och skrift.

Ytterligare information
Som konsult hos oss på AFRY kommer du att kunna utforska en mängd olika möjligheter och utmaningar där du erbjuds en varierande vardag!
Det är det som är charmen med konsultyrket! Hos oss får du chansen att jobba mot olika kunder och uppdrag, på plats hos kunden eller i något av våra in-house-team – utan att behöva byta arbetsgivare. Vi ger dig möjligheten att få testa nytt och utvecklas, beroende på vad du vill göra nu och vad du ser dig själv göra längre fram. Vi kommer göra allt och lite till för att du ska trivas och utvecklas hos oss.
Vi har naturligtvis ett förmånspaket med förmåner som rör din tillvaro på jobbet, friskvård, hem och fritid, pension och försäkringar, rabatter och mycket mer. Vi berättar gärna mer om det här under en intervju.
Kontaktuppgifter för frågor om tjänsten:


Karolina Odeblad
Sektionschef
[email protected]


Kontaktuppgifter för frågor om rekryteringsprocessen:


Therese Galvez
Rekryteringspartner
[email protected]
Om rekryteringsprocessen:
Vår rekryteringsprocess består av en telefonavstämning, eventuellt test, 1-2 intervjuer samt referenstagning. Sista ansökningsdatum är 2022-09-17
I vår job application guide kan du läsa mer om rekrytering hos oss på AFRY: https://afry.com/sv/bli-en-del-av-afry/job-application-guide


AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Junior Treasury Analyst to Etraveli Group in Uppsala

Etraveli Group is a leading global technology provider for Flights and we are now looking for a Junior Treasury Analyst to support our back office team within the Treasury function. The Treasury team is responsible for Etraveli Group´s financial activities such as FX, liquidity, risk and cash management. The Treasury team is located in our headquarters in Uppsala. Responsibilities In your work within the Treasury team your main tasks will include financia... Visa mer
Etraveli Group is a leading global technology provider for Flights and we are now looking for a Junior Treasury Analyst to support our back office team within the Treasury function. The Treasury team is responsible for Etraveli Group´s financial activities such as FX, liquidity, risk and cash management. The Treasury team is located in our headquarters in Uppsala.

Responsibilities
In your work within the Treasury team your main tasks will include financial payments, reconciliations, liquidity management, cash flow forecasts, internal netting and tasks related to the month end closing as well as administering the group´s bank setup.
Who are you?
We are looking for a communicative person with a great eye for details. We think that you are efficient and structured as a person and enjoy working in a fast-paced environment in a highly expansive company. We want you who are analytical and good at working with Excel.
Requirements
• Bachelor´s degree in business administration or equivalent
• A good understanding and interest in the different areas of Treasury and the financial markets
• Experience from Corporate treasury is considered a merit
• Experience in working with FX is considered a merit
• Comfortable dealing with numbers and great attention to details
• Strong system skills, including Excel
• Strong communication skills and a team player
• Fluent in Swedish as well as English, both oral and written

Benefits
Working at Etraveli Group means working at an exciting company with grand plans and great expectations on an international arena. You will have awesome colleagues together with whom you will have fun solving complex problems in a fast-moving business.

• Office in the City a stone´s throw from public transport and lunch restaurants.
• Healthcare allowance – Each employee receives a maximum allowable amount each year according to the Swedish Tax Agency to spend on health-promoting activities such as a gym card, massage etc.
• Pension and health insurance – Through partners we offer a comprehensive pension and health insurance so that you can get help quickly in case of an accident.
• Hybrid workmodel

In addition to this we serve you breakfast every morning. Welcome to Etraveli Group!
About Etraveli Group
Etraveli Group is a global platform for flights, an air technology company with a presence across all continents. We want our customers to experience the world while we take care of the technology that enables traveling. We are the preferred partner of some of the world´s most prominent travel technology companies such as Booking.com & Google Flights. In this context, to deliver on the company´s overall mission to make it easier for everyone to experience the world, Booking Holdings recently entered into an agreement to acquire our company. Completion of the acquisition is subject to certain closing conditions, including regulatory approval. Exciting times ahead, so join our diverse team of 1000+ talented professionals and explore unlimited work opportunities!

Our headquarters are located in Uppsala (Sweden), with additional offices in Stockholm, Gothenburg, Athens, Toronto and India (Pune and Mumbai). Since we started in 2000, we´ve expanded to 6 continents, 75 countries, 35 languages and operate multiple global brands. Visa mindre

UX-designer till IT-avdelningen

Är du en erfaren UX designer? Vill du hjälpa oss i vår digitalisering och bidra till att skapa framtidens universitet? Då kan den här tjänsten vara något för dig! IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Utöver detta erbjuder IT-avdelningen olika tjänster såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift s... Visa mer
Är du en erfaren UX designer? Vill du hjälpa oss i vår digitalisering och bidra till att skapa framtidens universitet? Då kan den här tjänsten vara något för dig!

IT-avdelningen är en gemensam funktion för hela SLU och förser organisationen med långsiktigt hållbar infrastruktur för data- och telekommunikation. Utöver detta erbjuder IT-avdelningen olika tjänster såsom systemutveckling och IT-relaterad verksamhetsutveckling, systemförvaltning, systemdrift samt AV- stöd. SLU:s IT-avdelning är involverad i varierade och utvecklingsinriktade forskningsprojekt. I många av projekten är IT ett viktigt verktyg för att nå framgång, vilket ställer krav på kreativitet kring nya lösningar, men också erfarenhet kring standardisering, effektivisering och säker lagring.

Just nu pågår ett stort förändringsprojekt inom IT-avdelningen med syfte att bli en proaktiv partner och motor i SLU:s digitalisering. Som UX-designer är du en självklar part i det arbetet.

Arbetsuppgifter:
Som UX-designer på IT-avdelningen kommer du vara med från början till slutet i vår krav- och utvecklingsprocess och säkerställa att våra webbapplikationer levererar en förstklassig användarupplevelse. Du kommer ingå i ett UX-team med ett tydligt fokus på att etablera en användarcentrerad designprocess. Du är ett viktigt stöd i kravarbetet genom att kartlägga behov och skissa på designförslag. Du kommer genomföra användbarhetstester och säkerställa att vi har ett uppdaterat och modernt designsystem.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har minst 3 års högskoleutbildning inom IT-området med inriktning mot UX eller MDI (människa-datorinteraktion). Arbetslivserfarenhet av user research, användbarhetsutvärderingar och interaktionsdesign för responsiva webbapplikationer är ett krav.

Som person ser du helheten och du tycker om att dela med dig av dina insikter med andra. Du är van att skissa och beskriva flöden och har ett öga för detaljer. Du är duktig på att kommunicera dina designförslag och är lyhörd för andras feedback. Vi arbetar agilt och vill skapa långsiktigt hållbara lösningar och därför är det viktigt att du är proaktiv och van med ett iterativt arbetssätt. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper. 

Meriterande: 
God kännedom om webbtillgänglighet (WCAG), erfarenhet av designsystem. 

Placering:
Någon av SLUs huvudorter: Uppsala, Umeå eller Alnarp.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning. 

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-08-14.

Vid eventuell intervjun vill vi se din portfolio/motsvarande med exempel på din tidigare UX-erfarenhet.                               

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se Visa mindre

Senior Financial Analyst | Uppsala | Life Science

Ansök    Aug 31    Experis AB    Finansanalytiker
Jobba som Senior Financial Analyst via Jefferson Wells i Uppsala! Är du en analytisk, självgående och strategisk person som drivs av att få ta eget ansvar och att vara en viktig kugge i ett stort maskineri? Är du redo för nästa steg i karriären? Trivs du dessutom i en roll där arbetsuppgifterna innebär att du får ta stort eget ansvar? Då är jobbet som Senior Financial Analyst via Jefferson Wells något för dig! Arbetsbeskrivning I det här jobbet kommer d... Visa mer
Jobba som Senior Financial Analyst via Jefferson Wells i Uppsala!

Är du en analytisk, självgående och strategisk person som drivs av att få ta eget ansvar och att vara en viktig kugge i ett stort maskineri? Är du redo för nästa steg i karriären? Trivs du dessutom i en roll där arbetsuppgifterna innebär att du får ta stort eget ansvar? Då är jobbet som Senior Financial Analyst via Jefferson Wells något för dig!

Arbetsbeskrivning

I det här jobbet kommer du framför allt att bidra till att sätta upp och genomföra nya analys- och utvärderingsprojekt inom sakområdet, ansvara för kapital och kapitalförvaltning, agera Ad Hoc-projektstöd och göra volymprognoser. Du kommer att vara anställd av Jefferson Wells och arbeta kontorstid. Tjänsten passar dig som vill ha ett variationsrikt arbete med dynamiska dagar.Du kommer bland annat att arbeta med

* Analys och rapportering av finansiella resultat
* Projektkostnader och funktionella kostnader
* Kapital och kapitalförvaltning
* Volymprognoser och månadsavslutsprocessenDen vi söker

Till den här rollen söker vi dig som är organiserad, kommunikativ och engagerad. För att lyckas med arbetet krävs det att du är analytisk i ditt sätt att jobba. I övrigt behöver du ha en utbildning inom industriell ekonomi, finans eller vara ingenjör. Det är meriterande om du har erfarenhet av SAP eller annan ERP-erfarenhet, Supply Chain samt kostnadsredovisning.Vi söker dig som har:

* Relevant akademisk utbildning inom industriell ekonomi/finans/ingenjör
* 2-5 års arbetslivserfarenhet inom finans
* Goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift
* Mycket goda kunskaper i Office-paketet, framför allt Excel.Sök tjänsten idag!

Den här tjänsten innebär att du kommer att bli anställd av Jefferson Wells men du kommer att tillbringa dina arbetsdagar hos vår kund. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Viktoria Andersson via e-post: [email protected] Sök tjänsten senast 2022-09-30.Vi ser fram emot att höra från dig!Om Jefferson Wells

Som konsult på Jefferson Wells får du möjlighet att utvecklas i olika uppdrag i olika branscher. Vi på Jefferson Wells tillhör en stor koncern och får in många spännande uppdrag inom olika branscher, därmed ökar möjligheten för din personliga utveckling och karriär. Du blir som konsult en del av vårt härliga team av konsultchefer, kandidatspecialister med mera. Det är viktiga för oss att våra konsulter känner sig delaktiga, därför anordnar vi kontinuerliga konsult- och nätverksträffar samt AW:s. Visa mindre

Ekonom med institutionsansvar - senior roll till SLU Aqua

Ansök    Jun 30    Adecco Sweden AB    Finansekonom
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision "starka fiskbestånd i friska vatten". Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skald... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision "starka fiskbestånd i friska vatten". Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Arbetsuppgifter:
Vi söker nu en erfaren ekonom med ansvar för institutionens övergripande ekonomihantering och uppföljning. Tjänsten är placerad på Campus Ultuna i Uppsala, möjlig placeringsort är även Lysekil eller Drottningholm. Du har en plats i institutionens ledningsgrupp och ingår i vår administrativa enhet bestående av 11 personer.

Som institutionsekonom får du en bred och ansvarsfull roll där du ansvarar för vår gemensamma budgetprocess, du sköter löpande institutionsgemensam uppföljning samt gör avstämningar och analyser. Du ansvarar även för processen kring våra bokslut. Du gör kalkyleringar och ekonomiska utredningar samt leder institutionsgemensamma utvecklingsprojekt inom det ekonomiska området.

I ditt arbete samarbetar du nära våra övriga ekonomer samt våra administratörer. Du verkar för en effektiv ekonomiadministration samt att vi dokumenterar våra gemensamma rutiner.

Andra administrativa arbetsuppgifter kan komma att ingå i tjänsten.

SLU Aqua har ca 90 % externfinansiering med många kontrakt och finansiärer att hantera utifrån de särskilda regler som gäller för universitetet som statlig myndighet såväl som för respektive finansiär. Det är viktigt med förståelse för, och gärna erfarenhet av, de förutsättningar som detta innebär för institutionen.

I samarbete och dialog med administrativ chef organiserar och leder du introduktion för nyanställda ekonomer samt bereder ekonomiska beslut till institutionens prefekt.

Vid behov stöttar du upp i den löpande projektekonomiska hanteringen.

Den administrativa enheten leds av den administrativa chefen vilken du rapporterar till.

Kvalifikationer skakrav:
Utbildning:

- Högskoleexamen i ekonomi eller motsvarande ämne.

Erfarenhet/kunskap:

- Flerårig aktuell erfarenhet av att arbeta med kvalificerade liknande arbetsuppgifter.
- Erfarenhet av att arbeta verksamhetsnära och vana av att samarbeta på olika nivåer.
- Goda kunskaper i svenska och engelska.

Systemvana:

-Du har en hög generell systemvana och har vana av att arbeta med Excel som arbetsredskap (SLU Aqua arbetar idag med ekonomisystemet Agresso/UBW).

Kvalifikationer meriterande:

- Erfarenhet av arbetsledning.
- Arbete med projektekonomi.
- Arbete med projektuppföljning med olika finansiärer, exempelvis EU.
- Erfarenhet av arbete med ekonomi i offentlig sektor, högskolevärlden i synnerhet.
- Kunskap om upphandling (LOU)och erfarenhet av att läsa och tolka avtal.

Personliga egenskaper:

I arbetet har du kontakt med många människor så dina personliga egenskaper såsom förmåga att samarbeta, ge god service och arbeta strukturerat är särskilt viktiga. Du har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar, är analytisk och noggrann, är självständig och driver ditt arbete framåt. Du är en stabil och prestigelös person med integritet som trivs med att, i samarbete med andra, anta utmaningar och lösa dessa.

I rekryteringen lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vad kan vi erbjuda dig?

I rollen som institutionsekonom får du en bred och varierande roll där du gör skillnad för verksamheten. Du kommer att ha många kontaktytor och få en mycket god inblick i verksamheten. På SLU Aqua blir du del av en spännande verksamhet med tydligt miljöfokus. Du är placerad på SLU i Uppsala, Campus Ultuna, med god kommunikationsmöjlighet till Uppsala centralstation. Möjlig placeringsort är även Lysekil eller Drottningholm. Det finns möjlighet att varva arbete på plats med arbete hemifrån. Vissa resor förekommer i rollen.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Placering:
Ultuna, Uppsala men möjlig placeringsort är även Lysekil eller Drottningholm.

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen senast den 2022-08-29.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Kontaktpersoner

Anneli Hofström
Administrativ chef
010-478 4285
anneli.hofströ[email protected]

Ulrika Struve
Recruiter/Business Manager Adecco Sweden AB
+46 23 70 55 96
[email protected]

Ref SLU.ua.2022.2.5.1-2698 Visa mindre

Finance analyst, Downstream

Ansök    Jun 10    Cytiva Sweden AB    Finansanalytiker
Be part of something altogether life-changing! Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that trul... Visa mer
Be part of something altogether life-changing!
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term. Your health and wellbeing are important to us and together we will not compromise on safety in the workplace or the environment.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
We are looking for a Finance analyst for our Downstream Technologies business unit. Cytiva is the recognized market leader and boasts a world-class team you will learn from.
What you’ll do
Drive visibility to business performance through budgeting, forecasting, and reporting processes
Help expand margins by analysing price, product mix and cost positions
Support strategic decisions by putting together business cases for investments such as R&D and capital expenditures
Coordinate multiple functions by helping align demand and supply expectations
Identify opportunities for growth and margin expansion with insightful business analysis

In summary, you will be part of every critical business event and strategic decision, with a unique, holistic business perspective.
Who you are
A bachelor’s in accounting, finance, economics, or related field
A finance professional with 5 years of minimum relevant experience
An analytical person, eager to work with data to extract conclusions and actions
Proficient in excel, BI and finance systems such as Qlik and Onestream
A detailed analyst, with passion for high quality work product

When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 80,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Design Engineer

Ansök    Maj 17    AFRY AB    Systemdesigner
Företagsbeskrivning AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle. Vi är 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer. Jobbeskrivning Jag heter Sofia Lundgren och tillsammans med sektionschef Karolina Odeblad söker jag nu dig som arbetat länge inom forskningsli... Visa mer
Företagsbeskrivning
AFRY är ett ledande europeiskt företag med global räckvidd inom teknik, design och rådgivning. Vi accelererar omställningen mot ett hållbart samhälle.
Vi är 16 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri, energi och digitalisering, som skapar hållbara lösningar för kommande generationer.


Jobbeskrivning
Jag heter Sofia Lundgren och tillsammans med sektionschef Karolina Odeblad söker jag nu dig som arbetat länge inom forskningslivet på universitet, men nu vill tänka om och arbeta mer med produkter och kunder ute på marknaden. Som medarbetare i vår sektion Product and Software Engineering i Uppsala kommer du att få arbeta med spännande och intressanta uppdrag som tar tillvara din forskningserfarenhet, samtidigt som det ger dig möjlighet att arbeta med utveckling av produkter och tjänster.
Som anställd hos oss kan du arbeta med en mängd olika saker. Vi är en blandad sektion, med kompetens både inom mjukvara och hårdvara. Du hjälper kunden med att konstruera, strukturera eller analysera. Du kan arbeta med produktutveckling och förbättringar, men även med nyutveckling.
Du är van vid att jobba i ett team, tar snabbt upp vilka arbetsuppgifter som behöver göras och anpassar dig snabbt till ändrade direktiv. Du samarbetar väl med andra och är en socialt utåtriktad person. Du behöver vara flexibel och kommunikativ och det är ett plus om du kan komma med egna idéer för att lösa uppkomna problem.
Hos oss på AFRY blir du en del av ett fantastiskt kompetent gäng kollegor som arbetar för att skapa innovativa och hållbara lösningar tillsammans med våra kunder. Vi arbetar brett med kunder i många olika branscher, allt från båtmotorer till stora avancerade system för cellodling.


Kravspecifikation
Våra värdeord Brave, Devoted & Teamplayers kännetecknar hur vi ser på oss själva. Du kommer trivas hos oss om du är en prestigelös person med fokus på långsiktighet och kvalitet. Du ser lösningar där andra ser problem vilket innebär att du även har god analytisk-och problemlösande förmåga.
Eftersom vi arbetar mot många internationella kunder krävs det även att du kommunicerar obehindrat såväl muntligt som skriftligt på svenska och engelska.


Ytterligare information
Kontaktuppgifter:
Therese Galvez
Recruitment Partner
[email protected]
Sofia Lundgren
Rekryterande Chef
[email protected]
Sista ansökningsdag: 2022-06-13
AFRY is committed to creating an inclusive & diverse environment and we are actively looking for qualified candidates irrespective of gender, gender identity, sexual orientation, ethnicity, religion, disability, or age. You will be part of a global and diverse company where our differences are our strengths. Join us to accelerate the transition towards a sustainable society. Visa mindre

Academic Resource is looking for a Financial Analyst to Cytiva in Uppsala

Ansök    Apr 7    Academic Resource AB    Finansanalytiker
Role and main responsibilities You will be a member of an international team with all levels of experience in a fast-paced environment with some strict deadlines, as it comes to the financial planning and reporting. As a Bioprocess FP&A Analyst and a member of the Bioprocess FP&A team, you will • Play a key role in the continuous improvement of financial processes, and you are expected to embrace contemporary digital finance capabilities. • Own the forecas... Visa mer
Role and main responsibilities
You will be a member of an international team with all levels of experience in a fast-paced environment with some strict deadlines, as it comes to the financial planning and reporting.
As a Bioprocess FP&A Analyst and a member of the Bioprocess FP&A team, you will
• Play a key role in the continuous improvement of financial processes, and you are expected to embrace contemporary digital finance capabilities.
• Own the forecasting & reporting of orders, sales and standard margin across Bioprocess franchise. Understand and explain variance drivers to operating plan, previous year, previous forecast, including price and mix dynamics and VCM.
• Run weekly & monthly bowlers & analytics for reporting sales, orders & backlog to Bioprocess General manager, CFO and other members of the senior leadership team
• Support orders, sales and margin budget setup and load to the relevant systems
• Prepare, maintain & improve key standard templates for Bioprocess reviews with Cytiva CFO & other members of the senior leadership team
• Support the Bioprocess FP&A team in month end and quarter close activities, including FX translation & variance analysis


Working at Cytiva
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.


Qualifications
You have a bachelor’s degree in Accounting, Finance, Economics, or Business Administration or equivalent knowledge or experience, preferably 3 years of demonstrated financial skills through prior work experience. You have solid PC skills with experience from financials systems and applications such as Hyperion or Oracle and strong excel skills. Since you will be working in an international team, it is mandatory that you have fluent language skills in English.


About us
Academic Resource is a well-established recruitment and staffing company for graduates with experience since 2005. We have extensive experience in Staffing, Recruitment, and Interim Management in the service sector. Our business areas are Finance & Finance and Life Science and HR. We operate in the service sector and mainly in Stockholm/Mälardalen and Uppsala.


Application
Please send your application as soon as possible as selection and recruitment takes place on an ongoing basis. Click below on “sök tjänsten” and fill in your contact details and upload an updated CV and cover letter, enter the reference name: CYFA0322
If you want to know more about the position, you are welcome to contact the responsible recruiter Ulrica Rosander, T: 070 740 04 86 [email protected] Visa mindre

Ekonom till Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala

Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss. Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och... Visa mer
Vill du arbeta i en inspirerande miljö och bidra till ett hållbart nyttjande av våra hav, sjöar och vattendrag? Vi på institutionen för akvatiska resurser (SLU Aqua) brinner för vår vision ”starka fiskbestånd i friska vatten”. Vi växer, och söker medarbetare som vill utvecklas och göra skillnad tillsammans med oss.

Institutionen för akvatiska resurser bedriver miljöanalys, rådgivning, forskning och utbildning i akvatisk ekologi med fokus på fisk och skaldjur. Institutionen är SLU:s största och har drygt 180 anställda vid tre huvudorter: Lysekil, Öregrund och Stockholm (Drottningholm), samt fyra fältstationer.

Vår verksamhet är starkt profilerad mot datainsamling och analys av fisk och fiske och ekosystem. Institutionen präglas av en intensiv samverkan med det omgivande samhället. Detta skapar en vital forskningsmiljö och ger oss unika möjligheter att ta fram kunskap som är förvaltningsnära och direkt tillämpbar i praktiken.

 
Läs mer om våra förmåner och hur det är att jobba inom SLU på https://www.slu.se/om-slu/jobba-pa-slu/

Arbetsuppgifter:
Vi söker nu en erfaren ekonom med ansvar för institutionens övergripande ekonomihantering och uppföljning. Tjänsten är placerad på Campus Ultuna i Uppsala.  Du har en plats i institutionens ledningsgrupp och ingår i vår administrativa enhet bestående av 11 personer.

Som institutionsekonom får du en bred och ansvarsfull roll där du ansvarar för vår gemensamma budgetprocess, du sköter löpande institutionsgemensam uppföljning samt gör avstämningar och analyser. Du ansvarar även för processen kring våra bokslut. Du gör kalkyleringar och ekonomiska utredningar samt leder institutionsgemensamma utvecklingsprojekt inom det ekonomiska området.

I ditt arbete samarbetar du nära våra övriga ekonomer samt våra administratörer. Du verkar för en effektiv ekonomiadministration samt att vi dokumenterar våra gemensamma rutiner.

Andra administrativa arbetsuppgifter kan komma att ingå i tjänsten.

SLU Aqua har ca 90 % externfinansiering med många kontrakt och finansiärer att hantera utifrån de särskilda regler som gäller för universitetet som statlig myndighet såväl som för respektive finansiär. Det är viktigt med förståelse för, och gärna erfarenhet av, de förutsättningar som detta innebär för institutionen.

I samarbete och dialog med administrativ chef organiserar och leder du introduktion för nyanställda ekonomer samt bereder ekonomiska beslut till institutionens prefekt.

Vid behov stöttar du upp i den löpande projektekonomiska hanteringen.

Den administrativa enheten leds av den administrativa chefen vilken du rapporterar till.

Kvalifikationer skakrav:
Utbildning:

- Högskoleexamen i ekonomi eller motsvarande ämne.

Erfarenhet/kunskap:

- Flerårig aktuell erfarenhet av att arbeta med kvalificerade liknande arbetsuppgifter.

- Erfarenhet av att arbeta verksamhetsnära och vana av att samarbeta på olika nivåer.

- Goda kunskaper i svenska och engelska.

Systemvana:

-Du har en hög generell systemvana och har vana av att arbeta med Excel som arbetsredskap (SLU Aqua arbetar idag med ekonomisystemet Agresso/UBW).

Kvalifikationer meriterande:

- Erfarenhet av arbetsledning.

- Arbete med projektekonomi.

- Arbete med projektuppföljning med olika finansiärer, exempelvis EU.

- Erfarenhet av arbete med ekonomi i offentlig sektor, högskolevärlden i synnerhet.

- Kunskap om upphandling (LOU)och erfarenhet av att läsa och tolka avtal.

Personliga egenskaper:

I arbetet har du kontakt med många människor så dina personliga egenskaper såsom förmåga att samarbeta, ge god service och arbeta strukturerat är särskilt viktiga. Du har lätt för att anpassa dig till nya förutsättningar, är analytisk och noggrann, är självständig och driver ditt arbete framåt. Du är en stabil och prestigelös person med integritet som trivs med att, i samarbete med andra, anta utmaningar och lösa dessa.

I rekryteringen lägger vi stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Vad kan vi erbjuda dig?

I rollen som institutionsekonom får du en bred och varierande roll där du gör skillnad för verksamheten. Du kommer att ha många kontaktytor och få en mycket god inblick i verksamheten. På SLU Aqua blir du del av en spännande verksamhet med tydligt miljöfokus. Du är placerad på SLU i Uppsala, Campus Ultuna, med god kommunikationsmöjlighet till Uppsala centralstation. Det finns möjlighet att varva arbete på plats med arbete hemifrån. Vissa resor förekommer i rollen.

Intervjuer sker löpande så vänta inte med din ansökan!

Placering:
Campus Ultuna, Uppsala

Anställningsform:
Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:
100%

Tillträde:
Snarast och enligt överenskommelse.

Ansökan:
Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-04-25.

Fackliga kontaktpersoner:
https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se Visa mindre

Lead Supply Chain Finance Analyst

Ansök    Apr 4    Cytiva Sweden AB    Finansekonom
Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Nu söker vi en Lead Supply Chain Finance Analyst till tillverkningsenheten i Uppsala
Vad du ska göra
Leda månadsestimats och bokslutsprocesserna för Uppsala Supply Chain i nära samarbete med produktionsteamet
Affärspartner till ledare och enhetens supportteam (Fastighet, Projekt, EHS, mediacentralen)
Stödja lönsam tillväxt genom att tillhandahålla analys av resultat och nyckeltal samt att ge råd om risker och möjligheter, samt rekommendera åtgärder
Arbeta nära ekonomichefen och verksamhetsteamet för att ta fram den årliga verksamhetsplanen (budgeten)
Stöd i den årliga kalkylprocessen (Standard Production Cost).
Leda ekonomigenomgångar med högre ledning och bistå med rapportering och kommunicera resultat till chefer och andra intressenter.
Stödja och/eller leda strategiska projekt och finansiell analys för ledningsgruppen för Supply chain operations.

Vem du är
Kandidatexamen inom redovisning, finans eller företagsekonomi
Minst fem års arbetslivserfarenhet av att ta fram prognoser och verksamhetsplaner och leda affärs-/ekonomiöversikter i industriföretag.
Erfarenhet av ekonomisystem/applikationer (t.ex. Oracle, SAP, Onestream, Hyperion etc).
Goda Excelkunskaper

Som person har du en stark analytisk förmåga och kan tydligt koppla ekonomiska resultat till operativa drivkrafter, möjligheter och driva positiv förändring. Du har utmärkt kommunikationsförmåga och kan tydligt kommunicera komplex finansiell information på ett lättförståeligt sätt. Det är också viktigt att ha stark påverkansförmåga över affärsfunktioner. Vi tror att du är en tydlig problemlösare som håller ett öppet sinne för förändring. Vi ser även att du har en hög integritet, du accepterar och följer höga moraliska, etiska och personliga värderingar i beslut, kommunikation, och handlingar.
Du behärskar svenska och engelska flytande.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jonas Ahlbäck, [email protected], +46730364281
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Java-arkitekt till Tietoevry

Ansök    Mar 24    Procruitment AB    Systemdesigner
Om TietoEVRY TietoEVRY skapar digitala fördelar för företag och samhälle och är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Bolaget har en nordisk kultur som värderar balans i arbetslivet och har som ett av de första IT-bolagen certifierat sig i jämställdhet. Här erbjuds du stora möjligheter för personlig utveckling och lärande på ett kunskapsorienterat tjänsteföretag. Om tjänsten I rollen som Java... Visa mer
Om TietoEVRY
TietoEVRY skapar digitala fördelar för företag och samhälle och är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Bolaget har en nordisk kultur som värderar balans i arbetslivet och har som ett av de första IT-bolagen certifierat sig i jämställdhet. Här erbjuds du stora möjligheter för personlig utveckling och lärande på ett kunskapsorienterat tjänsteföretag.

Om tjänsten
I rollen som Java-arkitekt kommer du att jobba inom domänen hälsa- och sjukvård där du du arbetar med att implementera nya system samt förvalta dessa till TietoEVRYs kunder. Exempel på system kan vara röntgen- eller ärendehanteringssystem.

Teamet du kommer att tillhöra ska utökas och vi söker nu dig som vill vara med och bygga upp ett nytt kompetensområde inom Java. Du kommer att vara den första personen på plats med denna kompetens och du kommer att vara delaktig i hur teamet ska fortsättas att utvecklas. I denna roll kommer du att jobba med befintliga kunder där du är delaktig i hela utvecklingskedjan, från att delta i presale-möten till att bryta ner kundens krav och ta fram lösningsförslag. Under uppstartsfasen av denna gruppering kommer du även att jobba med utveckling och implementation.
Du kommer att bli en del av ett större utvecklingsteam med andra tekniska kompetenser.

Din kompetens
För att lyckas i rollen har du en bred erfarenhet inom Java samt relevanta ramverk som t.ex. Springboot. Du har tidigare erfarenhet i en roll som arkitekt eller som senior javautvecklare. Som person är du kommunikativ och drivs av tekniska utmaningar.

Övrigt
Lön: Fast månadslön
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Start: Omgående med hänsyn tagen till din eventuella uppsägningstid
Placeringsort: Uppsala eller närliggande städer.

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag!

Om Procruitment
Vår främsta uppgift är att ge företag kraft att växa med rätt människor. Samtidigt ger vi jobbmöjligheter till människor genom hela arbetslivet.

Dagens nyexaminerade talang - morgondagens specialist eller ledare. Oavsett var du befinner dig i din karriär så är vi en partner för dig - idag och imorgon. Visa mindre

Lead Supply Chain Finance Analyst

Ansök    Mar 16    Cytiva Sweden AB    Finansekonom
Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Nu söker vi en Lead Supply Chain Finance Analyst till tillverkningsenheten i Uppsala
Vad du ska göra
Leda månadsestimats och bokslutsprocesserna för Uppsala Supply Chain i nära samarbete med produktionsteamet
Affärspartner till ledare och enhetens supportteam (Fastighet, Projekt, EHS, mediacentralen)
Stödja lönsam tillväxt genom att tillhandahålla analys av resultat och nyckeltal samt att ge råd om risker och möjligheter, samt rekommendera åtgärder
Arbeta nära ekonomichefen och verksamhetsteamet för att ta fram den årliga verksamhetsplanen (budgeten)
Stöd i den årliga kalkylprocessen (Standard Production Cost).
Leda ekonomigenomgångar med högre ledning och bistå med rapportering och kommunicera resultat till chefer och andra intressenter.
Stödja och/eller leda strategiska projekt och finansiell analys för ledningsgruppen för Supply chain operations.

Vem du är
Kandidatexamen inom redovisning, finans eller företagsekonomi
Minst fem års arbetslivserfarenhet av att ta fram prognoser och verksamhetsplaner och leda affärs-/ekonomiöversikter i industriföretag.
Erfarenhet av ekonomisystem/applikationer (t.ex. Oracle, SAP, Onestream, Hyperion etc).
Goda Excelkunskaper

Som person har du en stark analytisk förmåga och kan tydligt koppla ekonomiska resultat till operativa drivkrafter, möjligheter och driva positiv förändring. Du har utmärkt kommunikationsförmåga och kan tydligt kommunicera komplex finansiell information på ett lättförståeligt sätt. Det är också viktigt att ha stark påverkansförmåga över affärsfunktioner. Vi tror att du är en tydlig problemlösare som håller ett öppet sinne för förändring. Vi ser även att du har en hög integritet, du accepterar och följer höga moraliska, etiska och personliga värderingar i beslut, kommunikation, och handlingar.
Du behärskar svenska och engelska flytande.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag 3 april. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jonas Ahlbäck, [email protected], +46730364281
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Java-arkitekt till TietoEVRY

Ansök    Mar 18    Procruitment AB    Systemdesigner
Om TietoEVRY TietoEVRY skapar digitala fördelar för företag och samhälle och är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Bolaget har en nordisk kultur som värderar balans i arbetslivet och har som ett av de första IT-bolagen certifierat sig i jämställdhet. Här erbjuds du stora möjligheter för personlig utveckling och lärande på ett kunskapsorienterat tjänsteföretag. Om tjänsten I rollen som Java... Visa mer
Om TietoEVRY
TietoEVRY skapar digitala fördelar för företag och samhälle och är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Bolaget har en nordisk kultur som värderar balans i arbetslivet och har som ett av de första IT-bolagen certifierat sig i jämställdhet. Här erbjuds du stora möjligheter för personlig utveckling och lärande på ett kunskapsorienterat tjänsteföretag.

Om tjänsten
I rollen som Java-arkitekt kommer du att jobba inom domänen hälsa- och sjukvård där du du arbetar med att implementera nya system samt förvalta dessa till TietoEVRYs kunder. Exempel på system kan vara röntgen- eller ärendehanteringssystem.

Teamet du kommer att tillhöra ska utökas och vi söker nu dig som vill vara med och bygga upp ett nytt kompetensområde inom Java. Du kommer att vara den första personen på plats med denna kompetens och du kommer att vara delaktig i hur teamet ska fortsättas att utvecklas. I denna roll kommer du att jobba med befintliga kunder där du är delaktig i hela utvecklingskedjan, från att delta i presale-möten till att bryta ner kundens krav och ta fram lösningsförslag. Under uppstartsfasen av denna gruppering kommer du även att jobba med utveckling och implementation.
Du kommer att bli en del av ett större utvecklingsteam med andra tekniska kompetenser.

Din kompetens
För att lyckas i rollen har du en bred erfarenhet inom Java samt relevanta ramverk som t.ex. Springboot. Du har tidigare erfarenhet i en roll som arkitekt eller som senior javautvecklare. Som person är du kommunikativ och drivs av tekniska utmaningar.

Övrigt
Lön: Fast månadslön
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Start: Omgående med hänsyn tagen till din eventuella uppsägningstid
Placeringsort: Uppsala eller närliggande städer.

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag!

Om Procruitment
Vår främsta uppgift är att ge företag kraft att växa med rätt människor. Samtidigt ger vi jobbmöjligheter till människor genom hela arbetslivet.

Dagens nyexaminerade talang - morgondagens specialist eller ledare. Oavsett var du befinner dig i din karriär så är vi en partner för dig - idag och imorgon. Visa mindre

Lead Finance Analyst – GSC

Ansök    Feb 9    Cytiva Sweden AB    Finansekonom
Be part of something altogether life-changing! Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that trul... Visa mer
Be part of something altogether life-changing!
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term. Your health and wellbeing are important to us and together we will not compromise on safety in the workplace or the environment.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
What you’ll do
Lead the monthly estimate and closing processes for the Uppsala Supply chain operations, working closely with the operating team to develop and analyze the forecasts.
Finance business partner to the Site support teams (Facilities, PMO, EHS, Utility center)
Support profitable growth by providing analysis of results and identifying & tracking key metrics and advising the leadership team on risks and opportunities, as well as recommending actions
Work closely with the finance manager and the operating team to develop the annual operating plan (budget)
Support in the annual SPC (Standard Production Cost) setting process
Lead finance reviews with senior leadership and assist with management reporting and communicating results to managers and other stakeholders.
Support and/or lead strategic projects and financial analysis for the Supply chain operations leadership team.

Who you are
We are seeking an experienced finance analyst with a bachelor’s degree in Accounting, Finance, or Business Administration and minimum five years’ work experience from developing forecasts & operating plans and leading business / finance reviews in industrial companies.
We're looking for someone with strong excel skills and experience with financial systems/applications (i.e.: Oracle, SAP, COGNOS, Business Objects, etc.). You are fluent in Swedish and English.
As a person you have strong analytic skills and can clearly link financial results to operational performance drivers, generate alternatives and drive positive change. You have excellent communication skills with ability to clearly communicate complex financial information in an easy-to-understand manner. It's also important to have strong influencing skills across business functions. We believe that you're a clear thinker and problem-solver that keep an open mind to change. Important is also that you have a high integrity, i.e., accepting and adhering to high moral, ethical, and personal values in decisions, communications, actions, and when dealing with others.
Interview and selection will happen continuously, and an opening can be filled before last day of application, which is February 27th, 2022. For questions, please contact hiring manager Jonas Ahlbäck, [email protected] +46730364281
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Ekonom till miljömedvetet företag i Uppsala!

Ansök    Mar 2    Adecco Sweden AB    Finansekonom
Om tjänsten Som Ekonom kommer du att arbeta med löpande bokföring kund- och leverantörsreskontra och avstämningar. Du kommer också att göra uppföljningar och stämma av redovisning. Affärssystemen som används är Microsoft Navision. I din roll som ekonom kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära: - Arbeta med löpande redovisning, bokföring och avstämningar - Kredithantering - Fakturahantering - Inbetalningar och utbetalningar - Medverka vid månadsbo... Visa mer
Om tjänsten
Som Ekonom kommer du att arbeta med löpande bokföring kund- och leverantörsreskontra och avstämningar. Du kommer också att göra uppföljningar och stämma av redovisning. Affärssystemen som används är Microsoft Navision.

I din roll som ekonom kommer dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebära:
- Arbeta med löpande redovisning, bokföring och avstämningar
- Kredithantering
- Fakturahantering
- Inbetalningar och utbetalningar
- Medverka vid månadsbokslut

Om dig
Vi söker dig som har några års erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete. Vi tror att du har tidigare erfarenhet av löpande bokföring, kontering, avstämning av olika konton, och bokslut. Vi tror också att du har en utbildning inom ekonomi. Goda kunskaper i svenska i både tal och skrift är ett måste för att klara av rollen.
Vidare ser vi att du är driven, självständig och noggrann. För att klara av rollen som förväntat är det viktigt att du är kvalitetsmedveten och kan ha ett kritiskt tänkande. Ett strukturerat arbetssätt är också en fördel i den här rollen.

Viktigt för tjänsten är:
- Tidigare erfarenhet av kvalificerat ekonomiarbete
- Utbildning inom ekonomi
- Goda kunskaper inom Svenska

Om anställningen
Tjänsten som ekonom är ett konsultuppdrag med start i april. Arbetstiderna är 7-16. Till att börja med är uppdraget på sex månader. Som konsult får du en anställning i Adecco Sweden. Intentionen är att tjänsten ska övergå till anställning hos kund.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om ansökan
Rekryteringsarbetet till tjänsterna sker löpande. Du ansöker genom att registrera dig via formuläret nedan. Bifoga CV och personligt brev.
Första steget i vår rekryteringsprocess är att du kommer få ett eller flera tester skickade till din e-mail. Adecco använder tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Ansvarig rekryterare går sedan igenom inkomna ansökningar kontinuerligt och gör ett första urval. Om du är en av dem som går vidare kommer du att bli kontaktad för en intervju.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
[email protected] via Adecco 010- 173 73 00.
Har du frågor angående registrering, var god kontakta supporten via [email protected]
OBS! Vi tar inte emot ansökningar via mail!

Välkommen med din ansökan!

Sökord
Ekonom, redovisning, Uppsala, Adecco, Miljö Visa mindre

Lead Supply Chain Finance Analyst

Ansök    Feb 28    Cytiva Sweden AB    Finansekonom
Bli en del av något helt livsavgörande Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier. På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbe... Visa mer
Bli en del av något helt livsavgörande
Att arbeta på Cytiva inom Life Science industrin innebär att vara i framkanten när det gäller att utveckla nya lösningar för att förbättra människors hälsa. Våra kunders verksamhet är livsavgörande och inkluderar allt från grundläggande biologisk forskning till utveckling av innovativa vacciner, nya läkemedel samt cell- och genterapier.
På Cytiva kommer du att ständigt kunna utveckla dig själv och oss - genom att arbeta med utmaningar som verkligen spelar roll tillsammans med människor som bryr sig om varandra, våra kunder och deras patienter. Med medarbetare i 40 länder är Cytiva en plats där varje dag är en möjlighet att lära så att du kan få fart på din karriär och förbättra dina färdigheter på lång sikt.
Vi på Cytiva är stolta över att arbeta tillsammans med en grupp av nio andra Danaher Life Sciences-företag. Tillsammans är vi pionjärer inom vetenskap och medicin och utvecklar produkter som hjälper forskare i kampen att rädda liv.
Nu söker vi en Lead Supply Chain Finance Analyst till tillverkningsenheten i Uppsala
Vad du ska göra
Leda månadsestimats och bokslutsprocesserna för Uppsala Supply Chain i nära samarbete med produktionsteamet
Affärspartner till ledare och enhetens supportteam (Fastighet, Projekt, EHS, mediacentralen)
Stödja lönsam tillväxt genom att tillhandahålla analys av resultat och nyckeltal samt att ge råd om risker och möjligheter, samt rekommendera åtgärder
Arbeta nära ekonomichefen och verksamhetsteamet för att ta fram den årliga verksamhetsplanen (budgeten)
Stöd i den årliga kalkylprocessen (Standard Production Cost).
Leda ekonomigenomgångar med högre ledning och bistå med rapportering och kommunicera resultat till chefer och andra intressenter.
Stödja och/eller leda strategiska projekt och finansiell analys för ledningsgruppen för Supply chain operations.

Vem du är
Kandidatexamen inom redovisning, finans eller företagsekonomi
Minst fem års arbetslivserfarenhet av att ta fram prognoser och verksamhetsplaner och leda affärs-/ekonomiöversikter i industriföretag.
Erfarenhet av ekonomisystem/applikationer (t.ex. Oracle, SAP, Onestream, Hyperion etc).
Goda Excelkunskaper

Som person har du en stark analytisk förmåga och kan tydligt koppla ekonomiska resultat till operativa drivkrafter, möjligheter och driva positiv förändring. Du har utmärkt kommunikationsförmåga och kan tydligt kommunicera komplex finansiell information på ett lättförståeligt sätt. Det är också viktigt att ha stark påverkansförmåga över affärsfunktioner. Vi tror att du är en tydlig problemlösare som håller ett öppet sinne för förändring. Vi ser även att du har en hög integritet, du accepterar och följer höga moraliska, etiska och personliga värderingar i beslut, kommunikation, och handlingar.
Du behärskar svenska och engelska flytande.
Urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag 13 mars. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Jonas Ahlbäck, [email protected], +46730364281
When you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.
If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Financial Analyst to Cytiva

Ansök    Feb 8    Academic Resource AB    Finansanalytiker
Academic Resource is looking for a Financial Analyst to Cytiva in Uppsala with the title Bioprocess FP&A Analyst to support analytics, forecasting and reporting to Bioprocess CFO & Cytiva FP&A HQ team. Now you have the chance of working in a dynamic role, in a great international team, supporting a great industry. This I the job for you if you have a bachelor’s degree in Accounting, Finance, Economics, Business Administration or equivalent knowledge or exp... Visa mer
Academic Resource is looking for a Financial Analyst to Cytiva in Uppsala with the title Bioprocess FP&A Analyst to support analytics, forecasting and reporting to Bioprocess CFO & Cytiva FP&A HQ team. Now you have the chance of working in a dynamic role, in a great international team, supporting a great industry. This I the job for you if you have a bachelor’s degree in Accounting, Finance, Economics, Business Administration or equivalent knowledge or experience of demonstrated financial skills through prior work experience. You will be hired by Academic Resource and work as a consultant at Cytiva. The assignment starts February 28th 2022 and is expected to last until December 24th 2022. For the right person, there are very good opportunities for extension of the assignment or direct employment.


Working at Cytiva
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.


Role and main responsibilities
You will be a member of an international team with all levels of experience in a fast-paced environment with some strict deadlines, as it comes to the financial planning and reporting.
As a Bioprocess FP&A Analyst and a member of the Bioprocess FP&A team, you will
• Play a key role in the continuous improvement of financial processes, and you are expected to embrace contemporary digital finance capabilities
• Own the forecasting & reporting of orders, sales and standard margin across Bioprocess franchise. Understand and explain variance drivers to operating plan, previous year, previous forecast, including price and mix dynamics and VCM
• Run weekly & monthly bowlers & analytics for reporting sales, orders & backlog to Bioprocess General manager, CFO and other members of the senior leadership team
• Support orders, sales and margin budget setup and load to the relevant systems
• Prepare, maintain & improve key standard templates for Bioprocess reviews with Cytiva CFO & other members of the senior leadership team
• Support the Bioprocess FP&A team in month end and quarter close activities, including FX translation & variance analysis


Qualifications
You have a bachelor’s degree in Accounting, Finance, Economics, or Business Administration or equivalent knowledge or experience, preferably 3 years of demonstrated financial skills through prior work experience. You have solid PC skills with experience from financials systems and applications such as Hyperion or Oracle and strong excel skills. Since you will be working in an international team, it is mandatory that you have fluent language skills in English.


Who are you?
As a person you are flexible, meaning you are willing to pull longer hours and help when needed, for example last week of the month and quarter ends in return for quieter times with less workload.
The key competencies to succeed in your role include excellent attention to details with very good analytical and critical evaluation skills. You have proved ability to use large sets of data, identify trends & drivers and summarize into key takeaways and actions for the senior leadership team. You are initiative taking, communicative and have a high level of integrity, with an ability to build partnerships, influence decisions and work in a collaborative style.
Finally, you have an established business mindset, where you are able to clearly link financial results to operational performance drivers, generate alternatives and drive positive change.


About us
Academic Resource is a well-established recruitment and staffing company for graduates with experience since 2005. We have extensive experience in Staffing, Recruitment, and Interim Management in the service sector. Our business areas are Finance & Finance and Life Science and HR. We operate in the service sector and mainly in Stockholm/Mälardalen and Uppsala.


Application
Please send your application as soon as possible as selection and recruitment takes place on an ongoing basis. Click below on “sök tjänsten” and fill in your contact details and upload an updated CV and cover letter, enter the reference name: CYFA0222
If you want to know more about the position, you are welcome to contact the responsible recruiter Ulrica Rosander, T: 070 740 04 86 [email protected] Visa mindre

Financial Analyst to Cytiva in Uppsala

Ansök    Feb 8    Academic Resource AB    Finansanalytiker
Academic Resource is looking for a Financial Analyst to Cytiva in Uppsala with the title Bioprocess FP&A Analyst to support analytics, forecasting and reporting to Bioprocess CFO & Cytiva FP&A HQ team. Now you have the chance of working in a dynamic role, in a great international team, supporting a great industry. This I the job for you if you have a bachelor’s degree in Accounting, Finance, Economics, Business Administration or equivalent knowledge or exp... Visa mer
Academic Resource is looking for a Financial Analyst to Cytiva in Uppsala with the title Bioprocess FP&A Analyst to support analytics, forecasting and reporting to Bioprocess CFO & Cytiva FP&A HQ team. Now you have the chance of working in a dynamic role, in a great international team, supporting a great industry. This I the job for you if you have a bachelor’s degree in Accounting, Finance, Economics, Business Administration or equivalent knowledge or experience of demonstrated financial skills through prior work experience. You will be hired by Academic Resource and work as a consultant at Cytiva. The assignment starts February 28th 2022 and is expected to last until December 24th 2022. For the right person, there are very good opportunities for extension of the assignment or direct employment.


Working at Cytiva
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.


Role and main responsibilities
You will be a member of an international team with all levels of experience in a fast-paced environment with some strict deadlines, as it comes to the financial planning and reporting.
As a Bioprocess FP&A Analyst and a member of the Bioprocess FP&A team, you will
• Play a key role in the continuous improvement of financial processes, and you are expected to embrace contemporary digital finance capabilities
• Own the forecasting & reporting of orders, sales and standard margin across Bioprocess franchise. Understand and explain variance drivers to operating plan, previous year, previous forecast, including price and mix dynamics and VCM
• Run weekly & monthly bowlers & analytics for reporting sales, orders & backlog to Bioprocess General manager, CFO and other members of the senior leadership team
• Support orders, sales and margin budget setup and load to the relevant systems
• Prepare, maintain & improve key standard templates for Bioprocess reviews with Cytiva CFO & other members of the senior leadership team
• Support the Bioprocess FP&A team in month end and quarter close activities, including FX translation & variance analysis


Qualifications
You have a bachelor’s degree in Accounting, Finance, Economics, or Business Administration or equivalent knowledge or experience, preferably 3 years of demonstrated financial skills through prior work experience. You have solid PC skills with experience from financials systems and applications such as Hyperion or Oracle and strong excel skills. Since you will be working in an international team, it is mandatory that you have fluent language skills in English.


Who are you?
As a person you are flexible, meaning you are willing to pull longer hours and help when needed, for example last week of the month and quarter ends in return for quieter times with less workload.
The key competencies to succeed in your role include excellent attention to details with very good analytical and critical evaluation skills. You have proved ability to use large sets of data, identify trends & drivers and summarize into key takeaways and actions for the senior leadership team. You are initiative taking, communicative and have a high level of integrity, with an ability to build partnerships, influence decisions and work in a collaborative style.
Finally, you have an established business mindset, where you are able to clearly link financial results to operational performance drivers, generate alternatives and drive positive change.


About us
Academic Resource is a well-established recruitment and staffing company for graduates with experience since 2005. We have extensive experience in Staffing, Recruitment, and Interim Management in the service sector. Our business areas are Finance & Finance and Life Science and HR. We operate in the service sector and mainly in Stockholm/Mälardalen and Uppsala.


Application
Please send your application as soon as possible as selection and recruitment takes place on an ongoing basis. Click below on “sök tjänsten” and fill in your contact details and upload an updated CV and cover letter, enter the reference name: CYFA0222
If you want to know more about the position, you are welcome to contact the responsible recruiter Ulrica Rosander, T: 070 740 04 86 [email protected] Visa mindre

Wealth Manager till centrala Uppsala

Vi på Akademisk Marknadsanalys expanderar och söker nu ytterligare en Wealth Manager till kontoret i centrala Uppsala. Akademisk Marknadsanalys grundades 2009 och tillhandahåller en heltäckande kapitalförvaltning, för både privat och företagskunder. Tillsammans med vårt juridiska team erbjuder vi det bästa inom Private Banking med kontor i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Helsingborg. Tjänsten är på heltid. Vi söker dig Som med stor ödmjukhet vill erbjuda ... Visa mer
Vi på Akademisk Marknadsanalys expanderar och söker nu ytterligare en Wealth Manager till kontoret i centrala Uppsala. Akademisk Marknadsanalys grundades 2009 och tillhandahåller en heltäckande kapitalförvaltning, för både privat och företagskunder. Tillsammans med vårt juridiska team erbjuder vi det bästa inom Private Banking med kontor i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Helsingborg. Tjänsten är på heltid.
Vi söker dig
Som med stor ödmjukhet vill erbjuda dina kunder en trygghet som de inte får någon annanstans. Du har ett stort intresse för finansbranschen och i synnerhet aktiemarknaden. Som person är du social, öppen och van att tillgodose kundens behov på bästa sätt. Du är driven och målmedveten och har tidigare erfarenhet av kapitalförvaltning antingen från bank eller förvärvat på annat sätt.
-Du har en minst en Swedsec alt. en Insuresec
-Du talar och skriver flytande svenska
-Du kommer erbjuda olika nivåer utav våra private banking-tjänster. Erbjuda dina kunder juridisk rådgivning från våra jurister i bolaget som arbetar med familjerätt.
Om oss
Akademisk erbjuder det bästa av Private Banking kombinerat med juridik och skatterådgivning. Vi jobbar med placeringar inom kapitalförsäkringar och pensionsförsäkringar, fondsparande, flyttar av pensionsförsäkringar samt skatterådgivning. Vår placeringsfilosofi bygger på olika placeringsmodeller med fokus på låg-medelrisksegmentet. Tillsammans med vårt juridiska team kan vi erbjuda en helhet och en långsiktighet med våra kunder.
Ansökan
BIfoga bild. Bifoga ett fullständigt CV i Word, PDF format, eller liknande. Ansökan till tjänsten sker endast via epost, intervjuer sker löpande.
Välkommen att ansöka redan idag! Visa mindre

Java-arkitekt till TietoEVRY

Ansök    Feb 2    Procruitment AB    Systemdesigner
Om TietoEVRY TietoEVRY skapar digitala fördelar för företag och samhälle och är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Bolaget har en nordisk kultur som värderar balans i arbetslivet och har som ett av de första IT-bolagen certifierat sig i jämställdhet. Här erbjuds du stora möjligheter för personlig utveckling och lärande på ett kunskapsorienterat tjänsteföretag. Om tjänsten I rollen som Java... Visa mer
Om TietoEVRY
TietoEVRY skapar digitala fördelar för företag och samhälle och är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Bolaget har en nordisk kultur som värderar balans i arbetslivet och har som ett av de första IT-bolagen certifierat sig i jämställdhet. Här erbjuds du stora möjligheter för personlig utveckling och lärande på ett kunskapsorienterat tjänsteföretag.

Om tjänsten
I rollen som Java-arkitekt kommer du att jobba inom domänen hälsa- och sjukvård där du du arbetar med att implementera nya system samt förvalta dessa till TietoEVRYs kunder. Exempel på system kan vara röntgen- eller ärendehanteringssystem.

Teamet du kommer att tillhöra ska utökas och vi söker nu dig som vill vara med och bygga upp ett nytt kompetensområde inom Java. Du kommer att vara den första personen på plats med denna kompetens och du kommer att vara delaktig i hur teamet ska fortsättas att utvecklas. I denna roll kommer du att jobba med befintliga kunder där du är delaktig i hela utvecklingskedjan, från att delta i presale-möten till att bryta ner kundens krav och ta fram lösningsförslag. Under uppstartsfasen av denna gruppering kommer du även att jobba med utveckling och implementation.
Du kommer att bli en del av ett större utvecklingsteam med andra tekniska kompetenser.

Din kompetens
För att lyckas i rollen har du en bred erfarenhet inom Java samt relevanta ramverk som t.ex. Springboot. Du har tidigare erfarenhet i en roll som arkitekt eller som senior javautvecklare. Som person är du kommunikativ och drivs av tekniska utmaningar.

Övrigt
Lön: Fast månadslön
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Start: Omgående med hänsyn tagen till din eventuella uppsägningstid
Placeringsort: Uppsala eller närliggande städer.

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag!

Om Procruitment
Vår främsta uppgift är att ge företag kraft att växa med rätt människor. Samtidigt ger vi jobbmöjligheter till människor genom hela arbetslivet.

Dagens nyexaminerade talang - morgondagens specialist eller ledare. Oavsett var du befinner dig i din karriär så är vi en partner för dig - idag och imorgon. Visa mindre

Java-arkitekt till TietoEVRY

Ansök    Dec 23    Procruitment AB    Systemdesigner
Om TietoEVRY TietoEVRY skapar digitala fördelar för företag och samhälle och är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Bolaget har en nordisk kultur som värderar balans i arbetslivet och har som ett av de första IT-bolagen certifierat sig i jämställdhet. Här erbjuds du stora möjligheter för personlig utveckling och lärande på ett kunskapsorienterat tjänsteföretag. Om tjänsten I rollen som Java... Visa mer
Om TietoEVRY
TietoEVRY skapar digitala fördelar för företag och samhälle och är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Bolaget har en nordisk kultur som värderar balans i arbetslivet och har som ett av de första IT-bolagen certifierat sig i jämställdhet. Här erbjuds du stora möjligheter för personlig utveckling och lärande på ett kunskapsorienterat tjänsteföretag.

Om tjänsten
I rollen som Java-arkitekt kommer du att jobba inom domänen hälsa- och sjukvård där du du arbetar med att implementera nya system samt förvalta dessa till TietoEVRYs kunder. Exempel på system kan vara röntgen- eller ärendehanteringssystem.

Teamet du kommer att tillhöra ska utökas och vi söker nu dig som vill vara med och bygga upp ett nytt kompetensområde inom Java. Du kommer att vara den första personen på plats med denna kompetens och du kommer att vara delaktig i hur teamet ska fortsättas att utvecklas. I denna roll kommer du att jobba med befintliga kunder där du är delaktig i hela utvecklingskedjan, från att delta i presale-möten till att bryta ner kundens krav och ta fram lösningsförslag. Under uppstartsfasen av denna gruppering kommer du även att jobba med utveckling och implementation.
Du kommer att bli en del av ett större utvecklingsteam med andra tekniska kompetenser.

Din kompetens
För att lyckas i rollen har du en bred erfarenhet inom Java samt relevanta ramverk som t.ex. Springboot. Du har tidigare erfarenhet i en roll som arkitekt eller som senior javautvecklare. Som person är du kommunikativ och drivs av tekniska utmaningar.

Övrigt
Lön: Fast månadslön
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Start: Omgående med hänsyn tagen till din eventuella uppsägningstid
Placeringsort: Uppsala eller närliggande städer.

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag!

Om Procruitment
Vår främsta uppgift är att ge företag kraft att växa med rätt människor. Samtidigt ger vi jobbmöjligheter till människor genom hela arbetslivet.

Dagens nyexaminerade talang - morgondagens specialist eller ledare. Oavsett var du befinner dig i din karriär så är vi en partner för dig - idag och imorgon. Visa mindre

Senior rådgivare tjänstepension

Länsförsäkringar Uppsala Nu söker vi dig som har några år på nacken. Eller i alla fall dig med mycket erfarenhet av tjänstepensionsrådgivning till företag. Länsförsäkringar Uppsala är inte som andra försäkringsbolag. På många sätt. Ett är att vi är kundägda, ett annat att vi är lokala. Därför är det extra viktigt att du delar våra värderingar och förstår kundernas behov och vad kunderna betyder för oss. Du hjälper våra företagskunder och deras anställda... Visa mer
Länsförsäkringar Uppsala

Nu söker vi dig som har några år på nacken. Eller i alla fall dig med mycket erfarenhet av tjänstepensionsrådgivning till företag. Länsförsäkringar Uppsala är inte som andra försäkringsbolag. På många sätt. Ett är att vi är kundägda, ett annat att vi är lokala. Därför är det extra viktigt att du delar våra värderingar och förstår kundernas behov och vad kunderna betyder för oss. Du hjälper våra företagskunder och deras anställda till trygghet och förverkligade drömmar. Så klart gillar du också att göra affärer och går igång på höga mål. Är det här du? Sök då rollen som senior rådgivare inom tjänstepension. Det börjar med en ansökan. 

Vad kan vi erbjuda dig?
Vi satsar stort inom livområdet på Länsförsäkringar Uppsala och behöver därför fler rådgivare till oss. 
Som senior rådgivare tjänstepension får du en viktig och kunskapsintensiv roll. Varje dag ger vi dig möjligheten att göra skillnad för våra företagskunder. Du blir en del av ett kundorienterat och engagerat bolag med hållbarhet och trygghet i fokus.  
Dina framtida arbetsuppgifter
I rollen har du ett brett ansvar inom området tjänstepension för våra större företagskunder. Det rör sig om företag i många olika branscher och vanligt förekommande är tjänsteproducerande företag. Ditt uppdrag blir att se till att kunden har tjänstepensionsprodukter efter sitt behov. Du arbetar också med våra produkter inom området Hälsa. Viktigt är att du arbetar proaktivt med att hitta affärsmöjligheter och att du ser till helheten – vilka fler produkter hos Länsförsäkringar Uppsala behöver kunden? 
Du träffar kunderna via fysiska möten samt telefon, mejl och andra digitala kanaler. 
På Länsförsäkringar Uppsala jobbar vi efter värdeorden affärsmässighet, handlingskraft och engagemang. Vi tror på kraften i att ha kul på jobbet och på att medarbetare som utmanas, tillåts växa och mår bra, ger både nöjda kunder och en framgångsrik och framtidsrustad organisation.  
Rollen innebär också
Tjänsten är på heltid och placerad på Fyrisborgsgatan 4 i Uppsala. Tjänsten startar så snart rätt person kan vara på plats. Du ingår i gruppen Liv & Pension, med kollegor som hjälps åt och stöttar varandra i arbetet med att skapa trygghet för våra kunder. 
Vem är du?
Du är en person som motiveras av utmanande mål, har ett affärsmässigt tänk och gott om eget driv. Du är relationsskapande och har ordning och reda i arbetet. Det är viktigt att du på ett pedagogiskt sätt, i både tal och skrift, kan förklara komplexa saker så kunderna förstår och att du ständigt arbetar med både kundens och Länsförsäkringars bästa för ögonen. Arbetet innebär en kombination av kundkontakt och administration och det är viktigt att du tilltalas av detta för att trivas. Du är van vid att använda digitala verktyg och är noggrann och strukturerad för att kunna leva upp till dagens regelverk.
Vi verkar i en bransch som tar stora kliv inom digitalisering och teknologi varför vi också ser det som viktigt att du är öppen för nya arbetssätt och lätt kan anpassa dig till nya omständigheter.
Du har utbildning inom liv/tjänstepension och gott om erfarenhet inom området med dokumenterat goda resultat. Relevant akademisk utbildning är en bra bakgrund, men inget krav. Mycket viktigt är så klart att du har rätt inställning och en vilja att utvecklas. Då tjänsten innehåller en hel del resor inom Uppsala län behöver du ha B-körkort.
I urvalet lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och vi värdesätter mångfald i vår verksamhet. För att uppnå en så fördomsfri rekrytering som möjligt använder vi oss av tester i processen. 
Vill du veta mer? 
Gruppchef Cecilia Karlstrand berättar gärna mer om tjänsten och Länsförsäkringar Uppsala. Du når henne på 018-68 57 39 eller [email protected] Facklig kontaktperson för Forena är Gunnar Rydvall, 018-68 55 58.

Välkommen med din ansökan så snart som möjligt, men senast söndagen den 16 januari. Visa mindre

Senior finance analyst, R&D

Ansök    Nov 4    Cytiva Sweden AB    Finansanalytiker
Be part of something altogether life-changing Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies. At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly... Visa mer
Be part of something altogether life-changing
Working at Cytiva in the Life Sciences industry means being at the forefront of providing new solutions to transform human health. Our incredible customers undertake life-saving activities ranging from fundamental biological research to developing innovative vaccines, new medicines, and cell and gene therapies.
At Cytiva you will be able to continuously improve yourself and us – working on challenges that truly matter with people that care for each other, our customers, and their patients. With associates across 40 countries, Cytiva is a place where every day is a learning opportunity – so you can grow your career and expand your skills in the long term.
Cytiva is proud to work alongside a community of nine fellow Danaher Life Sciences companies. Together, we’re pioneering the future of science and medicine, developing products that enable researchers in the fight to save lives.
We are looking for a bright, engaging, curious leader to join the Cytiva finance team, reporting to the CFO, Bioprocess.
With over 500 highly skilled associates, the Bioprocess R&D organization plays a pivotal role in deploying cutting-edge technology to enhance and expand our product portfolio.
What you’ll do
You will become the business partner to the research & development organization with the following responsibilities:
Governance and process improvement: use project management, IT and Danaher Business System tools to improve financial and operational processes, enable process consistency across Cytiva and best practice sharing across business units.
Capital allocation: run an efficient, integrated budgeting process that allocates capital based on future revenue growth opportunities and returns.
Cost management: aptly manage the R&D costs, with accurate project cost accounting, forecasting and driving visibility to each project, team and department.
Project performance: drive visibility to project progress vs. original commitments, with accountability for promises made and a focus on Return On InvestmentYou will receive the support of a dedicated associate in our financial Centre of Excellence in India and be responsible for their coaching, daily management and professional growth.
Who you are
Bachelor’s degree in accounting, finance, economics or related field
A finance expert with 5 or more years of relevant experience
Bring prior experience in the project costing & accounting
Well versed in lean/DBS principles, tools and methodologies
A proven sponsor of process discipline and organization
Possess strong oral and written communication skills
An opinionated, visible leader, not shy to challenge the status quoWhen you join us, you’ll also be joining Danaher’s global organization, where 69,000 people wake up every day determined to help our customers win. As an associate, you’ll try new things, work hard, and advance your skills with guidance from dedicated leaders, all with the support of powerful Danaher Business System tools and the stability of a tested organization.
At Danaher, we value diversity and the existence of similarities and differences, both visible and not, found in our workforce, workplace and throughout the markets we serve. Our associates, customers and shareholders contribute unique and different perspectives as a result of these diverse attributes.


If you’ve ever wondered what’s within you, there’s no better time to find out. Visa mindre

Java-arkitekt till TietoEVRY

Ansök    Dec 17    Procruitment AB    Systemdesigner
Om TietoEVRY TietoEVRY skapar digitala fördelar för företag och samhälle och är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Bolaget har en nordisk kultur som värderar balans i arbetslivet och har som ett av de första IT-bolagen certifierat sig i jämställdhet. Här erbjuds du stora möjligheter för personlig utveckling och lärande på ett kunskapsorienterat tjänsteföretag. Om tjänsten I rollen som Java... Visa mer
Om TietoEVRY
TietoEVRY skapar digitala fördelar för företag och samhälle och är ett ledande nordiskt digitalt tjänste- och programvaruföretag med lokal närvaro och global kapacitet. Bolaget har en nordisk kultur som värderar balans i arbetslivet och har som ett av de första IT-bolagen certifierat sig i jämställdhet. Här erbjuds du stora möjligheter för personlig utveckling och lärande på ett kunskapsorienterat tjänsteföretag.

Om tjänsten
I rollen som Java-arkitekt kommer du att jobba inom domänen hälsa- och sjukvård där du du arbetar med att implementera nya system samt förvalta dessa till TietoEVRYs kunder. Exempel på system kan vara röntgen- eller ärendehanteringssystem.

Teamet du kommer att tillhöra ska utökas och vi söker nu dig som vill vara med och bygga upp ett nytt kompetensområde inom Java. Du kommer att vara den första personen på plats med denna kompetens och du kommer att vara delaktig i hur teamet ska fortsättas att utvecklas. I denna roll kommer du att jobba med befintliga kunder där du är delaktig i hela utvecklingskedjan, från att delta i presale-möten till att bryta ner kundens krav och ta fram lösningsförslag. Under uppstartsfasen av denna gruppering kommer du även att jobba med utveckling och implementation.
Du kommer att bli en del av ett större utvecklingsteam med andra tekniska kompetenser.

Din kompetens
För att lyckas i rollen har du en bred erfarenhet inom Java samt relevanta ramverk som t.ex. Springboot. Du har tidigare erfarenhet i en roll som arkitekt eller som senior javautvecklare. Som person är du kommunikativ och drivs av tekniska utmaningar.

Övrigt
Lön: Fast månadslön
Omfattning: Heltid, tillsvidare
Start: Omgående med hänsyn tagen till din eventuella uppsägningstid
Placeringsort: Uppsala eller närliggande städer.

Vi behandlar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut, skicka din ansökan redan idag!

Om Procruitment
Vår främsta uppgift är att ge företag kraft att växa med rätt människor. Samtidigt ger vi jobbmöjligheter till människor genom hela arbetslivet.

Dagens nyexaminerade talang - morgondagens specialist eller ledare. Oavsett var du befinner dig i din karriär så är vi en partner för dig - idag och imorgon. Visa mindre

Systemingenjör - Lead System Designer

Ansök    Dec 9    Prevas AB    Systemdesigner
Prevas är ett tekniskt konsultföretag som erbjuder lösningar, tjänster och produkter till företag inom en rad olika branscher. I Uppsala arbetar vi primärt inom medicinteknik och Life Science med utveckling av produkter som på ett eller annat sätt skapar samhällsnytta. Analytiska instrument för patientvård eller forskning är ett exempel och vi har vana av helhetsåtaganden, vilket innebär att våra kunder kan komma med en enkel idé eller skiss så tar vi det ... Visa mer
Prevas är ett tekniskt konsultföretag som erbjuder lösningar, tjänster och produkter till företag inom en rad olika branscher. I Uppsala arbetar vi primärt inom medicinteknik och Life Science med utveckling av produkter som på ett eller annat sätt skapar samhällsnytta. Analytiska instrument för patientvård eller forskning är ett exempel och vi har vana av helhetsåtaganden, vilket innebär att våra kunder kan komma med en enkel idé eller skiss så tar vi det därifrån hela vägen till färdig produkt. Medicintekniska företag lägger helt enkelt sin framtid i våra händer och vi vill gärna att du är med och skapar den!

I din roll som systemingenjör hos oss så kommer du att få ett varierat jobb med en stabil utgångspunkt. Vi sköter stor del av vårt utvecklingsarbete i våra lokaler på Kungsgatan 62 som ligger ett stenkast ifrån Uppsala centralstation. Här finns det en enkel mekanikverkstad, ett elektroniklabb och ytor för montage av prototyper, allt i samma våningsplan som vi sitter och utvecklar på. Vi har helt enkelt anammat utveckling ”In-House” till fullo, vilket skapar goda förutsättningar för effektiva kundprojekt och att du som systemingenjör smidigt kan hålla koll på projektets alla trådar.

Rollen

Typiska arbetsuppgifter för en systemingenjör i utvecklingsprojekt kan vara:

• Skapa kravspecifikationer baserat på kundönskemål
• Utföra designutvärderingar
• Koordinera tvärfunktionella aktiviteter (Mekanik/Mjukvara/Elektronik/Automation/Kemi)
• Planera och utföra test- & verifieringsaktiviteter
• Skriva dokumentation på både svenska och engelska till produkters tekniska fil
• Stödfunktion vid arbete kring regulatorisk uppfyllnad
• Delprojektledning med leveransansvar
• Utveckla tekniska detaljer eller system

Vem är du?

Du håller reda på saker och ting samtidigt som du besitter en förståelse för hur mekanik, elektronik och mjukvara samspelar i olika system. Om det uppstår problem så är du direkt på hugget och försöker få fram en lösning tillsammans med dina kollegor. Du ska kunna växla mellan att vara i en koordinerande roll och att på egen hand utveckla delsystem eller detaljer.

• BSc eller MSc inom teknisk fysik, maskinteknik, systemvetenskap, data/IT eller liknande
• Har 2 till 5 års relevant industriell erfarenhet* (Life Science/Medtech)
• Behärskar både svenska och engelska i tal och skrift

*Vid avsaknad av Life Science/Medtech-erfarenhet är tidigare arbete inom annan reglerad verksamhet meriterande (t ex Försvar, Livsmedel & Fordon).

Att vara Prevaskonsult

Vi anser att det är viktigt att varje person hos oss får fortsätta utvecklas. Därför sätter vi upp individuella mål med alla våra anställda och anpassar bland annat kunduppdrag och arbetsuppgifter därefter. Givetvis är vi också kollektivavtalsanslutna och ser till att våra arbetsvillkor hålls både schyssta och trygga för våra konsulter. För oss är det grundläggande att du känner att du fortfarande utvecklas och att du känner att just dina behov blir tillgodosedda.

Ser du en framtid hos oss? Eller kanske känner du någon som skulle passa bra in i rollen? Då vill vi mer än gärna komma i kontakt med dig!

Har du frågor eller funderingar? Kontakta oss!

Johan Bergsten, regionschef, 018-56 27 10, [email protected]

Martin Petrén, konsultchef, 018-56 27 64, [email protected] Visa mindre

Wealth Manager till centrala Uppsala

Vi på Akademisk Marknadsanalys expanderar och söker nu ytterligare en Wealth Manager till kontoret i centrala Uppsala. Akademisk Marknadsanalys grundades 2009 och tillhandahåller en heltäckande kapitalförvaltning, för både privat och företagskunder. Tillsammans med vårt juridiska team erbjuder vi det bästa inom Private Banking med kontor i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Helsingborg. Tjänsten är på heltid. Vi söker dig Som med stor ödmjukhet vill erbjuda ... Visa mer
Vi på Akademisk Marknadsanalys expanderar och söker nu ytterligare en Wealth Manager till kontoret i centrala Uppsala. Akademisk Marknadsanalys grundades 2009 och tillhandahåller en heltäckande kapitalförvaltning, för både privat och företagskunder. Tillsammans med vårt juridiska team erbjuder vi det bästa inom Private Banking med kontor i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Helsingborg. Tjänsten är på heltid.
Vi söker dig
Som med stor ödmjukhet vill erbjuda dina kunder en trygghet som de inte får någon annanstans. Du har ett stort intresse för finansbranschen och i synnerhet aktiemarknaden. Som person är du social, öppen och van att tillgodose kundens behov på bästa sätt. Du är driven och målmedveten och har tidigare erfarenhet av kapitalförvaltning antingen från bank eller förvärvat på annat sätt.
-Du har en minst en Swedsec alt. en Insuresec
-Du talar och skriver flytande svenska
-Du kommer erbjuda olika nivåer utav våra private banking-tjänster. Erbjuda dina kunder juridisk rådgivning från våra jurister i bolaget som arbetar med familjerätt.
Om oss
Akademisk erbjuder det bästa av Private Banking kombinerat med juridik och skatterådgivning. Vi jobbar med placeringar inom kapitalförsäkringar och pensionsförsäkringar, fondsparande, flyttar av pensionsförsäkringar samt skatterådgivning. Vår placeringsfilosofi bygger på olika placeringsmodeller med fokus på låg-medelrisksegmentet. Tillsammans med vårt juridiska team kan vi erbjuda en helhet och en långsiktighet med våra kunder.
Ansökan
BIfoga bild. Bifoga ett fullständigt CV i Word, PDF format, eller liknande. Ansökan till tjänsten sker endast via epost, intervjuer sker löpande.
Välkommen att ansöka redan idag! Visa mindre

Finanschef

Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor. Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum. Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån – kyrkokansliet i Uppsala som består av 11 avdel... Visa mer
Att arbeta inom Svenska kyrkan innebär en stor spännvidd; allt från teologi och rättvisefrågor till fastighets- och finansfrågor.

Vi bedriver ett långsiktigt arbete, både nationellt och internationellt. Här får du chans att göra verklig skillnad och bidra till en hållbar samhällsutveckling med människovärdet i centrum. Svenska kyrkan har idag ca 22 000 anställda, varav ca 550 hör till den nationella nivån – kyrkokansliet i Uppsala som består av 11 avdelningar med ett brett uppdrag och omsätter ca 3 miljarder. Kyrkokansliets uppdrag är att ansvara för frågor som är gemensamma för hela Svenska kyrkan. Den nationella nivån är kyrkans röst utåt såväl i det svenska samhället som internationellt.

Nu söker vi en finanschef
Ekonomi- och finansavdelningen är en av elva avdelningar på kyrkokansliet i Uppsala och består av tre enheter med sammanlagt 39 medarbetare. Avdelningens uppdrag omfattar bland annat redovisning, controlling, kyrklig ekonomi, inköp, internationell ekonomi samt kapital- och likviditetsförvaltning (som vi benämner finansförvaltningen).

Nu söker vi dig som vill arbeta som finanschef för att leda och utveckla finansförvaltningen på svenska kyrkans nationella nivå. 

Ditt uppdrag
I rollen som finanschef  ingår:

- att tillsammans med ett team leda arbetet med utveckling och förvaltning av Svenska kyrkans gemensamma kapitalförvaltning - att som ansvarig tjänsteman leda arbetet i Kyrkostyrelsens (Svenska kyrkans) kapitalförvaltningsråd med att föredra och bereda ärenden, samt planera och administrera kapitalförvaltningsrådets möten
- att kontinuerligt utvärderar förvaltningen både ur ett ekonomiskt perspektiv och ett hållbarhetsperspektiv
- att leda utvecklandet av Svenska kyrkans finanspolicy och placeringsriktlinjer
- att ansvara för kontakter med kapitalförvaltare och banker


- att leda arbetet med att erbjuda församlingar och stift kapitalplaceringsalternativ
- att ansvara för Svenska kyrkan samlade likviditetsförvaltning och uppgifter kring Cash management

I din roll som finanschef rapporterar du till ekonomi- och finanschefen och har ett arbetsledaransvar, men inte direkt personalansvar.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning och flera års erfarenhet av arbete med kapitalplacering och förvaltning. Du är analytisk, strukturerad och har förmågan att se detaljer utan att tappa helheten.

Som finanschef arbetar du både enskilt och i team, vilket ställer krav på att du är initiativtagande, självgående samtidigt som du leder arbetet i teamet. Även om du inte kommer ha personalansvar ger du andra förtroende och självständighet inom givna ramar. 

Eftersom du kommer ha många kontaktytor internt och externt är du bra på att bygga relationer och att kommunicera samt kan förklara ekonomiska begrepp och samspel på ett pedagogiskt sätt. Du är bekväm med och har god förmåga att uttrycka dig muntligt och skriftligt, både internt och externt. Tidigare erfarenhet av arbete med förtroendevalda är en merit.

Vi förutsätter att du som söker tjänsten delar Svenska kyrkans syn på alla människors lika värde och att du vill bidra i arbetet med att skapa ett hållbart samhälle.

Villkor
Tillträde sker efter överenskommelse.

Övrigt
Anställning föregås av tester och bakgrundskontroll enligt kyrkokansliets rutin för chefsrekrytering.

Närmare upplysningar om tjänsten lämnas av avdelningschef mailto:[email protected] tel. 070 600 45 22.

Fackliga företrädare: mailto:[email protected] (Vision), mailto:[email protected] (Akavia) och mailto:[email protected] (KyrkA). Samtliga nås med fördel via mejl.

Vi intervjuar löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan, dock senast den 31 oktober 2021.

Vi har gjort vårt medieval för denna rekrytering och undanber oss därför erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annonsering. Visa mindre

Financial Analyst

Ansök    Okt 18    Phadia AB    Finansanalytiker
Financial Analyst Uppsala When you’re a part of Thermo Fisher Scientific, you’ll do challenging work, and be part of a team that values performance, quality, and innovation. As part of a successful, growing global organization you will be encouraged to perform at your best. With revenues of more than $25 billion and the largest investment in R&D in the industry, we give our people the resources and opportunities to make significant contributions to the wor... Visa mer
Financial Analyst
Uppsala
When you’re a part of Thermo Fisher Scientific, you’ll do challenging work, and be part of a team that values performance, quality, and innovation. As part of a successful, growing global organization you will be encouraged to perform at your best. With revenues of more than $25 billion and the largest investment in R&D in the industry, we give our people the resources and opportunities to make significant contributions to the world.
Division
This position is based in Uppsala where Thermo Fisher develop, manufacture, and market complete blood test systems to support the clinical diagnosis and monitoring of allergy, asthma, and autoimmune diseases. With 1,900 employees worldwide, and 1,000 in Sweden, we are the global leader in in-vitro allergy testing and the European leader in autoimmunity diagnostics.
Role
The Analyst will provide Business Intelligence in a cross-functional team supporting Project Management, Finance Business Partner CoE Functions and Line Managers in a project driven environment. There will be various stakeholders in the organization from various management levels that this position will coordinate, support and work with. This includes collection of data, build databases, conduct analyses, develop metrics that will give valuable insights on the various contributions projects have to the business.
The position reports into Finance Business partner Global Marketing & Project Management. Focus is on strategically important projects for the Division. As new created position the right candidate has the opportunity to set the right focus that makes a real difference to the organization.
Key Responsibilities
Project reporting
Develop PowerBI reports on Project Cost and Resource follow up
Deviation analysis of resources and costs
Support data-based Project prioritization
Maintain and develop templates facilitating profitability analysis of Business case Financials, and Forecasting/Budgeting

Project Prioritization
Support Project Manager/project owner in describing financial business case driving data based project prioritization

Project planning and budgeting
Rolling Forecasts
Annual Operating and strategic planning
Develop and establish processes and tools that supports Planning process of projects

Project based Accounting
Provide transactional support to project managers, line managers, functional Controller and Financial Global Shared Services (GBS)
Support monthly closing: review actual project spend, assess accrual need
Develop organizational capabilities
Develop and describe and processes and standard of Operations setting the base for project based accounting
Partner with Project & Line ManagementKnowledge, Skills, Abilities
The right candidate is self-motivated and results oriented individual with well-developed analytical skills and the ability to work with multiple projects concurrently
High communication skills with the ability to communicate openly with all levels of the organization
Detail oriented, hands-on high-energy style
Results oriented
Experience in working within a global multi-site organization
Professional English language skillsJob Requirements
Bachelor’s degree in Accounting, Finance or other relevant background
In depth knowledge of cost accounting and profitability analysis
Experience 3-5 years as Business Controller ideally in a project oriented environment
Strong knowledge in Excel, SAP, Cognos and Hyperion Financial Management (HFM) and Business Intelligence is required. Development of PowerBi Database-design & -management experience are considered to be a plus.Does this sound like you?
Apply today! http://jobs.thermofisher.com
Application deadline: November 17th, 2021
We encourage interested candidates to apply as soon as possible as we will conduct ongoing interviews and are seeking to fill this role. Please note that this role can be filled before the application deadline.
At Thermo Fisher Scientific, each one of our 70,000 extraordinary minds have a unique story to tell. Join us and contribute to our singular mission—enabling our customers to make the world healthier, cleaner, and safer.
If you have questions, please contact
Roland Klien, Finance Business Partner Global Marketing – [email protected]
Sonia Zouave, Recruiter Nordics – [email protected]
Thermo Fisher Scientific is an EEO/Affirmative Action Employer and does not discriminate based on race, color, religion, sex, sexual orientation, gender identity, national origin, protected veteran status, disability, or any other legally protected status. Visa mindre

Analyst till PRA Group

Om oss Är du en driven och analytisk person som vill vara en del av ett världsledande bolag inom sin bransch? Vill du vara med och leverera långsiktiga och pålitliga lösningar till våra kunder och vill du vara med och förändra uppfattningen om konsumentlåneindustrin? Då kan det vara dig vi söker! På PRA Group är vi fast beslutna att bygga upp en rättvis och inkluderande kultur för våra kunder, ge tillbaka till det samhälle där vi bor och arbetar och behan... Visa mer
Om oss
Är du en driven och analytisk person som vill vara en del av ett världsledande bolag inom sin bransch? Vill du vara med och leverera långsiktiga och pålitliga lösningar till våra kunder och vill du vara med och förändra uppfattningen om konsumentlåneindustrin? Då kan det vara dig vi söker!

På PRA Group är vi fast beslutna att bygga upp en rättvis och inkluderande kultur för våra kunder, ge tillbaka till det samhälle där vi bor och arbetar och behandla våra kunder med den rättvisa och respekt de förtjänar.

Nu söker vi en kollega som brinner för analysarbete och som vill vara med och stärka och utveckla våra operativa processer och på så vis hjälpa våra kunder att nå skuldfrihet.Om företaget
PRA Group är ett världsledande bolag som köper förfallna konsumentfordringar från bl.a. bank och kreditmarknadsbolag. Vi har funnits representerade i Sverige sedan 1993. Idag tillhör vi koncernen PRA Group och finns i 14 länder i Europa och USA med ett europeiskt huvudkontor i Oslo, med närmare 5 000 anställda över hela världen.

I vår verksamhet söker vi med hjälp av data och analyser hitta lånelösningar som är anpassade efter individuella ekonomiska förutsättningar och vägleda affärsbeslut för våra kunder. PRA Group är en integrerad del av den finansiella fordringens livscykel. Vi lämnar tillbaka kapital till globala finansiella företag, stärker deras förmåga att låna ut och mer attraktivt priskreditera konsumenterna. Självklart bedrivs verksamheten i enlighet med god inkassosed och tillämplig lagstiftning.
För mer information om PRA Group, besök: www.pragroup.com


Dina arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter kommer du att arbeta med utveckling och underhåll av operativa processer vilket bland annat innebär att sätta strategier mot nya och befintliga kunder för att förbättra våra sätt att fånga och lagra kunddata. Förutom att kontinuerligt förbättra våra befintliga processer och strategier, kommer du att delge verksamheten med analytiska insikter i form av olika ad hoc-analyser, projekt och rapporter. Utöver detta kommer du också att vara ett stöd till samt ha ett nära samarbete med vårt decision science-team i UK vid införande/genomförande av operativa scorecard.

Du ingår i teamet Nordic Analytics & Operational Strategy som består av 8 personer placerade i Oslo, Helsingfors och Uppsala. Teamets övergripande ansvar är att se till att vi ger rätt erbjudande till våra kunder i rätt kanal på ett effektivt sätt, genom datastyrda strategier och analyser. Denna tjänst är placerad i Uppsala och du rapporterar till Director of Analytics & Operational Strategy i Oslo.


Din profil
För att lyckas i rollen tror vi att du har en akademisk examen inom ekonomi, statistik och/eller teknik. Du har några års arbetslivserfarenhet från relevant område, till exempel inom analys, statistik eller liknande. Du har erfarenhet av att arbeta med Microsoft samt kunskap om Microsoft BI. Utöver det har du mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal såväl som skrift.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Vi tror att du är en prestigelös person som gärna kavlar upp ärmarna och hjälper till där det behövs. Du har ett starkt affärsintresse, ett strategiskt tänkande och trivs i en roll där du får ta eget ansvar. Utöver det tror vi att du är en analytisk teamspelare som trivs lika bra att arbeta tillsammans med dina kollegor som att arbeta på egen hand med analysarbete. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Stämmer detta in på dig?
Då kan vi erbjuda dig en varierad, utmanande och rolig tjänst i ett kompetent team i ett internationellt företag med mycket goda karriärmöjligheter. Varmt välkommen med din ansökan!


Ansökan
PRA Group samarbetar med Clockwork Bemanning och Rekrytering i denna rekrytering. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Hanna Bulldra på telefon 0733-51 27 04. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se senast 17 oktober 2021. Då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Kundrådgivare i Östhammar

Ansök    Okt 13    Swedbank AB    Placeringsrådgivare
Har du en passion för affärer och att överträffa kundernas förväntningar? Hos oss på Swedbank har du en möjlighet att: - Erbjuda bästa möjliga bemötande och affärsmässig service till Swedbanks privat- och företagskunder. - Aktivt bidra till att driva och utveckla företagsaffären på den lokala marknaden samt representera Swedbank i det lokala näringslivet. - Ge rådgivning till privatkunder inom spara, låna och försäkra samt ge råd till företagskunder. Roll... Visa mer
Har du en passion för affärer och att överträffa kundernas förväntningar?
Hos oss på Swedbank har du en möjlighet att:

- Erbjuda bästa möjliga bemötande och affärsmässig service till Swedbanks privat- och företagskunder.
- Aktivt bidra till att driva och utveckla företagsaffären på den lokala marknaden samt representera Swedbank i det lokala näringslivet.
- Ge rådgivning till privatkunder inom spara, låna och försäkra samt ge råd till företagskunder. Rollen innebär att du kommer möta såväl privat- som företagskunder och utifrån deras behov erbjuda lösningar som passar.


I denna roll behöver du:

- Kunskap inom finansiell rådgivning, med god kompetens att kunna läsa av kundens totala behov och slussa när högre kompetens behövs.
- Grundläggande kompetens inom spara-, försäkra-, pension- samt kreditaffären inom privat.
- Erfarenhet och kunskap inom företagsaffären är meriterande, men med rätt motivation och driv finns stora möjligheter att utvecklas i rollen!
- Hög servicenivå och digitaliseringskompetens i form av förmåga och/eller intresse av att förflytta kunder till digital hantering.
- Kompetens att självständigt hantera kundens totala behov i privataffären.
- God kunskap om arbete mot penningtvätt samt kundkännedom (AML/KYC).
- Uttalat intresse av att hantera företags- och privatärenden som omfattar information eller rådgivning av finansiella produkter.
- Serviceinriktning, kvalitetsmedvetenhet, affärsmässighet samt vara lösningsorienterad, relationsskapande och samarbetsorienterad.
- Formella krav i rollen är Swedsec-licens, bolånelicens och försäkringsdistribution Liv Privat.


Bli en del av vårt team och…
arbeta tillsammans för att hjälpa våra kunder på bästa möjliga sätt, maximera kundnöjdheten och bidra till Swedbanks position i samhället. Andreas Beime, din framtida chef

Vi ser fram emot din ansökan senast den 2021-10-31
Placeringsort: Östhammar/Uppland

Kontakter

Rekryterande chef: Andreas Beime +46(0)293-175 04

SACO: Henrik Joelsson, +46 (0)40-24 25 08

Finansförbundet: Elias Arfaoui +46 (0)18-17 35 00

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Swedbank är en inkluderande arbetsgivare och diskriminerar ingen utifrån kön, ålder, sexuell läggning eller sexuell identitet, etnicitet, religion eller funktionsvariationer - alla är välkomna. Visa mindre

Wealth Manager

Ansök    Okt 14    Capto Hr AB    Placeringsrådgivare
Coeli är ett svenskt finanshus som driver, utvecklar och förnyar verksamheter. Vi tror på att företagandet är vägen till att bygga ett mer hållbart och inkluderande samhälle. Coeli har funnits sedan 1994 och startades för att visa att vi, genom att utmana det traditionella, kan skapa mer värde i våra kunders investeringar. Coeli har förtroendet att förvalta drygt 30 miljarder kronor till våra kunder genom tydliga ställningstaganden och aktiv förvaltning in... Visa mer
Coeli är ett svenskt finanshus som driver, utvecklar och förnyar verksamheter. Vi tror på att företagandet är vägen till att bygga ett mer hållbart och inkluderande samhälle. Coeli har funnits sedan 1994 och startades för att visa att vi, genom att utmana det traditionella, kan skapa mer värde i våra kunders investeringar.
Coeli har förtroendet att förvalta drygt 30 miljarder kronor till våra kunder genom tydliga ställningstaganden och aktiv förvaltning inom aktier, räntor, hedgefonder, fastigheter, private equity och andra unika investeringsmöjligheter. Vi arbetar ständigt för att vara bäst på det vi gör. Vi tror på att investera tillsammans med våra kunder i så stor utsträckning som möjligt. Genom att investera vårt eget kapital tillsammans med våra kunder har vi alltid starka incitament att endast erbjuda de investeringar vi verkligen är övertygade kring. Läs mer på http://www.coeli.se


Wealth Manager till Coeli i Uppsala
Är du en relationskapare som har erfarenhet ifrån finansbranschen? Då kan du vara den vi söker som Wealth Manager till Coeli i Uppsala!
Som Wealth Manager får du möjligheten att bygga upp ett eget nätverk genom att bearbeta marknaden efter potentiella kunder. Du arbetar på egen hand genom entreprenörskretsar, nätverksträffar och databaser för att nå nya affärsrelationer. Vidare ansvarar du för noggrann behovsanalys av förmögna privatpersoner, entreprenörer eller företag. Du går sedan igenom målsättningar och behov för att tillsammans med områdesspecialist rekommendera kvalificerade lösningar inom kapitalförvaltning, skatterådgivning, pensions-/försäkringsrådgivning och företagsförsäljningar. Arbetsuppgifterna inkluderar:
Att genom ett upparbetat nätverk eller nya nätverk attrahera kunder till Coeli Wealth Management.
Du ansvarar för egna befintliga kunder men har även ett stort fokus på att etablera nya kundrelationer.
Du har fullt ansvar över försäljningsprocessen, allt från nätverkande till rekommendation med områdesexpert.

Personprofil
Du som söker har en ekonomiutbildning på universitets- högskolenivå samt arbetat några år med liknande arbetsuppgifter inom finansbranschen såsom Capital Markets Sales eller rådgivare med kundansvar.
Vi förutsätter att du har ett stort intresse för sparande, kapitalmarknader, värdepappershandel, samt regelverk. Det är ett krav att du innehar Swedsec-licens för rådgivning.
Som person har du ett gott affärsmanskap och drivs utav att ge god service. Du är en bra relationsskapare och har lätt för att knyta nya kontakter. I processen är du självgående och du tar initiativ. Du har förståelse för vad kunden behöver hjälp med samt är en värdeskapande rådgivare.
Välkommen med din ansökan! Visa mindre

Ekonomiadministratör till IFAU

Ansök    Okt 12    Adecco Sweden AB    Finansekonom
Om IFAU (Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering) IFAU är en Uppsalabaserad forskningsmyndighet som ska främja, stödja och genom forskning genomföra uppföljningar och utvärderingar. Här arbetar ett fyrtiotal anställda och organisationen kännetecknas av framgångsrik forskning och utredning, en stark intern gemenskap och ett inspirerande arbetsklimat. Nu söker vi en ekonomiadministratör med gedigen erfarenhet av ekonomiadministra... Visa mer
Om IFAU (Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering)

IFAU är en Uppsalabaserad forskningsmyndighet som ska främja, stödja och genom forskning genomföra uppföljningar och utvärderingar. Här arbetar ett fyrtiotal anställda och organisationen kännetecknas av framgångsrik forskning och utredning, en stark intern gemenskap och ett inspirerande arbetsklimat.

Nu söker vi en ekonomiadministratör med gedigen erfarenhet av ekonomiadministration, som kan stötta verksamheten i nära samarbete med sex kollegor på den administrativa enheten.

Arbetsuppgifter

Ekonomifunktionen på IFAU består av en ekonomiadministratör (denna roll) samt löpande ekonomistöd från Statens Servicecenter, SSC. I rollen som ekonomiadministratör kommer du att arbeta cirka 75% med ekonomirelaterade arbetsuppgifter och cirka 25% med övriga administrativa arbetsuppgifter.

Som ekonomiadministratör på IFAU kommer du bland annat att:
• hantera elektronisk fakturering
• samarbeta med SSC och kontrollera leveranser från dem
• göra budget och analysera utfall
• bistå i arbetet med årsredovisning
• i dialog med våra forskare planera användning av externa forskningsanslag samt redovisa forskningsanslag gentemot forskningsfinansiärer
• bistå med kunskap i upphandlingar
• arbeta med arkiv och dokumenthantering samt registratur
• arbeta med övrig administration tillsammans med dina kollegor

Kvalifikationer
Krav för tjänsten:
• Eftergymnasial utbildning med inriktning ekonomi och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet alternativt:
• Gymnasial utbildning med inriktning ekonomi och minst tio års relevant arbetslivserfarenhet
• Erfarenhet av arbete med fakturering, budgetarbete, analysera utfall och årsredovisning
• Kunskap i ekonomi- och fakturahanteringssystem
• Mycket god svenska i tal och skrift
• Goda kunskaper i Office-paketet

Meriterande för tjänsten:
• Förståelse kring det ekonomiska regelverket för statlig verksamhet
• Erfarenhet från liknande arbete i expertorganisation inom universitet eller offentlig verksamhet
• Erfarenhet av registratur och diarieföring
• Erfarenhet från redovisning av forskningsanslag gentemot forskningsfinansiärer
• Erfarenhet av system såsom Unit4 Business World (Agresso), Primula, Episerver och Platina.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Sannolikheten att du ska trivas i rollen som ekonomiadministratör på IFAU ökar om du tycker om att samarbeta med andra och är serviceinriktad samtidigt som du kan ta ansvar och arbeta självständigt. Det är även viktigt att du har förmåga att prioritera, växla mellan olika arbetsuppgifter och kommunicera med andra.

Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tjänsten är placerad i Uppsala och tillträde sker enligt överenskommelse.

Om ansökan
I denna rekrytering samarbetar IFAU med Adecco. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök". Adecco använder ibland tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan senast den 20 oktober.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anette Eriksson, 018-65 33 06 eller [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Efter avslutad rekrytering kommer IFAU att få en förteckning över samtliga sökanden samt alla deras ansökningshandlingar. IFAU är därmed personuppgiftsansvarig för dessa överlämnade uppgifter. IFAU gallrar sedan dessa uppgifter två år efter avslutad rekryteringsprocess. IFAU är en statlig myndighet och ansökningshandlingar är därför offentliga allmänna handlingar Visa mindre

Ekonomiadministratör till IFAU

Ansök    Sep 20    Adecco Sweden AB    Finansekonom
Om IFAU (Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering) IFAU är en Uppsalabaserad forskningsmyndighet som ska främja, stödja och genom forskning genomföra uppföljningar och utvärderingar. Här arbetar ett fyrtiotal anställda och organisationen kännetecknas av framgångsrik forskning och utredning, en stark intern gemenskap och ett inspirerande arbetsklimat. Nu söker vi en ekonomiadministratör med gedigen erfarenhet av ekonomiadministra... Visa mer
Om IFAU (Institutet för arbetsmarknads- och utbildningspolitisk utvärdering)

IFAU är en Uppsalabaserad forskningsmyndighet som ska främja, stödja och genom forskning genomföra uppföljningar och utvärderingar. Här arbetar ett fyrtiotal anställda och organisationen kännetecknas av framgångsrik forskning och utredning, en stark intern gemenskap och ett inspirerande arbetsklimat.

Nu söker vi en ekonomiadministratör med gedigen erfarenhet av ekonomiadministration, som kan stötta verksamheten i nära samarbete med sex kollegor på den administrativa enheten.

Arbetsuppgifter

Ekonomifunktionen på IFAU består av en ekonomiadministratör (denna roll) samt löpande ekonomistöd från Statens Servicecenter, SSC. I rollen som ekonomiadministratör kommer du att arbeta cirka 75% med ekonomirelaterade arbetsuppgifter och cirka 25% med övriga administrativa arbetsuppgifter.

Som ekonomiadministratör på IFAU kommer du bland annat att:
• hantera elektronisk fakturering
• samarbeta med SSC och kontrollera leveranser från dem
• göra budget och analysera utfall
• bistå i arbetet med årsredovisning
• i dialog med våra forskare planera användning av externa forskningsanslag samt redovisa forskningsanslag gentemot forskningsfinansiärer
• bistå med kunskap i upphandlingar
• arbeta med arkiv och dokumenthantering samt registratur
• arbeta med övrig administration tillsammans med dina kollegor

Kvalifikationer
Krav för tjänsten:
• Eftergymnasial utbildning med inriktning ekonomi och minst fem års relevant arbetslivserfarenhet alternativt:
• Gymnasial utbildning med inriktning ekonomi och minst tio års relevant arbetslivserfarenhet
• Erfarenhet av arbete med fakturering, budgetarbete, analysera utfall och årsredovisning
• Kunskap i ekonomi- och fakturahanteringssystem
• Mycket god svenska i tal och skrift
• Goda kunskaper i Office-paketet

Meriterande för tjänsten:
• Förståelse kring det ekonomiska regelverket för statlig verksamhet
• Erfarenhet från liknande arbete i expertorganisation inom universitet eller offentlig verksamhet
• Erfarenhet av registratur och diarieföring
• Erfarenhet från redovisning av forskningsanslag gentemot forskningsfinansiärer
• Erfarenhet av system såsom Unit4 Business World (Agresso), Primula, Episerver och Platina.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Sannolikheten att du ska trivas i rollen som ekonomiadministratör på IFAU ökar om du tycker om att samarbeta med andra och är serviceinriktad samtidigt som du kan ta ansvar och arbeta självständigt. Det är även viktigt att du har förmåga att prioritera, växla mellan olika arbetsuppgifter och kommunicera med andra.

Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

Om anställningen
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% och vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tjänsten är placerad i Uppsala och tillträde sker enligt överenskommelse.

Om ansökan
I denna rekrytering samarbetar IFAU med Adecco. Vänligen bifoga CV och personligt brev och ansök tjänsten genom att klicka på knappen "Ansök". Adecco använder ibland tester som en del i processen i syfte att göra en så kvalitetssäkrad och rättvis bedömning som möjligt. Vi ser fram emot din ansökan senast den 10 oktober.

Kontaktuppgifter
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Anette Eriksson, 018-65 33 06 eller [email protected]

Välkommen med din ansökan!

Efter avslutad rekrytering kommer IFAU att få en förteckning över samtliga sökanden samt alla deras ansökningshandlingar. IFAU är därmed personuppgiftsansvarig för dessa överlämnade uppgifter. IFAU gallrar sedan dessa uppgifter två år efter avslutad rekryteringsprocess. IFAU är en statlig myndighet och ansökningshandlingar är därför offentliga allmänna handlingar Visa mindre

Analyst till PRA Group

Om oss Är du en driven och analytisk person som vill vara en del av ett världsledande bolag inom sin bransch? Vill du vara med och leverera långsiktiga och pålitliga lösningar till våra kunder och vill du vara med och förändra uppfattningen om konsumentlåneindustrin? Då kan det vara dig vi söker! På PRA Group är vi fast beslutna att bygga upp en rättvis och inkluderande kultur för våra kunder, ge tillbaka till det samhälle där vi bor och arbetar och behan... Visa mer
Om oss
Är du en driven och analytisk person som vill vara en del av ett världsledande bolag inom sin bransch? Vill du vara med och leverera långsiktiga och pålitliga lösningar till våra kunder och vill du vara med och förändra uppfattningen om konsumentlåneindustrin? Då kan det vara dig vi söker!

På PRA Group är vi fast beslutna att bygga upp en rättvis och inkluderande kultur för våra kunder, ge tillbaka till det samhälle där vi bor och arbetar och behandla våra kunder med den rättvisa och respekt de förtjänar.

Nu söker vi en kollega som brinner för analysarbete och som vill vara med och stärka och utveckla våra operativa processer och på så vis hjälpa våra kunder att nå skuldfrihet.Om företaget
PRA Group är ett världsledande bolag som köper förfallna konsumentfordringar från bl.a. bank och kreditmarknadsbolag. Vi har funnits representerade i Sverige sedan 1993. Idag tillhör vi koncernen PRA Group och finns i 14 länder i Europa och USA med ett europeiskt huvudkontor i Oslo, med närmare 5 000 anställda över hela världen.

I vår verksamhet söker vi med hjälp av data och analyser hitta lånelösningar som är anpassade efter individuella ekonomiska förutsättningar och vägleda affärsbeslut för våra kunder. PRA Group är en integrerad del av den finansiella fordringens livscykel. Vi lämnar tillbaka kapital till globala finansiella företag, stärker deras förmåga att låna ut och mer attraktivt priskreditera konsumenterna. Självklart bedrivs verksamheten i enlighet med god inkassosed och tillämplig lagstiftning.
För mer information om PRA Group, besök: www.pragroup.com


Dina arbetsuppgifter
I dina arbetsuppgifter kommer du att arbeta med utveckling och underhåll av operativa processer vilket bland annat innebär att sätta strategier mot nya och befintliga kunder för att förbättra våra sätt att fånga och lagra kunddata. Förutom att kontinuerligt förbättra våra befintliga processer och strategier, kommer du att delge verksamheten med analytiska insikter i form av olika ad hoc-analyser, projekt och rapporter. Utöver detta kommer du också att vara ett stöd till samt ha ett nära samarbete med vårt decision science-team i UK vid införande/genomförande av operativa scorecard.

Du ingår i teamet Nordic Analytics & Operational Strategy som består av 8 personer placerade i Oslo, Helsingfors och Uppsala. Teamets övergripande ansvar är att se till att vi ger rätt erbjudande till våra kunder i rätt kanal på ett effektivt sätt, genom datastyrda strategier och analyser. Denna tjänst är placerad i Uppsala och du rapporterar till Director of Analytics & Operational Strategy i Oslo.


Din profil
För att lyckas i rollen tror vi att du har en akademisk examen inom ekonomi, statistik och/eller teknik. Du har några års arbetslivserfarenhet från relevant område, till exempel inom analys, statistik eller liknande. Du har erfarenhet av att arbeta med Microsoft samt kunskap om Microsoft BI. Utöver det har du mycket goda kunskaper i både svenska och engelska, i tal såväl som skrift.

Din personlighet är en framgångsfaktor. Vi tror att du är en prestigelös person som gärna kavlar upp ärmarna och hjälper till där det behövs. Du har ett starkt affärsintresse, ett strategiskt tänkande och trivs i en roll där du får ta eget ansvar. Utöver det tror vi att du är en analytisk teamspelare som trivs lika bra att arbeta tillsammans med dina kollegor som att arbeta på egen hand med analysarbete. I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Stämmer detta in på dig?
Då kan vi erbjuda dig en varierad, utmanande och rolig tjänst i ett kompetent team i ett internationellt företag med mycket goda karriärmöjligheter. Varmt välkommen med din ansökan!


Ansökan
PRA Group samarbetar med Clockwork Bemanning och Rekrytering i denna rekrytering. Har du frågor gällande tjänsten är du välkommen att kontakta Rekryteringskonsult Hanna Bulldra på telefon 0733-51 27 04. Välkommen med din ansökan via www.clockworkpersonal.se senast 17 oktober 2021. Då tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag ser vi gärna din ansökan så snart som möjligt. Visa mindre

Treasury Analyst

Ansök    Jun 16    Etraveli Group AB    Finansanalytiker
Treasury Analyst Etraveli Group is a leading global technology provider for Flights and we are now looking for a Treasury Analyst to support our back office team within the Treasury function. The Treasury team is responsible for Etraveli Group’s financial activities such as FX, liquidity, risk and cash management. The Treasury team is located in Uppsala but for the right candidate there is flexibility to work from our Stockholm office (commuting to Uppsala... Visa mer
Treasury Analyst
Etraveli Group is a leading global technology provider for Flights and we are now looking for a Treasury Analyst to support our back office team within the Treasury function. The Treasury team is responsible for Etraveli Group’s financial activities such as FX, liquidity, risk and cash management. The Treasury team is located in Uppsala but for the right candidate there is flexibility to work from our Stockholm office (commuting to Uppsala on a regular basis will be needed).
In your work within the Treasury team your main tasks will include financial payments, reconciliations, liquidity management, cash flow forecasts, internal netting and tasks related to the month end closing as well as administering the group’s bank setup.
Who are you?
We are looking for a communicative person with a great eye for details. We think that you are efficient and structured as a person and enjoy working in a fast-paced environment in a highly expansive company. We want you who are analytical and good at working with excel.
Qualifications
Bachelor’s degree in business administration or equivalent
A good understanding and interest in the different areas of Treasury and the financial markets
Experience from Corporate treasury is considered a merit
Experience in working with FX is considered a merit
Comfortable dealing with numbers and great attention to details
Strong system skills, including Excel
Strong communication skills and a team player
Fluent in English

Benefits
With us you become part of a tight-knit team with different skills and personalities, and we believe that it is precisely this that makes us a great team. The ambition however is shared – we strive for the same goals, are passionate about what we do and work hard at a high pace.
Office in the City – We are located in central Uppsala and Stockholm, a stone's throw from public transport and lunch restaurants.
Healthcare allowance – Each employee receives a maximum allowable amount each year according to the Swedish Tax Agency to spend on health-promoting activities such as a gym card, massage etc.
Pension and health insurance – Through partners we offer a comprehensive pension and health insurance so that you can get help quickly in case of an accident.

In addition to this we serve you breakfast every morning. Welcome to Etraveli Group! Visa mindre

Wealth Manager till centrala Uppsala

Vi på Akademisk Marknadsanalys expanderar och söker nu ytterligare en Wealth Manager till kontoret i centrala Uppsala. Akademisk Marknadsanalys grundades 2009 och tillhandahåller en heltäckande kapitalförvaltning, för både privat och företagskunder. Tillsammans med vårt juridiska team erbjuder vi det bästa inom Private Banking med kontor i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Helsingborg. Tjänsten är på heltid. Vi söker dig Som med stor ödmjukhet vill erbjuda ... Visa mer
Vi på Akademisk Marknadsanalys expanderar och söker nu ytterligare en Wealth Manager till kontoret i centrala Uppsala. Akademisk Marknadsanalys grundades 2009 och tillhandahåller en heltäckande kapitalförvaltning, för både privat och företagskunder. Tillsammans med vårt juridiska team erbjuder vi det bästa inom Private Banking med kontor i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Helsingborg. Tjänsten är på heltid.
Vi söker dig
Som med stor ödmjukhet vill erbjuda dina kunder en trygghet som de inte får någon annanstans. Du har ett stort intresse för finansbranschen och i synnerhet aktiemarknaden. Som person är du social, öppen och van att tillgodose kundens behov på bästa sätt. Du är driven och målmedveten och har tidigare erfarenhet av kapitalförvaltning antingen från bank eller förvärvat på annat sätt.
-Du har en minst en Swedsec alt. en Insuresec
-Du talar och skriver flytande svenska
-Du kommer erbjuda olika nivåer utav våra private banking-tjänster. Erbjuda dina kunder juridisk rådgivning från våra jurister i bolaget som arbetar med familjerätt.
Om oss
Akademisk erbjuder det bästa av Private Banking kombinerat med juridik och skatterådgivning. Vi jobbar med placeringar inom kapitalförsäkringar och pensionsförsäkringar, fondsparande, flyttar av pensionsförsäkringar samt skatterådgivning. Vår placeringsfilosofi bygger på olika placeringsmodeller med fokus på låg-medelrisksegmentet. Tillsammans med vårt juridiska team kan vi erbjuda en helhet och en långsiktighet med våra kunder.
Ansökan
BIfoga bild. Bifoga ett fullständigt CV i Word, PDF format, eller liknande. Ansökan till tjänsten sker endast via epost, intervjuer sker löpande.
Välkommen att ansöka redan idag! Visa mindre

Systemingenjör, inbyggda system till Uppsala eller Västerås

Din nya tjänst: Som systemingenjör hos Unibap kommer du få möjlighet att arbeta med spännande innovativa lösningar riktat mot rymdindustrin. Du kommer att delta i design, utveckling och underhåll av Unibaps SpaceCloud ™ -lösning med fokus på att utveckla och anpassa datorer till satelliter. Dina uppgifter kommer att vara att utveckla ny datorhårdvara från krav, design och programmering till test, underhåll och support. Din arbetsplats kan vara på Unibaps... Visa mer
Din nya tjänst:
Som systemingenjör hos Unibap kommer du få möjlighet att arbeta med spännande innovativa lösningar riktat mot rymdindustrin. Du kommer att delta i design, utveckling och underhåll av Unibaps SpaceCloud ™ -lösning med fokus på att utveckla och anpassa datorer till satelliter.

Dina uppgifter kommer att vara att utveckla ny datorhårdvara från krav, design och programmering till test, underhåll och support.

Din arbetsplats kan vara på Unibaps kontor i antingen Uppsala eller Västerås.

Din bakgrund:
Vi söker Dig som har en erfarenhet av att varit med och genomfört ett antal projekt. Du vet hur man hanterar krav, design och test för att uppnå rätt resultat vad gäller både leverans och långsiktigt underhåll. Vi tror att du arbetat ett antal år med datorhårdvara och inbyggd mjukvaruutveckling. Du har kunskap inom ett eller flera nedanstående områden:

- Embeddedutveckling
- Kretskortsdesign
- FPGA-programming, HDL/VHDL/System Verilog Systemteknik (gärna Microsemi FPGA)
- HW and SW testing


Önskade tekniska baskompetenser är inom:

- System Engineering
- C, C++
- Linux


Du talar och skriver engelska på en professionell nivå. Goda kunskaper i svenska är meriterande. Har du körkort är det ytterligare ett plus.

Då vi arbetar för en jämn könsfördelning på företaget ser vi gärna kvinnliga och icke binära sökande till tjänsten

Du som person:
För att trivas hos Unibap ska du gilla förändring och att arbeta i ett växande bolag. Vi tror mycket på kombinationen av kreativitet, ordning och reda och att ha kul på jobbet. Vi erbjuder goda anställningsvillkor och möjligheten att vara med på en spännande resa med att skapa framtidens intelligenta automation inom rymd och industri.

Du är driven, tar initiativ, kommunicerar väl, är en lagspelare och kan vid behov också ta en mer ledande roll i ett team av ingenjörer för att lösa en mer komplex uppgift. Du vet hur man prioriterar arbete, identifierar och kommunicerar risker och föreslår alternativa lösningar vid behov.

Din ansökan:
Vi på Thalamus hjälper Unibap att rekrytera en ny medarbetare. Vid frågor är du välkommen att kontakta Thalamus rekryterare Camilla Molander på 070-307 12 50 eller Christer Johansson på 070-296 56 44. Sista ansökningsdag är 2021-06-30.

Varmt välkommen med din ansökan! Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen så ansök redan idag!

Din nya arbetsgivare:
Unibaps vision är att med innovativa och världsledande AI- och automationslösningar verka för en effektivare och mer hållbar industri och rymdfart och därigenom en bättre och mer hållbar värld. Vi vill vara med och utveckla den teknik som i framtiden gör det möjligt att för människan att leva på nya platser i universum. Vi engagerar oss också i arbetet med hur samhället ska anpassas till framtidens arbetsmarknad. En arbetsmarknad där AI och automation har implementerats brett och kompetensförsörjningsbehovet har ändrats.

Vi är idag 25 medarbetare med olika bakgrund, nationalitet, kön, utbildning och erfarenhet som tillsammans skapar Framtidens intelligenta automation inom rymd och industri. Visa mindre

Systemingenjör, inbyggda system till Uppsala eller Västerås

Din nya tjänst: Som systemingenjör hos Unibap kommer du få möjlighet att arbeta med spännande innovativa lösningar riktat mot rymdindustrin. Du kommer att delta i design, utveckling och underhåll av Unibaps SpaceCloud ™ -lösning med fokus på att utveckla och anpassa datorer till satelliter. Dina uppgifter kommer att vara att utveckla ny datorhårdvara från krav, design och programmering till test, underhåll och support. Din arbetsplats kan vara på Unibaps... Visa mer
Din nya tjänst:
Som systemingenjör hos Unibap kommer du få möjlighet att arbeta med spännande innovativa lösningar riktat mot rymdindustrin. Du kommer att delta i design, utveckling och underhåll av Unibaps SpaceCloud ™ -lösning med fokus på att utveckla och anpassa datorer till satelliter.

Dina uppgifter kommer att vara att utveckla ny datorhårdvara från krav, design och programmering till test, underhåll och support.

Din arbetsplats kan vara på Unibaps kontor i antingen Uppsala eller Västerås.

Din bakgrund:
Vi söker Dig som har en erfarenhet av att varit med och genomfört ett antal projekt. Du vet hur man hanterar krav, design och test för att uppnå rätt resultat vad gäller både leverans och långsiktigt underhåll. Vi tror att du arbetat ett antal år med datorhårdvara och inbyggd mjukvaruutveckling. Du har kunskap inom ett eller flera nedanstående områden:

- Embeddedutveckling
- Kretskortsdesign
- FPGA-programming, HDL/VHDL/System Verilog Systemteknik (gärna Microsemi FPGA)
- HW and SW testing


Önskade tekniska baskompetenser är inom:

- System Engineering
- C, C++
- Linux


Du talar och skriver engelska på en professionell nivå. Goda kunskaper i svenska är meriterande. Har du körkort är det ytterligare ett plus.

Då vi arbetar för en jämn könsfördelning på företaget ser vi gärna kvinnliga och icke binära sökande till tjänsten

Du som person:
För att trivas hos Unibap ska du gilla förändring och att arbeta i ett växande bolag. Vi tror mycket på kombinationen av kreativitet, ordning och reda och att ha kul på jobbet. Vi erbjuder goda anställningsvillkor och möjligheten att vara med på en spännande resa med att skapa framtidens intelligenta automation inom rymd och industri.

Du är driven, tar initiativ, kommunicerar väl, är en lagspelare och kan vid behov också ta en mer ledande roll i ett team av ingenjörer för att lösa en mer komplex uppgift. Du vet hur man prioriterar arbete, identifierar och kommunicerar risker och föreslår alternativa lösningar vid behov.

Din ansökan:
Vi på Thalamus hjälper Unibap att rekrytera en ny medarbetare. Vid frågor är du välkommen att kontakta Thalamus rekryterare Camilla Molander på 070-307 12 50 eller Christer Johansson på 070-296 56 44. Sista ansökningsdag är 2021-05-30.

Varmt välkommen med din ansökan! Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen så ansök redan idag!

Din nya arbetsgivare:
Unibaps vision är att med innovativa och världsledande AI- och automationslösningar verka för en effektivare och mer hållbar industri och rymdfart och därigenom en bättre och mer hållbar värld. Vi vill vara med och utveckla den teknik som i framtiden gör det möjligt att för människan att leva på nya platser i universum. Vi engagerar oss också i arbetet med hur samhället ska anpassas till framtidens arbetsmarknad. En arbetsmarknad där AI och automation har implementerats brett och kompetensförsörjningsbehovet har ändrats.

Vi är idag 25 medarbetare med olika bakgrund, nationalitet, kön, utbildning och erfarenhet som tillsammans skapar Framtidens intelligenta automation inom rymd och industri. Visa mindre

Systemingenjör, inbyggda system till Uppsala eller Västerås

Din nya tjänst: Som systemingenjör hos Unibap kommer du få möjlighet att arbeta med spännande innovativa lösningar riktat mot rymdindustrin. Du kommer att delta i design, utveckling och underhåll av Unibaps SpaceCloud ™ -lösning med fokus på att utveckla och anpassa datorer till satelliter. Dina uppgifter kommer att vara att utveckla ny datorhårdvara från krav, design och programmering till test, underhåll och support. Din arbetsplats kan vara på Unibaps... Visa mer
Din nya tjänst:
Som systemingenjör hos Unibap kommer du få möjlighet att arbeta med spännande innovativa lösningar riktat mot rymdindustrin. Du kommer att delta i design, utveckling och underhåll av Unibaps SpaceCloud ™ -lösning med fokus på att utveckla och anpassa datorer till satelliter.

Dina uppgifter kommer att vara att utveckla ny datorhårdvara från krav, design och programmering till test, underhåll och support.

Din arbetsplats kan vara på Unibaps kontor i antingen Uppsala eller Västerås.

Din bakgrund:
Vi söker Dig som har en erfarenhet av att varit med och genomfört ett antal projekt. Du vet hur man hanterar krav, design och test för att uppnå rätt resultat vad gäller både leverans och långsiktigt underhåll. Vi tror att du arbetat ett antal år med datorhårdvara och inbyggd mjukvaruutveckling. Du har kunskap inom ett eller flera nedanstående områden:

- Embeddedutveckling
- Kretskortsdesign
- FPGA-programming, HDL/VHDL/System Verilog Systemteknik (gärna Microsemi FPGA)
- HW and SW testing


Önskade tekniska baskompetenser är inom:

- System Engineering
- C, C++
- Linux


Du talar och skriver engelska på en professionell nivå. Goda kunskaper i svenska är meriterande. Har du körkort är det ytterligare ett plus.

Då vi arbetar för en jämn könsfördelning på företaget ser vi gärna kvinnliga och icke binära sökande till tjänsten

Du som person:
För att trivas hos Unibap ska du gilla förändring och att arbeta i ett växande bolag. Vi tror mycket på kombinationen av kreativitet, ordning och reda och att ha kul på jobbet. Vi erbjuder goda anställningsvillkor och möjligheten att vara med på en spännande resa med att skapa framtidens intelligenta automation inom rymd och industri.

Du är driven, tar initiativ, kommunicerar väl, är en lagspelare och kan vid behov också ta en mer ledande roll i ett team av ingenjörer för att lösa en mer komplex uppgift. Du vet hur man prioriterar arbete, identifierar och kommunicerar risker och föreslår alternativa lösningar vid behov.

Din ansökan:
Vi på Thalamus hjälper Unibap att rekrytera en ny medarbetare. Vid frågor är du välkommen att kontakta Thalamus rekryterare Camilla Molander på 070-307 12 50 eller Christer Johansson på 070-296 56 44. Sista ansökningsdag är 2021-05-30.

Varmt välkommen med din ansökan! Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdagen så ansök redan idag!

Din nya arbetsgivare:
Unibaps vision är att med innovativa och världsledande AI- och automationslösningar verka för en effektivare och mer hållbar industri och rymdfart och därigenom en bättre och mer hållbar värld. Vi vill vara med och utveckla den teknik som i framtiden gör det möjligt att för människan att leva på nya platser i universum. Vi engagerar oss också i arbetet med hur samhället ska anpassas till framtidens arbetsmarknad. En arbetsmarknad där AI och automation har implementerats brett och kompetensförsörjningsbehovet har ändrats.

Vi är idag 25 medarbetare med olika bakgrund, nationalitet, kön, utbildning och erfarenhet som tillsammans skapar Framtidens intelligenta automation inom rymd och industri. Visa mindre

Business Analyst till R&D avdelning hos vår kund i Uppsala

Ansök    Mar 26    Academic Resource AB    Finansanalytiker
Brinner du för att analysera siffror och data? Vill du utvecklas i en ny roll på en avdelning med mångårig och bred erfarenhet? R&D PMO (Project Management Office) ansvarar för att driva den övergripande portföljen av projekt inom R&D som är ett globalt team med drygt 30 anställda. Förutom att driva projekten ansvarar PMO för ett antal processer och verktyg. Inom avdelningen finns Projektledare, Portföljägare samt ett team som jobbar med projektadministra... Visa mer
Brinner du för att analysera siffror och data? Vill du utvecklas i en ny roll på en avdelning med mångårig och bred erfarenhet?
R&D PMO (Project Management Office) ansvarar för att driva den övergripande portföljen av projekt inom R&D som är ett globalt team med drygt 30 anställda. Förutom att driva projekten ansvarar PMO för ett antal processer och verktyg. Inom avdelningen finns Projektledare, Portföljägare samt ett team som jobbar med projektadministration, där samtliga parter jobbar i nära synergi med avdelningens finanspartners.
Teamet består av många olika roller och är ett erfaret team där många personer har arbetat inom sina roller i många år och med en bred erfarenhet. Du kommer att arbeta nära en operativ chef som arbetar nära sitt team men som ger dig som konsult fria tyglar att styra ditt arbete. Då det finns många olika roller och frågeställningar inom teamet är det viktigt att du som konsult tar eget ansvar utan att din chef aktivt behöver driva på. I den här rollen läggs stor vikt vid din noggrannhet och att du levererar rätt underlag till diskussioner och beslut som ska fattas för avdelningens bästa.
Du blir anställd av oss på Academic Resource och arbetar som konsult hos vår kund som är ett av de större Life Science bolagen i Uppsala. Uppdraget beräknas starta omgående och pågå minst tom 2020-12-31. För rätt profil finns mycket goda chanser till direktanställning hos vår kund.


Arbetsuppgifter och dina ansvarsområden:
Du ansvarar för att spåra och analysera utfall från Forskning och utveckling – FoU portföljer och avdelningar samt jämföra utfallet gentemot ställda prognoser och forecasts.
Du följer även kontinuerligt upp avdelningens uppskattningar och budget med avdelningsdirektörer.
Du stödjer projektledare och Project Management Office genom djupgående analys av projekten. Vidare spårar du, analyserar och gör justeringar vid behov av timpriser.
Du genomför inledande granskningar av data och föreslår slutsatser och åtgärder för förbättring och en fortsatt stabil och stärkt ekonomisk verksamhet.
Du arbetar kontinuerligt med förbättringar kring Capex processen och spårar och analyserar utfall av verkliga värden gentemot ställda prognoser. Du utvecklar även tydlighet genom kontinuerligt förbättringsarbete av Capex processen.
Du initierar och driver processer för sammanställning av data och presentationer. Beräkning och analys av KPI: er. Analys av intäkter och kostnader med hjälp av NPI instrumentpaneler. Granskar konsekvenser av data i PPM.
Du använder och utvecklar standardrapporter ex. LTR, Open PO- rapporter.


Kvalifikationer
Du som söker har en grundläggande finansiell utbildning eller motsvarande arbetslivserfarenhet kring att sammanställa och analysera data. Vidare har du tidigare erfarenhet av sammanställning och analys av finansiella siffor och är en mycket god administratör. I den här rollen krävs mycket god kompetens från Officepaketet med vikt på Excel inklusive att arbeta med pivot tabeller.
Du är van att jobba med IT system och har erfarenhet av hantering av finansiella data. Du är kommunikativ och har mycket goda språkkunskaper där du behärskar svenska och engelska flytande i tal och skrift.
Vem är du?
Du är driven, självgående och har tack vare din analytiska förmåga lätt att visualisera och snabbt sätta dig in i olika frågeställningar, finansiella siffror och processer. Du är ansvarstagande och noggrann i dina sammanställningar och analyser. Du är inte främmande för att sätta upp nya processer som genererar förbättringar.


Om Academic Resource
Academic Resource är rekryterings- och bemanningsföretaget för akademiker med erfarenhet. Vi har lång erfarenhet av Uthyrning, Rekrytering samt Interim Management inom tjänstesektorn. Våra affärsområden är Life Science, Ekonomi & Finans, samt HR. Vi verkar inom tjänstesektorn och främst i Stockholm & Uppsala.
Hos oss erbjuds du en anställning hos ett auktoriserat bemannings- och rekryteringsföretag, vilket innebär stor trygghet då du omfattas av bemanningsföretagen Almegas kollektivavtal. Som anställd på Academic Resource erbjuds du förmåner som t.ex. tjänstepension, friskvårdsbidrag och försäkringar, semester och föräldralön. Du får en engagerad konsultchef som finns tillgänglig och håller löpande kontakt med dig och kundföretagen under hela din anställning som ser till att du trivs och utvecklas på din arbetsplats. Hos oss får du möjlighet att utvecklas genom lärande på arbete såväl som i varierade roller på intressanta kundföretag.


Ansökan
Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så ansök så snart som möjligt. Klicka nedan på sök tjänsten och fyll i dina kontaktuppgifter, ange referensnamn: Crd0421
Observera att vi tar ej tar emot ansökningar via mail/e-post
Frågor besvaras via mail av:
[email protected]
[email protected]
Sökord: business analyst r d life science data analyst uppsala finansiella projekt administratör Capex Kpi Ms office excel word
we take you further Visa mindre

Placerings-/Investerings & Försäkringsförmedlare

Ansök    Jan 7    Hans Falk Hr AB    Placeringsrådgivare
Vi söker Investeringsrådgivare & Försäkringsförmedlare till vårt rekryteringsuppdrag! Detta ger dig chansen till en givande kommunikation inom finans & försäkring, där dina personliga kunders tillväxt och trygghet sätts i fokus. Detta inkluderar erbjudande av juridisk rådgivning från interna jurister arbetande med familjerätt. Vi värderar starkt dina fleråriga personliga specialistkunskaper vilka passar in till detta högt kreativa företaget och då utveck... Visa mer
Vi söker Investeringsrådgivare & Försäkringsförmedlare till vårt rekryteringsuppdrag!


Detta ger dig chansen till en givande kommunikation inom finans & försäkring, där dina personliga kunders tillväxt och trygghet sätts i fokus. Detta inkluderar erbjudande av juridisk rådgivning från interna jurister arbetande med familjerätt.
Vi värderar starkt dina fleråriga personliga specialistkunskaper vilka passar in till detta högt kreativa företaget och då utvecklar du det hela framgångsrikt inom både finans och försäkring vilket erbjuder trygghet enligt deras grundkoncept.
Genom en välplanerad start på företaget får du ta del av företagets utvecklade och praktiska erfarenhet av kommunikation. Detta genom deras egen vidareutbildning inom försäljningspsykologi, den kunskap som hjälper till att få den bästa möjliga dialogen med dina kunder.
Till denna befattning är du legitimerad inom SwedSec och bra om du redan har InsureSec. InsureSec utbildning erhåller du av dem om denna legitimerade kunskap inte finns idag. Dessa två licensieringar ger dig en spetskompetens och detta är viktigt för att kunna vara en riktigt framgångsrik Investeringsrådgivare/-Försäkringsförmedlare.
Starka egenskaper hos dig som vi söker är att du matchar och uppfyller följande: lyhörd, ambitiös, lojal, noggrann, ordningsam, har en god planerings-förmåga, är insiktsfull, prestigelös och envis samt har den positiva attityden.
Det är dina fleråriga erfarenheter inom denna typ av omhändertagande försäljning och personlig service som prioriteras.
Du behärskar det svenska språket mycket väl i både tal och skrift.


Arbetstid: Heltid
Ersättning: Fast lön + Rörlig lön


Tjänsten är placerad på vår kunds kontor som finns i Uppsala.


Skicka ditt CV via e-post innehållande kontakt och telefonnummer samt ange ”Ekonomi &
Försäkringsrådgivare” i ämnesraden.


Vi återkommer via telefon eller mail så det är viktigt att du anger dina kontaktuppgifter vi kan nå dig på!


Om du har frågor så är du välkommen att ringa oss via 0704-43 59 32, Jan Ek


E-post: [email protected]
Varmt välkommen med Din ansökan!
Arbetslivserfarenhet
Placeringsrådgivare, 2-4 års erfarenhet
Kompetens:
Licens, SwedSec Visa mindre

Investeringsrådgivare till Uppsala

Vi på Akademisk Marknadsanalys expanderar och söker nu ytterligare investeringsrådgivare till kontoret i centrala Uppsala. Akademisk Marknadsanalys grundades 2009 och tillhandahåller en heltäckande kapitalförvaltning, för både privat och företagskunder. Tillsammans med vårt juridiska team erbjuder vi det bästa inom Private Banking med kontor i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Helsingborg. Tjänsten är på heltid. Vi söker dig Som med stor ödmjukhet vill er... Visa mer
Vi på Akademisk Marknadsanalys expanderar och söker nu ytterligare investeringsrådgivare till kontoret i centrala Uppsala. Akademisk Marknadsanalys grundades 2009 och tillhandahåller en heltäckande kapitalförvaltning, för både privat och företagskunder. Tillsammans med vårt juridiska team erbjuder vi det bästa inom Private Banking med kontor i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Helsingborg. Tjänsten är på heltid.


Vi söker dig
Som med stor ödmjukhet vill erbjuda dina kunder en trygghet som de inte får någon annanstans.
Du är driven och målmedveten
Du har en minst en Swedsec alt. en Insuresec
Har tidigare erfarenhet av placeringsrådgivning, antingen från bank eller förvärvat på annat sätt
Du talar och skriver flytande svenska!


Tjänsten innebär att du kommer ge individuell rådgivning till kunder i åldern 50+
Mötena sker enbart personligen och ibland över telefon eller videomöte.
Du kommer erbjuda olika nivåer utav våra private banking-tjänster.
Erbjuda dina kunder juridisk rådgivning från våra jurister i bolaget som arbetar med familjerätt.


Om oss
Akademisk erbjuder det bästa av Private Banking kombinerat med juridik och skatterådgivning. Vi jobbar med placeringar inom kapitalförsäkringar och pensionsförsäkringar, fondsparande, flyttar av pensionsförsäkringar samt skatterådgivning. Vår placeringsfilosofi bygger på olika placeringsmodeller med fokus på låg-medelrisksegmentet. Tillsammans med vårt juridiska team kan vi erbjuda en helhet och en långsiktighet med våra kunder.


Ansökan
Bifoga ett fullständigt CV i Word eller PDF format, eller liknande. Redogör för dina tidigare erfarenheter i ett kort PB i samband med ansökan. Bifoga gärna en bild på dig om ditt CV inte innefattar det.


Ansökan till tjänsten sker endast via epost. Finner vi din ansökan intressant kommer en återkoppling ske snarast möjligast i mån om tid. Intervjuer sker löpande.


Välkommen att ansöka redan idag! Visa mindre

Visuell UX-designer

Ansök    Nov 30    REGION UPPSALA    Systemdesigner
UCR Vi söker en Visuell UX-designer till Kvalitetsregistersektionen! Vår verksamhet Vill du bidra till förbättrad hälsa hos människor över hela världen i ditt arbete? Vi på UCR går till jobbet och är en del av detta varje dag. Hoppas att du vill bli en av oss! UCR (Uppsala Clinical Research Center) förenar akademisk, klinisk och teknisk kompetens i en komplett forskningsinfrastruktur och är en bred resurs för klinisk forskning och kvalitetsuppföljning b... Visa mer
UCR

Vi söker en Visuell UX-designer till Kvalitetsregistersektionen!
Vår verksamhet
Vill du bidra till förbättrad hälsa hos människor över hela världen i ditt arbete? Vi på UCR går till jobbet och är en del av detta varje dag. Hoppas att du vill bli en av oss! UCR (Uppsala Clinical Research Center) förenar akademisk, klinisk och teknisk kompetens i en komplett forskningsinfrastruktur och är en bred resurs för klinisk forskning och kvalitetsuppföljning både regionalt, i Sverige och internationellt. Vi är stolta över att vårt arbete bidrar till förbättrad hälsa hos människor över hela världen och arbetar dagligen för att fortsätta att utveckla medicinsk kunskap.
UCR är Sveriges största ARO (Academic Research Organization) som på uppdrag från såväl akademi som industri genomför och hanterar alla aspekter av kliniska forskningsprojekt under ett och samma tak. Vi erbjuder service för genomförande av kliniska studier, observationsstudier och kvalitetsuppföljning inom hälso- och sjukvård.

Kvalitetsregister används för att löpande utvärdera och förbättra kvaliteten i vården och ger en unik möjlighet att följa resultat och kvalitet. De bidrar till att rädda liv, uppnå jämlik hälsa och används aktivt för uppföljning, lärande, förbättring, forskning samt ledning inom offentlig och privat vård, Kvalitetsregister är tillsammans med hälsodataregister, andra befolkningsregister och biobanker, några av de mest kraftfulla forskningsunderlagen i världen. Inom UCR´s utvecklar och förvaltar vi kvalitetsregister inom ett flertal medicinska discipliner.
Vi tillgängliggör dem för forskning av olika slag samt utvecklar och tillhandahåller unika systemlösningar för uppbyggnad av kvalitetsregister och genomförande av registerbaserade studier. Vi är verksamma både nationellt och internationellt.
Kvalitetsregistersektionen omfattar i dagsläget ett 40-tal anställda och ett 20-tal konsulter. Vi är projektledare, systemarkitekter, systemutvecklare, rapportutvecklare, användbarhetsexperter, verksamhetsutvecklare samt kvalitetsansvarig. Vi arbetar även i tvärfunktionella team med andra sektioner inom UCR, i uppdrag från både akademi och industri.

Ditt uppdrag
Som visuell UX-designer hos oss arbetar du längs hela UX-processen på UCR för att skapa en sammanhängande visuell design i innovativa, flexibla och långsiktigt förvaltningsbara IT-lösningar för kvalitetsregister. Tillsammans med övriga UX-designers använder du UX-metoder för att lära känna våra användare och deras behov. Du producerar koncept och designartefakter, presenterar design internt och externt, och coachar och stöttar dina kollegor i UX-arbetet med fokus på den visuella designen. Att medverka till ständig verksamhetsutveckling och förbättringsarbete ingår i rollen.

I tjänsten ingår bland annat:
• Designa utseende och känsla i våra användargränssnitt
• Säkerställa att designen linjerar med produktvisionen och passar in i den större bilden
• Skapa UI-komponenter från start till slut
• Arbeta tätt ihop med utvecklare och andra ux-designers för att nå produktmålen
• Visualisera och kommunicera designen med hjälp av Sketch
• Delta i demos och presentera design i olika forum
• Assistera vid användningstest
• Skapa designlösningar även för andra sektioner på UCR

Din kompetens
Du som söker är en erfaren Visuell UX-designer med gedigen kunskap kring alla delar i utvecklingsprocessen med research, design och utvärdering.
Kunskapskrav
• 10 års erfarenhet av Visuell UX med gedigen kunskap kring alla delar i utvecklingsprocessen
• Prov på arbete som visar dina kunskaper inom visuell design
• Erfarenhet av att jobba som designer i agila utvecklingsteam och goda kunskaper i Scrum
• Behärskar att prototypa och kommunicera koncept från LoFi till interaktiva prototyper, helst med hjälp av Sketch och Zeplin
• Erfarenhet av Adobe-produkter som Illustrator och Photoshop
Vi ser det som meriterande
• Om du tidigare har tagit fram designlösningar för att kommunicera och visualisera statistik
• Har grundläggande utbildning och färdigheter gällande interaktionsdesign
• Erfarenhet av hälso-och sjukvårdssektorn i allmänhet och kvalitetsregister i synnerhet

Din person
Vi söker en kollega som är öppen för nya idéer, trivs med utveckling och förbättring, och har en professionell och ödmjuk inställning till utmaningar, medarbetare och kunder. Du är en äkta lagspelare med god kommunikationsförmåga och hög integritet. Du delar med dig av dina kunskaper och är alltid öppen för att lyssna på dina kollegors och kunders förslag och synpunkter. Vi arbetar med en hög nivå av service till våra kunder och förväntar oss detsamma av dig.
Vi tror att både erfarenheter och personligheter är viktiga i ett välfungerande team. Vi kommer således att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Vi erbjuder dig en teambaserad, agil arbetsmiljö med möjlighet att arbeta längs hela livscykeln för våra produkter och i våra projekt. Du får vara delaktig i att utveckla våra processer såväl som verktyg och tekniker.
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://regionuppsala.se/jobba-hos-oss/bli-var-nya-kollega/formaner/).

Vill du veta mer?
Sektionschef: [email protected] tel.+46 (0)18 617 13 15
Human resource (HR): [email protected] tel.+46 (0)18 611 11 98
Facklig representant nås via Region Uppsalas växel: 018 611 00 00

Vill du läsa mer om UCR, besök gärna vår hemsida, www.ucr.uu.se

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Fastighetsanalytiker sökes till kund i Uppsala!

Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration. För kunds räkning söker vi nu en erfaren fastighetsanalytiker med placering centrala Uppsala! Har du tre års dokumenterad erfarenhet av värderingar ... Visa mer
Jurek Rekrytering & Bemanning erbjuder ett komplett utbud av bemannings- och rekryteringstjänster. Vi rekryterar och hyr ut alltifrån studenter till yrkesverksamma akademiker med mångårig erfarenhet och specialistkompetens. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, marknad och administration.

För kunds räkning söker vi nu en erfaren fastighetsanalytiker med placering centrala Uppsala! Har du tre års dokumenterad erfarenhet av värderingar av fastigheter? Är du tillgänglig för start i januari 2021?

Arbetsbeskrivning
Uppgifterna omfattar stöd i vår kunds nyproduktions- och renoveringsprojekt i form av:
- marknads- och nyttjandevärderingar
- investeringskalkylering
- lönsamhetsbedömningar

Värderingar ska ske i systemet Datscha, vilket bolaget ger tillgång till. Investeringskalkylering ska ske i bolagets mallar i Microsoft Excel. Värderingar och kalkyler sker i samarbete med avdelningen Fastighetsutveckling, vilken driver bolagets nyproduktions- och renoveringsprojekt.
Vem är du?
Vi söker dig som har:

• Minst tre års dokumenterad erfarenhet av värderingar av fastigheter enligt ortspris- och kassaflödesmetoderna.
• Minst tre års dokumenterad erfarenhet av investeringskalkyler.
• Minst ett referensprojekt med liknande uppgifter.
• Eftergymnasial utbildning på universitets- eller högskolenivå innehållande ekonomi, juridik eller teknik.

Kunskap och erfarenhet från fastighetsmarknaden i Uppsala eller Stockholm är meriterande.
Du erbjuds
Ett konsultuppdrag med start i januari 2021 till augusti 2021. Omfattningen kommer variera från 10 timmar till 60 timmar per månad. Placering i centrala Uppsala. Du kommer att bli anställd av Jurek Rekrytering & Bemanning och vara uthyrd till vår kund alternativt gå in som underkonsult. Vid frågor angående tjänsten är du varmt välkommen att kontakta konsultchef Elin Hellenius på [email protected]

Då urvalsprocessen och intervjuer sker löpande är du varmt välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se.
Om Jurek
Jurek är ett starkt växande företag med fokus på flexibla och kundanpassande rekryterings- och bemanningslösningar. Genom vårt nytänkande och entreprenöriella arbetssätt är vi unika i Sverige idag. Våra uppdrag är främst inom juridik, ekonomi, HR, administration samt marknad och management. Visa mindre

Rådgivare inom investeringsrådgivning Uppsala

Vi på Akademisk Marknadsanalys expanderar och söker nu en investeringsrådgivare till kontor i centrala Uppsala. Vi har jobbat med behovsanpassad placeringsrådgivning på en lägre risk i 11 år. Vill du jobba på ett unikt bolag tillsammans med medarbetar som har samma synsätt, att kunden ska erbjudas en stor trygghet? Vi söker dig Som med stor ödmjukhet vill erbjuda dina kunder en trygghet som de inte får någon annanstans. Du är driven och målmedveten Du ha... Visa mer
Vi på Akademisk Marknadsanalys expanderar och söker nu en investeringsrådgivare till kontor i centrala Uppsala.
Vi har jobbat med behovsanpassad placeringsrådgivning på en lägre risk i 11 år. Vill du jobba på ett unikt bolag tillsammans med medarbetar som har samma synsätt, att kunden ska erbjudas en stor trygghet?


Vi söker dig
Som med stor ödmjukhet vill erbjuda dina kunder en trygghet som de inte får någon annanstans.
Du är driven och målmedveten
Du har en minst en Swedsec alt. en Insuresec
Har tidigare erfarenhet av placeringsrådgivning, antingen från bank eller förvärvat på annat sätt
Du talar och skriver flytande svenska!


Tjänsten innebär att du kommer ge individuell rådgivning till kunder i åldern 50+
Mötena sker enbart personligen och aldrig över telefon eller Skype, och du kommer att träffa dina kunder ett par gånger per år
Du kommer erbjuda olika nivåer utav våra private banking-tjänster
Erbjuda dina kunder juridisk rådgivning från våra jurister i bolaget som arbetar med familjerätt.


Om oss
Vi tillhandahåller en heltäckande kapitalförvaltning, för både privat och företagskunder. Vi jobbar med placeringar inom kapitalförsäkringar och pensionsförsäkringar, fondsparande, flyttar av pensionsförsäkringar samt skatterådgivning. Vår placeringsfilosofi bygger på olika placeringsmodeller med fokus på låg-medelrisksegmentet. Visa mindre

Placerings-/Investerings & Försäkringsförmedlare

Ansök    Aug 3    Hans Falk Hr AB    Placeringsrådgivare
Vi söker Investeringsrådgivare & Försäkringsförmedlare till vårt rekryteringsuppdrag! Detta ger dig chansen till en givande kommunikation inom finans & försäkring, där dina personliga kunders tillväxt och trygghet sätts i fokus. Detta inkluderar erbjudande av juridisk rådgivning från interna jurister arbetande med familjerätt. Vi värderar starkt dina fleråriga personliga specialistkunskaper vilka passar in till detta högt kreativa företaget och då utveck... Visa mer
Vi söker Investeringsrådgivare & Försäkringsförmedlare till vårt rekryteringsuppdrag!


Detta ger dig chansen till en givande kommunikation inom finans & försäkring, där dina personliga kunders tillväxt och trygghet sätts i fokus. Detta inkluderar erbjudande av juridisk rådgivning från interna jurister arbetande med familjerätt.
Vi värderar starkt dina fleråriga personliga specialistkunskaper vilka passar in till detta högt kreativa företaget och då utvecklar du det hela framgångsrikt inom både finans och försäkring vilket erbjuder trygghet enligt deras grundkoncept.
Genom en välplanerad start på företaget får du ta del av företagets utvecklade och praktiska erfarenhet av kommunikation. Detta genom deras egen vidareutbildning inom försäljningspsykologi, den kunskap som hjälper till att få den bästa möjliga dialogen med dina kunder.
Till denna befattning är du legitimerad inom SwedSec och bra om du redan har InsureSec. InsureSec utbildning erhåller du av dem om denna legitimerade kunskap inte finns idag. Dessa två licensieringar ger dig en spetskompetens och detta är viktigt för att kunna vara en riktigt framgångsrik Investeringsrådgivare/-Försäkringsförmedlare.
Starka egenskaper hos dig som vi söker är att du matchar och uppfyller följande: lyhörd, ambitiös, lojal, noggrann, ordningsam, har en god planerings-förmåga, är insiktsfull, prestigelös och envis samt har den positiva attityden.
Det är dina fleråriga erfarenheter inom denna typ av omhändertagande försäljning och personlig service som prioriteras.
Du behärskar det svenska språket mycket väl i både tal och skrift.


Arbetstid: Heltid
Ersättning: Fast lön + Rörlig lön


Tjänsten är placerad på vår kunds kontor som finns i Uppsala.
Skicka ditt CV via e-post innehållande kontakt och telefonnummer samt ange ”Ekonomi &
Försäkringsrådgivare” i ämnesraden.


Vi återkommer via telefon eller mail så det är viktigt att du anger dina kontaktuppgifter vi kan nå dig på!


Om du har frågor så är du välkommen att ringa oss via 0704-43 59 32, Jan Ek


E-post: [email protected]
Varmt välkommen med Din ansökan!
Arbetslivserfarenhet
Placeringsrådgivare, 2-4 års erfarenhet
Kompetens:
Licens, SwedSec Visa mindre

Senior Process- & Systems Leader PLM

Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020. Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing in... Visa mer
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health


We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020.


Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing innovative vaccines, biologic drugs, and novel cell and gene therapies. Our job is to supply the tools and services - the pots, pans, soups and sauces - they need to work better, faster and safer, leading to better patient outcomes.


What you'll do


The PLM function within Cytiva consists out of 15 employees who work globally with systems such as MAGIC (Enovia PLM), xCAD and Configurator. As a Senior Process & System Leader you will work with the business and IT to ensure strategic, tactical and operational alignment in order to standardize process and drive product modularization.
Additional responsibilities are:


Develop processes (mainly design related) and associated system capabilities (mainly MAGIC) to maximize productivity, whilst ensuring compliance, scalability/growth and alignment with overall Cytiva priorities
Support relevant businesses and functions with translation of their needs and requirements into program- and jobjar requests to be delivered by IT
Drive/enforce process standardization and product modularization to enable growth and ultimately improve outcome for our customers and the business
Translate business needs and functional requirements into enhancement requests to be delivered by IT (or Cloud/SaaS vendors).
Global User Council Chairman for Engineering- & Variant Management and be active in the global Governance Board (MAGIC platform)Who you are
University degree in Engineering/Technology or related field / or equivalent knowledge or experience
Experience in product development as well as solid knowledge of Product Modularization concepts is considered as an advantage
Proven ability to work with cross-functional, multi-cultural teams and deliver results in an ambiguous-, dynamic- and multi-stakeholder environment. Skilled Coach, Influencer and Change Agent
Excellent written and verbal communication skills; fluent in English (oral and written)Desired Characteristics
Major experience from standardization, process- and systems improvements
Skilled Lean Leader/Facilitator
Strong communication, interpersonal, analytical and problem-solving skills
Willing to travel domestically and internationally when requiredWho we are


Whatever your role, we bring purpose and challenge into our everyday work. If you are driven to make the world a better place thanks to science and medicine, you’ll feel right at home here. If you’re flexible, curious and relentless, you’ll belong. If you are excited about a global culture, this can be the place to further your career. Visa mindre

Koncernstrateg ekonomi till Uppsala kommun

Ansök    Maj 24    Uppsala kommun    Finansekonom
Kommunledningskontoret - staben för ekonomi Om du trivs med utmaningar och vill utvecklas så är Uppsala kommun rätt arbetsgivare för dig. Här finns plats för delaktighet och engagemang, men också för arbetsglädje och balans i livet. Tjänsten som koncernstrateg ekonomi är placerad i enheten ”Budget, bolag och finans” och rapporterar till Finanschefen. Uppsala växer och vi söker en koncernstrateg som vill vara med och utveckla morgondagens Uppsala tillsa... Visa mer
Kommunledningskontoret - staben för ekonomi

Om du trivs med utmaningar och vill utvecklas så är Uppsala kommun rätt arbetsgivare för dig. Här finns plats för delaktighet och engagemang, men också för arbetsglädje och balans i livet. Tjänsten som koncernstrateg ekonomi är placerad i enheten ”Budget, bolag och finans” och rapporterar till Finanschefen.

Uppsala växer och vi söker en koncernstrateg som vill vara med och utveckla morgondagens Uppsala tillsammans med oss. I rollen kommer du att jobba med projekt, utredningar och komplexa frågeställningar för hela kommunkoncernen. En stor del av tiden kommer läggas på de kommunala bolagen, vars moderbolag är Uppsala Stadshus AB. Idag pågår större projekt inom fastighetsområdet som kan vara ett typprojekt för koncernstrategen. Projekten kommer att skifta i storlek och inriktning och du kan under perioder fungera som en internkonsult.

Huvudsakliga arbetsuppgifter och ansvarsområden
Som koncernstrateg arbetar du med frågor som berör hela Uppsala kommunkoncern, både förvaltningar och kommunala bolag. Uppgifterna är av både strategisk och av mer löpande karaktär. Idag pågår större projekt inom fastighetsområdet som kan vara ett typuppdrag för koncernstrategen. Du kommer arbeta mycket med kommunens helägda bolag och med deras respektive VD och ekonomichef. Just nu finns 15 dotterbolag i koncernen, varav tre är underkoncerner. Totalt är det ett drygt 30-tal bolag i koncernen.

Arbetsbördan är naturligt varierande. I projekt och utredningar arbetar du nära intressenter från kommunala bolag och förvaltningar. Under perioder kommer du arbeta i, eller driva, stora projekt och uppdrag med många olika intressenter att koordinera. Du kommer även att arbeta nära kommunens övriga ekonomistrateger, controllers och ekonomer liksom med olika verksamhetsområden.

Erfarenhet och kvalifikationer
Tjänsten kräver gedigen erfarenhet av strategiskt arbete inom ekonomistyrning, uppföljningar och analyser, samt förbättringsarbete på såväl bolags- som koncernnivå. Erfarenhet från både offentlig och privat sektor uppskattas och det är meriterande med erfarenhet från revisionsbranschen. Du har universitets- eller högskoleutbildning med inriktning mot ekonomi, eller annan akademisk utbildning som är relevant för tjänsten.

Vi ser gärna att du har:

• Erfarenhet av uppföljnings- och analysarbete
• Erfarenhet av att sammanställa och presentera information i olika forum
• Erfarenhet av att både driva och delta i projekt och förändringsarbeten
• Mycket goda kunskaper inom redovisning och bolagsrätt, samt inom ekonomistyrning
• Mycket god erfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom ekonomistyrning och strategiskt arbete
• Goda kunskaper i skatteregelverket

Som person är du är engagerad, trygg och uppskattar att arbeta i samverkan med andra. Du är en analytisk, strukturerad och pålitlig person som både kan arbeta självständigt med komplexa utredningar och i team med andra där du fungerar mer som projektledare. För att trivas i rollen krävs att du kan inspirera och leda andra i arbetet med att driva förändringsarbete och utveckling framåt.

Upplysningar
I denna rekryteringsprocess samarbetar Uppsala Kommun med Meritmind. För mer information är du välkommen att kontakta ansvariga rekryteringskonsulter på Meritmind, Anette Wickholm på telefon 070-712 98 08 och Magnus Åberg på telefon 070-981 77 51.

Intervjuer och urval kommer att ske löpande, så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt. Meritmind arbetar kompetensbaserat för att främja en objektiv och icke-diskriminerande rekrytering. Detta innebär bland annat att du kommer att få göra arbetspsykologiska tester om du går vidare till intervju i denna process.

Vänligen observera att det är endast möjligt att bifoga ett dokument så lägg gärna CV och eventuellt personligt brev i samma fil.

Tänk på detta innan du skickar in din ansökan:
Enligt GDPR-lagstiftningen bör vissa personuppgifter hanteras extra försiktigt och vi ber er därför att undvika följande personuppgifter i era ansökningshandlingar; information kring civilstatus, familjesituation/barn, etniskt ursprung, ålder, politiska åsikter, religiös eller filosofisk övertygelse, medlemskap i fackförening, hälsa eller sexuell läggning. Säkerställ också att ditt namn och kontaktuppgifter finns med i ditt CV så att vi snabbt kan komma i kontakt med dig.

Varmt välkommen med din ansökan som du gör via Meritminds hemsida: Koncernstrateg ekonomi till Uppsala kommun (https://meritmind.se/karriar/koncernstrateg-ekonomi-till-uppsala-kommun/)


Om vår organisation
Uppsala Kommun består av fler än 19 000 medarbetare som tillsammans verkar för att skapa en stad som är ekologiskt, ekonomiskt och socialt hållbar. Ett Uppsala för framtiden helt enkelt. Om du trivs med utmaningar och vill utvecklas så är Uppsala kommun rätt arbetsgivare för dig. Hos oss finns plats för delaktighet och engagemang, men också för arbetsglädje och balans i livet.

Vår värdegrund är; Göra skillnad – Arbeta tillsammans – Välkomna nyskapande.

Välkommen till kommunledningskontoret. Här jobbar du tillsammans med medarbetare på staber för kommunikation, HR, IT, ekonomi, upphandling och fastighet samt avdelningarna kvalitet och planering, hållbarhet, säkerhet och beredskap samt kansli. På kommunledningskontoret ligger även organisationerna för näringsliv och destination samt gemensam service. Kommunledningskontoret är länken mellan våra förtroendevaldas beslut och kommunens alla verksamheter. Vårt uppdrag är bland annat att driva övergripande frågor inom demokrati, samhälls- och näringslivsutveckling samt ekologisk och social hållbarhet.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun. Visa mindre

Supply Chain Finance Manager

Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020. Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing in... Visa mer
Help us improve access to life-changing therapies that can transform human health


We are Cytiva, a global provider of technologies and services that advance and accelerate the development and manufacture of therapeutics. Formerly part of GE Healthcare, we have a rich heritage tracing back hundreds of years, and a fresh beginning since 2020.


Our customers undertake life-saving activities. These range from fundamental biological research to developing innovative vaccines, biologic drugs, and novel cell and gene therapies. Our job is to supply the tools and services - the pots, pans, soups and sauces - they need to work better, faster and safer, leading to better patient outcomes.


What You'll Do
The Supply Chain Finance Manager is responsible for providing strategic P&L or operations finance leadership, for the manufacturing unit in Uppsala. The manufacturing unit is a chemical production facility which manufacture chromatography resins used in the purification processes of over 90% of all licensed biopharmaceuticals. The manufacturing unit has ~460 employees and produces >270 intermediates and >1700 end-products. The Supply Chain Finance Manager serves as a business partner to the manufacturing operating teams to drive manufacturing related initiatives, plant strategy, and profitability.


In this role you will
Partner with manufacturing leadership team and staff to drive operating performance & act as finance champion for strategic initiatives within the manufacturing organization
Own the processes for developing manufacturing estimates, operating plans/forecasts/reviews,
Drive profitable growth by providing quality financial analysis of results and reporting key metrics while advising the leadership team on risks and opportunities, as well as recommending actions
Actively participate with the manufacturing management to improve productivity and inventory management.
Provide Finance leadership for strategic investments impacting the manufacturing unit, for ex. large Investment projects, insourcing opportunities, new products.
Develop and improve financial processes: Finance reporting tools, Management reporting tools, budgeting and estimating processes, standard Production Cost set ups and analyses.
Effectively manage/lead/coordinate/develop a team of two financial analysts.Who you are
We are seeking an experienced finance manager with a bachelor’s degree in Accounting, Finance, or Business Administration and minimum ten years work experience from developing forecasts & operating plans and leading business / finance reviews in industrial companies. You have minimum of five years’ experience from manufacturing finance and understand concepts such as product costing, productivity etc.
You are fluent in English as well as Swedish and have strong excel skills and experience with financial systems/applications (i.e.: Oracle, SAP, COGNOS, Business Objects, etc.)
As a leader you have experience from leading team members balancing execution through others with inclusiveness, leveraging expertise, clear thinking, imagination, and external focus.
As a person you have strong analytic skills and can clearly link financial results to operational performance drivers, generate alternatives and drive positive change. You also have strong influencing skills across business functions and excellent communication skills with ability to clearly communicate complex financial information in an easy to understand manner. You are a clear thinker and problem-solver and keep an open mind to change. Important is also that you have a high integrity, i.e. accepting and adhering to high moral, ethical, and personal values in decisions, communications, actions, and when dealing with others.


Who we are
Whatever your role, we bring purpose and challenge into our everyday work. If you are driven to make the world a better place thanks to science and medicine, you’ll feel right at home here. If you’re flexible, curious and relentless, you’ll belong. If you are excited about a global culture, this can be the place to further your career.


For questions please contact hiring manager Ann-Christine Löfgren, [email protected] +46 (0) 70 612 10 68 Visa mindre

Ledigt jobb som Financial Specialist i Uppsala

Ansök    Apr 3    Manpower AB    Finansanalytiker
Är du på jakt efter ett jobb där varje dag innehåller nya och spännande utmaningar? Då har du hittat helt rätt! Vi på Manpower söker just nu dig som uppskattar variation både vad gäller dagliga arbetsuppgifter och platsen du utför dem på. Vi har flera spännande uppdrag inom finansiell rapportering och ekonomiska prognoser för dig som är flexibel och lösningsorienterad. Låter det här som en spännande utmaning? Tveka inte att skicka in din ansökan! Det här ... Visa mer
Är du på jakt efter ett jobb där varje dag innehåller nya och spännande utmaningar? Då har du hittat helt rätt! Vi på Manpower söker just nu dig som uppskattar variation både vad gäller dagliga arbetsuppgifter och platsen du utför dem på. Vi har flera spännande uppdrag inom finansiell rapportering och ekonomiska prognoser för dig som är flexibel och lösningsorienterad. Låter det här som en spännande utmaning? Tveka inte att skicka in din ansökan!

Det här är ett konsultuppdrag som varar ett år med mycket goda chanser till förlängning eller anställning. Du kommer att vara anställd av Manpower men arbeta hos vår uppdragsgivare.

Vad går arbetet som konsult ut på?

Uppdraget kommer att utföras hos en spännande kund i Uppsala där du kommer att arbeta med finansiell rapportering och ekonomiska prognoser. Mer specifikt innebär det att utveckla och förbättra arbetsmetoder och systemstöd och resursutnyttjande. Arbetet utförs i ett mindre team som arbetar globalt.

Du kommer att:
* Samarbeta nära CFO om alla aspekter av ekonomisk analys och planering
* Leda planeringscykler
* Ansvara för månatliga driftsgranskningar
* Ansvara för kvartalsstängning och uppskattningar
* Utvärdera viktiga affärsdrivrutiner
* Driva standardisering, processförbättring och förenkling

Vi ser gärna att du har en kandidatexamen inom ekonomi samt är duktig på IT-system. Du har erfarenhet av finansiella system, Excel-färdigheter i datainsamling och aggregering samt kompetens inom PowerPoint.

Erbjudande

Rent formellt bygger en anställning hos oss på samma lagar och regler som på den övriga arbetsmarknaden. Vi har kollektivavtal, med allt vad det innebär vad gäller försäkringar, tjänstepension och fackliga relationer. Det som skiljer sig är att du blir anställd hos oss, men arbetar på olika uppdrag hos våra kunder. Du får chansen att arbeta i olika branscher, med olika arbetsuppgifter och med olika människor. Som konsult erbjuds du även friskvårdsbidrag samt utöver det får alla Manpowers anställda fri tillgång till över 4500 interaktiva utbildningar via vår e-learningportal PowerYOU.

Givetvis har du en konsultchef som finns tillgänglig för dig under hela din anställningsperiod och som är ansvarig för dina uppdrag, att du trivs på din arbetsplats och att du utvecklas i din yrkesroll.

Om Manpower

Manpower är Sveriges ledande rekryterings- och bemanningsföretag med tiotusentals attraktiva arbetsgivare över hela landet som våra kunder. Med vårt omfattande nätverk, lokalt såväl som globalt, kan vi erbjuda mängder av spännande lediga jobb som hjälper dig att bygga din karriär, både på kort och lång sikt. Hos oss kan du söka heltidsjobb eller extrajobb vid sidan av studierna. Visa mindre

Placeringsrådgivare & Försäkringsförmedlare

Vi söker Placerings- / Investeringsrådgivare & Försäkringsförmedlare till vårt rekryteringsuppdrag! Detta ger dig chans till en givande kommunikation inom finans , där dina personliga kunders tillväxt sätts i fokus. Det är kanske just din personlighet som passar in till detta högt specialiserade företaget och du kan utvecklas vidare som framgångsrik inom finans. Genom ett välplanerad start på företaget får du ta del av det företagets utvecklade och prakt... Visa mer
Vi söker Placerings- / Investeringsrådgivare & Försäkringsförmedlare till vårt rekryteringsuppdrag!


Detta ger dig chans till en givande kommunikation inom finans , där dina personliga kunders tillväxt sätts i fokus.
Det är kanske just din personlighet som passar in till detta högt specialiserade företaget och du kan utvecklas vidare som framgångsrik inom finans.
Genom ett välplanerad start på företaget får du ta del av det företagets utvecklade och praktiska erfarenhet av kommunikation. Detta genom deras egna vidareutbildning inom försäljningspsykologi, en kunskap som hjälper till att få den bästa möjliga kommunikationen med dina kunder.
Till denna befattning så är du idag legitimerad inom Swedsec men du får även din utbildning inom Insuresec om denna legitimerade kunskap inte finns idag. Viktiga kunskaper för att vara en riktigt framgångsrik investeringsrådgivare/-försäkringsförmedlare. Dessa Licensieringar innebär en spetskompetens inom finansiell rådgivning och öppnar även möjligheter att arbeta inom en rad andra roller i branschen.
Starka egenskaper hos dig som vi söker är att du är som följande: lyhörd, ambitiös, lojal, noggrann, positiv attityd, ordningsam, god planeringsförmåga, insiktsfull, prestigelös och envis.
Det är din goda erfarenhet inom försäljning och personlig service.
Du behärskar det svenska språket mycket väl i både tal och skrift.


Arbetstid: Heltid eller flexibel deltid erbjuds. Det går att anpassa ett schema individuellt.
Ersättning: Fast lön + Provision + Bonus


Tjänsten är placerad på vår kunds kontor som är i Uppsala.


Skicka ditt CV via e-post med ditt kontakt-telefon-nummer och ange ordet ”Ekonomisk rådgivare" i ämnesraden.


Vi återkommer via telefon eller mail så det är viktigt att du anger dina kontaktuppgifter vi kan nå dig på!


Om du har frågor så är du välkommen att ringa oss:
0704-43 59 32, Jan Ek


E-post: [email protected]


Varmt välkommen med Din ansökan! Visa mindre

Finance Analyst till vår globala kund i Uppsala

Ansök    Apr 3    Poolia Sverige AB    Finansanalytiker
Vi söker nu en Finance Analyst/Controller till vår attraktiva och globala kund i Uppsala för ett konsultuppdrag. Tjänsten beräknas starta så snart som möjligt och kommer pågå 9-12 månader, med goda chanser till förlängning. Uppdraget är på heltid och du kommer att bli anställd som en av våra uppskattade konsulter. Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag. Om tjänsten Du kommer vara del av avdelningen Financial planning & ... Visa mer
Vi söker nu en Finance Analyst/Controller till vår attraktiva och globala kund i Uppsala för ett konsultuppdrag. Tjänsten beräknas starta så snart som möjligt och kommer pågå 9-12 månader, med goda chanser till förlängning. Uppdraget är på heltid och du kommer att bli anställd som en av våra uppskattade konsulter. Urval och intervjuer sker löpande, skicka därför in din ansökan redan idag.

Om tjänsten
Du kommer vara del av avdelningen Financial planning & analysis, vilken fungerar som en viktig affärspartner för tillverkningsverksamheten och ger stöd t.ex. med insamling och analys av finansiella data och rekommendationer till operativa ledare. Det direkta teamet du kommer ingå i består av fyra personer idag.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I rollen som Finance Analyst kommer dina arbetsuppgifter främst innebära
• Arbeta nära chefer och CFO och i alla aspekter inom finansiell analys och planering
• Bidra till förbättrad effektivitet och prestanda samt tillhandahålla finansiell information av hög kvalitet
• Hantera tillverkningsenhetens månatliga uppskattning och slutprocesser för månadsslutet, arbeta nära med operatörsteamet för att utveckla och analysera prognoserna
• Tillhandahålla analys av resultat och identifiera och spåra nyckelmätningar samtidigt som man är rådgivare till ledargruppen om risker och möjligheter samt rekommenderade åtgärder
• Delta aktivt med Operations Management för att förbättra produktiviteten


Vem är du?
För denna roll ser vi att du har en kandidatexamen inom Accounting, Finance, eller Business Administration. Du har minst 3-5 års finansiell arbetslivserfarenhet som Business Controller inklusive utveckling av prognoser och driftsplaner och ledande affärs- / finansgranskningar. Vidare har du erfarenhet av att arbeta i en global affärsmiljö samt att du har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift. Vi ser dessutom att du har god datavana överlag, har erfarenhet av finansiella system och har mycket goda kunskaper i Excel. Det är meriterande med erfarenhet inom området Supply Chain Finance, helst inom kemisk produktion. Likaså är det meriterande med förståelse av SOX, GAAP.

Som person ser vi att du är problemlösande, initiativtagande och innehar starka analytiska färdigheter. Du har mycket goda kommunikativa förmågor och kan tydligt kommunicera komplex ekonomisk information på ett lättförståeligt sätt, kan leverera meddelanden effektivt muntligt och skriftligt. Vidare är du anpassningsbar/flexibel och öppen för förändringar.


Om verksamheten
Vi tillhör de företag i Sverige som har absolut längst erfarenhet av rekrytering och personaluthyrning inom ekonomi. Detta gör att vi kan erbjuda dig unika möjligheter oavsett om du är CFO, redovisningschef, controller eller löneadministratör - inom ekonomins hela spektra - såväl till privat som till offentlig sektor.

Varmt välkommen med din ansökan. Urval sker löpande, ansök därför redan idag genom att klicka på ansök på poolia.se. Visa mindre

GSC Finance Analyst

The GSC Finance Analyst is responsible for supporting the Uppsala manufacturing operations collecting & analyzing financial data and making recommendations to Finance or operating leaders. Serving as a business partner to the Manufacturing operating team to drive business initiatives, growth, business strategy, and profitability. Reports to the GSC Finance manager for the Uppsala manufacturing. Essential Responsibilities: Managing the manufacturing u... Visa mer
The GSC Finance Analyst is responsible for supporting the Uppsala manufacturing operations collecting & analyzing financial data and making recommendations to Finance or operating leaders. Serving as a business partner to the Manufacturing operating team to drive business initiatives, growth, business strategy, and profitability. Reports to the GSC Finance manager for the Uppsala manufacturing.
Essential Responsibilities:
Managing the manufacturing unit’s monthly estimate and month-end closing processes, working closely with the operating team to develop and analyze the forecasts
Work closely with the finance manager and the operating team to develop the annual operating plan (budget)
Support in the annual SPC (Standard Production Cost) setting process
Partner with business leader and staff to drive operating performance
Drive profitable growth by providing analysis of results and identifying & tracking key metrics while advising the leadership team on risks and opportunities, as well as recommending actions
Contribute to improving efficiencies and performance as well as providing quality financial information. Actively participate with Operations Management to improve productivity.
Develop and improve financial processes: Finance reporting tools, Management reporting tools, budgeting and estimating processes, standard Production Cost set ups and analysis
Assist with management, FP&A and corporate reporting (P&L), communicate results to managers and other stake holdersAll GE employees may be considered for this role. Candidates should note that this role will be in scope for the proposed transition of GE Biopharma to Danaher and will transfer to Danaher at close of this transaction.


Qualifications/Requirements:
Bachelor’s degree in Accounting, Finance, or Business Administration and significant financial work experience including developing forecasts & operating plans and leading business / finance reviews or equivalent knowledge or experience
Strong analytic skills: able to clearly link financial results to operational performance drivers, generate alternatives and drive positive change
Solid PC skills: experience with financial systems/applications, strong Excel skills in data compilation and aggregation
Experience working in global business environment with sound understanding of global process and transactional flows
Fluency in English
Desired Characteristics:
Experience in field of Supply Chain Finance, preferably within chemical production area
Clear thinking / problem solving: able to quickly grasp new ideas
Excellent communication skills: experience working across multiple levels (including executive level), functions and regions; able to clearly communicate complex financial information in a easy to understand manner; able to deliver message effectively verbally and in writing
Confidence / Assertiveness: possess influencing skills across business functions; confidence to approach business leaders with difficult messages and defend position; for example, work closely with business leaders to achieve business objectives
Experience in a matrixed environment
Adaptable/flexible: being open to change (positive or negative) in response to new information, different or unexpected circumstances, and/or to work in ambiguous situations
Integrity: Accepting and adhering to high moral, ethical, and personal values in decisions, communications, actions, and when dealing with others
Basic understanding of financial compliance: SOX, GAAP Visa mindre

Kundrådgivare med SwedSec till Swedbank i Stockholm

Kundrådgivare med SwedSec till Swedbank i Stockholm arbetsbeskrivning. Har du ett starkt intresse för både ekonomi och service liksom vill få en fot in på en av Sveriges största banker? Innehar du dessutom SwedSec-licens? Då är du troligen den vi söker! I rollen som kundrådgivare kommer du ingå i ett engagerat team på ett av Swedbanks lokala servicekontor i Stockholmsområdet, med hänsyn till din bostadsort, där ni tillsammans ansvarar för att hjälpa ban... Visa mer
Kundrådgivare med SwedSec till Swedbank i Stockholm
arbetsbeskrivning.

Har du ett starkt intresse för både ekonomi och service liksom vill få en fot in på en av Sveriges största banker? Innehar du dessutom SwedSec-licens? Då är du troligen den vi söker! I rollen som kundrådgivare kommer du ingå i ett engagerat team på ett av Swedbanks lokala servicekontor i Stockholmsområdet, med hänsyn till din bostadsort, där ni tillsammans ansvarar för att hjälpa bankens kunder.

Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss.

ansvarsområden.

Som kundrådgivare är du Swedbanks ansikte utåt. Rollen är varierad och arbetsuppgifterna växlande, men ditt huvudsakliga fokus är förstås att ge kunder rådgivning, både över bokade kundmöten men också via ärenden under bankens besökstider för drop-in. Där hanterar du frågor och ärenden kopplade till bankens produkter och tjänster där du som rådgivare och expert ser till den enskilde individens behov. I rollen ingår även en del administrativa delar i form av dokumentation, återkoppling till kunder samt förberedelser inför kundmöten för att sätta sig in i kundens situation och ärende.

Swedbank värdesätter utveckling hos sina anställda vilket ger den som har rätt inställning mängder av karriärmöjligheter i framtiden. För att du ska få de bästa förutsättningarna och för att lyckas i din roll startar tjänsten med två veckors onboarding.

omfattning.

Heltid, kontorstider, för start snarast eller enligt överenskommelse med uppdrag i 6 månader och med goda möjligheter till övertag direkt till kund.

kvalifikationer.

Här behöver du;

• SwedSec-licensering
• Tidigare erfarenhet av service samt intresse för bank och finans
• God system- och datavana.
• Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Som person är du omtänksam, självständig och ansvarsfull. Du har alltid kunden i fokus och drivs av mötet med andra människor. Du är trygg i dig själv och vågar ta beslut samt driva på och ta initiativ i olika ärenden. Du hjälper gärna dina kollegor och tycker om en öppen och ärlig kultur som månar om kvalitet.

Har du bolånelicens ser vi det som plus, men ej krav.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.

ansökan.

2019-11-21, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Niclas Norenius Marander | [email protected] [ mailto:[email protected] ]

om randstad.

Med över 600 000 anställda i omkring 40 länder är Randstad världsledande inom HR-tjänster och erbjuder bemannings-, konsult- och rekryteringslösningar inom alla kompetensområden. Vi erbjuder även interim management, executive search och omställningstjänster. Vi har ett stort nätverk av bolag och kandidater vilket innebär att vi förmedlar hundratals jobb inom olika branscher, från Kiruna i norr till Malmö i söder. Vår ambition är att vara den bästa arbetsgivaren på marknaden.

Genom att kombinera vår passion för människor med kraften i dagens teknologi hjälper vi människor och organisationer att nå deras sanna potential. Vi kallar det Human Forward.

Sökord: banktjänsteman, swedbank, kundtjänst, rådgivare, service, ekonomi, swedsec, bankkontor Visa mindre

Downstream Financial Analyst

Role Summary:The focus of the Downstream analyst position will be to support the downstream portfolio covering both hardware and resins. This includes driving cost management, reviewing product investment & driving visibility in the organization of key financial metrics. In addition, the analyst role provides leadership on simplification projects to streamline financial processes. Downstream is a ~$1.6B segment within Bioprocess growing historically at... Visa mer
Role Summary:The focus of the Downstream analyst position will be to support the downstream portfolio covering both hardware and resins. This includes driving cost management, reviewing product investment & driving visibility in the organization of key financial metrics. In addition, the analyst role provides leadership on simplification projects to streamline financial processes. Downstream is a ~$1.6B segment within Bioprocess growing historically at ~10% per year.Essential Responsibilities:Key responsibilities/essential functions include:Review investment propositions (PFMs), track NPIs and say/do ratioLead the review of product life cycle from a finance standpointLeading and / or participating in simplification projects that will facilitate and increase capacity for value-added financial analysisAnalysis of product profitability over time breaking out price, mix & std cost updateMonitoring VCP projects and global fundingFor more information about the position please contact [email protected]/Requirements:Bachelor’s degree in Accounting, Finance, or Business Administration and proven financial work experience or High School Diploma/GED and significant financial work experience including developing forecasts & operating plans and leading business / finance reviews or equivalent knowledge or experienceEU work permissionDesired Characteristics:Demonstrated GE Values and Growth Leadership traitsAnalytic skills: able to clearly link financial results to operational performance drivers, generate alternatives and drive positive changeClear thinking / problem solving: participated in cross-functional projects/process improvement within operations/finance function; able to grasp new ideasCommunication skills: able to clearly communicate financial information in a easy to understand manner; able to deliver message effectively verbally and in writingSolid PC skills: experience with financial systems/applications (i.e.: Hyperion, Oracle, SAP, COGNOS, Business Objects, etc.), strong Excel skills in data compilation and aggregation (i.e. pivot tables, VLookup, and Macros)Fluency in EnglishAdaptable/flexible: being open to change (positive or negative) in response to new information, different or unexpected circumstances, and/or to work in ambiguous situationsIntegrity: Accepting and adhering to high moral, ethical, and personal values in decisions, communications, actions, and when dealing with othersBasic understanding of financial compliance: SOX, GAAP Visa mindre

Placeringsrådgivare & Försäkringsförmedlare

Vi söker Placerings- / Investeringsrådgivare & Försäkringsförmedlare till vårt rekryteringsuppdrag!Detta ger dig chans till en givande kommunikation inom finans , där dina personliga kunders tillväxt sätts i fokus.Det är kanske just din personlighet som passar in till detta högt specialiserade företaget och du kan utvecklas vidare som framgångsrik inom finans.Genom ett välplanerad start på företaget får du ta del av det företagets utvecklade och prakti... Visa mer
Vi söker Placerings- / Investeringsrådgivare & Försäkringsförmedlare till vårt rekryteringsuppdrag!Detta ger dig chans till en givande kommunikation inom finans , där dina personliga kunders tillväxt sätts i fokus.Det är kanske just din personlighet som passar in till detta högt specialiserade företaget och du kan utvecklas vidare som framgångsrik inom finans.Genom ett välplanerad start på företaget får du ta del av det företagets utvecklade och praktiska erfarenhet av kommunikation. Detta genom deras egna vidareutbildning inom försäljningspsykologi, en kunskap som hjälper till att få den bästa möjliga kommunikationen med dina kunder.Till denna befattning är det bra att vara legitimerad inom Swedsec men du får även vidareutbildning inom både Swedsec och Insuresec om denna legitimerade kunskap inte finns idag. Viktig del för att vara en riktigt framgångsrik investeringsrådgivare/-försäkringsförmedlare. Licensieringar som erbjuds ger dig en spetskompetens inom finansiell rådgivning men öppnar även möjligheter att arbeta inom en rad andra roller i branschen.Starka egenskaper hos dig som vi söker är att du är som följande: lyhörd, ambitiös, lojal, noggrann, positiv attityd, ordningsam, god planeringsförmåga, insiktsfull, prestigelös och envis.Det är din goda erfarenhet inom försäljning och personlig service.Du behärskar det svenska språket mycket väl i både tal och skrift.Arbetstid: Flexibelt deltid eller heltid erbjuds. Det går att anpassa ett schema individuellt.Ersättning: Fast lön + Provision + BonusTjänsten är placerad på vår kunds kontor som är i Uppsala.Skicka ditt CV via e-post med ditt kontakt-telefon-nummer och ange ordet ”Ekonomisk rådgivare" i ämnesraden.Vi återkommer via telefon eller mail så det är viktigt att du anger dina kontaktuppgifter vi kan nå dig på!Om du har frågor så är du välkommen att ringa oss:0704-43 59 32, Jan EkE-post: [email protected] välkommen med Din ansökan! Visa mindre

Investeringsrådgivare till Uppsala

Vi på Akademisk Marknadsanalys söker nu en till medarbetare inom investeringsrådgivning och försäkringsförmedling till vårt kontor i Uppsala.Vi söker digDu är tydlig och professionell i din kommunikationFör att lyckas i arbetet krävs det att du har ett strukturerat sätt att arbeta och en pedagogisk förmåga att skapa och bibehålla goda kundrelationerVi ser gärna att du har en akademisk utbildning eller motsvarande meriter förvärvade på annat sätt.Du har min... Visa mer
Vi på Akademisk Marknadsanalys söker nu en till medarbetare inom investeringsrådgivning och försäkringsförmedling till vårt kontor i Uppsala.Vi söker digDu är tydlig och professionell i din kommunikationFör att lyckas i arbetet krävs det att du har ett strukturerat sätt att arbeta och en pedagogisk förmåga att skapa och bibehålla goda kundrelationerVi ser gärna att du har en akademisk utbildning eller motsvarande meriter förvärvade på annat sätt.Du har minst SwedseclicensDin rollHos oss kommer du att arbeta med kapitalförvaltning för privat- och företagskunder.Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara att erbjuda dina kunder behovsanpassad rådgivning i närvarande och personliga mötenOm ossAkademisk Marknadsanalys är ett företag som jobbar med behovsanpassad rådgivning. Hos oss är varje klient unik och vi samarbetar med landets största banker och försäkringsbolag. Vi arbetar ständigt med att erbjuda våra klienter bästa möjliga rådgivning och alla rådgivare hos Akademisk Marknadsanalys har akademisk bakgrund samt mångårig erfarenhet från den finansiella sektorn. Visa mindre

Biopharma FP & A Leader - Bioprocess

Role Summary:GE Biopharma, a $3Bn unit of GE Healthcare develops, manufactures and commercialises equipment, consumables and chemicals used to advance and accelerate discovery, manufacturing, diagnostics and most importantly, future therapeutics. The Bioprocess product line is the single largest product portfolio within Biopharma and focuses on providing the biopharmaceutical industry with the tools to develop and produce biologic drugs.Essential Responsib... Visa mer
Role Summary:GE Biopharma, a $3Bn unit of GE Healthcare develops, manufactures and commercialises equipment, consumables and chemicals used to advance and accelerate discovery, manufacturing, diagnostics and most importantly, future therapeutics. The Bioprocess product line is the single largest product portfolio within Biopharma and focuses on providing the biopharmaceutical industry with the tools to develop and produce biologic drugs.Essential Responsibilities:As the FP&A leader of the business, the successful candidate will have responsibility to support the business CFO with all planning, forecasting, closing and business analytics to drive the performance of the unit. The individual, as a member of the Life Sciences FP&A team, will play a key role in the continuous improvement of our financial processes and is expected to embrace contemporary digital finance capabilities as well as a COE support structure.Report and analyse actual business performance across a fully stand-alone business including commercial, R&D, product management and supply chain.Understand, communicate and explain variance drivers within the business, key dynamics and align with strategic imperatives. Monitor performance against the business priorities.Short range estimating processes, including running the QMI cycles (estimate roll-ups). Track progress against plan at a detailed level and build a set of recommendations to deliver the expected performance / target. Own long-range planning cycle (Operating Plan), supporting capital allocation decisions in commercial, R&D, product quality, capex and working capital.Driving standardization & process improvement across operating businesses in all aspects of planning and reporting, including best practice sharing.Co-lead an India-based COE with GE employees and contractors to deliver sustainable financial reporting and analytics across the businessQualifications/Requirements:Bachelor’s Degree in Accounting, Finance, Economics, or Business Administration or equivalent knowledge or experienceSignificant experience of proven financial work experiencePrevious leadership experience desiredSolid PC skills: experience with financial systems/applications (eg. Hyperion, ORACLE, etc.), strong Excel skills Strong critical thinking skills and ability to add value to operating teamsValid work permissionDesired Characteristics:Graduate of GE's Financial Management Program (FMP) or Graduate of GE's Corporate Audit Staff (CAS)Prior experience in GE Healthcare or the life sciences technology marketStrong analytical skills: able to clearly link financial results to operational performance drivers, generate alternatives and drive positive changeExperience from working in a matrix organisationStrong internal and external communication skillsAdditional language skills beyond English are considered as an advantageThe position can be located in either Uppsala (Sweden) or Amersham (UK), with a preference for Uppsala as a direct report is located. Visa mindre

Företagsrådgivare till Växa Sverige

Ansök    Jul 1    Växa Sverige    Företagsrådgivare
Vi behöver förstärka vår rådgivning med ytterligare en företagsrådgivare. Som företagsrådgivare arbetar du aktivt med utveckling av lantbruksföretag inom alla grenar men främst med mjölk- och köttproduktion. Arbetet är mångsidigt och kan innefatta allt från rådgivningstjänster inom företagsutveckling, ekonomi, företagsanalyser, produktionsekonomi och projektarbete till ledarskapskurser och individuell coachning av företagare.Tillsammans med Växa Sveriges ö... Visa mer
Vi behöver förstärka vår rådgivning med ytterligare en företagsrådgivare. Som företagsrådgivare arbetar du aktivt med utveckling av lantbruksföretag inom alla grenar men främst med mjölk- och köttproduktion. Arbetet är mångsidigt och kan innefatta allt från rådgivningstjänster inom företagsutveckling, ekonomi, företagsanalyser, produktionsekonomi och projektarbete till ledarskapskurser och individuell coachning av företagare.Tillsammans med Växa Sveriges övriga personal såsom produktionsrådgivare, husdjurstekniker, avelsrådgivare, djurhälsoveterinärer, bygg- och växtodlingsrådgivare bildar vi team runt våra kunder som förmedlar kunskap och information anpassad för det enskilda företaget. Lämplig utbildning och erfarenhet Relevant akademisk utbildning som till exempel Agronom, Lantmästare eller motsvarande. Du har erfarenhet av att arbeta med företagsledningsfrågor inklusive ledarskap och ekonomi. Vi lägger stor vikt vid din personliga drivkraft och söker personer med stort engagemang och förmåga att möta människor. Arbetet är mycket självständig där du aktivt planerar dina kundbesök och det finns stora möjligheter att utforma tjänsten efter eget intresse inom något av ovan områden. Du kan uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift och har god datorvana. B-körkort fordras.Meriterande Erfarenhet från mjölk- och köttproduktion och har arbetat som rådgivare och/eller säljare i branschen. Har du erfarenhet av coachning inom t ex LEAN är det meriterande.Omfattning och placeringsort Heltid och tillsvidare med placering på något av Växa Sveriges större kontor i Sverige t ex Uppsala, Linköping, Halmstad, Falköping, Östersund, Eksjö eller Kalmar. Se vxa.se för fler kontor. Lön enligt överenskommelseFör mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta Affärsområdeschef Rådgivning och Företagande: Adam Stål 010–4710944, 073–2008496, Facklig kontaktperson: Susanne Bååth Jacobsson 010-471 03 37Ansökan senast 2019-08-22 Vi annonserar hela juli och augusti och du kan börja söka direkt. Rekryteringsarbetet startar den 12 augusti då vi är på plats för att svara på frågor. KravRelevant akademisk utbildning som till exempel Agronom, Lantmästare eller motsvarande.Erfarenhet av att arbeta med företagsledningsfrågor inklusive ledarskap och ekonomi Stort engagemang och förmåga att möta människorDu kan uttrycka dig väl på svenska i tal och skriftGod datorvanaB-körkort MeriterandeErfarenhet från mjölk- och köttproduktionHar arbetat som rådgivare och/eller säljare i branschen.Erfarenhet av coachning inom t ex LEANOm ossVäxa Sverige är ett modernt rikstäckande rådgivnings- och serviceföretag som utvecklar IT-lösningar för småföretagare verksamma i de gröna näringarna, flertalet inom mjölk- och köttproduktion. Hållbarhet och konkurrenskraft är centrala begrepp i vår verksamhet, och företagen som är våra kunder står för klimatsmart produktion, god djurhälsa och låg användning av antibiotika. Vår vision är att bidra till ökad konkurrenskraft hos våra kunder genom de tjänster, verktyg och den service vi säljer. Vi är landets största husdjursförening, och omsätter drygt 400 Mkr. Hos oss jobbar cirka 300 heltidsanställda fördelade på 27 driftsplatser över i stort sett hela landet. Som ett ledande kunskapsföretag i branschen värderas kompetens högt hos oss, tillsammans med arbetsglädje, affärsmässighet och initiativrikedom. Visa mindre

Investeringsrådgivare till Uppsala

Vill du arbeta med kvalificerad rådgivning inom placeringar?Vi på Akademisk Marknadsanalys söker nu en till medarbetare inom investeringsrådgivning och försäkringsförmedling till vårt kontor i Uppsala.Vi söker dig som är säljorienterad och tycker det är kul med många bollar i luften.Du är även nyfiken, tydlig och professionell i din kommunikation samt delar vår tanke om att alla medarbetare är har stor betydelse.Vi ser gärna att du har en akademisk utbildn... Visa mer
Vill du arbeta med kvalificerad rådgivning inom placeringar?Vi på Akademisk Marknadsanalys söker nu en till medarbetare inom investeringsrådgivning och försäkringsförmedling till vårt kontor i Uppsala.Vi söker dig som är säljorienterad och tycker det är kul med många bollar i luften.Du är även nyfiken, tydlig och professionell i din kommunikation samt delar vår tanke om att alla medarbetare är har stor betydelse.Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning eller motsvarande meriter förvärvade på annat sätt.Du har Swedsec och kanske även InsuresecDin rollHos oss kommer du att arbeta med heltäckande kapitalförvaltning för privat- och företagskunder.Varje möte inleds personligen och kunden ska alltid gå i första hand.Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara att erbjuda dina kunder bästa möjliga rådgivning till ett bättre sparande. Vid god prestation kommer du även att bli tilldelad befintliga kunder.För att lyckas i arbetet krävs det att du har ett strukturerat sätt att arbeta och en pedagogisk förmåga att skapa och bibehålla goda kundrelationer Om ossAkademisk Marknadsanalys är ett företag som jobbar med behovsanpassad rådgivning. Vi har alltid en hög servicenivå mot våra kunder och är därmed helt beroende av våra medarbetares kunskap.Vi jobbar med placeringar inom kapitalförsäkringar och pensionsförsäkringar, fondsparande, flyttar av pensionsförsäkringar samt skatterådgivning. Vår placeringsfilosofi bygger på olika placeringsmodeller med fokus på låg-medelrisksegmentet. Visa mindre

Application Specialist to Hamilton Robotics

Ansök    Jul 9    Randstad AB    Systemdesigner
Application Specialist application specialist to Hamilton Robotics job description. Do you have a background within life sciences and an extensive interest in programming? Do you enjoy a varied working environment where you will be helping customers start up projects as well as having the possibility of working from home? Then you might be the right candidate for a consultant position as application specialist at Hamilton Robotics. As an application ... Visa mer
Application Specialist
application specialist to Hamilton Robotics

job description.

Do you have a background within life sciences and an extensive interest in programming? Do you enjoy a varied working environment where you will be helping customers start up projects as well as having the possibility of working from home? Then you might be the right candidate for a consultant position as application specialist at Hamilton Robotics.

As an application specialist at Hamilton Robotics you will work closely with more senior application specialists and customers. A normal working week might entail setting up user requirement specifications for a new robot together with the customer, programming according to that URS from home, and finally travelling to the customer to see how the instrument acts and adjust the code to make sure that everything functions correctly. You might also be asked to educate users of the instrument so that they themselves can adjust the code.

Randstad Life Sciences is specialized in competences within Life Science. As a consultant with us, you get a competitive salary, benefits and collective agreements. Your consultant manager is always there for you and ensures that you get varying and developing assignments at different companies, within different industries. At Randstad Life Sciences, your personal development is in focus, and you are offered a large network and many social activities.

working hours.

This is a full time consultant assignment at Randstad Life Sciences for 12 months, starting 1st of October 2019. The position will include travelling with around 50-70 overnight stays within Scandinavia.

qualifications.

For this position we are looking for someone who has a genuine interest in programming, preferably within Life Sciences. The ideal candidate has 2-5 years working experience. Since a large portion of the work will be done from home, you must plan your work carefully, be well structured and take full responsibility of your work tasks.

Must have:

• Programming experience and interest
• Good knowledge in English (read, write, speak)
• At least 2 years working experience, preferably within Life Sciences
Nice to have:

• University degree within Life Sciences
• A personal interest in programming
For us, it is important that all competence and skills in the labor market are utilized. We welcome all applicants and strive for diversity.

application.

2019-08-18, selection and interviews will be ongoing. The position may be filled before the last day of application, therefore, apply as soon as possible. Due to vacations, it might take a little bit longer to get back to you after your application, we hope that you have understanding for that.

For more information contact Consultant Manager Benita Hyllbrant, [email protected] [ mailto:[email protected] ], 072-386 25 56

about randstad.

With more than 600 000 employees in 38 countries, Randstad is the global leader in the HR services industry and offers staffing, consulting and recruitment solutions in all areas of expertise. We also offer interim management, executive search and outplacement services. We have a large network of clients and candidates, which means that we convey hundreds of jobs within different industries all over Sweden. Our ambition is to be the best employer in the market.

By combining our passion for people with the power of today’s technology, we help people and organizations to reach their true potential. We call it Human Forward. Visa mindre

Digital Designer till Animech Technologies

Ansök    Apr 15    CAPTO HR AB    Systemdesigner
Som digital designer hos Animech kommer du att vara involverad i hela resan, från tidiga brainstorming-möten till leverans av projekt. Din främsta uppgift kommer att vara utformning av gränssnitt för våra 3D-applikationer och ansvar över att de lever upp till kundens och Animechs krav på användarvänlighet och visuell kvalitet. Detta kräver en dialog med kunden och ett tight samarbete med utvecklingsteamet. Du kommer också att designa material för införsälj... Visa mer
Som digital designer hos Animech kommer du att vara involverad i hela resan, från tidiga brainstorming-möten till leverans av projekt. Din främsta uppgift kommer att vara utformning av gränssnitt för våra 3D-applikationer och ansvar över att de lever upp till kundens och Animechs krav på användarvänlighet och visuell kvalitet. Detta kräver en dialog med kunden och ett tight samarbete med utvecklingsteamet. Du kommer också att designa material för införsäljning och marknadsföring. Bl.a. kommer du att arbeta med:

* Wireframing av grundläggande interaktion för att definiera produktfeatures och idéer
* Vidareutveckla wireframes till prototyper
* Skapa visuella mockups för att stödja utvecklare och säljare
* Arbeta tillsammans med övriga designers för att vidareutveckla våra interna UI-komponenter och designsystem
* Arbeta tillsammans med utvecklare genom implementationsfasen av kundprojekt
* Supportera marknadsavdelningen med material

Vi söker en ambitiös person som brinner för det den gör. Arbetet kräver en person som kan hålla flera bollar i luften och kan ta sig an roller en bit in i implementationsfasen. Vi söker inte en unicorn, men ser gärna en designer med intresse för teknik och som inte räds att i alla fall lära sig om utveckling för att på sikt ha möjlighet att supportera programmerare på frontend sidan. Som person är du engagerad, kommunikativ och lösningsorienterad.

Krav:
* Flerårig erfarenhet av interaktionsdesign och UX.
* Erfarenhet av att designa högkvalitativa moderna gränssnitt
* Animech använder Figma för webdesign och söker en designer som helst bemästrar detta

Merit:
* Erfarenhet av front end-utveckling – vi ser gärna se att du behärskar CSS/SCSS
* Förståelse för JavaScript
* Känsla för och ett intresse av UI-animation, erfarenhet av Principle är meriterande
* Erfarenhet av applikationsutveckling
* Erfarenhet av prototypande i te.x Figma, Invision, Framer X eller liknande.


Animech Technologies är dedikerade till att ge människor möjlighet att fatta bra beslut genom intelligent visualisering. Vi erbjuder dig att arbeta med intern produktutveckling samt kundprojekt för både stora och medelstora internationella och inhemska kunder. Vi levererar toppmoderna interaktiva realtids 3D-applikationer byggda ovanpå vår egen plattform med den senaste tekniken och vi erbjuder lösningar för alla plattformar, inklusive webb, VR och AR. Vi arbetar med kunder som General Electric Healthcare, SKF, Trelleborg, Roche, Portakabin, Elfa och Willab Garden. Visa mindre

Investeringsrådgivare till Uppsala

Vill du arbeta med kvalificerad rådgivning inom placeringar?Vi på Akademisk Marknadsanalys söker nu en till medarbetare inom investeringsrådgivning och försäkringsförmedling till vårt kontor i Uppsala.Vi söker dig som är säljorienterad och tycker det är kul med många bollar i luften.Du är även nyfiken, tydlig och professionell i din kommunikation samt delar vår tanke om att alla medarbetare är har stor betydelse.Vi ser gärna att du har en akademisk utbildn... Visa mer
Vill du arbeta med kvalificerad rådgivning inom placeringar?Vi på Akademisk Marknadsanalys söker nu en till medarbetare inom investeringsrådgivning och försäkringsförmedling till vårt kontor i Uppsala.Vi söker dig som är säljorienterad och tycker det är kul med många bollar i luften.Du är även nyfiken, tydlig och professionell i din kommunikation samt delar vår tanke om att alla medarbetare är har stor betydelse.Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning eller motsvarande meriter förvärvade på annat sätt.Du har Swedsec och kanske även InsuresecDin rollHos oss kommer du att arbeta med heltäckande kapitalförvaltning för privat- och företagskunder.Varje möte inleds personligen och kunden ska alltid gå i första hand.Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara att erbjuda dina kunder bästa möjliga rådgivning till ett bättre sparande. Vid god prestation kommer du även att bli tilldelad befintliga kunder.För att lyckas i arbetet krävs det att du har ett strukturerat sätt att arbeta och en pedagogisk förmåga att skapa och bibehålla goda kundrelationer Om ossAkademisk Marknadsanalys är ett företag som jobbar med behovsanpassad rådgivning. Vi har alltid en hög servicenivå mot våra kunder och är därmed helt beroende av våra medarbetares kunskap.Vi jobbar med placeringar inom kapitalförsäkringar och pensionsförsäkringar, fondsparande, flyttar av pensionsförsäkringar samt skatterådgivning. Vår placeringsfilosofi bygger på olika placeringsmodeller med fokus på låg-medelrisksegmentet. Visa mindre

UX - designer till Kvalitetsregistersektionen

Ansök    Maj 14    Region Uppsala    Systemdesigner
UCR Vår verksamhet Uppsala Clinical Research Center (UCR) är ett akademiskt kliniskt forskningscentrum med missionen att förbättra hälsan hos människor i Sverige och hela världen. UCR är en huvudsakligen intäktsfinansierad centrumbildning inom Uppsala Universitet och Landstinget Uppsala län/Akademiska sjukhuset. Vi förbättrar och underlättar klinisk forskning och kvalitetsuppföljning genom att förena akademisk, klinisk och teknisk expertis i en komplett... Visa mer
UCR

Vår verksamhet
Uppsala Clinical Research Center (UCR) är ett akademiskt kliniskt forskningscentrum med missionen att förbättra hälsan hos människor i Sverige och hela världen. UCR är en huvudsakligen intäktsfinansierad centrumbildning inom Uppsala Universitet och Landstinget Uppsala län/Akademiska sjukhuset. Vi förbättrar och underlättar klinisk forskning och kvalitetsuppföljning genom att förena akademisk, klinisk och teknisk expertis i en komplett forskningsinfrastruktur. Inom UCR finns idag drygt 145 medarbetare.

Kvalitetsregistersektionen inom UCR
Kvalitetsregistersektionen utvecklar och förvaltar register för insamling och uppföljning av strukturerad vårddata från ett antal medicinska discipliner. Dessa register ligger sedan till grund för kvalitetsuppföljning, forskning och utveckling inom offentlig och privat vård, och tillgängliggörs för verksamhet och forskare via interaktiva webbgränssnitt.

Kvalitetsregistersektionen omfattar i dagsläget ett 40-tal anställda och ett 20-tal konsulter. Roller hos anställda består av bland annat projektledare, systemutvecklare, rapportutvecklare, användbarhetsexperter, verksamhetsutvecklare samt kvalitetsansvarig.

Ditt uppdrag
Du arbetar längs hela UX-processen på UCR för att skapa en sammanhängande användarupplevelse i innovativa, flexibla och långsiktigt förvaltningsbara IT-lösningar för kvalitetsregister. Du använder UX-metoder för att lära känna våra användare och deras behov, samt sprider kunskap om dessa metoder och insikter till dina kollegor. Du ansvarar för designprocessen, hjälper till att skapa och kommunicera UCR:s designfilosofi och -strategi samt linjerar dessa med UCR:s övriga mål, visioner och strategier. Du producerar koncept och designartefakter, presenterar design internt och externt, och coachar och stöttar dina kollegor i UX-arbetet.

Vi erbjuder en teambaserad, agil arbetsmiljö med möjlighet att arbeta längs hela livscykeln för våra produkter och i projekt. Du får vara delaktig i att utveckla våra processer såväl som verktyg och tekniker. Din anställning är hos Region Uppsala och omfattas av de anställningsförmåner som gäller här.

Du är en senior UX-designer med gedigen kunskap kring alla delar i utvecklingsprocessen med research, design och utvärdering.

Din kompetens/kvalifikationer

• 10 års erfarenhet av UX-rollen med gedigen kunskap kring alla delar i utvecklingsprocessen
• Dokumenterad relevant utbildning för området
• Erfarenhet av att jobba som designer i agila utvecklingsteam och goda kunskaper i Scrum
• Behärskar att prototypa och kommunicera koncept från LoFi till interaktiva prototyper

Vi ser det som meriterande

• Om Du tidigare har tagit fram designlösningar för att kommunicera och visualisera statistik
• Har grundläggande utbildning och färdigheter gällande visuell design
• Har erfarenhet av produktägar-rollen
• Erfarenhet av teamledning och/eller scrum-master rollen
• Erfarenhet av hälso-och sjukvårdssektorn i allmänhet och kvalitetsregister i synnerhet

Vi söker en kollega som är öppen för nya idéer, trivs med utveckling och förbättring, och har en professionell och ödmjuk inställning till utmaningar, medarbetare och kunder. Du är en äkta lagspelare med god kommunikationsförmåga och hög integritet. Du delar med dig av dina kunskaper och är alltid öppen för att lyssna på dina kollegors och kunders förslag och synpunkter. Vi arbetar med en hög nivå av service till våra kunder och förväntar oss detsamma av dig.

Vi tror att både erfarenheter och personligheter är viktiga i ett välfungerande team. Vi kommer således att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder
Tillsvidare, provanställning kan komma att tillämpas. Heltid
Hos oss får du förmåner som gör skillnad, läs om dem här (https://www.regionuppsala.se/Global/Jobba hos oss/karri?rwebben/F?rm?nsbroschyr Region Uppsala_2019.pdf).

Vill du veta mer?
Sektionschef: [email protected] tel.+46 (0)18 617 13 15
Human resource (HR): [email protected] te.+46 (0)18 611 11 98
Facklig representant (SACO): Gert-Ove Stångberg [email protected]
Övriga fackliga representanter nås via växeln 018 611 0000

Vill du jobba med oss?
Välkommen med din ansökan via länken nedan.

Region Uppsala värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Denna rekrytering sker helt genom Region Uppsalas försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare. Visa mindre

Investeringsrådgivare till Uppsala

Vill du arbeta med kvalificerad rådgivning inom placeringar?Vi på Akademisk Marknadsanalys söker nu en till medarbetare inom investeringsrådgivning och försäkringsförmedling till vårt kontor i Uppsala.Vi söker dig som är säljorienterad och tycker det är kul med många bollar i luften.Du är även nyfiken, tydlig och professionell i din kommunikation samt delar vår tanke om att alla medarbetare är har stor betydelse.Vi ser gärna att du har en akademisk utbildn... Visa mer
Vill du arbeta med kvalificerad rådgivning inom placeringar?Vi på Akademisk Marknadsanalys söker nu en till medarbetare inom investeringsrådgivning och försäkringsförmedling till vårt kontor i Uppsala.Vi söker dig som är säljorienterad och tycker det är kul med många bollar i luften.Du är även nyfiken, tydlig och professionell i din kommunikation samt delar vår tanke om att alla medarbetare är har stor betydelse.Vi ser gärna att du har en akademisk utbildning eller motsvarande meriter förvärvade på annat sätt.Du har Swedsec och kanske även InsuresecDin rollHos oss kommer du att arbeta med heltäckande kapitalförvaltning för privat- och företagskunder.Varje möte inleds personligen och kunden ska alltid gå i första hand.Dina främsta arbetsuppgifter kommer vara att erbjuda dina kunder bästa möjliga rådgivning till ett bättre sparande. Vid god prestation kommer du även att bli tilldelad befintliga kunder.För att lyckas i arbetet krävs det att du har ett strukturerat sätt att arbeta och en pedagogisk förmåga att skapa och bibehålla goda kundrelationer Om ossAkademisk Marknadsanalys är ett företag som jobbar med behovsanpassad rådgivning. Vi har alltid en hög servicenivå mot våra kunder och är därmed helt beroende av våra medarbetares kunskap.Vi jobbar med placeringar inom kapitalförsäkringar och pensionsförsäkringar, fondsparande, flyttar av pensionsförsäkringar samt skatterådgivning. Vår placeringsfilosofi bygger på olika placeringsmodeller med fokus på låg-medelrisksegmentet. Visa mindre

Placeringsrådgivare & Försäkringsförmedlare

Vi söker Investeringsrådgivare & Försäkringsförmedlare till vårt rekryteringsuppdrag!Detta ger dig chans till en givande kommunikation inom finans , där dina personliga kunders tillväxt sätts i fokus.Det är kanske just din personlighet som passar in till detta högt specialiserade företaget och du kan utvecklas vidare som framgångsrik inom finans. Genom ett välplanerad start på företaget får du ta del av det företagets utvecklade och praktiska erfarenhet av... Visa mer
Vi söker Investeringsrådgivare & Försäkringsförmedlare till vårt rekryteringsuppdrag!Detta ger dig chans till en givande kommunikation inom finans , där dina personliga kunders tillväxt sätts i fokus.Det är kanske just din personlighet som passar in till detta högt specialiserade företaget och du kan utvecklas vidare som framgångsrik inom finans. Genom ett välplanerad start på företaget får du ta del av det företagets utvecklade och praktiska erfarenhet av kommunikation. Detta genom deras egna vidareutbildning inom försäljningspsykologi, en kunskap som hjälper till att få den bästa möjliga kommunikationen med dina kunder.Till denna befattning ska du vara legitimerad inom Swedsec och du får även vidare utbildning i Insuresec om denna legitimerade kunskap inte finns idag. Viktig del för att vara en riktigt framgångsrik investeringsrådgivare/-försäkringsförmedlare. Licensieringen Insuresec som erbjuds ger dig en spetskompetens inom finansiell rådgivning men öppnar även möjligheter att arbeta inom en rad andra roller i branschen.Starka egenskaper hos dig som vi söker är att du är som följande: lyhörd, ambitiös, lojal, noggrann, positiv attityd, ordningsam, god planeringsförmåga, insiktsfull, prestigelös och envis.Det är din goda erfarenhet inom försäljning och personlig service. Du behärskar det svenska språket mycket väl i både tal och skrift.Arbetstid: Flexibelt deltid eller heltid erbjuds. Det går att anpassa ett schema individuellt.Ersättning: Fast lön + Provision + BonusTjänsten är placerad på vår kunds kontor som är i Uppsala.Skicka ditt CV via e-post med ditt kontakt-telefon-nummer och ange ordet ”Swedsec” i ämnesraden.Vi återkommer via telefon eller mail så det är viktigt att du anger dina kontaktuppgifter vi kan nå dig på!Om du har frågor så är du välkommen att ringa oss på: 0704-43 59 32, Jan EkE-post: [email protected] välkommen med Din ansökan! Visa mindre